Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Gamle nyheter fra 2009

 

Romjulssjakk!  (Aage, 28. desember 2009)

Tirsdag 29.12. håper vi så mange som mulig tar en tur innom klubben og blir med på en lynsjakkturnering. Kanskje også noen Moldensere tar turen over fjellet? Vi antar å komme i gang litt etter klokka 20.00. For de aller yngste barna har vi ikke noe tilbud i romjula, men de som har lyst å være med på lynsjakkturneringen er hjertelig velkomne!

Med ønske om en fortsatt God Jul og et riktig Godt Nytt År!

 

 

Sjakkens dag med stort engasjement!  (Aage, 14. desember 2009)

Sjakk og Pizza

Engasjementet i sjakklubben er på topp!
(Bildet er fra pizzakveld på La Mama i fjor.)
Foto: Aage Sivertsen

Sjakkens dag samlet rundt 15 unger, 5-6 foreldre og like mange ledere fra sjakklubben. Spesielt hyggelig var det at Tor Wetle tok turen over fjellet og gjorde noen timers innsats. Kort oppsummert så gjorde barna en fabelaktig innsats i loddsalget. Vi fikk vervet 5 nye grasrotmedlemmer og vi hadde et par timers kjempefin sosial avslutning med pizza og noen taler!

Dermed nærmer det seg slutten på 2009. Undertegnede blir mye borte i hele januar, men er tilbake i februar og tar ansvar for a-gruppa igjen da. Roger vil ha a-gruppa på tirsdager, men Tor Wetle vil være med hver tirsdag, samt at vi antar at både Tore Kristiansen, Åge, Karl og noen av de andre stikker innom og avlaster/bidrar med undervisningen både på tirsdager og onsdager, begge dager klokka 17.00. Flere spillere i a-gruppa er nå i ferd med å nå et nivå som fortjener stor oppmerksomhet. Øystein Halse presterte å holde Vegard til remis i klubbturneringen, etter 60 trekk, og vi håper den store innsatsen fortsetter hos barna/ungdommen.

Vi tar ikke noe nytt styremøte før nyåret, men vi forsøker å ta et styremøte før årsmøtet som vi setter til fredag 12. februar, klokka 17.00. Samme dag inviterer vi også til årsfest, klokka 20.00, begge deler i klubbens lokaler. Vi fordeler oppgavene slik; jeg bestiller Bacalao, Roger ordner med en liten annonse med innkalling i TK i forkant av årsmøtet.

Det blir vanlige sjakkdager denne uka, mens tirsdag neste uke blir siste undervisningsdag dette året. Vi ber alle om å følge med på nettsiden vedr romjula. Vi forventer å arrangere en lynturnering om ikke annet, så følg med, følg med.

Juniorstyret er i gang og har minst en stor oppgave foran seg i å organisere blant annet en tur til Liverpool. Dette bør bli en tradisjon i klubben, men det er krevende, så første runde bør nok planlegges så tidlig som mulig. I løpet av januar bør antall deltakere, foreldre, priser, overnattinger osv være i havn. Dette blir gøy!

Førjulshilsen fra Aage

 

 

Sjakkens dag på lørdag  (Roger, 8. desember 2009)

Lørdag den 12. desember arrangerer Kristiansund Sjakklubb sjakkens dag. Klubben satser stort på barn og ungdom. Vi har en stor og aktiv junioravdeling og vi legger vekt både på å legge til rette for sportslige aktiviteter og det sosiale. Skal vi lykkes med vårt arbeid mot barn og ungdom er vi avhengig av begge deler.

Lørdag 12. desember møtes vi utenfor Atlanterhavsbadet klokken 9.50 til en sosial samling i badeland. Vi satser på å være ferdig i Badeland til ca klokken 12.15. Sjakkelevene betaler selv sin egen inngangsbillett.

Etter at vi er ferdig i Atlanterhavsbadet, så drar vi til byens to kjøpesentre og markedsfører Kristiansund Sjakklubb og ungdomsavdelingen. Sjakklubben ordner med transport fra Badeland til de respektive kjøpesentrene, og tilbake til klubbens lokale i Hauggata ca klokken 15.

Kristiansund Sjakklubb spanderer pizza og brus på sjakkelevene og de foresatte i klubblokalet klokken 15.30.

Tilbakemelding
Håper at flest mulig kan stille opp og bli med på sjakkens dag. Gi tilbakemelding til Roger Hojem (rogerhoj@start.no) tlf. 412 56 220 om dere blir med, innen fredag 11. desember klokken 18. Dette er viktig med hensyn til hvor mange vi blir i forhold til badevakter og transport. Det er flott om noen av foreldrene også har mulighet til å bli med.

 

 

Blogger live fra seriesjakken i dag  (Tore, 6. desember 2009)

Søndag 6. desember kl. 1100 starter 3. runde i 1. divisjon Møre og Romsdal. Det spilles tre matcher, og alle sammen spilles på samme sted i Ålesund. Matchene er Kristiansund 2-Ørsta, Aalesunds 1-Kristiansund 3 og Aalesunds 2-Molde. Følg oss på bloggen og sjekk også tabellen og les mer seriesjakksidene våre...

 

 

En seier og et tap  (Tore, 5. desember 2009)

Det ble en seier og et tap for Kristiansundslagene i andrerunden i 1. divisjon Møre og Romsdal i Ålesund i dag, lørdag. Kristiansund 2 vant hele 4-1 over Molde. Ei stund så det ganske likt ut, men så begynte poengene falle inn. Selv Tor Wetle vant i tapt stilling. Harald Isachsen tapte på tid.
Kristiansund 3 burde ha vunnet matchen sin mot Aalesunds 2. Vi stilte kun med fire spillere da Audun Hoem fikk svineinfluensaen i natt. Aalesunds var sporty og stilte med 10-årige Emil Reite på fjerdebordet i stedet for Martin Skog. Emil spilte veldig godt, men kanskje litt for raskt og Øystein Halse vant offiser og seinere partiet. Det var det første partiet som ble avgjort i runden. Tore bukket mot Gunnar Bolsø i klart bedre stilling og Øyvind Hoem Vaseng hadde også vinst et par ganger i sitt parti mot Ole Reza Drønen. Til tross for tapet gjorde Øyvind kjempesteg i sin sjakklige utvikling i partiet i dag. Det var artig å være vitne til. Følg oss på bloggen og les også seriesjakksidene våre...

 

 

Blogging fra Midtnorgeserien i helga  (Tore, 4. desember 2009)

Lørdag og søndag blir det full runde i 1. divisjon Møre og Romsdal. Rundene spilles i Ålesund på Clarion Collection Hotel Bryggen og alle lagene i Møre og Romsdal samles der for å spille runde 2 og 3. Vi kommer til å blogge fra begge rundene. På lørdag starter 2. runde kl. 1300, mens 3. runde starter søndag kl. 1100. Les bloggen her... og også seriesjakksidene våre her...

Det blir ikke Sjakkafé i Sjakklokalet lørdag siden så mange er borte.

 

 

Det gror godt  (Roger, 2. desember 2009)

Det gror godt i Kristiansund Sjakklubb og vi begynner nå å høste frukter av satsingen på barn og ungdom. På de to siste spillekveldene har det vært over 20 unge sjakkspillere innom begge kveldene. Vi har delt de inn i to grupper slik at vi får tilpasset undervisningen best mulig. Vi har åpent 3-4 ganger i uken og mange av de unge brikkeflytterne er med flere ganger i uken.

Det er utrolig inspirerende å jobbe med barn og ungdom å se hvor stor framgang de har hatt. De har en flott oppførsel og er lærevillig. Vi har nå en unik mulighet og vi kan ikke la denne muligheten gå fra oss.

NM for ungdom
For noen helger siden deltok 10 unge lovende sjakkspillere fra Kristiansund i NM for ungdom i Trondheim. Det ble en lærerik helg. Flere av spillerne gjorde det bra, men vi har fortsatt en lang vei å gå. Det var også gledelig at flere av foreldrene var med til NM og var viktige bidragsytere. De unge sjakkspillerne fra Kristiansund hadde ei flott helg Trondheim og helgen var også viktig med tanke på å bygge et sosialt samhold.

Ny generasjon
De fleste i sjakknorge har fått med seg at Kristiansund Sjakklubb har noe stort på gang og at det jobbes godt i klubben med rekrutteringsarbeidet. Det var lærerikt å være til stede under NM for å bygge relasjoner og nettverk med sjakktrenere og instruktører fra andre klubber og kretser. Nivået i barnesjakken i Norge er meget høyt og bærer frukter av Magnus-effekten.

Spill mye sjakk
Klubbens leder og sjakktrener Aage Sivertsen orienterte de unge sjakkspillerne i klubben hva som kreves for å bli god i sjakk. Sivertsens budskap var at de måtte se på sjakk så ofte som mulig og at 2-4 timer i uken var for lite. Kristiansund Sjakklubb skal legge forholdene til rette for sportslig satsing, men skal du bli god så må du gjøre noe selv.

Sjakkens dag
Lørdag 12. desember er det sjakkens dag. Sjakkelevene møtes i Badeland klokken 10 til sosialt samvær. Roger sender med sjakkelevene orientering om opplegget neste uke, samt at det vil komme mer informasjon på hjemmesiden når det nærmer seg. Deretter blir det loddsalg og markedsføring av klubben på byens kjøpesenter før vi avslutter med pizza og brus i klubblokalet.

 

 

Magnus tapte for Naka i BNBank Blitz  (Tore, 28. november 2009)

Magnus Carlsen tapte finalen i BNBank Blitz mot den amerikanske GM Hikaru Nakamura på Oslo S i dag. Vi fulgte selvsagt oppgjøret live i Sjakklubben. Anders Olsen ga ekspertkommentarer mens lynsjakkpartiene ble spilt live på internett.

Aage G. Sivertsen var i Oslo og fulgte arrangementet direkte. Han forteller at da Magnus tapte (unødvendig) i andre runde i finalen, virket det som om han mistet fokus, og ikke var helt i slag i de to siste rundene. Aage snakket med Nakamura etterpå og spurte hvorfor han ikke var med i VM i lynsjakk i Moskva?
- Jeg var ikke invitert, fortalte Nakamura, som la til at han var veldig happy for at han i dag slo Magnus. Spesielt siden han ikke var invitert til Moskva. Aage benyttet selvsagt anledninga til å invitere Nakamura til Kristiansund Grand Prix i august neste år.
- Jeg skal vurdere det hvis jeg er i Europa, sa Nakamura, som la til at han trives godt i Norge. Aage avslutter med at det var et bra arrangement på Oslo S der tilskuerne fulgte matchene på store tv-skjermer.

 

 

Sjakk-kafé lørdag fra kl. 11 med lynsjakk og vintersport på tv'en  (Tore, 27. november 2009)

Det blir Sjakkafé i Sjakklokalet lørdag fra kl. 11. Sportslørdag på NRK viser vi på på tv. Vafler, pølser m/brød, brus, kaffe/te får du i Sjakkaféen.

Kl. 11 starter også BNBank Blitz der bl.a. Magnus Carslsen spiller. Selvsagt viser vi det live på internett. Sjakklokalet er åpent til BnBank Blitz er ferdig ca. kl. 1630.

 

 

Vegard vant i går kveld  (Tore, 27. november 2009)

Vegard vant partiet mot Tore Kristiansen i Høstturneringa i går kveld. Han leder nå turneringa alene med 6 poeng etter 6 runder! Pat og Audun vant også sine partier. Les mer her...

 

 

I kveld kan høstturneringa avgjøres  (Tore, 26. november 2009)

Sjette runde i høstturneringa spilles i kveld. Vegard Simensen møter Tore Kristiansen, og Vegard kan sikre seg turneringsseieren hvis han vinner. Selv med tap ligger Vegard godt an til seier i turneringa, siden det er kvalitet som bestemmer rekkefølgen. Tore må vinne for å ha sjanse til turneringsseier.

I det andre toppoppgjøret møtes Åge Olsen og Trond Harald Saltnes. Åge må vinne for å ha sjanse til turneringsseieren. Det blir nok et par tøffe oppgjør. Flere andre kamper blir også spilt i kveld. Bl.a. oppgjøret mellom brødrene Audun Hoem og Øyvind Hoem Vaseng. Kom og følg med. Les mer her...

 

 

Alle har tatt poeng i NM  (Tore, 22. november 2009)

Alle har i løpet av lørdag tatt poeng, og alle har spilt god sjakk. Uttellinga kunne ha vært bedre i antall poeng, men alle er fornøyde, for vi møter mange svært gode motstandere. Det er høyt nivå i aldersgruppene i norsk sjakk!

Følg oss på bloggen vår, se bilder og les mer her...

 

 

Vi blogger fra NM for ungdom i Trondheim i helga  (Tore, 21. november 2009)

10 deltakere fra Kristiansund og 1 fra Ålesund deltar i NM for ungdom i Trondheim i helga. Vi følger dem tett i bloggen vår. Der forteller vi fra hver runde, og du kan kommentere og komme med meldinger til spillerne. Bloggen er åpen for alle.

Roger har tatt bilder og han skal ta enda flere bilder i dag som vi legger ut. Les mer på NMsida...

 

 

Gratulerer med verdensmesterskapet, Magnus!  (Tore, 18. november 2009)

GM Magnus Carlsen.
Foto: stefan64, lagt ut i det fri på Wikimedia Commons.

Magnus Carlsen ble i dag verdensmester i lynsjakk! Kristiansund Sjakklubb gratulerer!

I VM i lynsjakk i Moskva vant Magnus med 31 poeng på 42 partier. Han hadde 3 poengs margin til Anand som kom på andreplass med 28 poeng. Karjakin gikk forbi Kramnik i dag og tok tredjeplassen med 25 poeng.

Det var spennende hele dagen, men da Magnus slo Anand i det siste innbyrdes oppgjøret deres; Magnus satte Anand sjakk matt, fikk han en så stor ledelse at det var nesten sikkert.

Denne krysstabellen viser at Magnus slo sine nærmeste konkurrenter 2-0; Anand, Karjakin og Kramnik, og hadde ikke negativ score mot noen. Fabelaktig godt gjort, og en strålende innsats. Vi stiller oss i rekken av gratulanter.

 

 

NM for ungdom i Trondheim i helga  (Tore, 17. november 2009)

10 deltakere fra Kristiansund og 1 fra Ålesund skal delta i NM for ungdom i Trondheim 20.- 22. november. vi skal følge dem tett i løpet av helga med fortløpende oppdateringer og en egen blogg der alle kan komme med oppmuntrende ord og spørsmål om hva som skjer. Les mer her...

 

 

Nils har tapt 3 partier  (Tore, 17. november 2009)

Nils gjør det ikke så bra i Ungdoms-VM i Tyrkia. Han står med 3 av 6 poeng. Han vil nok kjempe for å få en hederlig plasserig, men sjansen til å bli mester er nok over for denne gangen. Frode Urkedal fra SK 1911 gjør det bra i samme klasse som Nils. Det er også et fryktinngytende navn i U-16-klassen, Tigran Petrosyan (2106). Det er vel et barnebarn til verdensmesteren av samme navn fra 1960-tallet?

 

 

20 000 fra Gjensidige  (Tore, 17. november 2009)

Gjensidige Nordmøre og Romsdal delte ut Gavemidler i Bjørnsonhuset i Molde i går kveld. Kristiansund Sjakklubb fikk 20 000 kroner! Til sammen drysset det nesten 3 millioner kroner fra Gjensidige Nordmøre og Romsdal over frivillige lag og organiasjoner i går kveld.

Det var et flott arrangement i Molde i går kveld med bl.a. Timian Ripnes Naastad fra Kristiansund som sang to nye sanger, en flott imitator fra Sunndalen, tannlege Johan Øiestad, Bitten Linge fra Røde Kors som snakket om frivilligheten og fylkesmann Lodve Solholm som hilste de frivillige lag og organisasjoner.

 

 

Rapport fra Moskva  (Tore, 16. november 2009)

Aage G. Sivertsen og Per Erik Hoem var noen dager i Moskva og så på Tal Memorial. Aages rapport og Per Eriks bilder kan du lese her...

 

 

Eliteserien med spill på midtbanen  (Aage, 15. november 2009)

Det ble 4.plass i NM og sånn nestenplasseringer er ikke min greie. Hadde Asker giddet og spilt sjakk i siste runde mot Stavanger, hadde vi fått bronse, men slik er toppidrett. Dessuten var det nesten slik at vi ikke helt fortjente bronse fordi vi bommet så radikalt innimellom. Vårt første NM i moderne sammenheng ble en blanding av opptur og nedtur. Dog mest opptur – alt sett under ett.

Første eliteseriehelg var ikke slik. Her var ballen stort sett på midtbanen hele tiden. Til tider så det ut til at vi bare spilte litt frem og tilbake, og noen ganger så det ut til at vi spilte helt uten ball. Skal vi ha noe som helst å gjøre i elitedivisjon, så må vi i angrep, få ballen innom 16 meteren eller fyre av et skudd innimellom. Som bakspiller var dette triste saker. Les mer...

 

 

Sjakk-kafé lørdag fra kl. 10 med vintersport på tv'en  (Tore, 13. november 2009)

Det blir Sjakkafé i Sjakklokalet lørdag fra kl. 10. Skisesongen på tv åpner på Beitostølen, og på fjernsynet i Sjakklokalet kan du følge NRKs sportslørdag. Vi kommer også til å følge livepartiene til Magnus i siste runde i Tal Memorial fra kl. 1300 og Nils Grandelius i Ungdoms-VM fra kl. 1400.

Det blir vafler med rømme og syltetøy eller annet oppå, som du kan se på dette flotte bildet som Roger Hojem tok under KM for ungdom forrige måned i Sjakklokalet. Pølser med brød har vi også, og som vanlig brus, kaffe/te. Prisene er ikke ublue, de dekker såvidt innkjøpet.

 

 

Magnus mot Pono og Nils i runde 2 i Ungdoms-VM  (Tore, 13. november 2009)

I Tal Memorial i Moskva gjenstår det to runder. I dag har Magnus Carlsen hvit mot Ponomariov, og vi håper på den første seieren. Men VG Nett meldte i går at Magnus følte seg slapp igjen. Men i dagens artikkel står det ingenting om det. Vi håper at Magnus er fit for fight.
Partiet starter kl. 1300 og vises live hos arrangøren, også hos Chessbomb samt en rekke andre nettsteder. Partiet kommenteres på Chessdom blant annet. NRK har en artig historie om Ponomariov i sin forhåndsartikkel om matchen i dag.

Per Erik og Aage har nå kommet hjem fra Moskva, og vi kommer seinere med en rapport med bilder, fra dem.

Nils Grandelius vant enkelt sitt første parti i går i Ungdoms-VM i Tyrkia. Han bør nok også vinne greit i dag. Runden starter kl. 1400 og partiet vises live her...

 

 

Vegard er ustoppelig  (Tore, 13. november 2009, oppdatert)

Vegard Simensen vant sitt parti i går kveld og leder alene med 5 poeng i høstturneringa. Les mer her...

 

 

Mye å følge med på i dag  (Tore, 12. november 2009, oppdatert)

Nils Grandelius (2540) begynner første runde i Ungdoms-VM i Tyrkia kl. 1400 i dag med svart mot danske Kristian Seegert (2129). Partiet vises live her...

Magnus Carlsen spiller sjuende runde mot Peter Svidler. Partiet starter kl. 1500 og vises live, hos Chessbomb og kommenteres på Chessdom blant annet.
I går spilte Magnus remis mot verdensmester Viswanathan Anand, og Per Erik Hoem satt ringside. Han skrev i en sms at han satt ved siden av Karpov og fulgte med på partiet.

I klubben i kveld blir det femte runde i Høstturneringa med mange fine partier. Les mer her...

 

 

Nils Grandelius i Ungdoms-VM  (Tore, 12. november 2009)

IM Nils Grandelius i aksjon for Kristiansund i Eliteserien.
Foto: Rune Edøy.

Kristiansunds førstebordspiller på Elitelaget, IM Nils Grandelius, deltar i VM for ungdom i Tyrkia som begynner i dag 12. november og varer til 22. november. Det spilles 11 runder. I klassen U-16 er Nils den høyest ratede (2540), og det er 11 spillere over 2400 i ELO, deriblant SK 1911s førstebordspiller FM Frode Olsen Urkedal.

Av en artikkel på sida til arrangøren vises det et bilde med mange sensorbrett, så vi vil nok få muligheten til å følge med Nils utover i mesterskapet. Arrangøren skal vise 60! livepartier fra de 12 klassene. Fra de to U-16-klassene blir det vist over 12 livepartier i hver runde. Runden starter kl. 1500 lokal tid, og det vil vel bli et par timer seinere her.

IM Nils Grandelius har vist fin form den siste tida. De siste to ukene har Nils 60% score mot stormestre. Han har tatt 3/5 poeng som førstebordspiller for Kristiansund, mot stormestrene Emanuel Berg (en seier og en remis), Berge Østenstad (seier), Jonathan Tisdall (remis) og Rune Djurhuus (tap).

Vi ønsker lykke til!

 

 

5. runde i Høstturneringa er klar  (Tore, 11. november 2009)

Øyvind Hoem Vaseng slo Iver Hoem i klubben i går kveld i det siste partiet i runde 4. Femterunden starter torsdag 12. desember. Les mer her...

 

 

Vegard og Audun fikk dvd'er  (Tore, 11. november 2009)

I forbindelse med kåseriet i klubben i går kveld om Eliteseriehelga ble det servert vafler og kaffe. Trond Harald mente at vi heller burde ha fått smultringer.....

Tore Kristiansen fortalte også litt fra sitt besøk i Sjakkbutikken til Øystein Brekke og ga våre to kadetter, Audun Hoem og Vegard Simensen, en dvd hver fra klubben. De er flinke og hjelper til ved alle anledninger, og derfor synes vi det er fint for klubben å gi dem en erkjentlighet. Vegard fikk The ABC of the Sicilian Dragon mens Audun fikk 1.e4 for the Creative Attacker.

 

 

Magnus mot Anand i Tal Memorial i dag  (Tore, 11. november 2009)

I sjette runde i Tal Memorial. Magnus har hvit og partiet starter kl. 1300 norsk tid (kl. 1500 Moskvatid)

Partiene vises live på sidene til arrangøren og også bl.a. Chessbomb. Partiet kommenteres på Chessdom og følges nok også på Veggavisen sjakk på Origo. Les også hva NRK skriver.

Per Erik Hoem og Aage Sivertsen er i Moskva og følger turneringa. De har møtt en del dignitærer samt noen av spillerne. Per Erik melder at det er "En helt sykt standard her." Det har tydeligvis vært en stor overgang fra Eliteserien i helga for Per Erik.

 

 

Magnus, Per Erik og Aage i Tal Memorial i Moskva  (Tore, 10. november 2009)

GM Magnus Carlsen.
Foto: stefan64, lagt ut i det fri på Wikimedia Commons.

Magnus Carlsen spiller femte runde i Tal Memorial i Moskva i dag. Runden begynner kl. 1300 (norsk tid) og Magnus møter Ivanchuk. Magnus har hatt sår hals og feber og har fått antibiotika meldes det, men har allikevel greid fire remiser mot sterk motstand de første fire rundene.


Partiene vises live på hjemmesida, Chessbomb som mange bruker nå, kommenteres på Chessdom og følges nok også på Veggavisen sjakk på Origo.

Aage Sivertsen og Per Erik Hoem er også i Moskva og følger turneringa. De har blitt invitert av turneringsledelsen. De kom dit i går, men foreløpig har vi ikke fått noen rapporter fra dem. De er i Moskva i forbindelse med Magnus/Anand-matchen i Kristiansund i slutten av august neste år. Edwin David skulle også ha vært med, men han har blitt syk.

 

 

Noen avklaringer i høstturneringa  (Tore, 9. november 2009)

I høstturneringa har vi fått noen avklaringer. Det siste utsatte partiet kan bli spilt tirsdag kveld. Uansett resultat der er mesteparten av oppsettet til femte runde allerede klart. Les mer her...

 

 

Kåseri om eliteseriehelga i klubben tirsdag kveld  (Tore, 9. november 2009, oppdatert)

Tirsdag kveld kl. 2000 har vi et kåseri i Sjakklokalet om første helga i Eliteserien. Der forteller vi om Kristiansunds første tre kamper i Eliteserien. Det blir vist utdrag fra partier, gode og dårlige trekk, bilder og gode historier.

Mer om Eliteseriehelga finner du her...

 

 

Suba gjør det bra i VM  (Tore, 8. november 2009)

GM Mihai Suba har gjort det bra i VM for seniorer i Condino, Italia. Det ble 6. plass med 8 poeng.

 

 

Tapte alle 3 kampene  (Tore, 8. november 2009)

Kristiansund tapte alle tre kampene i Eliteserien denne helga. I dag ble det 2-4 tap mot Asker. Les mer i eliteseriebloggen vår.

 

 

Tapte for OSS i går, spiller mot Asker i dag  (Tore, 8. november 2009)

Brede Kvisvik spilte remis mot OSS.
Foto: Roger Hojem.

I Eliteseriens andre runde tapte vi stort mot OSS. Hele 1-5 var tapet på. OSS stilte da med hele 3 stormestre, men IM Nils Grandelius på førstebordet spilte remis. Ellers ble det ikke så mange poeng. Brede Kvisvik spilte godt og fikk en remis. Øyvind sto også veldig godt i midtspillet og burde vel hatt minst en remis, men ble for unøyaktig, og Andreas Moen vant. Men da hadde vi allerede tapt, så det gjorde ikke noe fra eller til.

I dagens runde som starter kl. 1000, møter vi Asker. De møtte OSS i første runde og tapte enda større enn det vi gjorde, og de gikk på et tap mot SOSS i går, så det er nok to lag som begge vil revansjere seg.

Vi stiller med det samme laget som vi har hatt de to første rundene, mens Asker har variert litt mer. I dag kommer de med GM Jonathan Tisdall på førstebordet. I NM for klubblag tapte vi for Asker med 1½-2½ og der hadde vi en sjanse til å vinne. Etter seieren mot Kristiansund cruiset Asker inn til seier i Norgesmesterskapet for lag. Det hadde vært kjekt med en revansje for oss i dag.

Du kan følge partiene og utviklinga underveis på eliteseriebloggen vår. Der viser vi partiene fortløpende, og du kan gjerne kommentere partier og andre ting i Eliteserien som du lyster!

Velkommen til sending!

 

 

Vi møter OSS i dag  (Tore, 7. november 2009)

I dag kl. 1200 starter runde 2 i Eliteserien. Vi skal møte OSS, og de stiller med 3 GM'er på topp. Dette blir en fin utfordring for laget som har planer om å ta sin første seier i Eliteserien.

Eliteseriebloggen kan du sjøl kommentere og følge kommentarene fra de andre underveis i kampen. Denne bloggen er helt åpen for alle til å kommentere innleggene. Der finner du også partiene fra matchen som vi kommer til å oppdatere fortløpende underveis i partiene. Vi er tre fra klubben som holder på kun med det.

Les mer her også...

 

 

Tap mot Akademisk  (Tore, 6. november 2009)

IM Axel Smith vant sitt parti.
Foto: Roger Hojem.

I første runde i Eliteserien ble det tap 2½-3½ mot Akademisk. Etter to timers spill så det lyst ut på alle seks bordene, men så mørknet det samtidig som mørket la seg over tigerstaden. IM Nils Grandelius gikk ned mot GM Rune Djurhuus og da Øyvind Andersen Lundeby tapte, måtte vi begynne å se på andre realiteter. Ei stund trodde vi at vi kunne tape 2-4 også, men Axel viste veien som den lagkapteinen han er. Han ga seg ikke, og da (kanskje; analysene får vise hva som var rett) IM Øystein Hole gikk feil i sluttspillet, vant Axel!

I eliteseriebloggen vår fra runden, kan du lese hvordan det gikk. De nyeste meldingene ligger øverst.

Les mer...

 

 

Vi blogger fra Eliteseriekampene i helga  (Tore, 5. november 2009)

Kristiansund Sjakklubb skal blogge fra klubbens kamper i Eliteserien i helga. Der skal vi følge trekk for trekk som våre gjør, og samtidig skal vi ha et øye med på det som foregår i de andre kampene.
Det er lenke til Eliteserieblogg i lenkene til venstre.
Fredag kl. 1800 starter Kristiansunds første kamp i Eliteserien og motstander er Akademisk. De stiller nok med GM Rune Djurhuus på topp, og blir en tøff start på serien. Følg med på disse sidene, og delta med kommentarer i bloggen underveis. Denne bloggen er helt åpen for alle til å skrive kommentarer.

 

 

To partier i høstturneringa  (Tore, 5. november 2009)

To av de utsatte partiene i høstturneringa ble spilt tirsdag og onsdag. Tirsdag kveld vant Tore Kristiansen sitt parti mot Trond Harald Saltnes, og onsdag kveld vant Åge Olsen over Tore Kristiansen.
Vegard Simensen leder da turneringa et helt poeng foran nestemann! Les mer her...

 

 

GM Suba ut av tetkampen  (Tore, 5. november 2009)

GM Suba vant i går i åttende runde, men tapte i dag i niende runde i VM for seniorer. Etter ni runder ligger Suba på 15. plass med seks poeng. De to lederne har 7%frac12; poeng. I tiende runde skal GM Suba ha svart og spiller på sjuendebordet. Da vises nok partiet live her.

 

 

GM Suba henger med i toppen i VM  (Tore, 3. november 2009, oppdatert)

GM Mihai Suba
Foto: Roger Hojem.

I VM for seniorer henger fortsatt GM Mihai Suba med i toppen. Han ligger på 7.-25. plass etter 7 runder. GM Suba har 5 poeng og ligger bare ett poeng bak de to som leder verdensmesterskapet.

I dagens runde skal GM Suba ha svart og spiller på fjerdebordet.

Partiet vises live fra kl. 1300 her...

 

 

Vegard leder høstturneringa med full pott  (Tore, 3. november 2009, oppdatert)

Vegard Simensen.
Foto: Roger Hojem.

Vegard Simensen slo Åge Olsen i fjerde runde i høstturneringa forrige torsdag. Det var et parti der angrepsspilleren og kombinatorikeren Vegard Simensen fikk komme til sin rett. I stillinger som Vegard fikk sist torsdag, er han dødelig.

Nå leder Vegard høstturneringa med fire poeng av fire mulige. Han har slått to av utfordrerne, og med tre runder igjen har Vegard blitt den største favoritten til vinne turneringa.

Les mer...

 

 

Nye FIDEtall  (Tore, 2. november 2009, oppdatert)

FIDE har kommet med oppdaterte ratingtall 1. november. Magnus Carlsen står der som nummer to, og har kommet over den magiske 2800-grensa.

Vil du se lista over spillere fra Kristiansund Sjakklubb? Les mer her...

Nye norske, ratingtall etter NM for klubblag kom også i forrige uke. Vil du se om våre spillere tjente eller tapte på NM for klubblag? Dem finner du på samme lenke som de nye FIDEtallene.

 

 

Partier fra helgas lagmatch  (Tore, 1. november 2009)

Partiene fra lagmatchen mellom Kristiansund 2 og 3 kan spilles gjennom her.... Hvordan det gikk i oppgjøret mellom Aalesunds 1 og 2 kan du lese mer om her...

 

 

Suba med i teten  (Tore, 1. november 2009)

GM Mihai Suba som også representerer Kristiansund, er med i teten i Verdensmesterskapet for seniorer (spillere over 60 år) i Condino, Italia. Etter fem runder har GM Suba 4 poeng. I sjette runde spiller han på førstebordet mot lederen, GM Tseshkovsky, som er den eneste på 4½ poeng. Det sendes mange partier live fra mesterskapet. Rundene starter kl. 1300 italiensk tid, og sjette runde spilles mandag 2. november. Du kan følge livepartiene her...

 

 

Aage så nære så nære i BNBank Blitz  (Tore, 1. november 2009)

Aage Sivertsen er en god lynsjakkspiller.
Foto: Roger Hojem.

Aage Sivertsen spilte i BNBank Blitz i Trondheim lørdag 31. oktober og kom til kvartfinalen. Der møtte han den senere vinneren av turneringa, unggutten Pål Andreas Hansen fra Verdal.

Det ble et spennende parti der Pål Andreas, ikke fylt 15 år ennå, satte Aage sjakk matt, akkurat da tida hans gikk ut. Pål Andreas rakk å matte før Aage påpekte at tida var ute. Dermed vant Pål Andreas og han gikk videre til semifinale og finale som han vant.

Vinneren av turneringa i Trondheim kvalifiserte seg til en finale i Oslo der bl.a. Magnus Carlsen og verdens beste lynsjakkspiller, amerikanske Hikaru Nikamura er med.

Du kan lese mer om denne turneringa på sidene til Trondheim Sjakkforening her...

 

 

Kristiansund 3 vant  (Tore, 1. november 2009)

I første runde i 1. divisjon Møre og Romsdal i går mellom Kristiansund 3 og Kristiansund 2, vant overraskende Kristiansund 3 matchen med 3-2. Les mer her...

 

 

Seriesjakk i klubben i dag  (Tore, 31. oktober 2009)

I dag blir det lagsjakk i Sjakklokalet. Kl. 1200 starter matchen mellom Kristiansund 2 og Kristiansund 3. Det er første runde i 1. divisjon Møre og Romsdal. Kristiansund 2 har fått en rekke avbud de siste dagene og stiller med et redusert lag i forhold til lagoppstillinga på torsdag. Dermed kan dette svinge begge veiene. Lagoppstillinga er ikke helt bestemt men matchene kan bli: Eilif Odde-Tore Kristiansen, Per Erik Hoem-Vegard Simensen, Paulius Cigriejus-Audun Hoem, Øyvind Hoem Vaseng-Iver Halse og Henrik Øie Løbersli-Øystein Halse. Det kan bli mange spennende kamper av dette.

 

 

Høstturnering i kveld  (Tore, 29. oktober 2009)

I kveld blir 4 partier i høstturneringa spilt i klubben. De første partiene starter kl. 1800. Det blir mange fine oppgjør i kveld. Toppoppgjøret Åge Olsen-Vegard Simensen kan bli en riktig thriller.

På medlemsmøtet tirsdag kveld var det stort oppmøte og mange saker ble diskutert. Det kommer mer om det seinere.

 

 

For en herlig helg - Aage Georg om NM for klubblag  (Aage, 27. oktober 2009)

Edwin David var beste fjerdebordsspiller i NM for klubblag.
Foto: Roger Hojem.

- Jovisst skulle vi tatt medalje, men vi hadde litt flyt innledningsvis, og når det manglet kun et halvt poeng for å ta bronse, så får vi heller leve med det i debuten.

Axel gjorde en formidabel jobb som lagkaptein ved å preppe hver enkelt spiller med åpninger. Han spilte selv kun ett parti, men vi er veldig fornøyd med at Axel fungerer både som lagkaptein og sjakktrener på slike helger. Det kan også skje under eliteserien. Jeg vet at Edwin, Anders, Brede og alle de andre på laget setter veldig pris på Axels forberedelser.

Nils Grandelius spilte denne helgen i ultraklassen! 5 av 5 på førstebord er nesten ikke til å tro. Når Nils er i slik sjakkform, så viser han sitt potensiale. Jeg kan ikke se noen begrensninger for Nils som sjakkspiller. Måten han vinner partier på – med sin stoiske ro, selv i stressede situasjoner, vitner om et talent muligens i verdensklassen. Les alt hva Aage mener om helga, her...

 

 

- Snöplig slut  (Tore, 26. oktober 2009)

Det er tydelig at laget vårt i Norgesmesterskapet for lag ikke var fornøyd med fjerdeplassen i helga. Etter å ha spilt i toppen helt fra første runde, var det nok litt forsmedelig at Stavanger kom snikende på slutten og snek seg forbi. Lagkaptein IM Axel Smith kaller det for en Snöplig slut i sin siste runderapport fra NM

Og lagleder Aage G. Sivertsen er skuffet, står det i dagens TK. Les mer her...

 

 

Bestebordspremier til Nils og Edwin  (Tore, 26. oktober 2009)

I Norgesmesterskapet for klubblag som ble spilt på NTG utafor Oslo i helga, ble det to bestebordspremier til våre spillere. IM Nils Grandelius var best på førstebordet med 5 poeng av 5 mulige og Edwin David fikk fjerdebordspremien med 4½ poeng av 5 spilte partier. Arrangøren, Sjakkhuset, har laget en bilderapport fra turneringa.

 

 

Ny runde i Høstturneringa  (Tore, 26. oktober 2009)

Fjerde runde i Høstturneringa er satt opp. Første spillekveld denne runden skal spilles er førstkommende torsdag 29. oktober. Les mer her...

 

 

Medlemsmøte tirsdag 27/10 kl. 2000  (Tore, 26. oktober 2009)

Det er så mye som skjer i Sjakklubben på så mange områder at det kan være greit å diskutere saker og snakke sammen om ulike ting. Derfor ønsker styret at vi tar et medlemsmøte i morgen kveld, tirsdag 27. oktober kl. 2000 i Sjakklokalet. De sakene vi ønsker å ta opp er:

1. Sjakklokalet
2. Rekruttering
3. Generelt; aktiviteten framover
4. Sjakktrening for voksne
5. Kristiansund Grand Prix 2010 og Magnus/Anand-matchen
Det blir bevertning med rundstykker, kaffe/te. Alle ønskes hjertelig velkommen!

 

 

4. plass i NM for klubblag  (Tore, 25. oktober 2009)

Kristiansund spilte seg til en fjerdeplass i NM for klubblag i helga. Ei stund håpet vi på bronse, men vi holdt ikke helt inn. Imponerende var IM Nils Grandelius' prestasjon på førstebordet. Han tok 5/5 og slo både GM Berge Østenstad, Asker, og GM Emanuel Berg, OSS. Dette var en ratingprestasjon på 3054 poeng! Utrolig! Nevnes må også Edwin David som tok 4½/5 og Benjamin Arvola som tok 3½/6. Vi får nok en rapport fra de involverte etter hvert, og da får vi sikkert enda flere detaljer enn det var mulig å informere om via sms den siste spilledagen. Du kan lese lagkaptein IM Axel Smiths rapporter og se resultater, partier og alt annet på denne sida her.

 

 

Følg NM i klubben søndag ettermiddag og se Liverpoolkamp på tv  (Tore, 24. oktober 2009)

IM Nils Grandelius er førstebordspiller i NM for klubblag.
Foto: Roger Hojem.

Det er NM for klubblag i helga. Vi følger spent med på hvordan Kristiansund gjør det på NTG utafor Oslo. Du kan følge med på det her også. Der oppdaterer vi stadig vekk hva som skjer.

Siste runden begynner kl. 1345 søndag. Per Erik Hoem har funnet ut at da kan vi jo kombinere det i Sjakklokalet med å følge NM for klubblag på internett og følge Liverpool på tv'en. Den kampen begynner kl. 1500. Da får vi kombinert sjakk og fotball! Det er vel en del Liverpoolsupportere som også er aktive sjakkspillere i Kristiansund, og nå får de i pose og sekk!

 

 

Tapte 1½ - 2½ mot Asker  (Tore, 24. oktober 2009)

I tredje runde i NM for klubblag spilte Kristiansund på toppbordet mot Asker 1. Asker stilte med 2 GM'er, og da vår andrebordspiller, Benjamin Arvola, gikk ned for telling ganske tidlig, ble det ikke tvil om hvor lagseieren gikk. Men det er jevnt i toppen. 5 lag innen 1½ poeng. Kristiansund ligger på fjerdeplass etter tre runder.Les mer her...

 

 

Vant over Alta med 4-0  (Tore, 24. oktober 2009, oppdatert)

Denne formiddagen stiller vi med IM Nils Grandelius, Benjamin Arvola, Edwin David og Brede Kvisvik i matchen mot Alta i NM for klubblag. Vi slo dem 4-0. Les mer her...

 

 

Rapport fra første runde og Alta i morgen formiddag  (Tore, 24. oktober 2009. kl. 0020, oppdatert)

Lagkaptein IM Axel Smith har levert sin rapport fra førsterunden. Les den her.

Rundeoppsettet for morgendagens runde har kommet. Siden det spilles etter norsk monrad, slår seedinga fra første runde fortsatt til, når de fleste favorittene vant i første runde. Vi møter Alta i runde 2. Du må ikke stole på lagoppsettet som står der i natt. De har bare satt opp de fire øverste på hvert lag mot hverandre. Hvem som spiller, får vi vite i morgen tidlig. Les mer her...

 

 

Vant 4-0 i første runde i NM  (Tore, 23. oktober 2009. kl. 2315)

De fire partiene er nettopp ferdige i første runde i NM for klubblag, og vi slo Akademisk 3 med 4-0. Les mer her...

 

 

Partier fra Sparebank1 Nordvest Grand Prix  (Tore, 23. oktober 2009)

Vi har endelig fått tid til å legge inn noen av partiene fra Sparebank1 Nordvest Grand Prix og har i dag lagt ut partiene fra partiene fra runde 5.
Det første partiet er av turneringsvinneren, GM Vladimir Georgiev, Makedonia som akkurat nå spiller i EM for nasjonslag i Serbia i andre runde mot Russlands Peter Svidler. Dessverre blir ikke partiet overført live. Motstanderen hans i Sparebank1 Nordvest Grand Prix, IM Jovanka Houska, er på førstebord for det engelske kvinnelandslaget, og hun spiller akkurat nå mot Finnland. Tvi tvi til begge to!

 

 

Sjakk-kafé på lørdag  (Tore, 23. oktober 2009)

Det blir som vanlig Sjakkafé i Sjakklokalet lørdag kl. 1100-1500. Pga. NM for klubblag kommer vi til å ha åpent en time før og etter vanlig åpningstid på lørdag. Da blir det vafler med rømme og syltetøy eller annet oppå, som du kan se på dette flotte bildet som Roger Hojem tok under KM for ungdom forrige lørdag i Sjakklokalet. Pølser med brød har vi også, og som vanlig brus, kaffe/te. Prisene er ikke ublue, de dekker såvidt innkjøpet.

NM for klubblag pågår denne helga på NTG utafor Oslo, og vi får ferske, oppdaterte meldinger fra laget som spiller. De ferskeste nyhetene får du selvsagt i Sjakklokalet i morgen lørdag. Vi håper også at vi da har fått et parti eller to fra fredagens kamper som vi kan se på, og vurdere, i Sjakkaféen.

 

 

Sjakklubben i TKTV i dag  (Tore, 23. oktober 2009)

I Magasinet i TKTV i dag vises programmet Klubben min og i dag er det Kristiansund Sjakklubb som er presentert. TV-sendinga går i en programsløyfe hver time og værmeldinga ca. kl xx50 begynner programmet fra Sjakklubben. Flere av klubbens spillere ble portrettert og intervjuet.
Fredag kveld begynner en ny programsløyfe, så skynd deg og slå på tv'en i dag og se på programmet! Lenke til programmet på internett kommer når programmet er ferdig på tv'en.

 

 

Vegard vant hurtigsjakken  (Tore, 23. oktober 2009)

Iver Halse.
Foto: Roger Hojem.

Vegard Simensen ble den suverene vinneren av hurtigsjakkturneringa i Sjakklokalet i går kveld. Det ble full pott på Vegard. Per Erik Hoem tok andreplassen og tapte bare mot Vegard.

Iver Halse var også med og gjorde en god figur i turneringa. Iver er bare 11 år gammel, og i går kveld spilte Iver veldig bra mot Vegard Simensen som ble klubbmester i 2008. I flere partier før hurtigsjakkturneringa begynte hadde Iver full kontroll på Vegard. Og vi fulgte spent med i hurtigsjakkpartiet for kanskje fikk vi en overraskelse. Det gikk også bra ei stund for Iver, men rutinen til Vegard ble utslagsgivende til slutt. Også mot de andre voksne spillerne spilte Iver kjempebra i går kveld.

Det skal bli artig å følge med Iver Halse i 11-årsklassen i NM for ungdom i Trondheim 20.-22. november.

 

 

Hurtigsjakk i kveld?  (Tore, 22. oktober 2009)

Det utsatte partiet i høstturneringa som skulle spilles i kveld har blitt utsatt. Hvis det er interesse for det, så setter vi i gang ei lita hurtigsjakkturnering kl. 2000. 4 runder med 15 minutters betenkningstid. Kom i klubben litt før kl. 2000 hvis du er interessert i å være med på den.

 

 

Norske ratingtall fra Sparebank1 Nordvest Grand Prix  (Tore, 22. oktober 2009)

Ratingtallene er nettopp kommet og du kan lese mer om dem her....

 

 

NM for klubblag starter i morgen  (Tore, 22. oktober 2009, oppdatert kl. 1738)

NM for klubblag starter på NTG i morgen kveld. Vi skal følge med og oppdatere deg når vi får resultater og beskjeder fra Osloområdet om hva som skjer i dette Norgesmesterskapet. Dessverre blir det ikke liveoverførte partier. Vi har nå laget egne sider for denne turneringa, og det ligger også ei lenke i menyen til venstre. Les mer her...

Sjakklokalet er som vanlig åpent i kveld fra kl. 1800.

 

 

Nye ratingtall fra klubbmesterskapet  (Tore, 22. oktober 2009)

Rune Edøy.
Foto: Roger Hojem.

Ratingtallene fra Klubbmesterskapet i Kristiansund 2009 kom til klubben i går kveld. Det var 10 spillere med, og det ble kun mindre endringer på de fleste av dem. To unntak var det imidlertid. Sjekk fremgangen til klubbmesteren!

I tillegg fikk to spillere offentliggjort sine nye ratingtall. Rune Edøy og Trond Harald Saltnes har nå ratingtall som er publiserte igjen. Tidligere hadde de et ratingtall men spiller man ikke et visst antall partier i en femårs-periode, blir ratingtallet slettet. Det skjedde med dem. Men nå har de igjen fått et ratingtall!

Vil du se de tallene og hvem som gjorde et kraftig byks framover? Les mer her...

 

 

Flere bilder fra KM for ungdom  (Tore, 21. oktober 2009)

Primus motor Roger Hojem tok en masse bilder fra Kretsmesterskapet for ungdom i Kristiansund. Vi har nå oppdatert vårt bildegalleri fra turneringa med 64 bilder. Vil du vite mer om hva som skjedde i KM for ungdom? Les mer her...

 

 

Vegard tok sin tredje strake seier  (Tore, 21. oktober 2009)

Vegard Simensen vant sitt parti i tredjerunden i Høstturneringa i går kveld. Les mer her...

 

 

Kombinasjoner i dag  (Tore, 21. oktober 2009)

Henrik Øie Løbersli spilte godt i går kveld.
Foto: Roger Hojem.

Karl W. Strand var imponert over nivået sjakkgruppa han hadde i sluttspill i går ettermiddag! Enten har de lært det, og det er veldig bra, eller så "ser" de det, og det er enda bedre, sa han. Det er mange voksne spillere i Sjakklubben som ikke kan det sluttspillet som Karl W. lærte fra seg i går. Etter at sjakkundervisninga i de to gruppene tok slutt, ble det ei lita lynsjakkturnering blant dem som var igjen, og igjen tok en ungdom poeng fra de voksne. Denne gangen var det Henrik Øie Løbersli som spilte godt! Han spilte mange gode partier og fikk også med seg poeng mot voksne spilere. Det gror godt blant de unge i klubben!

I ettermiddag blir det kombinasjoner for den gruppa som kommer. De fleste er hentet fra GM Raymond Keenes sjakkspalte i The Times. Vil du prøve deg på en, ta denne: Shen Yang-Zhu Chen nederst i spalta fra kvinneklassen i Nanjing i år. Det er en lang kombinasjon, men mattfeltet er snøret om svarts konge, så den skal ikke være alt for vanskelig for erfarne spillere. Ikke se på løsninga før du har jobbet litt med den! Siste halvdel av sjakkundervisninga i kveld blir det pratelagsjakk. Noe nytt som vi ikke har prøvd før i Kristiansund!

 

 

Medlemsmøte tirsdag 27. oktober  (Tore, 20. oktober 2009)

Neste tirsdag blir det medlemsmøte i Sjakklubben. Det er ikke ofte vi har medlemsmøter. Det er som oftest nok med styremøter og at vi prater med hverandre for å bli enige om aktuelle saker. Men nå skjer det så mye i klubben, at styret føler at det er behov for et medlemsmøte. Der ønsker styret å ta opp fem saker: 1) Lokalet; 2) Rekruttering; 3) Aktiviteten framover; 4) Sjakktrening for voksne og 5) Magnusmatchen/neste års GP-turnering.

Medlemsmøtet begynner kl. 2000 og varer nok i et par timer. Det blir bespisning; enten pølser m/brød eller pizza.

 

 

Karl W. viser sluttspill i ettermiddag  (Tore, 20. oktober 2009)

Karl W. Strand
Foto: Roger Hojem.

I ettermiddag fortsetter Karl W. Strand med sitt sluttspillkurs for de yngre sjakkspillerne i klubben. Karl W. er kjent for sine gode sluttspillkunnskaper og har holdt mangt et parti til remis som han burde ha tapt, hvis motstanderen bare hadde hatt litt bedre kjennskap til sluttspill. Karl W. har også sagt at fordelen med gode sluttspillkunnskaper er at du allerede får en fordel i midtspillet, for du vet hvordan du bør sette opp brikkene for å få et bedre sluttspill. Hvilke brikker bør du bytte av, og hvilke bør du beholde? Kjenner vi sluttspillets finesser bedre, slipper vi å trå feil så ofte.

Den av verdensstjernene som har vist best sluttspillteknikk i det siste er Magnus Carlsen. I Nettavisen har stormester Leif Erlend Johannessen vist dette i en eminent studie av hvorfor Magnus er best. Dette er et felt som Magnus må ha jobbet med, for så seint som i fjor gjorde han en del feil i sluttspillet som nå ikke finnes i spillet hans.

 

 

Disp for Torger  (Tore, 19. oktober 2009)

I dag fikk vi innvilget dispensasjon fra reglementet slik at Torger Strand ikke går på utenlandskvota i forbindelse med lagsjakk. Reglementet både for NM i klubblag som går til helga, og seriesjakken er at Minst 2/3 av spillerne på et lag må ha vært fast bosatt i Norge minst det siste året. Denne regelen har vi visst om i flere år, men det var ingen som tenkte på at dette angikk den beste sjakkspilleren født i Kristiansund gjennom alle tider, Torger Strand. Vi tenkte kun på våre svenske og rumenske spillere. Inntil lagkapteinen studerte reglementet inngående og alarmerte oss. Folk fra andre lag i Osloområdet sendte oss også en beskjed noen timer seinere om det samme.

Da ble det sporenstreks sendt søknad til Norges Sjakkforbund ved turneringssjefen og Reglementsutvalget v/Lahlum der vi søkte om dispensasjon fra denne regelen for Torger Strand.

Etter reglene skulle Torger som har meldt utflytting til Spania og bor der fast, regnes blant vår utenlandskvote. Da måtte Torger ha kjempet om plassene på laget med 2 GM'er og 2 IM'er.
I dag har beskjeden kommet fra Reglementsutvalget at vår dispensasjon er innvilget, og Torger regnes ikke med i utenlandskvoten på laget til Kristiansund Sjakklubb!

 

 

4 kretsmestre kåret  (Tore, 19. oktober 2009)

Kretsmesterne
Foto: Roger Hojem.

Lørdag ble Kretsmesterskapet for ungdom arrangert i Kristiansund. Alle spilte i ei gruppe, men det ble klassevis premiering. Audun Hoem vant turneringa og ble også kretsmester i kadett. Vegard Kallset som var eneste som slo Audun, ble kretsmester for lilleputt. Alexey Gorskiy som også spilte på toppbordene ble kretsmester for miniputt mens Lars Christian Adriansen ble kretsmester for mikroputt.
Les mer her...

 

 

Formannen har ordet
2010 blir spennende
  (Aage, 18. oktober 2009)

Skal vi tro tilbakemeldingene fra spillere, så var vår Grand Prix turnering aldeles utmerket. Stor og sterk deltakelse, god Bacalao og vi fikk masse inspirasjon til å legge planer for fremtiden. Skolesjakken er i gang, KM for ungdom viste at vi har mange spillere som virker sultne og vi har forventninger til flere unge gutter det kommende året. Ekstra hyggelig var det at Audun Hoem ble kretsmester. Audun vant mot Ida Lahlum i Grand Prix turneringen, spilte et godt parti som ga seier mot Rune Edøy i klubbturneringen - og endelig vant han også mot Vegard Simensen. Audun har vært veldig aktiv i det siste og dette har gitt resultater. Vi krysser fingre for at både han, Vegard og minst 6-7 ungdommer i alderen 11-13 år synes det er morsomt med sjakk. Det er på det rene at vi har flere store talenter i klubben for tiden, men spørsmålet er om de vil prioritere den tid som kreves for å hevde seg. Det er et godt stykke å gå. Les mer...

 

 

KM for ungdom i gang  (Tore, 17. oktober 2009)

Kretsmesterskapet for ungdom er i gang i Sjakklokalet. Det er 17 deltakere og det spilles god sjakk på alle bordene. Alle spiller i ei gruppe, men det er klassevis premiering. Det blir store pokaler til alle sammen!

Resultatlista oppdateres fortløpende, og rundeoppsettet er her. Det spilles 6 runder med 20 minutters betenkningstid, men vi blir nok ferdige i 2-3-tida.

 

 

KM for ungdom i Kristiansund lørdag 17.  (Tore, 16. oktober 2009)

I morgen spilles Kretsmesterskapet for ungdom i Kristiansund. Første runde starter kl. 11 i Sjakklokalet. Siste frist for påmelding og oppmøte er en halv time tidligere. Invitasjonen til KM står her. De som har meldt seg på hittil, står her.

Det blir salg av kaffe, vafler, pølser m/brød, brus og bananer/rosiner. De siste for ekstra energiinntak i de siste rundene. Det er åpent for alle til å komme og se på. Her blir det garantert mange interessante partier og dueller som du kan følge.

 

 

4 partier i høstturneringa i går  (Tore, 16. oktober 2009)

Fire svært interessante og gode partier ble spilt i klubben i går kveld. Les mer her...

 

 

Oppsettet for Midtnorgeserien har kommet  (Tore, 15. oktober 2009)

Oppsettet for kampene i Midtnorgeserien, 1. divisjon Møre og Romsdal har kommet fra Norges Sjakkforbund i dag. Les mer her...

 

 

Magnus likte ikke Liverpoolplakatene til Roger  (Tore, 14. oktober 2009)

Tidens Krav har i dag på side 20 på sportssidene ei helside med intervju av Henrik Carlsen, der han bl.a. forteller litt om da de var i NM i Kristiansund i 2001. Roger Hojem forklarer at han leide ut leiligheten sin til Carlsenfamilien under NM, men at Magnus som ikke er fan av Liverpool Football club, ikke likte alle Liverpoolplakatene som Roger hadde. Det står også selvsagt om arrangementet mellom Magnus Carlsen og Anand i Kristiansund i august neste år.

Nederst på sida er det en mindre sak med bilde av Per Erik Hoem og Aage Sivertsen om at de skal til Tal Memorial i Moskva for å lære og at de skal treffe Anand der.

Tidens Krav legger ikke ut hele papiravisa si, men en kortversjon av artikkelen Til Moskva for å lære om sjakk er å finne på nettsidene til avisa. Men det står langt mer i papirutgaven.
Får du ikke tak i papirutgaven, kan du kjøpe dagens avis her.

 

 

Andrerunden i høstturneringa ferdig  (Tore, 14. oktober 2009)

Tirsdag kveld ble de siste partiene i runde 2 i høstturneringa spilt. Spennende partier. Runde 3 er også klar og spilles allerede torsdag kveld. Les mer her...

I hurtigsjakkturneringa som ble spilt i går kveld, tok Karl W. Strand full pott. Det var bare 6 spillere og derfor spilte vi bergersystem med alle mot alle, fem runder og 10 minutterspartier. Verdt å merke seg er at Øystein Halse også tok poeng i et felt med bare voksne motstandere. Øystein var på sjakkundervisning tidligere på kvelden, dro på fotballtrening men kom tilbake kl. 20 for å være med på hurtigsjakkturneringa! Det er interesse det!

 

 

Hurtigsjakk tirsdag kveld  (Tore, 12. oktober 2009)

Tirsdag kveld har vi ei lita hurtigsjakkturnering over fire runder. Start ca. kl. 2000. 15-minutters partier, slik at vi blir ferdige på et par timer.

I høstturneringa blir de siste tre resterende partiene i runde 2 spilt tirsdag kveld. De starter kl. 1830. Les mer her...

 

 

Mange lag deltar i NM for klubblag  (Tore, 12. oktober 2009)

Helga 23.-25. oktober deltar Kristiansund med et lag i NM for klubblag. Det spilles på NOrges Toppidrettsgymnas på Bekkestua i Bærum. 6 runder fredag kveld til søndag, men bare 4 bord og hvert lag kan stille med åtte spillere. Det er mange lag som er påmeldt.

Nesten alle klubbene som har lag i eliteserien, stiller med minst et lag hver i tillegg til andre storklubber som Trondheim, Stavanger, Black Knights og Stjernen. Det er litt vanskelig å vurdere hvem som er favoritter, siden spillerne på laget ikke er offentliggjort ennå. Heller ikke Kristiansunds lag er 100% klart ennå. Vi antar vel at elitelagene vil bruke denne helga til å samkjøre laget sitt før Eliteserien starter to helger seinere. En ekstra bonus er det at vinneren får delta som norsk representant i Europacupen for klubblag i 2010.

 

 

Aage, Per Erik og Edwin til Tal Memorial i Moskva  (Tore, 10. oktober 2009)

Mikhail Tal 1936-1992.

Den neste superturneringa for Magnus Carlsen er Tal Memorial som går av stabelen i Moskva 5.-14. november. Der stiller 9 av de 11 beste i verden opp! Bare Topalov av toppene mangler. Dessverre er hjemmesida til turneringa ennå kun på russisk. Mikhail Tal var kjent som magikeren fra Riga og var den fremste angrepsspilleren i sin tid. Mange mener også at Tal er den fremste angrepsspilleren gjennom tidene.

Aage Sivertsen er invitert til å følge turneringa og tar med seg Per Erik Hoem og Edwin David. De drar rett fra Oslo etter at de tre første rundene i Eliteserien er spilt. Aage, Per Erik og Edwin drar til Moskva bl.a. for å lære slik at de kan plukke opp noen tips til vår superturnering neste år. Da kan vi også forvente oss fyldige rapporter her på klubbens sider fra våre utsendte til denne største turneringa i år.

 

 

Rangering av Elitelaget  (Tore, 9. oktober 2009)

Lagkaptein IM Axel Smith har i dag offentliggjort rangeringa av Elitelaget. Det er ingen overraskelser på lista. Les mer her...

 

 

Sluttspillkurs i helga  (Tore, 9. oktober 2009, oppdatert 10. oktober)

Det blir sluttspillkurs i Sjakklubben lørdag kl. 1200. Kurset er tiltenkt ungdommene, men alle kan delta. De som vil, bes melde seg på hos Aage med en tekstmelding til tlf 92621644.
Det er KM for ungdom i Kristiansund neste helg, og sluttspillkurset er lurt å være med på. Da er man litt ekstra forberedt til kretsmesterskapet.

 

 

Sjakkafé lørdag 10. oktober  (Tore, 9. oktober 2009)

Lørdag 10. oktober kl. 12-14 blir det sjakkafé i Sjakklokalet. Varme vafler med rømme/syltetøy har vi, og kaffe/te, brus.

Magnus Carlsen dominerer sidene i avisene, nettavisene, bloggene, radio og tv, og selvsagt kommer det til å bli mye snakk om Magnus' prestasjoner i Kina på Sjakkaféen. Vi skal også vise et lite utdrag fra filmen Prinsen av sjakk, og episoden der han spiller mot Garry Kasparov i Reykjavik som 13-åring.

 

 

To sider i Tidens Krav i dag  (Tore, 9. oktober 2009)

Torsdag formiddag var Tidens Krav innom i Sjakklokalet mens vi viste partiet Radjabov-Carlsen live på storskjermen. Det har blitt nesten to sider på side 14 og 15 i dagens avis med henvisning fra førstesida. En kortversjon av artikkelen Tidenes arrangement er å finne på nettsidene til avisa. Men det står langt mer i papirutgaven.

Tidens Krav er en av Sjakklubbens sponsorer, og har vært det i mange år. Får du ikke tak i papirutgaven, kan du kjøpe dagens avis her.

 

 

Åge vant med Torgertricks  (Tore, 9. oktober 2009)

Det ble seier til Åge Olsen i andrerunden i høstturneringa torsdag kveld. Les mer her....

 

 

Magnus live på storskjerm torsdag formiddag  (Tore, 7. oktober 2009)

Teimour Radjabov i 2005.
Foto av Ygrek og lagt ut på Wikimedia commons.

Fra kl. 0900 torsdag morgen viser vi live på storskjerm Magnus Carlsens nest siste parti fra Pearl Spring-turneringa i Nanjing i Kina. Dette er det siste partiet fra denne turneringa som går på dagtid. Den siste runden starter kl. 0400 fredag morgen. Derfor er dette det siste partiet som vises "i kristelig tid" der Magnus Carlsen har et psykologisk overtak på sine konkurrenter. Henrik Carlsen har vært intervjuet i Radiosporten på P1 og også på NRK1 i dag, der han sier at Magnus' offentliggjøring av samarbeidet med Kasparov har ført til et overtak for Magnus i denne turneringa. Motstanderne måtte i tillegg til å forberede seg på hvilke åpninger Magnus spiller, også forberede seg på hva Kasparov spilte. Og det siste fikk de bare to uker på seg.

GM Teimour Radjabov er nummer 7 på verdenslista og bare 22 år gammel. Selv om Magnus er god, blir ikke dette enkelt for Magnus.

Tidens Krav kommer i Sjakklokalet for å lage en reportasje om Magnus, så det er viktig at mange kommer innom. Vi har ferske rundstykker, pålegg, syltetøy, kaffe/te, så du kan ta lunsjen i Sjakklokalet og følge med på partiet Radjabov-Carlsen.

Les også dagens intervju med Henrik Carlsen på Schacksnack.

 

 

Magnus og Anand på TV fra Kristiansund  (Tore, 7. oktober 2009)

Vishy Anand i 2005.
Foto av Ygrek og lagt i det fri på Wikimedia commons.

Aage G. Sivertsen har offentliggjort i Aftenposten i dag at hurtigsjakkmatchen mellom Magnus Carlsen og verdensmester Viswanathan Anand i Kristiansund i august 2010 kan bli vist på TV.

Ingen avtaler er skrevet ennå men flere fjernsynskanaler skal være interesserte i å vise matchen. Det hjelper selvsagt på interessen at Magnus Carlsen gjør det så bra for tida.

På Island har de tradisjoner med å vise sjakk på tv. Det ga gjenlyd over store deler av verden da selveste Bobby Fischer blandet seg inn i et sjakkprogram på islandsk tv. Han mente at kommentatoren hadde oversett en fiks kombinasjon i et av partiene. Men tenk at de på Island har de over to timer sjakk på fjernsynet på lørdagskvelden! Vi kan nok ikke håpe på det i Norge, men det er jo lov å drømme.

 

 

Europacupen for lag i gang  (Tore, 6. oktober 2009)

Europacupen for lag har startet i Ohrid i Makedonia. Norske representanter er Moss Schackklub som har et flott reisebrev her, og storkjempen blant norske klubber, OSS som stiller med et ungt lag.

Europacupen for lag er en av målsetningene for elitelaget til Kristiansund Sjakklubb. Moss har lagt opp løypa, og den skal vi følge i. Men vi satser på at vi ikke bruker like mange år på det som Moss.
Kristiansund Sjakklubb ønsker både OSS og Moss lykke til i Europacupen! Men kanskje vi følger litt ekstra med Moss og heier litt mer på dem? Vi kjenner jo oss igjen i en klubb med ambisjoner fra en småby. Heia Moss (og OSS)! :-)

 

 

Det ble spennende i formiddag  (Tore, 6. oktober 2009)

Magnus Carlsen slo Wang Yue i Pearl Spring-turneringa i Nanjing i dag. Rundt lunsjtider ble det folksomt i sjakklokalet da flere kom innom og andre ringte for å diskutere analyser av partiet. I morgen er det heldigvis hviledag. Magnus skal ha svart mot Radjabov på torsdag og hvit mot Jakovenko på fredag. Vi vet ennå ikke om vi kommer til å vise torsdagspartiet i klubben. Den siste runden i Nanjing på fredag, starter kl. 1000 kinesisk tid; dvs. kl. 0400 fredag morgen. Det er vel heller tvilsomt om vi kommer til å ha åpent i Sjakklokalet på det tidspunktet. :)

Du kan lese om turneringa på mange nettsider, men jeg vil henlede oppmerksomheten på Schacksnack som har en Olle Persson i Nanjing som rapporterer fra hver runde. Du får ikke analysene, siden han ikke har tilgang til hverken brett, brikker eller et sjakkprogram, men han forteller svært godt om turneringa. Og har du ikke lest rapportene hans fra før, så sørg for å lese dem alle sammen. Det er verdt det.

 

 

Magnus på storskjerm i klubben tirsdag formiddag  (Tore, 5. oktober 2009)

Magnus Carlsen og Topalov spilte remis i dag. I morgen skal han spille hvit igjen, etter to svartpartier de siste to dagene. Motstanderen er Wang Yue, hjemmehåpet, men også den svakeste spilleren, hvis man kan definere noen som svake på dette nivået. I klubben har vi ferske rundstykker og pålegg slik at du kan ta lunsjen her. Kaffe og te har vi også. Partiet starter kl. 9 og varer nok til kl. 11-12-13.

 

 

Bøssebærere i TV-aksjonen  (Tore, 4. oktober 2009)

Søndag 18. oktober er det TV-aksjonen og inntektene i 2010 går til Care. Midlene fra TV-aksjonen CARE skal gå til verdens fattigste kvinner og jenter fordi de rammes hardest av fattigdom, nød og urettferdighet.

Kristiansund Sjakklubb skal stille med mange bøssebærere den søndagen. Vi har tid til å sette av noen timer tidlig søndag ettermiddag. Meld deg på til Roger Hojem, og han koordinerer vår innsats.

Den viktigste grunnen til at vi gjør dette, er i Sjakklubben mener vi det er viktig å vise våre yngre medlemmer at det er viktig å bry seg om andre mennesker som ikke har det så godt. Vi skal ikke bare lære å spille sjakk, men på veien skal vi også bli dugende mennesker.

 

 

Magnusmatch i klubben mandag formiddag også!  (Tore, 4. oktober 2009)

Magnus Carlsen i aksjon i Pearl Spring i Nanjing, Kina.

Det ble remis mot Leko for Magnus i dag. I morgen møter han verdenseneren med svart. Veselin Topalov har for vane å avslutte turneringene sine sterkt, så selv om Magnus vant i forrige uke, kan dette gå begge veier. Topalov slo også Jakovenko i dag, og kan ha funnet tilbake litt av formen.

I alle fall, du kan følge med på partiet Topalov-Carlsen i Sjakklubben mandag formiddag. Partiet starter kl. 9 norsk tid, og varer nok til kl. 12-13. Vi sees!

 

 

Finn en grasrotmottaker du også!  (Tore, 2. oktober 2009)

Sjakkhuset har oppfordret sine lesere til å støtte Kristiansund Sjakklubb. Er det lenge siden du spurte en om hun/han ville støtte Kristiansund Sjakklubb ved å gi sin grasrotandel til oss?

Det står en forklaring hvordan på sidene til Sjakkhuset, og også på våre egne sider. Det er fremdeles mange spillere som ikke har registrert seg. Det enkleste er å bruke mobiltelefonen og sende 980283496 til 2020!

Selv om Kristiansund Sjakklubb ligger på andreplass blant grasmottakerne i Kristiansund, er det f. eks. langt fram til Kongsvinger Sjakklubb som har fått inn 90 000 kroner bare i september! Og det på kun fem spillere.

 

 

Sjakk-kafé på lørdag  (Tore, 2. oktober 2009)

Utrolige Magnus Carlsen vant i dag igjen! 4,5 poeng av 5 mulige mot den motstanden i Nanjing Pearl Spring. Partiet ble vist i Sjakklubben og flere kom innom i lunsjpausa og rakk akkurat de siste trekkene før Radjabov ga opp. I morgen er det fridag i Nanjing, men da blir det sjakk-kafé igjen!

Det er Smøladagan. I den anledninga har vi åpent i sjakklokalet fra kl. 1000-1500 i morgen lørdag 3. oktober.

På søndag må du legge søndagsturen innom Sjakklubben, for da følger vi partiet Peter Leko-Magnus Carlsen. Det starter kl. 9 og varer sikkert til kl. 11-12-13.
Og på mandag følger vi partiet Veselin Topalov-Magnus Carlsen!

 

 

Følg Magnus live fredag formiddag i klubben   (Tore, 1. oktober 2009)

Fredag formiddag kan du følge Magnus Carlsen live i Sjakklubben i den kinesiske superturneringa Nanjing Pearl Spring. Etter dagens vinst leder han soleklart. Magnus Carlsen er den eneste som har vunnet partier. Han har 3,5 poeng (4) mens de to nærmeste har 2 poeng.

Fredag kl. 0900 starter Magnus' parti mot Teimur Radjabov, og Magnus skal ha hvit. De har bare 1,5 time på de første 40 trekkene, så vanligvis har mye skjedd før kl. 1200. Kan du ikke følge hele partiet i klubben, kom innom i lunsjpausa. Vi stiller med kaffe og rundstykker.

 

 

Åge slo Audun i høstturneringa  (Tore, 29. september 2009)

Åge Olsen vant.
Foto: Roger Hojem.

I høstturneringa i går kveld vant Åge Olsen sitt parti mot Audun Hoem i turneringa. Åge spilte siciliansk, og Audun forsøkte seg med et kongeangrep som alle andre så ikke lyktes. Noen av oss andre hadde håpet på en mer jevnspilt match, siden de begge lå ganske jevnt på FIDEs rating-performance i turneringa i helga. Der skilte det bare 200 ratingpoeng, mens det skiller 700 poeng i det norske ratingsystemet på de to kombattantene.

Iver Hoem fikk walk over-seier og et poeng mot Tor Wetle Hoem. Geir Ove Olsen har trekt seg, og da ble det også en walk over og et poeng til Øystein Halse.

Runde 2 er satt opp. Les mer her...

 

 

Nye FIDEtall etter turneringa i helga  (Tore, 29. september 2009)

Vi har nettopp fått beskjed fra turneringssjef Yggeseth i Norges Sjakkforbund at ratingtallene fra FIDE for Sparebank1 Nordvest Grand Prix 2009 har kommet! Raskt levert av både Yggeseth og FIDE!

 

 

Oppdatert fotoalbum fra Grand Prix-turneringa  (Tore, 29. september 2009)

Vi har nå lagt ut et oppdatert fotoalbum fra Sparebank1 Nordvest Grand Prix 2009. Det er nå 122 bilder der! I løpet av uka skal vi legge til tekst på bildene med navn på dem som er avbilda.
Partier fra turneringa skal vi også legge ut, og de vil komme etter hvert utover i denne uka.

 

 

To partier i høstturneringa i kveld  (Tore, 29. september 2009)

I klubben i kveld blir det spilt to partier i første runde i høstturneringa. Dette blir Hoem'enes kveld: Audun Hoem-Åge Olsen og Iver Hoem-Tor Wetle Hoem. Geir Ove Olsen har trekt seg, så Øystein Halse får walk over i kveld. Når disse partiene er ferdigspilt, blir runde 2 trekt.

 

 

Utrolig men sant, Axel vant  (Tore, 29. september 2009)

Det er ikke utrolig at IM Axel Smith vinner en lynsjakkturnering i Kristiansund. Det utrolige var at det var tidshandicap og siden ratingtallet til Axel var mye høyere enn de andre, fikk han stort sett 30 sekunder på sitt parti mot at motstanderen fikk 9,5 minutt! Til tross for dette, Axel vant alle sine partier! Han stakk dermed av med premien; et gavekort på et Amfi kjøpesenter av verdi 1000 kroner. Det er vel unt!

Det var 13 deltakere. Mot 3 av dem fikk Axel hele 1 minutt spilletid. Men det var mot stormesterdødaren på Amfi Futura, Rune Edøy, at han var i størst trøbbel for å få et tap. Men Rune greide ikke gjenta sin bedrift fra simultanen mot GM Simen Agdestein på akkurat samme sted for en del år siden. Andreplassen tok, kanskje noe overraskende, en god Audun Hoem med 8 poeng. Flere fikk 7 poeng, og blant dem var unge, lovende Øystein Halse. Det var artig med tidshandicap, og det førte til at ratingforskjellen ble noe utjevnet. Men med ett minutts spilletid (eller et halvt som Axel hadde), må man tenke fort for å vinne partiene. Artig var det, og noe vi må gjenta. Takk til Amfi Futura som tok i mot oss!

 

 

Lynsjakk på Amfi Futura kl. 1700 i dag  (Tore, 28. september 2009)

Det blir lynsjakk med tidshandicap på Amfi Futura kjøpesenter i ettermiddag fra kl. 1700. Det blir tidshandicap. Et parti varer i maksimum 10 minutter, men siden det er tidshandicap reguleres tida den enkelte spiller får av hvor god han/hun er.
Hvis en sterk spiller møter en svak spiller kan i verste fall den sterke spilleren bare ha 30 sekunder på alle sine trekk, mens motstanderen har hele 9 minutter og 30 sekunder. Det er nesten umulig å vinne et sjakkparti på 30 sekunder, så dette kan bli artig å følge med på.

 

 

Bildeserie fra turneringa i TK  (Tore, 28. september 2009)

Tidens Krav har laget en bildeserie fra turneringa i helga. Også en artikkel fra turneringa i dagens webutgave. Det står mer i papirutgaven.

 

 

Klassevinnerne  (Tore, 28. september 2009)

Det var mesterklassen som var den største gruppen i turneringa med 27 spillere. Det var kun Pål Andreas Hansen, Verdal, fra klasse 1 som blandet seg inn blant mesterspillerne så de er nevnt.

Vinner av klasse 1, suverent, ble Pål Andreas Hansen, Verdal, med 4 poeng. Han fikk pengepremien for gruppeseieren i klasse 1 på 1000 kroner alene. (I tillegg sanket han også inn 1100 kroner for tredjeplassen.) De andre som fikk pokaler i klasse 1 var: 2. Roar Nakken, Aalesund, 3. Pål K. Levang, Black Knights, 4. Alexander R. Flaata, Black Knights, og 5. Eilif Odde, Kristiansund. Alle disse med 3 poeng,

Klasse 2 ble vunnet av Markus Moripen, Nordstrand, nummer to ble Stig Sætre, Aalesund, og nummer tre Per-Chr. Stenvaag, Aalesund. Disse tre fikk 3 poeng og delte også pengepremien i klasse 2 og fikk 200 kroner hver. Nummer 4 ble Rich. Wicklund-Hansen, OSS, og 5 ble Gregor Taube, SK1911. Begge fikk 2,5 poeng.

I klasse 3 var Håvard Bjerkevik suveren med 3,5 poeng og tok med seg hele pengepremien for klasseseieren alene, 500 kroner. De andre fikk pokal: 2. Johannes Haug, Nordstrand med 2,5 poeng. 3. Håvard Ramstad, Aalesund, med 2 poeng.

I klasse 4 ble pengepremien delt mellom de to første som hadde samme poengsum. Vinner av klassen ble Bjørn Dybvik, Aalesund, og nummer to ble Kristiansunds Rune Edøy. De fikk 2,5 poeng. Pokal ble det til 3. plassen Jan Erik Skog, Aalesund, som fikk 2 poeng.

I femteklassen ble det pengepremien delt mellom de fire spillere som alle fikk 2 poeng. De fikk 150 kroner hver. Her var det Kristiansundsdominans. Gruppevinner ble Audun Hoem, Kristiansund. Andreplassen gikk til Henrik Øie Løbersli, Kristiansund, og tredjeplassen til Øyvind Hoem Vaseng, Kristiansund. Fjerdeplassen tok Arman K. Ghaderi, Trondheim.

 

 

Georgiev og Tiger vant  (Tore, 28. september 2009)

Fra venstre: GM Rusev, GM Georgiev og GM Hillarp Persson.
Foto: Roger Hojem.

Sparebank1 Nordvest Grand Prix 2009 ble vunnet av GM Vladimir Georgiev, Makedonia, på litt bedre monradkvalitet enn GM Tiger Hillarp Persson, Sverige. Begge endte på 5 poeng og delte pengepremien for første- og andreplassene ble delt mellom de to.

Det var ingen på 4,5 poeng, men hele åtte spillere på 4 poeng. Alle disse delte pengepremiene fra 3. til 10. plass. Kun monradkvaliteten skilte. Best kvalitet av dem hadde unggutten Pål Andreas Hansen, Verdal som tok en overraskende tredjeplass. Han trodde det ikke sjøl heller, for han dro rett før premieutdelinga. Pål Andreas hadde en remis mot GM Leif Øgaard som sitt kanskje beste resultat. Fjerdeplassen gikk til GM Krasimir Rusev, Bulgaria, mens GM Vladimir P Malaniuk, Ukraina, tok femteplassen. De andre på 4 poeng ble i rekkefølge, 6. IM Jovanka Houska, England, 7. IM Nils Grandelius, Kristiansund, 8. IM Torbjørn R. Hansen, SK1911, 9. Joachim B. Nielsen, Bergens, og Øyvind Andersen Lundeby, Kristiansund på tiendeplass.

På 3,5 poeng var det også en rekke sterke spillere: 11. IM Axel Smith, Kristiansund, 12. FM Frode Urkedal, SK1911, 13. IM Torstein Bae, SK1911, 14. Tore Kolås, Trondheim, 15. GM Leif Erlend JOhannessen og 16. GM Leif Øgaard, begge OSS.

Det bør nok skrives at det var kun fem runder og det er nok for få runder til å skille klart mellom de beste spillerne. Avgir de poeng på en av de tidlige rundene, så har de ingen sjanser i toppen. Vi tar konsekvensen av det, og neste års turnering blir arrangert med 6 runder.

 

 

Runde 3 i gang  (Tore, 26. september 2009)

Roar Nakken, Aalesunds, fyller 40 år i dag!
Foto: Roger Hojem.

Runde 3 startet kl. 1500. Etter runden, ca. kl. 1900, blir det et foredrag av GM Mihai Suba som blir sterkt anbefalt av andre GM'er i turneringa. Etter foredraget er alle invitert hjem til Aage Sivertsen på Innlandet, og de 40 første som kommer, får bacalao.

Resultatlista etter andre runde har ikke mange overraskelsene. Det ble igjen favorittseire i de fleste partiene. Det største unntaket kom dog på bord 2, der Tore Kolås, Trondheim (eks. Volda), greide en remis mot stormester Leif Erlend Johannessen. Kjell Tore Sandum på et mye lavere bord greide heller ikke mer enn remis mot den uratede Håvard Bjerkevik fra Ørsta. Roar Nakken, som fyller 40 år i dag, ga seg selv den beste geburtsdagsgaven, da han slo selveste Øyvind Andersen Lundeby. Det er en ratingforskjell på de to på 350 poeng i Øyvinds favør. Vi gratulerer Roar med dagen!
Tor Wetle Hoem har også geburtsdag og feirer sin 35-årsdag.

 

 

Erling slo favoritten  (Tore, 26. september 2009)

Erling Storeide, Aalesunds, overrasket i første runde.
Foto: Roger Hojem.

I første runde i Sparebank1 Nordvest Grand Prix gikk favorittene seirende ut av de aller fleste matchene. Runden var seedet, og det skal være stor forskjell på hvert enkelt bord. Men det blir bestandig en og annen ratingfavoritt som må slite litt mer, og Erlig Storeide fra Aalesunds, viste at han kunne kjempe. Kristiansunds Edwin David satt på den andre sida av bordet, og måtte gi tapt for Erling denne gangen.

Du kan lese mer om førsterunden og oppsettet for andrerunden på Grand-Prix-siden. Sjekk også ut vårt store bildegalleri fra turneringa. Roger Hojem har tatt alle bildene, og han har lovt at han skal ta enda flere på lørdag. For da er det jo to runder!

Runde 2 starter kl. 1000 og runde 3 starter kl. 1500 på lørdag.

 

 

Følg resultatene her  (Tore, 25. september 2009)

Vi oppdaterer resultatlista etter hvert som partiene blir ferdige. Så snart spillerne har levert monradkortet til turneringsledelsen, blir resultatlista oppdatert på internett.

 

 

Turneringa kom i gang ei time for seint  (Tore, 25. september 2009)

Grand Prix-turneringa kom i gang, en time for seint dessverre. Turneringsledelsen slet med at programmet Turneringsservice ikke foretok riktig trekning i første runde. Alt ble dobbeltsjekket og trippelsjekket, men det ble gang på gang feil trekning. Da det så ut til at det var riktig, og vi skrev ut bordkort, ble det feil på et par, og vi måtte ta alt på nytt.

Bug'en i programmet var at vi hadde en spiller som hadde meldt forfall til første runde inne. Han sto som "ikke tilstede" og kom ikke med i trekningene. Det var først etter at turneringsledelsen slettet ham fra lista i dag, at vi fikk ei korrekt trekning. Det innebar imidlertid at runden kom i gang først kl. 2100.

 

 

Sjakkhuset med utsalg under Grand Prix-turneringa  (Tore, 25. september 2009)

Sjakkhuset stiller med utsalg under Sparebank1 Nordvest Grand Prix. WIM Silje Bjerke får ansvaret for å selge utstyr, bøker og dataprogram, og de har lokalisert seg blant sofagruppene (analyserommet) i Handelsstanden.

 

 

Grand Prix-turneringa forberedes  (Tore, 25. september 2009)

Det har vært hektisk aktivitet i Handelsstanden i hele dag. Vi har forberedt turneringa, og det ser ut til at det blir veldig flotte spillelokaler. Det gjør seg med hvite duker på bordene.

Per Erik og Aage har også hentet spillere og gjester som har kommet til byen. Det har vært mye organisering av denne Grand prix- turneringa, og Per Erik Hoem har gjort en kjempejobb. Han har lagt en ny standard for oss i hvordan vi skal arrangere ei helgeturnering.

Siden det er ei internasjonal turnering kommer vi til å følge reglene mer striks enn i vanlige GP-turneringer. Det blir ikke lov å ta med seg en mobiltelefon inn i spillelokalet; spillerne har ikke lov til å snakke med hverandre om sjakk eller partiet. Spillerne har heller ikke lov til å forlate spillelokalet, og hvis de må gjøre det, kommer de til å bli fulgt av turneringsledelsen.
Analyserommet er adskilt fra spillelokalet og de som spiller har ikke lov til å gå inn i analyserommet.

 

 

Fint besøk i klubben i går kveld  (Tore, 25. september 2009)

På klubbkvelden torsdag kveld, 24. september, kom våre svenske gjester innom klubben. Ledet an av vår sjakktrener IM Axel Smith, kom også IM Nils Grandelius og GM Tiger Hillarp Persson. Alle tre skal spille i Sparebank1 Nordvest Grand Prix som begynner fredag kveld. Både Smith og Grandelius er med på Kristiansunds eliteserielag. Seinere på kvelden kom også GM'ene Leif Øgaard og Mihai Suba innom, men da glemte vi å ta fram fotografiapparatet, dessverre. Vi får ta det igjen i løpet av helga.
Det er ikke ofte at vi har 3 GM'er og 2 IM'er på besøk samme kveld i Kristiansund Sjakklubb!

Roger Hojem tok også noen andre bilder som du finner i dette fotoalbumet. På dette albumet vil vi legge ut bilder fra turneringa Sparebank1 Nordvest Grand Prix fortløpende i løpet av helga.

 

 

Favorittseire i høstturneringa  (Tore, 24. september 2009)

I første runde i høstturneringa ble det favorittseire i de tre partiene som ble spilt. De tre voksne slo de tre lilleputtene. Les mer på sida til høstturneringa.

 

 

Lars Hjelmås går tilbake til Drammen  (Tore, 24. september 2009)

Vi fikk en trist beskjed fra Forbundet i dag. Lars Hjelmås har meldt overgang til Drammen. For Kristiansund Sjakklubb er det synd, og selvsagt en klar styrkelse av laget til Drammen. Vi ønsker Lars og Drammen lykke til!

Lars spilte to avgjørende lagkamper for Kristiansund Sjakklubb i vår. Han var med på kvalifiseringskampen i Surnadal mot Verdal som vi vant 5-0. Lars var med på å roe nervene våre da han hadde vinst ganske tidlig i partiet.

I den siste kvalifiseringskampen mot Tromsø om opprykk til Eliteserien spilte Lars Hjelmås på tredjebordet mot Jan S. Berglund. For et parti! I det 10. trekket sitt spiller Lars 10. Ke2!. Spill gjennom partiet her. Se på stillinga ved det 18. trekket, og seinere på hvits kongevandring først fram til midten av brettet og så tilbake.

Siden Lars nå slutter hos oss, kan vi gjengi Aage G. Sivertsens panegyriske hylling etter kampen:
Lars Hjelmås er en skatt. Han spiller sjakk i reneste Tal-stil. Suba hadde bemerket før matchen startet at vi måtte spille safe og bruke tiden. Lars forklarte meg underveis at det ikke var mulig for ham å spille safe sjakk. Han beklaget. Jeg må innrømme at jeg er glad i Lars' spillestil, selv om det denne gangen ble vel nervepirrende, i alle fall for oss som stod ved siden av bordet.

Min venn Lars, husker du Lars Grini? Han nektet å hoppe med hjelm. Når du spiller sjakk, så virker det som om alt sikkerhetsutstyr er ukjent. Mot Verdal hadde du vinst etter en halvtime. Denne gangen spilte du nok en gang glimrende!

 

 

Langhelg med sjakk i Kristiansund  (Tore, 23. september 2009)

Fra torsdag blir det mange spennende sjakkaktiviteter. Sett av helga og kveldene før og etter til denne "festivalen".
Torsdag: 6 partier i høstturneringa i klubben. Kasparov-Karpov spiller lynsjakk i Valencia og i klubben viser vi det fra kl. 1900.
Vår sjakktrener IM Axel Smith og IM Nils Grandelius og GM Tiger Hillarp Persson kommer innom klubben i løpet av kvelden.
Fredag - søndag: Stor Grand Prix-turnering spilles i Handelsstanden med 7 GM'er og 3 IM'er. Alle i en åpen klasse! Alle kan komme innom og se på. Så mange gode sjakkspillere har ikke vært samlet i Kristiansund før.
Lørdag kveld: Ca. kl. 1900, etter siste runden i Grand-Prix-turneringa, holder seniorverdensmester GM Mihai Suba et foredrag i Handelsstanden. GM Suba nærmest revolusjonerte sjakkforståelsen da han publiserte boka Dynamic Chess Strategy i 1991.
Etter GM Subas foredrag, ca. kl. 2000, inviterer Aage G. Sivertsen på bacalao i Nils Bakkes vei 5 på Innlandet. De 40 første som kommer, får bacalao.
Mandag: Sjakkturnering med tidshandikap på Amfi Futura kjøpesenter kl. 1700. Vinneren får gavekort fra Amfi på 1000 kroner.
Sjakktrening i klubben med sjakktrener IM Axel Smith for eliteseriegjengen. Men det er åpent og god plass til alle andre også.
Og i kveld onsdag viser vi matchen Kasparov-Karpov i klubben fra kl. 1900. To hurtigsjakkpartier vises live!

 

 

66 medlemmer i klubben  (Tore, 23. september 2009)

Kristiansund Sjakklubb har i dag, med de siste oppdateringene og innmeldingene før helgas Grand Prix-turnering fått 66 medlemmer! Siste innmeldte/overgang er Benjamin Arvola som er 16 år gammel, og er en lovende, ung sjakkspiller. Sjakklubbens medlemsmasse har en klar overvekt av unge spillere, da hele 40% (27 stykker) er 17 år eller yngre.

Kvinneandelen er ikke noe vi skal være fornøyd med. Den er på bare 3%! Kun to. Caroline Sivertsen og Sheila Barth Sahl. Der har vi en jobb å gjøre, gutter.

 

 

Vegard tok første stikk  (Tore, 23. september 2009)

Første partiet i høstturneringa ble vunnet av Vegard Simensen i vanlig stil. Vegard kom ikke særlig godt ut mot Trond Harald Saltnes, men da sjansen kom i sluttspillet lot han seg ikke be to ganger og grep den med begge hendene. I følge Karl W. Strand, nestoren i sluttspill i klubben, spilte Vegard fornuftig og godt i sluttspillet og sikret seg seieren.

Dette betyr at Vegard har tatt et avgjørende steg mot å være blant de fremste i høstturneringa. Trond Harald Saltnes var en av de største favorittene sammen med Åge Olsen og Tor Wetle Hoem. Men Vegard er outsideren. Han har vist tidligere, da han ble klubbmester, at han kan vinne ei turnering i klubben.

 

 

Nye sider for Grand Prix-turneringa, Eliteserien og Midtnorgeserien  (Tore, 22. september 2009, oppdatert)

Nye sider for Eliteserien og Midtnorgeserien for sesongen 2009-2010 er laget i dag. Det er også snarveier til dem i lista til venstre. Vi har i dag også begynt på Grand Prix-sidene våre for turneringa i helga.

 

 

Følg matchen Kasparov-Karpov i klubben  (Tore, 22. september 2009)

Karpov og Kasparov møtes til en liten rematch i Valencia i kveld. 25 år etter det fem måneder lange oppgjøret om verdensmestertittelen i Moskva i 1984.

Det blir en hurtigsjakkmatch med betenkningstida 25'+5' som begynner i kveld kl. 1900. Vi viser den live i Sjakklubben! Det er også en hurtigsjakkmatch onsdag kl. 1900 med samme betenkningstida. Rematchen avgjøres på torsdag kl. 1900 med lynsjakk. Alt vises live via internett i Sjakklubben. Det er artigere å følge slike partier sammen med andre sjakkspillere enn å sitte aleine foran pc'en hjemme. Partiet er nok ferdig i løpet av en time.

GM Raymond Keene har en artikkel i The Times om hvordan de to store rivalene kunne møtes over sjakkbrettet igjen. The Guardian gjenforteller den ekstremt kjedelige fem-måneders lange matchen i 1984! Nettsida til arrangøren har en del linker og nyheter, bl.a. om at Kasparov forberedte seg til matchen sammen med Magnus Carlsen i Oslo.

Anatolij Karpov var den dominerende spilleren fra begynnelsen av 1970-årene (etter at Fischer la opp i 1972) og påvirket spillemåten til mange spillere. Bl.a. likte Karpov å spille mot enslige bønder, og siden han var så god gikk åpninger der en av spillerne tar på seg en singelbonde i sentrum av moten, for en stund. I Kristiansund Sjakklubb var vel vår lokale mesterspiller, Karl W. Strand, den som fulgte Karpovs spillestil best.

Da Garri Kasparov overtok hegemoniet i sjakkverdenen kom litt mer dynamisk spillestil tilbake. Kasparov var verdens sterkeste spiller fram til han la opp i 2005. Det er umulig å finne ut av, men mange regner Kasparov som den aller sterkeste sjakkspilleren gjennom tidene.

 

 

Offisielle ratingtall fra NSF  (KT, 21. september 2009)

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund.

 

 

TKTV kommer på besøk tirsdag kveld  (Tore, 21. september 2009)

TKTV har en serie gående som heter Klubben min. De drar rundt til forskjellige lag og organisasjoner og lager en reportasje om klubben.

Tirsdag 22. september kommer TKTV til Kristiansund Sjakklubb! Pål Sundøy skal komme ca. kl. 1830-1900. Da får han se våre flotte, unge spillere i aksjon samt at det også blir litt langsjakk litt seinere. Husk også at første runde i høstturneringa kan spilles både tirsdag og torsdag.

Vi får forhåpentlig vist at vi er en klubb med et godt sosialt miljø som passer for sjakkspillere i alle kategorier. Derfor er det kjekt om mange kommer litt tidligere enn vanlig denne kvelden slik at vi får vist oss fram.

 

 

Høstmesterskapet i Kristiansund Sjakklubb 2009  (Roger, 17. september 2009)

Høstturneringen starter den 24. september. Har du meldt deg på? Det er ditt trekk!
Foto: Tidens Krav

14 spillere har meldt seg på årets høstturnering. Det er fortsatt mulighet for etternølere å melde seg på, men da må undertegnede få beskjed innen tirsdag 22. september klokken 17. Det spilles 7 runder Monrad med alle i en gruppe. Betenkningstiden er 90 minutter på 40 trekk og 30 minutter på resten av partiet. Maksimalt kan et parti vare 4 timer. Runden starter klokken 19.30, men de som skal møte en av juniorene må begynne klokken 18. Les mer...

 

Terminliste langsjakk i høst (torsdager)
1. runde 24. september
2. runde 1. oktober
3. runde 15. oktober
4. runde 29. oktober
5. runde 12. november
6. runde 26. november
7. runde 10. desember

 

 

Formannen har ordet
100 deltakere i Grand Prix!
  (Aage, 9. september 2009)

Vi gratulerer vår egen Per Erik Hoem med suveren innsats når det gjelder den kommende Grand Prix turneringen. Nå har vi allerede passert 100 deltagere. Jon Ludvig Hammer fikk dessverre (for oss) et kanontilbud om å spille en turnering i USA og måtte trekke seg, men det tikker stadig nye påmeldinger inn. Vi har utvidet spillelokalet og vil ikke ha problemer med å ta imot rundt 120-130 spillere. Om dette er tidenes sterkeste helgaturnering i Norge vet vi ikke, men vi vet at vi kan tilby en av de flotteste spillelokalene i Norge! Les mer...

 

 

Sjakk neste uke  (Roger, 6. september 2009)

Sjakkskole tirsdag
Tirsdag 8. september er det sjakkskole for de yngste. Barna blir delt inn i to grupper; en A-gruppe for de som har holdt på en stund og en B-gruppe for de som er litt ferskere. Dette gjøres for at vi skal få best mulig kvalitet over undervisningen.

A-gruppen starter klokken 17 hvor Aage Sivertsen har ansvaret for undervisningen. Er det noen ungdommer eller voksne som har lyst til å delta på undervisningen, så er de hjertelig velkommen. De fleste av klubbens medlemmer har stor nytte av å delta på undervisningen. B-gruppen starter med undervisningen klokken 18 og her er det Roger Hojem som har ansvaret for undervisningen.

Er det interesse for å spille en hurtigsjakkturnering tirsdag, så arrangerer vi en 5 runders monrad med 15 minutters betenkningstid pr spiller med start klokken 20.

Onsdag
A-gruppen har også sjakkundervisning på onsdagene fra klokken 17. Er det noen voksne som har lyst til å spille lynsjakk etc., så er de hjertelig velkommen etter at sjakkskolen er slutt klokken 18.30.

Torsdag
Torsdag 10. september er det hovedspillekveld for sjakklubben. Dørene åpnes klokken 19.30. Årets høstturnering vil bli spilt hovedsakelig på torsdagene med start klokken 19.30. Første runde i årets høstmesterskap er torsdag 17. september. Påmelding for langsjakkturneringen skjer til Roger Hojem, som er turneringsleder.

Det betyr at sjakklubben holder åpent tre kvelder i uken i høst. Det vil bli stor aktivitet i sjakklubben i høst.

 

 

FIDE-rating  (KT, 1. september 2009)

Mange av medlemmene i Kristiansund Sjakklubb har vært aktive i sommer, og det er derfor ekstra spennende å studere de nye ratingtallene som FIDE har offentliggjort i dag.

medlemsiden finner du en oversikt over våre spillere. For eksempel er Axel Smith (2415) som ventet over 2400 igjen, mens Tor Wetle Hoem (1979) som også er i fremgang har et stykke igjen til sin toppnotering på 2010. Anders Olsen (2081) nærmer seg fortsatt 2100 og Karl W. Strand (2077) er heller ikke langt unna, men Aage Sivertsen (1876) har pr. i dag et stykke igjen. Trond Harald Saltnes har fått sin første FIDE-rating på 1958 etter en solid prestasjon i Pula Open.

(Stadig flere spillere i klubben får FIDE-rating. Send en e-post til webmaster dersom du oppdager at en FIDE-link mangler for noen spillere på medlemsiden.)

 

 

Høsten er i gang  (Aage, 26. august 2009)

Kristiansund Sjakklubb satser stort, også i høst. Antall medlemmer vokser stadig. På bildet ser vi fra venstre; Audun Hoem, Vegard Simensen, Aage Sivertsen, Ole Henrik Dahlen og Malvin Rolland.
Foto: Roger Hojem

Da har vi startet høsten. Her er planer vi har for klubbkveldene i perioden frem mot nyåret:

  1. Vi flytter vår hovedspilledag for langsjakk fra tirsdag til torsdag. Påmelding for langsjakkturneringen skjer hos Roger Hojem, som er turneringsleder. Vi starter høstturneringen om et par – tre uker etter nærmere informasjon.

  2. Vi beholder tirsdager som spillekvelder og vil ha hurtigsjakk hver tirsdag, gjerne med en tematurnering eller med et foredrag av en åpning eller et annet tema før spillestart.

  3. Barn og unge blir fordelt i to grupper. De beste vil få tilbud om to spillekvelder i uka. Første spillekveld for alle barna er førstkommende tirsdag. Alle er hjertelig velkommen. Det planlegges å ha undervisning for barna – på tirsdager kl 18.00 og på torsdager, men det kan komme endringer. Dette blir avgjort på tirsdag i samarbeid med barna.

Vi er straks oppe i 100 deltakere(!) til vår Grand Prix turnering og vi ber så vel spillere i klubben og andre om å melde seg på så snart som mulig.

Vi gleder oss til mye sjakkundervisning, lek og gode kommentarer!

Sjakkhilsen fra Aage

 

 

Vinnere av Lotteri!  (Aage, 18. august 2009)

Øystein Halse stakk av med hovedgevinsten – en stjernekikkert til en verdi av 9000 kroner.

Bertil Jonassen fikk 2. premie og en høytrykksspyler til ca 3500 kroner, mens Alf havnen, Anna Hoem og Sjarmis (katta til Geir Ove Olsen) fikk hver sin kikkert. Vi gratulerer!!

 

 

Rapport fra Brno  (ØAL, 17. august 2009)

Etter noen års fravær fra sommersjakk tok jeg i 2004 fram ryggsekken og et gammelt ”flat”-magnetbrett for å reise til en turnering sommerstid. NM i Molde i 2004 ble etterfulgt av Esbjerg 2005, Predal (Romania) 2006, Stare Mesto/Uherske Hradiste (Tsjekkia) 2008. Da jeg året rundt har masse mennesker rundt meg både hjemme og på jobb valgte jeg å reise alene de første årene... I fjor ble Edwin med til Tsjekkia. Det var hyggelig, men også nyttig da undertegnede natten mellom femte og sjette runde havnet på sykehus med blant annet tilhørende røntgen- og gastroskopiundersøkelser. Glad for å være ved bevissthet fortsatte jeg turneringen på lavgir og lot en grundig gjennomlyst mage velge ut kandidattrekkene... og da kom helpoengene. Dette skremte meg ikke fra å velge Tsjekkia igjen. Her følger noen ord og glimt fra partiene, ”critical moments”. Les mer...

 

 

Formannen har ordet  (Aage, 2. august 2009)

Sommeren er på hell og høsten blir kjempespennende! Nå er det 70 påmeldte til vår Grand Prix turnering i slutten av september. I realiteten er det mellom 75-80 påmeldte fordi vi vet at det er flere både fra vår klubb og andre som helt sikkert stiller, men som ennå ikke har meldt seg på. Her fødes tydeligvis en ny Fosnaturnering. Snart skal dere få en liste over tidligere vinnere av Fosnacupen. Denne gangen må vi sette en sluttstrek ved 100 påmeldte. Vi har ikke lokaler til å arrangere for flere deltakere i år. Det er unikt at så mange celebre spillere har meldt seg på. Både i kvalitet og i antall spillere begynner dette å lukte mycket bra. Det kan se ut som om vi er i ferd med å bli oppdaget. Er du en av dem som ikke har meldt deg på ennå, så kan det være for sent når som helst - ikke for å presse for mye, men slik er realiteten. Les mer...

 

 

Tor Wetle Hoem.
Foto: Roger Hojem

Reisebrev Pula Open  (Tor Wetle, 30. juli 2009)

Møtte grei motstand i første runde... Oliver ’Bolla’ Guenthner kunne sikkert spilt bedre han, men han satt og duppet mellom trekkene og tok ikke partiet særlig alvorlig. Hadde varmen hadde slått ut mannen? Neppe, men noe av grunnen var nok inntak av et par Pula-T-bonesteak for mye. Og det irriterende kroppsspråket var lett leselig de gangene han åpnet øynene og kjapt flyttet et sjablongtrekk: ’Slår han skrinne guttungen der lett, just a matter of time’ Vel. Han ble plutselig fryktelig våken og svett. Etter ca 20 trekk. Jeg ga to lette for et tårn og to garderte fribønder i sentrum. Ikke varmen som hadde skylden nå heller altså... Les mer...

 

 

64 deltakere!  (KT, 28. juli 2009)

Pr. i dag er det påmeldt 64 sjakkspillere til Kristiansund Grand Prix. Vårt mål er minst 100, og nå er det på tide at du melder deg på!

 

 

Anders Olsen.
Foto: Roger Hojem

Bergen! Rapport fra Landsturneringen 2009  (Anders, 13. juli 2009)

Jeg ankom det som må sies å være Norges fineste by tidlig fredag 3. juli. Flyturen nedover bekreftet det jeg fryktet; det var bare i Kristiansund det var overskyet. I Bergen var det 30 grader og ikke et eneste vindpust. Det høres kanskje flott ut, men det er langt fra ideelle forhold for lange sjakkpartier. Etter å ha innfunnet meg på hotellet ble jeg oppringt av en gammel kjenning fra sjakkturneringer, Jørund Berstad. Vi bestemte oss for å få med oss en simultan med Simen Agdestein som ble spilt på Torgalmenningen, men endte opp med å søke tilflukt på hotellet hvor luften var kondisjonert til en viss grad. Planen for kvelden var å spille NM i cafesjakk; noe jeg lenge har hatt lyst til å få med meg. Les mer...

 

 

Audun Hoem vant sin klasse i lynsjakk-NM  (KT, 11. juli 2009)

I går kveld ble lynsjakk-NM under Landsturneringen i Bergen avviklet. Anders Olsen gjorde et brukbart resultat i øverste klasse, mens Audun Hoem gikk helt til topps i finalen i klasse 5.

Resultater fra lynsjakk-NM.

 

 

Vi har passert 50 deltakere!  (KT, 9. juli 2009)

Vi har allerede mottatt mer enn 50 påmeldinger til Kristiansund Grand Prix, men det er fortsatt plass til flere. Vi oppfordrer alle til å melde seg på så snart som mulig.

 

 

Trond Harald Saltnes.
Foto: Tore Kristiansen

Debriefing fra Pula!  (Trond Harald, 8. juli 2009)

Her kommer en liten rapport fra min første utenlands sjakkturnering, og første ordentlige turnering etter at jeg tok opp sjakk igjen for et år siden. Når jeg reiste nedover hadde jeg forberedt meg på mange tap, siden jeg stiller som uratet i en turnering der en solid majoritet av spillerne har over 2000 i rating. Første runde ble en god start, der jeg klarte å svindle til meg et helpoeng med hvit etter å ha havnet i en stilling der det var tvungne vinstvarianter til svart de ti siste trekkene. Men motstanderen min, en kroatisk professor med drøye 2000 i rating, klarte på mystisk vis å unngå alle vinststrekk og endte opp matt i et hjørne. Les mer...

 

 

Reisebrev fra Pula Open  (Aage, 7. juli 2009)

Aage Sivertsen.
Foto: Roger Hojem

Det var få svake spillere med i Pula Open. Når Tor Wetle hadde et tap eller to, møtte han ingen "walk over" i neste runde. Tvert imot ble det ofte en ung gutt eller jente, som spilte godt. Tor Wetle beviste at han har potensial til litt av hvert og med grundigere åpningsrepertoar, så kan alt skje. Humørklompen Saltnes spilte jevnt og god sjakk hele turneringen og tross en del remiser, spilte han hardt på vinst. Morsomme åpninger og friskt spilt. Axel var en seier unna GM napp og var den eneste som vant mot vinneren, den tidligere juniorverdensmesteren. Axel var solid hele veien og spilte minst et fantastisk sluttspill - der han vant mot en GM. Les mer...

 

 

Grasrot  (Aage, 6. juli 2009)

Denne sommeren møter vi helt sikkert personer/slektninger/venner/andre som vi ikke møter ellers i året. Jeg ber om at alle forsøker å verve ett grasrotmedlem før skolen starter igjen. Vi ligger på 103 grasrotmedlemmer nå. Kan vi få 10 nye før skolestart? Det betyr i så fall at vi i snitt verver 1/5 grasrotmedlem hver. En overkommelig oppgave.

Hvordan gjør vi det? Jo, vi ber om at alle som har spillekort for norsk tipping sender "Grasrotandel 980283496" til 2020. Man vil da få en bekreftelse fra norsk tipping om at man støtter vår sjakklubb.

Selv vervet jeg et nytt grasrotmedlem i fra Black Knights. Jeg tror jeg skal greie en til før sommeren er over.

PS: En liten beskjed til alle dere som har vært med i Pula Open eller NM. For å få spillebonus for hvert halv- eller helpoeng, så ber vi om at alle lager sin egen rapport hvor man beskriver hvordan man opplevde turneringen. Man bør kommentere alle partier, slik vi gjorde i Benidorm i fjor. Rapporten bør også sendes til Kjell Tore senest en uke etter at turneringen er over.

 

 

Arkivet er oppdatert  (KT, 6. juli 2009)

Arkivet i menyen til venstre er oppdatert med klubbens sjakknyheter fra det siste halve året.

 

 

Pula Open er over, og i dag starter landsturneringen  (KT, 4. juli 2009)

Aage Sivertsen sørget for vårt eneste helpoeng i siste runde i Pula Open, og endte dermed på 3.5 poeng og en ratingprestasjon på ca. 1700. Solide Trond Harald Saltnes spilte remis, slik at status ble 4 poeng og en ratingprestasjon på 1958. Axel Smith tapte dessverre i siste runde og falt mange plasser på resultatlisten, men selv om plasseringen ikke ble så bra som vi kunne ha håpet på var dette likevel en solid turnering av Axel. 6 poeng av 9 mulige gav til slutt en ratingprestasjon på 2486. Tor Wetle Hoem tapte også i siste runde, men har likevel grunn til å være fornøyd med 5 poeng, og en ratingprestasjon på 2061.

Endelig resultatliste.
Oversikt over de norske spillernes prestasjoner.

Ksk.no tar en liten ferie nå og vi kommer derfor ikke til å dekke landsturneringen spesielt, men vi benytter denne anledningen til å ønske våre spillere all mulig hell og lykke i turneringen!

Følg landsturneringen på hjemmesiden til arrangøren.

 

 

Sterke prestasjoner i Kroatia  (KT, 3. juli 2009)

Trond Harald Saltnes vil med seier i siste runde prestere rundt 2000-nivå.
Foto: Tore Kristiansen

Axel Smith viser stormestertakter i Pula Open. Han var forhåndsrangert på 21. plass, men når en runde gjenstår ligger han på 7. plass med 6 poeng av 8 mulige. Dette gir en ratingprestasjon på 2532, og viser at Axel snart er på rask vei oppover 24-tallet igjen. Enda mer imponerende er det kanskje at Tor Wetle Hoem, etter fire strake seire, nå er oppe på 5 poeng. Dette gir en ratingprestasjon på solide 2079, og en foreløpig 86. plass, noe som er meget sterkt når man er forhåndsrangert som nummer 199. Trond Harald Saltnes imponerer også med sine 3.5 poeng og en ratingprestasjon på 1968. Har vi en ny mesterspiller på gang i Trond Harald? Det vil tiden vise, men med det miljøet vi har i klubben for tiden er det ingen stor overraskelse om det gror frem flere mesterspillere i løpet av de nærmeste årene. Reiseleder og inspirator Aage Sivertsen har for øvrig 2.5 poeng, men det overordnede målet er at gruppen gjør det bra.

Vi ønsker alle lykke til i niende og siste runde i morgen!

Liveoverføring av toppbordene.
Resultatliste etter 8 runder.
Oversikt over de norske spillernes prestasjoner.

 

 

Rapport fra klubbmesterskapet i lynsjakk  (Roger, 30. juni 2009)

Robin Hoem tok sitt første klubbmesterskap i lynsjakk tirsdag 16. juni, da han vant foran Geir Ove Olsen og Eilif Odde. Hele 15 spillere deltok da Kristiansund Sjakklubb skulle kåre årets klubbmester i lynsjakk. En positiv overraskelse var det at tre spillere fra Molde hadde tatt turen til Kristiansund for å være med i turneringen. Vi spilte enkel Berger. Det ble en svært spennende turnering hvor ingenting var avgjort før siste runde. Robin Hoem og Geir Ove Olsen lå helt likt foran siste runde. Robin vant sitt parti, mens Geir Ove måtte gi tapt for Roger Hojem. Vi gratulerer Robin med sitt første klubbmesterskap i lynsjakk. Les mer...

 

 

Sjakklokalet åpent fra klokken 19 på tirsdag  (Roger, 29. juni 2009)

I morgen (tirsdag) er det siste "offisielle" klubbkveld før sommeren. Vi møtes i sjakklokalet etter klokken 19.

 

 

"Kristiansund qualifies for the Norweigan First League"  (KT, 28. juni 2009)

Vår sjakktrener IM Axel Smith driver sjakknettstedet schackstudion.se.
Foto: Roger Hojem

Axel Smith har skrevet en flott reportasje om Kristiansund og Kristiansund Sjakklubb på sjakknettstedet schackstudion.se. Blant annet lærer vi at sundbåten er like gammel som telefonen. Les reportasjen her.

Axel spiller for tiden i Pula Open, og har startet oppskriftsmessig med to poeng på de to første rundene. Vi ønsker alle våre spillere lykke til videre i turneringen, og vi kommer selvsagt tilbake med mer info fra Pula Open senere.

 

 

Formannen har ordet  (Aage, 27. juni 2009)

Sjakksnøballen ruller videre. Det blir en aktiv sommer for flere av våre beste spillere og vår egen Grand Prix-turnering er i ferd med å få en meget bra kvalitetsmessig deltakelse. Thomas Nyland har tyvstartet sommeren med i Sveins Minneturnering hvor han blant annet spilte remis mot to GM-er. Thomas har dermed allerede meldt seg på i konkurransen om de siste to plassene på vårt elitelag. Som reiseleder blir det morsomt å være med til Pula Open. Jeg vil også selv delta, men jobben min er helt overordnet å være inspirator for spillerne, slik at dere står rustet for eliteserien. Les mer...

 

 

GM Mihai Suba. Foto: Per Erik Hoem

GM Mihai Suba kommer. Kommer du?
Foto: Per Erik Hoem.

Kristiansund Grand Prix med 10 000,- i førstepremie  (KSK, 19. juni 2009)

Kristiansund Sjakklubb inviterer til sjakkturnering fra fredag 25. september til og med søndag 27. september. Spillested er Rica Hotell Kristiansund. Det spilles fem runder Monrad, alle i en gruppe. Turneringen inngår i Norske Vandrehjem Grand Prix. Betenkningstiden er 1,5 time på 40 trekk og 30 minutter på resten av partiet.

Turneringen er FIDE-ratet.

Pr. 19. juni er 34 sjakkspillere allerede offisielt påmeldt. Her kommer Sveriges stortalent IM Nils Grandelius, verdensmester for senior GM Mihai Suba, GM Jon Ludvig Hammer, GM Leif Øgaard, IM Torstein Bae, IM Torbjørn Ringdal Hansen, FM Lars Hjelmås, mange av Simen Agdesteins elever fra NTG samt en rekke andre gode spillere. Les mer...

 

 

Robin Hoem er klubbmester i lynsjakk  (KT, 17. juni 2009)

Robin Hoem ble i går klubbmester i lynsjakk 2009 da han vant foran Geir Ove Olsen og Eilif Odde. Roger kommer tilbake med en fyldig rapport fra turneringen.

 

 

Banksjef Odd Aakvik serverte sjakkelevene pizza og brus.
Foto: Roger Hojem

Flott sommeravslutning for de yngste  (Roger, 15. juni 2009)

Det ble en flott avslutning for de yngste tirsdag. Sjakklubben spanderte brus og pizza på de unge sjakktalentene. Odd Åkvik banksjef i DNB Kristiansund serverte brus og pizza til de 23 elevene som møtte opp på sommeravslutningen. Klubbens leder Aage Sivertsen orienterte om planene for høsten og takket elevene for en flott innsats i første halvår 2009. Sivertsen orienterte om hva som skal til for å bli en enda bedre sjakkspiller og oppfordret de til å spille mye sjakk i sommer. Kristiansund Sjakklubb har ca 30 aktive unge sjakkspillere, mens flere hundre barn og unge spiller sjakk rundt om på skolene i Kristiansund. Et av de viktigste satsingsområdene til Kristiansund Sjakklubb er å bygge opp en aktiv junioravdeling.

 

 

Robin Hoem vant hurtigsjakken  (Roger, 13. juni 2009)

Robin Hoem tok en klar seier i niende og siste turnering i hurtigsjakkserien tirsdag. Hoem ledet med et helt poeng foran siste runde og kunne sikre seieren med en stormesterremis mot Karl W Strand i siste runde. Hoem fikk 4 poeng og var et halvt poeng foran Roger Hojem som tok andreplassen. Vegard Simensen var den andre som klarte å ta et halvpoeng fra mesteren. Simensen stod til tap mot Hoem, men fikk til et meget flott offer, som skapte litt problemer for Robin. Begge spillerne brukte opp sin tiltenkte tid og kom i tidsnød. Les mer...

 

 

Per Erik Hoem. Foto Roger Hojem.

Per Erik Hoem vet hvor brikkene skal stå.
Foto: Roger Hojem.

Nye brett og brikker  (Roger, 12. juni 2009)

Kristiansund Sjakklubb har fått 10 sett nye moderne brett og brikker i gave fra Aage Dall Engros AS, som er en av klubbens sponsorer. Dette er stilfulle trebrett (Staunton 5) med tilhørende brikker. Gode polskproduserte turneringsbrikker i lønn med en kongehøyde på 93 mm og grønn filt under brikkene. Dette er samme type sett som blir brukt i de største turneringene i Europa, og som Torstein Bae hos Sjakkhuset anbefalte.

Per Erik Hoem er en av eierne i Aage Dall Engros AS, som har vært en av de viktigste støttespillerne for Kristiansund Sjakklubb de siste årene. Fredag ble de gamle settene erstattet med de nye eksklusive settene

- Det er jo mer stil å ha 10 stk eksklusive sett framstilt, enn de gamle settene. Nå kan vi pakke bort de gamle settene og kun bruke de nye settene, sier Hoem

- Det skal være stilfullt å komme inn i sjakklokalet og spille sjakk og da nytter det ikke med plastbrikker.

- Det er bra at det er tynt lag med filt under brikkene, slik at de står stødig. Det er ingen problem med å spille lynsjakk på de nye settene, avslutter Hoem

Kristiansund Sjakklubb takker Aage Dall Engros AS for at de sponset nye brett og brikker på sjakklubben. De nye brettene vil selvsagt bli brukt på de øverste bordene i Kristiansund Grand Prix senere i høst.

 

 

Sjakklokalet åpent fra klokken 17 torsdag  (Roger, 11. juni 2009)

Torsdag skal noen av klubbens medlemmer møtes i sjakklokalet klokken 17 for å spille lynsjakk. Aage Sivertsen holder sluttspillkurs.

 

 

Avslutning for de yngste og siste runde i hurtigsjakkserien  (Roger, 8. juni 2009)

Tirsdag 9. juni kl 18 er det siste spillekveld og sommeravslutning for de yngste. Sjakklubben spanderer pizza på de yngste. Sjakkskolen har vært en stor suksess med rundt 20 elever pr. spillekveld. Vi vil fortsette med sjakkskolen til høsten, hvor vi vil dele inn elevene i grupper etter ferdigheter. Det vil også bli lagt opp til en ekstra treningsøkt i uken for de ivrigste, samt at vi vil holde trykket opp rundt om på skolene. Vi kommer også til å sende elevene rundt om på diverse turneringer, samt at vi skal arrangere en egen BGP turnering i Kristiansund i september, og flere interne turneringer. Hovedmålet er NM for Ungdom i Trondheim i november. Skal elevene ta et steg videre, så må de ut å konkurrere. Sjakkskolen starter opp igjen når skolene starter i midten av august.

Niende og siste turnering i hurtigsjakkserien spilles tirsdag 9. juni med start klokken 20. Vi minner igjen om at kun 7 av 9 hurtigsjakkturneringer blir tellende.

Årets klubbmesterskap i lynsjakk vil bli arrangert i klubblokalet tirsdag 16. juni klokken 20. Tirsdag 30. juni er siste spillekveld før sommeren. Er det noen som har lyst til og møtes i klubblokalet for å spille sjakk eller følge med hvordan det går i Pula Open eller NM, så er det bare å ta kontakt. Første offisielle spillekveld etter ferien er tirsdag 11. august.

 

 

Offisielle ratingtall fra NSF  (KT, 7. juni 2009)

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund.

 

 

Øyvind Hoem Vaseng ble årets skolemester.
Foto: Roger Hojem

Flott 17. mai-helg  (Roger, 6. juni 2009)

I forbindelse med nasjonaldagen holdt sjakklubben åpent hus. Klubbens leder Aage Sivertsen og ordfører Per Kristian Øyen overleverte premiene til de som hadde gjort det best i skolemesterskapet for barneskoler. Dette ble en meget flott seremoni. Ordfører Per Kristian Øyen brukte anledningen til å rose Kristiansund Sjakklubb for det arbeidet de gjør for barn og unge i Kristiansund. Øyen sparte ikke på superlativene for det arbeidet Sjakklubben gjør for byen og rundt om på skolene. Les mer...

 

 

Karl W Strand vant 8. turnering  (Roger, 3. juni 2009)

Det var bare seks stykker som var med på åttende turnering i hurtigsjakkserien. Med fem runder ble det dermed slik at alle møtte alle. Det ble en svært spennende runde i hurtigsjakkserien tirsdag. Tre spillere kjempet om seieren før siste runde. Karl W ledet med 3 poeng, foran Robin Hoem og Trond Harald Saltnes, begge 2.5 poeng. Siden det var usikkert på om Karl W Strand kom til å vinne turneringen ved remis i siste runde spilte han på gevinst mot Roger Hojem. Les mer...

 

 

Hurtigsjakk tirsdag 2. juni  (Roger, 31. mai 2009)

Tirsdag 2. juni avvikles åttende turnering i hurtigsjakkserien med start klokken 20. Robin Hoem er suveren vinner, men det er fortsatt uklart hvem som tar de neste plassene. Niende og siste runde i hurtigsjakkserien spilles tirsdag 9. juni. Husk at kun 7 av 9 hurtigsjakkturneringer blir tellende.

Sjakkskolen
Sjakkskolen for de yngste går som vanlig og dørene åpnes kl 18.00. Tirsdag 9. juni er det siste spillekveld og sommeravslutning for de yngste. Sjakkskolen starter opp igjen når skolene starter i midten av august. (Tabell for Skolemesterskapet 2009.)

Klubbmesterskapet i lynsjakk
Årets klubbmesterskap i lynsjakk vil bli arrangert i klubblokalet tirsdag 16. juni klokken 20.

 

 

Rune Edøy spilte et spennende parti mot Tor Wetle Hoem i siste runde.
Foto: Roger Hojem

Edøy hadde klubbmesteren i kne  (Roger, 28. mai 2009)

Rune Edøy og årets suverene klubbmester Tor Wetle Hoem spilte et meget spennende og vekslende parti i siste runde av klubbmesterskapet. Tor Wetle ga dronningen og bonde for to tårn og satset på angrep, og fikk opp en fordelaktig stilling. Tor Wetle overså en grei gevinst i midtspillet. Ifølge Trond Harald Saltnes, så hadde moldenseren matt i tre. Les mer...

Utsatte partier
Alle partier skal være ferdig innen tirsdag 2. juni, hvis ikke så vil turneringskomiteen bestemme utfallet av partiene. Turneringen vil bli sendt inn til Elo-beregning onsdag 3. juni.

 

 

Resultater fra 7. runde  (KT, 27. mai 2009)

Resultater fra 7. runde i klubbmesterskapet.
Tabell.

 

 

Tore Kallset fyller 50 år mandag 25. mai.
Foto: Roger Hojem

Tore Kallset fyller 50 år mandag 25. mai  (Roger, 24. mai 2009)

Kristiansund Sjakklubb gratulerer Tore med dagen, og vi håper at du får en flott dag. Tore har vært en trofast klubbspiller i Kristiansund Sjakklubb. Han har ved flere anledninger kjempet helt i toppen i klasse 2 under landsturneringene. Tore har en gang blitt klubbmester i Kristiansund Sjakklubb (2006).

 

 

Sluttspillkurs med Aage  (Aage, 24. mai 2009)

Fra og med søndag 24. mai - til og med førstkommende fredag, så vil Aage ha sluttspillkurs til alle som ønsker det. Hver kveld klokka 20.00 unntatt tirsdag da det er vanlig runde i klubbmesterskapet. Du bør sende en tekstmelding eller mail til Aage slik at han vet hvor mange som stiller. Man kan delta en, to eller alle fem kveldene.

PS: Vår Grasrotkampanje fortsetter. Det er foreløpig 9 nye medlemmer siden sist. Det er Anders Olsen, Per Erik Hoem og Aage Sivertsen som har vervet 3 personer hver. Vi mangler 21 nye medlemmer før vi legger ballen litt i ro, men slett ikke død. Vi vet at det er flere, blant andre Mads som har vervet noen, men som ikke er registrert: Vår erfaring er at de ikke blir registrert om man ikke følger dem opp.

 

 

Siste runde i Klubbmesterskapet tirsdag 26. mai  (Roger, 22. mai 2009)

Sjakkskolen for de yngste går som vanlig og dørene åpnes kl 18.00. Siste runde i klubbmesterskapet spilles tirsdag. De som ikke kan møte må huske å melde forfall og gi beskjed til motstanderen. Klokkene settes i gang kl 19.30 hvis ikke noe annet er avtalt. De som ikke kan spille tirsdag må gi beskjed, og må spille partiet innen en uke. Alle partiene skal være avviklet innen 2. juni.

 

 

Pula Open

Pula Open og NM – Pengepremier!  (Aage, 18. mai 2009)

Det ble besluttet i styremøte 11. mai at alle voksne som deltar i NM eller Pula Open, vil få en økonomisk støtte. Denne støtten er prestasjonsavhengig. Det betyr at det gis 350 kroner for hvert poeng som oppnås, samt 100 kroner for hver remis. Med litt matematisk hjelp, så skulle f.eks 6 seire og en remis gi 2200,- i gevinst. Juniorer vil få halvparten av de oppgitte beløp, mens barn får dekket startkontingenten.

Så langt så er følgende spillere meldt på til Pula Open: Trond Harald, Axel, Øyvind, Tor Wetle og Aage.

Følgende er påmeldt til NM: Anders, Karl, Audun, Lars, Bjørn Erik.

Så har vi Edwin, som enten deltar i NM eller Pula Open. Samt at noen spillere ennå ikke har bestemt seg.

De som skal være med utenom dem som er nevnt ovenfor, bes ta kontakt med undertegnede, på e-post eller tlf 92621644.

 

 

Pallen: Vegard Kallset (fra venstre), Øyvind Hoem Vaseng og Anja Gresset spilte skolesjakk.
Foto: Roger Hojem

Skoleelever gikk matt  (Rune Edøy, Tidens Krav, 15. mai 2009)

36 elever var med på skolesjakkturnering i Kristiansund. Seks barneskoler var med på arrangementet på Caroline onsdag kveld. Øyvind Hoem Vaseng fra Dalabrekka imponerte med fem strake seiere. Vegard Kallset fra Goma ble toer. Anja Gresset fra Innlandet tok tredjeplassen.

– Ekstra gledelig var det at så mange jenter var med, sier sjakkleder Aage Georg Sivertsen, som sammen med Roger Hojem og Per Erik Hoem trakk i trådene under arrangementet. Les mer...

 

 

Operasjon Grasrot!  (Aage, 15. mai 2009)

Vi besluttet ved siste klubbkveld å satse litt ekstra på grasrot i kommende uke. Fra i dag av og til og med neste helg, så er målet å få inn minst 30 nye grasrotmedlemmer. Vi fordeler da oppgavene slik at Roger, Per Erik, Anders, Trond Harald, Geir Ove, Tor Wetle, Mads, Rune og Aage skal verve 4 nye medlemmer. De som ikke er nevnt her ønsker vi skal greie å verve minst ett – helst to medlemmer! En overkommelig oppgave for alle sammen. Det er selvsagt ingenting i veien for at alle verver så mange som overhodet mulig, men nå har vi satt opp noen mål og det vil rett og slett være fantastisk for økonomien om vi greier dette. Dessuten skulle det fantastiske være svært så enkelt å gjennomføre.

Jeg ber om at alle som verver sier fra til undertegnede om at oppdraget er utført. Måte på kontroll og pushing, men hva gjør man ikke for å ha penger til å drive dugnadsarbeide…

Siste nytt er at Anders Olsen allerede har vervet to medlemmer. Det skulle bety at vi er oppe i 91 medlemmer. Her mangler det kun 28 til for at vår målsetting skal oppnås.

Stå på til alle sammen – også til foreldrene av alle barna som ikke er nevnt, men som vi vet er en stor ressurs!

 

 

Fra fjorårets 17. mai-feiring, hvor Malvin Rolland m.fl. spilte sjakk i gågata.
Foto: Roger Hojem

17. mai – Hipp – hipp hurraaaaa!  (Aage, 14. mai 2009)

17. mai har Roger Hojem ordnet 5 kaker fra foreldrene, Per Erik Hoem har kjøpt inn brus, pølser og litt til. Vi har åpen kafé hvor man kan spise, drikke eller spille sjakk. Vi ber om at så mange som mulig kommer innom sjakklubben denne dagen. Per Erik og undertegnede vil være der fra klokka 10.00, men vi håper flere voksne medlemmer dukker opp slik at vi kan få litt avløsning. Dessuten er det en slags lille julaften 15. mai med Baccalao og tilhørende lynsjakkturnering; oppmøte klokka 20.00. Velkommen!

 

 

Øyvind til topps!  (Aage, 14. mai 2009)

Øyvind Hoem Vaseng gikk til topps i finalerunden i Kristiansundsmesterskapet for barneskoler. Etter veldig godt oppmøte, med både foreldre og barn, skulle det bli særdeles spennende på de øverste bordene. Særlig imponerende var det at flere jenter, som ikke har vært innom sjakklubben, hang med i toppen.

Vi lover bilder og reportasje med det aller første.

 

 

Byråkratiet lenge leve!  (Aage, 14. mai 2009)

Nettsiden har vært nede en ukes tid og jeg kan love dere at kommunismens tid ikke er forbi. Etter gjentatte mailer, telefonsamtaler osv så fikk vi sendt den riktige underskriften og den riktige bekreftelsen som skulle til for at vi kunne ha hjemmesiden oppe.

Men nå tenker vi fremover og fortsetter det gode arbeid!

 

 

Kun tre påmeldte til runde 7  (Tore, 4. mai 2009)

I morgen kveld, tirsdag 5. mai kl. 2000, spilles sjuende runde i hurtigsjakkserien. Det er online påmelding, men foreløpig, 4. mai kl. 1230, er det kun tre påmeldte.
Du kan selv melde deg på her, og du sparer turneringslederen for litt arbeide. Gi beskjed til turneringslederen hvis du kommer litt seint, men vil allikevel være med. Men sørg for å melde deg på turneringa. Denne kvelden er det Roger Hojem som er ansvarlig turneringsleder, da Tore Kristiansen er bortreist denne uka.

 

 

Kafesjakk på lørdag og sjakktrening med Roman 1. mai  (Tore, 30. april 2009)

Det blir som vanlig åpen sjakkafé på lørdag fra kl. 1200-1500.

I morgen, fredag 1. mai, holder vi også åpent. I hvert fall i tida mellom 1. mai-arrangementene. Hvis noen som vil være i lokalet mens jeg går i tog, er det fritt fram for det. I morgen vil vi lære litt om sluttspillteknikk av Kasparovs lærer; Roman Dzindzichashvili. Konge og bondesluttspill, samt tårn og bondesluttspill. Vi setter da på dvd'en Roman's Lab: Mastering Chess Series. Volume 8: Comprehensive Chess Endings.

 

 

Påmeldinga til runde 7 i hurtigsjakkserien er åpen  (Tore, 29. april 2009)

Neste tirsdag spilles sjuende runde i hurtigsjakkserien. Påmeldinga er nå åpen og du kan melde deg på sjøl via internett. Runden begynner kl. 2000 og blir ferdig ca. kl. 2230. Les mer her...

 

 

GM Mihai Suba. Foto: Per Erik Hoem

GM Mihai Suba.
Foto: Per Erik Hoem.

Suba leder i Benidorm  (Tore, 29. april 2009)

GM Mihai Suba, seniorverdensmester og førstebordspiller på Kristiansunds eliteserielag, ligger på førsteplass etter fem runder med 4.5 poeng i Benidorm Open.

Også Norges største kvinnelige sjakktalent, Katrine Tjølsen fra Bergen, er med i Benidorm Open, og hun har 3.5 poeng. Hennes trener, FM Kjetil Stokke, også fra Bergen, har tre poeng.

Sjette runde vises direkte her fra kl. 1630 i dag onsdag. GM Suba har hvit mot GM Zuñiga Julio E. Granda, 2610, fra Peru.

 

 

Tor Wetle Hoem ble klubbmester 2009

Tor Wetle Hoem ble klubbmester 2009
Foto: Roger Hojem

Tor Wetle har vunnet klubbmesterskapet  (Tore, 29. april 2009)

Tor Wetle Hoem har vunnet klubbmesterskapet 2009 selv om en runde gjenstår. Ingen andre kan ta ham igjen, siden han vant to partier i går kveld. Tor Wetle har vunnet seks av seks partier og kan gjerne gå gjennom turneringa uten å avgi poeng. Det blir i så fall en stor prestasjon. Selv om Tor Wetle var den store forhåndsfavoritten og var favoritt i hvert enkelt parti, er det ikke like enkelt i praksis å vinne alle partier mot alle motstanderne. Tor Wetle har stor rutine og masse kamperfaring. Han er den av spillerne i klubben som spiller flest partier og deltar regelmessig på turneringer. En verdig vinner av klubbmesterskapet 2009! Les mer her...

 

 

Fornøyde deltakere fra Kristiansund på Hell BGP

Våre deltakere med Edwin David.
Foto: Roger Hojem

Kjempetur til Hell i helga  (Tore, 28. april 2009)

Turen til Hell Barnas Grand Pix lørdag og søndag ble en stor suksess og noe som vi må gjenta. Det ble Pirbadet på lørdag og pizza i Stjørdal og overnatting på hotell, før turneringa begynte på søndag. Den var godt ledet av arrangjørklubbens Torbjørn Dahl. Dette var første gangen at våre yngste spillere fikk spille mot andre utenfor Kristiansund, og det greide de med glans. Alle ble flere erfaringer rikere. Les mer om turen her...

 

 

Runde 6 i dag  (Tore, 28. april 2009)

I dag spilles runde 6 i klubbmesterskapet. Det blir 5 spennende og interessante oppgjør. Les mer...

For rekruttene kl. 1800 blir det litt fra Hell Barnas Grand Prix i helga. Vi begynner også deres klubbmesterskap i dag. Der skal alle spille mot alle, og det blir betenkningstid på 25 minutter pr. spiller pr. parti.

 

 

Formannen har ordet  (Aage, 26. april 2009)

Det er et halvt år til seriestart og vi har lagt planer for de fleste spillerne. Vi går for medalje og tar konsekvensene av en slik målsetting; nemlig hardt arbeid, stor aktivitet og vi ønsker å opprettholde et godt miljø. Tross varmere vær og lysere tider så ruller sjakksnøballen nesten arrogant videre. Den vokser seg større og jeg må si; vi har noe på gang! Les mer...

 

 

Fotogalleri fra turen til Hell  (Tore, 25. april 2009)

Oppdatering av hva som skjer på turen til Hell står på denne sida. Nå har vi også lagt ut noen bilder, men det kommer atskillig flere. Fotogalleriet finner du her.

 

 

Iver Halse og Iver Hoem skal være med.
Foto: Tore Kristiansen

Tur til Hell og Barnas Grand Prix på søndag  (Tore, 24. april 2009)

I helga skal vi på tur til Stjørdal og delta i Hell Barnas Grand Prix på søndag. I stedet for å dra grytidlig søndags morgen, drar vi heller på lørdag og stikker en tur innom Pirbadet i Trondheim på veien til Stjørdal. Vi kommer til å legge ut bilder og resultater underveis i løpet av helga. Les mer...

 

 

Medlemmenes e-postadresser og telefonnummer  (KT, 23. april 2009)

De som jobber daglig med administrasjon i klubben har fremmet ønske om at medlemmenes e-postadresser og telefonnummer skal være lett tilgjengelig på hjemmesiden.

Dette er selvsagt frivillig, men dersom du godtar at din e-postadresse og ditt telefonnummer er synlig på klubbens e-post-/telefonliste, så er det veldig fint om du kan legge inn opplysningene i skjemaet.

 

 

Hoem Robin Hoem er en av dem som er aktuelle for elitelaget. Tross liten rating kan han ha mulighet ved å delta i flere turneringer.
Foto: Torger Strand

Kriterier for eliteserielaget  (Aage, 22. april 2009)

For å stå best rustet til spill i eliteserien til høsten har styret satt opp noen kriterier for de spillerne som har ambisjoner om å være med. Alle spillere som mener de ønsker å kjempe om en plass på elitelaget bør melde fra til formannen eller til vår lagkaptein direkte, slik at vi vet hvilke spillere som er aktuelle. Vi kan dermed være med på å legge opp et treningsprogram frem mot seriestart. Det skal velges ut 20 spillere som kan være aktuelle. Siden flere av våre nyinnmeldte spillere ikke bor i nærområdet, er det viktig å fortelle hvilke muligheter som er til stede for å delta på førstelaget. Les mer...

 

 

Formiddagsåpent torsdag og fredag  (Tore, 22. april 2009)

Torsdag 23. april og fredag 24. april blir det åpent i Sjakklubben kl. 1100-1430. Du kan ta med deg formiddagsmaten din og spise den i Sjakklubben! Vi har kaffe/te og vann. Begge dagene blir det også vist litt fra sjakk-dvd'er. Torsdag viser vi et intervju med Garri Kasparov kl. 1200. Fredag blir det vafler kl. 1330. Kom innom for litt sjakkspilling eller bare litt sjakkprat.

 

 

Robin og Trond Wetle vant  (Tore, 22. april 2009)

Robin Hoem vant sjette runde i hurtigsjakkserien i går kveld. Nå leder han med 16 poeng og kan ha skaffet seg en ledelse de andre ikke kan ta igjen. Det gledelige i går var at det endelig lyktes for Vegard Simensen for han fikk en flott tredjeplass.

I et utsatt parti i klubbmesterskapet i går kveld, var det et oppgjør mellom søskenbarnene Hoem, og der Tor Wetle vant. Man kan vel si at Per Erik bukket bort partiet i et eneste trekk. Tor Wetle leder nå klubbmesterskapet klart. Sjette runde spilles neste tirsdag og oppsettet finner du her.

 

 

Lotteriet i full gang  (Tore, 18. april 2009)

Sjakklubben har et lotteri denne våren som vi håper at så mange som mulig kjøper lodd i. Det er fine premier og hvert lodd koster kun kr 5,-.

All honnør til Vegard Kallset som var førstemann til å selge ut loddboka si!
Les mer om lotteriet her...

 

 

Trond Harald leder i klubbmesterskapet  (Tore, 15. april 2009)

Trond Harald Saltnes vant toppoppgjøret i klubbmesterskapet i går kveld og leder nå med 4 poeng. Det gjenstår flere partier i runde 5 og det er ikke sikkert at han beholder ledelsen etter at runden er ferdigspilt. Les mer om klubbmesterskapet...

 

 

Trening i bruk av klokker og 5. runde i klubbmesterskapet  (Tore, 14. april 2009)

I kveld blir det trening i bruk av klokker i Sjakkskolen. 15 minutter pr. spiller pr. parti. Vi rekker i hvert fall to partier på hver. Årsaken til denne treninga er at neste helg, lørdag 25. og søndag 26. april, skal vi være med på Hell BGP 2009 i Stjørdal. Arrangør er Hell sjakklubb. Vi drar oppover på lørdag for å være godt forberedt til turneringa, samt noen timer i Pirbadet på lørdag. Mer informasjon om turen kommer i kveld.

5. runde i klubbmesterskapet spilles i kveld. Det er kommet avbud fra Roy og Per Erik, men tre av partiene blir spilt. Audun Hoem-Ole Henrik Dahlen, Vegard Simensen-Trond Harald Saltnes og Tore Kristiansen-Pat Schanzenbecher. Les mer om klubbmesterskapet...

 

 

Axel på delt førsteplass  (Tore, 14. april 2009)

Vår sjakktrener, IM Axel Smith, spilte, og vant, i påsketurneringa i Norrköping. Les mer her...

 

 

Bacalao

Bacalao og sjakk  (Rune Edøy, 13. april 2009)

Fredag 15. mai samles vi i lokalet til bacalao og sjakk. Vi går til bords klokka 19.00 og spiser oss gode og mette med egnet drikke. Etterpå lar vi brikkene sveve ut i de små nattetimer...

Påmelding til Tore slik at vi vet hvor mye bacalao vi skal kjøpe inn. Det koster 100 kroner per person å spise. Dette er en happening du ikke bør gå glipp av!

 

 

Offisielle ratingtall fra NSF  (KT, 10. april 2009)

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund.

 

 

Runde 5 i klubbmesterskapet  (Tore, 7. april 2009)

5. runde i klubbmesterskapet er satt opp. I følge terminlista skal kampene spilles tirsdag 14. april, men mange har meldt avbud allerede pga. en fotballkamp som spilles samtidig. Les mer her...

 

 

Feiring av opprykket til Eliteserien på tirsdag  (Tore, 6. april 2009)

Klubben har åpent tirsdag 7. april fra kl. 1800. Det blir feiring av opprykket til Eliteserien med noe som også henspeiler på påska. Det blir eggedosis til alle sammen.
Kl. 2000 starter et kåseri om kvalifiseringskampen mot Tromsø. Turen til Oslo, oppholdet der og forhold rundt matchen og etter matchen. Alle skal få vite hva som skjedde! Det blir ikke mye analyser av partiene fra matchen, for det kommer seinere på denne sida. Vi kommer til å vise og forklare bilder fra turen og matchen. Du kan også lese bloggen vi hadde fra matchen. Det blir også flere anekdoter og fortellinger.

 

 

Pula Open

Stor delegasjon til Pula Open  (Tore, 6. april 2009)

Kristiansund Sjakklubb skal delta med en stor delegasjon i Pula Open i Kroatia 27. juni til 4. juli i sommer. Klubbens sjakktrener, IM Axel Smith, blir med som veileder og trener. Last ned programmet for Pula Open som et pdf-dokument her.

For de spillere som har lyst til å være med på klubbens Eliteserielag neste sesong, vil det være en fordel at man deltar i denne turneringa.

 

 

Sjakkspalta i Aftenposten i går  (Tore, 5. april 2009)

Også sjakkspalta i Aftenposten (og det er samme i Adresseavisa) lørdag 4. april handlet om opprykket vårt til Eliteserien. Rune Djurhuus viser i spalta avslutninga til GM Suba på førstebordet og forteller også sin mening om bruk av utenlandske spillere i Eliteserien i sjakk. Les den her...

 

 

IM Axel Smith. Foto Roger Hojem.

IM Axel Smith.
Foto: Roger Hojem.

Blindsjakksimultan med Axel  (Tore, 2. april 2009)

IM Axel Smith spilte en blindsjakksimultan på Dale skole i forrige uke. Partiene i denne blindsjakksimultanen finner du her.

Dette var også siste gang at IM Axel Smith var på besøk i Kristiansund før sommeren. Vi har lært mye av ham, og vi er takknemlige for at han stiller sin kunnskap og tålmodige læreevne til disposisjon. Det er ikke bare barn på skolene og klubbens beste spillere og talenter som drar nytte av Axels læretimer, men også helt ordinære klubbmedlemmer i 40-årene på et mediokert sjakknivå. Les mer om det her...

 

 

VG-spalta 1. april og Adresseavisa 21. mars  (Tore, 2. april 2009, oppdatert)

Sjakkspalta i VG onsdag 1. april handlet bare om Kristiansund Sjakklubb. Har du ikke lest den, se den her...
Oppdatert 3. april: I sjakkspalta i Adresseavisa lørdag 21. mars viser Rune Djurhuus hvordan Kjell Tore Sandum gjennomførte et minoritetsangrep helt etter læreboka i Verdalsmatchen! Se samme lenke som over.

 

 

Vafler

Sjakk-kafé lørdag 4. april kl. 12-15  (Tore, 2. april 2009)

Sjakklubben har åpent i sjakklokalene i Hauggata 7 lørdag 2. april kl. 1200-1500. Der serverer vi vafler og kaffe til dem som kommer innom. Her kan du spille sjakk, lese sjakkbøker og/eller snakke om sjakk med andre. Vi har også internett og sjakkprogrammer på pc'en hvis du heller vil se på det. Alle sjakkinteresserte er hjertelig velkomne!
Siden det er palmeaften, blir det også noen gule overraskelser.

 

 

Robin Hoem. Foto: Roger Hojem

Robin Hoem jubler!
Foto: Roger Hojem.

Nye FIDEtall  (Tore, 2. april 2009)

FIDE har kommet med sin aprilliste. Magnus Carlsen har 2770 nå og er nummer tre på verdensrankinglista bak Topalov og Anand. Våre lokale helter har litt mindre enn dette. Robin Hoem er ny på lista, og har fått et bra tall. Robin er nå bare 2 poeng bak Brede Kvisvik. Les mer her...

 

 

Flott vinner i hurtigsjakken i går  (Tore, 1. april 2009)

Endelig lyktes han med å vinne ei turnering i Kristiansund Sjakklubb. Monradoppsettet har vært mot ham ved forrige anledning, og før det har han ikke vært solid nok til å greie å ta seieren hjem. Utviklinga hans har vært formidabel det siste året, og det er høyst fortjent at han nå har greid å gå til topps i ei intern klubbturnering. For å se hvem det er, må du lese mer på våre hurtigsjakksider.

 

 

Trening med notasjon og hurtigsjakk i kveld  (Tore, 31. mars 2009)

Det blir trening med sjakknotasjon i kveld fra kl. 1800. Det skal spilles partier, men det viktigste blir å skrive trekkene. Det må vi kunne, for siste helga i april skal vi på tur til Stjørdal for å spille sjakkturnering. Neste tirsdag er det påske, men det blir sjakkskole da også. Etter påske starter vi klubbmesterskapet for barn og ungdom der alle skal skrive trekkene sine, og vi kommer også til å bruke sjakklokke.

For de voksne blir det femte runde i hurtigsjakkserien i kveld. Vil reservene som ikke fikk spille i Oslo i helgen møte opp og prøve og ta skalpen til de heldige som fikk være med?

 

 

Media om kvalifiseringsmatchen  (Tore, 31. mars 2009)

Tidens Krav hadde ei fin side i mandagsavisa med et stort bilde av laget. På Tidens Kravs nettsider står det som vanlig mye mindre.
Kasserer Roger Hojem har en artikkel med stort og fint lagbilde på sin fanside for en fotballklubb.
Saken ble selvsagt også nevnt av Nettavisen og bergensjakk.no og Tromsø Sjakklubb.
Hos NRK Østfold er det bilde fra vår match i artikkelen om at Moss vant Eliteserien. Og i denne tv-reportasjen fra NRK Østfold ser vi flere ganger at kameraet sveiper over matchen Kristiansund-Tromsø og at de også forsøker seg på å få kommentarer fra GM Suba.

 

 

Historisk opprykk!  (Aage, 29. mars 2009)

Eliteserielaget.
Foto: Tore Kristiansen

Det er historisk at vi rykker opp i elitedivisjon, og det er historisk at vi ikke rykker ned. Planleggingen mot en ny sesong har nemlig allerede startet.

En jevn match mot Tromsø ble avsluttet med 4-2, hvilket er veldig bra. Jeg gratulerer absolutt alle (særlig en syk Anders Olsen) med seieren.

En lagmatch handler kun om én ting - og det er at laget vinner. Derfor går selvsagt gratulasjonene like mye til første, som til siste bord. Suverent gjennomført gutter!

Suba gjorde kort prosess etter noen få trekk. Et parti for evigheten.

Axel slet, men viste vinneregenskaper i en vanskelig stilling. Det er slik jeg liker Axel. Sjakk handler ikke om å stå best, men om å vinne.

Lars Hjelmås er en skatt. Han spiller sjakk i reneste Tal-stil. Suba hadde bemerket før matchen startet at vi måtte spille safe og bruke tiden. Lars forklarte meg underveis at det ikke var mulig for ham å spille safe sjakk. Han beklaget. Jeg må innrømme at jeg er glad i Lars' spillestil, selv om det denne gangen ble vel nervepirrende, i alle fall for oss som stod ved siden av bordet.

Min venn Lars, husker du Lars Grini? Han nektet å hoppe med hjelm. Når du spiller sjakk, så virker det som om alt sikkerhetsutstyr er ukjent. Mot Verdal hadde du vinst etter en halvtime. Denne gangen spilte du nok en gang glimrende!

Kjell Tore spiller god og trygg sjakk. Han hadde nærmest instruks om å ta et halvt poeng fra kapteinen, men når motstanderen ikke tar imot remis, så er det like greit å gjøre et par trekk for så og vinne. Fantastisk morsomt at du vant Kjell Tore. Du har spilt 50 postsjakkpartier uten å tape, og du er en meget solid spiller, med stor sjakkforståelse. Jeg er overbevist om at du er klar for større oppgaver. Gleder meg veldig til at du får enda mer tid til sjakk. Vi aner ikke hvor god du kan bli Kjell Tore, men tiden vil en dag vise. Til høsten får du enda kvassere matching.

Anders var syk og burde muligens ikke spilt. Jeg tar ansvaret for det, siden jeg vurderte en syk Anders langt bedre enn en frisk Sivertsen. Jeg garanterer at Anders kommer sterkt tilbake. Det skal bli en glede og se deg spille i elitedivisjon Anders!

Robin var litt slapp i kanten i en stilling som måtte være ganske jevn, etter min vurdering. Han trodde han måtte gi kvalitet, hvilket han gjorde, men det fantes en løsning. Robin må få tilbake Benidormformen. Da vet vi at Robin er utrolig vanskelig å slå. Axel forventer mye av Robin. Undertegnede har også klokketro på Robin. Jeg ser derfor frem til nye fremskritt. Personlig kan jeg ikke se noen begrensninger i hvor god Robin kan bli. Det må dog spilles mer enn 10-12 partier i året, og det må sannsynligvis jobbes enda mer med sjakk. I eliteserien møter man sterkere motstand enn Tromsøs 6.bord. Det er derfor en vei å gå, men vi er optimister - med god grunn.

Nå venter større oppgaver. Vi får senere sette opp noen kriterier for å være med og spille i elitedivisjon. Allerede i dag kan vi melde om et nytt - gammelt medlem, nemlig Edwin David.

Edwin er en flott fyr som vi ønsker hjertelig velkommen til Kristiansund Sjakklubb. Han avsluttet denne helgen med å spille på førstebord for Trondheim og fikk to remiser samt et tap mot meget sterk motstand. Han vil derfor bli en forsterkning på vårt lag. Vi ber også Torger Strand og Brede Kvisvik om å kvesse klørne.

Vi skal melde på 18 aktuelle spillere til elitedivisjonsspill. Vi gleder oss enormt til seriestart!!

Hva har vi å by på så langt i elitedivisjonen, hvor rekkefølgen på navnene er helt uvisst:

På førstebord: Suba eller Grandelius
På andrebord: Smith
På tredjebord: T. Strand, Hjelmås eller David
På de siste tre bordene: K.T. Sandum, R. Hoem, E. Odde, K.W. Strand, A. Olsen, Tor Wetle Hoem og B. Kvisvik

Eller vil Tore Kallset, Tore Kristiansen, Vegard Simensen, konsertmester Saltnes eller Audun Hoem bli gode nok i november? Eller kanskje Roger Hojem, Rune Edøy eller Per Erik Hoem legger bort jobben et halvår og satser på sjakk? Eller vil Geir Ove Olsen gi talentet en sjanse?

Det er faktisk muligheter for alle. Selv undertegnede kan finne på å kjempe om en plass på førstelaget. Vi skal ikke ta ut noe lag på lenge ennå, men det er lov å si såpass at den som deltar i turneringer - med bra resultat, den banker på døra.

Den som spiller mindre enn 10-15 partier frem mot seriestart, kan ikke forventes å bli vurdert.

 

 

Kristiansund til Eliteserien!  (Tore, 28. mars 2009, oppdatert)

Kristiansund skal spille i Eliteserien neste sesong. Vi vant matchen mot Tromsø 4-2! GM Mihai Suba, IM Axel Smith, FM Lars Hjelmås og Kjell Tore Sandum vant sine partier. Kommenter seieren på bloggen vår, og se partiene og kommentarer. Følg lenka på våre seriesjakksider...

 

 

Livesending fra Tromsømatchen!  (Tore, 27. mars 2009)

Lørdag 28. mars blir det livesending fra Oslo der vi følger matchen Kristiansund-Tromsø. Den begynner kl. 1400, men "sendinga" på våre nettsider begynner litt før. Les mer på våre seriesjakksider...

 

 

Ikke Sjakkafé lørdag 28. mars  (Tore, 27. mars 2009)

Sjakkaféen holder stengt lørdag 28. mars da så mange av klubbens medlemmer er i Oslo for å spille og/eller følge kvalifiseringskampen til Eliteserien mellom Kristiansund og Tromsø.

 

 

Basarbok - grasrot og Tromsømatch!  (Aage, 26. mars 2009)

Grasrotandelen har virkelig fått litt sving på seg. Gratiss til alle medlemmer som står på! Vi er oppe i 15000 kroner og dette begynner å ligne. Utgiftene i klubben øker med økt aktivitet og grasroten er som nevnt genial.
For alle som ikke enda vet hvordan man gjør det; så gjør det veldig enkelt: Den som har tippekort kan si til kassadama at de vil støtte Kristiansund Sjakklubb. Så ordner den som står bak kassa resten!

Basarbøkene/loddbøkene som er utlevert bør få prioritet fremover. 500 lodd for 5 kr pr stk bør være overkommelig å selge. Alle medlemmer som ikke har fått loddbok må si fra til Aage eller Per Erik, slik at dere kommer i gang. Skal vi si at alt er utsolgt til 1.mai?

Gleder meg veldig matchen i helga og mens resten av gjengen reiser fredag, er jeg allerede på reisefot.
Vi stiller vårt sterkeste lag og krysser fingre mot et jevnt og sterkt Tromsølag. Dette vil bli utrolig jevnt.
Hilsen fra formannen.

 

 

3 seire i klubbmesterskapet  (Tore, 25. mars 2009)

I går kveld ble det tre seire i klubbmesterskapets 4. runde. Les mer her...

 

 

IM Axel Smith underviser i kveld  (Tore, 24. mars 2009)

Den populære og svært gode sjakktrener IM Axel Smith kommer i klubben i kveld for å gi våre sjakktalenter noen tips med på veien. Axel er til stede i kveld fra kl. 1800. Se her for programmet hans denne uka.

For ungdommene og de voksne blir det 4. runde i klubbmesterskapet i kveld. Der blir det også flere interessante partier.

 

 

Anders Olsen. Foto: Roger Hojem

Anders Olsen.
Foto: Roger Hojem.

To nye mesterspillere i klubben!  (Tore, 24. mars 2009)

Kristiansund Sjakklubb har etter uoffisielle ratingtall fra Norges Sjakkforbund nå fått to nye mesterspillere! En mesterspiller er en spiller med over 2000 i rating. Vi gratulerer Anders Olsen med endelig å ha blitt mesterspiller! Hvem den andre ble, og hvilke tall de nå har, må du se her.

 

 

Dør-til-dør aksjon på mandag!  (Tore, 21. mars 2009)

Dugnad mandag kveld. Samling i klubben for å gå dør til dør på Innlandet og Kirkelandet og verve spillere til Grasrotandelen. Les mer her.

 

 

IM Axel Smith kommer neste uke  (Tore, 20. mars 2009)

Axel Smith kommer neste uke og skal være med i Sjakklubben hele uka. Det blir både besøk på barneskoler, forberedelser mot Tromsømatchen og kursing av klubbens egne unge krefter. Les mer her.

 

 

Grattisss til laget som slo Verdal  (Aage, 20. mars 2009)

Jeg vil gratulere alle på førstelaget med utmerket innsats mot Verdal. Vi hadde litt stang inn, men.... Les mer her.

 

 

Interessant parti i klubbmesterskapet  (Tore, 20. mars 2009)

I klubbmesterskapet torsdag kveld ble det siste partiet i runde 3 mellom Rune Edøy og Audun Hoem spilt. Det var et interessant parti hvor Audun tok bonde, eller Rune ga den, hvem som gjorde hva er litt uklart. Audun fikk ei litt bedre stilling enn Rune, men plasserte offiserene sine litt passivt, og sto i forsvarsposisjon siste halvdel av partiet. Det ble da mye enklere å spille for Rune med hvit. Audun måtte finne de korrekte trekkene oftere enn Rune hadde behov for. Auduns feilmargin var ikke så stor, og til slutt gikk han matt i tidsnøden. Se mer her.

 

 

Svært jevnt i hurtigsjakken  (Tore, 18. mars 2009)

I runde 4 i hurtigsjakkserien tirsdag kveld kom tre spillere på samme poeng og det var bare kvaliteten som skilte dem. Robin Hoem hadde sjakkgudinnen Caissa på sin side og fikk akkurat de nødvendige kvalitetspoengene mer enn Eilif Odde og Trond Harald Saltnes, slik at han vant denne runden. Robin leder også klart sammenlagt. Les mer på våre hurtigsjakksider her.

 

 

Freiøya slo Kristiansund  (Tore, 17. mars 2009, oppdatert)

Tirsdag kveld ble det spilt en treningslagkamp av skoleelever fra Freiøya mot gamle Kristiansund. Freiøya var suveren og slo gamle Kristiansund hele 6.5-3.5. Les mer her. Og nå er det lagt til et fotoalbum med noen bilder Roger Hojem tok under matchen.

 

 

Hurtigsjakk runde 4 tirsdag kveld  (Tore, 17. mars 2009)

Tirsdag kveld blir det runde 4 i hurtigsjakkserien. Robin Hoem og Karl W. Strand har tatt en ledelse i turneringa, men det er 6 runder igjen og mye kan skje. Aage Sivertsen har vist gryende form i det siste og er en outsider. Mandag kveld var han den eneste som slo GM Suba i et lynsjakkparti i klubben. Det spilles ikke partier i klubbmesterskapet på tirsdag så alle kan bli med.
Det utsatte partiet fra tredjerunden i klubbmesterskapet mellom Rune Edøy og Audun Hoem starter i klubben torsdag kveld kl. 2030.

 

 

Kristiansund møter Tromsø lørdag 28. mars i Oslo  (Tore, 16. mars 2009)

Norges Sjakkforbund har bestemt at siste kvalifiseringskamp for Eliteserien blir spilt på Haraldsheimen i Oslo lørdag 28. mars. Kristiansund har hvit på førstebord.
Melding 16. mars på Sjakktuelt. Les også mer på seriesjakksidene våre.

 

 

GM Mihai Suba. Foto: Per Erik Hoem

GM Mihai Suba.
Foto: Per Erik Hoem.

Analyse og læring med GM Suba mandag kveld i klubben  (Tore, 15. mars 2009)

I klubben mandag 16. mars, fra kl. 1800 blir det analyser av partiene fra seriesjakkmatchen mot Verdal. GM Mihai Suba står for gjennomgangen, og her kan alle lære av partiene og av hva GM Suba forteller om stillingene i partiene. Det var fem partier så dette blir mye forskjellig. Dette er et evenement som ikke må misses av noen sjakkspillere.

Hvis det er noen som ønsker seg en egen, personlig læringstid med GM Suba tidligere på mandagen, så er det muligheter for det. Ta da kontakt med Aage Sivertsen og han formidler kontakten med GM Suba.

 

 

Vi slo Verdal 5-0!  (Tore, 15. mars 2009)

I kvalifiseringsmatchen til Eliteserien vant Kristiansund hele 5-0 i Surnadal i dag. Verdal var som vinner av trønderdivisjonen, vår motstander. Resultatet av matchen skulle avgjøre hvilken klubb fra Midtnorge som skal representere regionen i kvalifiseringskampen om opprykk til Eliteserien i sjakk. Vi hadde et meget sterkt lag, anført av GM Mihai Suba. De andre på laget var Lars Hjelmås, Anders Olsen, Eilif Odde og Kjell Tore Sandum. Alle spilte godt og gjorde en god innsats.

Vi hadde en live blogging fra matchen på våre internettsider i dag, og tilbakemeldinger tyder på at det var det mange som fulgte. Liveblogginga her, og seriesjakksidene her.

 

 

Live fra kampen mot Verdal i dag  (Tore, 15. mars 2009)

I dag har vi liveoverføring fra kampen Verdal-Kristiansund i Surnadal. Følg matchen her her. Du må selv sørge for å oppdatere sida med jevne mellomrom. Minst hvert femte minutt.
Her kan du lese mer om seriesjakken.

 

 

Torger Strand og Brede Kvisvik klare!  (Aage, 13. mars 2009)

Da ser det ut til at vi kan stille med så sterkt lag som mulig i helga og forhåpentligvis om to uker mot Tromsø. Det forutsetter at vi vinner mot Verdal selvsagt. Nå ser det ut til at både Torger Strand og Brede Kvisvik kan være klare, hvilket vil forsterke vårt lag betraktelig. Dermed har lagkapteinen to luksusproblem:

  • Plukke ut laget

  • Fordele hvilket bord spillerne skal ha

 

 

Om Suba i TK i dag  (Tore, 12. mars 2009)

I Tidens Krav i dag står det en artikkel, Sjakkgeni til Kristiansund, om GM Mihai Suba!

 

 

Våkn Opp!  (Aage, 11. mars 2009)

Kjære sjakkmedlem – Våkn Opp!
Vi har en eventyrlig mulighet til å få inn penger på grasrotsaken! For to dager siden hadde vi 23 registrerte. Etter at Roger og jeg tok et tak, er vi nå oppe i 39. Men – men det er alt for lite. ALLE medlemmer bør få registrert både seg selv og sine nærmeste straks! Roger, Rune og jeg registrerer nå tre om dagen, men dere andre bør greie en – én !! Altså; greier du én i dag Kjell Tore, Pat, Geir Ove osv. Og så en i morra. Eller fem i dag og pause resten av uka?!

Slik gjør du:

  • Sender en tekstmelding til personen som inneholder: Grasrotandel 980283496

  • Denne sendes av personen videre til 2020.

Så er han registrert, så lenge han har et tippekort og vanligvis er mobilnummeret registrert på tippekortet. Det enkleste er å verve folk når du har dem fysisk tilstede. Da kan du hjelpe dem med å sende tekstmeldingen til 2020.

Husk også Futurasenteret på lørdag. Da har vi sjakkens dag med simultan, loddsalg, osv.

PS: Vi har registrert snart like mange medlemmer som resten av sjakklubbene til sammen. Det forteller hvor slapt det er rundt oss, ikke hvor flinke vi er.

 

 

Favorittseire i klubbmesterskapet og forsterkninger til seriesjakklaget  (Tore, 11. mars 2009)

To favorittseire i klubbmesterskapet tirsdag kveld. Les mer på sida for klubbmesterskapet.

Kristiansund har fått to kraftige forsterkninger til seriesjakklaget og den første kvalifiseringskampen mot Verdal søndag 15. mars. Les mer på våre sider om seriesjakken.

 

 

GM Mihai Suba. Foto Torger Strand

GM Mihai Suba.
Foto: Torger Strand.

GM Suba har simultan på FUTURA lørdag 14. mars  (Tore, 10. mars 2009)

Det blir storopplegg for sjakk i Kristiansund og på Nordmøre førstkommende lørdag! Kristiansund Sjakklubb har stand på FUTURA kjøpesenter lørdag 14. mars fra kl. 10, men det viktigste er at stormester (Grand Master) Mihai Suba kommer til Kristiansund og har en simultan mot barn og ungdom på FUTURA fra kl. 1200. GM Suba er en av verdens fremste sjakkspillere og revolusjonerte tenkinga i sjakk da han i 1991 publiserte boka Dynamic Chess Strategy. Les mer om GM Suba her.

Simultanturneringa foregår på den måten at GM Suba spiller mot 20-25 barn og ungdom samtidig. En god simultanspiller skal ha en score på minst 80%, og det forventer vi at GM Suba greier.
Alle barn og unge som ønsker å spille simultan mot stormester Suba må melde seg hos Kristiansund Sjakklubb ved å ta kontakt med oss eller seinest på standen på FUTURA på lørdag. Det er et maksimum antall på 25 spillere, og her er det først til mølla-prinsippet. Man må kunne sjakkreglene, men man trenger ikke være med i Sjakklubben for å være med på dette. Påmelding seinest en halv time før, og alle spillerne må sitte ved brettene 10 minutter før kl. 1200.

Dette blir en flott opladning til lagmatchen Kristiansund skal spille i Surnadal på søndag mot Verdal. Det er vår første kvalifiseringskamp om opprykk til Eliteserien i sjakk, og GM Suba skal spille for Kristiansund!

 

 

Tre partier i klubbmesterskapet denne uka  (Tore, 9. mars 2009)

I klubbmesterskapet spilles det fremdeles i runde 3. To av de gjenstående partiene spilles på tirsdag, mens det tredje spilles på onsdag i klubben.
Nå har vi også endelig fått lagt ut partiet Per Erik Hoem-Trond Harald Saltnes som ble spilt forrige tirsdag. Det er kommentert her med mange og lange kommentarer. Les mer om klubbmesterskapet her...

 

 

Lage Hoem Stavnesli. Foto Tore Kristiansen.

Lage Hoem Stavnesli i trekket.
Foto: Tore Kristiansen.

Spennende barneturnering lørdag 7. mars  (Tore, 8. mars 2009)

Barneturneringa ble ei artig og spennende turnering med mye god sjakk. Det oppsto mange interessante sjakkstillinger, og det ble mange flotte dueller. Øyvind Hoem Vaseng vant turneringa etter å ha avgitt kun en remis. Les mer her... Der finner du også et fotogalleri med bilder fra arrangementet.

 

 

Følg barnesjakkturneringa direkte her  (Tore, 7. mars 2009)

I dag har vi ei barnesjakkturnering i Sjakklubben med 8 spillere. Du kan følge utviklinga i turneringa ved å klikke på følgende lenke: Barneturnering lørdag 7. mars. Oppdater sida og du får resultater fra nye runder og nye startlister. Turneringa blir ferdig litt over kl. 14.

Seinere i dag følger vi Magnus Carlsen på storskjerm i Sjakklubben. Da skal han spille siste runde i Linaresturneringa og han skal ha svart mot verdensmester Vishy Anand. Sjakklubben er åpen denne lørdagen helt til i kveld.

 

 

Vegard Simensen. Foto Tore Kristiansen.

Vegard Simensen i februar 2009.
Foto: Tore Kristiansen.

Nye ratingtall etter klubbmesterskapet 2008  (Tore, 6. mars 2009)

I dag fikk vi nye ratingtall etter klubbmesterskapet i fjor. De nye tallene finnes her på ratingsida. Det som er verdt å merke seg er den store fremgangen for klubbmester Vegard Simensen. Han tjente 139 poeng på turneringa! Endringene for de andre var ikke så store. For to av spillerne får vi ikke vite det nye ratingtallet. Rune Edøy og Trond Harald Saltnes har ikke spilt 10 partier, og det er grensa for å få sitt ratingtall offentliggjort. Begge har hatt et ratingtall tidligere, men tallet blir opphevet når man ikke deltar i ratede turneringer i løpet av fem år. Rune og Trond Harald startet derfor med blanke ark i fjor høst.

Juniorer som bl.a. Vegard, går lettere opp (og ned) enn voksne spillere. De får en høyere koeffisient i utregningsmodellen. Årsaken er at unge spillere har en utvikling mens voksne spilleres spillestyrke ikke forandrer seg i samme grad. Her en lenke til noe av Norges Sjakkforbunds Eloreglement, og for de som bl.a. vil ha historien bak systemet og de matematiske formlene, henvises til denne Wikipediaartikkelen.

 

 

Formannen har ordet  (Aage, 5. mars 2009)

Om en uke skal førstelaget spille kamp om å bli Midtnorske mestre mot Verdal. Vinner vi der, er det sannsynligvis kvalifisering mot Tromsø. Vi er favoritter mot Verdal, men ikke noe mer. Verdal har et jevnt og godt lag som snek seg forbi Trondheimstudentene. Det forteller at laget har potensiale til å lage krøll for mange. Dessuten har Kristiansund vært underdog en rekke ganger, men vunnet. Derfor må det skjerpes fullt og helt for å vinne. Les mer...

 

 

Barnesjakkturnering på lørdag  (Tore, 5. mars 2009)

Lørdag kl. 1200 starter ei sjakkturnering for barn i Sjakklubben i Hauggata. Alle kan være med; det er ikke noe krav om medlemskap for denne tureninga. Det spilles 4 runder og hver spiller får 15 minutter på sitt parti. Da blir vi ferdige litt over klokka 14. Kom i god tid og meld deg på, for første runde starter kl. 1200.

Sjakk-kaféen er åpen fra kl. 1100 på lørdag. Det blir kaffe/te og vafler hele dagen. Etter barnesjakkturneringa viser vi partiet mellom verdensmester Vishy Anand og Magnus Carlsen fra Linares i Spania på storskjerm i klubben. Det partiet begynner kl. 16.

 

 

Anders Olsen i dyp konsentrasjon. Foto Roger Hojem.

Anders Olsen.
Foto: Roger Hojem.

Anders Olsen vant 3. runde i hurtigsjakken tirsdag kveld  (Tore, 4. mars 2009)

I tredje runde i hurtigsjakkserien i går kveld vant Anders Olsen såvidt foran Robin Hoem. Anders hadde bedre kvalitet men det kunne han ikke vite da de to kamphanene møttes i siste runde og tok en tidlig remis. Ved nærmere ettertanke er nok ikke kamphaner et ord som dekker innsatsen i det siste partiet deres... Den som imponerte mest var 15-årige Vegard Simensen. Han spilte godt, særs godt og Robin var heldig som fikk remistilbud fra Vegard. Robin tok i mot det. Vegard spilte også remis mot Karl W. Strand og tapte på målstreken mot Aage Sivertsen i siste runde. Vegard var den eneste spilleren som møtte de fire fremste på resultatlista.
Les mer på de egne sidene for hurtigsjakkserien.

I klubbmesterskapet ble det bare spilt et parti mellom Per Erik Hoem og Trond Harald Saltnes. Trond Harald vant med svart, men det svingte fram og tilbake i løpet av partiet. Trond Harald fikk den vinnende fordelen da Per Erik gikk surr i trekkrekkefølgen etter at han hadde ofret bønder for et kongeangrep. Les mer på våre sider for klukbbmesterskapet.

 

 

Husk medlemskontingenten og Magnus på storskjerm  (Tore, 3. mars 2009)

Oppfordringa kommer fra kassereren. De som ikke har gjort det alt: Vær så vennlig å betale medlemskontingenten. Les mer her...

I klubben i ettermiddag og kveld fra ca. kl. 1700 følger vi også partiet mellom Vassily Ivanchuk og Magnus Carlsen i Linaresturneringa på storskjerm i tillegg til at det blir hurtigsjakk og klubbmesterskap. Det blir altså svært mye sjakk i Sjakklokalet i kveld!

 

 

Per Erik Hoem. Foto Roger Hojem.

Per Erik Hoem.
Foto: Roger Hojem.

Klubbmesterskap og hurtigsjakk tirsdag kveld  (Tore, 2. mars 2009)

Tirsdag 3. mars blir det spilt nesten full runde i klubbmesterskapet med 3 partier. Det mest interessante oppgjøret blir nok mellom Per Erik Hoem og Trond Harald Saltnes. Begge har en solid poengscore siden i fjor høst. Les mer om Klubbmesterskapet her.

I hurtigsjakkserien spilles runde 3 men siden det blir spilt 3 partier i klubbmesterskapet blir det nok ikke så mange deltakere som normalt. Det er lov å anta at Karl W. Strand og Robin Hoem også denne gangen vil kjempe om seieren. Les mer om Hurtigsjakkserien her.

I sjakkskolen kl. 1800-1915 skal vi lære de 5 reglene som Susan Polgar har satt opp. Hennes Power Principles of Chess.

 

 

Bli Grasrotgiver du også!  (Tore, 2. mars 2009)

Nå kan du støtte Kristiansund Sjakklubb hver gang du tipper! Velger du Kristiansund Sjakklubb som din grasrotmottaker, får vi 5% av alt du tipper for. Dette går ikke på bekostning av premiene du vinner. Dette er en ordning som har kommet i orden fordi idrettslag og andre lag ikke lenger får inntekter fra spilleautomater.
Kristiansund Sjakklubb driver et aktivt arbeide overfor barn og ungdom, og vi trenger din støtte.

Her kan du lese mer om hvordan du gjør det, og hvordan du registrerer Kristiansund Sjakklubb som din grasrotmottaker.

 

 

Fin artikkel i Tidens Krav i dag  (Tore, 27. februar 2009)

I Tidens Krav var det ei flott side om at Sjakklubben har flyttet til nye lokaler i Hauggata. Les mer her.

Lørdag 28. februar blir det sjakk-kafé i Sjakklokalet kl. 1200-1400. Nå har vi også kjøpt tv slik at du også kan få fulgt med sporten på denne lørdag formiddagen, hvis du er interessert i det.

 

 

Tor Wetle Hoem vant  (Tore, 26. februar 2009)

I toppoppgjøret i klubbmesterskapet vant Tor Wetle Hoem tirsdag kveld. Les mer om det på sida til Klubbmesterskapet.

Vi har nå fått ordnet det slik at partiene kan spilles gjennom på våre egne sider. Spill her gjennom partiene fra klubbmesterskapet. De siste står øverst.

 

 

Bjarne Blikeng i 1959. Foto: Tidens Krav.

Bjarne Blikeng i 1959. Bildet hentet fra en artikkel i Tidens Krav.

Sjakkproblem av Bjarne Blikeng  (Tore, 23. februar 2009)

Ei uke for seint minnes vi Bjarne Blikeng. Han var æresmedlem i Kristiansund Sjakklubb, utnevnt ved jubileet i 1992. For 10 år og ei uke sida, døde han på Gomalandet. Han var en av Norges ledende problemsjakkforfattere. I nesten to mannsaldre var han aktiv på det internasjonale plan og fikk mange priser. Fra 1930-årene og så seint som midt på 1980-tallet.

Vi har lagt ut et av hans sjakkproblemer fra 1949. Seinere i år, i forbindelse med at Bjarne Blikeng ble klubbformann i 1939, (et lite 70-årsjubileum) har vi planer om å legge ut flere av hans sjakkproblemer.

 

 

Vafler

Sjakk-kafé lørdag 21. kl. 12-14  (Tore, 20. februar 2009)

Sjakklubben har åpent i sjakklokalene i Hauggata 7 lørdag 21. februar kl. 12-14. Der serverer vi vafler og kaffe til dem som kommer innom. Der kan du spille sjakk, lese i sjakkbøker og/eller snakke om sjakk med andre. Alle sjakkinteresserte er hjertelig velkomne!

I klubbmesterskapet blir det runde 3 på tirsdag. Den runden blir satt opp fredag ettermiddag/kveld så bare følg med på sida vår utover kvelden. Samtidig spilles den interessante matchen mellom Topalov og Kamsky i Bulgaria der tredje partiet begynte kl. 14 i dag. Og Linaresturneringa der Magnus Carlsen har hvit mot Lenier Dominguez fra kl. 1600 i ettermiddag. Vi hadde opprinnelig tenkt at vi skulle følge partiene til Magnus på storskjerm i klubben, men vi håper at vi kan få kjøpt inn projektor slik at vi får fulgt den siste halvdelen av turneringa i Linares.

 

 

Svart setter matt i 3. Vegard Simensen-Emil-Lion Nomat

Svart setter matt i 3 trekk

Andrelaget greide bare 1½ poeng mot Aalesund  (Tore, 19. februar 2009)

En liten oppgave først. Svart setter sjakk matt i 3 trekk. Løsninga står her. Aage Sivertsen vant sitt parti, mens Per Erik Hoem greide remis. Førstelaget møter Verdal i kamp om Midtnorgeserien i mars. Les mer på våre seriesjakksider.

 

 

Rune Edøy. Foto Roger Hojem.

Rune Edøy spilte godt i Aljechin.
Foto: Roger Hojem

Overraskende resultater i tematurneringa om Aljechin  (Tore, 18. februar 2009)

I går kveld fikk de 16 ungdommene som kom på vår sjakkskole, boka Sjakkskolen 1 til odel og eie. Noen hadde boka fra før og trengte den ikke. Vi venter spent på at Øystein Brekke skal komme med Sjakkskolen 2 i september.

For de mer erfarne spillerne analyserte Karl W. Strand sitt parti fra seriesjakken mot Jostein Hestvik Lie. Det var et interessant parti. Resten av kvelden ble brukt til å spille en uformell turnering i hurtigsjakk. Denne gangen med tema. Aljechins forsvar. Trekkene 1.e4 Sf6 2.e5 Sd5 3.d4 d6 var forhåndsbestemte. Siden vi begynte litt seint, ble det 10-minuttere med 5 runder monrad. Til tross for at dette er Karl W. Strands signaturåpning med svart mot 1.e4 fikk han ikke så mange poeng denne gangen. Anders Olsen vant alle sine 5 partier, mens Robin Hoem bare tapte mot Anders og tok andreplassen med 4 poeng. Eilif Odde fikk 3.5 poeng og svært overraskende kom også Per Hjulstad og Rune Edøy foran Karl W. Per og Rune fikk 3 poeng hver. Rune Edøy hadde ikke sett åpninga før, og var heller ikke med på gjennomgangen av åpninga før turneringa begynte. Allikevel begynte han turneringa med 3 strake poeng!

 

 

Utdeling av bøker og hurtigsjakk i kveld  (Tore, 17. februar 2009)

Tirsdag den 17. får ungdommene hver sin utgave av Sjakkskolen 1 fra kl. 18. Ellers skal vi spille turnering.
For de mer etablerte spillerne blir det en kort gjennomgang av Karl W. Strands parti i seriesjakken på søndag mot Molde. Deretter blir det ei uformell hurtigsjakkturnering. Denne gangen blir det ei tematurnering med Aljechins forsvar. De første trekkene er 1.e4 Sf6 2.e5 Sd5.

Les også Axel Smiths rapport fra seriesjakkmatchen mot Molde sist søndag på våre Seriesjakksider. Der kommenterer han bl.a. partiet mellom Tor Wetle Hoem og Robin Hoem.

 

 

Vi vant i Molde og tapte i Ålesund  (Tore, 16. februar 2009)

Kristiansund 1 slo Molde hele 4.5-0.5 i Molde i går. Eneste som avga et halvpoeng var Robin Hoem. Førstelaget vant alle sine kamper i 1. divisjon Møre og Romsdal og møter Verdal som vant trønderdivisjonen, 15. mars i en kamp om seieren i Midtnorgeserien. Vi er favoritter der.
Andrelaget møtte ikke et toppet Aalesund i Ålesund i går, men siden vårt andrelag heller ikke var toppet, så tapte vi 1.5-3.5. Aage Sivertsen vant sitt parti, mens Per Erik Hoem spilte remis. Andrelaget kom som forventet, sist i divisjonen.

Siden IM Axel Smith reiser på tirsdag, blir det analyse av noen partier fra helgens serierunde i klubben mandag ettermiddag fra kl. 17. Det blir analyser og aktivitet i klubben hele mandag kveld.

 

 

Sjakk-kafé lørdag kl. 12-14  (Tore, 13. februar 2009)

I går flyttet vi inn i nye lokaler i Hauggata 7, og det feirer vi med å holde åpent i morgen, lørdag 14. februar. Kl. 12-14 har vi sjakk-kafé. Er du nysgjerrig på lokalet, kom innom! Vi kommer til å være der fra kl. 11 og kommer du i den første timen, blir du satt til å gjøre noe. Det er fremdeles mange småting å ordne.
I sjakk-kaféen blir det varme vafler med syltetøy/rømme og kaffe/te eller brus for de som vil ha det. Sjakkbrettene og brikkene står framme, og alle er hjertelig velkommen. Kom innom for en uformell sjakkprat, litt sjakkspilling eller ta en kikk i vårt sjakkbibliotek. Eller bare for å treffe andre sjakkinteresserte.

 

 

Nye seriesjakksider  (Tore, 12. februar 2009)

Vi har laget ei egen side for seriesjakken. Der finner du omtale av rundene, tabeller, partier og også et fotoalbum med noen bilder. Det ligger også ei lenke til Seriesjakken i kolonna til venstre.

 

 

Flytting torsdag ettermiddag  (Tore, 11. februar 2009)

Det blir flytting til de nye lokalene i Hauggata 7 torsdag 12. februar kl. 1630-1730. Kan du ikke før fra 17-tida, kan du komme i de nye lokalene i Hauggata. Med helt nye lokaler blir det nok tid til å hjelpe på andre måter ved senere anledninger, hvis du ikke har anledning torsdag ettermiddag. Det vi utsetter er bl.a. at bilder skal henges opp, sjakkbrikker sorteres og utstyr ordnes, så det blir flere anledninger til å hjelpe til.

 

 

Karl W. Strand

Karl W. Strand vant igjen.
Foto: Roger Hojem

De gamle er fortsatt eldst  (Tore, 11. februar 2009)

Karl W. Strand vant 2. runde i hurtigsjakkmesterskapet i går kveld. Karl W. begynte forsiktig med to remiser, men avsluttet med 3 strake. Det ble imidlertid et meget spennende oppgjør mot Aage Sivertsen i fjerde runde som Karl W. vant etter å ha stått tårn under. Les mer om runden på sida for hurtigsjakkserien her.

 

 

Axel på onsdag!  (Aage, 9. februar 2009)

Axel Smith kommer på onsdag og vil være her til og med tirsdag. Alle som ønsker å være med på kurs, hver kveld hjemme hos undertegnede bes melde seg. Jeg tar det for gitt at Robin, Anders og Roger kommer, så dere trenger ikke si fra, men alle andre bør gi meg en melding på mail eller tlf. Lørdag har vi et spesielt opplegg. Vi har 8 plasser og her er det først til mølla. Våre to Moldensere, Tor Wetle og Mats er å regne som våre egne, så det er bare å si fra. De som vil ha privatundervisning kan få det daglig fra klokka 16.00. Her prøver vi å kjøre to og to sammen.

Vi kan være flyttet i løpet av denne uken i nytt lokale. Informasjon vil bli lagt ut på hjemmesiden, så følg med. Søndag er det kamp mot Molde, mens 2. laget skal spille mot Ålesund. Hvis noen ikke kan stille, så si fra så snart som mulig slik at vi kan stille med så sterkt lag som mulig.

Så sees vi til hurtigsjakk - kanskje for siste gang i nåværende klubblokaler.

 

 

Hurtigsjakk tirsdag kveld  (Tore, 9. februar 2009)

Tirsdag kveld blir det 2. runde i hurtigsjakkmesterskapet. Start kl. 2000 og ferdig ca. kl. 2245. Robin Hoem vant første runde i hurtigsjakkserien og er en av favorittene denne gangen også. Forrige gang var Anders Olsen syk og kunne ikke stille, for Anders er vel den største bøygen for at Robin skal stikke fra i mesterskapet med to strake seire. Hvis Åge Olsen stiller, kan han ta poeng fra alle sammen og Karl W. Strand kan godt ta seieren hvis han ikke gir bort unødige remiser.
Spennende blir det i hvert fall. Vi skal oppdatere lista for hver runde slik at du kan følge med på turneringa via internett.

Det blir også spilt to utsatte partier fra 2. runde klubbmesterskapet med Tor Wetle Hoem-Ole Henrik Dahlen og Roy Andre Nilsen-Per Erik Hoem.

 

 

Bjerkelund til venstre mot Allanengen.
Foto: Roger Hojem

Fotogalleri med bilder fra Skolemesterskapet  (Tore, 8. februar 2009)

Vår nettleverandør har kommet med en ny funksjon der vi kan legge ut fotogallerier. Denne anledninga har vi brukt til å legge ut et fotogalleri med 33 bilder i stort format som Roger Hojem tok under Skolemesterskapet for lag.

 

 

Det rosa? huset i Hauggata med plank foran.
Foto: Tore Kristiansen

Flytting i neste uke  (Tore, 7. februar 2009)

Det kan se ut til at det blir flytting til de nye lokalene i Hauggata i løpet av neste uke. Kanskje så tidlig som onsdag. Vær derfor oppmerksom på at det kan bli flyttedugnad onsdag/torsdag i neste uke. Etter erfaringene å dømme, Sjakklubben har flyttet en del de siste årene, er mesteparten gjort på en halvtime og maksimum en time så skal alt være gjort. Er vi en 10 stk. så går det fort unna.
Lokalet ligger på gateplan og er i den gamle Ole Brumm-butikken i Hauggata 7.
Det er et helt nytt, oppusset lokale og vi trenger også alt i møbler. Noen jobber for å skaffe det.

Fordelen er at vi kan bruke det hver dag og da kan vi innrede det slik vi ønsker. Sjakkplakater og/eller bilder på veggene må vi ha. Hvis det er noen som har gamle bilder av personer i klubben eller av sjakkaktiviteter i klubben, så må vi høre om det. Kanskje vi kan kopiere opp bildet og henge det opp på veggen? Det blir mange muligheter til å sette vårt preg på det nye lokalet.

 

 

Trond Harald i trekket.
Foto: Tore Kristiansen

Trond H Saltnes vant i klubbmesterskapet  (Tore, 5. februar 2009)

I dag har det blitt spilt et parti i runde 2 i Klubbmesterskapet. Trond Harald Saltnes slo Pat Schanzenbecher i en avslått Morragambit. Det var nok et symptomatisk parti for klubbmesterskapene i Kristiansund. Men det er sjarmen med sjakkspillet: Det er mange veier til målet, og underveis er det mange oppfatninger om veien også!

Det er lenke slik at du kan spille gjennom partiet og noen kommentarer om det også på denne sida. Eller klikk på Klubbmesterskap i feltet til venstre.

De to siste partiene som gjenstår i runden, blir nok ikke spilt før førstkommende tirsdag.

 

 

Overveldende mediainteresse.
Foto: Roger Hojem

Kristiansundsmesterskapet i lag for barneskoler  (Tore, 5. februar 2009)

Rapporten om dette har blitt forsinka, men har nå kommet. Åtte barneskoler var med, og de stilte med 3-mannslag. Dalabrekka vant så vidt foran Dale. Les utførlig om mesterskapet i rapporten om mesterskapet.

NRK Møre og Romsdal hadde om mesterskapet i kveldssendinga sammme kveld. Lenka dit er http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/455545
Lenka til avisartikkelen i Tidens Krav er http://www.tk.no/sporten/article4071543.ece

 

 

Runderapport fra klubbmesterskapet ligger klar  (Tore, 4. februar 2009)

På sida for Klubbmesterskapet er det nå lagt ut en rapport om de to partiene som ble spilt i går kveld. Der kan du også spille gjennom partiene. I partiet mellom Audun og Vegard er det spesielt mange varianter og bivarianter fra trekk 13.dxc5. Vi kan hygge oss med de forskjellige variantene helt til neste uke!

 

 

2 favorittseire i klubbmesterskapet  (Tore, natt til 4. februar 2009)

Det var trangt i klubben tirsdag kveld. Mange ungdommer var innom fra kl. 18. Det blir både enklere og bedre når vi får flyttet til et større lokale om ca. to uker.
Hurtigsjakkturnering ble det ikke noe av da svært få hadde lyst til å spille hurtigsjakk. Det ble mer lynsjakk i stedet.
I klubbmesterskapet ble det bare spilt to partier da flere meldte avbud i siste liten. Her ble det to favorittseire. Vegard Simensen slo Audun Hoem og Tore Kristiansen slo Rune Edøy. MEN hadde verden vært rettferdig, hadde resultatet i begge disse partiene vært totalt annerledes. Mer om det om en dag eller to da en mer detaljert rapport om klubbmesterskapet kommer.

 

 

I kveld: Opplæring, klubbmesterskap og hurtigsjakk  (Tore, 3. februar 2009)

I Sjakklubben i kveld blir det opplæring for barn og ungdom kl. 1800-ca. 1915, klubbmesterskapets 2. runde starter kl. 1930, og ei 4-runder hurtigsjakkturnering for de som ikke har annet å gjøre, starter kl. 20.

Opplæringa tar Roger Hojem seg av men han har flere hjelpere med seg. Forrige tirsdag var det 16 barn og ungdommer innom!

Les her en forhåndsomtale av 2.runden i klubbmesterskapet.

For dem som skal være med på hurtigsjakkturneringa men som kommer littegrann seinere, ta kontakt med Roger Hojem og gi beskjed om det.

 

 

2. runde i klubbmesterskapet neste tirsdag  (Tore, 29. januar 2009)

Klubbmesterskapet startet for to uker siden, og resultatene kom på sida her, men uten noen rapport. Siden den gangen har Åge Olsen trekt seg, og siden han ikke spilte i runde 1, har vi tatt ham bort fra lista. Det ble til slutt 10 spillere med, og vi slipper walk over.

Les mer her om 1. runden...

Oppsettet for runde 2 er klart, og den spilles førstkommende tirsdag, 3. februar kl. 1930.

 

 

Nytt styremedlem:
Anders Olsen.
Foto: Torger Strand

Enstemmige vedtak på Årsmøtet  (Tore, 29. januar 2009)

Årsmøtet tirsdag kveld var et rolig årsmøte med bare enstemmige vedtak. Anders Olsen kom inn som nytt styremedlem, ellers var det stort sett gjenvalg over hele linja. Med unntak av den tidligere årelange kassereren, Karl W. Strand, kom inn som ny revisor i stedet for Eilif Odde.

Det ble en kraftig applaus for styrets virksomhet i året som er gått, og det ble vedtatt at Årsmøtet ga uttrykk for begeistring for styrets arbeid og den økte aktiviteten i 2008.

Kontingenten ble økt til 1000 kr for aktive medlemmer, men kveldsspleisen utgår. Passive medlemmer betaler 600 kr som i dag

Medlemmer under 20 år betaler kr 600 pr. år, og denne medlemsavgiften kan også betales halvårsvis.

Et forslag fra styret om å inngå en leieavtale med Sofista Eiendom ble vedtatt. Det er snakk om et lokale i Hauggata 7 på gateplan. Den gamle Ole Brumm-butikken.

 

 

2.laget tapte i seriesjakken, fikk også poengstraff  (Tore, 27. januar 2009)

Klubbens andrelag spilte også seriesjakk mot Molde søndag 18. januar. Resultatet ble 3-2 seier til Molde, selv om de bare stilte med Tor Wetle Hoem og 4 andre spillere som vi burde ha slått. Til å begynne med så det ut til at vi skulle vinne 4-1 eller noe sånt. Men Rune Edøy tapte på femtebordet etter litt for rask brikkeflytting mot begynneren David Mindresunde. Pat Schanzenbecher sto også godt mot Stein Ivar Mindresunde (1055) men måtte ta remis.

Trond Harald Saltnes sto svært godt på tredjebordet mot Mats Peter Henøen (1067); kunne tatt tårn, satt matt etc. men måtte der gi tapt til slutt. Bare Vegard Simensen på andrebordet innfridde mot Arne Morten Kästel (1026). Vegard fikk tidlig bonden på f7 og ga aldri initiativet fra seg!

Tore Kristiansen på førstebordet møtte Tor Wetle Hoem som ga bort bonde allerede i åpninga. Tore sto svært godt, men feilet da han ga Tor Wetle anledning til et lite kongeangrep. Sjakkprogrammet viste en forskjell på 3,7 på Tores trekk. Han var heldig som lurte seg til en remis på slutten.

Forbundet har i ettertid fortalt klubben at vi brukte en spiller som det ikke var betalt kontingent for i 2008. Spilleren var dermed ikke spilleberettighet til å spille seriesjakk. Vi ble dermed dømt til tap i det partiet, og i tillegg fikk vi poengstraff på et poeng. Resultatet av kampen ble dermed til slutt 3.5-0.5 til Molde.

Styret tar selvkritikk, men dette kunne ha vært en dyr lærepenge om det hadde skjedd med førstelaget. Dette bare understreker hvor viktig det er å betale medlemskontingent innen 1. mars.

 

 

Årsmøte  (Roger, 22. januar 2009)

Det blir årsmøte i Kristiansund Sjakklubb tirsdag 27. januar kl. 20. Vi oppfordrer samtlige medlemmer til å møte opp. I tilegg til vanlige årsmøtesaker er det et eget punkt om nytt klubblokale.

 

 

Dalabrekka ble Kristiansundsmester i lag!  (Tore, 22. januar 2009)

(Hurtigrapport) Dalabrekka skole vant i dag Kristiansundsmesterskapet i lagsjakk for barneskoler. De slo Dale i omkampen og ble verdige mestere. Ordfører Per Kristian Øyen delte ut pokaler til både skole og deltakerne på de tre beste lagene. De tre på vinnerlaget fikk også hver sin dvd som var signert Magnus Carlsen.

Men kanskje den beste premien fikk Dalabrekka av læreren sin etter premieutdelinga. Leksefri til i morgen! Laget besto av Kristian Vallestad Sandnes, Øie Løbersli og Øyvind Hoem Vaseng.

Dale var nå nære så nære, men måtte nøye seg med andreplass. Der spilte Håkon Stubø, Martin Didriksen og Preben Dyrli. Dale og Dalabrekka vant hver sine grupper og møttes i en ren finale. Der ble det uavgjort 1.5-1.5, og de måtte ut i omkamp. Da ble det spilt lynsjakk, 5 minutter pr. spiller pr. parti, og der vant Dalabrekka 2-1.

Også om tredjeplassen måtte det omkamp til. Nordlandet og Allanengen spilte 1.5-1.5 i sin bronsefinale. I det avgjørende siste partiet ble det en patt. I omkampen der ble det bare spilt et lynsjakkparti mellom en representant fra hver skole, og Allanengen gikk seirende ut av den striden.

Gomalandet slo Rensvik i kampen om femteplassen og Innlandet fikk sjuendeplassen da de slo Bjerkelund.

Både NRK Møre og Romsdal (følg med på Distriktsnyhetene i kveld kl. 1840), TKTV og Tidens Krav dekket mesterskapet, så følg med der.

En mer utførlig rapport med bilder og flere detaljer fra mesterskapet, kommer litt seinere på Sjakklubbens hjemmeside.

 

 

Robin Hoem vant første runde i hurtigsjakken.
Foto: Roger Hojem

Robin Hoem tok første stikk  (Tore, 21. januar 2009)

Første turnering i hurtigsjakkserien ble spilt tirsdag kveld med fem runder monrad. Det var 12 stykker med i denne første runden. Robin Hoem vant klart med 4.5 poeng, og han avga bare en remis mot Tor Wetle Hoem i siste runde. Med remisen var seieren sikret! Robin slo andremann, Karl W. Strand i tredje runde, og det ble nøkkelen til seieren. Dermed tok Robin 10 poeng i hurtigsjakkmesterskapet.

Karl W. Strand kom på en like klar andreplass med 4 poeng, hele ett poeng foran nestemann, Tor Wetle Hoem som hadde best kvalitet av de fire spillerne på 3 poeng. Tor Wetle møtte alle de tre andre på 3 poeng, og slo alle tre!

Per Erik Hoem stilte med store marsinpangriser i premie. En stor en til vinneren og en til den som fikk flest remiser. Robin fikk den ene som vinner, mens Trond Harald Saltnes fikk den andre. Trond Harald og Tor Wetle Hoem hadde begge to remiser; deriblant en innbyrdes.Poengene som ble samlet opp i går ble dermed:
10 poeng til Robin Hoem og 8 poeng til Karl W. Strand
7 poeng til Tor Wetle Hoem og 5 poeng Trond Harald Saltnes
4 poeng til Aage Sivertsen og 3 poeng til Tore Kristiansen
2 poeng til Vegard Simensen
og 1 poeng til Roger Hojem, Geir Ove Olsen, Per Hjulstad, Per Erik Hoem og Mats Peter Henøen.

Etter hurtigsjakkturneringa ble det spilt ei lynsjakkturnering med 11 spillere! Axel Smith vant klart. Med start kl. 2300 og alle møtte alle, ble ikke denne lynsjakkturneringa avsluttet før over kl. 1. Det viser hvor stor sjakkinteressen er for øyeblikket i Kristiansund Sjakklubb.

 

 

Hurtigsjakkserien starter i dag  (Roger, 20. januar 2009)

Første turnering i hurtigsjakkserien spilles i dag med start klokken 20.00. Det spilles fire runder monrad, med 15 minutter betenkningstid. Hurtigsjakkserien består av 9 turneringer, hvor man kan stryke de to dårligste. Vinneren av hurtigsjakkserien sammenlagt blir klubbmester i hurtigsjakk 2009.

Poengsystem
10 poeng for seier
8 poeng for 2. plass
7 poeng for 3. plass
5 poeng for 4. plass
4 poeng for 5. plass
3 poeng for 6. plass
2 poeng for 7. plass
1 poeng for å delta

Man kan stryke de to dårligste resultatene. Det vi si at at kun 7 av 9 hurtigsjakkturneringer blir tellende.

I dag er det også sjakkskole for de yngste med start kl. 18, samt utsatte partier fra første runde i klubbmesterskapet.

 

 

Kristiansund – Aalesund 4.5-0.5  (Aage, 18. januar 2009)

Axel og Aage analyserer ivrig.
Foto: Roger Hojem

Det ble en flott og viktig seier over Ålesund søndag kveld. De stilte ikke med herr Antonsen, men vi stilte da heller ikke med Brede, så 4.5 mot 0.5 var sterkt gutter! Dette betyr at vi trenger 0.5 poeng mot Molde i neste runde. Jeg vet at Jesus gikk på vannet og at en pilot landet et fly elegant i elva, men skulle Molde slå oss 5-0, så vil det overgå det meste.

Tidsplanen med Axel ser slik ut:
Mandag, onsdag, torsdag og fredag: Hver kveld hjemme hos Aage Sivertsen klokka 19.00 - 22.00.
Mandag, onsdag og fredag: Privatundervisning til dem som melder seg på, fra klokka 16.00 til 18.00.
Tirsdag: Hurtigsjakk hvor Axel ikke spiller men følger partiene.
Torsdag: Skolesjakkturnering fra klokka 11.30 - 15.00.

Mandag kveld blir det gjennomgang av parti fra seriesjakken.
Onsdag kveld blir det gjennomgang av partier fra Benidorm.

Lørdag reiser Axel tilbake til Sverige. Det blir derfor ingen Oppdaltur denne gangen.

 

 

Axel på plass!  (Aage, 17. januar 2009)

Da er det klart for en ny uke med Axel Smith. Vi starter undervisningen mandag klokka 19.00 og ber alle som ønsker å være med om å sende en mail eller tekstmelding til Aage Sivertsen. Foruten tirsdag - hvor Axel vil være til stede i klubblokalet, så blir det undervisning hver kveld hjemme hos Aage på Innlandet. Det går muligens mot en Oppdaltur til helgen hvor vi reiser fredag kveld/tilbake søndag kveld. Vi ber også om at de som ønsker å være med på en sjakk-weekend i Oppdal om å melde seg.

 

 

Offisielle ratingtall fra NSF  (KT, 17. januar 2009)

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund.

 

 

Partier fra første runde i klubbmesterskapet  (Tore, 14. januar 2009)

Første runde i klubbmesterskapet ble spilt i går kveld. Oppdatert partifil.

Vi kommer tilbake med rapport fra runden.

 

 

Sjakk tirsdag 13. januar  (Roger, 13. januar 2008)

Det spilles hurtigsjakk i kveld.

 

 

Klubbmesterskapet 2009  (Tore, 5. januar 2009)

Vi vil komme i gang raskt med Klubbmesterskapet 2009 og første runde settes i gang tirsdag 13. januar. Det blir spilt sju runder monrad med betenkningstid 1 1/2 time på 40 trekk og 1/2 på resten av partiet. Vi spiller en runde ca. annenhver uke, slik som i høst. Påmelding til Tore Kristiansen eller Roger Hojem før tirsdag 13. januar kl. 1800. Da blir det trekning, og første runde starter kl. 1930 samme kveld. Partiene blir lagt ut på vår hjemmeside.

Tirsdag 6. januar blir det 4 runder hurtigsjakk med betenkningstid 15 minutter pr. spiller. Start kl. 2000. Tirsdag 20. januar kommer Axel Smith og den 27. januar blir det årsmøte i klubben. Runde 2 i klubbmesterskapet blir dermed først 3. februar. (Terminliste.)

 

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig