ksk - stiftet 1917

Trondheim bgp i Studentersamfundet lørdag 16. juni 2012

Resultatliste   Rundeoppsett og bilder

Avslutning

Da avslutter vi herifra. Det blir straks premieutdeling, og rett etterpå drar vi. Mer info om turneringa og flere bilder blir lagt ut på nettet først søndag kveld. Men det har vært ei god turnering, og god turneringsledelse og arrangement fra trøndernes side. Vi takker for oss!

Femte runde - del to

Kl. 1600: Vegard slo Henrik og Arman tapte for Mueller. Vegard VK ble dermed beste kadett! Vegard Simensen ble beste ungdom/junior!
Kl. 1553: Vegard har vunnet kvalitet mot Henrik. Vegard Viken K. kan bli beste kadett, hvis Henrik taper og Arman Ghaderi taper mot professor Mueller, noe det ser ut til kan skje. Det er kun to partier igjen, og det er de to. Det blir umiddelbart premieutdeling, og vi rekker ferga fra Halsa klokka 1900. Henrik har nettopp tilbudt remis, men Vegard har avslått. Alt ser lyst ut for Vegard VK nå!
Kl. 1536: Magnus har vunnet lilleputtgruppa! Og Espen ble nummer tre.
Jostein tapte i tårnsluttspillet, og han kunne ha holdt det til remis, men det var et godt parti av Jostein og et langt steg framover.
Thomas ble nummer tre i gruppa og nummer tre av mikroputtene! Lars ble nummer fire i gruppa og beste miniputt! Jostein ble beste nybegynner, og vi får med oss hjem store pokaler.

Vegard Viken Kallset har vunnet og Jon Oddvar har tapt. Henrik og Vegard spiller ennå.

Femte runde - del en

Kl. 1525: Thomas vant sitt siste parti, og får totalt 13 poeng. Ulrikke Langvik vant også og får 13 poeng, mens Eskil Bruaset som slo Thomas i en tidligere runde, holder på å tape mot Jostein, og da kan Thomas vinne gruppa. Sam tapte mot Ulrikke. Lars vant et godt parti der han satte motstanderen sjakk matt. Motstanderen forsøkte å matte Lars, men Lars jaget kongen hans slik at den ble matt midt på brettet.

Philip og Boris står ganske dårlig mot sine motstandere og bør tape partiene sine.
Kl, 1512: Vegard Simensen greide faktisk å få remis mot Ole Jacob. Utrolig. Vegard spilte på tilleggstida, og motstanderen hadde to fribønder i a- og b-linja.

Magnus har vunnet på walk over mot Eivind Bruaset i siste runde. Eivind måtte ut og spille fotballkamp, og Magnus har da like mange poeng som Eivind. Det er kvaliteten som avgjør hvem av dem som vinner gruppa.

Espen har vunnet sitt parti i siste runde etter et par minutter. Amandus har også vunnet, da Jose ikke orket å spille så mye og heller ga opp.

Fjerde runde - del to

Kl, 1455: Jon Oddvar tapte til slutt for Arman. Jon Oddvar spilte godt veldig lenge, men sto kvalitet under i tårnsluttspill og tapte det. Henrik vant sitt parti, og det var et sluttspill han turnerte elegant. Vegard Viken Kallset vant sitt parti, og det var greit da motstanderen bukket dronning. Vegard Simensen er i ferd med å tape.

Bilder

Kl, 1438: Jeg har lagt ut noen bilder her...

Fjerde runde - del en

Kl, 1429: Magnus vant et godt parti mot Trygve Gabrielsen i denne runden, og vil ligge på andreplass etter fire runder, og Magnus vil nok møte Eivind Bruaset i siste runde. Hvis Magnus vinner der, vil han ha like mange poeng som Eivind.
Philip satte motstanderen tidlig sjakk matt på f7. Det var ikke skolematten for Philip hadde en springer på e5 og dronninga som satte matt. Boris vant endelig, og det var Jose som tapte for Boris. Boris spilte aktivt og presset Jose i senk. Espen slo Amandus og ha. r 8 poeng.
Thomas vant sitt parti på andrebordet og ligger på andreplass bak Eskil Bruaset. Jostein slo Sam i et interessant parti. Lars vant.

Vegard Viken K. har vunnet sitt parti i den øverste klassen, og Jon Oddvar spiller mot Arman og hadde ei lik stilling for kort tid siden. Henrik sitter på nest siste bordet, og det er litt uvant, men det ser ut til at Henrik står godt. Vegard står også bra i sitt parti.

Tredje runde - del to

Kl. 1404: Vegard Simensen slo Vegard Viken Kallset. Jon Oddvar vant og møter Armand Ghaderi i fjerde runde.

Kl. 1354: Henrik har tapt for professor Müller. Henrik bukket offiser tidlig, og selv om han spilte ei god stund etterpå fordi han fikk en bonde for offiseren, var det ikke noe håp. Jon Oddvar står veldig godt i sitt parti. Vegard spiller mot Vegard, og Simensen har offiser over. Nå er de i dronning- og tårnsluttspill, og det vil nok Simensen vinne til slutt.

Tredje runde - del en

Kl. 1334: Sam vant! Sam spilte godt og sjakk matt med trappematten. Philip tapte mot en god motstander i denne runden. Boris tapte for Amandus, og Boris sto til vinst ei stund i partiet helt til han bukket dronninga. Da vant Amandus enkelt. Magnus vant mot Espen i denne runden, og det var ikke enkelt. Espen sto godt og i sluttspillet hadde Espen bonde over og de hadde tårn og dronning hver. Men så fikk Magnus spiddet dronninga til Espen med tårnet sitt, og dett var dett. Magnus kan fremdeles vinne gruppa hvis han vinner de to siste partiene.

Thomas vant over Jostein i denne runden. De spilte også et parti sjakk i minibussen på vei til Trondhjem. Det ble spilt på telefonen til Jostein, og da også vant Thomas. Så Thomas hadde et psykoble logisk overtak på Jostein. Thomas viste også at han kunne sette matt med konge og tårn og viste god teknikk. Lars tapte fort og bukket dronninga tidlig.

Andre runde - del to

Kl. 1311: Da ble de eldste også ferdig. Det var tidsnød i alle partier unntatt der hvor Jon Oddvar vant. Vegard Simensen spilte de tjue siste trekkene med bare 20 sekunder igjen, og tapte til slutt på tid i tapt stilling mot Laverton. Henrik vant også sitt parti og spilte godt. Vegard Viken Kallset vant et flott sluttspill der det ble et race for å få forvandlet bonde til dronning. Begge fikk det, men da hadde Vegard en ekstra fribonde som gjorde at han vant partiet. Flott spilt av Vegard!
Tredje runde begynner nå.

Andre runde - del en

Kl. 1245: Jostein vant sitt parti i denne runden.
Kl. 1238: Nå er alle de to yngste gruppene ferdige, i alle fall våre. Thomas møtte en veldig god Eskil Bruaset og tapte. Espen møtte broren Eskil Bruaset og tapte også greit. - Han var god, sa Espen. Oppgjøret mellom Sam og Lars endte med at Lars satte Sam sjakk matt.
Philip vant over Jose som i forrige runde slo selveste Magnus, og det var en god prestasjon. Philip fikk en kvalitet som i sluttspillet gjorde at han fikk forvandlet en bonde til dronning og han vant partiet. Magnus lot seg ikke vippe av pinnen enda en gang, og slo Amandus. Boris tapte også i denne runden, mens Jostein ikke er ferdig ennå.

Kl 1219: Og andre runde har nettopp startet, og da tar det nok ikke mange minuttene før de første resultatene blir klare.

Første runde - del to

Kl 1219: I den eldste gruppa vant Vegard Simensen sitt parti, mens Vegard Viken Kallset greide remis mot Henrik!

Første runde

Kl. 1148: Da ser det ikke ut til at arrangøren oppdaterer turneringsservice, men første runde har gått slik:
Jostein tapte mot Ulrikke Langvik, mens i partiet mellom Thomas og Sam vant Thomas. Sam forsøkte å gå i patt, men Thomas hadde hele tida kontroll på at han ikke satte motstanderens konge patt og vant partiet. Lars tapte også. Våre spiller litt for raskt, men det er litt vanlig i slike turneringer.

Blant lilleputtene har vi allerede fått en overraskende seier da Jose har slått Magnus! Magnus var storfavoritt, og satset på et kongeangrep, men Jose avverget det. Etter det bukket Magnus både et tårn og en lett offiser, og selv om han fikk tilbake en løper, var det aldri noe tvil om at Jose skulle vinne partiet. Og Jose vant!
Espen slo Philip i et interessant parti. Amandus og Boris tapte for gode trøndere.
I kadett-ungdom-sjåførgruppa har Jon Oddvar tapt mot Ole Jacob Hegelund som spilte kongegambit mot Jon Oddvar. Jon Oddvar forsvarte seg godt veldig lenge, men til slutt fikk Ole Jacob inn en gaffel og vant kvalitet og deretter partiet. Henrik og Vegard Viken Kallset spiller mot hverandre og Vegard Simensen spiller mot en fra sjåførklassen.

Alle kommet fram

Alle spillerne er kommet fram med unntak av Audun som vi ikke greide å vekke.

Vi spiller i Storsalen i Studentersamfundets røde, runde bygning, og kantina er i Rundhallen i etasjen under. Dette ser ut til å bli et bra opplegg av trønderne!

Det spilles i tre grupper, og første runde starter klokka 11. Vi kommer til å oppdatere her så ofte som vi greier, men skal prøve flere ganger under hver runde.