Kristiansund Sjakklubb er arrangør av Midtnorges kvalifisering til BN Bank Blitz lørdag 13. november kl. 1100 på Amfi Storkaia Brygge i Kristiansund

Meld deg på her    Invitasjonen    Deltakere    Resultatliste    Rundeoppsett
Siste oppmøte er kl. 1030 lørdag og vi regner med at vi er ferdige etter ca. 2½ time.
Nå har vi også laget en blogg der Roger vil oppdatere underveis i løpet av turneringa, og der alle kan kommentere.

   
   
 Formatet
 Fischerblitz
 Spillestedet
 Amfi Storkaia Brygge
 Førstepremien
 Finale i Oslo
 Auksjon på siste
 finaleplassen

Turneringa spilles med 12 runder etter monradsystemet, og betenkningstida hver enkelt spiller har på hele sitt parti er 3 minutter + 2 sekunder pr. trekk. Det kalles også for Fischerblitz, da det var tidligere verdensmester Bobby Fischer som kom på dette. Etter at digitale klokker har kommet på markedet, har denne formen for lynsjakk blitt vanlig. Det var også denne betenkningstida de brukte da Magnus Carlsen ble verdensmester i lynsjakk i Moskva i fjor.

Spillestedet er Amfi Storkaia Brygge, Arnulf Øverlands gate 2-8 i Kristiansund. Mer spesifikt spilles turneringa i den nylig nedlagte butikken Skoringen som ligger ved siden av Hennes & Mauritz i andre etasje i sørenden av kjøpesentret.
Det er 5 år siden Amfi Storkaia Brygge åpnet, og dette skal feires. BN Bank Blitz er en del av feiringa i forbindelse med 5-årsjubileet til kjøpesenteret som ligger sentralt i Kristiansund.

Vinneren av turneringa i Kristiansund får spille i finalen i Oslo. Reise og opphold er dekket. Der møtes alle vinnerne av regionsfinalene samt tre inviterte spillere.

De inviterte er GM Kateryna Lahno, GM Hikaru Nakamura og GM Simen Agdestein. Les mer om finalen her...

Arrangøren auksjonerer nå bort den siste finaleplassen i Oslo!

qxl.no kan du nå legge inn bud på å få den siste plassen i finalen. Da får du spille mot den kvinnelige verdensmesteren i lynsjakk og GM Nakamura som er blant verdens aller beste lynsjakkspillere. Dette kan være bakveien inn for å få spise kirsebær med de store guttene og jentene i sjakk!

Arrangøren  Andre regionfinaler  Finalen i fjor Følg med på bloggen

Roger Hojem er turneringsleder og dommer for turneringa. Roger er aktiv i Kristiansund og Møre og Romsdal, og har arrangert både store og små turneringer. Roger har vært kretsdommer i en årrekke, og er en garantist for at alt vil gå riktig for seg.

Det spilles i alt seks kvalifiseringer til finalen på Oslo sentralstasjon. Alle spilles lørdag 13. november. De andre regionsfinalene spilles i:

Bergen
Oslo
Porsgrunn
Stavanger
Tromsø

Finalen i fjor var også på Oslo sentralstasjon. I tillegg til de kvalifiserte fra hver regionsfinale spilte også Magnus Carlsen, som da nylig hadde blitt verdensmester i lynsjakk i Moskva, og den amerikanske GM Hikaru Nakamura, populært kalt Naka. Naka vant finalen mot Magnuc med 3-1. Les mer om finalen i fjor hos Sjakkhuset

Nå blogger vi også fra BN Bank Blitz i Kristiansund.

Turneringsleder Roger Hojem har allerede lagt ut sine tips om hvem som vinner, og med odds på dem! Han vil blogge både før, underveis og etter turneringa.

Les bloggen vår her...