Midt-Norge Challenge i Surnadal søndag 20. mars fra kl. 1100

Kretsduell mellom Møre og Romsdal og Trøndelag

Barne- og ungdomsturnering resultatlista, bloggen og bilder

Mange nye bilder lagt ut mandag kveld

Deltakerne

Alle deltakerne i BGP og UGP i Midt-Norge Challenge
Foto: Roger Hojem

Roger Hojem har lagt ut mange nye bilder fra Midt-Norge Challenge 2011 i Surnadal. Se bildene her... Det er over 60 bilder fra arrangementet nå.

I farten har vi telt feil i kretsduellen mellom Trøndelag og Møre og Romsdal. Trøndelag var enda mer suveren enn vi trodde på søndag. Fra kretsleder Amir Ghaderi i Trøndelag har vi fått de nye tallene som viser at Trøndelag vant hele 95-61. I gruppa for mikroputt/miniputt vant trønderne med hele 65-36, mens det var litt jevnere i Lilleputt/Kadett med 30-25.

Bernt Magnus Myraunet fra Frosta var suveren i Mikroputt/Miniputtklassen. Han vant alle partiene sine. Selv om de hadde like lang betenkningstid i denne gruppa som den eldre, varte ikke partiene så lenge, og de spilte ni runder, dvs. alle mot alle. Markus S. Andersen, Hell og Ian Dahl, Hell var også like suverene på de to neste plassene. Markus tapte bare for Bernt Magnus og Ian for de to foran seg på lista. Beste jente ble Kamilla Kuzyakhmeodva fra Kristiansund på fjerdeplass i gruppa.

Lilleputt/Kadett-gruppa ble svært spennende med mange interessante partier. Her så vi fordelen med bonussekunder og i flere av partiene kom avgjørelsen da den ene eller den andre av spillerne bare spilte på bonussekundene. Det var i hvert fall nervepirrende for tilskuerne.
Kadetten Martin Istad Skog, Aalesund, vant med 14 poeng da han bare avga en remis mot Edel Johanne Myraunet i andrerunden. Kadetten Henrik Øie Løbersli, Kristiansund, tok andreplassen med 13 poeng. Lilleputten Sigve Sundsbø, Elefantene, kom på tredjeplass i gruppa men var best av lilleputtene. Bak disse var det ganske jevnt.

 

 

Blogger fra arrangementet

Vi blogger fra arrangementet i dag. Der finner du også alle lenker. Følg bloggen i lenka over.

Søndag 20. mars blir det kretsduell mellom Trøndelag Sjakkrets Ungdom og Møre og Romsdal Sjakkrets Ungdom på Vårsøg hotell i Surnadal. Vi spiller i konferanselokalene Den Glade Laks. Det er åpent for alle til å komme inn og se på. Men husk at du må være stille, og ha mobiltelefonen avslått eller på lydløs. En sjakkspiller som har en mobiltelefon som ringer, taper automatisk sitt pågående sjakkparti.
Har du lyst til å komme innom og spille litt, er du hjertelig velkommen! Vi setter opp sjakkbrett, brikker og sjakklokker som alle kan bruke.

Kårer også Midtnorgemester for lag for voksne

Samtidig spilles en match i Midtnorgeserien for voksne sjakkspillere. Vinneren i 1. divisjon Møre og Romsdal, Kristiansund, møter Trøndelags representant, Trondheimsstudentene, i en match for å kåre årets lag i Midtnorge. Vinneren representerer også Midtnorge i kvalifiseringskamp til opprykk til Chess Attack-serien (Eliteserien). Det spilles over fem bord, og det er nok Kristiansund som er favoritt i oppgjøret. Kristiansund rykket ned fra Eliteserien i fjor og vil nok opp igjen nå

Vi satser på at vi får vist to av partiene direkte på internett, og det blir premiere for sensorbrettene til Kristiansund Sjakklubb. Betenkningstida for disse partiene er 2 timer per spiller på 40 trekk, deretter 1 time hver på resten av partiet. Et sjakkparti i denne matchen kan da vare i 6 timer. Og i finalen i 1. divisjon Møre og Romsdal i Kristiansund forrige søndag, varte førstebordoppgjøret mellom Ålesund og Kristiansund i 5 timer og 58 minutter. Men de andre partiene i matchen hadde da vært ferdige lenge. Denne matchen begynner også kl. 1100, og omkring kl. 15 vil nok de fleste partiene være ' avgjort.

Barne- og ungdomsturneringa

Det blir ei turnering spilt over fem runder.
Betenkningstid: 20 minutter + 5 sekunder tillegg for hvert trekk.
Rundeoppsett:Første runde starter kl. 1100. Siste registrering i lokalet er kl. 1045. (Turneringsleder kommer først til hotellet ca. kl. 1030.)
Pause: Det blir lunsjpause mellom runde 2 og 3 (ca. kl. 1300). Kretsene spanderer lunsjretten på sine medlemmer. Det blir ikke kiosksalg. Det kan derfor være lurt å ta med seg drikke. Andre som vil ha lunsjrett (pizzawrap, pastasalat el.l.) til kr 79,- må gi beskjed til Tore i løpet av torsdag.
Startavgift: 100 kroner unntatt for mikroputter som betaler 70 kroner.
ELOberegning: Alle klasser unntatt mikroputt blir ratet.
Kretsduellen: En vandrepokal blir satt opp, og for å vinne den teller kun de partiene der spillere fra hver krets møtes.

Et parti kan vare i nesten en time, og det betyr at turneringa varer til omkring kl. 16. Men det er store muligheter for at den blir tidligere ferdig, siden vi spiller rundene fortløpende med unntak av lunsjpausa.

Reiseopplegg fra Kristiansund

Flere av deltakerne reiser med familie og kommer seg dit sjøl. Det blir transport for de andre, og de får beskjed hvem de skal reise med og når i løpet av torsdag. Vi må ta ferga fra Kanestraum kl. 930 søndags morgen, og det betyr vanligvis avgang fra Kristiansund litt over kl. 8.

Blogging fra arrangementet

Vi kommer også til å blogge fra arrangementet i tillegg til at vi selvsagt oppdaterer resultatlistene fortløpende. Lenka til bloggen kommer før helga.