Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Gamle nyheter fra 2008 og med en sak fra 2007

 

Karl W. Strand vant romjulslyn.
Foto: Roger Hojem

Karl W. Strand vant lynturneringen  (Aage, 31. desember 2008)

Karl W. Strand holder koken og vant likegodt med sterke 9.5 av 11 i lynsjakkturneringen som ble arrangert 30. desember. Han kan dermed kalle seg høstmester i lynsjakk 2008. Vi gratulerer og lar oss imponere. Tett oppunder kom Robin Hoem med 8.5, mens Aage Georg Sivertsen kom på tredjeplass med 6.5. Gledelig og litt overraskende var det også at Geir Ove Olsen tok hele 6 poeng og kapret fjerdeplassen.

Det var 12 deltagere i hovedturneringen, mens det litt senere på kvelden dukket opp en par ekstra spillere slik at vi var 14 spillere denne svært så hyggelige romjulskvelden. Ekstra trivelig var det at Tore Kristiansen dukket opp. Tore er klar for et nytt sjakkår etter en tids pause. Klubben har ambisjoner om å finne nytt lokale i 2009 og den store aktiviteten som forventes åpner for Tore.

Lynsjakk - som ikke har vært prioritert i klubben denne høsten - viser at spillere som ikke er så veldig aktive i turneringer, kan slå til når det bygges opp til kamp. Både Rune Edøy og Geir Ove Olsen beviste at man trenger ikke kunne all verdens teori for spille jevnt mot de beste. Lynsjakk vil nok heller ikke i 2009 bli særlig prioritert på klubbkveldene, men underholdingsverdien er stor og vi ønsker på ingen måte å forlate denne morsomme spilleformen. Robin Hoem spilte helt klart bedre lyn før sin suksessturnering i Spania, men på sikt så vil nok Robin også bli en bedre lynsjakkspiller.

Det ble en lang natt og det ble spilt alternative lynturneringer utover de sene morgentimer. Hvem som gikk sist vet ikke undertegnede, men jeg tror Averøyferga hadde rukket å lagt til kai før Roger slukket lyset. Vi fikk dermed avsluttet 2008 på en verdig måte. Året som gikk har vært berikende.

Klubbformannen benytter anledningen til å takke alle medlemmer for stor interesse og engasjement i året som gikk. Særlig vil jeg takke styremedlemmene Roger Hojem og Per Erik Hoem for stor og konstruktiv innsats. Den samme takken går til nettansvarlig Kjell Tore Sandum.

Vi ønsker alle våre medlemmer et godt nytt år og ser med glede frem til 2009!

 

 

Romjulslyn tirsdag 30. desember  (Aage, 21. desember 2008)

Vi håper på stor deltagelse på vår romjulslyn tirsdag 30. desember. Lyn har nesten ikke vært spilt i klubben i høst, men vi vet jo at mange synes dette er morsomt og selvfølgelig skal vi holde tradisjonen tro med å holde en lynturnering i romjula. Vi starter turneringen ca klokka 20.00 og ber alle møte opp i god tid før det. Med noen gamle kjente som kommer hjem til jul samt et besøk fra Moldegutter, så kan det være duket for stor deltagelse. Kaffen skal være varm og litt pepperkaker m.m. er også kjøpt inn. Les mer...

 

 

Sjakk i Tidens Krav  (KT, 13. desember 2008)

Det er mye godt sjakkstoff i lokalavisen for tiden. Her er to eksempler som stod på trykk i papirutgaven av Tidens Krav torsdag denne uken:

 

 

Aage Sivertsen.
Foto: Torger Strand

Tøffere enn jeg trodde  (Aage, 12. desember 2008)

Dagen før vi skulle starte turneringen, så spør Torger om Robin og jeg ville spille i gruppe A. Robin var ikke i tvil og jeg har alltid syntes det har vært mest givende å spille mot gode spillere. Jeg var likevel litt i tvil og var mentalt forberedt på mange tap. Jeg møtte 9 spanjoler, dvs. en lot være å møte opp – så det ble ett gratispoeng. I første runde startet jeg mot ”forsiktig” motstand mot Adolfo Plaza (1889). Etter å ha kommet godt ut av åpningen var det lenge veldig jevnt. Jeg prøvde å gi en bonde, som han ikke tok imot og da stillingen var helt låst på dronningfløyen, så begynte jeg å gå på med h4. Remis kunne ikke skje i første parti tenkte jeg. Les mer...

 

 

Brede Kvisvik.
Foto: Roger Hojem

Min turnering  (Brede, 11. desember 2008)

Benidorm 2008 var min første turnering siden jeg spilte to turneringer i Buenos Aires for ett år siden. Heldigvis for meg var dette også en turnering som ble spilt med FIDEs betenkningstid, så jeg hadde litt erfaring fra før. I første runde møtte jeg en tysker med rating rundt 2260, der jeg hadde hvit. Det ble en tøff start, for jeg fikk ikke noe ut av åpningen, og valgte å gå inn i et tapt sluttspill. Min motstander spilte ikke optimalt, men det var nok til å dra i land helpoenget. Jeg fikk revansj dagen etter, da jeg slo han i lynsjakken der jeg endte på 5.plass til slutt. Det gav en fin premie på 130 euro! Disse pengene tapte jeg neste natt da Jørund Berstad og jeg deltok i en pokerturnering på det lokale casinoet. Les mer...

 

 

Anders Olsen.
Foto: Torger Strand

Runderapport for Anders Olsen  (Anders, 10. desember 2008)

Turneringen startet rolig og skuffende med seier på walkover. I runde to hadde jeg hvit mot en spanjol med 2250 i rating. Han spilte semi-slavisk og unngikk de skarpeste variantene og gikk inn i cambridge springs. Jeg følte meg ikke fortrolig med den skarpeste fortsettelsen her, så jeg gikk for 9. Lxf6. Normalt ville jeg spilt cxd som er det mest ambisiøse forsøket. Etter et langt parti hvor jeg kom kvalitet for bonde under fikk jeg en enkel vinststilling i tidsnøden, men klarte ikke å finne det beste så partiet endte remis. Tredje runde ga sort mot en spiller rundt 2200. Han spilte dobbeltfianchetto i et parti som startet med at jeg forsøkte å få spille semi-slavisk. Les mer...

 

 

Robin Hoem.
Foto: Torger Strand

Min turnering  (Robin, 9. desember 2008)

I første runde møtte jeg en rumener på rundt 2140 rating og kom godt ut av åpningen og vant en bonde. Dessverre var jeg en komplett idiot og bukket en offiser i vinnende stilling. Jeg møtte jeg en spanjol på rundt 2100 i andre runde, og han spilte en rar siciliansk variant jeg aldri hadde sett før, og jeg vant rimelig greit. I runde tre møtte jeg en spanjol og vi hadde preppet inn et tårnoffer på forhånd som han ikke tok imot. Les mer...

 

 

Benidorm frister til gjentagelse!  (Aage, 8. desember 2008)

Er Spania i ferd med å bli sjakkens mekka? Her spilles i hvert fall mye sjakk og det satses på store og tunge turneringer. Vårt besøk frister til gjentagelse gjerne hvert år og vi håper at flere i klubben og flere andre norske klubber melder seg på. Les mer...

 

 

Sluttstillingen etter 9 runder  (KT, 7. desember 2008)

Hele gjengen har prestert bra i Benidrom.
Fra venstre: Aage Georg Sivertsen, Anders Olsen, Robin Hoem, Brede Kvisvik.
Foto: Torger Strand

Brede tok nok et helpoeng da han i niende og siste runde beseiret femterangerte Tapiz (2292) med hvit. 5 poeng av 9 mulige er imponerende i denne gruppen. Anders spilte remis i dag, og fikk dermed solide 4.5 poeng til slutt. Aage og Robin endte begge på 4 poeng, og dette er selvsagt også meget bra. Robin spilte godt også i dag, men til tross for en lovende stilling underveis ble det tap til slutt. Aage fikk dessverre ikke spilt sitt parti da motstanderen ikke møtte opp.

Sluttstillingen.
 

 

 

Robin Hoem har fått sitt gjennombrudd i Benidorm.
Foto: Torger Strand

8. runde  (KT, 6. desember 2008)

Også i dag ble det 1.5 poeng til sammen. Brede vant internoppgjøret mot Aage. Dermed er Brede oppe på 4 poeng, og like mange poeng har Anders og Robin. Unge Hoem fortsetter å imponere, denne gangen med remis mot Stein Jensen. Ratingprestasjonen er nå 2160, og alt tyder på at Robin snart vi ha en internasjonal rating på godt over 2100.

I morgen spilles siste runde, og vi ønsker lykke til. Uansett hvordan det måtte gå i morgen har våre spillere gjort en veldig god innsats i Benidorm.

 

 

7. runde  (KT, 5. desember 2008)

Tre remiser og ett tap ble fasiten i dag. Anders var nær ved å vinne igjen, men remis er absolutt godkjent. Anders har 4 poeng etter 7 runder, og en ratingprestasjon på 2189. Robin og Aage fortsetter jevnt og trutt å plukke poeng da begge spilte remis i dag, og ratingprestasjoner på henholdsvis 2166 og 2087 er meget sterkt. I morgen får vi et interessant internt oppgjør da Aage skal spille hvit mot Brede.

 

 

6. runde  (KT, 4. desember 2008)

Anders vant en viktig seier, mens Robin tok en sterk remis mot FM Ballesteros (2276). Både Brede og Aage tapte, men de hadde absolutt gode muligheter underveis. Etter dagens runde er det Anders som ligger best an av våre med 3.5 av 6 poeng.

 

 

5. runde  (KT, 3. desember 2008)

En sterk runde. Dagens helt ble Brede som vant med hvit mot FM Renteria (2256). Brede har nå 3 poeng av 5 mulige, og en ratingprestasjon på 2259. I neste runde møter han norgesvennen Eric Moskow (2225) med sort. Er det lov å håpe på nok et helpoeng? Det ble virkelig en bra dag i dag - uten tap. Kort fortalt spilte de tre andre remis mot sterk motstand, de har 2.5 poeng hver, og har alle en ratingprestasjon på over 2100.

 

 

Lynsjakkresultater  (KT, 3. desember 2008)

Anders og Brede spilte i u2300, mens Aage og Robin deltok i u2000 i nattens lynsjakkturneringer.

 

 

Hurtigsjakkserien er ferdigspilt  (KT, 2. desember 2008)

Da flere av våre beste og mest aktive sjakkspillere spiller sjakk i Benidorm i disse dager var det kun fem deltakere i dagens hurtigsjakkturnering. Turneringen ble suverent vunnet av Karl W med fire poeng, mens Geir Ove, Vegard og Trond Harald alle fikk 2 poeng - og delt andreplass. Roy fikk 1 poeng.

Som kjent har Robin tatt sammenlagtseieren, men med dagens førsteplass sikret Karl W seg en fin andreplass i sammendraget. (Sjette turnering vil bli oppdatert på nett når Roger er tilbake fra en meget velfortjent ferie.)

Sjekk også resultater for utsatte partier fra 6. runde i A-klassen, og oppdatert tabell i B-klassen.

 

 

4. runde  (KT, 2. desember 2008)

Aage forsvarte seg heroisk i 120 trekk, og motstanderen greide ikke å bryte gjennom - remis. Robin stod best lenge, men hans parti endte også remis. Både Anders og Brede tapte dessverre i dag, dermed står alle våre med 2 poeng. Alle fire stiller på nattlynsjakken som starter kl. 23.00 i kveld.

 

 

Sjakk tirsdag 2. desember  (Roger, 1. desember 2008)

Klasse A: Utsatte partier fra 6. runde.
Klasse B.
Hurtigsjakk: Sjette turnering.
Sjakkskole for de yngste.

 

 

3. runde  (KT, 1. desember 2008)

En bra runde også i dag. Brede Kvisvik vant med hvit mot FM Carbonell (2250), Anders Olsen spilte remis med sort mot Vicente Cano (2197), mens Robin Hoem remiserte mot Arbelo (2134). Aage Sivertsen måtte gi tapt mot Pérez García (2162).

 

 

Godt spill - sterkt resultat  (Aage, 1. desember 2008)

En fornøyd gjeng. Fra venstre: Aage Georg Sivertsen, Brede Kvisvik, Robin Hoem og Anders Olsen.
Foto: Torger Strand

Vi får skryte mens vi kan. Man vet aldri når det snur… Etter at Brede hadde gjort formidable 6.5 av 9 på formiddagens lynturnering (søndag) med rundt 70 deltakere, stod hovedturneringen for tur noen timer senere. Anders fikk bare 4 av 9, riktignok på en dårlig dag, men det forteller noe om Bredes prestasjon. I hovedturneringen gjorde også Brede sine saker bra og vant etter et sterkt sluttspill. Han stod til tap underveis, men viste styrke i et seigt parti. Robin gjorde som dagen i forveien og spilte ut sin motstander, men denne gangen fullførte han og vant lenge før det ble noe sluttspill. Motstanderen spilte noen svake bondetrekk i åpningen og Robin straffet ham ubønnhørlig. Anders spilte mot den antatt sterkeste spilleren (2250), av oss fire i går. Anders stod kvalitet under, men hadde en god løper og en ekstra bonde. Det resulterte i remis. Undertegnede spilte skandinavisk med sort og fikk en komplisert stilling. Under tidsnøden – der jeg bare hadde tilleggstiden å spille på – 30 sekunder pr trekk – så overså jeg en enkel dronningfangst. Pytt – remis mot en Spaniol på mer enn 2000 i rating lar seg høre. Tre av fire poeng er konklusjonen på gårsdagens runde, hvilket forteller at stemningen og humøret er upåklagelig.

Etter rundens spill med påfølgende analyser på hotellrommet til Anders, fikk vi også besøk av en annen nordmann. Jørun er navnet og han underholdt oss til den store gullmedalje. Jørun (ca 1700 i rating) er fra Førde, bor i Bergen og spiller i gruppe B.
Da han skulle vise oss hvordan han spilte remis ble det en times latterkrampe fordi Jørun husket bare annethvert trekk. Fantasien fikk dermed fullt utløp og vi håper Jørun tar turen innom oss daglig. I går ble det superlunsj hos Rigmor. I dag drar Brede, Robin og jeg til Benidorm sentrum. Mens vi slikker sol og shopper, så vil Anders forberede seg til neste parti.

Klokka 16.30 settes klokkene i gang – hver dag i 7 dager til.

 

 

Brede Kvisvik på 5. plass!  (KT, 30. november 2008)

Brede Kvisvik fulgte opp Anders Olsens gode innsats i lynsjakkturneringen på fredag (hvor Anders avsluttet med 6 av 7 etter å ha mistet et poeng på walkover i første runde). Brede fikk imponerende 6.5 av 9 poeng i dagens lynsjakkturnering, og kom på 5. plass blant 78 høyt ratede lynsjakkhaier. (I følge resultatlisten ser det ut til at 70 av disse spilte.)

 

 

Arkivet er oppdatert  (KT, 30. november 2008)

Arkivet i menyen til venstre er oppdatert med klubbens sjakknyheter fra i høst.

 

 

Forsiktig start i Benidorm  (Aage, 29. november 2008)

Firerbanden ble til femmerbanden - et slagkraftig lag. Fra venstre: Aage Georg Sivertsen, Robin Hoem, Torger Strand, Brede Kvisvik og Anders Olsen.
Foto: Rigmor Strand

Firerbanden (Anders, Brede, Robin og Undertegnede) har det som plommen i egget. Hotellet og maten er helt topp, temperaturen er 15 grader mer enn på Kirkelandet og Torger Strand sørget for at vi trivdes fra første sekund.

Da det viste seg at også Robin kunne spille i gruppe A (+2000), så endte det med at både han og undertegnede spilte første runde i A-gruppen lørdag kveld. Denne er åpen og noen spillere har mindre enn 2000 i rating, mens de aller fleste av ca 150 spillere ligger på +2000. Anders vant fordi motstander ikke møtte, Brede spilte meget godt, men tapte i et vanskelig sluttspill som burde være remis. Han møtte solid motstand på ca 2250 i rating. Robin hadde sin motstander (2150) i kne helt til en feilvurdering i sluttspillet. Rybka viste lenge 1,8 i fordel, men et feiltrekk gjorde at han fikk sin løper innestengt og tapte således partiet. Imponerende spill av Robin Hoem som fikk ros av en glad og lettet motstander. Man skal ikke gjøre mange feil på dette nivået for å bli brutalt straffet. Undertegnede synes det er morsomt å spille i gruppe A og regner med å lære mye i løpet av ni parti. I dag møtte jeg en spaniol på ca 1900 i rating og vant.

Omtrent hver kveld fra klokka 23 er det lynturnering. Vi spiller med andre ord langsjakk om dagen og lyn om natten. Slik skal det være. I første lynturnering var vi litt rustne. Minimalt med søvn og lang reise førte til skralt spill. Robin stod over og tok køya tidlig på fredag. Anders fikk likevel 6 av 8 poeng, mens Brede og undertegnede fikk 50 % score. Det må legges til at pga av feil fra arrangøren, så måtte vi stå over første runde. Dermed var det nesten umulig for Anders å vinne første lynturnering.

I morgen er vi invitert til Torger og Rigmor på lunsj. Snakk om å ha det fornøyelig. Ny runde starter daglig klokka 17.00. Vi håper å oppdatere dere ofte.

Hilsen reiseleder Aage Sivertsen

 

 

Sjakkfestivalen i Benidorm er i gang  (KT, 29. november 2008)

Sjakkfestivalen i Benidorm startet i dag, og vi merker oss at Anders Olsen allerede har markert seg med en sterk 17. plass i lynsjakkturneringen.

Det spilles selvsagt også sjakk med full betenkningstid i festivalen. Følg med på utviklingen i A-gruppen (under 2300) hvor Brede Kvisvik og Anders Olsen spiller og B-gruppen (under 2000) med Robin Hoem og Aage Georg Sivertsen.

Siste fra Benidorm: Alle våre stiller i A-gruppen!

 

 

Kristiansund 1 – Kristiansund 2  5-0  (Roger, 28. november 2008)

Førstelaget (til høyre) vant hele 5-0 i første runde i Midtnorgeserien.
Foto: Roger Hojem

Førstelaget knuste andrelaget hele 5-0 i første runde i Midtnorgeserien. Førstelaget som har ambisjoner å vinne avdelingen var klare favoritter på samtlige bord, og alt bortsett fra en storseier ville ha vært en overraskelse. Kristiansund 1 stilte med et redusert lag til denne matchen da verken Axel Smith, Brede A. Kvisvik eller Kjell Tore Sandum kunne stille. Det fikk også store konsekvenser for andrelaget da de beste spillerne på andrelaget ble flyttet opp på førstelaget. Les mer om dette, om NM for ungdom og om Klubbmesterskapet...

 

 

Formannen har ordet  (Aage, 27. november 2008)

Det herjer sjakkfeber i Kristiansund. For et par måneder siden startet alle barneskoler en sjakkturnering. De tre beste fra hver skole skal kåres før jul og det vil bli arrangert en skolekamp. Da undertegnede besøkte skolene, var det positiv mottakelse hos samtlige. Noen hadde allerede flere sjakkbrett på skolen, mens det var helt nytt for andre. Det var derfor med forsiktig optimisme at vi satte i gang denne turneringen. Hvilken respons skulle det ikke bli! Les mer...

 

 

Sjakk tirsdag 25. november  (Roger, 24. november 2008)

Sjette og siste runde i klubbmesterskapet spilles tirsdag. De som ikke kan møte må huske å melde om forfall til turneringsleder (Roger), samt gi beskjed til motstanderen. Klokkene settes i gang kl 19.30 hvis ikke noe annet er avtalt.

Klasse A: 6. runde.
Klasse B.

 

 

Den yngste sjakkmesteren  (Rune Edøy, Tidens Krav, 20. november 2008)

Vegard Simensen spiller hurtigsjakk mot Anders Olsen. Per Erik Hoem i dyp konsentrasjon i bakgrunnen.
Foto: Rune Edøy

Vegard Simensen (15) er historiens yngste klubbmester i Kristiansund Sjakklubb. Turneringen i Nordmøres eneste sjakklubb er ennå ikke avsluttet. Men ingen kan true unggutten fra Frei. 15-åringen har vunnet fem av fem partier. Tirsdag i forrige uke ble det seier mot Trond Harald Saltnes. Kun én runde gjenstår. Tor Wetle Hoem og Robin Hoem er nærmest Simensen med 3.5, men med ett poeng for seier kan følgelig ingen av dem vinne. Les mer...

 

 

Robin Hoem vinner av hurtigsjakkserien sammenlagt  (Roger, 19. november 2008)

Robin Hoem vant hurtigsjakkserien.
Foto: Roger Hojem

Det ble satt ny deltakerrekord i hurtigsjakkserien. Robin Hoem gikk til topps med imponerende 4.5 poeng av 5 mulige i femte turnering. Han tok sin tredje seier i hurtigsjakkserien og sikret seg dermed også seieren sammenlagt. Aage Sivertsen holdt et miniseminar om Alekhins Forsvar. Onsdag 26. november møtes Kristiansund 1 og Kristiansund 2 i seriesjakken. Årets klubbmester Vegard Simensen deltar i helgen i NM for ungdom i Tromsø. Les mer...

 

 

Sjakk tirsdag 18. november  (Roger, 17. november 2008)

Det blir sjakkskole for de yngste, og dørene åpnes kl 18.00. Det skal spilles flere partier i klubbmesterskapet i klasse B, samt utsatte partier fra femte runde i Klasse A.

Klasse A: Utsatte partier fra 5. runde.
Klasse B.
Hurtigsjakk: Femte turnering.

 

 

Massemønstring på Rensvik barneskole  (Roger, 16. november 2008)

Massemønstring på Rensvik barneskole.
Foto: Roger Hojem

Hele 45 spillere stilte opp da Rensvik barneskole arrangerte skolemesterskapet i sjakk forrige uke. Sjakk er i skuddet som aldri før og lever godt på Magnus Carlsen-bølgen. Totalt spiller over 300 elever organisert sjakk rundt om på 9 barneskoler i Kristiansund. Rensvik barneskole hadde aktivitetsuke sist uke og elevene kunne velge mellom bordtennis, bryting og sjakk. Alle elevene måtte gjennom alle tre aktivitetene og deretter velge en av idrettene som de ønsket fordypning i. Det var ingen tvil om at sjakk var den mest populære aktiviteten og skolen måtte avise elever som hadde sjakk som førstevalg. Les mer...

 

 

Vegard mester  (Roger, 15. november 2008)

Vegard Simensen (15) sikret seg sitt første klubbmesterskap tirsdag da han slo Trond Harald Saltnes med sort, og skrev seg samtidlig inn i historiebøkene som den yngste klubbmester i moderne tid. Det ble et underholdende parti mellom to kreative spillere som er bedre til å angripe enn å forsvare seg. Partiet utartet seg som en boksekamp og det vekslet på hvem som stod til gevinst, men tilslutt var det Vegard som gikk seirende ut av duellen. Vegard står dermed med fem strake seirer i klubbmesterskapet og er en verdig vinner. Les mer...

 

 

Vegard tidenes yngste klubbmester?  (Roger, 11. november 2008)

Vegard Simensen, Axel Smith og Tore Kallset.
Foto: Roger Hojem

Vegard Simensen (15) kan bli tidenes yngste klubbmester i Kristiansund Sjakklubb i moderne tid. Roger Strand var også bare 15 år da han ble klubbmester i 1984, men han var noen måneder eldre enn Simensen. Vegard startet på klubbens sjakkskole for fire år siden under ledelse av Aage Sivertsen og undertegnede. Vegard hadde talent, men var ikke blant de aller beste den gang, men han hadde en unik vinnerinnstilling og ville bli best.

De siste par årene har Sivertsen invitert unge sjakktalenter hjem til seg en dag i uken og hatt sjakkundervisning med dem. Dette begynner nå virkelig å bære frukter og det kommer flere bak Vegard. Over 300 barneskoleelever spiller sjakk rundt om på skolene i Kristiansund, og hver tirsdag deltar 14-16 unge sjakktalenter på sjakkskolen før de voksne kommer. Vi kan trygt si at det gror godt i Kristiansund og at framtiden ser lysere ut enn på lenge.

Sist tirsdag ble en ny milepæl i Vegard sin sjakkarriere da han slo sin hittil sterkeste motstander, Tore Kallset (1724) i et spennende utsattparti fra 4 runde. Vegard leder dermed klubbmesterskapet alene med fire strake. Han møter Trond Harald Saltnes med sort i femte runde, og vinner han tirsdag så blir han tidenes yngste klubbmester i moderne tid. Vegard vil også få tilbud om egne sjakkleksjoner med Axel Smith. Neste oppgave for Vegard blir NM for ungdom i Tromsø 21.-23. november.

Anders Olsen var suveren i fjerde turnering i hurtigsjakkserien med 4.5 poeng, deretter fulgte Karl W. Strand og Robin Hoem med 3.5 poeng. Sammenlagt leder Hoem foran Odde.

Axel Smith ledet sjakkskolen sist og underviste 14 sjakkelever. Han gikk gjennom hva som var viktig i åpningen av et sjakkparti; få ut brikkene, sentrum og få kongen i sikkerhet. Deretter praktiserte elevene dette gjennom å spille mot hverandre, hvor Axel gikk rundt og instruerte underveis. Elevene var stille som lam og likte tydeligvis undervisningen til svensken. Sjakkleksjonen avsluttet med at elevene fortalte svenskevitser og Axel fortalte noen norskevitser. Elevene gav uttrykk for at de gledet seg til neste sjakkundervisning med Axel, som er førstkommende tirsdag.

- Jeg skal hjem og lete frem de groveste svenskevitsene til neste gang, uttalte Iver Hoem.

 

 

Sjakk tirsdag 11. november  (Roger, 10. november 2008)

Sjakkskolen for de yngste går som vanlig og dørene åpnes kl 18.00. Sjakklubbens sjakklærer Axel Smith vil lede undervisningen, og det vil bli spilt runder i klubbmesterskapet i klasse B.

Femte runde i klubbmesterskapet spilles tirsdag. De som ikke kan møte må huske å melde forfall og gi beskjed til motstanderen. Klokkene settes i gang kl 19.30 hvis ikke noe annet er avtalt.

Axel Smith vil være tilstede tirsdag og vil være behjelpelig med analyser.

Vi satser som vanlig på å oppdatere resultatlistene flere ganger i løpet av tirsdagskvelden.

Klasse A: 5. runde.
Klasse B.

 

 

Saltnes imponerer i klubbmesterskapet  (Roger, 2. november 2008)

Geir Ove Olsen er den siste tilveksten i klubben.
Foto: Roger Hojem

Trond Harald Saltnes stod for den største overraskelsen da han slo Tor Wetle Hoem med sort i fjerde runde i årets klubbmesterskap. Per Erik Hoem og Åge Olsen vant med de hvite brikkene mot henholdsvis Rune Edøy og Pat Schanzenbecher, mens partiet mellom Robin Hoem og Roger Hojem endte remis. Stadig flere gamle medlemmer kommer innom på klubbkveldene. Geir Ove Olsen er den siste tilveksten i klubben. Les mer...

 

 

Axel Smith kommer til byen på tirsdag.
Foto: Roger Hojem

Ny Axel-uke, også i skolene  (Aage, 2. november 2008)

Tirsdag er Axel Smith tilbake med daglig sjakkundervisning. Han besøker oss på klubbkvelden og vil ha sjakkundervisning hver kveld som vanlig klokka 18.30 hjemme hos Aage - om ikke annet er avtalt. Om det blir Oppdaltur også denne gangen får vi ta på sparket. Det var i alle fall vellykket sist gang og hvis det er stemning for en ny runde i skibygda, så reiser vi fredag kveld med retur søndag. Barneskolene er i full gang med sjakkturneringer. Axel har allerede besøkt Innlandet barneskole hvor 26 elever kjemper om å bli blant de tre beste. Turneringen er straks ferdig. På Nordlanet barneskole har de allerede kåret tre vinnere, mens man på Dale barneskole har besøk av Eli Marit Ødegård som gir sjakkundervisning. Vi regner med at alle barneskolene skal få besøk av en kyndig instruktør minst en til to ganger og Axel vil ha en runde denne uka. For tiden er det rundt 200 elever som spiller sjakk for å bli med i vår skoleturnering der vi skal kåre beste skole. På nyåret håper vi også at ungdomsskolene kan bli med.

 

 

Resultatservice  (Roger, 1. november 2008)

Vi planlegger å oppdatere resultatene flere ganger i løpet av tirsdagskvelden.

Klasse A: Utsatte partier fra 4. runde.
Klasse B.
Hurtigsjakk: Fjerde turnering.

 

 

Vegard leder etter halvspilt turnering  (Roger, 26. oktober 2008)

Robin har god grunn til å smile fornøyd.
Foto: Roger Hojem

Vegard Simensen (15) er den eneste med full score etter tre runder i klubbmesterskapet. Det utsatte toppoppgjøret mellom Tore Kallset og Tor Wetle Hoem endte remis. Det samme gjorde oppgjøret mellom Åge Olsen og Robin Hoem. Fjerde runde i klubbmesterskapet spilles neste tirsdag. Paulius Cigriejus (12) har tatt ledelsen i B-klassen med fire strake seirer. Robin Hoem vant tredje turnering i hurtigsjakkserien med 4.5 poeng på bedre kvalitet enn Eilif Odde. Sammenlagt etter tre runder leder Hoem og Odde med 25 poeng. Les mer...

 

 

Hurtigsjakkserien, høsten 2008  (Roger/Aage/KT, 25. oktober 2008)

Vi har opprettet en egen side for hurtigsjakkserien. Her finner du blant annet link til alle turneringene som er avviklet, og en tabell med oppdaterte poengsummer.

 

 

Resultater fra dagens runde  (KT/Roger, 21. oktober 2008)

Vi satser som vanlig på å oppdatere resultatene flere ganger i løpet av tirsdagskvelden.

Klasse A: Utsatte partier fra 3. runde.
Klasse B: Flest mulig partier fra de første rundene vil bli avviklet.
Hurtigsjakk: Tredje turnering i hurtigsjakkserien.

Vegard Simensen har fått en flying start i klubbmesterskapet. Her kan du spille gjennom partiet hans fra tredje runde - med instruktive analyser av Axel. (PGN.)

 

 

Formannen har ordet  (Aage, 19. oktober 2008)

En intens sjakkuke med Axel er over. Og hvilken uke! Her fikk klubbens spillere instruktiv lærdom i hvordan man skal lykkes som sjakkspiller. Axel Smith er sjakkspiller og sjakklærer på heltid. Skal man oppnå en IM eller en GM tittel, så er det nesten en forutsetning å studere sjakk 4-6 timer om dagen. Det er ikke alle som har lagt listen så høyt. Men med 1 til 3 timers riktig trening hver dag, så kan man gjøre utrolige fremskritt ifølge Axel. Les mer...

 

 

Axel Smith analyserer også hurtigsjakkpartier  (Aage, 14. oktober 2008)

Neste runde for gjeldende hurtigsjakk er tirsdag om en uke, men også i kveld spiller vi hurtigsjakk (uten at det har noen betydning for den offisielle turneringen). Absolutt alle kan delta.

Tirsdag 14. oktober vil også Axel Smith være tilstede og analysere både partier i hurtigsjakk og i den ordinære høstturneringen.

Siden det er flere som av og til må spille utsattpartier, så gjør vi det slik at man kan stryke de to dårligste resultatene. Det vi si at at kun 4 av 6 hurtigsjakkturneringer blir tellende.

Vi har følgende poengsystem:

10 poeng for seier
8 poeng for 2. plass
7 poeng for 3. plass
5 poeng for 4. plass
4 poeng for 5. plass
3 poeng for 6. plass
2 poeng for 7. plass
1 poeng for å delta

Dette betyr at man kan stille opp på bare 4 av 6 kvelder, men fortsatt vinne sammenlagt. Så langt har Eilif Odde og Robin Hoem en seier hver, mens Karl W. Strand har to andreplasser.

 

 

Många goda drag på Oppdal  (Axel, 13. oktober 2008)

Axel Smith, Per Erik Hoem, Aage Sivertsen og Robin Hoem studerer sjakk i hyggelige omgivelser.
Foto: Tor Wetle Hoem

En trevlig helg med mycket schack i en hytte i Oppdal gav förhoppningsvis inspiration inför framtiden. På lördagseftermiddagen spelades ett par hurtigsjakkpartier med fokus på beslutstagande och varför feilen gjordes. Les mer...

 

 

Rundeoppsett og resultater  (Roger, 12. oktober 2008)

Resultater fra klubbmesterskapet oppdateres flere ganger i løpet av tirsdagskvelden.

Klasse A: 3. runde.
Klasse B.

 

 

Stor aktivitet i klubben  (Roger, 12. oktober 2008)

Robin Hoem, Per Erik Hoem, Aage Sivertsen og Axel Smith studerer en instruktiv sjakkstilling.
Foto: Roger Hojem

Selv om det har vært høstferie og flere var bortreist, var det bra oppmøte i klubben sist tirsdag. 16 voksne spillere var innom, og det ble spilt hurtigsjakk, lynsjakk og utsatte partier i klubbmesterskapet. Det er meget bra aktivitet klubben for tiden. Les mer...

 

 

Axel Smith er på plass!  (Aage, 8. oktober 2008)

Vår IM - Axel Smith er kommet til Kristiansund og er klar for 5 sjakkleksjoner. Undervisningen blir hjemme hos Aage Sivertsen på Innlandet og vil starte klokka 18.00 hver kveld fra og med torsdag. Det kan være at vi reiser til Oppdal fredag kveld hvis det er stemning for at sjakkskolen skal foregå på hytta til Aage. Det vil i så fall bli tatt en avgjørelse på det med det første.

Vi ber om at alle som ønsker å lære sjakk av Axel sier i fra til enten Aage 92621644, eller Roger 41256220.

 

 

Resultater fra dagens runde  (Roger, 7. oktober 2008)

Resultater oppdateres flere ganger i løpet av tirsdagskvelden.

Klasse A: Utsatte partier fra 2. runde.
Klasse B: Høstferie.
Hurtigsjakk.

Dørene åpnes kl. 1915.

 

 

Tor Wetle Hoem til topps i kafésjakk  (Roger, 4. oktober 2008)

Tor Wetle Hoem fra Molde er i bra sjakkform for tiden.
Foto: Roger Hojem

Tor Wetle Hoem fra Molde skrev seg inn i historien som tidenes første "kristiansundsmester" i kafésjakk. Hoem tok 4.5 poeng av 6 mulige. Deretter fulgte Roger Hojem, Per Erik Hoem og Aage Sivertsen med 4 poeng. 10 deltakere deltok.

Selv om vi hadde håpet på større deltakelse så var dette en meget flott anledning å markedsføre sjakken. Det var stor oppslutning rundt arrangementet, og det var bra med publikum inne i spillelokalet. Det er ingen tvil om at vi er på rett vei, og at stadig flere har fått med seg at det rører seg i sjakkmiljøet i byen.

Daglig leder Steinar Jacobsen ved Galleri Bok og Kulturkafé gjorde sitt beste for at sjakkspillerne skulle føle seg velkommen. Han serverte nystekte vafler og kaffe som ble meget godt mottatt av sjakkspillerne og publikum.

Det ble meget jevnt i toppen og før siste runde var det fire spillere som kunne gå til topps. Aage Sivertsen ledet før siste runde, men tålte ikke presset og gikk ned for Per Erik Hoem. Dermed sendte Per Erik en utstrakt arm ut til søskenbarnet Tor Wetle, som ville gå til topps med seier mot klubbkamerat David S. Mindresunde. Hoem holdt hodet kaldt og kunne dermed sikre seg førsteplassen. Undertegnede slo Mats Henøen fra Molde i siste runde, og sikret andreplass på bedre kvalitet enn Per Erik og Aage, som alle fikk fire poeng.

Tor Wetle Hoem var veldig fornøyd med å bli tidenes første kristiansundsmester i kafésjakk.

- Det handler om å tåle presset og være best når det gjelder, gliser Hoem og ser bort på Sivertsen.

- Det er også litt spesielt å skrive seg inn i historiebøkene som vinner av det første kristiansundsmesterskap i kafésjakk.

- Neste år så kanskje vi kunne ha startet litt senere på kvelden slik som i Bergen. Dermed er det enklere å kombinere sjakk og sprudlevann og dermed vil det bli litt mer liv i lokalet, sier Hoem.

- Det jobbes meget godt i Kristiansund sjakklubb for tiden og dere har virkelig gjort mange riktige trekk, påpeker den sympatiske moldenseren.

Resultatliste.

PS: Tor Wetle Hoem er tydeligvis i bra slag om dagen. Han leder klubbmesterskapet i Molde med full pott etter tre runder, og på tirsdag var han innom klubben vår og vant like godt hurtigsjakkturneringen med 5 poeng av 5 mulige. Mats Henøen fra Molde var også med, og det ser ut som om de trives på klubbkveldene våre. Vi setter stor pris på at de deltar.

 

 

Kristiansundsmesterskap i kafésjakk  (Roger, 3. oktober 2008)

Daglig leder Steinar Jacobsen ved Galleri Bok og Kulturkafé og Aage Sivertsen, leder i Kristiansund Sjakklubb, ønsker velkommen til tidenes første Kristiansundskmesterskap i kafésjakk.
Foto: Roger Hojem

Kristiansund Sjakklubb vil i samarbeid med Galleri Bok og Kulturkafé arrangere kristiansundsmesterskap i kafésjakk i Gågata lørdag 4. oktober. Det er samme dag som Smølabonan inntar byen, og det vil bli stinn brakke i Gågata. Det er forventet flere tusen mennesker i Gågata lørdag, og kanskje kommer også smølasjakkbonen. Det vil bli spilt 6 runder Monrad med 10 minutter pr. spiller, og det er lov å snakke under partiene. Oppmøte og registrering er innen kl. 10.30, og første runde starter kl. 11.00.

Det er stor interesse for turneringen og vi håper på 30 deltakere. Flere spillere fra Molde har meldt sin ankomst. Alle kan delta og det stilles ingen krav om medlemskap i sjakklubb.

Daglig leder Steinar Jacobsen ved Galleri Bok og Kulturkafé gleder seg til at sjakkspillere skal innta Gågata. Jacobsen har gått til innkjøp av et stort partytelt som han vil montere opp lørdag. Her vil det bli servert, kaffe, kaker og mineralvann. Jacobsen var i full sving med å sette opp sjakkbrett og sjakkbrikker fredag ettermiddag. Det er satt opp plass til 30 spillere innendørs.

- Jeg har gledet meg lenge til det første kristiansundsmesterskap i kafésjakk noensinne, sier Jacobsen.

- Jeg spilte en del sjakk i min ungdom i Bergen, men får dessverre ikke tid til å delta lørdag, men jeg skal gjøre mitt ytterste for at sjakkspillerne skal føle seg velkommen, avslutter Jacobsen

- Dette er en fin måte på å markedsføre sjakken på, sier Aage Sivertsen daglig leder i sjakklubben.

Du kan følge hvem som blir tidenes første kristiansundmester i kafésjakk direkte her på siden fra kl 11.

 

 

Offisielle ratingtall fra NSF  (KT, 2. oktober 2008)

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund. Eneste kristiansunder på topplistene er Karl W. Strand. Han har tatt ett steg opp og ligger nå på en 13. plass på seniortoppen.

 

 

Resultater fra dagens runde  (Roger, 30. september 2008)

Resultater fra klubbmesterskapet oppdateres fortløpende: Klasse A: 2. runde. Klasse B: 1. runde, 2. runde.

 

 

Hva skjer i Kristiansund Sjakklubb?  (Roger, 30. september 2008)

  • Det blir Sjakkskole også tirsdag, før vi tar en uke høstferie. Aage underviste 45 elever i sjakk ved Nordlandet barneskole i dag.

  • Andre runde klubbmesterskapet spilles tirsdag 30. september. (Klasse A/Klasse B)

  • Axel kommer til Kristiansund 8. oktober og blir her til 15. oktober.

  • Åpent kristiansundsmesterskap i kafésjakk lørdag 4. oktober. (Se under.)


Kristiansundsmesterskap i kafésjakk
Kristiansund Sjakklubb vil i samarbeid med Galleri Bok og Kulturkafé arrangere kristiansundsmesterskap i kafésjakk i Gågata lørdag 4. oktober. Det er samme dag som Smølabonan inntar byen, og det vil bli stinn brakke i Gågata. Det vil bli spilt 6 runder Monrad med 10 minutter pr. spiller, og hvor det er lov å snakke under partiene. Oppmøte og registrering er innen kl. 10.30 og start første runde kl. 11.00.

 

 

Åge Olsen slo Audun Hoem  (Roger, 29. september 2008)

Åge Olsen vant i kveld det utsatte partiet mot Audun Hoem.
Foto: Roger Hojem

Åge Olsen og Audun Hoem spilte sitt utsatte parti fra første runde i kveld. Audun spilte etter rapportene lenge veldig bra og ga Åge hard kamp, men oppgjøret endte med seier til den rutinerte ringreven Olsen.

Andre runde i klubbmesterskapet spilles som planlagt tirsdag 30. september kl 19.30. Vi gjør oppmerksom på at de som ikke kan spille i morgen må gi undertegnede beskjed innen kl. 17 i morgen, samt gi beskjed til motspiller. Den som melder forfall er ansvarlig for at partiet blir spilt innen 14 dager. Klokkene settes i gang presis klokken 19.30, hvis ikke noe annet er avtalt.

Rundeoppsett
Klasse A
Klasse B

 

 

Odde tok 5 av 5 i hurtigsjakk  (Roger, 24. september 2008)

Førsterundeoppgjøret mellom Eilif Odde og Robin Hoem endte med seier til Odde.
Foto: Roger Hojem

Eilif vant den første hurtigsjakkturneringen suverent med 5 poeng av 5 mulige. På de to neste plassene fulgte Karl W. Strand og Aage G. Sivertsen, begge med 3.5 poeng. 9 spillere deltok.

- Klokken er 23 og fortsatt er det 12 stk. som er igjen, dette er artig, uttalte Karl W. Strand.

Tabell.

Stor aktivitet på klubbkveldene
Det er tydelig at høsten er høysesong for å spille sjakk. Det er med glede at vi konstaterer et meget godt oppmøte på spillekveldene, og vi satser på å ha et variert tilbud for de fleste behov. Det var hyggelig at Mats Henøen og Tor Wetle Hoem hadde tatt turen fra Molde.

 

 

Utsatte partier fra 1. runde i klubbmesterskapet  (Roger, 24. september 2008)

To av de utsatte partiene fra 1. runde i klubbmesterskapet ble avviklet i går kveld.

Per Erik Hoem - Tor Wetle Hoem 0-1
Rune Edøy - Roger Hojem 1-0

Edøy vant i stor stil
Rune Edøy gjorde comeback med stil, og er muligens bedre enn noen gang. I det utsatte partiet mot undertegnede spilte Rune meget godt og vant fortjent. Edøy spilte den skarpe dragevarianten i Siciliansk. Han spilte de 11 første trekkene rett ut fra læreboka og fikk til et flott kongeangrep. Jeg mistet tidlig en bonde, men Rune fortsatte å spille aggressivt og hadde klar fordel gjennom store deler av partiet. Rune feilberegnet helt på slutten og stillingen var enkel remis, men heldigvis for Rune så gikk jeg feil og dermed kunne Edøy innkassere en fortjent seier.

- Jeg har ikke forberedt meg til partiet, men har sett en del på Magnus Carlsen sine partier på nett og har fått med meg at han ofte spiller Dragevarianten, og satser på kongeangrep, sier Edøy.

I det andre utsattpartiet møttes søskenbarnene Per Erik og Tor Wetle Hoem. Dette var første gangen de møttes i et langsjakkparti, og Tor Wetle tok en historisk seier.

 

 

Klubbmesterskap, klasse B  (Roger, 24. september 2008)

Tirsdag startet vi opp B-klassen i årets klubbmesterskap. 11 spillere er hittil påmeldt og det spilles Berger (alle mot alle), men det er fortsatt mulighet for flere å melde seg på. Kontakt Roger.

Det er flere lovende talenter blant de yngste og vi er i ferd med å skape sjakkfeber i Kristiansund blant barn og ungdom.

Resultater 1. runde
Svein Magnus Pedersen - Lage Hoem Stavnesli 1-0
Henrik Nyland Mathisen - Paulius Cigriejus 0-1
Jarle Gjeldnes - Arnstein Gjeldnes 0-1
Sindre Thomassen - Iver Hoem 0-1

Skolesjakk
Klubbens leder Aage Sivertsen har vært primus motor for å sette i gang skolesjakk på samtlige barneskoler i Kristiansund (hvor det tilslutt skal kåres én vinner). På Nordlandet barneskole har hele 50 elever meldt seg på skolemesterskapet, og det rapporteres om stor aktivitet på de fleste skolene.

 

 

Edøy gjør comeback  (Roger, 21. september 2008)

En konsentrert Rune Edøy får til et mattangrep mot Simen Agdestein. Odde i bakgrunnen ser at dette går veien.
Foto: Roger Hojem

Det er gledelig at stadig flere av veteranene i sjakklubben gjør comeback og stiller opp i årets klubbmesterskap. NM generalen fra 2001, Rune Edøy, er den siste av veteranene som har meldt seg på årets klubbmesterskap. Dermed er det hele 14 spillere som vil kjempe om å bli klubbmester 2008. Tore Kristiansen er regjerende mester, men stiller ikke opp for å forsvare tittelen.

Rune Edøy har ikke spilt turneringssjakk siden NM på Røros hvor han kjempet helt i teten i klasse 4, og så lenge ut til å vinne klassen. Det bor mye sjakk i Edøy, og fortsatt snakkes det i klubben om da Edøy nedspilte selveste Simen Agdestein i simultanoppvisning på Futura, og satte stormesteren sjakkmatt. Synd at ingen noterte partiet.

Selv om ikke Edøy har vært å finne i klubben de siste årene har han vært en av de viktigste brikkene i klubben. Edøy har hatt ansvaret for å skaffe sponsorer til Grand Prix turneringen som klubben arrangerer en gang i året, og Edøy har tilført sjakklubben store sponsorpenger. Uten slike ildsjeler som Edøy så hadde klubben måttet se etter andre inntektsmuligheter.

Edøy ble også hedret av presidenten i NSF på kongressen etter NM i Kristiansund 2001, for å ha hatt hovedansvaret og ledet tidenes beste NM.

Tirsdag er det utsatte partier fra 1. runde, samt at det vil bli spilt en hurtigsjakkturnering, og det blir sjakkskole for de yngste. Vi satser på å starte opp egen B-klasse for de yngste. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om hurtigsjakkturneringen. Dørene åpnes som vanlig klokken 18.

 

 

Klubbmesterskapet er i gang!  (Aage, 18. september 2008)

Pat Schanzenbecher spilte remis mot Robin Hoem.
Foto: Roger Hojem

Tirsdagen var første kveld på en lang sjakkhøst. 26 medlemmer var innom lokalet og spilte sjakk. Stor stjerne til Roger som holder kurs for barna! Hva skulle vi gjort uten Roger? Hvem andre ville tatt seg av den jobben?

Skolesjakken er straks i gang. Alle barneskolene er positive og snart har vi minst 150 elever på 9 barneskoler som spiller sjakk i en egen høstturnering! Vi har kjøpt inn 100 brett og brikker og kjøper gjerne inn 100 til.

Neste tirsdag går det mot hurtigsjakk. Vi spiller i hele høst hurtigsjakk hver andre tirsdag, og den som blir best av fem runder blir hurtigsjakkmester. Det betyr at man trenger ikke være med hver gang det er hurtigsjakk for å vinne. Les mer...

 

 

Resultater fra 1. runde i klubbmesterskapet  (Roger/KT, 16. september 2008)

Årets klubbmesterskap er i gang! Det er allerede 13 påmeldte, men det er ikke for sent å melde seg på. Kontakt Roger!

Resultater 1. runde
Tor Wetle Hoem - Per Erik Hoem (utsatt)
Trond Harald Saltnes - Roy Nilsen 1-0
Audun Hoem - Åge Olsen (utsatt)
Ole Henrik Dahlen - Tore Kallset 0-1
Robin Hoem - Pat Schanzenbecher 1/2-1/2
Vegard Simensen - Malvin Rolland 1-0

 

 

Sjakktrekk i skolene  (Edøy, Tidens Krav, 16. september 2008)

Sindre Jensen (fra venstre), Martin K. Didriksen, Aage Georg Sivertsen, Anette Ulfsnes og Hanna Engvig Kvendseth lover at det skal bli mye sjakk på Dale barneskole i ukene framover.
Foto: Tidens Krav

Høst med offensiv åpning! Kurs for nybegynnere, trener fra Sverige, skoleturnering og utdeling av gratis brikker og brett. I tillegg har Kristiansund Sjakklubb mål om å få Magnus Carlsen med på laget. Som vanlig er det ambisiøse planer når Aage Georg Sivertsen tar styringen. Han har alltid vært kjent for å legge lista høyt. I sjakk går det ofte ille når trekkene blir for defensive. Les mer...

 

 

Nye ratingtall etter SpareBank1 Nordvest GP  (Roger, 15. september 2008)

Farstad Gudmund Molde 1810 355
Hoem Audun Kristiansund 860 45
Sætervik Kristian Erling Molde 1202 25
Nilsen Roy Andre Kristiansund 685 24
Hoem Tor Wetle Molde 1756 538
Nyland Ingeborg Marie Molde 1024 84
Haug Johannes Nordstrand 915 44
Wiig Ole Martin Molde 1642 493
Simensen Vegard Kristiansund 1205 42
Simensen Stein Ivar Molde 1030 26
Dahlen Ole Henrik Kristiansund 962 19

 

 

Høstturnering med full betenkningstid  (Aage, 15. september 2008)

Høstturneringen starter tirsdag kl. 19.30. Det blir 6 runder monrad og det spilles annenhver tirsdag. Betenkningstiden er 1,5 time på 40 trekk, og en halvtime på resten.

Foreløpig er det 7 påmeldte. Møt opp på tirsdag!

 

 

Seier til Gudmund Farstad, Vegard Simensen beste kristiansunder  (KT, 14. september 2008)

Gudmund Farstad vant helgens GP-turnering i Kristiansund.
Foto: Kjell Tore Sandum

Ratingfavoritten Gudmund Farstad fra Molde vant SpareBank1 Nordvest Grand Prix med sterke 4.5 poeng av 5 mulige. Det avgjørende partiet var nok oppgjøret mot klubbkamerat Tor Wetle Hoem i andre runde. Hoem gikk litt for offensivt til verks på kongefløyen og ble hardt straffet av Gudmund, som ikke lot seg affisere av faren for en bondestorm mot sin rokadestilling.

Vegard Simensen ble beste kristiansunder. I siste runde vant han  mot Sætervik fra Molde, og endte på en sterk fjerdeplass med 3 poeng.

Endelig resultatliste.

Last ned partiene.

 

 

Resultater og partier fra SpareBank1 Nordvest Grand Prix  (KT, 13. september 2008)

I samarbeid med arrangøren vil Tor Wetle Hoem sørge for oppdaterte resultatlister og partier fra SpareBank1 Nordvest Grand Prix.

Runde 1
Hoem,Tor Wetle - Nilsen,Roy Andre [D31] 1–0
Hoem,Audun - Farstad,Gudmund [B35] 0–1
Haug,Johannes - Nyland,Ingeborg [C00] 1–0
Sætervik,Kristian Erling - Henøen,Mats Peter [C43] ½–½

Runde 2
Farstad,Gudmund Kaare - Hoem,Tor Wetle [C57] 1–0
Henøen,Mats Peter - Hoem,Audun [D02] 1–0
Simensen,Stein Ivar - Sætervik,Kristian Erling [B30] 0–1

Runde 3
Hoem,Tor Wetle - Henøen,Mats Peter [E48] 1–0
Dahlen,Ole Henrik - Nilsen,Roy Andre [C50] ½–½
Haug,Johannes - Simensen,Stein Ivar [C60] 0–1
Wiig,Ole Martin - Farstad,Gudmund [B22] ½–½
Hoem,Audun - Simensen,Vegard [B44] 0–1

Vi legger ut noen av partiene for gjennomspilling her. Målet er at partifilen etter hvert skal bli komplett.

 

 

Saltnes med et glimrende comeback  (Roger, 10. september 2008)

Trond Harald Saltnes, musiker og sjakktalent.
Foto: Roger Hojem

Trond Harald Saltnes var sett på som et stort sjakktalent. Han startet på sjakkskolen i Kristiansund Sjakklubb sammen med blant andre Brede A Kvisvik tidlig på 90 tallet. Saltnes bemerket seg tidlig med at han hadde god sjakkforståelse og var spådd en lysende karriere. Saltnes var også et stort musikktalent og kom til et punkt hvor han måtte velge mellom musikk og sjakk. Les mer...

 

 

SpareBank1 Nordvest Grand Prix 13. - 14. september  (Roger, 6. september 2008)

Kristiansund Sjakklubb har gleden av å ønske velkommen til SpareBank1 Nordvest Grand Prix 2008. Turneringen spilles over fem runder med betenkningstid 1,5 time på 40 trekk og en halv time på resten. Les mer...

 

 

Formannen har ordet  (Aage, 1. september 2008)

Sommeren er endelig over. Noen av våre spillere har hatt en fin fremgang i sommer. Robin Hoem stod for den største overraskelsen da han vant Fylkesmesterskapet i hurtigsjakk foran Eilif Odde. Dette gir Robin enda mer energi og vi venter bare på at han skal begynne å konkurrere. Særlig har han blitt dyktig i sluttspill, noe Karl W. Strand må få noe av æren for. Les mer...

 

 

SpareBank1 Nordvest Grand Prix  (KT, 31. august 2008)

SpareBank1 Nordvest GP avvikles 13. - 14.9.2008 på Rica Hotel Kristiansund. Sett av denne helgen! Vi kommer tilbake med mer informasjon.

 

 

Robin Hoem og Karl W. Strand er fylkesmestere  (KT, 24. august 2008)

Robin Hoem er fylkesmester i hurtigsjakk etter 2-0 i omspill.
Foto: Roger Hojem

Lørdagens fylkesmesterskap i lynsjakk ble vunnet av Karl W. Strand. Den spreke 70-åringen viste seg nok en gang å være sterkest når det gjaldt som mest, og med 19 av 22 mulige poeng sikret han seg mesterskapet et halvt poeng foran Tor Wetle Hoem. At det kan være slitsomt å spille så mange lynsjakkpartier i løpet av en hektisk turnering vet alle som har forsøkt, derfor er det ekstra imponerende at Karl tar sitt n-te mesterskap i år.

Robin Hoem vant hurtigsjakkturneringen i dag etter omspill mot Eilif Odde. Robin og Eilif var suverene og endte på sterke 6.5 av 7 poeng, men i omspillet greide Robin å overliste sin rutinerte motstander i begge partiene.

Vi gratulerer begge fylkesmestrene med innsatsen. Resultater.

 

 

Fylkesmesterskap i lyn- og hurtigsjakk  (Aage, 18. august 2008)

Førstkommende helg blir det arrangert Fylkesmesterskap i lyn- og hurtigsjakk i Kristiansund. Vi håper at så mange som mulig kommer på besøk og lover en hyggelig helg. Les mer...

 

 

Torger Strand vant lynsjakkturneringen  (KT, 13. august 2008)

Lynsjakkturneringen som ble spilt i klubben i går endte med en klar seier til forhåndsfavoritten Torger Strand, mens Tor Wetle Hoem fra Molde tok en enda klarere andreplass. De seks beste ble: Torger Strand (7 poeng), Tor Wetle Hoem (6.5), Karl W. Strand (5.5), Aage Sivertsen (5), Eilif Odde (4.5) og Robin Hoem (4).

 

 

Oppfordring om at alle oppgir sine telefonnummer!  (Aage, 12. august 2008)

Jeg ber om at alle oppgir sitt telefonnummer på nettsiden, fordi det letter arbeidet for oss som jobber i administrasjonen i klubben, og det blir også lettere for medlemmene å kontakte hverandre når ting skal skje. I høst vil vi ha en rekke arrangementer og det vil derfor være en fordel om vi gjorde oss lett tilgjengelig. Hvis det er noen som absolutt ikke vil ha sitt telefonnummer på nettsiden, så er det selvsagt ikke noe å gjøre med det.

Forøvrig tipser jeg om at Edwin David, tidligere og kommende medlem av KSK, er i ferd med å gjøre århundrets turnering. Alle kan følge ham "live" ved å gå via nettsiden til Bergens Schakklub.

 

 

Aage Sivertsen med sterkt resultat i Bergen  (KT, 9. august 2008)

NM i cafésjakk ble spilt på Sardinen i Bergen i går, og en av våre mest aktive sjakkspillere, Aage Sivertsen gjorde sine saker veldig bra. Aage ble nummer 21 av hele 79 spillere, med sterke 4 poeng av 6 mulige. Han plasserte seg foran flere mesterspillere, og han fikk også et halvt poeng mer enn Roar Nakken fra Ålesund. Se resultatlisten.

Aage kommenterer: - Det var utrolig gøy å være med. Arrangementet, hvor det er påbudt å prate under partiet, ble suverent gjennomført. Med fint vær finnes det ikke noe bedre egnet sjakklokale i hele Norge. Sardinen restaurant ligger ved sjøen og jeg tror alle deltakere trivdes. Sportslig sett var det morsomt å ofre noen offiserer og få gode spillere ute av balanse.

 

 

Eilif Odde har vunnet vårturneringen i hurtigsjakk med 11 av 12 poeng!  (KT, 8. august 2008)

Den 5. august ble partiet mellom Karl W. Strand og Eilif Odde avviklet. Ikke helt uventet endte dette klassiske oppgjøret med poengdeling, og dermed er det klart at Eilif har vunnet turneringen med 11 av 12 mulige poeng. Vi gratulerer!

Til tross for liten sjakkaktivitet den siste tiden er Eilif tydeligvis i god hurtigsjakkform. Kun to remiser avgav han på de tolv rundene, og selv om ikke alle partiene er avviklet enda kan vi altså slå fast at Eilif er suveren vinner av vårturneringen i hurtigsjakk 2008. De to eneste som greide remis mot Eilif var Vegard Simensen og Karl W. Strand. Sistnevnte sikret seg andreplassen med remisen mot Eilif, og 10 poeng av 12 er selvsagt også et imponerende resultat (spesielt tatt i betraktning at det var mange sterke hurtigsjakkspillere med).

Endelig resultatliste og oppsummering av turneringen vil Roger komme tilbake til når den er ferdigspilt.

 

 

Lynsjakk på tirsdag  (Aage, 7. august 2008)

Torger Strand kommer til byen og vi har åpent på tirsdag med lynsjakk. Møt opp - og møt klubbens desidert beste lynsjakkspiller gjennom alle tider.

 

 

Medlemmenes telefonnummer  (KT, 1. august 2008)

Det har kommet inn forslag om at vi legger ut medlemmenes telefonnummer lett tilgjengelig på hjemmesiden. Dette vil selvsagt være frivillig, men dersom du ønsker at ditt telefonnummer skal være tilgjengelig på klubbens e-post-/telefonliste kan du legge inn opplysningene i skjemaet. Det er ikke nødvendig å registrere e-postadressen på nytt. Send en e-post til webmaster dersom du vil endre noen av opplysningene eller ønsker at ditt navn fjernes fra listen.

 

 

Vegard Simensen er tatt ut til USFs landslagsgrupper  (KT, 16. juli 2008)

Vegard Simensen, her i aksjon mot Arne Morten Kästel fra Molde.
Foto: Roger Hojem

Vegard er vurdert som "en av landets beste spillere i sin aldersklasse" av Ungdommens Sjakkforbund, og er derfor tatt ut til USFs landslagsgrupper. Han er dermed invitert til treningssamling på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum 16. og 17. august 2008.

I følge Roger Hojem satser Vegard nå som aldri tidligere. Roger forteller videre: "Det blir en hektisk høst for Vegard, med blant annet KM i lyn og hurtigsjakk 23. - 24. august og SpareBank1 Nordvest Grand Prix 13. – 14. september. Deretter kommer NM for Ungdom 21. – 23. november i Tromsø og Gjøviks jubileumsturnering i nyttårshelgen. Dette er bare noen av turneringene som Vegard skal delta på. I tillegg har vi samlinger med Axel Smith, med en egen dag i uka for talentene i regi av KSK."

 

 

Ett steg framover  (Roger, 15. juli 2008)

Årets NM i Tønsberg representerer et steg framover for Kristiansund Sjakklubb. Jeg er klar over at det er ingen grunn til å ta av, og at spillere fra Kristiansund har gjort atskillig sterkere prestasjoner tidligere. Til neste års NM i Bergen bør deltakelsen fra Kristiansund være betraktelig større og med systematisk arbeid og litt mer spilletrening, så kan det bli flere steg framover neste sommer. Les mer...

 

 

Sjakklubben holder åpent  (Roger, 15. juli 2008)

Hvis det er noen som ønsker å spille lynsjakk i kveld så holder klubben åpent fra kl 19.30. Planen er at dørene til sjakklubben skal åpnes kl 19.30 hver tirsdag i hele sommer. Kontakt gjerne Roger hvis du kan komme.

 

 

Tore Kallset i teststrid  (KT, 12. juli 2008)

Tore Kallset gjør en sterk prestasjon i Klasse 2.
Foto: Roger Hojem

Flere kristiansundere gjør det sterkt i Landsturneringen i Tønsberg. En av disse er Tore Kallset. Han ligger et halvt poeng bak lederduoen i Klasse 2, og kan kapre førsteplassen med full klaff i siste runde.

Vegar Simensen fortsetter å imponere stort i Kadett B. Med 7.5 poeng av 8 mulige er han allerede suveren vinner av klassen en runde før slutt. Vi gratulerer!

I kveld er det finaler i lynsjakk, hvor Anders Olsen (Klasse 1) og Aage Sivertsen (Klasse 3) har gode muligheter til å hevde seg. Resultater vil du finne på Rogers NM-side i løpet av kvelden. Hjemmesitterne følger spent med og ønsker lykke til.

 

 

Vegar Simensen har tatt en klar ledelse i Kadett B  (KT, 9. juli 2008)

Motstanderens konge kan ikke føle seg trygg når Vegard er i aksjon.
Foto: Roger Hojem

Vegar Simensen er i ferd med å gjøre et kjemperesultat i Kadett B i Landsturneringen. På de fem første rundene har han tatt imponerende 4.5 poeng - kun én remis har han avgitt så langt. Uansett hvordan det går i fortsettelsen er dette en råsterk prestasjon av Vegard. Følg med videre på Rogers NM-side, med daglige oppdateringer.

Vi ønsker våre deltagere lykke til og gode resultater i fortsettelsen, og det gjelder selvsagt også moldespillerne.

 

 

Følg landsturneringen på Rogers NM-side!  (KT, 5. juli 2008)

Landsturneringen er i gang og nyheter om våre spillere finner du først på Rogers NM-side.

 

 

Eilif Odde har tatt overtatt ledelsen  (KT, 2. juli 2008)

Eilif har fått fart på brikkene.
Foto: Roger Hojem

Eilif Odde vant mot både Anders og Åge Olsen i går, og har dermed tatt et stort steg mot turneringsseier i hurtigsjakken. Dette betyr nemlig at Eilif er sikret delt førsteplass i turneringen, og vinner alene med remis eller seier mot Karl i siste runde. Hvis to spillere ender på samme poengsum i kampen om førsteplassen skal det i følge Roger spilles to stikkamper med 25 min. pr. spiller, og ved fortsatt poenglikhet spilles et og et parti med alternerende farger.

En stemningsrapport fra Roger: Vi var 11 stk. i klubben i kveld. Vi koste oss med god mat (bacalao) og god drikke. Det ble også spilt en lynsjakkturnering som Brede vant.

 

 

Brede på besøk  (Aage, 1. juli 2008)

Brede Alexander Kvisvik.
Foto: Roger Hojem

Brede Kvisvik kommer innom på tirsdagens klubbkveld. Brede har et par år igjen før han blir utdannet lege. Han bor for tiden i Trondheim, men antar å få mer tid til sjakk enn det som har vært tilfellet det siste året. Vi skal avslutte hurtigsjakken før sommerferien overtar, men rekker sikkert å spille en liten lynturnering med Brede på plass.

Vi ber alle som ikke har fullført hurtigsjakkturneringen om å møte opp.

Fortsatt god sommer!

 

 

Sjakk hjemme hos Aage fredag 27. juni  (Roger, 25. juni 2008)

Alle som ønsker det er hjertelig velkommen hjem til Aage Sivertsen på Innlandet førstkommende fredag kl. 19.30. Her vil det bli litt sjakkundervisning, orientering om hva som skjer og hvilke planer klubben har for høsten, samt at Edvin David fra Trondheim Sjakklubb kommer. Det vil selvsagt også bli mulighet til å spille lynsjakk. Ta gjerne kontakt med Aage på forhånd, slik at han vet hvor mange som kommer.

Vi minner om at fristen for å melde seg på Landsturneringen er 30. juni. Følgende spillere fra Kristiansund har sagt at de stiller i årets NM: Tore Kallset (Klasse 2), Vegard Simensen (Kadett B) og Audun Hoem (Kadett B).

PS: Kristiansund Sjakklubb gratulerer Axel Smith med 22 årsdagen fredag 27.6.2008. Vi håper at du får en flott dag og ønsker deg lykke til videre i jakten på å bli stormester. Kristiansund Sjakklubb er glad for at du valgte å bli vår sjakktrener og vil spille for oss. Vi gleder oss til at du kommer tilbake i oktober. De beste ønsker på dagen fra Kristiansund Sjakklubb.

 

 

Karl W

Karl W. Strand leder hurtigsjakken med 9.5 av 10.
Foto: Roger Hojem

Karl W. Strand leder hurtigsjakken med 9.5 av 10  (KT, 25. juni 2008)

I går vant Karl mot Åge Olsen, og har igjen tatt ledelsen i vårturneringen i hurtigsjakk. Karl har fortsatt ikke møtt Anders og Eilif, to av sine hardeste konkurrenter, men 9.5 poeng på ti spilte partier er meget imponerende!

 

 

Bilder fra Rosecupen  (KT, 23. juni 2008)

Roger Hojems artikkel fra Rosecupen er nå oppdatert med flere bilder.

 

 

Diverse  (KSK, 19. juni 2008)

Under overskriften "diverse" vil vi med ujevne mellomrom legge ut korte notiser og lenker som kan være interessante.

 

 

God innsats i Rosecupen  (Roger, 18. juni 2008)

Fem spillere fra Kristiansund deltok i Rosecupen sist helg, som ble arrangert på Quality Hotell Alexandra i Molde. 18 spillere deltok i turneringen, og alle spilte i en gruppe. Det var stor forskjell på spillestyrke i turneringen, fra tidligere elitespiller Lars Even Andersen med en rating på 2195, og ned til nybegynnere. Les mer...

 

 

Formannen har ordet  (Aage, 18. juni 2008)

Våren er straks avsluttet og klubbens styre kan ta en fortjent pause til august åpner øynene. Skal vi oppsummere klubbens utvikling denne våren så gjøres det med tre vesentlige faktorer: En informativ hjemmeside, doblet medlemstall og signert avtale med en profesjonell sjakklærer. Les mer...

 

 

Axel Smith (2425) blir vår nye sjakklærer!  (Aage, 16. juni 2008)

Axel Smith (2425).
Foto: Roger Hojem

Svenske Axel Smith besøker oss denne uka og vil være tilstede tirsdag kveld fra klokka 18.00. Axel har svært gode pedagogiske evner og er sjakkspiller på heltid. Vi kommer tilbake til en nærmere presentasjon med det første, men oppfordrer alle klubbens medlemmer til å komme innom lokalene tirsdag kveld. Det blir gjennomgang av parti, litt orientering om hva vi skal gjøre for å bli bedre, samt at Axel spiller en simultan mot alle som ønsker å delta. Møt opp fra klokka 18.00!

Sjakkspillere fra Molde ønskes også velkommen!

 

 

Offisielle ratingtall fra NSF  (KT, 16. juni 2008)

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund. Karl W. Strand ligger nå på en 14. plass på seniortoppen.

 

 

Lars Even Andersen vant Rosecupen  (Roger, 16. juni 2008)

Lars Even Andersen (Black Knights) tok en klar førsteplass i Rosecupen, med 4.5 poeng av 5 mulige. Beste kristiansunder ble Roger Hojem med 3 poeng. Vi kommer tilbake med en fyldig rapport og bilder i løpet av noen dager.

 

 

Rosecupen  (Roger, 11. juni 2008)

Molde Sjakklubb arrangerte i en årrekke Rosecupen, som ofte var avslutningen på en lang NGP sesong og siste turnering før Landsturneringen. Turneringen hadde tradisjon for å ha god deltakelse og mange sterke spillere tok ofte turen til Molde for å prøve å kapre verdifulle NGP poeng. Les mer...

 

 

Hurtigsjakk i morgen  (Roger, 9. juni 2008)

I morgen fortsetter vi med vårturneringen i hurtigsjakk. Vi håper det blir bra oppmøte slik at vi får avviklet flest mulig partier, og at vi kan bli ferdig med turneringen innen 24. juni. Sjakklubben holder åpent ut juni, men holder stengt i juli.

 

 

Anders Olsen er klubbmester!  (Roger, 4. juni 2008)

Klubbmesteren.
Foto: Roger Hojem

Det ble et vellykket og meget spennende klubbmesterskap i lynsjakk. Gledelig at hele 12 spillere stilte opp i det flotte sommerværet. Anders Olsen ble suveren klubbmester i lynsjakk med 10.5 poeng av 11 mulige. Eilif Odde ble nummer to med 9.5 poeng, mens Robin Hoem ble nummer tre med 8.5 poeng. Les mer...

 

 

Hvem blir klubbmester i lynsjakk?  (Roger, 1. juni 2008)

På tirsdag avvikles klubbmesterskapet i lynsjakk. Vi har sett litt nærmere på historikken og hvem som har blitt klubbmestere. Karl W. Strand ble klubbmester i lynsjakk første gang i 1963. Blir han mester 45 år senere? Les mer...

 

 

Tilspisset tetstrid  (KT, 28. mai 2008)

Toppspillerne plukker poeng i vårturneringen i hurtigsjakk, og det drar seg til i kampen om de øverste plasseringene. (Kontakt Roger eller Kjell Tore hvis du finner feil i tabellen, for eksempel at et av dine resultater mangler.)

 

 

Kulturkafé i gågata  (Roger, 26. mai 2008)

Steinar Jacobsen, sjakkinteressert forfatter.
Foto: Roger Hojem

Steinar Jacobsen har flyttet fra Bergen til Kristiansund og har startet opp Galleri Bok og Kulturkafé i gågata. Jacobsen er både forfatter og kunstner. Nå holder han for tiden på med å skrive historien om eldre hus i Kristiansund, samt maler en del bilder fra byen. Artiklene blir publisert i Tidens Krav hver lørdag. Les mer...

 

 

Klubbmesterskap i lynsjakk tirsdag 3. juni  (Roger, 25. mai 2008)

Eilif Odde ble klubbmester i lynsjakk 2007. Klarer han å forsvare tittelen?
Foto: Roger Hojem

Tirsdag 3. juni kl 19.30 avvikles klubbmesterskapet i lynsjakk. Eilif Odde vant klubbmesterskapet i lynsjakk 2007 med 8.5 poeng av ti mulige, fulgt av Robin Hoem med 8 poeng.

Førstkommende tirsdag fortsetter vi med vårturneringen i hurtigjakk. Vi oppfordrer flest mulig til å komme i klubben tirsdag, slik at vi får avviklet så mange partier som mulig.

Nyheten om at Kristiansund Sjakklubb søker stormester er godt kjent i hele Norge etter at Bergens Sjakklubb la ut nyheten på førstesiden, men nå har nyheten også spredt seg til Sverige.

 

 

Karl W. Strand leder hurtigsjakken med 8.5 av 9  (KT, 21. mai 2008)

I går vant Karl med sort mot Per Erik Hoem, og leder nå vårturneringen i hurtigsjakk alene. Oppdatert tabell.

 

 

Flott 17. mai feiring  (Roger, 20. mai 2008)

Det var flere tilskuere som lot seg rive med da Malvin Rolland &Co spilte sjakk i gågata.
Foto: Roger Hojem

Kristiansund Sjakklubb hadde egen stand i gågata 17. mai. Her var det mulighet til å spille både med de store brikkene, eller spille lynsjakk. Dette viste seg å være et meget populært tiltak og det var til tider kø for å ta et slag sjakk. Dette var en flott anledning for å markedsføre sjakken på, og selv værgudene var med oss på nasjonaldagen. Les mer...

Bilder fra sjakklubbens stand i gågata.

 

 

"Fantastisk initiativ"  (KT, 20. mai 2008)

Etter at vi gikk ut med nyheten om at vi søker en stormester til byen har vi mottatt en svært positiv e-post fra Tor Wetle Hoem. Vi har fått lov til å legge ut denne e-posten på ksk.no. E-post fra Hoem.

 

 

Kristiansund Sjakklubb søker stormester!  (Aage, 16. mai 2008)

Kristiansund Sjakklubb (KSK) søker en stormester til Kristiansund. Vår neste store oppgave er å satse på skolesjakken i byen og ingenting ville vært mer inspirerende om en stormester, eller en som hadde ambisjoner om å bli det, kunne kommet til byen. Les mer...

 

 

Formannen har ordet  (Aage, 15. mai 2008)

Min lille visitt til Sjakklubben Stjernen i Oslo var morsom. De fleste av de 22 spillerne som deltok i hurtigsjakkturneringen sist lørdag, er nok ikke veldig gode sjakkspillere, men noen av dem var ganske gode og det var derfor gøy å vinne. Tre av spillerne som jeg møtte, kjente jeg godt fra før av. Les mer...

 

 

Sjakk i gågata 17. mai  (Roger, 14. mai 2008)

Roy André Nilsen, Tor Even Gulla Midtgård og Audun Hoem spilte sjakk i gågata under 17. mai-feiringen i fjor.
Foto: Roger Hojem

Den 17. mai har sjakklubben egen stand i gågata mellom barne- og borgertoget. Her vil det bli mulighet til å spille med de store brikkene og ta et slag lynsjakk. God 17. mai-feiring, og vi ser dere i Gågata!

PS: Hurtigsjakktabellen er oppdatert. Vi ser at det er jevnt i toppen, og hele fem spillere kan vinne turneringen.

 

 

Aage vant hurtigsjakkturnering i Oslo  (Roger, 11. mai 2008)

En engasjert Aage har også suksess på sjakkbrettet.
Foto: Roger Hojem

Aage Georg Sivertsen tok en meget sterk seier i hurtigsjakkturneringen som Sjakklubben Stjernen arrangerte sist uke. 22 deltakere deltok og Sivertsen trakk det lengste strået med 4.5 poeng foran Morten Lilleøren. Du kan lese mer på Stjernen sin hjemmeside. Dette bare bekrefter at klubbens medlemmer må ut for å konkurrere. Aage vil komme tilbake med en mer utfyllende rapport senere.

 

 

Hurtigsjakk på tirsdag  (Roger, 11. mai 2008)

Førstkommende tirsdag fortsetter vi med vårturneringen i hurtigsjakk. Åge Olsen leder med 7.5 poeng av 8 mulige, foran Karl W. Strand som har 6.5 poeng av 7 mulige. Vi håper det blir bra oppmøte på tirsdag, slik at vi får avviklet flest mulig partier. Det er jevnt i teten og mange kan vinne hurtigsjakkturneringen.

 

 

Åge Olsen leder hurtigsjakken  (Roger, 7. mai 2008)

Åge Olsen har overtatt ledelsen hurtigsjakkturneringen med 7.5 poeng av 8 mulige. Oppdatert tabell. Denne tirsdagen var det også avslutning for sjakkskolen, og 15 unge sjakkspillere koste seg med pizza på La Mama. Les mer...

 

 

Bilder fra bacalaofest  (KT, 6. mai 2008)

Rune Edøy trives i godt selskap.
Foto: Roger Hojem

Jubilantene Åge Olsen og Karl W. Strand ble feiret med sjakk, bacalao og god drikke hjemme hos Aage sist tirsdag. Heldigvis var også Roger til stede, og da ble det selvsagt tatt bilder, både fra middagen og sjakkaktivitetene som pågikk utover natten.

 

 

Hurtigsjakk og sjakkskole på tirsdag  (Roger, 5. mai 2008)

Tirsdag fortsetter vi med vårturneringen i hurtigsjakk. Karl W. Strand leder turneringen med 5.5 poeng, foran Anders og Åge Olsen. Oppdatert tabell. Vi oppfordrer flest mulig til å komme i klubben tirsdag, slik at vi får avviklet flest mulig partier.

Førstkommende tirsdag er det avslutning for sjakkskolen. De yngste tar deretter en velfortjent sommerferie, men vi starter opp med sjakkskole igjen når skolene starter opp i slutten av august.

 

 

Bacalao med e4  (Aage, 2. mai 2008)

Det var duket for mye bacalao, men også ganske mye sjakk hjemme hos undertegnede sist tirsdag. To ”gutter” på 60 og 70 ble behørig feiret med taler, sang og litt vin. Åge Olsen og Karl Wilhelm Strand så ut til å trives i godt selskap. Les mer...

 

 

En nestor fyller 70  (Eilif, 27. april 2008)

Æresmedlem, Karl W. Strand
Foto: Roger Hojem

En av Midt-Norges mest markante sjakkspillere gjennom flere tiår, Karl W. Strand, fyller 70 år mandag 28. april. Det gjør han i visshet om at han fortsatt er i stand til å skape store problemer for de fleste sjakkspillere. Les mer...

 

 

Bilder fra bykampen  (KT, 27. april 2008)

Artikkelen fra bykampen er oppdatert med bilder.

 

 

Vi feirer to jubilanter  (Aage, 26. april 2008)

Jubilanter skal feires!
Foto: Roger Hojem

Førstkommende tirsdag vil det bli bacalao hjemme hos undertegnede, på Innlandet, i Nils Bakkes vei 5. Karl W. Strand fyller 70 år allerede 28. april, mens Åge Olsen blir 60 et par uker etterpå. Les mer...

 

 

Mer fra bykampen  (Aage, 20. april 2008)

Kristiansund fikk skikkelig revansj fra fjoråret og var sine romsdalinger overlegne i lørdagens bykamp i Battenfjorden. Resultatet var i realiteten 7.5 -2.5 da det var møtt opp to spillere for mye fra Kristiansund, som spilte seg imellom – men den ene lot vi representere Molde. Og ”Moldenseren” vant. Hva gjør man ikke for å hjelpe sine frender? Les mer...

 

 

Kristiansund - Molde 7.5 - 3.5  (KT, 19. april 2008)

Kristiansund vant en knusende seier over Molde i bykampen, og fikk dermed en fin revansje for nederlaget i fjor. Individuelle resultater.

En uoffisiell lynsjakkturnering ble vunnet av Thomas Bryn fra Molde med 11 av 13 poeng. På de neste plassene fulgte Robin Hoem og Ola Mogstad på 10 poeng, deretter Karl W. Strand (9.5), Aage Sivertsen (9), Roger Hojem (8) og Eric Fanghol (8). Det var 14 deltakere.

 

 

Strand har overtatt ledelsen i hurtigsjakken  (Roger, 16. april 2008)

Karl W. Strand har overtatt ledelsen i hurtigsjakken med 5.5 poeng av 6 mulige etter at han tirsdag slo Aage Georg Sivertsen. Oppdatert tabell.

 

 

Bilder fra KM  (KT, 14. april 2008)

Sjakkspillerne storkoste seg under KM.
Foto: Roger Hojem

KM-helgen for en drøy uke siden var et meget vellykket arrangement, til tross for at mange av de beste spillerne i fylket valgte å ikke delta denne gangen. At de som var til stede hygget seg er det i alle fall ingen tvil om. Vi kan nå vise bilder fra KM, og håper noen av disse vekker hyggelige minner, og at dette kanskje gir inspirasjonen til å delta i bykampen.

 

 

Formannen har ordet  (Aage, 11. april 2008)

I løpet av et par måneder har antall medlemmer økt med mer enn det dobbelte! På vårt første styremøte hadde vi bestemt at Geir Nordli skulle servere Roger Hojem kake den dagen vi doblet medlemstallet. Les mer...

 

 

Delt ledelse i hurtigsjakken  (Roger, 10. april 2008)

Anders Olsen og Karl W Strand ligger på delt førsteplass i hurtigsjakken med 4.5 poeng av 5 mulige. Begge har kun avgitt ved å spille remis mot Robin Hoem. Du finner oppdatert hurtigsjakktabell her med alle resultater.

Førstkommende tirsdag fortsetter vi med å spille hurtigsjakk.

 

 

Offisielle ratingtall fra NSF  (KT, 7. april 2008)

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund.

 

 

Tor Wetle Hoem er kretsmester  (Aage/KT/Roger, 6. april 2008)

Tor Wetle Hoem er kretsmester i Møre og Romsdal
Foto: Roger Hojem

Tor Wetle Hoem fra Molde gikk av med seieren i helgens KM og er dermed kretsmester i Møre og Romsdal, mens stortalentet Magnus Pedersen fra Kristiansund vant barneturneringen med 9 strake. Gratulasjoner til begge to! Les mer...

De seks beste ble:
1. Tor Wetle Hoem, Molde, 5 poeng (av 5 mulige)
2. Thomas Bryn, Molde, 4 poeng
3. Ivar Kosberg, Molde, 3.5 poeng
4. Ingeborg Nyland, Molde, 3 poeng
5. Vegard Simensen, Kristiansund, 3 poeng
6. Malvin Rolland, Kristiansund, 3 poeng

 

 

Kvisvik klar for Kristiansund  (Roger, 4. april 2008)

Brede Alexander Kvisvik gleder seg til å spille for Kristiansund Sjakklubb
Foto: Roger Hojem

Brede Alexander Kvisvik (2042) har meldt overgang fra TSSK til Kristiansund Sjakklubb og er nå offisielt medlem i Kristiansund. Brede gleder seg til å spille seriesjakk for moderklubben som han betrakter som klubben i sitt hjerte. Med Både Kvisvik og Anders Olsen tilbake har Kristiansund et sterkere lag enn på flere år. Brede har ikke hatt tid til å spille så mye sjakk som ønsket i det siste, men han har planer om å spille en del sjakk framover. - Jeg har planer om å delta i en del turneringer neste halvår, og det hadde vært morsomt om flere av klubbens medlemmer har ambisjoner om å satse litt på sjakken framover, sier Kvisvik til klubbens hjemmeside. Kristiansund Sjakklubb ønsker Brede hjertelig velkommen tilbake til klubben.

 

 

Møt opp på helgens KM!  (Roger/KT, 4. april 2008)

I helgen arrangerer Kristiansund sjakklubb individuelt kretsmesterskap. Turneringen er åpen for alle, og tilskuere ønskes også velkommen. Mer info. Lørdag arrangerer vi en egen barneturnering for barn og ungdom i alderen 7-16 år. Turneringen starter kl. 11 og er ferdig kl. 16. Det er flotte premier til samtlige deltakere. Du finner mer informasjon om barneturneringen nederst på denne siden.

 

 

Eilif Odde leder hurtigsjakken  (Roger/KT, 2. april 2008)

Vegard Simensen (15) har hatt stor fremgang og klarte en impo­ne­ren­de remis mot Eilif Odde i hurtigsjakk.
Foto: Roger Hojem

Eilif Odde leder hurtigsjakken med 3.5 poeng av 4 mulige. Odde måtte tirsdag nøye seg med remis mot unge lovende Vegard Simensen (15). I følge rapportene stod Simensen klart best og hadde materiell overvekt da de tok remis. Det var nok respekten for motstanderen som ble for stor, men likevel er det en sterk prestasjon av Simensen å klare remis mot Odde. Det skal bli spennende å følge utviklingen til Simensen og de andre ungdommene i klubben.

Karl W. Strand har startet turneringen med tre strake seire. Han beseiret henholdsvis A. Hoem, Rolland og Simensen på tirsdag, og ligger dermed på andreplass med 3 poeng av 3 mulige.

Tabellen er oppdatert med alle resultatene.

 

 

Hurtigsjakk 1. april  (Roger, 31. mars 2008)

Tirsdag fortsetter vi med vårturneringen i hurtigsjakk, med 25 minutter betenkningstid pr. spiller. 13 spillere er påmeldt, men det er fortsatt mulighet for flere å delta. Vi spiller Berger med alle i en gruppe. Anders Olsen, Åge Olsen og Eilif Odde har startet best med 2 poeng av 2 mulige.

Mer om aktivitetene i uken som kommer...

 

 

Sjakkskole hjemme hos Aage  (Roger, 27. mars 2008)

Audun Hoem (fra venstre), Vegard Simensen, Aage Sivertsen, Ole Henrik Dahlen og Malvin Rolland koser seg med sjakk hjemme hos Aage hver onsdag.
Foto: Roger Hojem

Hver onsdag møtes 4-6 ungdommer for å le, spille sjakk, lære sjakk og bli venner. Vi har hatt fokus på åpningsteori i hele år, men fra nå av og fremover mot skoleferien blir det fokusert på sluttspill. På onsdag hadde vi opplæring i "konge og bonde mot konge", hvor viktig opposisjon er, og neste gang er det tårnsluttspill som står for tur. Dette er også lærerikt for oss som prøver å lære bort, men først og fremst tror vi at det er positivt for de yngste som har lyst til å bli god i sjakk. Morsomst av alt er gode tilbakemeldinger som kommer fra foreldrene. De har også registrert at vi har fått en nettside og noen av dem besøker den ofte, hvilket gleder oss stort!

 

 

Sjakklubben går lysere tider i møte  (Roger, 26. mars 2008)

Åge Olsen (til venstre) og Anders Olsen har begge fått en flott start i hurtigsjakkturneringen med 2 poeng av 2 mulige.
Foto: Roger Hojem

Kristiansund Sjakklubb har den siste tiden opplevd en kraftig økning i medlemstallet og økt aktivitet på spillekveldene. Det var gledelig at hele 26 stk. var innom klubben sist spillekveld.

Kvelden startet med sjakkundervisning for elevene ved sjakkskolen. De har den siste tiden hatt fokus på sunt åpningsspill og forberedelser til barneturneringen på Quality Grand Hotell lørdag 5. april.

Tirsdag startet vi opp med hurtigsjakkturnering med 25 minutter betenkningstid pr. spiller. 13 spillere er påmeldt, men det er fortsatt mulighet for flere å delta. Vi spiller Berger med alle i en gruppe. Anders Olsen, Åge Olsen og Eilif Odde har startet best med 2 poeng av 2 mulige.

Det ble også spilt en lynsjakkturnering med 8 deltakere, som Eilif Odde vant foran Aage Sivertsen.

 

 

Hurtigsjakk på tirsdag  (Roger, 24. mars 2008)

Tirsdag 25. mars vil lokalet være åpent fra kl. 18. Kvelden starter med sjakkskole for de yngste fra kl. 18-19.15. Tirsdag starter vi opp med ei hurtigsjakkturnering som vil gå utover våren. Det vil bli spilt berger med alle i en gruppe, men med klassevis premiering. Betenkningstiden er 30 minutter pr. spiller. Vi oppfordrer flest mulig til å delta, og du trenger ikke å møte opp hver gang.

April vil bli en hektisk og innholdsrik måned. Kristiansund Sjakklubb arrangerer KM individuelt for Møre og Romsdal helgen 5. - 6. april. Turneringen er åpen for alle og vinneren av årets turnering får mulighet til å spille i Mesterklassen under årets Landsturnering i Tønsberg 5. - 13. juli.

Lørdag 19. april klokken 11 er det klart for bykamp mot Molde på Hjorten i Batnfjorden.

Tirsdag 29. april vil Kristiansund Sjakklubb markere at æresmedlem Karl W Strand fyller 70 år 28. april. Vi markerer dette i klubbens lokaler, og vil kombinere dette med et lite medlemsmøte. Mer innformasjon vil komme senere.

 

 

Iver Hoem (10) holdt foredrag om sjakk  (Aage, 14. mars 2008)

Ivrig sjakkspiller som kommer til å nå langt.
Foto: Roger Hojem

Iver Hoem, som er en av klubbens yngste og største talenter, holdt foredrag om sjakk i begynnelsen av denne uka. Det var skoleavslutning og både lærere, foreldre, besteforeldre og elever var samlet for å høre på. Iver fortalte om sjakkspillets historie og om reglene - til publikums store tilfredshet. Mer enn 100 personer var tilstede for å høre på den talentfulle unggutten. Hver tirsdag er han på kurs til Roger Hojem og Iver viste allerede etter noen få uker at han var noen strå hvassere enn sine jevngamle venner. Så gjenstår det å se om Iver fortsetter den fine fremgangen. Uansett er det kjempeflott at en så ung gutt holder foredrag om vår felles lidenskap.

 

 

Kristiansund Sjakklubb tar påskeferie  (Roger, 14. mars 2008)

Sjakklubben holder stengt førstkommende tirsdag 18. mars pga. påske, men det er vanlig spillekveld igjen første tirsdagen etter påske. Rett etter påske starter vi opp med en hurtigsjakkturnering med alle spillerne i en gruppe, som vil gå over flere spillekvelder utover våren. April vil bli en hektisk måned for klubben, men vi vil komme tilbake med mer innformasjon om hva som kommer til å skje i april rett etter påske. Kristiansund Sjakklubb ønsker alle sine medlemmer en riktig god påske.

 

 

Vegard Simensen – kan han bli skikkelig god?  (Aage, 12. mars 2008)

Vegard Simensen har hatt stor framgang i det siste og det skal bli spennende følge Vegard sin utvikling videre.
Foto: Roger Hojem

På gårsdagens temakveld i Spansk valgte man å spille lynsjakk etter en halvtimes teorilæring om ”Ruy Lopez”. Robin Hoem og Eilif Odde er begge gode kjennere av spansk og det var særdeles nyttig for de øvrige å få lære litt om ideene rundt åpningen. I den påfølgende lynturneringen vant Eilif Odde (som vanlig) med full pott, mens Vegard Simensen (14) kom på en overraskende 2. plass. Han slo både Per Hjulstad og undertegnede, mens han spilte remis mot Robin Hoem. Vegard har hatt store fremskritt, særlig denne våren. Nå gjenstår det å se om han kan følge opp den gode bølgen. Det er fortsatt langt frem til å bli skikkelig god i sjakk, men det er helt tydelig at noe er på gang når det gjelder Vegard.

Roger Hojem hadde Italiensk på programmet overfor de yngste. Det er helt tydelig at Roger har godt grep på denne gruppen og det er gledelig at det møter opp rundt 15 elever hver tirsdag. I kveld er det som vanlig spesialundervisning for noen av talentene hjemme hos undertegnede. Vi starter klokka 19.30 og avslutter 21.30.

 

 

KM individuelt i Kristiansund 5. - 6. april  (Roger, 11. mars 2008)

Kan noen tukte Åge i årets individuelle KM?
Foto: Roger Hojem

Kristiansund Sjakklubb arrangerer KM individuelt for Møre og Romsdal helgen 5. - 6. april. Turneringen er åpen for alle og vinneren av årets turnering får mulighet til å spille i Mesterklassen under årets Landsturnering i Tønsberg 5. -13. juli.

Kristiansund Sjakklubb kommer til å ta kontakt med de respektive klubber i fylket og oppfordrer de til å stille med flest mulig spillere.

Lørdag vil vi arrangere en egen barneturnering som er åpen for alle i alderen 7-16 år. Turneringen starter kl. 11 og er slutt kl. 16. Det er flotte premier til samtlige deltakere. Turneringsavgiften i barnesjakkturneringen er kr. 100,-.

 

 

Spanskaften i sjakklubben på tirsdag  (Roger, 9. mars 2008)

Tirsdag arrangeres det tematurnering i spansk åpning. Vi starter klokken 20 og det vil bli spilt fire runder monrad med 15 minutters betenkningstid pr. spiller. Følgende trekk er forhåndsbestemt: 1.e4 e5 2. Sf3 Sc6 3.Lb5 a6, deretter står spillerne fritt til hvilken fortsettelse de velger. Les mer...

 

 

Bykamp mot Molde lørdag 19. april  (Roger, 7. mars 2008)

Per Erik Hoem slo Torleif Halås i et flott angreps­parti sist bykamp.
Foto: Roger Hojem

Lørdag 19. april klokken 11 er det klart for bykamp mot Molde på Hjorten i Batnfjorden. Fjorårets bykamp ble en stor suksess selv om Kristiansund tapte 4.5 mot 6.5 poeng. Kristiansund satser på å stille en stor og sterk tropp mot Molde, hvor det sosiale er viktigere enn resultatet. Sjakklubben satser på å leie en minibuss i forbindelse med bykampen og dekker alle kostnader til de som blir med i minibussen. Vi satser også på å gjenta suksessen fra i fjor å arrangere en lynsjakkturnering etter at bykampen er ferdig. I fjor ble det dobbeltseier til Kristiansund. Kjell Tore Sandum vant turneringen med 13.5 poeng av 15 og deretter fulgte Karl W med 13 poeng. Ola P Mogstad ble beste moldenser på tredjeplass med 12 poeng.

Du finner alle resultater og noen bilder fra fjorårets bykamp på Molde Sjakklubb sin hjemmeside.

 

 

Formannen har ordet  (Aage, 6. mars 2008)

Første måned med nytt styre er over og vi har rørt oss litt allerede. Den første store målsettingen var å lage en hjemmeside. Dette er nå gjort. Alle medlemmer kan komme med innspill som kan legges ut på nettet. Les mer...

 

 

Kristiansund Sjakklubb inn i nye lokaler  (Roger, 5. mars 2008)

Sjakklubben har flyttet inn i nye og lyse lokaler i Vågabakken 6 midt i Kristiansund sentrum. Sjakklubben er åpen hver tirsdag fra kl 18 og alle sjakkinteresserte er hjertelig velkommen. Du finner mer informasjon under kontaktinfo. Les mer...

 

 

Pizza for unge sjakkhjerner  (Roger, 3. mars 2008)

Sjakk og Pizza

Sjakk er en hobby for alle!
Foto: Aage Sivertsen

Kristiansund Sjakklubb inviterte den yngste delen av sjakklubben til Pizza og sosialt samvær på La Mama sist tirsdag. Hele 17 stk koset seg med pizza. Dette er et ledd i å bygge en av Norges hyggeligste sjakklubber. Les mer...

 

 

Helgatur til Kongssetra  (Aage, 3. mars 2008)

Allerede i januar hadde undertegnede og Roger Hojem bestemt at vi skulle ha en sjakkhelg i Oppdal. Vi hadde tenkt å fortsette reisen til Stjørdal, og delta i turneringen som foregikk der, men fant fort ut at det ble for hektisk å være med på en sjakkturnering uten å booke inn på hotell. Derfor ble det fire sprudlende ungdommer som ble invitert sammen med en avgått – og en ny formann. Les mer...

 

 

Bilder fra Oppdal  (Roger/KT, 1. mars 2008)

Sjakkhelgen i Oppdal var i følge ryktene en stor suksess. Vi vet at Aage vil skrive noen ord om turen, og dele inntrykkene med oss. I mellomtiden kan vi vise bilder fra sjakkhelgen, for Roger og kameraet er heldigvis aldri langt unna når ting skjer.

 

 

Sterk innsats i Dresden  (KWS/KT, 25. februar 2008)

Karl W

Karl W. i ferd med å gjøre et kanontrekk. Fotografen følger spent med på brettet.
Foto: Roger Hojem

Sportslig suksess til tross, Karl W legger ikke skjul på at årets deltagelse i EM for seniorlag tok veldig på kreftene, og antyder at det kanskje ikke blir noen deltagelse for hans del neste år. Han kan regne med en solid fremgang i norsk rating, og en internasjonal rating som trolig tipper 2100, men Karl er ikke særlig fornøyd med eget spill.

Karl forteller: Det er ikke så mye å si om min og 2.lagets innsats, vi var vel ranket som nr. 37 og ble nr. 36. Personlig er jeg selvsagt fornøyd med 4,5 poeng, mot gjennomsnittlig antatt langt sterkere motstandere. I partiet jeg tapte bukket jeg offiser allerede i det 15.trekket, kanskje like greit at det var mot Tysklands Klaus Klundt. Som vanlig sto jeg omtrent til tap tidlig i de fleste partiene, merkelig at jeg ikke tapte flere! Etter at jeg sluttet med postsjakk på høyt internasjonalt nivå har jeg sakket fullstendig akterut når det gjelder teori, det er vel noe av forklaringen på elendige åpninger.

Les mer om turneringen i Trondheim Sjakkforening sin rapport fra Dresden.

 

 

Hjemmesiden begynner å ta form  (KT, 24. februar 2008)

Mange av undersidene har nå kommet på plass, og vi har tatt med oss noe informasjon om klubben fra de gamle hjemmesidene. Dette gjelder blant annet litt stoff om stiftelsen av klubben, og oversikt over formenn og klubbmestere. Det neste vi vil jobbe med er å få lagt ut de populære sjakkrapportene til Tore. Det viktigste vil være å presentere nye sjakkrapporter etter hvert som de kommer ut, men også tidligere rapporter kan være aktuelle.

 

 

E-post (2)  (KT, 22. februar 2008)

Alle som ønsker å stå på klubbens e-postliste oppfordres til å legge inn navn og e-postadresse. Hvis du ønsker ditt.navn@ksk.no kan du legge inn dette som e-postadresse, men da må du i tillegg sende en e-post til webmaster og be om passord. (Du må oppgi riktig navn og være registrert som medlem av Kristiansund Sjakklubb.)

 

E-postadressene under ksk.no-domenet kan nå benyttes. Dersom man sender til firmapost@ksk.no vil mailen gå til Roger. (Det er mulig å endre dette, og det er ingen ting i veien for å ha flere mottakere.) Flere e-postadresser vil bli opprettet etter hvert. Det vurderes blant annet om vi trenger en fellesadresse for styret.

 

 

Robin Hoem vant tematurnering  (Roger/KT/Tore, 17. februar 2008)

Robin Hoem vant tematurnering

Robin, best i russisk.
Foto: Roger Hojem

Robin vant tematurneringen i russisk åpning som ble arrangert i klubbens lokaler sist tirsdag. Seks spillere deltok og det ble spilt fire runder monrad med 15 minutters betenkningstid pr. spiller. Sluttstillingen for de fem beste ble Robin på førsteplass med 4 poeng av 4 mulige, mens Aage Sivertsen (3 poeng) kapret andreplassen. Deretter fulgte Roger Hojem (2 poeng), Vegard Simensen (2 poeng) og Per Hjulstad (1 poeng).

Turneringen ble arrangert som monrad, modifisert slik at man sikret at alle fikk hvit og svart i annenhver runde. Temaet var Russisk, en åpning som er mye spilt på stormesternivå. Følgende trekk var forhåndsbestemt: 1.e4 e5 2.Sf3 Sf6 3.Sxe5. Åpningen har rykte på seg å være noe tam og remispreget, men Robin beviste at det er fullt mulig å vinne partier fra denne stillingen.

 

 

Navigering på sidene  (KT, 17. februar 2008)

Inntil videre er det ingen heading og meny på undersidene, derfor er det foreløpig nødvendig å benytte browserens funksjonalitet for å navigere tilbake til hovedsiden.

 

 

E-post  (KT, 16. februar 2008)

Vi har opprettet en side for klubbens e-postadresser. Selv om hjemmesiden fortsatt ikke er ferdig, kan de som ønsker det allerede nå legge inn navn og e-postadresse. Foreløpig får du en feilmelding når du sender e-postadressen, men den blir likevel sendt til webmaster.

 

 

Ny hjemmeside  (KT, 10. februar 2008)

Sjakklubben har fått ny hjemmeside. Endelig form er ikke bestemt enda, og nye menyvalg vil komme til etter hvert.

Foreløpig ligger sidene på http://home.no.net/ktsandum/ksk/1/ med forskjellige alternativer under 2, 3, 4, 5 osv... I løpet av en uke eller to vil vi flytte til klubbens domene ksk.no.

 

 

 

Offisielle ratingtall fra NSF  (KT, 26. januar 2008)

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund.

 

 

Hvit trekker og vinner  (KT, 1. januar 2008)

 

 

 

Hvit trekker. Løsningen og analyser sendes til webmaster.

 

 

Sparebank1 NVGP  (KT, 19. september 2007)

Roar Nakken fikk 4 poeng av 5 mulige og vant på kvalitet foran Roar Naalsund i SpareBank1 Nordvest Grand Prix. Her er fullstendig resultatliste.

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig