To partier i klubbmesterskapet torsdag kveld (Tore, 23. mars 2017)

Torsdag kveld spilles to partier i A-klassen i tredjerunden.
Det er partiene mellom Audun og Thomas og Petter Andreas-Tore som starter like etter klokka 19.

Tirsdag ble det spilt et parti i B-klassen mellom Morten og Bjørn.
Det var et interessant parti der Morten tok kontroll over brettet, men Bjørn fikk tid til et motangrep da Morten ikke hadde fått tid til å rokere slik at kongen fremdeles sto i sentrum. Bjørn ofret offiser for angrepet, og det viste seg at det var korrekt. Morten kunne ha reddet stillinga, men det var vanskelig å se den rette fortsettelsen. Bjørn kom ut av slaget med noen bønder over og vant partiet.

 

 

Sjakklubben har fått infoskjerm.
Foto: Tore Kristiansen

Infoskjerm på plass (Tore, 23. mars 2017)

Sjakklubben har fått sponset en infoskjerm, og nå i mars har vi fått den på plass i vinduet.

Skjermen skal monteres på et veggfeste, men inntil videre står skjermen på et bord i vinduet.

 

 

Sjakkafé lørdag kl. 12-14 (Tore, 17. mars 2017)

Det blir sjakkafé lørdag 18. mars klokka 12-14.

Det blir som vanlig vafler og kaffe/te/saft å få.
Alle er hjertelig velkommen!

 

 

Morten har funnet vinsttrekket mot Pat.
Foto: Tore Kristiansen

Tre partier i klubbmesterskapet torsdag kveld (Tore, 17. mars 2017)

Torsdag kveld ble det spilt tre partier i klubbmesterskapet. Et i hver klasse.
Det lengste partiet ble spilt i andrerunden i B-klassen mellom Pat og Morten (se bilde). Grünfeldindisk var åpninga før de gikk over i noe som lignet på Tarrasch. Pat fikk en dårlig løper i midtspillet, og da han valgte feil måte å forbedre stillinga til løperen, fikk Morten et overtak (se bilde) som gjorde at han fikk to fribønder på dronningfløya. Og Morten fikk revansje for tapet mellom dem fra søndag i den 2. jubileumsturneringa.

I C-klassen ble det spilt et parti mellom Jacek og Jonas i nienderunden mellom Jacek og Jonas. Det var svart med Jonas som fikk et lite overtak. Jacek ga seg sjølsagt ikke, og Jonas måtte kjempe for seieren. Det ga ham et helt poeng, og Jonas rykket da opp til tredjeplass i C-klassen med 2½ poeng.

Det siste partiet var det som vi hadde sett fram til med størst spenning. Det var et utsatt parti fra førsterunden i A-klassen mellom Trond Harald og Thomas. Vi lurte på om Trond Harald kunne ta poeng fra Thomas. Hvis noen skal gjøre det, var han en av dem vi håpet på.
Det ble Ponzianis åpning, og da Thomas spilte litt unøyaktig i åpninga, fikk tilskuerne et ørlite håp om at noe overraskende skulle skje. Men Trond Harald spilte som om det var et lynsjakkparti, og i langsjakk kan man ikke gjøre det. Man må bruke litt tid på trekkene sine. Og når man spiller på den måten er det fortjent at man taper, dessverre. Thomas har startet poengplukkinga mot et nytt klubbmesterskap.
Partiet ble sendt direkte, og det kan spilles gjennom her...

 

 

Eli Marit har nettopp ofret offiser for aktivt spill mot Øyvind.
Foto: Tore Kristiansen

Eli Marit gjorde det spennende tirsdag kveld (Tore, 15. mars 2017)

Tirsdag kveld ble det spilt to partier i andre runde i B-klassen.

Det første partiet mellom Bjørn og Bjørn Frode gikk raskt unna. Bjørn Frode var ikke forberedt på Stonewall i forhånd som Bjørn pleier å spille, og han gjorde feil ganske raskt og partiet var tidlig ferdig.

Det andre partiet derimot, mellom Eli Marit og Øyvind, tok atskillig lengre tid. Det ble skotsk åpning fra Eli Marit. Den åpninga har plutselig begynt å bli populær igjen, for den har blitt spilt noen ganger de siste ukene. Eli Marit fikk rokert langt, og sto veldig aktivt. Hun hadde også fått bøndene sine opp mot den svarte kongestillinga, da hun ofret løperen på sentrumsbøndene til Øyvind, og fikk samtidig åpnet en rekke linjer og diagonaler. Øyvind satt lenge og tenkte (se bilde...) på hva han skulle svare med, for Eli Marit er kjent for å være ganske aggressiv som sjakkspiller. Hun er kjent for å gå etter motstanderens konge.
Etter ei lang stund, men bare noen få trekk, se nytt bilde, hadde Eli Marit et press på kongestillinga til Øyvind, men Øyvind greide å avklare situasjonen (se det siste bildet, og da han kom ut med tårn over, var partiet over.
Men stor takk til Eli Marit som ga oss et publikumsvennlig parti på tirsdagskvelden. Vi som var til stede, gikk ned til kjelleren for å følge med på utviklinga i partiet, og opp for å analysere stillinga sammen med de andre. Det var en flott kveld!

 

 

Undervisning og turnering i Angvika lørdag 25. mars (Roger, 14. mars 2017)

Sjakklubben har blitt invitert av Angvik bygdelag for å holde sjakkurs for barn fra Flemma, Torvikbukt og Angvik.
Etter at undervisninga er ferdig, blir det ei stor barnesjakkturnering med flotte premier til alle. (De står allerede i kjelleren i Sjakklubben.) Kurset og turneringa holdes på Angvik skule.

Sjakklubben håper at så mange barn blir med til Angvika og at foreldre blir med og kjører. Og at de fyller opp bilene.

Det er oppmøte i Sjakklubben klokka 08. Dem som bor utafor sentrum og kjører selv, trenger ikke komme innom klubblokalet, men må huske å gi beskjed til Roger slik vi får fylt opp biler og har oversikt. Vi må være i Angvika seinest kl 9.45.

Påmelding skjer ved å kontakte Roger på telefon 41 25 62 20.

 

 

Ratingtall etter turneringa i helga (Tore, 13. mars 2017)

Ratingtallene etter turneringa i helga har kommet.

Se de nye tallene her...

 

 

Glade for pokalene.
Foto: Tore Kristiansen

Thomas vant den 2. jubileumsturneringa (Tore, 12. mars 2017)

Det ble Thomas Nyland som nok en gang sto øverst på pallen i ei turnering i Kristiansund. Han vant den 2. jubileumsturneringa med 4 av 5 poeng etter at han avga to remiser i rundene på søndag. Thomas vant på kvalitet foran Vegard Simensen som også fikk 4 poeng. De spilte remis innbyrdes samt at begge to avga den andre remisen mot Tore.

Men siden det var stor forskjell i spillestyrke på flere av deltakerne, og turneringa var lokal, fulgte vi ikke alltid reglementet når vi kom med rundeoppsettet, men endret av og til på oppsettet etter som det passet for matchinga til den enkelte spiller.

Nykommerne i ei voksenturnering gjorde det også bra. Både Amund og Stinus fikk 3 poeng. Amund som går på Surnadal ungdomsskole, ble medlem nå i januar. For å være med på turneringa denne helga, overnatta han på hotell i byen! Neste gang må vi ordne privat innkvartering til sjakktalentet fra Surnadal. Han vant mot både Eli Marit og Johannes i dag. Stinus avsluttet sterkt med 3 strake seire mot tre av de andre guttene. Også 6-årige Magnus hadde en fin innspurt med to seire på søndag!
Pat måtte melde avbud til lørdagens runder, for han ble sendt med ambulanse til Molde Sykehus seint fredag kveld. Men siden han ble utskrevet lørdag ettermiddag, ville han gjerne spille søndagens to runder, og det gjorde han knallbra med to seire.

Noen bilder fra turneringa i helga...

 

 

Øystein og Eirik. Her fra Landsturneringa i Tromsø i 2016 der de spilte på samme sjokksjakklag.
Foto: Anniken Vestby

Eirik på 5. plass i Bybroen GP (Tore, 12. mars 2017)

Eirik Viken Kallset fikk en flott 5. plass i hurtigsjakkturneringa Bybroen Grand Prix i Trondhjem lørdag 11. mars.

Eirik tapte for nummer 1 og 2 i på resultatlista, men vant de resterende 5 partiene, og fikk 5 poeng. Av resultatlista ser vi at Eirik hadde mange gode spillere bak seg på lista!

Vinneren ble GM Stojanovic med 6½ poeng. Øystein tok 2 poeng på de 7 rundene.

 

 

Både barn og voksne i turneringa i helga.

Mange fine oppgjør i turneringa lørdag (Tore, 11. mars 2017)

I den 2. jubileumsturneringa som spilles i Sjakklubben denne helga er seks av deltakerne under 13 år, og resten over.

For fire av dem er det første gangen at de deltar i ei voksenturnering, og også spiller langsjakk og må notere partiet sitt. Thomas Nyland leder turneringa etter at han har vunnet alle partiene sine, og har 3 poeng. Av guttene er det Johannes som har tatt flest poeng, og har 1½ av 3. Johannes spilte remis mot Øyvind i den forrige turneringa i januar, og det ble det også denne gangen!

Noen bilder fra lørdagen...

Søndag klokka 10 starter fjerderunden. Merk at oppsettet på runden ble endret tidlig på kvelden.

 

 

Også sjakkafé lørdag kl. 12-14 (Tore, 10. mars 2017)

Det blir sjakkafé lørdag 10. mars klokka 12-14.

Sjøl om det er ei turnering som spilles i Sjakklubben, blir det sjakkafé i kjelleren. En vanlig kafé blir det ikke, for det blir mange folk innom, men som vanlig er det vafler og kaffe/te/saft å få. Det blir kanskje enda litt mer sjølbetjening denne dagen enn på vanlige lørdager.
Siden turneringa spilles oppe, får man sitte i kjelleren og spille sjakk denne lørdagen, eller man kan følge med på partiene som spilles!

Alle er hjertelig velkommen!

 

 

To partier i A-klassen torsdag kveld (Tore, 10. mars 2017)

Torsdag kveld ble det spilt to partier i
andre runde i A-klassen.

I partiet mellom Thomas og Iver ble det den andre Caro-Kann-åpninga i klubbmesterskapet på samme uke. Samme variant også! Her fikk hvit også et lite overtak, og da Iver med svart gjorde en feil, førte Thomas de hvite offiserene inn i stillinga til svart. Det ble da seier for Thomas etter cirka 20 trekk.
Tore og Audun spilte den samme varianten i Benoni som de spilte i høstturneringa i 2015. Spillerne fulgte 15 trekk i varianten før de måtte begynne å tenke sjøl. Denne gangen var Audun med svart mer forberedt, og han valgte den beste fortsettelsen. Sjøl om Tore med hvit hadde en liten fordel, spilte han for passivt i midtspillet, og Audun kom inn i helt likt sluttspill som det viste seg ikke var mulig for noen av dem å vinne, og da ble det remis etter over 3½ times spill.

Det ble ikke spilt noen partier i B-klassen eller C-klassen i går kveld.

 

 

2. jubileumsturnering i helga (Tore, 9. mars 2017)

2. jubileumsturneringa spilles i helga i Sjakklubben lørdag 11. og søndag 12. mars.

Det er bare egne spillere som deltar denne gangen, men nytt er at flere av guttene blir med og spiller denne gangen. For de fleste av dem, blir det første gangen at de spiller i ei voksenturnering. Første runde starter lørdag kl. 11. Andrerunden kl. 12, og tredjerunden kl. 1530. Søndag starter partiene kl. 10 og sisterunden ca. kl. 13-14, avhengig av at alle partiene i fjerderunden er ferdigspilt.

 

 

Viljar i desember 2016.

Viljar med klar ledelse i klubbmesterskapet - partier i kveld (Tore, 9. mars 2017, oppdatert 5. mars)

Klubbmesterskapet har kommet godt i gang.

I C-klassen har Viljar tatt en klar ledelse. Han har vunnet alle de 5 partiene han har spilt. Magnus ligger på andreplass med 2½ poeng. Men noen har ikke spilt så mange partier, og resultatlista kan forandre seg i C-klassen. Kanskje det blir spilt noen partier i kveld også.

I B-klassen ble det en rask remis tirsdag mellom Øyvind og Bjørn. Bilen til Bjørn hadde fått problemer, og etter 20 trekk og dårligere stilling tilbød Bjørn remis. Da hadde han + 4 minutter på klokka! Øyvind med litt bedre stilling tok imot, da ratingforskjellen mellom dem er stor, og det er bestandig kjekt å starte ei turnering uten et tap i første runde.
Torsdag kveld er alle partiene i andrerunden er utsatt, og de blir nok spilt på tirsdag.

I A-gruppa spilles det to partier i andrerunden torsdag kveld. Det er partiene Tore-Audun og Thomas-Iver.

 

 

Årsmøte utsatt til 29. mars (Tore, 9. mars 2017)

Styret har bestemt at årsmøtet blir onsdag 29. mars.
Forslag som skal behandles på årsmøtet må være styret ihende seinest ei uke før.

 

 

Fra Midtnorgefinalen lørdag 4. mars mellom Kristiansund og Levanger.
Foto: Eilif Odde

Rindalskampen (Tore, 8. mars 2017)

Eilif har skrevet om matchen i Tidens Krav: Fikk revansj - på sjakkbrettet

Og det som angår selve matchen gjengir vi her:

På de tre første bordene har Levanger et fryktinngytende mannskap, og det gikk da heller ikke lang tid før Henrik Øie Løbersli gikk ned med de svarte brikkene på andrebordet mot Kjell Arne Lilleløkken.
På førstebord så det tidlig ut til å gå mot remis. Thomas Nyland hadde avviklet til et sluttspill med tårn og ulikefargete løpere, og de lar seg sjelden vinne – i hvert fall ikke når sterke spillere sitter ved brettet. Men Nyland prøvde og prøvde – lenge etter at de andre var ferdige.

Godt levert av de yngste
Vegard Simensen på fjerdebordet hadde god kontroll mot en gammel Steinkjer-kjenning fra 80-tallet; Ove Holmen. Vegard (med de svarte brikkene) førte partiet sikkert i havn.
På femtebordet var det fullt kaos. Levangers Rune Haug hadde tilsynelatende et massivt angrep, men Petter klarte å avvikle til remis. Meget sterkt av unge Wadstensvik!

Presset videre
På tredjebord satt klubbleder Eilif Odde (samme mann som skriver disse ord, ja), som raskt skjønte at her holdt det ikke med remis. Reglene er nemlig slik at hvis det blir uavgjort match, vinner det laget som har seier på høyeste bord.
Remistilbudet fra Terje Lund ble avslått, selv om stillingen var nokså lik, og det ble presset videre. Da skjer det som ofte skjer i slike situasjoner: man blir for ivrig og motstander slår kontra. 0–1.

 

 

Levanger Sjakklubb

Tapte for Levanger i Rindal (Tore, 4. mars 2017, oppdatert 5. mars)

Det ble 3-2 tap for Levanger i Midtnorgefinalen lørdag 4. mars. Eilif og Henrik tapte, mens Vegard vant. Petter og Thomas spilte remis. Levanger stilte med et svakere lag enn vi forventet på forhånd.

Kristiansund hadde hvit på første-, tredje- og femtebordet:
Thomas Nyland (2050) - Brede Hagen (1988) ½ - ½
Henrik Øie Løbersli (2060) - Kjell Arne Lilleløkken (2042) 0 - 1
Eilif Odde (2014) - Terje Lund (2025) 0 - 1
Vegard Simensen (1829) - Ove Holmen (ca 1800-1900) 1 - 0
Petter Andreas Wadstensvik (1646) - Rune Haug (1467) ½ - ½

Matchen ble spilt på Bolme pensjonat i Rindal denne lørdagen. Det er cirka midtveis mellom både Kristiansund og Levanger. Det var også på Bolme pensjonat at Levanger vant mot Molde i fjor. Da blir det Levanger som blir Midtnorges representant i eliteseriekvalifiseringa om fire uker.

Levangers fjerdebordspiller, Ove Holmen, har vært passiv i mange år men han har 1917 i FIDEs hurtigsjakkrating etter å ha vært med i Levanger hurtig-GP i 2015 og 2017. Roger forteller at han husker Steinkjer Grand Prix i 1986 eller 1987 der Ove Holmen fikk over 2000 i rating for første gangen. Så det er nok et bra resultat av Vegard å vinne mot ham.

Oppdatert 5. mars: Avisa Innherred har en sak om opprykkskampen med et par bilder. (Og de har tydeligvis kopiert lista med spillerne og resultat fra ksk.no)

 

 

Sjakkafé lørdag kl. 12-14 (Tore, 3. mars 2017)

Det blir en vanlig sjakkafé lørdag 4. mars klokka 12-14. .

Det er vafler og kaffe/te/saft å få i Sjakklubben. Her kan man komme innom og spille et parti sjakk, lese om sjakk eller lese sjakk, løse oppgaver eller bare slappe av!
Det er Ski-VM, og siden vi har en stor tv, vil nok den også stå på ski-vm denne lørdagen.

Alle er hjertelig velkommen!

 

 

Babydrakt Trond Harald må få tak i!

A- og B-klassene startet torsdag kveld (Tore, 3. mars 2017)

De første partiene i A- og B-klassene i klubbmesterskapet startet torsdag kveld.

Først venta vi på Trond Harald som i forrige uke hadde avtalt å spille klokka 19 mot Thomas. Han kom ikke, og så kom vi på at Trond Harald fikk sitt første barn tidlig denne uka. Og da er prioriteringene sjølsagt annerledes! Sjakklubben gratulerer!

I A-klassen ble det da spilt to partier. Audun og Petter spilte engelsk/grünfeldindisk eller lignende, og Petter vant bonde i midtspillet. Men Audun var sterkere i sluttspillet, og han vant partiet. Iver spilte Grand Prix-angrepet (Gawainvarianten) i siciliansk mot Tore som var forberedt på det. Iver angrep på kongefløya, men ble møtt av et motangrep på samme side og tapte til slutt.
I B-klassen vant Pat mot Eli Marit, der Eli Marit gjorde noen småfeil som Pat straffet.

 

 

Johannes tilbyr Stinus remis.
Foto: Tore Kristiansen

Stor deltakelse i turneringa i går (Tore, 3. mars 2017)

Det var 24 deltakere med i februarmesterskapet torsdag kveld i Sjakklubben.

Det var både med erfarne og helt nye spillere med. Det ble bare 5 runder, og det synes vi er kjekt, for det betyr at spillerne bruker tida si og tenker på trekkene. Betenkningstida var 12 minutter og 3 sekunder tillegg per trekk, og hver runde kunne da vare i en halvtime.
Før de to siste rundene fikk også alle servert fløyelsgraut med saft til, og det var det foreldrene (lenke til bilde) som ordnet med!

Det var både lilleputter, miniputter og mikroputter i teten. Miniputten Johannes og lilleputten Stinus tok remis i innbyrdes parti. (Johannes visste nok at han sto til tap da han tilbød remis.) Og de to vant mot alle de andre. Lilleputten Jonas og mikroputten Emilian delte tredjeplassen, og det er svært sterkt av mikroputten Emilian som var med på si første sjakkturnering seint i fjor høst! Lilleputten Viljar og mikroputten Patrick tok de de andre topplassene.
Noen bilder her...

 

 

Barnesjakkturnering og 1. runde i klubbmesterskapet i kveld (Tore, 2. mars 2017)

Torsdag 2. mars er det mye som skjer i Sjakklubben.

Klokka 1700-1930 spilles februarmesterskapet for barn og ungdom. Det blir nok 15-20 deltakere i den turneringa. Vi serverer også mat før premieutdelinga, og i kveld blir det fløyelsgraut eller smørgraut som den også kalles. Og det blir rød saft til.

Første runde i klubbmesterskapet for de voksne klassene starter i kveld etter at turneringa er ferdig. I A-klassen blir det full runde med alle tre partiene, og i B-klassen spilles to av tre partier.
Disse partiene spilles i kjelleren, og det er mye plass oppe til sjakkaktiviteter.

 

 

Laget som slo Verdal 5-0 i opprykksmatchen i 2009.
Fra venstre Kjell Tore Sandum, GM Mihai Suba, Eilif Odde, Anders Olsen og FM Lars Hjelmaas.
Foto: Per Erik Hoem

Midtnorgefinale mot Levanger på lørdag (Tore, 1. mars 2017)

Lørdag spilles finalen i Midtnorgeserien mellom Kristiansund og Levanger på Bolme pensjonat i Rindal klokka 12.

Første gangen vi rykket opp til eliteserien i 2009 spilte vi mot Verdal i samme type match. Det er de samme spillerne på Verdal den gangen som på Levanger i dag. De hadde et jevnt godt lag den gangen også, men vi stilte med stormester Mihai Suba og FM Lars Hjelmaas på laget. Og vi vant 5-0.

Suba spilte etter sin dynamiske midtspillstrategi og vant stort mot Kjell Arne Lilleløkken. Lars på andrebordet vant et flott parti mot Fredrik Aunan Lindsøe, og det var bare storveies også i de tre andre partiene. Partiene var flotte og interessante, spesielt dem av GM Suba og FM Hjelmaas, og du kan spille gjennom alle partiene her...
Og litt forklaring om partiene finner du på denne sida under artikkelen som heter "Soleklar seier over Verdal".

Muligens var dette den første gangen vi hadde liveblogging fra et arrangement? Det ble jo et kjennetegn på hvordan vi i Kristiansund dekket hva som skjedde, når vi var ute og spilte andre steder. Noen få bilder fra matchen i 2009 her...

 

 

Ny ratingliste fra FIDE (Tore, 28. februar 2017)

De nye ratingtallene fra FIDE som gjelder fra 1. mars 2017 kom i dag. Det er de to siste rundene i seriesjakken og Sverresborg Grand Prix som har blitt ratet.
En ny spiller har fått registrert et ratingtall hos FIDE.

Se ratingtallene her...

 

 

Barnesjakkturnering torsdag 2. mars (Tore, 27. februar 2017)

Torsdag 2. mars klokka 1700-1930 spilles februarmesterskapet for barn og ungdom.
Dessverre har vi gitt ut noe informasjon som sier at turneringa spilles tirsdag kveld. Her på nettsidene våre har datoene vært korrekte hele tida, men Roger og Tore skrev ut versjon 1 av informasjonsarket i klubben, og det hadde feile datoer på turneringene.

Vær derfor oppmerksom på at turneringa spilles på torsdag 2. mars sjøl om den heter februarmesterskap...

Påmelding kan skje på nettet her... eller til Roger.

 

 

Klubbmesterskapet er i gang (Tore, 26. februar 2017)

Klubbmesterskapet i jubileumsåret har startet allerede.
C-klassen har kommet godt i gang allerede, og der leder Viljar, Jacek og Stinus med 2 poeng.

A-klassen starter nå til uka, og noen av partiene i førsterunden spilles torsdag kveld.
B-klassen vil også komme igang ganske raskt.

 

 

Ratingtall etter seriesjakken (Tore, 25. februar 2017)

Ratingtallene etter seriesjakken (1. divisjon Møre og Romsdal) har kommet. Og det er spillerne på andrelaget som har tjent flest ratingpoeng.
Se de nye tallene her...

 

 

Sjakkafé lørdag kl. 12-14 (Tore, 24. februar 2017)

Det blir en vanlig sjakkafé lørdag 25. februar fra klokka 12-14. .

Det er vafler og kaffe/te/saft å få i Sjakklubben. Her kan man komme innom og spille et parti sjakk, lese om sjakk eller lese sjakk, løse oppgaver eller bare slappe av!
Det er Ski-VM, og siden vi har en stor tv, vil nok den også stå på ski-vm denne lørdagen. Kanskje vi skifter til partiet til Jon Ludvig Hammer i FIDE Grand Prix innimellom. I dag ble det for øvrig remis på Jon Ludvig!

Alle er hjertelig velkommen!

 

 

Nye bøker og dvd-er (Tore, 24. februar 2017)

Denne uka har vi vært innom Sjakkbutikken til Øystein Brekke i Drammen.

Vi trenger påfyll av læremateriell på nesten alle nivåer. Vi har kjøpt et par treningsbøker til klubbens aller beste spillere som ligger rett under 2000 i rating og over. Og det er et par bøker til dem i nivået rett under.

Men de fleste bøkene og dvd-ene er til klubbens spillere som er i gang med å starte sin lange sjakkarriere. Det er lærestoff om sluttspill og åpninger, og nå har vi endelig fått læremidler i klubben som er tilpasset dem som er ferdig med Sjakkskolen 2 og 3, og vil videre.

Og vi kjøpte 4 nye sjakklokker av typen DGT 2010. Sist vi kjøpte slike klokker var i 2010, så påfyll var nødvendig nå. Det ble også plass til et demonstrasjonsbrett som vi kan ha med oss, når vi er ute og skal undervise andre steder.

 

 

Trening på dagtid i dag (Tore, 24. februar 2017)

Denne fredagen i vinterferien har det vært trening for seks av de eldste barna i Sjakklubben.

Det var spillere både fra Kristiansund, Batnfjordsøra og Surnadal med på treninga på dagtid klokka 10-14. Det var Iver og Tore som hadde treninga, og vi kikket både på åpningsspill og sluttspill. Det ble sjølsagt tid spilling, og notering av partiene. Og vi ble enige om at vi skal ha ei turnering inne på chess.com

Flere av deltakerne på treninga i dag vil være med på den 2. jubileumsturneringa 11. og 12. mars i Sjakklubben, og det syntes trenerne var svært positivt!

 

 

Sjakk i Angvika (Tore, 23. februar 2017)

Sjakklubben skal i Angvika lørdag 25. mars.

I Angvika er det mange barn som spiller sjakk, og Angvik bygdelag har spurt om Sjakklubben kan komme og gi dem litt undervisning. Det har vi sjølsagt takket ja til, og vi kommer lørdag 25. mars. Da blir det også ei lita turnering i etterkant av treninga.

 

 

(Tore, 22. februar 2017)

Det er litt lite aktivitet i vinterferien i Sjakklubben. I går kveld var det ikke så mange innom klubben.

Men onsdag ettermiddag skal Vegard, Morten og Petter ha litt trening onsdag ettermiddag fra klokka 16 og noen timer utover. Og det er bare for andre å komme innom!

 

 

Hammer, Grischuk og MVL under åpningsseremonien
Foto: Livestream

Hammer med remis i FIDE Grand Prix (Tore, 19. februar 2017)

Jon Ludvig Hammer startet FIDE Grand Prix i Sharjah med remis mot Grischuk. Vi fulgte både partiet hans (lenke til chess24) og de andre partiene på Sjakkafeen, og flere ganger måtte vi sjekke om sendinga hadde stoppet. For både Jon Ludvig og Grischuk brukte veldig mye tid på de første trekkene. Kjempebra spilt av Jon Ludvig som er lavest ratet.
MVL, Adams og Rapport vant partiene sine.

Søndag starter andrerunden klokka 12, og Jon Ludvig Hammer har hvit mot Nakamura. Partiene kan følges hos arrangøren, og også hos chess24 og chessbomb. Men arrangøren gir ikke automatisk tilgang til de eksterne sidene, så det kan være at det er forsinkelser hos dem.

 

 

Sjakkafé lørdag kl. 12-14 (Tore, 17. februar 2017)

Det blir en vanlig sjakkafé lørdag 18. februar fra klokka 12-14. .

Det er vafler og kaffe/te/saft å få i Sjakklubben. Forrige uke var vi litt uheldige med vaffelrøra, og det ble for mye mel i vaffelrøra. Men denne lørdagen skal vi få smaken opp på vanlig standard igjen.

Her kan man komme innom og spille et parti sjakk, lese om sjakk eller lese sjakk, løse oppgaver eller bare slappe av!
Alle er hjertelig velkommen!

 

 

2. jubileumsturnering i mars (Tore, 17. februar 2017)

I forbindelse med 100-årsjubileet til Kristiansund Sjakklubb arrangerer vi den 2. jubileumsturnering 11. og 12. mars.

Dette blir nok ei lita turnering med kanskje ikke så mange deltakere, men vi håper at mange fra Kristiansund vil delta i turneringa. Startavgifta er såpass lav som 200 kroner, og all startavgifta går ut igjen til premier. Og minst halvparten av deltakerne skal vinne premier.
Turneringa følger samme malen som den forrige turneringa i januar med en hurtigsjakkrunde som starter lørdag formiddag, fulgt av to runder med langsjakk lørdag og to runder med langsjakk på søndag.

 

 

Neste barneturnering torsdag 2. mars (Tore, 17. februar 2017)

Neste barnesjakkturnering blir uka etter vinterferien torsdag 2. mars: Februarmesterskapet for barn og ungdom
Dessverre har Tore blandet sammen noen gamle datoer, og det har blitt kommunisert at denne turneringa skulle være et par dager tidligere i uka etter vinterferien. Men den korrekte datoen er altså torsdag 2. mars!

denne sida er det oversikt over alle turneringene i 2017. Det er også lenke til denne sida i menyen til venstre under navnet Barneturneringer!

 

 

Barnesjakk og oppgaveløsning torsdag kveld (Tore, 16. februar 2017)

Vi har treninger for barn på torsdager klokka 1730-1900, og som vanlig er det slik også i kveld. Det kommer mange barn, og vi har 4 trenere/instruktører på plass i kveld.

Etter at barnetreninga er over, er det tid for de voksne, og siden det ikke var stor interesse for hurtigsjakk i kveld, blir det oppgaveløsning i kveld. Dette gjorde vi også tirsdag kveld, og det er mattoppgaver vi har fokusert på i første omgang denne uka. Det er Jussupovs bøker som vi bruker nå, og dem har vi på flere nivåer.
For dem som heller vil spille sjakk mot andre, er det bare å komme innom og ta tak i en motspiller og spille partier!

 

 

Rating etter Sverresborg GP (Tore, 16. februar 2017)

Ratingtallene etter Sverresborg Grand Prix har kommet i dag, og det ble som forventet både minus og pluss på våre deltakere. Femtemann, Magnus, har ikke fått rating.
Se de nye tallene her...

 

 

Johannes og Shiad i runde 3
Foto: Wenche Tylden

Fin Sverresborgturnering (Tore, 12. februar 2017)

Sverresborg Grand Prix ble ferdig søndag ettermiddag med Thomas Nyland på delt tredjeplass med 4 poeng. Han tok en svært rask remis mot Edwin David i tredjerunden søndag formidag og vant i sisterunden. Det ble 5 spillere på 4 poeng, og de delte tredjepremien.

Petter Andreas Wadstensvik tapte mot FM Simonas Zickus i fjerderunden i dag og spilte remis mot Shadi Sian i ettermiddag. Da ble det 2½ poeng på Petter. Samme poengsum fikk også Iver Halse etter en seier og et tap i dag.

Johannes Tylden åpnet for et angrep på si egen kongestilling i det første partiet søndag og tapte, men Johannes avsluttet turneringa med seier og endte på 2 poeng. Det er kjempebra i hans andre voksenturnering. Den første var bare for tre uker siden. Johannes har også debutert i seriesjakken i mellomtida og der også gjorde han det bra med remis.
Magnus Tylden tapte begge partiene i dag, men han gjennomførte si første voksenturnering og fikk ett poeng, og det er en fabelaktig start.

Det er kjekt at Torbjørn Dahl i Hell Sjakklubb arrangerer så mange turneringer i Trondhjemsområdet, for da er det lettere å få matching. Det er litt beklagelig at vi fra Kristiansund ikke deltar med flere spillere når det er et så godt turneringstilbud så nærme.

 

 

Magnus i NM for barn og ungdom i Trondhjem i november 2016.
Foto: Tore Kristiansen

Magnus med seier i Trondhjem (Tore, 12. februar 2017)

Magnus Tylden har også fått sin første seier i ei voksenturnering! Det skjedde i tredjerunden lørdag ettermiddag, og Magnus mattet motstanderen på 6 trekk! Da har Magnus også fått et poeng, og har kommet igang!
Johannes tapte begge sine partier lørdag. Det var to partier som endte i sluttspill, og det var nok i partiet mot 1800-spilleren Karl Juriloo at Johannes hadde muligheter til remis. I søndagens 4. runde skal Johannes møte ham som Petter spilte mot i går, og han så god ut.
Iver tok 1½ poeng i går og satser på monradbølga i dag.
Petter hadde remisen inne mot Trygve Dahl i går, men bukka løper. Petter er i heisen. I annahver runde møter han en dårlig og en god spiller. Søndag formiddag skal han opp mot den høyest rangerte i turneringa, FM Simonas Zickus, som tidligere bodde i Molde. Simonas hadde treninga for Petter og de andre gode guttene da vi var på treningsleir på Rangøya i forfjor.
Thomas har 2½ poeng og spilte remis mot Trygve Dahl i går kveld. I dag møter han Edwin David.

Sverresborg Grand Prix spilles i Trondhjem i helga. Det er fem runder, og de to siste spilles søndag. Fjerderunden

 

 

Johannes Tylden
Foto: Morten Smenes Frost

Johannes med vinst i Trondhjem fredag kveld (Tore, 10. februar 2017)

I Sverresborg Grand Prix som spilles i Trondhjem i helga, ble det 3 seire og 2 tap på våre i førsterunden fredag kveld.
Thomas og Petter vant som forventet sine partier. Petter mattet motstanderen i det 12. trekket på f2. Johannes mattet motstanderen sin, en spiller fra SMPOAÅ med over 1100 i rating, i det 19. trekket på h2. Dette er den første seieren til Johannes i ei voksenturnering, og det var også en voksen motstander han møtte som åpnet med 1.b3, men Johannes falt ikke av stolen for det, og svarte med fornuftige trekk, og fikk til et mattangrep. Flott gjort!
Magnus og Iver tapte sine partier i den første runden, men de kommer nok sterkere tilbake i morgen!

Andrerunden starter klokka 10 lørdag formiddag, og Petter møter arrangørens sønn, Trygve Dahl. Trygve er blant landets beste juniorspillere, og Petter må nok forberede seg godt til partiet. Johannes får det svært tøft mot en 1800-spiller, og Magnus mot en 900-spiller. Men både Thomas og Iver regner vi som favoritter i morgendagens partier.

 

 

Vanlig sjakkafé lørdag kl. 12-14 (Tore, 10. februar 2017)

Det blir en vanlig sjakkafé lørdag 11. februar fra klokka 12-14. .

Det er vafler og kaffe/te/saft å få i Sjakklubben. Her kan man komme innom og spille et parti sjakk, lese om sjakk eller lese sjakk, løse oppgaver eller bare slappe av!
Alle er hjertelig velkomne!

 

 

Rekonstruksjon av borgen til kong Sverre.
Tegning: Ukjent/Riksantikvaren

Sverresborg Grand Prix i helga (Tore, 10. februar 2017)

Denne helga spilles Sverresborg Grand Prix i Trondhjem. Turneringa spilles på Sverresborg ungdomsskole som ligger på Sverresborg et stykke nedenfor Trøndelag folkemuseum der den gamle borgen til kong Sverre ligger.

Fra Kristiansund er det med 5 spillere i helga. Det er Thomas, Petter Andreas, Iver, Johannes og Magnus. De fire første har spilt godt i begge seriesjakkhelgene i januar og februar og i den 1. jubileumsturneringa i Kristiansund.
Dette blir den første voksenturneringa for Magnus som bare er 6 år. Men det er ikke den første helgeturneringa hans. Magnus var med i NM for barn og ungdom i Trondhjem i november.

Turneringa har 5 runder med lang betenkningstid.

 

 

Seriesjakk i Rindal lørdag 4. mars (Tore, 10. februar 2017)

Lørdag 4. mars på Bolme Pensjonat i Rindal skal de to beste lagene i Møre og Romsdal og Trøndelag møte hverandre til et oppgjør om hvilket lag som er det beste laget i Midtnorge.
Kristiansund vant alle matchene sine i 1. divisjon Møre og Romsdal.
Levanger vant også alle matchene sine i 1. divisjon Trøndelag, og den divisjonen var det sterk motstand. Levanger er favoritter i matchen mot Kristiansund.

Vinneren får spille kvalifisering til eliteserien helga 31. mars til 2. april. Det blir i så fall fire lag som skal spille turnering mot hverandre, og de to beste rykker opp til Eliteserien. Akademisk blir representanten fra Østlandsserien, og fra Vestlandet blir det enten Sandnes eller Sotra. Og vinneren av Nord-Norsk mesterskap men ikke et Tromsølag siden de allerede spiller i eliteserien denne sesongen. Sjansen for at laget fra Midt-Norge skal bli nummer to i denne kvalifiseringa, er høy.

 

 

Ny bok av Axel er på beddinga (Tore, 9. februar 2017)

GM Axel Smith kommer med ei ny bok på Quality Chess snart.

Denne gang kommer Axel med ei åpningsbok; e3 poison! Da Axel trente oss i Kristiansund, lærte han oss Systemet som var basert på g3 og fianchettering av kongeløperen. Nå er det ei anna struktur på åpninga, som Axel brukte da han tok sine stormesternapp og fikk tittelen.

Axels første bok, Pump up your rating, ble lansert i Kristiansund torsdag 3. oktober 2013, se bildeserie her… Da ble det et godt salg for Axel av boka i Kristiansund. Den ble også kåret til den beste sjakkboka i 2013. Axel vil nok selge mange av denne boka til oss i Kristiansund denne gangen også! Det skal bli artig og få lest den nye boka til Axel når den kommer ut.

 

 

Årsmøte i mars (Tore, 9. februar 2017)

Styret hadde et møte på mandag, og det ble bestemt at årsmøtet blir torsdag 16. mars.

 

 

Sjakkspilling i Sjakklubben med trener Iver Halse bak.
Foto: Tore Kristiansen

Barnetreninger tirsdager og torsdager (Tore, 9. februar 2017)

Tirsdager og torsdager klokka 1730-1900 har vi treninger for barn i Sjakklubben.
I 2017 har vi fått mange nye, også i alderen 5-6-7 år.
I kjelleren har vi et eget rom slik at de eldste kan trekke seg litt unna for å spille litt i fred og ro.

Torsdager har Åge Olsen treninger med de eldste barna, mens vi er flere som trener og hjelper de yngste og dem som ikke er så erfarne. Vi spiller en del turneringer i Sjakklubben, og det blir også et par turer i løpet av halvåret fram til sommeren.

 

 

Roar Nakken og Thomas Nyland i det siste partiet mellom Aalesunds og Kristiansund 1 i seriesjakken.
Foto: Tore Kristiansen

Kristiansund 1 vant alle matchene sine (Tore, 5. februar 2017, oppdatert kl. 21)

Det ble 3½ - 1½ seier til Kristiansund 1 over Aalesunds søndag 5. februar i femte runde i seriesjakken i dag.

Det ble seier på førstebordet til Thomas Nyland mot Roar Nakken. De kom ut i løpersluttspill. Det var diskusjoner blant tilskuerne underveis om hvordan dette kom til å gå, men Thomas førte det greit i land. Henrik Øie Løbersli fikk en bonde og god stilling mot Øyvind Antonsen og vant sitt parti på andrebordet. På tredjebordet ble det bare remis på Vegard Simensen mot en sterktspillende Mathias Unneland, mens Trond Harald Saltnes på fjerdebordet vant et springer- mot løpersluttspill mot Erling Storeide.
Vårt eneste tap kom på femtebordet der Karl W. Strand ofret offiser mot Sindre Hellevik, og oppdaget for seint at han ikke fikk igjen offiseren.

Kristiansund 1 vant da alle matchene sine og står med 8 lagpoeng. Molde vant også 3½ - 1½ mot Volda Ørsta i dag, og de sikret seg da andreplassen. Tabellen blir oppdatert av forbundet søndag kveld eller mandag morgen.
Noen bilder fra matchen...

Da blir det midtnorgefinale for Kristiansund mot det beste trønderlaget om fire uker. Oppdatert kl. 21: Det var Levanger som vant trønderdivisjonen da de slo Trondheim 3-2 i dag. Og Kristiansund og Levanger skal spille mot hverandre 4. eller 5. mars.

 

 

Johannes og Tore spilte sjakk på fergemoloen mens de ventet på ferga på vei til Ålesund lørdag 4. februar
Foto: Morten Smenes Frost

Kl. 1215 - Kristiansund 1-Aalesunds i Sjakklubben (Tore, 5. februar 2017)

Søndag klokka 1215 i Sjakklubben spilles femterunden i seriesjakken. Det er siste runde, og Kristiansund 1 har allerede vunnet 1. divisjon Møre og Romsdal etter matchene i går.

I runde 4 i går vant Kristiansund 1 hele 4-1 mot Molde. Henrik ble hentet hjem fra gardetjenesten, og han gjorde sin jobb da han vant mot Tor Wetle Hoem. Bilder fra matchen
Andrelaget hjalp førstelaget da de spilte uavgjort mot Aalesunds i Ålesund! 10-årige Johannes Tylden gjorde sin debut i seriesjakken med remis på femtebordet! Aalesunds stilte ikke sitt beste lag, og det kommer de heller ikke til å gjøre i dag mot Kristiansund 1. Bilder fra matchen

Det er bare for alle å komme innom Sjakklubben i dag og se på partiene!

 

 

Ikke sjakkafé lørdag 4. februar (Tore, 3. februar 2017)

Det blir ikke Sjakkafé i Sjakklubben lørdag 4. februar.

Det spilles seriesjakk, og de fleste sjakkspillerne som kunne ha hatt Sjakkaféen er utenbys denne lørdagen.

 

 

Møre og Romsdal fylkes fylkesvåpen

Seriesjakk i helga - bortekamper lørdag (Tore, 3. februar 2017)

I helga spilles alle de siste matchene i 1. divisjon Møre og Romsdal.
Lørdag skal begge lagene våre ut på tur i runde 4. Andrelaget skal til Ålesund, mens førstelaget skal til Molde. Andrelaget har ingen forventninger, og vi er fornøyde med om vi får med oss noen individuelle poeng overhode fra Ålesund! 10-årige Johannes Tylden gjør sin debut i seriesjakksystemet, for han skal spille på femtebordet mot Aalesunds. Dette blir andrelagets siste match i seriesjakksystemet i år.
Førstelaget kjemper om seieren, og de forventer nok en klar seier mot Molde. Til denne matchen har førstelaget fått med forsterkninger!

I femterunden på søndag skal Kristiansund 1 ha hjemmekamp mot Aalesunds, og det kan nok bli en tøff match om seieren i divisjonen.
Vinneren i 1. divisjon Møre og Romsdal møter vinneren i Trøndelagdivisjonen den første helga i mars for å kåre en midtnorgevinner og den som skal representere Midt-Norge i kvalifiseringsspill til eliteserien.

 

 

Ny ratingliste fra FIDE (Tore, 1. februar 2017)

De nye ratingtallene fra FIDE som gjelder fra 1. februar 2017 kom i dag. Det er mange forandringer for våre spillere denne gangen. Og en ny spiller har fått registrert et deltall.

Se ratingtallene her...

 

 

Fra venstre Bjartmar, Amund, Johannes og Sindre.
Foto: Tore Kristiansen

Vinnere fra Surnadal og Averøya (Tore, 28. januar 2017)

Januarturneringa for barn som ble spilt i Sjakklubben lørdag, ble vunnet av Amund fra Surnadal med 21 poeng. Bjartmar fra Averøya tok andreplassen med 18 poeng. Først på tredjeplassen med 17 poeng kom kristiansunderne Johannes og Sindre!
Det var ei flott turnering med mye godt spill. Denne gangen fikk vi også besøk av to flotte representanter fra Aure Sjakklubb. Både Martin og Steinar spilte god sjakk og viste at sjakkunnskapen fremdeles har gode kår i Aure.

Amund som vant har den uvanen, :) at han vinner alle partiene i sjakkturneringene han deltar i, som under Laksefestivalen i 2015. Amund vant også alle partiene sine denne gangen, og det til tross for sterk motstand.

Lilleputten Sindre deltok i si første turnering, spilte kjempegodt og kom på delt tredjeplass. Han startet i Sjakklubben først i forrige uke.
Noen bilder fra overnattinga og turneringa her...

 

 

Barneturnering kl. 11-14 (Tore, 28. januar 2017)

Lørdag er det januarturneringa som starter klokka 1100 lørdag formiddag i Sjakklubben.

Dette er ei vanlig turnering som er åpen for alle. Det er bare å komme i Sjakklubben før første runde starter klokka 11 og melde seg på.

Oppdatert rundeoppsett finnes her... og hvordan det går, kan følges med på resultatlista her...

 

 

Sjakkspilling på januarovernattinga

Overnatting i Sjakklubben (Tore, 28. januar 2017, oppdatert kl. 22)

Det har gått fint på overnattinga fredag til lørdag i Sjakklubben!

Fredag kveld ble det taco, pratelagsjakk, bygging av marshmallowtårn, en gammel sjakkfilm med Capablanca i tillegg til vanlig sjakkspilling.

Alle sov i kjelleren, og det gikk fint. Sjøl om det ble seint, før alle sovna.

Lørdag morgen er det frokost, og stafettsjakk i bakgården (lenke til bilde) før turneringa starter klokka 11.

Roger og Tore er glad for hjelpa som Iver, Arild og Bjørn Frode ga oss fredag kveld og natt til lørdag. Det virker som om alle har hatt ei fin tid i klubben!

 

 

Sovna Magnus under et parti i VM-matchen i 2014?

Overnatting fredag til lørdag i Sjakklubben (Tore, 27. januar 2017)

I kveld skal ca. 15 barn og unge overnatte i Sjakklubben!

Det blir mest sosiale aktiviteter før januarturneringa som starter klokka 1100 lørdag formiddag.
Fredag kveld blir det taco til middag, sjølsagt mye sjakk og litt andre sosiale aktiviteter.
Lørdag formiddag blir det frokost, sjakkspilling og en liten tur utendørs før turneringa starter.

Roger og Tore er ansvarlige, og de to har planer om å sitte og spille sjakk mot hverandre hele natta.

 

 

Magnus i NM for barn og ungdom i Trondhjem i november 2016.
Foto: Tore Kristiansen

Den yngste var best (Tore, 27. januar 2017)

I klubben i går kveld ble det arrangert et mesterskap i lynsjakk for barn. Det var 6 deltakere, for det var bare de eldste som ble med i turneringa. Og så ble Magnus også med, og da ble det spennende. Med så få deltakere ble det spilt dobbel runde.

Soleklar vinner ble 6-årige Magnus Tylden som hadde 8½ poeng på 10 runder. Han vant begge partiene mot de andre spillerne med unntak av broren Johannes som han tapte 1½ poeng mot. Men da Johannes tapte et parti mot både Stinus og Viljar, kom han på andreplassen med 7½ poeng.

Viljar tok tredjeplassen med 6 poeng, og Stinus, Jonas og Isak kom på plassene bak.

 

 

Pratelagsjakk i klubben torsdag 15. september 2016.
Foto: Tore Kristiansen

Overnatting fredag til lørdag i Sjakklubben (Tore, 25. januar 2017)

I 2017 er Kristiansund Sjakklubb 100 år, og som en del av jubileumsarrangementene i januar har vi nå kommet fram til aktiviteter for barn og yngre ungdom.
Lørdag arrangerer vi januarturnering klokka 1100-1400 i Sjakklubben. Alle kan være med og spille. For deltakere som ikke er medlem i Kristiansund Sjakklubb koster det 100 kroner. Alle spillerne får pokaler og pølser med brød og saft.

Men før turneringa blir det overnatting i Sjakklubben fra fredag kveld til lørdag! Det blir sjakkaktiviteter fredag kveld og lørdag morgen samt andre aktiviteter!
Overnattinga skjer i klubblokalet, både i kjelleren og oppe, og dem som skal være med må ta med seg sovepose og liggeunderlag. Påmelding til Roger. Vi holder på helt til turneringa starter klokka 11. Det blir middag fredag kveld og frokost lørdag morgen i Sjakklubben. Foreløpig er det 9 påmeldte til overnattinga, men fristen er først torsdag kveld, så vi regner med mange flere!

 

 

Lynsjakkmesterskap for barn og ungdom torsdag kveld (Tore, 25. januar 2017)

Torsdag kveld arrangerer vi lynsjakkmesterskap for barn og ungdom i Sjakklubben.
Det starter klokka 1730 og varer til klokka 1900.

For dem som ikke vil være med på lynsjakkturneringa blir det vanlig undervisning.

 

 

Vinnertrioen i 1. jubileumsturneringa; Thomas, Vegard og Bjørn Robert.
Foto: Tore Kristiansen

Thomas vant turneringa i helga (Tore, 23. januar 2017)

I 2017 er Kristiansund Sjakklubb 100 år, og vi har startet januar med en rekke arrangementer.
I helga ble 1. jubileumsturnering spilt i Sjakklubben i Kristiansund. Det var ei lita turnering med 20+1 deltakere. (Turneringsleder Bjørn Benjaminsen gikk inn og spilte en runde, da en av deltakerne ikke kunne delta i den runden.)

Thomas Nyland vant alle partiene, og ble en suveren vinner med 5 poeng! Det var Vegard Simensen som ga ham lengst motstand i sisterunden. De spilte og spilte, men til slutt ble det ikke flere sjakker på Vegard, og han måtte gi seg. Men det ble en flott andreplass på Vegard i turneringa! Det var 4 spillere på 3½ poeng, og det var kvaliteten som skilte dem fra hverandre. Moldes Bjørn Robert Løvoll Unhjem fikk tredjeplassen, og den siste av de "store" pengepremiene. Iver Halse og Petter Andreas Wadstensvik fullførte kvartetten på 3½ poeng.

Utenom Thomas må vi nevne at Iver gjorde ei flott turnering og kom høyt oppe på resultatlista. Aalesunds Niklas Unneland gjorde det svært bra med 3 poeng, og han sto også godt lenge mot Roar Nakken. Johannes Tylden hadde sin debut i ei Grand Prix-turnering, og han tok med seg masse lærdom og et halvt poeng fra helga.

Det som er litt spesielt i denne turneringa, er at all startavgifta går ut igjen i pengepremier til deltakerne. Denne gangen valgte vi å premiere over halve feltet, og det ble premier på hele 11 stykker!
Premier i aldersgruppene: Pat Schanzenbecher, Kristiansund (senior), Andreas Skrede Hausken, Aalesunds (kadett), Mathias Unneland, Aalesunds (lilleputt) og Johannes Tylden, Kristiansund (miniputt).
Premier i ratinggruppene: Vidar Sæther, Aalesunds (under 1000), Niklas Unneland, Aalesunds (1000-1250), Iver Halse (1250-1500) og Petter Andreas Wadstensvik, Kristiansund (1500-1750).

Turneringsleder var Bjørn Benjaminsen, og han hadde ingen problemer underveis. Heldigvis gikk alarmen på mobiltelefonen til en av spillerne rett før han annonserte starten på en runde, og ikke noen sekunder seinere. Så han slapp å dømme til tap. I kjelleren var det sjakkafé, og der var det Roger og Wenche som styrte.
Mange bilder fra turneringa her..., og de nye, norske ratingtallene her...

 

 

Turnering i Sjakklubben i helga (Tore, 20. januar 2017)

Lørdag og søndag denne helga spilles ei turnering i Kristiansund Sjakklubb.

Det er 5 runder (1 runde med hurtigsjakk og 4 runder med langsjakk). Det er rundt 20 spillere som er påmeldt, og det er spillere fra Aalesunds og Molde i tillegg til Kristiansund.

Her vil du finne oppdatert resultatliste etter at turneringa starter.

 

 

Sjakkafé lørdag 21. januar kl. 12-14 (Tore, 20. januar 2017)

Det blir sjakkafé lørdag 21. januar fra klokka 12-14.

Det er vafler og kaffe/te/saft å få i Sjakklubben denne lørdagen. Men dette er ikke en vanlig sjakkafé siden det spilles ei turnering i lokalet.
Sjakkaféen er derfor flyttet ned i kjelleren, der Roger styrer.
Alle er hjertelig velkomne!

 

 

Offisielle norske ratingtall (Tore, 18. januar 2017)

Januarlista med de offisielle norske ratingtallene har kommet. Johannes Tylden og Øystein Viken Kallset har fått sine første, norske ratingtall.
Se de nye tallene her...

 

 

Møre og Romsdal fylkes fylkesvåpen

Seier og tap (Tore, 18. januar 2017)

Det ble både seier og tap for våre to lag i seriesjakkmatchene på søndag.
Kristiansund 1 vant ganske greit mot Ørsta Volda, og de vant 4½-½. Ørsta Volda kom allerede til Kristiansund lørdag kveld og overnattet på hotell før matchen.
Kristiansund 2 holdt på å gjøre det store mot Molde. Audun og Iver vant sine to partier, mens Petter og Øyvind tapte sine to. Det var da partiet på førstebordet som avgjorde mathcen, og Moldes førstebordspiller spilte hardt på vinst, og det lyktes. Dermed vant Molde 3-2.
Kristiansund 1 leder nå 1. divisjon Møre og Romsdal med 4 lagpoeng. Alle de andre lagene har 2 lagpoeng. Den neste seriesjakkhelga er 4. og 5. februar. Da skal Kristiansund 2 til Ålesund, og Kristiansund 1 til Molde på lørdagen, mens Aalesunds kommer til Kristiansund på søndag for møte Kristiansund 1.

Noen bilder fra matchene...

 

 

Møre og Romsdal fylkes fylkesvåpen

To seriesjakkmatcher i Kristiansund i dag (Tore, 15. januar 2017)

Søndag klokka 11 starter runde 3 i 1. divisjon Møre og Romsdal i seriesjakken i Midtnorge. Begge matchene spilles i Kristiansund Sjakklubbs lokale. Det blir derfor mye sjakk å følge med på i Kristiansund i dag. Alle er hjertelig velkomne inn i Sjakklubben for å følge med på alle partiene.
Det er Kristiansund 2 som leder divisjonen etter to runder men i matchen mot Molde, er det nok Moldelaget som er klare favoritter. Det kan bli en storseier til Molde.

Kristiansund 1 sliter litt mer med laget fra Volda Ørsta. Kristiansundslaget er favorittene, men siden andrelaget vant hele 4½-½ mot Volda Ørsta i forrige runde, har det lagt et stort press på førstelaget om ikke å være dårligere. Laget er ikke toppet, for GM Axel Smith sitter hjemme i Sverige, men det er allikevel et godt lag som førstelaget stiller med. Førstelaget har av og til gått på blemmer mot de antatt dårlige lagene i Møre og Romsdal. Det skal ikke gjøres i år, er nok mottoet til laglederen.

 

 

Sjakkafé lørdag kl. 12-14 (Tore, 14. januar 2017)

Det blir en vanlig sjakkafé lørdag 14. januar fra klokka 12-14.

Det er vafler og kaffe/te/saft å få i Sjakklubben denne lørdagen. Dette blir den eneste sjakkaféen i januar. For neste lørdag blir det sjakkturnering i lokalet, mens den siste lørdagen, den 28. januar, blir det ei sjakkturnering for barn og ungdom i lokalet.

Man kan også bare komme innom og spille et parti sjakk, lese om sjakk, løse oppgaver, snakke med andre eller bare slappe av!
Alle er hjertelig velkomne!

 

 

NRK streamer fra Sjakklubben nå (Tore, 7. januar 2017)

NRK Møre og Romsdal streamer fra arrangementet 100 lynpartier.

Lenka til streaminga på nett finner du her...

 

 

Petter tar utfordringa!
Foto: Tore Kristiansen

100 lynpartier sammenhengende fra kl 16 lørdag (Tore, 7. januar 2017)

Petter Andreas starter stuntet sitt med å spille 100 lynsjakkpartier sammenhengende klokka 16 lørdag ettermiddag.

Han holder på til søndag, og det siste partiet starter søndag 8. januar kl. 1230!

Alle kan spille mot Petter. Lista over tidspunkt og deltakere begynner å bli fylt ut, men det er mange ledige plasser igjen.

NRK skal også streame fra arrangementet. Lenke til streaminga på NRK Møre og Romsdal finner du her...

Les mer her...

 

 

Dugnad i dag - ikke sjakkafe lørdag 7. (Tore, 7. januar 2017)

Det blir ikke sjakkafé denne lørdagen. Det er dugnad for voksne sjakkspillere i Sjakklubben i stedet lørdag 7. januar 2017.

Dugnaden starter klokka 10 og varer til klokka 14.

 

 

NRK streamer fra 100lynpartier i helga (Tore, 6. januar 2017)

NRK Møre og Romsdal skal streame fra lynsjakkpartiene til Petter i helga!

Petter skal spille 100 lynsjakkpartier i helga med start klokka 1600 lørdag ettermiddag. Han skal spille gjennom hele natta, og det siste partiet starter klokka 1230 søndag 8. januar. Det er fra dette at NRK Møre og Romsdal ringte i går og spurte om de kunne få lov til å streame hele greia!

Det var i orden for Petter, og da var det ok for alle parter.
Det er bare å melde seg på. Enten å komme innom Sjakklubben eller ta kontakt med Tore, helst på sms.

Du kan lese mer om arrangementet i helga her...

 

 

Petter Andreas i KM for ungdom i november.

Petter var suveren i lynsjakken (Tore, 6. januar 2017)

Det ble et høyt klubbnivå på høstmesterskapets lynsjakkturnering som ble spilt torsdag 5. januar. Det ble 10 spillere på alle nivåer, og det ble en fin start på det nye sjakkåret 2017.

Resultatlista

Petter var suveren og vant alle partiene sine! Og han sto best i nesten alle partiene sine også. Det var bare Eilif som hadde muligheter til å hamle opp med 17-årige Petter, men han tapte det innbyrdes oppgjøret. Tredjeplassen ble avgjort i sisterunden i partiet som Trond Harald vant over Tore.
Det var jevnt bak disse fire, men Bjørn må nevnes da han tok litt flere seire enn forventet mot sterk motstand. Det var litt tydelig at mange var litt sjakkrustne etter noen uker med juleferie.

Petter skal spille 100 lynpartier i helga, og dette viser at han er godt i rute!

 

 

Almeria med borgen Alcazaba

Remis mot nok en FM (Tore, 6. januar 2017)

I turneringa i Almeria i går ble det først remis mot nok en FM for Thomas. Denne motstanderen hadde 2315 i rating. På ettermiddagen ble det en grei seier over en 1790-motstander.

Thomas fikk ikke lov av turneringsledelsen å hoppe av denne langsjakkturneringa og fortsette å spille i turneringa med lavere betenkningstid i helga. Derfor fortsetter Thomas i langsjakkturneringa, og fredag formiddag skal han møte en IM fra Peru med rating 2416. Det er nok mer utfordrende, for i helgeturneringa hadde han blitt blant de høyest ratede. Med sine gode prestasjoner i Almeria, har Thomas nå nesten tatt igjen de ratingpoengene han tapte i Lorca i romjula.

 

 

Lynsjakkmesterskap i kveld (Tore, 5. januar 2017)

Torsdag 5. januar er det lynsjakkmesterskap. Det er høstmesterskapet i lynsjakk som spilles. Dette blir en fin start på det nye sjakkåret 2017. Turneringa starter klokka 1930 torsdag kveld.

Torsdag formiddag er det 10 påmeldte.

 

 

Remis mot Jesus (Tore, 5. januar 2017)

Thomas Nyland spilte remis mot FM Jesus Lopez (2351) i går kveld! Thomas forteller at han

spilte hurtig, enkelt og risikofritt, og FM-en fikk ikke skapt noe annet enn potensielle problemer for seg selv. Jeg cashet inn remisen istedet for å ta risiko.
Thomas åpnet turneringa i Almeria med å møte en stormester som han tapte for. I andrerunden vant han mot en 1800-spiller.
Thomas skal spille to runder i denne turneringa i dag, før han i morgen hopper over til sub2150-turneringa og spiller 6 runder der med kortere betenkningstid.

 

 

Resten av uka: Lynsjakk-dugnad-100 partier lynsjakk (Tore, 4. januar 2017)

Det blir dugnad for sjakkspillere i Sjakklubben lørdag 7. januar 2017.
Dugnaden starter klokka 10 og varer til klokka 14. Denne gangen er det voksne sjakkspillere som skal stille i dugnaden. Gi beskjed til Eilif om du kommer, eller skriv deg på liste som henger i klubben. Og hvis du ikke gir beskjed, får du nok en vennlig (men bestemt?) oppringning fra lederen i Kristiansund Sjakklubb!

Torsdag 5. januar er det lynsjakkmesterskap. Det er høstturneringas lynsjakkmesterskap som spilles denne gangen, og det blir en fin start på det nye sjakkåret 2017. Turneringa starter klokka 1930 torsdag kveld, og onsdag formiddag er det bare 5 påmeldte.

Vårt første jubileumsarrangement i 2017 starter allerede lørdag klokka 1600 med at Petter Andreas spiller 100 lynsjakkpartier mot dem som stiller mot ham. Partiene spilles fortløpende fra lørdag ettermiddag, gjennom hele natta og til søndag formiddag. Parti nummer 100 starter klokka 1230 søndag 8. januar.

 

 

Det blir ikke sjakktrening den første uka i januar.

Sjakktreningene starter neste uke - fra tirsdag 10. januar (Tore, 3. januar 2017)

Flere av trenerne har ferie denne uka, og da starter ikke sjakktreningene før neste uke.
Roger er på Kanariøyene, og Tore er i Halsa. Og de andre trenerne ytret også ønske om en rolig start på jubileumsåret til Kristiansund Sjakklubb i 2017.

Opplegget første halvår for barn, finnes på pdf-format her...
Der står også datoene for barnesjakkturneringene vi skal ha fram til juni.