Reisebrev Pula Open:  Noe Hoem-forsinket. håper at det blir underholdende lell J

1. RUNDE: TW - FM Guenthner Oliver 2248 GER 0-1

1.d4!

Møtte grei motstand i første runde.. Oliver ’Bolla’ Guenthner kunne sikkert spilt bedre han, men han satt og duppet mellom trekkene  og tok ikke partiet særlig alvorlig. Hadde varmen hadde slått ut mannen?  Neppe,  men noe av grunnen var nok inntak av et par PulaT-bonesteak for mye.  Og det irriterende kroppsspråket var lett leselig de gangene han åpnet øynene og kjapt flyttet et sjablongtrekk: ’Slår han skrinne guttungen der lett, just a matter of time’  Vel. Han ble plutselig fryktelig våken og svett. Etter ca 20 trekk. Jeg ga to lette -for et tårn og to garderte fribønder i sentrum. Ikke varmen som hadde skylden nå heller altså.. Jeg sto til klar vinst, mente jeg da hvertfall J

Axel korrigerte meg ned til   ’fordel til hvit(meg), men svårt’  .. ække det kliss vinst på skånsk da?

Ekstra irriterende og gjøre ukas bukk deretter og la ham få inn noe så spennende som..bruk fantasien nå.. han får spilt..Sg4 og deretter ..Dc5+..  jepp Kh1 måtte jeg, og det ble ikke stas når  ..Sf2+ kom. Må jeg skrive mer? .. huff.

Vel.. det gikk over raskere enn vanlig..pga at jeg hadde faktisk fått med meg at vi befant oss på et sted i Europa som kan beskrives som, tja.. en Perle. Gjemt helt øverst i Adriaterhavet. Varmt(passe), grønt, rent, god mat, god drikke, herlig vann og rimelige priser.. Skjønner at Tito koste seg her i sin tid J

 Som en klit…. ligger Pula.. en liten tapp av en halvøy og peker mot.. forfriskende badevann .. slik Åge så treffende beskrev Pula. Rett over fjorden ligger Pessaro i Italia og like vedPula ligger fjellet Kuk.  Gryende storform hos Aage når kalde fakta som dette strømmer frem.. kofferten var herved åpnet.  

2. RUNDE: Gregorovic Romia 1724CRO – TW 0-1

Lita jente på kanskje ti-elleve år dette.. hun spilte bra og sto best lenge.. hovedgrunnen var at jeg nå plutselig satt som han tyskeren og arrogant duppet av litt, og tenkte at dette går nok bra til slutt.. L. Tåpelig. Heldigvis ble det med skrekken, og mitt første poeng var i boks.

.. men fy skam.. dårlig holdning.. Vegetar pizza til middag den kvelden. OG null alkohol og røyk! I tilegg straffetrening med Trond Harald.  Han trente fiolin og måtte gnikke på fiolinen helt til jeg hadde gjort unna 50 situps og 50 armhevninger. DET er effektivt press det! Grøss da gikk det unna med meg gitt. Brukte vel ikke mer enn 5 timer tipper jeg, ok kanskje 6 timer, måtte jo ha pauser.  

3. RUNDE: TW - Kosir Franci 2091 SLO  0-1

Tap med hvit, seier med sort, nå hvit igjen.. bukket tidlig. Pinlig. Referat over. Tap.

”RUSTEN!! ..SPILLE MER!! .. LESE MER.. ARGH!!”

 4. RUNDE: Waldmann Gerald 2188 AUT – TW 1-0

Svart igjen.. artig parti.. jeg drister meg til e5 som svar på e4. Herlig.

Har i 20 år blitt kvalm når e4 blir spilt. 1.e4 og Hoem sliter.. hehe.

Kvalmen skyldes egentlig ikke 1.e4 men det faktum at jeg kun spilte 1..c5. Snakk om åpningsrepertoar!

Nå har jeg utvidet med 1..e5! Haken er bare at jeg deretter må ha Sf3 og Lb5 fra hvit.. Her kom Sc3 og Lc4 og kvalmen var der igjen.. jaja.. kjente følelser i det minste.

Han overspilte stillingen litt med 10 bondetrekk på 20 første trekk. Og jeg hadde gode sjanser tidlig i partiet. Havnet i et sluttspill med bonde under som visstnok var mulig å holde men jeg gikk ned. Beste spilleren jeg hadde møtt hittil.. dog lengste partiet hittil.. også relativt lærerikt.. formen i anmarsj?  Tja.. trodde ikke selv på det da.  1 av 4. HMmmm. Begynte å sutre over 1.runde tapet igjen jeg.

5. RUNDE: TW - Barlotti Gabriele 1664 ITA  1-0

Hvit.  1.d4- Lett seier. Regelrett svak motstand.

6. RUNDE: Poropat Marijan 2083 CRO – TW 0-1

Artig.. svart mot han Trond Harald slo i 1. Runde. Har vel ikke røpt før nå at DET var turneringens stressprøve. Han måtte jeg bare slå. Følte jeg da.. siden jeg har 514 ratede partier og TH har 14. Hehe.

Vel.. Jeg fulgte da også oppskriften Trond H brukte mot ham: Stå tidlig til klissKLISStap, for så å svindle ham grovt.  Jo da. Gikk bra det. Tok damen hans etter 19 trekk. Den eldre kroatiske professoren Poropat utbrøt frustrert, på svensk, da han hadde bodd der under krigen: ’HVA SPISER NI NORDBAGGAR! ’ hehe.  Han hadde Trond H friskt i minne og jeg kunne fortelle ham at vi faktisk delte rom og spiste et hekto hver med hvalkjøtt hver eneste kveld. Han mente der og da at jeg var den svakeste spilleren han hadde møtt hittil.

Superhyggelig kar forresten og pratet mye med ham utover i uken.

7. RUNDE: TW - Pietinen Pekka 2055 FIN 1-0

Trodde dette var et bra parti. Torger tok det ned for meg. Korrekt nok. Greit spilt, men jeg følte under partiet at jeg var mye bedre enn ham og var fornøyd med flere trekk. Konsentrerte meg bedre.  Smittet tydeligvis over på finnen. Han sa jeg var den beste spilleren han hadde møtt hittil. Utrolig intelligente disse finnene altså. Jeg liker dem.

OG vips så hadde jeg tatt 3 strake.. nå var jeg tent. En ny seier kunne åpne for en meget sterk prestasjon om jeg klarte en  skrellseier i siste runde. God motstand ville det jo bli.  6 poeng. Hmmmm. Syntes da jeg fortjente det!  NEINEINEI. NOT.

8. RUNDE: Marceta Milan2142 CRO – TW 0-1

Dette partiet skal jeg legge ut. Jeg spilte Breyer i Spansk. Eneste jeg kan.

 Stillingsforståelsen og åpningsrepertoaret ga meg vinststilling! Hallo!! Helt sant.

 Jeg rotet det riktignok nesten bort med en liten bukk og aktivt fikst spill fra Milan. Jeg tilbød faktisk remis da. I remisstilling. Kroaten ristet bestemt på hodet og presset seg over i tap i et ordentlig sluttspilldrama. Mitt høydepunkt i Pula sjakklig sett. Brukbar motstand.  Jeg har svart. Breyer for 2.gang i karrieren, hadde allerede 3 pinner og slengte på en 4. seier ved å slå ham to ganger i samme parti. Herlig.

9. RUNDE: TW- FMNeulinger Manfred 2293 AUT 0-1

Hoem er blitt ’larger than life’ i hodet og er skråsikker på seier. Jo da. 70/30 fordel meg tenkte jeg. Er jo hvit. hehe. Beina ned på jorda Wetlegutt. Rett ned i en flau forestilling.

Vet at 5 poeng er godkjent.  Jeg gir ikke meg selv helt godkjent, pga forberedelsene/mangel på sådan

Nok en gang rusten i starten og presterer på det ujevne nivået jeg har ligget på siste 15åra.. Aage vekket meg på flyet hjem. Begynn å jobbe med sjakken nå Hoem. Systematisk! OK. Prøver det! Vent å se;)

PSPS.. OPPHOLDET ELLERS? : tja

De som velger/kan  bli med til PULA OPEN neste år, og hvert eneste år fremover… De gjør det eneste riktige og kan glede seg J

ANBEFALES

Stas var turen..  STAS!  Takk til Black Knights for selskapet! Var bare KSK og Black Knights representert fra Norge. De fikk som klubb en pris* for 5 år på rad deltagelse. Så jeg vet hvordan den ser ut når vi får den om 4 år!

 


Foto: Halvor Haga, Black Knights