Sevland-Volda Ørsta sendes direkte i femterunden (Tore, 22. oktober 2017)

I femterunden som starter søndag klokka 9 vises på nett de fire første kampene.

Vålerenga - SK 1911
Oslo Schakselskap - Molde 1
Hell 1 - Nordstrand
Kristiansund - Stavanger kadett

Og på det femte bordet som vi sender fra, har vi valgt å følge matchen mellom Sevland og Volda Ørsta. Sevland har et spennende lag som har overrasket og gjort sine saker bra. De har tatt poeng fra gode spillere, og vi tror at Sevland og Volda Ørsta står godt til hverandre som lag, og at vi kan følge en svært så interessant match mellom disse to lagene.
Den norske sida er hos live.akademisk.org.
De internasjonale nettstedene som sender partiene direkte er Chessbomb, Follow Chess, Chessbase og Chess24.

Alle lenker til disse nettstedene finner du her...

 

 

Eivind Jiabo Ji, Hell 3, i trekket.
Foto: Eilif Odde

Det blir en spennende avslutning (Tore, 22. oktober 2017)

Vålerenga leder etter 4 runder med 8 lagpoeng. De har bare avgitt to remiser på de fire første rundene. Men de er tett fulgt av SK 1911 og Oslo Schakselskap på 7 lagpoeng. SK 1911 og Oslo spilte uavgjort i andrerunden. Mot de andre lagene har SK 1911 også bare avgitt to remiser, mens Oslo Schakselskap nok var litt på gyngende grunn mot Levanger i fjerderunden lørdag kveld. I alle fall mener Levanger det.
Oslo vant på fjerdebordet og spilte remis på de tre øverste. Men seier er seier, og det er lagpoengene som teller først i NM for klubblag.

Vålerenga og SK 1911 møtes i oppgjøret i femterunden som starter søndag klokka 9. Oslo skal opp mot Molde, og vi forventer at det Oslo møter Vålerenga i sisterunden søndag ettermiddag. Om det blir til en ren finale mellom de to sterkeste lagene, avgjør SK 1911 sjøl i matchen mot Vålerenga søndag formiddag. Det blir en spennende thriller om selve norgesmesterskapet i avslutninga i dette mesterskapet!

Det er i tillegg til premiene for de tre beste, også premier i 6 andre grupper.
I gruppa for beste lag under 1750 (snittet i norsk rating på de fire beste spillerne på laget) ligger Molde best an med 6 lagpoeng. Men de skal opp mot Oslo Schakselskap i femterunden, og det spørs om de får noen lagpoeng der. Team Kallset på 5 lagpoeng møter Tromsø og får det nok tøft, mens det blir et rent byderby mellom Aalesunds Favoritt og Aalesunds Festelag. Kampen vil nok stå mellom Molde og et av Aalesundslagene.

I gruppa for beste lag under 1500 ledes klart av Stavanger kadett med 6 lagpoeng.

I gruppa for beste lag under 1250 er det Hell 2 som leder med 4 lagpoeng.

I gruppa for beste lag under 1000 er det helt åpent med tre lag, Aalesunds BondeH2, Team Torleiv fra Stavanger og Hell 3 som leder. De har alle 2 lagpoeng.

Kadettklassen består av 4 lag. Stavanger kadett, Aalesunds kadett, TSFU og Sandnes kadett. Og det er Stavanger som leder den.

Lilleputtklassen har 5 lag. Sandnes lilleputt med 3 lagpoeng, Hell 2 med 4 lagpoeng, Molde putt, Nordlandet og Kristiansund putt med 1 lagpoeng hver.

 

 

Andrerunden starter klokka 9 (Tore, 21. oktober 2017)

Andrerunden ble satt opp en halvtime før midnatt fredag kveld.
Bordplasseringene på lagene blir offentliggjort et kvarter før runden starter klokka 9.

Og vi får et toppoppgjør allerede i andrerunden mellom SK 1911 og Oslo Schakselskap. Matchen blir sjølsagt sendt direkte på nett.

De fire andre matchene som sendes direkte på nett, er de fire første.

 

 

Favoritten, Vålerenga, til venstre mot Kristiansund Team Hoem.
Foto: Roger Hojem

Nesten ingen overraskelser i 1. runde (Tore, 21. oktober 2017)

I førsterunden ble det 4-0 seier til hele 15 av lagene. Det var ganske solid, som bl.a. Vålerenga gjorde mot Kristiansund Team Hoem. Og til tross for seedinga i førsterunden valgte Vålerenga å bruke begge sine beste spillere. Det var nok mer kjekt for motstanderne som fikk gleden av å spille mot to gode stormestre.

Og slik det alltid er, er det et lag som ødelegger for favorittene. Denne gangen var det Sevland sitt unge lag som spilte 2-2 mot Levanger 1. De spilte to remiser på de to øverste bordene. Forskjellen i rating i Levangers favør på de to bordene var henholdsvis 327 og 576. Godt gjort da å ta to remiser mot to mesterspillere. På tredjebordet var det Levangers gamle mesterspiller, Ove Holmen, som har gjort comeback på sjakkbrettet etter mange års pause, som påførte laget sitt et tap. Ove sto offiser over og best stilling, men overså en matt...


Den kjente bloggeren, Tarjei J. Svensen på 4. bordet til Oslo Schakselskap var særdeles godt fornøyd med partiet sitt.

 

 

Følg 20 partier direkte i hver runde (Tore, 20. oktober 2017)

Fra NM for klubblag i år er det 20 partier, 5 matcher, som sendes på nett, i hver runde.
Kristiansund Sjakklubbs 4 egne sensorbrett, Aalesunds Schaklags 4 brett og Norges Sjakkforbunds 12 brett er det som skal til, samt teknikker Andrei Olsen for at en fjerdedel av alle matchene sendes på nett denne helga.

Og de vises på alle de kjente nettstedene.
Den norske sida er hos live.akademisk.org og der er det også en chattekanal på norsk.
De internasjonale nettstedene som sender partiene direkte er Chessbomb, Follow Chess, Chessbase og Chess24.

Alle lenker til disse nettstedene finner du her...

 

 

Følg 20 partier direkte i hver runde (Tore, 20. oktober 2017)

Fra NM for klubblag i år er det 20 partier, 5 matcher, som sendes på nett, i hver runde.
Kristiansund Sjakklubbs 4 egne sensorbrett, Aalesunds Schaklags 4 brett og Norges Sjakkforbunds 12 brett er det som skal til, samt teknikker Andrei Olsen for at en fjerdedel av alle matchene sendes på nett denne helga.

Og de vises på alle de kjente nettstedene.
Den norske sida er hos live.akademisk.org og der er det også en chattekanal på norsk.
De internasjonale nettstedene som sender partiene direkte er Chessbomb, Follow Chess, Chessbase og Chess24.

Alle lenker til disse nettstedene finner du her...

 

 

40 lag påmeldt (Tore, 19. oktober 2017)

Fristen for påmelding gikk ut ved midnatt, og det ble 40 lag som deltar i NM for klubblag 2017.

NM for klubblag er de siste årene støttet godt opp fra lag og klubber i regionen som mesterskapet er lagt til. Over 60% av lagene kommer fra regionen hvert år siden 2014.
Så også i 2017 da hele 18 lag stiller fra Møre og Romsdal og 9 lag fra Sør- og Nord-Trøndelag.
Men hele landet er representert med Tromsø fra Nord-Norge, 5 lag fra Oslo (og der vil vi berømme Kirkegata Sjakklubb som var de aller første til å melde seg på; i juni!), 6 lag fra Rogaland og 1 lag fra Hordaland (Masfjorden).

NM for klubblag er et arrangement for alle spillere, og det ser vi på deltakelsen. En fjerdel av lagene har et ratingsnitt på de fire beste spillerne på over 1800 i norsk rating. (Vi bruker norsk rating siden dette er et NSF-mesterskap og den norske ratinga gjelder fram til nyttår.) Det er Vålerenga som på papiret er det sterkeste laget.
De 10 neste lagene har et ratingsnitt på 1500-1800, og de neste 9 igjen har ratingsnitt på 1250-1500. Det betyr at det også er hele 11 lag som har et ratingsnitt under 1250.

 

 

Kristiansund arrangerer NM for klubblag i oktober 2017

Kristiansund Sjakklubb ble stiftet i november 1917, og 100 år etter arrangerer vi NM for klubblag.
Klubben fikk tildelt arrangementet av styret i Norges Sjakkforbund, og på grunn av kollisjonen med Norway Chess som ble arrangert i juni 2017, valgte forbundet å flytte arrangementet til oktober i år.

 

 

Mange partier blir direktesendt

Det blir mange partier som blir sendt direkte fra Kristiansund under NM for klubblag.
Forbundet stiller med 12 sensorbrett som Kristiansund Sjakklubb leier. I tillegg har klubben 4 sensorbrett sjøl, og vi regner med at vi får låne 4 sensorbrett til.

Da blir det minst 8 lag som får kringkastet sine trekk fra hver runde!

 

 

Samme arrangementsted som i 2014

I 2014 arrangerte ungdomssjakklubbene i Kristiansund, NM for ungdomslag, og det var et vellykket arrangement på det samme hotellet. Det har skiftet navn fra Rica Kristiansund og til Scandic Kristiansund, men det er samme hotell, og samme hyggelige stab på hotellet.

 

 


Foto: Rune Edøy, Tidens Krav

Kjempestor jubileumskake

Kristiansund by har også (et lite) jubileum i 2017 og fyller 275 år! I den store skolesjakkturneringa i Dahlehallen 15. juni 2017 delte Sjakklubben og Kristiansund kommune på ei kjempesvær jubileumskake til Kristiansund Sjakklubb!

Den målte 1,5 x 1,5 meter, og de store dørene på sida av hallen måtte åpnes for å få inn kaka!

Blir det kanskje kake under NM for klubblag i oktober også?