Vårens langsjakkturnering 2021 - spilles mai og juni

Resultatliste og rundeoppsett og lenke til partiene på nett

Database med partiene finnes nederst på sida (Tore, 3. mai 2021)

Nederst på denne sida finnes en database i chessbaseformatet med nesten alle partiene fra Vårturneringa.
Der kan du spille gjennom partiene, men også legge inn alternative trekk og varianter.

Det er jo ikke mulig på den visninga vi har på partiene som sendes direkte på nett. Her ligger også de andre partiene som ikke spilles på sensorbrett.

 

 

Sisterunden spilles torsdag 15. juni (Tore, 15. juni 2021)

Vårturneringa nærmer seg det siste spilte partiet. Sisterunden spilles torsag kveld i Sjakklubben, og det blir fire partier i åttenderunden.

Både Thomas Nyland og Sindre gjorde det sterkt i Rosecupen i Molde i helga, og de møtes torsdag kveld. Thomas er sjølsagt favoritt, men Sindre har vist at han har et høyt nivå inne. Om det er nok til å ta poeng fra Thomas, får vi se i kveld.

Kim André var helt suveren i B-gruppa i Rosecupen og vant alt sammen. I kveld skal han møte Øyvind Hoem Vaseng som også har vært vant til å vinne. I 2013 vant Øyvind klasse 3 i NM. Og nå har han fått spilt to partier og er kanskje litt mindre rusten enn han var?

Øyvind Grundstad Mikalsen får sitt første parti i Vårturneringa. Øyvind er en aktiv spiller, men det har ikke passet de andre kveldene tidligere. Også Øyvind kommer fra Rosecupen med et sterkt resultat. 4 poeng i B-gruppa var meget godt. Han møter Rune Edøy som måtte være hjemme fra Rosecupen for å kommentere at Kristiansund Ballklubb overtok førsteplassen i Eliteserien i fotball.
Dette kan bli et interessant parti. I utgangspunktet er det en litt mer passiv spiller mot en som spiller veldig aktivt.

Og det siste partiet blir mellom Even og Eli Marit Ødegaard. De har møttes før, men slik er det i konradturneringer. Spillerne kan møte hverandre flere ganger. Men da med motsatt farge. Forrige gang vant Even, men Eli Marit har slått Even i et hurtigsjakkparti forrige torsdag.

Vi slipper ikke unna pandemien. To av de aktuelle spillerne som kunne ha vært med, er plassert i karantene og ventekarantene.

For etternølere og dem som ikke kan spille torsdag kveld, er det fortsatt et lite håp om å spille et parti i sisterunden. Ta kontakt med turneringsleder. Men vær rask. Turneringa skal snart sendes inn til FIDE for rating.

 

 

5 ekstrapartier i Vårturneringa (Tore, 11. juni 2021)

Nå har vi fått lagt inn alle partiene som ble spilt i rundene 5-7 i databasen nederst på sida. Der går det an å spille gjennom partiene, og også legge inn sine egne varianter. De blir ikke lagret, og de forsvinner når du går ut av sida.

Onsdag kveld spilte vi en ekstrarunde og det var med hele 8 spillere. Torsdag kveld spilte Morten og Rune et parti i tillegg i en ekstra ekstrarunde

Oppgjøret mellom ungdommene Sindre og Kim André gikk raskt. Sindre valgte en merkelig variant i engelsk åpning der han satte opp løperen sin på h3. Det var merkelig for alle kjente varianter og systemer ble ødelagt, siden dronninga havnet på c8. Kim André bukket en bonde, og ga bort en til. Den siste hadde han ikke trengt å gi bort. Partiet ble vunnet av Sindre da Kim André overså en mellomsjakk og tapte løperen.

Partiet mellom Petter Andreas Wadstensvik og Roger Hojem var interessant. Roger hadde preppet Rossolimovarianten i siciliansk, men de kom ut av preppen begge to etter bare få trekk. Petter Andreas kom fint ut, etterhvert, men glemte e5-bonden i midtspillet og Roger vant den. Da sto Roger godt, lenge. Helt til tårnsluttspillet, og der er jo Petter i sitt ess. Petter forsøkte og forsøkte, men da Roger gjorde bukken, ikke Petter det, og det endte i remis. Og det sluttspillet har vi terpet på flere ganger. For Petters del for 6 år siden, mens Roger gikk gjennom det i fjor.

Rune Edøy og Øyvind Hoem Vaseng spilte det lengste partiet. Nesten 80 trekk. Og de var i tidsnød stort sett hele partiet. Da de hadde spilt 11 trekk hadde begge to under en halvtime igjen, og ved omkring 20 trekk var begge to nede på bare 2 minutter. Riktignok fikk de et halvt minutt tillegg per trekk, men det er lite når en skal analysere og regne på varianter.
Øyvind fikk et veldig godt press og sto best. Han vant også en offiser, men Rune fikk to bønder for den. Øyvind hadde vinnende stilling og avviklet til sluttspill der han hadde løper over. Men Runes konge kom inn i den svarte stillinga, og fikk tatt bønder. Øyvind var nede på stålet, rent tidsmessig, og gjorde flere av trekkene sine med bare sekunder igjen på klokka. Da spilte han også feil, slik at Rune fikk fribonde. Men det var ikke over til tross for at Rune hadde dronning. Stillinga var remis, men Øyvind glemte å sikre at han hadde kontroll på forvandlingsfeltet og Rune vant partiet. I dette partiet fikk han to nye dronninger!

Bjørn Frode Morkestrand vant mot Arild Myhre. Arild spilte flodhest, og sto helt greit. Helt til han valgte feil bondebrudd. Han spilte c5 i stedet for f5. Bjørn Frode fikk da et initiativ og ei god stilling. Men typisk for klubbpartier. Bjørn Frode gjorde et dårlig trekk, men Arild var ikke oppmerksom nok på det. Hadde han spilt korrekt der, hadde Arild vunnet. Men slike ting er vanskelige å få øye på, når man forsvarer seg på bare livet. At motstanderen gjør en "bukk" er ikke det du forventer av motstanderen. Heller ikke Anand da Magnus Carlsen bukket i VM-matchen i Sotchi i 2014.

Torsdag kveld valgte Morten Smenes Frost og Rune Edøy å spille langsjakk i stedet for hurtigsjakk. De rakk da også sisterunden i hurtigsjakkturneringa, så de fikk med seg det beste av to verdener!
Morten vant partiet. Han ofret løperen på h7 for å få en fordel. Den hadde han, men han fant ikke riktig fortsettelse, så da ble det spill med offiser under men han hadde tatt med seg to bønder for den.
Rune spilte fornuftig videre og avviklet til et tårnsluttspill. Der bukket han springeren, og så var det likt. Men så var det de bøndene til Morten på kongefløya da. De bare gikk framover, og med en tårnsjakk for mye av Rune, ble det avbytte av tårn på feil sted (kongen sto på feil sted), og Mortens bonde kunne spasere inn til ny dronning.

 

 

Minst 4 partier onsdag kveld (Tore, 8. juni 2021)

I ekstrarunden som spilles onsdag kveld denne uka, blir det minst 4 partier i sjetterunden.

Ingen av partiene spilles på livebrettene våre. De blir hentet onsdag formiddag av Molde Sjakklubb som skal bruke dem i Rosecupen i helga. Partiene starter klokka 19 med unntak av et parti.

Vi får et møte mellom ungdommene Sindre og Kim André. De starter litt før klokka 18. Det skal bli et spennende parti. Sindre har hatt to svarte, så han får hvit i denne runden mot Kim André. Begge to har spilt godt i denne turneringa, og begge burde hatt flere poeng.
Sindre har 3 av 5 poeng. Spesielt mot Eilif Odde hadde han ei god stilling som han overspilte. Kim André imponerte med remis mot Vegard Simensen, men han spilte seg til en vinnende fordel i det partiet. Og i forrige runde mot Morten hadde han vinnende fordel i store deler av partiet.

Petter Andreas Wadstensvik kommer hjemom på en snarvisitt fra studiestedet sitt i Volda og spiller en runde. Han trenger å få spille brettsjakk før Rosecupen starter i helga. Petter skal møte Roger Hojem som har et parti, og det endte i seier mot Arild. Petter er storfavoritt i partiet, men Roger har tidligere vist at han kan slå fra seg. Og siden Roger får hvit, kan det bli mer spennende.

Rune Edøy har vunnet tre partier og tapt for Kim André og Thomas Nyland. Seirene hans var veldig greie, og han spilte seg fram til ei remisstilling i førsterunden også. I denne ekstrarunden får han hvit mot Øyvind Hoem Vaseng som har spilt et parti og vunnet det. Men her får vi også et oppgjør mellom to spillere på omtrent samme nivå. De har helt forskjellig tilnærming til sjakkspillet. Rune spiller aggressivt og flytter heller brikkene sine framover enn å tenke på så hardt på konsekvensene. Øyvind har spilt Axels Systemet de siste 9 årene, og har heller en posisjonell tilnærming. Det er to helt ulike typer sjakkstiler som møtes.

Bjørn Frode Morkestrand gjør sin debut i turneringa, og han møter Arild Myhre som har vunnet et poeng på fire runder. Men Arild hadde ei bra stilling mot Sindre i forrige runde, og han spiller bra når han får det til. I Bjørn Frode møter han en spiller på omtrent samme nivå.

 

 

Ekstrarunde denne uka (Tore, 6. juni 2021)

I Sjakklubben torsdag kveld foreslo Rune at vi kunne spille så mange langsjakkpartier som mulig i denne turneringa. Resultatlista teller jo ikke.

Og da blir det en ekstrarunde denne uka.

Spillere som ønsker å spille denne uka, gir beskjed til Tore så setter vi sammen noen. Alternativt kan spillerne sjøl også avtale med en motstander.

Onsdag kveld, 9. juni, har vi allerede ordnet to partier i sjetterunden.
Petter Andreas møter Roger i det ene partiet og Rune spiller mot Øyvind HV i det andre partiet.

Det er hurtigsjakkturnering torsdag 10. juni, men hvis noen vil spille langsjakk i stedet, er det bare å gi beskjed.
Og Rosecupen starter fredag 11. juni.

 

 

Favorittseire i nesten alle partiene (Tore, 4. juni 2021)

I femterunden som ble spilt torsdag kveld 3. juni, var det fire partier som ble spilt.

Thomas Nyland vant med Tarraschforsvaret i dronninggambit mot Tore Kristiansen. Det hjalp ikke Tore at han nettopp hadde lest hva GM Axel Smith foreslår å spille i boka si, e3 Poison. For Tore gjorde bare delvis det Axel foreslår, så hvit ga bort flere tempi slik at Thomas overtok initiativet. Svart presset hvit bakover, og i dårlig stilling kom også feilen til hvit som gjorde at Thomas har 5 strake vinster i Vårturneringa.

Rune Edøy vant offiser mot Eli Marit Ødegaard. Og ingen skjønte hvorfor hun etterpå valgte å bytte av alle offiserene. Da partiet var over, forklarte hun at hun ikke "så" at hun sto offiser under. Det ble hun først klar over da alle offiserene var ryddet av brettet med unntak av Runes ene løper.
Og det er ikke første gangen dette har skjedd i Sjakklubben. Også med spillere med høyere rating.

Arild Myhre spilte Collesystemet mot Sindre Lyngsaunet Ytrestøyl. Sindre valgte å gå ut med løperen sin til g4-feltet og lot testamentbonden seile sin egen sjø. Arild angrep b7-bonden med dronninga men tok den ikke. Det hadde heller ikke vært så godt, men litt mer aktivt kunne nok Arild ha spilt akkurat i den fasen og beholdt det hvite presset.
Det var ei lik stilling helt til Arild valgte sitt bondebrudd. Det var feil, for svart vant både en bonde og fikk to sammenhengende fribønder i sentrum. Da var det bare for Sindre å flytte dem framover for å vinne partiet.

Det siste partiet var også det som startet først mellom Kim André Engvik og Morten Smenes Frost. Morten gikk for nimzoindisk forsvar og Kim André valgte da 4.f3-varianten. Morten svarte ikke umiddelbart med 4...d5 slik at Kim André fikk plassert e-bonden sin i sentrum uten problemer. I midtspillet bølget det litt fram og tilbake med hvem som hadde størst fordel.
Men da Kim André fikk til et kraftig press på den svarte kongestillinga til Morten, kunne det ha vært avgjørende. For som bakspillerne som satt oppe og fulgte med på partiet via internett, at hvit kan spille . Og det kunne og burde hvit ha gjort. At Morten vant en kvalitet gjorde ingenting fra eller til. f5-bruddet var hele tida tilstede og burde ha vært spilt mange ganger. Da det kom, var det for seint, sjøl om svart ga hvit muligheten til et vinsttrekk. Men det overså hvit, og svart kom seg ut problemene og fikk avviklet til et dronningsluttspill der det ble evig sjakk og remis.

 

 

 

 

Mange interessante partier (Tore, 27. mai 2021)

Det siste partiet i tredjerunden i Vårturneringa ble spilt i Sjakklubben tirsdag 18. mai. Det var mellom Vegard Simensen og Kim André Engvik.

Vegard åpnet uvanlig nok med 1.e4, for det pleier han ikke gjøre. Men han visste at Kim André har spilt en del Caro-Kann mot e4, og Vegard hadde preppet Fantasyvarianten med 3.f3. Caruana spilte den to ganger mot Firouzja i Norway Chess i fjor høst. Både i langsjakkpartiet og i armageddonpartiet.

Vegard fikk et lite press, men Kim André som ikke hadde spilt mot varianten før, spilte nesten korrekt. Vegard trodde at han fikk et godt initiativ da han fikk dronninga si på b3. Den truet både på f7 og på b7. Men svart hadde kontroll, viste det seg. Og Vegards variant var bare en remisvariant. Svart kunne ha fått ei vinnende stilling hvis han hadde gått mer etter den åpne kongestillinga til hvit, i stedet for å ta en bonde i sentrum. Da ble det avbytter, og Vegard som hadde kvalitet over, torde ikke annet enn å trekke i nødbremsa, forklarte han i post mortem-analysene.
I tårnsluttspillet spilte de litt for raskt, og Kim André bukket bonde. Men Vegard så det ikke, og avviklet til remis i stedet.

Fjerderunden ble spilt torsdag 20. mai med 4 partier. Ingen av dem ble sendt direkte.

Thomas Nyland vant tidlig bonde i Ponzianis åpning mot Rune Edøy. Sin vane tro avviklet da Thomas til et sluttspill. Men Rune fikk et lite initiativ der, som han kunne ha utnyttet bedre. Sjøl med bonde under var ikke sluttspillet tapt for svart, og det kunne ha blitt noen taktiske stillinger for svart hvis hvit ikke hadde passet på. Men Thomas Nyland vant enkelt partiet, og han har vunnet alle sine fire partier.

Øyvind Hoem Vaseng har ikke spilt siden Landsturneringa i Larvik i juli 2019, og han var litt rusten i partiet mot Even Gildestad. Øyvind spiller som vanlig Systemet, og Even med svart fikk ei fin stilling i semi-Tarrasch. Denne stillinga studerte vi grundig i treninga tirsdag kveld. Svart hadde et sterkt initiativ, og Even som er den i turneringa med lavest rating, spilte svært så godt i åpninga. Han plasserte offiserene sine der de skulle. At tårnet skulle til d8 og ikke e8, er ikke alltid så åpenbart.
Øyvind var som sagt litt rusten, og forsvarte seg litt for mye. Det betød at Even vant bonde. Han kunne med litt mer aktivt spill ha vunnet enda mer, men det kommer nok med erfaringa. Men da Even tok den andre bonden, var ikke det så lurt. Den var forgiftet, og han måtte gi fra seg offiser. Og akkurat der kom det en mellomsjakk også, slik at Even ga opp.
Øyvind forklarte etterpå at det var veldig uvant at han ikke fikk tid til å tenke på motpartens tid. For i løpet av 14 trekk hadde han nesten brukt opp all tida si. Mens Even derimot brukte tida til motstanderen til å tenke på hva han skulle gjøre.

Eli Marit Ødegaard og Sindre Lyngsaunet Ytrestøyl spilte skotsk åpning der Eli Marit ga fra seg en springer. Og da vant Sindre greit.

Owens forsvar med 1...b6 valgte Arild Myhre å spille mot Roger Hojem. Hvit fikk en kraftig terrengfordel, men slik blir det jo i denne åpninga. Det ble trangt for svart, og da det ble både huller foran den svarte kongen, og samtidig et kraftig bondeframstøtt i sentrumslinjene, ble det for mye for de svarte offiserene å hanskes med. Og Roger vant partiet.
Dette partiet har også flere interessante stillinger, og det kommer nok opp i ei voksentrening framover.

Det vi ser når vi går gjennom partiene er at det ofte kommer et dårlig trekk fra en av partene. Men motstanderen ser det ikke og bare fortsetter med sin valgte plan. Det er også en trend at mange trekker for raskt i slike situasjoner. Da Anton Darnell var på besøk i Sjakklubben for 4 år siden, forklarte han hvordan en mesterspiller tenker. Og de bruker litt mer tid på alle trekk. Han forklarte at de vurderer alle ulikhetene etter hvert trekk som motstanderen gjorde. Og vi som vanlige klubbspillere under mesternivå, kan nok lære en del av det.

 

 

Flere hadde forberedt seg godt før partiene i denne runden.

Tredjerunden ble spilt forrige torsdag (Tore, 12. mai 2021)

4 partier i tredjerunden i Vårturneringa ble spilt i Sjakklubben torsdag 6. mai. Det er meldt 5 partier, men to av spillerne kunne ikke spille på torsdag. De spiller sitt parti seinest tirsdag i neste uke.
Siden resultatet ikke er det som teller mest i denne vårturneringa, men at det blir spilt partier, er det flere som kan bruke de to ukene mellom hver runde tli å spille partier. Gi beskjed til turneringsleder hvis du har lyst til å spille.

Da ble det 4 partier, og alle satt i kjelleren denne gangen, og ble vist på nett...
Du finner også partiene i databasen helt nederst på sida.

Morten Smenes Frost hadde preppet vinggambiten i siciliansk mot Thomas Nyland. Den fikk han også, men Thomas spilte det som er hovedvarianten. Men Thomas forklarte etterpå at han ikke kunne åpninga. Det var tøft av Morten å ofre en bonde i åpninga mot Thomas, men det er jo slik det bør gjøres. Morten, og alle andre, regnet med at Morten tapte hvis han bare spilte vanlige trekk. Så derfor var det et lurt, taktisk valg å velge vinggambiten av Morten. Men da Thomas ikke gjorde noen feil, ble det seier til Thomas.
Morten kunne ha spilt litt mer aktivt i starten av midtspillet, og han kunne også ha vunnet kvalitet. Men svart (Thomas) mente i analysen etterpå at sjøl med kvalitet under, sto han best.

Even Gildestad hadde preppet fransk forsvar mot Rune Edøy og fikk det. Det ble en litt uvanlig franskvariant, og Rune fikk mer og mer fordel. Even spiller litt for passivt, og lar motstanderen få initiativet. Og da blir det litt enklere for motstanderen å spille. Og Rune er ikke den som takker nei til initiativ.

Eli Marit Ødegaard og Arild Myhre spilte Birds åpning. Eli Marit startet partiet med 1. f4. Det kunne ha blitt kongeindisk angrep (KID på engelsk; King's Indian Attack), men ikke da Eli Marit tillot at Arild fikk plassert den svarte bonden sin på feltet e4. Det ødela spillet til Eli Marit, for Arild fikk satt igang et angrep på den hvite kongestillinga.
Men i løpet av angrepet bukket Arild springeren sin. Eli Marit truet springeren som sto på g4 med bonden på g3. Men hun tok den ikke i trekket etterpå, men tok med seg et mellomtrekk som gjorde at Arild fikk tatt en hvit springer på c3. Etter det hadde Arild flere bønder, og avviklet til et tårnsluttspill som han vant.

Det mest interessante partiet, og det som også varte lengst, var partiet mellom Sindre Lyngsaunet Ytrestøyl og Eilif Odde. Det ble en moderne variant i dronninggambit (med Lb4), der det var en stillingskrig i sentrum. Den varte ved og varte ved, og timene gikk. Sindre hadde et ørlite overtak i initiativet og terrengfordelen, men det var ikke nok til å vinne. Det så ut til å gå mot remis, men så forsøkte Sindre å vinne partiet. Da fikk Eilif en fribonde, og da Sindres konge ikke var inne i kvadratet, måtte han ofre en offiser for å hindre den i å bli forvandlet til ny dronning.
Og Sindre tapte partiet. Han spilte ei lang stund, og forsøkte seg med flere pattfeller. Den siste av dem var svært så finurlig. Men Eilif fant alle sammen, og Sindre ga til slutt opp da det ikke var håp lenger.

 

 

Khaled og Morten hadde bare en springer hver på slutten i sitt parti i går.

Andrerunden med 5 partier (Tore, 3. mai 2021)

I andrerunden i Vårturneringa som ble spilt i Sjakklubben søndag, var det med 10 spillere. Dette er etter konradsystemet, og de spillerne som møter opp, blir satt opp mot hverandre.

Denne gangen satt alle 10 spillerne oppe, og derfor ble bare et av partiene vist på nett...

Kim André brøt nok litt for tidlig opp sentrum mot Thomas Nyland og betalte prisen for det.

Sindre ofret på løper h2 mot Tore Kristiansen. Det var feil, og han tapte. Men ungdom skal ta slike sjanser. Også i langsjakkpartier. For da får de muligheten til å sitte og regne og kalkulere på egne og motstanderens svartrekk mye bedre enn når de sitter hjemme foran et dataprogram som viser de forskjellige variantene.
I partiet mellom Morten Smenes Frost og Khaled, fikk førstnevnte en fordelaktig bondestruktur. Khaled tillot at Morten byttet av alle offiserene unntatt en springer hver, og da ble det for mye å passe på for Khaleds springer, og Morten vant. Litt kuriøst her, er at de spilte med feil farger. Så Morten vant med de svarte brikkene.

Et parti vi på forhånd mente burde spilles på et sensorbrett var partiet mellom Tarek og Rune Edøy. To angrepsspillere som ikke skyr noenting, kunne ha vært underholdende. Men det var ikke vilje til å spille der. Det ble også et angrepsparti. Rune angrep kongestillinga til Tarek, mens Tarek forsøkte et motangrep på dronningfløya. Men det var for seint, og Tarek ga opp da Rune hadde matt i to.

Også partiet mellom Even og Eli Marit Ødegaard ble et interessant parti. Det var jevnt lenge, og Even fikk en liten fordel i sluttspillet med tårn og løper mot tårn og springer. Even hadde også en fribonde på sjetteraden, men den var for langt framme, for den svarte kongen var mye nærmere enn den hvite. Dessverre for Eli Marit byttet hun ikke av tårnet slik at hun fikk tatt fribonden, før Evens konge kom styrtende til for å hjelpe de utsatte brikkene sine. Og Even vant.

Tore Kristiansen, Thomas Nyland og Morten Smenes Frost har alle 2 poeng i Vårturneringa 2021.

Neste runde spilles allerede torsdag 6. mai. Påmelding er seinest torsdag ettermiddag. Et par av spillerne vil helst starte så tidlig som klokka 18, for blant annet å rekke ferga hjem.

 

 

Førsterunden med 6 partier (Tore, 1. mai 2021)

I førsterunden i Vårturneringa som ble spilt i Sjakklubben lørdag var det med 12 spillere. 8 spillere satt i kjelleren, og 4 satt oppe sammen med noen tilskuere.

De fire partiene i kjelleren ble spilt på sensorbrett, og de kan spilles gjennom her...

Rune Edøy spilte et god parti mot Kim André og fikk to sammenhengende fribønder. Men da han tapte dem i sluttspillet, og samtidig byttet av tårnene, ble det enkelt for Kim André.
Sindre fikk en tidlig fordel i åpninga mot Even og bare byttet av offiserene til sluttspillet og vant på det.
Arild Myhre hadde matt i tre mot Morten Smenes Frost, men tok kvaliteten i stedet. Han hadde vinnende stilling, men ble for opptatt av å forsøke å matte Morten. Da fikk Morten i gang et motangrep og rensket bøndene til Arild på dronningfløya og vant partiet.
Martin Aure møtte Tore Kristiansen i år som han gjorde i fjor. Martin vant i fjor, og sto også veldig godt underveis i år, men ga opp da han bukket offiser.

Thomas Nyland vant greit mot Eli Marit Ødegaard.

Brødrene Tarek og Khaled spilte remis. Det partiet gikk unna, for de hadde litt lite tid på seg. Det forklarer nok at de overså både det ene og det andre i partiet.

 

 

Vårens langsjakkturnering spilles etter konradformatet (Tore, 25. april 2021)

Turneringa spilles etter konradformatet. Det betyr at du kan spille akkurat de rundene som passer for deg. Det er påmelding til hver runde. Og man kan melde seg på også etter at førsterunden har startet.

Betenkningstida blir 90 minutter + 30 sekunder tillegg per trekk.

Rundene spilles på disse datoene:
1. runden spilles lørdag 1. mai med start klokka 14.
2. runden spilles søndag 2. mai med start klokka 10.

3. runden spilles torsdag 6. mai om kvelden.
4. runden spilles torsdag 20. mai om kvelden.

5. runden spilles torsdag 3. juni om kvelden.
6. runden spilles torsdag 17. juni om kvelden.

 

 

Database med partiene fra Vårturneringa ()

Her er de fleste partiene fra Vårturneringa. Her kan man spille gjennom partiene, og også legge inn sine egne trekk