Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Gamle nyheter fra 2011

 

Barneturnering på Storkaia Amfi lørdag 14. januar (Tore, 31. desember 2011)

Lørdag 14. januar arrangerer vi (Roger og Tore) ei Barnas Grand Prix-turnering på Storkaia Amfi Brygge. Der skal vi i tillegg til de vanlige klassene også ha en begynnerklasse, og til den trenger vi mye hjelp, så vi håper at flere kan stille opp den lørdagen.

 

 

IM Axel Smith i 3. runde i Rilton cup i går
Foto: Lars OA Hedlund, Rilton Cup

Axel i teten i Rilton cup (Tore, 30. desember 2011)

IM Axel Smith (2480) ligger i teten med 3 poeng og full pott etter tre runder i Rilton Cup i Stockholm.

Det er fire stykker som har 3 poeng, og Axel får hvit i fjerde runde mot en svensk stormester, GM Slavko Cicak (2566).

Partiet med kampstart kl. 1500 i ettermiddag sendes direkte....

 

 

Tradisjonell romjulsjakk (Tore, 30. desember 2011)

Det ble ei romjulsjakk som gikk i vante spor torsdag kveld. Per Erik sto for maten, en gryterett med Biff Stroganoff, og vi hadde som vanlig, alt for mye mat. Det var 10-12 som spiste varm mat. Det ble ei lynsjakkturnering utpå kvelden. Og slik vi har for vane var det også noen som satt og spilte sjakk etter midnatt og til nattklubbene stengte. Deretter kjørte vi hjem.

 

 

To GM-skalper torsdag (Tore, 30. desember 2011)

Både Axel og Kristian vant over hver sin stormester (GM) i går, torsdag.
Kristian Stuvik Holm spiller i ei turnering i Budapest og i går møtte han en GM som han slo. Det er Kristians første seier over en GM!
Vi gratulerer!
Turneringa i Budapest har ikke internettsider.

Axel slo den ungarske stormesteren i går i Rilton cup, og det var et parti som vi fulgte med på i klubben.

 

 

Romjulsjakk i kveld torsdag 29. (Tore, 29. desember 2011)

I kveld blir det romjulsjakk i Sjakklubben. Det blir ingen seriøse partier, men mest sannsynlig en eller flere små lynsjakkturneringer. Det er åpent fra kl. 1800, men Per Erik og Tore skal være i klubben fra kl. 1630 for å lage gryteretten som serveres seinere på kvelden, så du kan komme tidligere hvis du ønsker det - og hjelpe til! (Da får vi også fulgt Axels parti i klubben.)

Vi serverer gløgg uten rødvin denne kvelden og ellers blir det vanlig opplegg. Og kanskje det blir en sjakkjulequiz?

 

 

Axel direkte fra Stockholm i ettermiddag (Tore, 29. desember 2011)

IM Axel Smith (2480) møter kl. 1500 i ettermiddag GM David Berczes (2555) fra Ungarn med hvit i tredje runde i Rilton Cup i Stockholm. Partiet sendes direkte....
Ellinor tapte i går men får også sterk motstand i dag da hun møter WGM Alina L'Ami (2364) fra Romania.

 

 

Ellinor og Axel i Rilton Cup i Stockholm (Tore, 28. desember 2011)

IM Axel Smith og WFM Ellinor Frisk spiller i romjula og utpå nyåret i Rilton Cup i Stockholm. Turneringa startet i går og spilles med en runde hver dag, med unntak av nyttårsaften, til torsdag 5. januar. Partiene starter hver dag kl. 1500. Fra førstesida til turneringa, kan du se bilder og laste ned partiene fra første runde. Både Axel og Ellinors parti finner du der.

Ellinor og Axel vant i første runde i går. Axel spilte på 18. bord mens Ellinor spilte på bord nr. 38. I andre runde i ettermiddag spiller de på bordene 8 og 9. Ellinor møter IM Daniel Semcesen med svart, mens Axel får langt lettere motstand da han møter en spiller på 2150.

Det er 6 direktesendte partier.

 

 

God jul og godt nyttår! (Aage, 24 desember 2011)

På vegne av styret i Kristiansund Sjakklubb ønsker undertegnede alle medlemmer en riktig god jul og et veldig godt nytt år!
Les mer i Formannen har ordet...

 

 

Åpningstider i Sjakklubben uke 51 og 52 (Tore, 19. desember 2011)

Tirsdag 20. desember: Aage Sivertsen åpner kl. 1700 og har trening. Han holder Sjakklokalet åpent så lenge det er folk der.
Onsdag 21. desember: Aage Sivertsen åpner kl. 1700 og har trening. Han holder Sjakklokalet åpent så lenge det er folk der.
Torsdag 22. desember: Ingen fra styret kan åpne Sjakklubben denne kvelden. Andre som har nøkkel, kan gjerne gjøre det.
Torsdag 29. desember: Romjulssjakk fra kl. 1800. Per Erik og Tore arrangerer. Det blir servert varm mat men ikke bacalao som i fjor.

 

 

Fra venstre IM Axel Smith, GM Viswanathan Anand og Håkon Bentsen.
Foto: Tore Kristiansen

Axel og Håkon spilte remis (Tore, 19. desember 2011)

Håkon Bentsen-IM Axel Smith spilte remis i Eliteklassen i klubben fredag ettermiddag. Partiet ble sendt direkte.

Det så ut til at Axel skulle kunne bryte gjennom mot Håkon, men Axel hadde oversett Håkons 29.Te1, og partiet endte i remis.
Det betyr at Edwin seiler opp som den store favoritten til å vinne Eliteklassen. Edwin har foreløpig bare 3 poeng, men han har også tre hvite partier igjen mot Øyvind, Håkon og Anders. I alle fall sa Axel før partiet mot Håkon at han fryktet det, og at han derfor måtte slå Håkon. Håkon er fornøyd med å ha fått 2 poeng i Eliteklassen, for det betyr at han holder seg over 2000 i rating.

 

 

Axel gratulerer Berge med Norgesmesterskapet (Tore, 17. desember 2011)

Axel gratulerer Berge Østenstad med Norgesmesterskapet på bloggen sin...
Kristiansund Sjakklubb gratulerer også med seieren i omkampen mot Frode Elsness!

 

 

NM i Sandefjord 7.-14 july 2012! (Aage, 16. desember 2011)

Per Erik bestiller nå en drøss av hytter i Sandefjord. Her skal det være Norgesmesterskap og vi husker jo alle hvor trivelig det var på Bogstad Camping sist sommer??
Vi var da en gjeng på rundt 35 personer som var med som spillere eller ledere. Per Erik og undertegnede organiserte litt fotballkamper, litt grilling og litt til. Per Erik og Aage blir også med i år og vi gleder oss!!Sandefjord og sørlandet er beste plassen på jord midt på sommeren med fantastiske muligheter for ungene. Jeg har feriert mange år på sørlandet og kan garantere for at det er en glede. Normalt sett er det også varmt både på land og i vann, så ta frem svømmebrillene allerede nå.
Vi ber alle som har litt ambisjoner om å bli gode sjakkspillere, eller de som bare vil ha det hyggelige om å være med NM. Planlegg ferien allerede nå. For priser og praktisk informasjon; ta kontakt med Per Erik Hoem.(peeho@online.no). Vi satser på å bli minst 35 personer fra KSK som stiller i Sandefjord til sommeren. Håper du og din familie blir med. Vi ordner med små og store hytter av ganske god kvalitet. Alternativ kan være hotell som ligger et stykke fra Campingplassen, men som er like ved spillestedet.

 

 

Ny rating etter høstturneringa (Tore, 16. desember 2011)

Elokomiteen ved Yggeseth har regnet ut de nye ratingtallene etter høstturneringa. Du finner dem her...

 

 

Axel og Håkon spiller fredag kl 1200 (Tore, 15. desember 2011)

Håkon Bentsen-IM Axel Smith spiller sitt parti i Eliteklassen i klubben fredag med start kl. 1200.
Hvis datamaskina er medgjørlig, satser vi på at vi kan sende partiet direkte her...

 

 

Partiene fra seriesjakken i helga (Tore, 15. desember 2011)

Partiene fra seriesjakken i helga, har vi lagt ut her...
De fem første partiene er i bordrekkefølge fra matchen Kristiansund 3-Aalesunds 1, og juniorene fra Kristiansund hadde svart på første- tredje- og femtebordet. Det er mange interessante partier der, og kanskje spesielt det første partiet kan vi bruke mange timer på å analysere de ulike variantene. Flott av Vegard at han slå Per-Christian på fjerdebordet. Er det den spilleren med høyest rating som Vegard har slått? Jeg tror det. Øyvind spilte også godt mot Roar Naalsund.
Deretter følger de fem partiene fra matchen mellom Kristiansund 2 - Aalesunds 2. Der tapte lagkaptein Tore, mens de andre hanket inn poengene og seieren. Pat fikk revansje for det kjedelige tapet mot Ole Drønen i fjor, Stig vant sitt parti etter først å ha gitt bort en offiser, men fikk den tilbake. Øyvind tok nok remis i vinststilling, men resultatet i matchen var vi fornøyd med. Skal Kristiansund 2 vinne Møre og Romsdal-divisjonen, må vi uansett slå Aalesunds 1 søndag 15. januar i Ålesund. Samme sted og tid møtes også Aalesunds 2-Kristiansund 3.

 

 

Åge vant høstturneringa (Tore, 14. desember 2011)

Åge Olsen vant i kveld det siste partiet i høstturneringa. Åge hadde hvit mot Audun Hoem, og de spilte Londonsystemet. Åge fikk til et angrep på den svarte kongestillinga, og vant med det partiet. Dermed fikk Åge 6½ poeng, og han avga bare en remis i turneringa. Det er et kjempegodt resultat!

 

 

Frifondmidler i november også (Tore, 14. desember 2011)

USF har tildelt resten av Fri fond-midlene, og de tre ungdomssjakklubbene, Kristiansund Sjakklubbs Ungdom, Frei Ungdomssjakklubb og Dalabrekka Barnesjakklubb, fikk alle 2500 kr hver. I første tildeling i begynnelsen av oktober fikk de tre klubbene henholdsvis 23500, 23000 og 21000 kr. Mesteparten av det er prosjektmidler.

 

 

Axel med flere saker på bloggen sin (Tore, 14. desember 2011)

Axel har oppdatert bloggen sin... med mange bilder og reisereportasjer fra London og Malta.

 

 

Ellinor vant med Max Langes angrep (Tore, 14. desember 2011)

Ellinor vant over Håkon i Eliteklassen i klubben mandag ettermiddag. I de siste månedene har vi prøvd å utrydde 3. Lc4 fra repertoaret til de yngste spillerne i klubben. Det har vi lyktes litt med, men nå har åpninga blitt fasjonabel på høyt nivå. Magnus spilte det mot Nakamura i London i forrige uke. I Eliteklassen spilte Øyvind det mot Brede forrige helg, og nå på mandag var det det trekket som Ellinor valgte å spille mot Håkon. Men det skal sies at Ellinor og Håkon valgte ikke den langsomme utviklinga i italiensk (giuoco piano, eller enda verre giuoco pianissimo). Det ble ei heidundrende åpning, for Ellinor og Håkon valgte å gå inn i Max Langes angrep. Partiet ble sendt direkte...

 

 

Ellinor og Håkon spiller kl 1200 (Tore, 12. desember 2011)

Ellinor og Håkon spiller sitt parti i Eliteklassen i klubben i dag. De starter partiet kl. 1200.
Hvis datamaskina er medgjørlig, satser vi på at vi kan sende partiet direkte her...

 

 

Tiger på fjerde - Axel på tiende (Tore, 12. desember 2011)

I FIDE Open i London Chess Classics kom GM Tiger Hillarp på fjerdeplass med 7 poeng og med det fikk han premie (£450). IM Axel Smith fikk 6½ poeng og havnet på 10. plass. Leder av sjakklinja på NTG, Ellisiv Reppen, fikk pris for delt andreplass i ratinggruppa under 2000! Partier finner du her...

 

 

Vinnerne i lotteriet (Liv-Anne, 11. desember 2011)

Vibeke Halse, Ann Jorid Olsen og Liv-Anne Øie har foretatt loddtrekning for sjakklubben i kveld 11.12.11, og vinnerne er:
1. premie: Geir Vikan Utsiktskikkert m/stativ verdi kr. 2.995.-
2. premie: Emma Meier Olsen Microskop Biolab verdi kr. 1.495.-
3. premie: Espen Bakke Hudpleieprodukter, Allison verdi kr. 400.-
4. premie: Victor Ravnum Aspen Massasjeapparat verdi kr. 350.-
Vinnerne er kontaktet, og de ble foreslått å hente sine gevinster i sjakklubbens lokaler tirs 13.12 kl 17.00-19.00.

 

 

Favorittseire i lagsjakken (Tore, 12. desember 2011)

Det ble bestelagene som vant hver sin kamp i lagsjakken på søndag. Kristiansund 2 vant 3½-1½ over Aalesunds 2, mens Aalesunds 1 slo juniorlaget vårt, Kristiansund 3, 4-1. Mer om matchene i kveld.

 

 

Mange partier å følge med på i dag (Tore, 11. desember 2011)

Søndag 11. desember kan du følge med på mange sjakkpartier på nettet i tillegg til at det spilles seriesjakk i klubblokalene.
Først starter andre kamp i stikkampen om Norgesmesterskapet mellom Frode Elsness og Berge Østenstad. Kampen starter kl. 9, og du kan følge matchen her...
Kl. 1230 starter lagmatchen Kristiansund 3 (juniorlaget vårt)-Aalesunds 1 i Kristiansund, og vi sender de to øverste bordene. Partiene kan du følge her...
I London Chess Classic blir det fire spennende kamper kl. 15. Anand har hvit mot Magnus, og du kan følge partiene her... Følg også med på kampene på video og med kommentarer her...
I FIDE Open i London har Tiger 6 poeng mens Axel har 5½ poeng. Partiet til Tiger starter kl. 1530 her...

 

 

Long way to go (Aage. 11 desember 2011)

Formannen har ordet...

 

 

Lagsjakk mot Aalesund på søndag (Tore, 10. desember 2011)

På søndag kl. 1230 starter to matcher i 1. divisjon Møre og Romsdal i klubben. Det er Aalesundslagene som tar turen til Kristiansund for å møte de to Kristiansundslagene. Det blir Kristiansund 2-Aalesunds 2 og Kristiansund 3-Aalesunds 1. Hjemmelagene har svart på førstebordet. Vi har så god kontakt med Aalesunds at vi allerede har utvekslet lagoppstillinger, og de forskjellige partiene blir slik:
Kristiansund 3-Aalesunds 1: Roar E. Nakken-Henrik Øie Løbersli, Øyvind Hoem Vaseng-Roar Naalsund, Rafael Gonzalez Tirado- Audun Hoem, Vegard Viken Kallset-Per-Christian Stenvaag og Erling Storeide-Emil Andre Olsen.
Kristiansund 2-Aalesunds 2: Gunnar Bolsø-Ellinor Frisk, Tore Kristiansen-Bengt-Arne Jørgensen, Ole Reza Drønen-Pat Schanzenbecher, Øyvind G. Mikalsen-Erling Nybø og Jonas Juliebø-Stig Rune Jenssen.

De to øverste bordene mellom Kristiansund 2-Aalesunds 1 vil vi sende direkte...

 

 

Axel og Tiger i teten i London FIDE Open (Tore, 9. desember 2011)

Både Axel og Tiger ligger i teten i FIDE Open i London Chess Classics med 5 poeng. Dette var ventet av Axel som pleier å slå grusomt tilbake når han tidlig i ei turnering, avgir poeng mot en mye lavere ratet spiller. Tre spillere har 5½ poeng deriblant IM Jovanka Houska, England som bor i Bergen og spiller for Bergens i Eliteserien. Tiger har hvit mot henne i dag. Axel sitter på fjerdebordet og har svart mot IM Bjørn Thorfinnson, Island. Runden starter kl. 1530 og partiene sendes direkte her...

 

 

Endelig vant Anand (Tore, 9. desember 2011)

Anand slo Nigel Short i går kveld! Du kan følge deres kommentarer etter partiet på denne videoen... I dag har hvit mot Kramnik, og Magnus har walk over. Det betyr at Magnus i løpet av runden skal inn i kommentatorrommet og kommentere dagens partier. Sendinga starter litt etter rundestart kl. 15, og vi kan vel forvente at Magnus kommer innom noen timer seinere. Følg med, følg med...

 

 

Åge leder høstturneringa (Tore, 8. desember 2011)

Åge Olsen vant i går det utsatte partiet fra den sjette runden i høstturneringa mot Vegard Viken Kallset. Vegard hadde et press, men var littegrann unøyaktig og Åge fikk både spiddet dronninga og et tårn med løperen sin. I samme rennet fikk Åge også en ekstra bonde og sto med kvalitet pluss tre sammenhengende fribønder på dronningfløya. Da var det bare et tidsspørsmål før Vegard tapte. Partiet ble sendt direkte, og partiet kommer til å ligge der til helga.

 

 

Tiger direkte fra London nå (Tore, 7. desember)

Tiger Hillarp spiller nå et direktesendt parti i FIDE Open i London Chess Classic. Partiet startet kl. 1530 norsk tid, og han har svart mot IM Alexei Slavin fra Russland. Axel vant igjen i går og har nå 3 (4) poeng. I dag møter han en FM med svart.
De store gutta har fridag i dag, og det kan kanskje Anand trenge? Vi fulgte med på partiet hans mot Nakamura i klubben i går kveld, og det så bra ut ei god stund. Veldig bra. - Endelig vinner Anand et parti igjen, sa alle i klubben i går. Men så snudde det, og Anand tapte. Det viser vel at sjakk ikke er det enkleste spillet, når selv verdensmesteren trår feil?

 

 

Anand med remiser i London (Tore, 6. desember)

Anand har spilt to remiser og hatt en walk over-runde i London Chess Classic. I dag starter runden først klokka 17 og Anand har hvit mot Kramnik. Vi følger partiet direkte i klubben og kommer også til å høre på kommentarene de kommer med.
I FIDE Open tapte Axel i første runde mot lavere ratet spiller, og det blir nok ikke noe GM-napp i denne turneringa. Også Tiger har avgitt mot mye lavere motstand. Han spilte en remis i andrerunden. Derfor får vi ikke se dem spille direktesendte partier ennå.

 

 

Tre flotte partier i Eliteklassen på søndag (Tore, 6. desember 2011)

Søndag ble det spilt tre partier i Eliteklassen i Møre og Romsdal. Ellinor vant over Anders Olsen da Anders overså en kombinasjon der han tapte offiser. Dette var Anders' første tap i turneringa etter fire remiser. Brede og Øyvind spilte også remis, der Brede med svart i prøyssisk kunne ha fått en fordel men valgte feil plan. Øyvind er like sikker som han har vært i det siste, og taper svært sjelden nå. I det siste pariet mellom Robin og Edwin valgte Robin å spille aktivt og rokerte langt. Edwin fikk et overtak i midtspillet. Et svakt øyeblikk hadde Edwin da han skulle dekke en bonde på b7 og gjorde det med å plassere dronninga si på a7. Robin hadde da muligheten til å stenge den inne og få godt spill og fordel i partiet. Da han ikke gjorde det, flyttet Edwin umiddelbart dronninga ut på brettet igjen og vant etter få trekk.

 

 

To gode og lange partier i Eliteklassen (Tore, 3. desember 2011)

I Eliteklassen i Møre og Romsdal tapte Ellinor for Edwin, mens det ble remis mellom Brede og Anders. Brede slo Robin fredag kveld.
Søndag kl. 1100 er det spillestart for disse tre partiene:
Øyvind Andersen Lundeby-Brede Kvisvik, Anders Olsen-Ellinor Frisk og Robin Hoem-Edwin David.
To av partiene sendes direkte...

 

 

Uavgjort mellom Kristiansund 2 og 3 (Tore, 3. desember 2011)

Det ble uavgjort 2½-2½ mellom Kristiansund 2 og juniorlaget Kristiansund 3. Juniorene stilte med alle sine fem beste, mens det var 4 reserver på Kristiansund 2. Men Kristiansund 2 hadde ei frisk plan, vinne på de to øverste bordene og greie minst en remis på de tre nederste. Planen lyktes til fulle! Men det begynte dårlig. Magnus Dahl Jenssen spilte en kombinasjon som førte til offiserstap mot Vegard Viken Kallset på femtebordet og tapte. Iver Halse ga også bort en offiser tidlig mot Audun Hoem. Iver viste skikkelig lagånd og spilte videre og ga Audun litt å tenke på underveis. Men den ekstra offiseren ble avgjørende. Da Øyvind Mikalsen på tredjebordet spurte lagkapteinen om å få lov til å tilby remis, noe han fikk, ble det litt spenning i matchen. Øyvind Hoem Vaseng spurte sin lagkaptein om han kunne ta i mot remistilbudet, og det var noe han måtte avgjøre selv, sa hans lagkaptein. De to Øyvind'ene tok remis. Matchen endte uavgjort da Kristiansund 2 vant de to partiene på de øverste bordene. Robin Hoem slo Vegard Simensen på førstebordet, og Tore Kristiansen vant over Henrik Øie Løbersli igjen (for andre gang på tre dager) på andrebordet. 2½-2½

 

 

Eliteklassen spiller i ettermiddag (Tore, 3. desember 2011)

I Eliteklassen i Møre og Romsdal blir det spilt to partier i Kristiansund Sjakklubb i dag.
Ellinor Frisk-Edwin David og Brede Kvisvik-Anders Olsen.
Partiet Ellinor-Edwin begynner kl. 14. I går spilte Brede Kvisvik-Robin Hoem, men resultatet har vi ikke fått ennå.

Søndag spilles partiene Brede Kvisvik-Øyvind Andersen Lundeby, Anders Olsen-Ellinor Frisk og Edwin David-Brede Kvisvik

 

 

Seriesjakken starter lørdag kl 13 (Tore, 2. desember 2011)

I 1. divisjon Møre og Romsdal starter vi sesongen i morgen. Det er fire lag med; to fra Aalesunds og to fra Kristiansund. I første runde er det interne oppgjør, og vi spiller den i morgen med start kl. 1300. Kristiansund 3 er et rent juniorlag (det betyr lavere startavgift), og de er så gode at de kan vinne hele divisjonen. Startoppstillinga i morgen og Kristiansund 3 har hvit på første-, tredje- og femtebordet:
Kristiansund 3 - Kristiansund 2
Vegard Simensen - Robin Hoem
Henrik Øie Løbersli - Tore Kristiansen
Øyvind Hoem Vaseng - Øyvind Mikalsen
Audun Hoem - Iver Halse
Vegard Viken Kallset - Magnus Dahl Jenssen

 

 

Anand, Axel og Tiger i London Chess Classic (Tore, 2. desember, oppdatert 3.)

Anand spiller i London Chess Classic og første runde starter lørdag kl. 15 (14 engelsk tid). Rundeoppsettet ble trekt i dag, og Anand åpner med svart mot Michael Adams. Det er et kjempesterkt felt blant de 9 stormestrene. Alle over 2800 i rating er med, samt Nakamura og de fire beste britiske spillerne. Anand var ikke fornøyd med innsatsen i Tal Memorial i Moskva, og vi krysser fingrene. I forbindelse med trekninga i ettermiddag ble det spilt et parti sjakk på twitter mellom verden og disse ni stormestrene. Partiet kan spilles gjennom her...

Det spilles også flere andre turneringer, og i FIDE Open stiller både Tiger og Axel. De spiller også ni runder, og dette er en ny sjanse for Axel til å skaffe seg et stormesternapp. Fra denne gruppa blir det også sendt partier direkte på nettet. Om Tiger eller Axels partier sendes direkte, gir vi beskjed.
Oppdatert 3. desember med ny lenke til FIDE Open

 

 

Nye ratingtall fra NM for ungdom (Tore, 2. desember)

Ratingtall fra NM for ungdom har kommet...

 

 

Sjakkafe, eliteklasse og lagsjakk i helga (Tore, 2. desember)

Lørdag blir det først vanlig sjakkafe fra kl. 1100. Vi lader opp til dagens partier i Sjakklubben og London Chess Classics.
Kl. 1300 starter seriesjakkmatchen mellom Kristiansund 2 og Kristiansund 3. Den spilles over 5 bord. Samtidig blir det to matcher i eliteklassen i Møre og Romsdal. På søndag blir det tre partier i eliteklassen og partiet Brede-Robin spilles fredag kveld.

 

 

Høstturneringa nesten ferdig (Tore, 2. desember 2011)

Fire partier ble spilt i sjuende runden i høstturneringa i går kveld. I tre av partiene ble det favorittseier selv om Øyvind ei lita stund måtte slite litt mot Iver. Dermed gjenstår bare to partier før turneringa er ferdig.

 

 

Magnus Dahl Jenssen i NM for ungdom 2011.

Meget god innsats i NM (Tore, 28. november)

I NM for ungdom på Mastemyr i helga gjorde Kristiansunds deltakere en flott figur. Vi stilte med spillere i tre grupper og fikk en 5., en 8. og en 10. plass! I fjor var en 10. plass det beste. Det blir feiring i Sjakklubben på tirsdag.Coachene Roger og Stig hadde målsetninga om at de sju deltakerne til sammen skulle få 25 poeng av 49 mulige. Og det greide de akkurat! Det var jubel i leiren da Magnus kapret inn det siste poenget søndag ettermiddag.

Magnus Dahl Jenssen tok 5 poeng i 12-årsklassen og fikk 5. plassen! Magnus avsluttet sterkt med to strake seire. Emil Andre Olsen og Espen Haltvik Bakke stilte også i 12-årsklassen og fikk 4 og 2½ poeng. Emil spilte god angrepssjakk og var med hele tida. Dette var Espens andre turnering noensinne, og det var over all forventning at han skulle greie å få så mye poeng mot andre erfarne sjakkspillere.

I 13-14-årsgruppa tok Henrik Øie Løbersli en 8. plass med 4½ poeng. Henrik var med på tetbordene og viste igjen at han har noe der å gjøre. Han satt på andrebordet i siste runde men tapte dessverre. Iver Halse fikk 2½ poeng og kunne ha fått enda flere. God innsats av begge to.
Kristian Stuvik Holm fra Ridabu ble norgesmester i 13-14-årsklassen. Kristian spiller på elitelaget til Kristiansund Sjakklubb, men i NM for ungdom stilte han for hjemmelaget Ridabu SSL. Kristiansund Sjakklubb gratulerer!

Øyvind Hoem Vaseng tok en 10. plass i 15-16-årsgruppa med 4 poeng. I siste runde satt han på fjerdebordet men tapte. Vegard Viken Kallset fikk 2½ poeng og møtte veldig gode motstandere. Begge to spilte mange gode partier, og de kommer til å gjøre store hopp oppover på ratingen framover.

Du kan lese mer om de ulike rundene på bloggen... som coachene og foreldrene oppdaterte svært flittig under rundene. Der finnes det også lenker til resultatlister og bilder.

 

 

Anand ikke fornøyd med innsatsen i Tal (Tore, 27. november)

Verdensmester Vishy Anand spilte remis i alle ni partiene i Tal Memorial. Det var ingen kjedelige remiser. Chessbase skriver om turneringa og spillet til Anand at han spilte less ambitiously og mente at det var på grunn av den kommende matchen om verdensmesterskapet og at både Anand og Gelfand spilte samme turnering noe som er uvanlig så tett opp til matchen.
Aage G. Sivertsen kan imidlertid fortelle på NM for ungdom-bloggen vår i kommentaren at Sitter og chatter med en av våre nye medlemmer, Vishy Anand, på Fbook nå. Han er misfornøyd med siste turnering i Moskva og ser frem til London.

Da får vi se fram til London Chess Classics som starter allerede til helga. Der skal Anand møte Magnus, Aronian, Kramnik, Nakamura og fire engelskmenn.

 

 

Øyvind til høyre fikk premie for seieren i 1. runde.

Vi er med i alle tre klassene (Tore, 27. november)

Kristiansunds deltakere gjør det kjempebra i NM for ungdom. Vi er med i tre grupper, og vi er med i teten i alle tre gruppene. Øyvind vant over en spiller med over 1800 i rating i første runde, og fikk premie for det av lagleder og coach Roger.
Følg med på bloggen vår... som oppdateres mange ganger under hver runde. De har også lagt ut over (hittil) 90 bilder fra arrangementet.

 

 

Våre deltakere i NM.

NM godt i gang (Tore, 26. november)

NM for ungdom startet fredag kveld på Mastemyr ved Kolbotn. Vi deltar med 7 stykker.
Gruppe B (1995-1996): Øyvind Hoem Vaseng og Vegard Viken Kallset
Gruppe C (1997-1998): Iver Halse og Henrik Øie Løbersli
Gruppe D (1999): Magnus Dahl Jenssen, Espen Haltvik Bakke og Emil Andre Olsen.

Vi har med tre foreldre og en lagleder. Vi kan følge med på rundene og hva som skjer underveis i rundene for de er så flinke til å oppdatere bloggen vår... mange ganger under hver runde. De legger også ut mange bilder fra arrangementet.
Endret bilde kl. 1630

 

 

Runde 7 i kveld (Tore, 24. november 2011)

Åge Olsen vant det utsatte partiet fra femterunden, og vi har satt opp den sjuende runden i høstturneringa. Dette er siste runde. Det gjenstår også et parti fra sjette runde. Henrik-Tore er utsatt til neste uke, og vanligvis kommer forfallene inn i løpet av torsdag, så vi får se hvor mange partier som blir spilt i klubben i kveld.

 

 

NM for ungdom i helga (Tore, 23. november 2011)

NM for ungdom spilles på Mastemyr ved Kolbotn fredag til søndag. Vi har med 7 deltakere og 4 voksne. Følg med på bloggen!

 

 

Runde 6 nesten ferdig (Tore, 23. november 2011)

Det gjenstår kun et parti i den sjette runden i høstturneringa. Det utsatte partiet fra femte runde spilles i kveld.

 

 

Sjakkafé lørdag 12. kl. 12-14 (Tore, 11. november 2011)

Det blir en vanlig sjakkafé i morgen lørdag fra klokka 12-14. Vi har noen kakerester vi skal spise opp, samt også noe laks. Dette blir den siste sjakkaféen Tore organiserer på ei stund, så benytt sjansen til å møte opp og spille sjakk på en lørdag.

 

 

Et spennende parti i går kveld (Tore, 11. november 2011)

Det ble spilt kun et parti i høstturneringa i går kveld. Men det var til gjengjeld svært spennende. Iver Halse holdt ut lenge mot Henrik Øie Løbersli. De spilte Albins motgambit, partiet ble sendt direkte. Bakspillerne var imponert over hvor godt Iver spilte i går kveld. Dessverre holdt det ikke helt inn, for Henrik vant sluttspillet. Selv om Iver spilte litt raskt varte partiet i over tre timer.

 

 

Runde 6 i høstturneringa på torsdag (Tore, 9. november 2011)

I går kveld vant Audun Hoem et langt parti mot Øyvind Mikalsen. Det endte i et tårnsluttspill der Audun var sikrere og vant partiet. Det gjenstår et parti fra runde 5, men det er utsatt inntil videre.
Vi spiller runde 6 på torsdag. Allerede er det tre forfall, og foreløpig ser det ut til at følgende partier spilles: Vegard Viken Kallset-Åge Olsen, Henrik Øie Løbersli-Iver Halse og Magnus Dahl Jenssen-Petter Andreas Wadstensvik.

 

 

Feiring i kveld! (Tore, 8. november)

Sevaldsen bakeri kommer med kaker og wienerbrød i kveld for å feire de kjempegode resultatene i Kretsmesterskapet i helga der vi fikk alle fem kretsmestrene. Samtidig gratulerer vi Elitelaget med de flotte resultatene i Eliteserien i helga. Feiringa starter kl. 1800.

 

 

Kristiansund leder Eliteserien (Tore, 7. november 2011)

Kristiansunds lag i Eliteserien vant også på søndag mot Akademisk. Det var en deilig seier siden det var dem som "ødela" for oss i vår første sesong i Eliteserien for to år siden. Partiene gikk direkte slik at alle hadde muligheter til å følge med på dem. Det er bare Kristiansund og OSS som har tre lagseire, men Kristiansund har 13 individuelle poeng mens OSS "bare" har 12, så vi leder Eliteserien etter tre runder!
Tidens Krav hadde i dag ei helside om seirene i helga. Du kan også se hva som står på bergensjakk.no og Nettavisen; se bilder på sida til Bjørn Berg-Johansen og lese hva lagkaptein Axel Smith skriver

 

 

Deltakerne i KM for barn og ungdom utafor Ivar Aasen-hytta på Emleimfjellet. Foto: Roger Hojem

Et flott kretsmesterskap i Ålesund i helga (Tore, 7. november, oppdatert 8/11)

I KM for barn og ungdom på Ivar Aasen-hytta i helga fikk vi alle kretsmesterne!
Mikroputt: Mads Wollan Myhre
Miniputt: Jose Carlos Romero
Lilleputt: Magnus Dahl Jenssen
Kadett: Henrik Øie Løbersli
Ungdom: Vegard Simensen

Det var ei flott helg med mye god sjakkspilling. Spesielt nykommerne våre som bare har vært et par måneder i klubben; Espen, Elin, Frida, Jonas, Carlos og Mads gjorde sine saker bra og leverte mange gode sjakkpartier. Det er vi veldig godt fornøyd med!
Det var ei flott helg med mye sjakkspilling og sosiale aktiviteter. Vi fulgte alle rundene i KM på bloggen vår...
Rettet 8. november da etternavnet på Carlos har vært skrevet feil.

 

 

KM for barn og ungdom avgjøres i dag (Tore, 6. november 2011)

Kretsmesterskapet for barn og ungdom blir avgjort i dag Ivar Aasen-hytta på Emleimfjellet. Runden i dag starter kl. 9 siden et fotballag fra Ålesund skal spille cupfinale i fotball tidlig i ettermiddag og vi ønsker å være ferdig til kampen starter. Mads Wollan Myhre, Kristiansund, kommer til å bli kretsmester for mikroputt. Blant miniputtene er det tre fra Kristiansund som leder; Amandus Stolsmo, Espen Haltvik Bakke og Jonas Krane. Emil Reite, Aalesunds, er den som ligger best an til å bli kretsmester for lilleputt, mens Henrik Øie Løbersli leder hos kadettene og Vegard Simensen ligger best an hos ungdommene.
Følg med på utviklinga på bloggen vår...

 

 

Elitelaget slo Bergens - leder Eliteserien (Tore, 6. november 2011)

Elitelaget møtte Bergens i andre runde lørdag ettermiddag. Partiene ble ikke sendt direkte, men på bloggen fikk vi meldinger som gjorde at vi fikk fulgt med allikevel. Bergens har et jevnt sterkt lag, og var en god motstander i går. Edwin tok tidlig remis, og det ble også remis på Kristian og Øyvind. Våre folk på Haraldsheim var godt fornøyd med at de fikk et poeng til sammen. Bredes parti tapte mot Trond Gabrielsen, men Axel slo Stig Gabrielsen og Tiger vant et sluttspill med tårn og løper mot tårn. En kjempegod prestasjon mot Eirik Gullaksen.

Kristiansund leder fortsatt Eliteserien etter to runder, og det til tross for flere store seire i denne runden. Akademisk slo Moss hele 6-0 og SOSS vant 5-1 over Tromsø. Til tross for det er det bare Kristiansund og OSS som har vunnet begge sine første matcher. Kristiansund leder fordi vi har flere individuelle poeng enn OSS. 8½ mot OSS' 8 poeng.

Søndag i tredje runde møter vi Akademisk. Kristiansund er ratingfavoritter på alle bord, så vi bør nok vinne matchen. Men vi kan ikke forvente at vi leder etter tre runder siden OSS skal møte Moss på søndag.
Akademisk - Kristiansund blir vist direkte fra kl. 1000...
Vi vil også følge med på matchen på bloggen vår...

 

 

Første runde KM starter kl. 1200 (Tore, 5. november 2011)

Første runde i kretsmesterskapet for barn og ungdom starter på Ivar Aasen-hytta på Emleimfjellet kl. 1200. Følg med på utviklinga på bloggen vår...

 

 

Kristiansund leder Eliteserien (Tore, 5. november 2011)

Kristiansund vant greit 5-1 mot et svekket Moss i første runde i Eliteserien. Partiene ble sendt direkte men sendinga stoppet i løpet av kvelden pga. en løs kabel på et av sensorbrettene. Nettavisen skriver at - Favorittene vant i Eliteserien. Tidens Krav skriver at Kristiansund Vant første kamp. Oslo Schakselskap (OSS) hadde overraskende problemer mot Selskapet for Oslobaserte Sørlandsspillere (SOSS) og vant bare 3½-2½. 1911 slo Akademisk og Bergens slo Asker med de samme sifrene. Porsgrunn vant 4-2 over den andre nykommeren i Eliteserien, Tromsø.
I dag skal Kristiansund møte Bergens i runde 2 som starter kl. 1200. Bergens blir nok en større utfordring enn Moss var i går. Bergens har et jevnt godt lag, selv om de heller ikke topper laget sitt. De mangler bl.a. Kjetil Stokke og IM Jovanka Houska. I dag får vi ikke sett partiene som Kristiansund spiller da det er 1911-SOSS og OSS-Tromsø som sendes. Men vi skal prøve å følge med på utviklinga i Eliteserien på KM-bloggen vår.

 

 

Første runde i Eliteserien fredag kveld - livepartier (Tore, 4. november 2011)

Det er de tre første rundene i Eliteserien denne helga. Lagene til alle tre rundene offentliggjøres først fredag kl. 1700. Første runde ing fra Eliteserien, men vi følger med på dem, og på KM-bloggen har vi laget en egen kategori for Eliteserien denne helga. Der kan vi diskutere utviklinga i de ulike partiene.

 

 

Kretsmesterskap for barn og ungdom i helga (Tore, 4. november 2011)

I helga spilles det kretsmesterskap for barn og ungdom på Ivar Aasen-hytta på Emleimfjellet utafor Ålesund. Fra Kristiansund stiller vi med omkring 20 deltakere!
Fredag ettermiddag drar vi med Timesekspressen og kommer tilbake søndag ettermiddag.

Du kan følge med oss på bloggen her... som vi kommer til å oppdatere ofte. Der blir det også lagt ut bilder, resultater og rundeoppsett. Se også sidene fra i fjor

 

 

Nye FIDEtall 1. november (Tore, 4. november 2011)

FIDE kom med oppdateringa av ratingtallene 1. november. Og følge turneringssjef Yggeseth i NOrges Sjakkforbund, jfr. siste Norsk sjakkblad, vil vi i Norge også gå over til kun å bruke FIDErating om kanskje fem år. Lista med våre medlemmer som har FIDErating, kan du lese her...

 

 

Åge nærmest sikker på seier i høstturneringa (Tore, 4. november 2011)

Åge Olsen har nærmest sikret seieren i høstturneringa etter forrige ukes remis mot Vegard Simensen. Åge har møtt de tre andre som kan sies å ha vært turneringsfavoritter, og har 2½ poeng mot dem. Onsdag kveld spilte nemlig Vegard Simensen-Henrik Øie Løbersli remis. Det så ut til å bli en kjedelig Meraner i semislavisk, men der Vegard ga fra seg hvitfordelen med en gang. Men Henrik overspilte stillinga og kom ut med kvalitet under. Vegard greide ikke vinne tårn mot springersluttspillet, og det ble remis.
Øyvind Hoem Vaseng vant greit mot Eli Marit Ødegaard da Eli Marit gjorde en klassisk begynnerfeil allerede i det andre trekket. Vegard Viken Kallset hadde svart mot Stig Rune Jenssen og de spilte Caro-Kann. Vegard vant.

 

 

Toppoppgjør i høstturneringa i kveld (Tore, 27. oktober 2011)

I kveld, nærmere halv åtte, starter matchen Åge Olsen-Vegard Simensen. Det blir sendt direkte...
Femte runde er satt opp, men i kveld spilles det bare et parti, og det er mellom Petter Andreas og Tore. De andre blir utsatt, slik at vi får spilt det siste partiet fra fjerde runde først.

 

 

Feiring av NM-gullet lørdag - Sjakkafé lørdag 11-15 (Tore, 20. oktober 2011)

Lørdag feirer vi NM-gullet. Per Erik kommer med kake, det blir vafler, brus/kaffe, laks. Vi viser bilder og forteller fra Norgesmesterskapet. Axel skal vise og kommentere et parti kl. 13. Det blir en sjakkrebus, og mye annet.

 

 

Nye ratingtall etter NM for lag - Brede over 2300! (Tore, 20. oktober 2011)

Nye ratingtall har kommet, og du kan se dem på denne sida...

 

 

To partier i høstturneringa i går kveld - ingen i kveld (Tore, 20. oktober 2011)

Henrik slo Audun og Tore slo Øyvind i de to partiene fra fjerde runde i høstturneringa som ble spilt i klubben i går kveld. Partiene ble sendt direkte, men det var problemer med sendinga fra partiet Audun-Henrik. Først langt uti partiet så vi at den svarte kongen ikke var en sensorbrikke. Da vi byttet den ut med den riktige brikken som sto på et annet brett, gikk det i orden. I partiet mellom Tore-Øyvind sluttet partiet å sende ved 59 trekk. Da hadde de to spilt omtrent på tilleggstida i over 20 trekk. Ved flere anledninger gjorde Tore og Øyvind trekket sitt da de hadde bare 4-7 sekunder igjen. Kjekt med 30 sekunder tillegg for hvert trekk, men det blir stressende.
De to partiene som skulle spilles i kveld, er begge utsatt til neste uke.

 

 

Mye er skrevet om NM for lag (Tore, 18. oktober 2011, oppdatert)

Vi har samlet en del lenker til aviser og andre nettsteder som har skrevet om Norgesmesterskapet for lag på denne sida...

 

 

To partier i høstturneringa onsdag kveld (Tore, 18. oktober 2011, oppdatert)

Onsdag kveld spilles to av partiene fra fjerde runde. Det blir Åge Olsen-Vegard Simensen og Tore Kristiansen-Øyvind Hoem Vaseng. De to siste partiene håper vi også blir spilt denne uka.

 

 

NORGESMESTRE! (Tore, 16. oktober 2011)

Kristiansund vant Norgesmesterskapet for klubblag på Fagernes i Valdres i helga. Laget slo bl.a. NM-grossisten Oslo Schakselskap hele 3½-½ i femte runde på søndag. Det var nøkkelmatchen for da var forspranget for stort til at utfordrer nummer to, Sjakklubben av 1911, i realiteten kunne ta oss igjen. Vi trengte bare et poeng i den siste matchen mot dem. Det ble imidlertid mer spennende enn vi hadde forventet, for 1911 ville også bli norgesmestre. Men da GM Evgeny Romanov sikret remisen på førstebordet (han ble beste førstebordspiller i Norgesmesterskapet) og Edwin David på fjerdebordet vant, var Norgesmesterskapet vårt!

Andrelaget fikk en flott 14. plass og var mer enn vi hadde forventet. Det var på bloggen vi var aktiv i helga, og du kan lese den her... og kanskje sende noen gratulasjoner?
Bilder finner du her...

 

 

 

Kristiansund 1. Fra venstre Kristian Stuvik Holm, Brede Kvisvik, IM Axel Smith og lengst bort GM Evgeny Romanov. Foto: Tore Kristiansen

Kristiansund leder Norgesmesterskapet (Tore, 14. oktober 2011)

I NM for klubblag på Fagernes i Valdres leder Kristiansund etter første runde. Vårt førstelag vant ganske enkelt over Alta 2, og møter i andre runde lørdag kl. 9 Alta 1.
Også den matchen blir sendt direkte

Kristiansund 2 tok 1 poeng mot det gode Harstadlaget ved Ellinor og Henrik. Laget møter kadetter fra Nordstrand i morgen tidlig og er favoritter på alle bordene.

Følg med oss på bloggen vår her... Der oppdaterer vi hele tida under kampene.

 

 

Kristiansund i liveparti i første runde i NM for lag (Tore, 14. oktober 2011, oppdatert)

Norgesmesterskapet for klubblag på Fagernes starter fredag kl. 1730. Kristiansund 1 møter Alta 2 og Kristiansund 2 skal møte Harstad. Følg med på bloggen vår her....
(Oppdatert kl. 1736) Kampen Kristiansund-Alta 2 sendes direkte her...

 

 

To partier sendes direkte nå fra kl. 1800 (Tore, 13. oktober 2011)

I høstturneringas 4. runde spilles det nå i klubben to partier som sendes direkte.

Det er Øyvind-Petter Andreas og Iver-Stig. Vegard har meldt forfall i partiet mot Magnus. Dette blir de to eneste partiene i kveld.

Du kan følge med på partiene direkte her....

 

 

Axel løser sjakkoppgaver (Tore, 13. oktober 2011)

Axel har kommet med et nytt innlegg og forklarer på bloggen sin... hva man skal gjøre for å bli en god sjakkspiller.

 

 

Fjerde runde i høstturneringa i kveld (Tore, 13. oktober 2011)

Audun vant i går kveld og alle partiene i tredje runde er ferdigspilt. Åge Olsen leder høstturneringa med 3 poeng fulgt av Vegard Simensen og Audun Hoem som begge har 2½ poeng. Henrik og Petter Andreas følger deretter med 2 poeng.
Runde 4 spilles i klubben i kveld. Tre av partiene er utsatt, men de tre andre håper vi blir spilt. Det er
Øyvind G. Mikalsen-Petter Andreas Eilertsen
Iver Halse-Stig Rune Jenssen og
Vegard Viken Kallset-Magnus Dahl Jenssen.
Litt over kl. 1800 vil partiene starte, og vi sender to av partiene direkte her...direkte.

 

 

NM for klubblag på Fagernes i helga (Tore, 13. oktober 2011)

Kristiansund deltar med to lag i NM for klubblag på Fagernes i helga. Det blir seks runder med en på fredag, tre på lørdag og to på søndag. Det spilles over fire bord, men lagene har som oftest med seg flere spillere. Slik også med våre lag.
Kristiansund satser på å vinne norgesmesterskapet.
Du kan følge lagene våre på NM for lag-bloggen

 

 

Øyvind-Audun direkte i kveld (Tore, 12. oktober 2011)

Det siste partiet i tredje runde i høstturneringa spilles i klubben i kveld, Øyvind Hoem Vaseng-Audun Hoem. Vi vet ikke når partiet starter, men det blir nok litt etter kl. 1800. Du kan følge med på partiet direkte her...

 

 

Spennende avslutning i Bilbao i går kveld (Tore, 12. oktober 2011)

Det ble spennende om seieren i Grand Slam-turneringa i Bilbao i går kveld allikevel. I Sjakklubben fulgte vi med på alle tre partiene, og det var kjekt at Anand unngikk sisteplassen med seier over Vallejo Pons i går. De kom i tidsnød, men Anand seiret til slutt. Etter at Anand var ferdig ventet på de to lynsjakkpartiene mellom Ivanchuk og Magnus, og vi fulgte også med på dem direkte. Landskamp i fotball var ikke prioritert i Sjakklubben i går kveld. Spennende partier og artig at Magnus vant. Partiene kan du spille gjennom bl.a. på Chessbase. To av partiene til Anand skal de eldste ungdommene få analysere i kveld.

 

 

Axel om Harstad Open med sightseeingbilder (Tore, 11. oktober 2011)

Axel har lagt ut mange bilder på bloggen fra hans og Ellinors tur til Harstad i forrige uke.

 

 

Petter Andreas slo Vegard (Tore, 11. oktober 2011)

Det ble spilt kun et parti i 3. runde i høstturneringa. Petter Andreas slo Vegard Viken Kallset! Det var en stor overraskelse, men viser at det gror godt i Sjakklubben. Petter Andreas åpnet aggressivt og presset Vegard bakover. Men fikk et press men da bukket han dronning mot tårn. Med så solid overtak var det enkelt for Petter Andreas å føre partiet i land til tross for at Vegard forsøkte så godt han kunne å hindre det.
Partiet Øyvind-Audun spilles onsdag kveld, og det kommer vi til å sende direkte.
Det betyr at oppsettet i fjerde runde kommer først onsdag kveld. Av de tre utfallene i partiet Øyvind-Øyvind gir det helt forskjellig oppsett i fjerde runde men med to unntak: Åge Olsen får hvit mot Vegard Simensen uansett og Eli Marit får walk over uansett.

 

 

Siste runde i Bilbao i kveld (Tore, 11. oktober 2011)

Siste runde i Bilbao Grand Slam Chess Masters Final starter i ettermiddag kl. 1630. Anand ligger på sisteplass men møter den dårligst rankede spilleren i ettermiddag. Magnus kjemper om førsteplassen og møter Nakamura som tapte på tid i går.

 

 

Parti i høstturneringa i kveld (Tore, 11. oktober 2011)

I kveld blir det spilt et eller to partier i 3. runde i høstturneringa. Øyvind-Audun blir spilt i kveld. Forrige torsdag spilte Magnus-Eli Marit remis.

 

 

Axel i Harstad Tidende (Tore, 10. oktober 2011)

I forbindelse med at Axel spilte i Harstad Open i helga, ble det flere oppslag i lokalavisa med bilde av ham.
Prominente gjester til sjakkturnering
Røyset imponerte
Flere lenker til andre avisartikler fra turneringa finnes på sida til Harstad Sjakklubb

 

 

Axel på andreplass i Harstad (Tore, 9. oktober 2011)

IM Axel Smith kom på andreplass i Harstad Open i helga. Det ble spilt seks runder, men der førsterunden var hurtigsjakk. Axel fikk 5 poeng etter å ha avgitt en remis mot Torben Søraas, Narvik (2131) og mot turneringsvinneren Jon Kr. Røyset, Tromsø (2188). Sistnevnte fikk 5½ poeng og vant turneringa.
Ellinor Frisk tapte i siste runde mot Pål Røyset, Tromsø (2220) og endte på 3½ poeng.

 

 

Brede Kvisvik i Oslo Chess International
Foto: Tarjei J. Svensen, Oslo Schakselskap

Brede med kort remis - greide IM-napp! (Tore, 9. oktober 2011)

Brede Kvisvik spilte en svært kort remis i siste runde i Oslo Chess International i dag . Partiet ble sendt direkte, og det gikk 1.e4 g6 2.d4 og spillerne ble enige om remis. Spanjolen hadde ingenting å spille for som Lahlum forklarer det i runderapport 8:
"Opponent Javier Aguera Naredo (2345) on the other hand lost his chance for a norm when losing to GM Victor Mikhalevski (2542) today – as underrated Kvisvik makes Naredo’s ELO average some points too low in case of a last round win..."

Brede fikk 5 poeng i turneringa, og det var nok til å sikre seg sitt første IM-napp (det kalles også IM-norm). (For å bli IM, Internasjonal Mester, må Brede ha 3 IM-napp og komme over 2400 i rating.) Brede er den første sjakkspilleren oppflasket i Kristiansund Sjakklubb som har greid dette mesterstykket.

Vi gratulerer!
Det var ni runder i Oslo Chess International, og Brede vant tre partier. Han slo stormester Rune Djurhuus (2458), IM Jovanka Houska, Bergens og England (2427) og IM Roger Moor, Sveits (2402). Han møtte bare tittelspillere; 1 GM, 1 WGM, 6 IM'er og i siste runde 1 FM. Og kun to av de ni spillerne var norske. I alle rapportene fra turneringa fortelles det at Brede er underratet i forhold til sin nåværende spillestyrke. Brede har IM Axel Smith i Kristiansund som trener. De har ukentlig undervisning. Det foregår via Skype siden Brede bor i Oslo og Axel i Kristiansund.

 

 

Brede fortsetter storspillet (Tore, 8. oktober 2011, oppdatert kl. 2330)

Brede Kvisvik fortsetter storspillet i Oslo Chess International. I 8. runde i dag slo han IM Roger Moor fra Sveits, og Brede har nå 4½ poeng.
For å greie et IM-napp ser det ut til av tabellen i artikkel 1.49 i FIDEs Handbook at Brede må ha minst remis i siste runde i søndagens runde. Etter 8 runder har Bredes motstandere et ratingsnitt på 2424, og skal han greie IM-norm må han da ha 5 poeng.

(Oppdatert kl. 2330) Nå står det også på hjemmesida til Oslo Chess International at Brede bare trenger en remis i siste runde mot FM Javier Aguera, Spania (2345):
"Before the last round we have the following norm chances:
GM-norm: Needs a draw: IM Frode Elsness
IM-norm: Norm fullfilled: FM Geir Sune Tallaksen Østmoe
Needs a draw: WGM Nazi Paikidze, WGM Nino Batsiashvili and Brede Alex. Kvisvik.
Needs a win: FM Sander Van Eijk, FM David Klein and FM Stig Gabrielsen."

Bredes motstander har 4 poeng men får ikke IM-napp hvis han slår Brede i morgen. Spanjolen har for lavt ratingsnitt på motstanderne til det, og trenger 6 poeng for å få IM-napp i denne turneringa. Det øker kanskje sjansene for at Brede, med hvit!, kan få en relativt tidlig remis i morgen... Vi håper det i alle fall. Det ser ikke ut til at partiet blir sendt direkte siden Brede spiller på 13. bord søndag med rundestart kl. 1000. De sender 12 partier direkte...

 

 

Axels refleksjoner etter Europacupen (Tore, 8. oktober 2011)

Axel har lagt ut både bilder og refleksjoner på bloggen sin etter europacupen for lag som ble spilt i Slovenia.

 

 

Axel og Ellinor i Harstad Open i helga (Tore, 8. oktober 2011)

IM Axel Smith og Ellinor Frisk spiller i helga i Harstad Open. Det ble spilt to runder fredag kveld, den første var hurtigsjakk. Ellinor avga der en remis mot Arman K. Ghaderi, Trondheim. Det er to GM'er og flere IM'er utenom Axel med i turneringa. Harstad Open avsluttes søndag ettermiddag.

 

 

Sjakk-kafé lørdag 8. oktober (Tore, 7. oktober 2011)

Når Smølabonan inntar byen, har vi også åpent i Sjakklokalet. Her kan du slappe av mellom innkjøpene. Vi har åpent fra kl. 1100-1400.

 

 

Brede mot IM-napp? (Tore, 7. oktober 2011)

Brede Kvisvik er på vei mot IM-napp i Oslo Chess International. Han har 3½ poeng etter seks runder. Brede har bl.a. slått GM Rune Djurhuus. I dag møter han IM Danny Raznikov og partiet sendes direkte her...

 

 

Nesten normal aktivitet i høstferien (Tore, 2. oktober 2011)

Det er skolenes høstferie nå, og mange reiser bort. Men Sjakklubben har åpent og har vanlig undervisning for de som ønsker det både tirsdag og onsdag til vanlig tid. Bare dem som blir undervist av Roger får ikke undervisning denne uka. Men klubben er åpen, og det er bare å komme innom og spille. Torsdag blir det ei hurtigsjakkturnering.

 

 

Nils og Axel i direktesendte partier kl. 1500 i dag (Tore, 1. oktober 2011)

GM Nils Grandelius og IM Axel Smith spiller i dag siste runde i europacupen for lag. De skal møte to GM'er fra laget til Sarajevo og begge GM'ene har over 2600. Nils har hvit og Axel svart i dag. Partiene går direkte fra kl. 1500...

 

 

Nils remis mot Korchnoi! (Tore, 30. september 2011, kl. 2200)

GM Nils Grandelius har spilt remis mot Viktor Korchnoi i dag!

 

 

Axel med seier i dag - Anand mot Vallejo kl. 2000 (Tore, 30. september 2011, kl. 1920)

IM Axel Smith har slått GM Lothar Vogt. Det har ikke kommet noen meldinger om partiet Korchnoi-Nils ennå.

Anand har svart mot Fransisco Vallejo i Grand Slamturneringa i São Paulo. Partiet starter kl. 2000. Vallejo slo Magnus Carlsen på onsdag, og er ikke bare turneringas prügelknabe. Magnus har hvit mot Naka i kveld.

 

 

Nils møter "Viktor den grusomme" i dag! (Tore, 30. september 2011)

GM Nils Grandelius (2536) skal i dag i europacupen for lag ha svart mot GM Viktor Korchnoi (2556). Korchnoi er en av sjakkhistoriens store spillere og en levende legende. I mars i år fylte han 80 år (les artikkel fra Chessbase) og spiller fremdeles sjakk på et meget høyt plan! Etter at han flyktet fra Sovjet på 1970-tallet bosatte han seg i Sveits, og representerer fremdeles landet og spiller i europacupen på andrebordet for Zürich.

Korchnoi spilte kamp om verdensmesterskapet to ganger, i 1978 og 1981, begge gangene mot Karpov. Spesielt matchen på Fillipinene i 1978 ga gjenlyd verden over, og musicalen Chess har med elementer fra denne matchen.

Og i dag skal altså 18-årige Nils spille mot sjakklegenden Korchnoi! Det blir et ungt, fremadstormende talent mot en av sjakkhistoriens største spillere. Dessverre viser de ikke partiet direkte, til det har lagene deres tatt for få poeng.

Axel får hvit mot GM Lothar Vogt (2410) i dag. I går tapte Nils mot Mamedyarov i en variant i nimzoindisk mens Axel greide en flott remis mot Sutovsky!

 

 

Åge leder høstturneringa (Tore, 30. september 2011)

Åge Olsen leder høstturneringa etter seieren over Henrik Øie Løbersli i går kveld. Henrik sto godt men i en kombinasjon hadde han oversett at Åge hadde en mellomsjakk som gjorde at Henrik kom offiser under. Vegard Simensen har 2½ poeng etter at han slo Tore Kristiansen i går og remiserte mot Audun på tirsdag. Øyvind Mikalsen og Iver Halse spilte remis i går kveld i et svært interessant parti. Det var godt spilt av Iver som tydelig er underratet.

 

 

Nils møter Mamedyarov og Axel mot Sutovsky kl. 1500 i dag (Tore, 29. september 2011)

Nils Grandelius har svart mot Shakriyar Mamedyarov (2746) og Axel har hvit mot GM Emil Sutovsky (2690) kl. 1500 i dag. Partiene går direkte fra kl. 1500...

 

 

3. runde i høstturneringa på torsdag (Tore, 28. september 2011)

Audun Hoem-Vegard Simensen spilte remis i går kveld, og da er alle partiene fra andre runde ferdig.
Runde 3 starter torsdag kveld. Både Magnus og Petter Andreas har meldt forfall til sine kamper da de er på klassetur denne uka.

 

 

Vegard-Audun direkte fra klubben - Anand direkte fra São Paulo (Tore, 27. september 2011)

Audun Hoem-Vegard Simensen spiller det siste partiet i høstturneringa tirsdag kveld kl. 1945. Følg partiet her...

Og fra kl. 2000 starter Anands parti mot Nakamura i Grand Slam-turneringa i São Paulo. Du kan følge partiet med analyser på Chessbomb og selvfølgelig i klubben.

 

 

Nils og Axel tapte i går - Anand kjedelig remis (Tore, 27. september 2011)

Nils tapte "enkelt" mot Vitiugov (2726) i går i andre runde i Europacupen for klubblag, og Axel tapte tårn- og løpersluttspillet mot Movsesian (2715). På et tidspunkt var det 7 offiserer i d-linja i partiet til Axel! I dag møter de et tyrkisk lag, og de får motstandere som de skal slå. Dessverre sitter de så langt nede på bordene at partiene ikke blir vist direkte.
OSS tapte også stort i går, og det samme gjorde Asker. Oslo Sjakkselskaps kvinnelag tapte også i går. De hadde walk over i første runde.

Anand og Magnus spilte remis i en kjedelig Berliner i spansk. GM Arkadij Naiditsch (2707) kommenterte partiet på Chessbomb, og han hadde svært gode kommentarer underveis i partiet. Naiditsch vil fortsette å kommentere partiene, hvis han rekker å bli ferdig med sine partier i Europacupen først. Han spiller på laget Baden-Baden som er femterangert. Les også hva Chessbase skriver om første runde i São Paulo.
I kveld kl. 2000 har Anand svart og møter Nakamura, og partiet går direkte på Chessbomb og den offisielle hjemmesida

 

 

Tårnsluttspill denne uka (Tore, 27. september 2011)

I treninga med de eldste juniorene blir det trening i tårnsluttspill denne uka. Det er Aage som har undervisninga tirsdag og onsdag.

 

 

Anders greide remis mot Axel i Eliteklassen (Tore, 26. september 2011)

Mens IM Axel Smith mandag ettermiddag spiller mot GM Zahar Efimenko (2703) i Europacupen for lag i Slovenia, benytter vi anledninga til å fortelle at Anders Olsen spilte remis mot Axel i eliteklassen sist torsdag i klubben. Partiet kan du spille gjennom her...

 

 

Axel og Nils møter 2700-spillere i ettermiddag - vises direkte (Tore, 26. september 2011)

Lund møtte en dansk klubb i Europacupen for klubblag i går. Nils vant og Axel avga en remis. OSS vant 4-2, mens Asker fikk bare en remis mot Sankt Petersburg. Og i dag skal Lund møte nevnte Sankt Petersburg. De har med 7 spillere, så det er ikke klart hvilket lag de stiller med. Men Nils kan møte enten Vitiugov (2726) eller Movsesian (2715), mens Axel på tredjebordet får enten Movsesian (2715) eller Efimenko (2703). Det blir tøft for begge to. Lagene sitter på så høyt bord at denne kampen kan vi følge direkte fra klokka 1500 og sannsynligvis på livebordene 13-24. Lykke til, gutter!
OSS spiller på to bord høyere, der de møter andrerangerte SHSM-64 med blant annet Gelfand, Wang Hao og Anish Giri på laget.

 

 

Anand starter i Chess Masters Final i kveld (Tore, 26. september 2011)

Verdensmester (og klubbmedlem!) Vishy Anand er en av seks spillere som deltar i Grand Slam Chess Masters Final som starter kl. 2000 i kveld. Det spilles dobbel runde, og de første fem partiene spilles i São Paulo, Brasil denne uka. Et parti hver dag fram til og med lørdag og med en hviledag på torsdag. Partiene starter hver kveld kl. 20. De siste fem rundene spilles i Bilbao, Spania fra 6. oktober.

Det er et sterkt felt, og Anand møter Carlsen, Aronian, Ivanchuk, Nakamura og hjemmehåpet Vallejo. I første runde i kveld har Anand hvit mot Magnus Carlsen, og du kan følge partiet direkte her...

 

 

Intervju med Nils Grandelius etter EM-seieren (Tore, 25. september 2011)

Chessdom har ei lenke til et intervju med GM Nils Grandelius i avisa Sydsvenskan etter EM-seieren.

 

 

Flere partier spilt i høstturneringa (Tore, 25. september 2011)

I andre runde i høstturneringa har tre av de utsatte partiene blitt spilt onsdag og torsdag i forrige uke.
Åge Olsen - Tore Kristiansen 1-0
Eli Marit Ødegaard - Øyvind G. Mikalsen 1-0
Stig Rune Jenssen - Magnus Dahl Jenssen ½-½
Det siste partiet mellom Audun og Vegard har ikke blitt spilt fordi Audun er syk, men vi håper at det kan bli spilt førstkommende tirsdag.

 

 

Axel og Nils med i Europacupen for lag (Tore, 24. september 2011)

GM Nils Grandelius og IM Axel Smith er to viktige brikker på laget til Lund ASK. Den neste uka skal de være med i European Club Cup 2011 i Rogaska Slatina i Slovenia. Lunds lag er forhåndsrangert som nummer 20. Oslo Schakselskap er rangert som nummer 19, mens Asker er nummer 45 av 65 lag. OSS stiller bl.a. med Jon Ludvig Hammer, Emanuel Berg og Leif Erlend Johannessen, mens Asker har med Østenstad, Tisdall og Aryan Tari. Topplagene har med mange gode spillere. Gelfand, Grischuk, Ponomariov, Svidler, Shirov er blant noen av de 24 spillerne som har over 2700 i rating. Det kommer til å bli mye god sjakk den neste uka.
Første runde starter søndag kl. 1500, og det spilles en hver dag kl. 1500 fram til neste lørdag. Vi vet ikke hvor mange partier som blir direkteoverført på nett.

 

 

Vegard vant hurtigsjakken (Tore, 24. september 2011)

Vegard Simensen vant hurtigsjakkturneringa torsdag kveld. Det ble fire runder med hurtigsjakk, og tre spillere fikk tre poeng, men Vegard hadde best kvalitet. Det er verdt å merke seg at Roger Hojem var en av de tre. Han slo både Robin og Henrik i turneringa.

 

 

Hurtigsjakkturnering torsdag kveld (Tore, 21. september 2011)

Torsdag kl. 1930 starter ei 4-runder hurtigsjakkturnering i klubben. Betenkningstida blir 15 minutter + 10 sekunder tillegg for hvert trekk.

 

 

GM Nils Grandelius i 6. runde i EM.
Foto: Svoboda Chankova

Nils ble europamester! (Tore, 21. september 2011)

GM Nils Grandelius ble europamester i går med 7 poeng i EM for ungdom i Albena, Bulgaria. Nils avsluttet med remis men det var nok. Det var to andre som også fikk 7 poeng, men Nils hadde best kvalitet av dem. Det var ikke så rart, for Nils har sittet på førstebordet de siste åtte rundene i turneringa.

Kristiansund Sjakklubb gratulerer!

Les intervju med Nils på bloggen til Axel

I Sjakklubben blir det feiring med kake i ettermiddag fra klokka 1700. IM Axel Smith viser da et av partiene som Nils spilte i EM.

 

 

Siste runde i EM starter i dag klokka 12 (Tore, 20. september 2011, oppdatert)

Etter remisen EM for ungdom i går leder nå GM Nils Grandelius med 6½ poeng sammen med Vadim Moiseenko fra Russland og Hugo ter Hertog fra Nederland. I siste runde i dag møter Nils Moiseenko med hvit, og partiet sendes direkte fra kl. 1200...

 

 

Nils leder EM (Tore, 18. september 2011, oppdatert)

GM Nils Grandelius leder med 6 (7) poeng i EM for ungdom. Nils har ½ poengs forsprang på tre spillere. Det er to runder igjen, og de spilles mandag og tirsdag.
Axel har kommentert deler av Nils' parti fra i dag på bloggen sin...

Mandag får Nils svart mot en polsk IM og partiet sendes direkte fra kl. 1400...

 

 

Øyvind leder fremdeles Eliteklassen (Tore, 18. september 2011, oppdatert kl. 2230)

Øyvind Andersen Lundeby begynte helga som leder i Eliteklassen og gikk også ut av helga som leder. Øyvind har 2½ poeng mens Brede, Axel og Ellinor alle har to poeng.

Partiene finner du her...

Les også hva Axel skriver på bloggen sin...

 

 

Søndagskampene i eliteklassen i gang (Tore, 18. september 2011, oppdatert)

De fire partiene i Eliteklassen er allerede startet. Robin-Ellinor ble ei franskåpning mens Håkon-Brede åpnet med siciliansk. De to andre partiene kan du følge med på direkte her...

Partiene fra i går, finner du her...

 

 

To seire og en remis i eliteklassen i dag (Tore, 17. september 2011)

Øyvind leder eliteklassen etter dagens remis mot Ellinor Frisk. De to andre partiene, som begge ble sendt direkte, ble begge avgjørende. Håkon slo Robin, og Edwin slo Brede.

Det blir fire nye partier på søndag. Partiene vi sender direkte fra kl. 1000 er Axel-Edwin og Anders-Øyvind.

 

 

Flere direktesendte partier lørdag ettermiddag (Tore, 17. september 2011)

Det blir flere direktesendte partier lørdag ettermiddag. GM Nils Grandelius er en av to med 4½ poeng i ledelsen i EM for ungdom i Albena. Kl. 1400 i dag møter han IM Frode Olav Olsen Urkedal. De to møttes sist i ungdoms-VM, og det ble remis. Da hadde også Nils remis. Men Axel slo Frode ganske enkelt i Eliteklassen i NM i sommer. Følg partiet her...

Klokka 15 starter tre partier i Eliteklassen i Møre og Romsdal. Partiet Ellinor Frisk-Øyvind Andersen Lundeby sendes ikke direkte men det gjør partiene Brede Kvisvik-Edwin David og Robin Hoem-Håkon Bentsen. Følg de partiene her...

 

 

Sjakkafé og eliteklasse i helga (Tore, 15. september 2011)

Lørdag blir det sjakkafé i klubben fra klokka 1200. Da blir det servert både vafler og laks.

Eliteklassen spiller også to runder i helga. Lørdag spilles tredje runde.
Brede Kvisvik-Edwin David, Ellinor Frisk-Øyvind Andersen Lundeby, Robin Hoem-Håkon Bentsen mens partiet IM Axel Smith-Anders Olsen er utsatt. Lørdag starter partiene klokka 1500. To av dem blir sendt direkte på nett.

Søndag kl. 1000 setter vi i gang fjerde runde.
Håkon Bentsen-Brede Kvisvik, Robin Hoem-Ellinor Frisk, IM Axel Smith-Edwin David og Anders Olsen-Øyvind Andersen Lundeby.

 

 

Henrik og Vegard vant i går kveld (Tore, 15. september 2011)

I andre runde i høstturneringa i går kveld ble fire partier utsatt. To ble spilt. Henrik vant over Petter Andreas i det første partiet. I det andre partiet mellom antagonistene Vegard og Øyvind, var det Vegard som tok hjem det endelige stikket denne gangen. De to har hatt noen svært spesielle oppgjør de siste årene, som har vært kjekt for tilskuerne, men beskjemmet med offisersbukker og det som verre er. Selv om Vegard har stått godt i partiene har Øyvind bestandig greid å komme seg unna og ta minst et halvpoeng. I går kveld ofret Øyvind en offiser for to fribønder i a- og b-linja. I sluttspillet fikk Vegard den ene bonden, og da Øyvind også hadde klar bondeminoritet på kongefløya, var det enkel vinst for Vegard. Men igjen var det et interessant parti mellom dem, og av atskillig bedre kvalitet enn de to foregående oppgjørene.

 

 

Runde 2 i høstturneringa på torsdag (Tore, 13. september 2011)

Andre runde i høstturneringa starter torsdag. Eli Marit har meldt forfall til sitt parti. Av de andre partiene blir det flere interessante oppgjør, blant annet kampen mellom Vegard Viken Kallset og Øyvind Hoem Vaseng. De har de to siste gangene spilt noen helt spesielle partier. Kanskje det blir det også på torsdag?

 

 

Nils leder EM! (Tore, 13. september 2011)

GM Nils Grandelius (2542) har vunnet alle sine tre første kamper i EM for ungdom Albena, Bulgaria. Det har vært relativt dårlige motstandere (for Nils) de første tre rundene, men onsdag møter han IM Burak Firat, Tyrkia (2387). Med hvit i partiet bør Nils vinne. Partiet kan følges direkte her fra kl. 14...

 

 

Brede og Vegard med 2. og 3. plass i OSS hurtigsjakk i dag (Tore, 11. september 2011)

Brede Kvisvik og Vegard simensen deltok i dag i OSS Europacup Grand Prix i OSS' lokaler på Majorstua i Oslo. Brede var med i A-gruppa og Vegard i B-gruppa. Det var ei hurtigsjakkturnering over 7 runder og betenkningstida var 25 minutter + 5 sekunder tillegg for hvert trekk.

Brede (2234) fikk 5 av 7 poeng i A-gruppa og med det kom han på andreplass. GM Jon Ludvig Hammer, OSS (2614) var suveren med 7 av 7 poeng, og han var den eneste som Brede tapte for. Brede spilte også to remiser. I siste runde sikret Brede andreplassen da han slo Ørnulf Stubberud, OSS (2327).

I B-gruppa var Vegard Simensen (1593) med, og han kom godt i gang da han i første runde vant over Jo Myhrvold, Hønefoss (1714). Vegard fikk til slutt 5 poeng, og han tapte bare for vinneren, Fransisco Silva, Strømmen (1707), og andreplassen, Daniel Barker, SK1911 (1638). I et av partiene bukket Vegard kvalitet, men han var godt fornøyd med spillet sitt i turneringa.

 

 

GM Nils Grandelius i Folkets Hus i 2010.
Foto: Roger Hojem

Nils en av favorittene i EM for ungdom - starter i dag! (Tore, 11. september 2011)

GM Nils Grandelius (2542) er rangert som nummer to i gruppa gutter under 18 i EM for ungdom som starter i Albena i Bulgaria i dag. Nils har 16 ratingpoeng opp til nummer 1, GM Samvel Ter-Sahakayan, Armenia (2558), mens det er hele 90 poeng ned til han som er rangert på tredjeplass. Det er bare Nils og armeneren som er stormestre i denne gruppa.

EM spilles med ni runder og det spilles en runde hver dag som starter kl. 1400 norsk tid.

Arrangøren sender 60 partier direkte, så det skal være mulig og få sett Nils i hver eneste runde. Partiene kan følges direkte her...

 

 

Edwin David. Foto: Roger Hojem

Edwin gifter seg i dag! (Tore, 10. september 2011)

Edwin David blir gift i Aure kirke i dag!
Hans utkårede er Lidia Mayorova.

Kristiansund Sjakklubb har sendt gave til brudeparet.

I tillegg sender vi våre hjerteligste gratulasjoner!

 

Axel ble klubbmester i lynsjakk (Tore, 10. september 2011)

IM Axel Smith ble suveren klubbmester i lynsjakk torsdag kveld. Han vant alle 9 partiene. Robin Hoem ble nummer to med 7½ poeng. Axel forsvarte dermed sitt klubbmesterskap i lynsjakk fra i fjor.

 

Klubbmesterskap i lynsjakk (Tore, 7. september 2011)

Det blir klubbmesterskap i lynsjakk i morgen (torsdag) kl 1930. (Bentenkningstid: 3+2.)

 

 

Landslagssamling i helga (Tore, 6. september 2011)

Sist lørdag til søndag var det landslagssamling for unge spillere født 1996 og seinere på Norges Toppidrettsgymnas på Bekkestua i Bærum.

Vi hadde med Magnus Dahl Jenssen, Emil Andre Olsen, Jon Oddvar Rambjør, Iver Halse, Henrik Øie Løbersli og Øyvind Hoem Vaseng. Alle deltakerne ble delt inn i grupper, stort sett etter alder, og i gruppene fikk de oppgaver, lærte seg ei åpning osv. Det flotte med slike samlinger er at våre blir undervist på en annen måte enn de får her hjemme, og de får lært andre måter å tilegne seg sjakkunnskaper på. Det andre viktige momentet er det sosiale.

Trener for den eldste gruppa der Øyvind var med, var GM Tiger Hillarp, og han kjenner vi godt fra før. Han har både spilt for Kristiansund og vært i Kristiansund og undervist. Det var ei god helg der utbyttet var godt for våre seks deltakere.

 

Partiene fra Eliteklassen i helga (Tore, 5. september 2011)

Partiene fra Eliteklassen som ble spilt lørdag og søndag, kan du spille gjennom her...

 

 

Laksewrap i Sjakklubben tirsdag (Tore, 5. september 2011)

Tirsdag 6. september blir det servert laksewrap i Sjakklubben. Vi sponses av Lerøy, og i tillegg til å servere småretter med laks, vil Roger også fortelle om viktigheten av godt kosthold. Se blant annet denne sida...

 

 

Oppsettet for Eliteserien er kommet (Tore, 5. september 2011)

Oppsett for Chess Attack-serien (Eliteserien) kom på fredag. Kristiansund starter den første eliteseriehelga 4.-6. november med matcher mot Moss, Bergens og Akademisk. Les mer her...

 

 

Mange remiser i Eliteklassen i helga (Tore, 5. september 2011)

Eliteklassen i Møre og Romsdal startet med tre partier lørdag 3. september i Sjakklubben. Først ute var Håkon Bentsen, Molde mot Anders Olsen. Det var et velspilt parti som til slutt endte i remis. Senere på lørdag ettermiddag startet partiene IM Axel Smith-Brede Kvisvik og Robin Hoem-Øyvind Andersen Lundeby. Det var knyttet stor spenning til om Axel kunne tukte Brede i dette partiet. Begge har vist god form i de siste månedene, men det er ca. 250 poengs forskjell i ratingen mellom dem til Axels fordel. Men det endte i remis. Det eneste partiet som ikke endte med remis i helga var da Øyvind Andersen Lundeby slo Robin Hoem.

På søndag meldte Anders Olsen forfall til partiet mot Robin Hoem, og det ble våre svenske innflyttere, Axel og Ellinor, som skulle opp mot Øyvind og Brede. Øyvind spilte godt mot Axel og holdt partiet til remis. Etter den begredelige innsatsen i Eliteserien for to sesonger siden, har Øyvind nå blitt ganske solid. I mesterklassen i NM i sommer ble det 1 seier og 8 remiser. Og nå en remis mot Axel! Dermed leder Øyvind Eliteklassen alene med 1½ poeng etter de første kampene. Partiet Brede-Ellinor endte remis.
I løpet av mandagskvelden kommer vi til å legge ut partiene fra helgas kamper.

 

 

Anand i Botvinnik Memorial i Moskva.
Foto: Anna Burtasova, Chessbase

Anand vant overlegent hurtigsjakken i Botvinnik Memorial (Tore, 5. september 2011)

Vishy Anand vant med 4½ poeng de seks hurtigsjakkpartiene mot Aronian, Kramnik og Carlsen i Botvinnik Memorial i Moskva fredag og lørdag. Det var 1½ poeng foran Kramnik og Aronian på 3 poeng. Magnus Carlsen fikk bare 1½ poeng. Tirsdag viser IM Axel Smith noen av partiene til Anand i klubben.

Her kan du lese mer fra dag 1 og dag 2 med mange bilder fra Botvinnik Memorial.

 

 

Eliteklassens første runder lørdag og søndag (Tore, 2. september 2011)

Eliteklassen i Møre og Romsdal starter med de første tre partiene lørdag 3. september i Sjakklubben. Og det fortsetter på søndag formiddag med tre nye partier. Alle er velkommen innom Sjakklubben til å følge med på, eller bare se på de beste spillerne i fylket.
Tidspunktene er:
Lørdag 3. kl. 1200: Håkon Bentsen-Anders Olsen
Lørdag 3. kl. 1445: IM Axel Smith-Brede Kvisvik og Robin Hoem-Øyvind Andersen Lundeby
Søndag 4. kl. 1000: Anders Olsen-Robin Hoem, Øyvind Andersen Lundeby-IM Axel Smith og Brede Kvisvik-WFM Ellinor Frisk.

Vi sender også to av partiene hver dag direkte på nett. Du kan følge med på de direktesendte partiene her...
Dette blir sjakk på et høyt nivå. Bl.a. i første runde på lørdag møter vinneren av Eliteklassen i NM i sommer vinneren av mesterklassen. Greier Brede å komme opp med noe mot Axel? Den som kommer innom Sjakklubben eller følger partiene på internett, får se.

 

 

Anand i gang i Mosvka (Tore, 2. september 2011)

Anand har kommet i gang Botvinnik Memorial i Moskva. Følg livepartiene her...

 

 

Nye sjakkurs starter tirsdag (Tore, 2. september 2011)

Kristiansund Sjakklubb starter nye kurs for barn førstkommende tirsdag, 6. september kl. 1800. Les mer her...

 

 

Ragna og Frida spilte treningsparti direkte på nett i går (Tore, 2. september 2011)

Etter at partiene i høstturneringa ble avsluttet i går kveld i klubben, spurte Frida Farstad Evandt og Ragna Hannasvik om de også kunne få spille på sensorbrettene og få spilt et parti på internett. Det fikk de selvfølgelig. De har tilbrakt minst 6-7 timer i klubben den siste uka. Partiet de spilte i går kveld, kan du spille gjennom her...

 

 

Favorittseire i høstturneringa i går kveld (Tore, 2. september 2011)

Høstturneringa har seeding i første runde, og alle favorittene vant i går kveld. Et par forfall, og det ble spilt 4 partier i første runde. To av partiene ble sendt direkte, og i ett av dem var favoritten Henrik litt ute og kjøre, men Magnus så ikke at han kunne ha fått to lette offiserer for tårn. De to partiene som ble sendt direkte, kan du spille gjennom her...

 

 

Ny giv med Axel (Aage, 2. september 2011)

Det er ny giv og nye muligheter i klubben med Axel. Les mer her hva Aage skriver...

 

 

KM for ungdom 4.-6. november (Tore, 1. september 2011)

Nå ser det endelig ut til at vi har funnet ei helg som passer de fleste når det gjelder KM for ungdom. Se sak 27. august. Det blir KM den første helga i november, og da har vi tenkt å ha med en stor delegasjon fra Kristiansund.

 

 

Direktesendte partier kl. 18 torsdag kveld (Tore, 1. september 2011)

I kveld starter høstturneringa. Det er 12 påmeldte, og det blir spilt 4 partier i kveld. Vegard Simensen har meldt forfall pga. sykdom, og Åge Olsen har også meldt forfall. Vi håper at vi får opp pc'en i kveld, slik at vi kan sende to av partiene direkte på nett. Det blir partiene Magnus-Henrik og Iver-Audun som vi sender direkte fra litt over kl. 1800. Du kan følge med på partiene her...

 

 

Anand i Botvinnik Memorial fredag og lørdag fra kl. 13 (Tore, 1. september 2011)

Anand spiller hurtigsjakk i Botvinnik Memorial i Moskva fredag og lørdag. Motstanderne er Magnus Carlsen, Aronian og Kramnik! De spiller tre kamper på fredag og tre på lørdag. Kampene starter kl. 1300 norsk tid begge dagene. Betenkningstida er 25 minutter + 10 sekunder tillegg for hvert trekk. Men arrangøren har innført et nytt moment. Midt i partiet stopper klokkene, og mens den ene spilleren får øreklokker og en ipod el.l. og må høre på musikk, skal den andre spilleren forklare tilskuerne hva han tenker om stillinga i partiet og hvilke planer han har. Du kan lese mer om arrangementet på Chessbase her...

Vi viser selvsagt partiene direkte på storskjermen i Sjakklubben på lørdag.

 

 

Nye FIDEtall (Tore, 1. september 2011)

FIDE har kommet med oppdatering av ratinglista si. Den kommer annenhver måned. Vishy Anand har ikke spilt partier de siste to månedene og er fremdeles nummer to på verdenslista. Ellers kan vi merke oss at IM Axel Smith nå nærmer seg 2500 og har bare 12 poeng igjen, og Brede Kvisvik har gjort et kjempebyks oppover med 62 nye poeng og har nå 2235. Lista med medlemmene fra Kristiansund Sjakklubb som har FIDErating, leser du her...

 

 

Første runde i høstturneringa er trekt (Tore, 31. august 2011)

Høstturneringa begynner torsdag 1. september. Det er 12 deltakere. Første runde er seedet. Åge Olsen har meldt forfall til i morgen, men de andre matchene blir:
Vegard Simensen-Vegard Viken Kallset, Magnus Dahl Jenssen-Henrik Øie Løbersli, Tore Kristiansen-Eli Marit Ødegaard, Iver Halse-Audun Hoem og Øyvind Hoem Vaseng-Stig Rune Jenssen.

De fleste partiene starter kl. 1800, og vi skal forsøke å få sendt noen av dem direkte på nett.

 

 

Eliteklassen trekt og første runder spilles i helga (Tore, 30. august 2011)

I klubben i kveld trakk vi rekkefølgen i Møre og Romsdals eliteklasse. Det var Vegard Simensen som trakk foldede papirlapper med spillernes navn. Lappene lå oppi en av våre gamle pokaler. Det er 8 deltakere, og det spilles etter bergersystemet, alle mot alle. Betenkningstida er den nye NM-tida (90 minutter på 40 trekk/deretter nye 30 minutter. 30 sekunder tillegg per trekk gjennom hele partiet). Det er høyt nivå på turneringa. Ratingsnittet på de 8 spillerne er 2202.

Til helga har Edwin David meldt forfall til begge kampene og Håkon Bentsen til søndagen. Derfor spilles runde 3 på lørdag, og runde 2 på søndag. Vi sender så mange av kampene vi greier, direkte på nett. Mer om opplegget nærmere helga.

 

 

Albins motgambit i klubben i kveld (Tore, 30. august 2011)

I ettermiddag er det Aage Georg Sivertsen som har ansvaret for undervisninga for våre unge rekrutter som har holdt på ei stund. Aage skal vise Albins motgambit både tirsdag og onsdag.

 

 

Treningstidene med Axel (Tore, 29. august 2011)

Axel har lagt ut tidene for treningssamlingene sine på bloggen sin...

 

 

Tidlig exit for Evgeny (Tore, 29. august 2011)

GM Evgeny Romanov tapte i dag partiet sitt i andre runde i FIDE World Cup i Khantiy-Mansiysk. Det er cupspill, og Evgeny er dermed ute av dansen. Mer overraskende var det at superstormester Peter Leko, Ungarn (2717) forsvant ut i denne runden mot en lavt ratet amerikaner (Samuel Shankland, 2539). Også Wang Hao, Kina (2718) måtte gi tapt for en lavt ratet amerikaner (Alexander Ivanov 2538). Gata Kamsky, USA (2741) må ut i tie-break i morgen. Den beste kvinnen, Judith Polgar, Ungarn, gikk greit videre da hun vant begge sine partier.

 

 

GM Evgeny Romanov i Folkets Hus i 2010.
Foto: Roger Hojem.

Evgeny spiller i FIDE World Cup nå (Tore, 28. august 2011)

GM Evgeny Romanov, 2624 som er medlem i klubben, deltar nå i FIDE World Cup i Khanty-Mansiysk i Russland. Evgeny var med i Kristiansund Grand Prix i 2010, og ble etter det medlem i klubben. Han ble verdensmester for U10 i 1998, europamester for U12 i 2000 og også europamester for U14 i 2002.

I det første partiet i dag i FIDE World Cup ble det remis med de hvite brikkene mot GM Boris Grachev, 2680.

Runde 2 starter mandag kl. 1100 og partiene vises direkte her... Blir det remis også der, blir det tie-break på tirsdag som avgjør hvem av dem som går videre til neste runde.

 

 

Ivar Aasen-hytta på Emleimsfjellet utafor Ålesund.
Foto: Per-Christian Stenvaag.

KM for ungdom arrangeres igjen på Ivar Aasen-hytta (Tore, 27. august 2011)

Et av de beste arrangementene vi var på i fjor var kretsmesterskapet for barn og ungdom. Det ble arrangert av Aalesunds Schaklag på Ivar Aasen-hytta på Emleimsfjellet en kort biltur fra Moa. Hytta har mange sengeplasser. Vi satser på det samme opplegget som i fjor. Avreise fredag ettermiddag og retur søndag ettermiddag. Per-Christian og Jan Erik blir igjen vertskap, og da blir det garantert mye god mat.
Her kan du lese mer om KM i fjor...

 

 

Sjakk-kafé lørdag 27. august (Tore, 26. august 2011)

Lørdag 27. august blir det sjakk-kafé kl. 1200-1400 i Sjakklokalet. Det blir selvsagt kaffe å få, og det blir også noe å bite i.

 

 

Høstens terminliste lagt ut (Tore, 25. august 2011)

Terminlista for høsten er kommet på plass. Flere turneringer og arrangementer vil komme til etterhvert. Bl.a. er det ingen BGP-turneringer der ennå.

 

 

Høstmesterskapet starter neste torsdag (Tore, 24. august 2011, oppdatert kl. 1100)

Høstmesterskapet starter torsdag 1. september. Det blir 7 runder monrad som spilles annenhver uke. Påmelding skjer til turneringslederen seinest tirsdag 30. august eller du kan gjøre det sjøl direkte på nett her.... Betenkningstida er ikke bestemt ennå, og innspill kan leveres til turneringskomiteen. Det er kommet forslag om at vi bruker FIDEtida; 90 minutter + 30 sekunder tillegg for hvert trekk.

Samtidig har vi ei turnering for fylkets beste spillere. Kravet er minst 2000 i FIDErating med et par unntak for noen spillere. Denne turneringa skal spilles i løpet av tre helger i løpet av høsten. Vi har kalt turneringa for Møre og Romsdals Eliteklasse 2011

 

 

Invitasjonen til Eliteserien (Tore, 23. august 2011)

Sjakkforbundet ved generalsekretær Liv Mette Harboe har i dag sendt ut invitasjonen til årets eliteserie. Du kan lese den her...
For ordens skyld: Kristiansund Sjakklubb er allerede påmeldt!

 

 

Verdensmester Vishy Anand i Kristiansund i 2010.
Foto: Roger Hojem.

Vishy Anand medlem av KSK! (Aage, 22. august 2011)

Da har klubben fått et nytt medlem; Vishy Anand!

I første omgang vil Vishy være passivt medlem av klubben. Vi vil danne en fangruppe som studerer hans partier nøye. Det var i fjor høst at verdensmesteren imponerte klubben med sitt usedvanlige hyggelige vesen. En kort tur til Svalbard sammen med undertegnede førte til at vi fikk god kjemi. Vi har hatt jevnlig kontakt siden den gang. Han gleder seg over klubbens opprykk til eliteserien og ser frem til vår videre satsning.

Omtenksom er vår sympatiske verdensmester. Vishy Anand var faktisk den som orienterte meg om Utøya-tragedien. Dessuten sendte han god bedringhilsning til vårt nye medlem Kristian Stuvik Holm, som var innlagt på Ullevål sykehus.

Selvsagt er det morsomt at verdensmesteren i sjakk er medlem av vår klubb. Vi ønsker derimot å gjøre noe mer ut av dette. Selvsagt er det lov til å drømme om at han også kan spille for vår klubb. Når vi fikk både Anand, Carlsen og Judith Polgar til å komme til Kristiansund, så skulle det heller ikke være umulig å få Anand til å spille for KSK?! I så fall vil Nils Grandelius bli degradert til 2.bord. Noen nedturer får man leve med Nils.

Og om noen lurer; hva måtte vi betale for at Anand skulle bli medlem? Anand fikk tilsendt min og min datters siste bok; ”Det evige hvorfor”. Det er slik vi kan drive en liten klubb. Penger har vi lite av, men fantasi og kreativitet er vi rike på.

 

 

Ingen Grand Prix i høst. (Aage, 22. august 2011)

Det blir ingen Grand Prix-turnering i høst. Årsaken er at styret har hatt vel mye og gjøre, og har hatt fokus på en del andre arrangement og viktige ting for klubben.
Vi håper derimot å få til en utvidet klubbturnering hvor de beste fra fylket deltar, samt våre beste spillere. Denne turneringen vil gå over tre helger.

 

 

Sjakkundervisninga starter tirsdag (Tore, 21. august 2011)

Tirsdag ettermiddag klokka 1700 starter vi opp med høstens sjakkundervisning. OBS ny tid. Klokka 17 kommer de som er på Tores gruppe, og klokka 1800 starter Rogers gruppe.

Vi vil om et par uker starte opp kurs for dem som ikke har vært i klubben før. Mer informasjon om det kommer seinere.

Klubben blir åpen utover på tirsdagskvelden. På onsdag blir det vanlig kurs i Tores gruppe igjen, og torsdag er det klubbkveld fra klokka 1800.

 

 

Axel på tredje plass (Axel, 21. august 2011)

Axel tok +3 = 5 -1 og kom på tredje plass. Resultat på arrangørens hjemmeside og rapport på bloggen til Axel.

 

 

NM ferdigspilt (Axel, 16. juli 2011)

Det ble tre klasseirar for Kristiansund i NM: Axel i Elite, Brede i Mester og Eierik i klass 3. Mange andre gjorde også flotte resultater. Se Turneringsservice for fullstendige resultat. Se også rapport fra Axel på smith.ksk.no.

Er det noen som vil ha sine partier analysert kan de sendes til Axel på mail.

 

 

I dag kan Axel ta GM-norm (Tore, 9. juli 2011)

Det kan bli en avgjørende dag i dag for IM Axel Smith. Vinner han oppgjøret sikrer han seg stormester-norm som han må ha tre av for å bli utnevnt til stormester (GM) på livstid. En GM-norm er det overordnede målet for Axel i NM. Han allerede som en stormester, og vi tror ikke det blir noe problem. Axel har slått de to andre stormestrene i eliteklassen, og alle tre vil være en fin skalp å ha i beltet. Følg partiet direkte her...   Arrangøren har problemer med denne sida, så oppdater og oppdater helt til du kommer inn.

Det blir mange andre interessante oppgjør i dag også. Les mer på bloggen...

 

 

Axel er suveren i Eliteklassen (Tore, 8. juli 2011)

IM Axel Smith er suveren. I dag vant han enkelt over IM Frode Olsen Urkedal. Prep'en gikk inn, og Urkedal gikk i tenkeboksen ved trekk nummer 13. I løpet av de neste trekkene gjorde han dårligere og dårligere trekk, og Axel vant enkelt. Bredes parti var et remisparti der ingen av partene fikk noen fordel. Brede ligger på andreplass i Mesterklassen med 6 poeng. Eirik Viken Kallset i klasse 3 fant igjen vinnersporet i dag og ligger på andreplass med 6 poeng et halvt poeng bak lederen. Også Audun i samme klasse vant i dag.
Eli Marit vant igjen, og det samme gjorde Henrik som spilte Marshallangrepet i spansk. Et godt parti av Henrik. Øyvind spilte Evansgambit men måtte nøye seg med remis. I mesterklassen spilte alle våre remis, to av dem innbyrdes. Trond Harald spilte i 6½ time før motstanderen ga opp. Les mer på bloggen...

 

 

Direkteoverføring av flere partier (Tore, 8. juli 2011)

På ei partiside følger vi nå blant annet partiet til Eirik Viken Kallset i klasse 3. Les mer her...

 

 

Nøkkeloppgjør for Axel i dag - start kl. 10 (Tore, 8. juli 2011)

I dag blir det et nøkkeloppgjør for IM Axel Smith. Hans mål er GM-norm, og for å oppnå det trenger han sju poeng. Han har tre runder igjen og må ha to poeng for å greie kravet. I dag møter han 18-årige IM Frode Olav Olsen Urkedal, et av de store talentene i norsk sjakk. Axel har hvit og bør vinne. Edwin møter i dag bror Stig Gabrielsen og ønsker seg en svartseier, og da må det bli i dag. Derfor kan det nok bli vilt på det bordet. Brede spiller fremdeles på førstebordet i mesterklassen, og hans partier er alltid severdige. I de andre klassene spiller Eirik Viken Kallset for seieren i klasse 3 og etter tapet i går må han vinne i dag for å være med i kampen. Henrik og Øyvind vant i kadett i går, og det er alltid like interessant å følge med kadettene og lilleputtene våre.

Det er ikke sikkert at arrangøren greier å gjøre noe med internettsida si der livepartiene vises, men da skal vi gjengi diagrammer med stillinga i utvalgte partier her på denne sida. Følg oss på bloggen vår...

 

 

Ratingtall fra B-klassen (Tore, 7. juli 2011)

Vi har fått ratingtallene fra B-klassen i klubbmesterskapet. Les mer her...

 

 

Axel fremdeles i teten (Tore, 7. juli 2011)

IM Axel Smith leder fremdeles eliteklassen med fire poeng etter fem runder. I går måtte han avgi en remis mot FM Daniel Kovachev, og da de tok remis sto Axel "lite sämre" som han selv sier. Det er nok lettere å slå GM'er i eliteklassen enn FM'er. I dag kl. 1100 møter han IM Joachim Thomassen direkte på internett
Brede Kvisvik i mesterklassen leder også med 4,5 poeng og hans parti i dag vises også direkte. Det samme gjør Edwin Davids parti i eliteklassen.

Eirik Viken Kallset leder klasse 3 med bare seire, og med skikkelig god sjakk. Hans forberedelser er av det mer primitive slaget. Han sjekker åpningene på wikipedia i stedet for på chessbase og på andre sjakksteder slik som vi andre gjør. Men det fungerer, og er kanskje noe andre også bør følge?
Broren, Vegard Viken Kallset, har nå kommet i gang med to strake seire i kadettklassen. Endelig har vel Vegard fått hull på byllen og poengene vil nok komme trillende inn de neste dagene. Også Emil Andre Olsen i lilleputt har fått to strake seire nå, og da kan det komme flere.

På Bogstad camping der de fleste av oss bor, er det både sjakklige forberedelser og sosialt. Da sola tittet gjennom skylaget onsdag kveld, flyttet vi sjakkbrettene utendørs og satt og spilte og studerte. Trond Harald viste alle som ville se den, Sjokoladegambiten (1.e4, f5 2.exf5, Kf7)... Ingen vil prøve å spille den i dagens runde. Vi avsluttet kvelden med en minigolfrunde, der flere kadetter fra Tromsø som også bor på Bogstad, var med.
For omtale av dagens runde, kan du lese bloggen vår...   og se noen bilder... eller Bjørn Berg-Johansens bilder

 

 

Audun tapte mot Magnus Carlsen i går (Tore, 6. juli 2011)

Audun Hoem tapte et lynsjakkparti mot Magnus Carlsen i går i laglynkvalifiseringa. Magnus hadde bare 30 sekunder på hele partiet mens Audun hadde 9½ minutter. Det var rått parti, men Magnus måtte gi dronninga si da Audun truet med sekkematt. Det trekket hadde han oversett. Men Magnus satte Audun sjakk matt rett etterpå og da klokka stanset, viste det seg at Magnus hadde 18 sekunder igjen av tida si. Dvs. han brukte bare 12 sekunder på å slå Audun. Det var selvsagt en stor opplevelse for Audun å få møte verdensener Magnus Carlsen i et sjakkparti. Audun spilte på laglynklubben SK Tidsnød som besto av ham selv, broren Øyvind Hoem Vaseng og faren Sverre Hoem. Øyvind tapte for Johannes Kvisla på laget til Magnus mens Sverre tapte for Jon Kr. Haarr. Laget Baillsund (Vegard Simensen, Trond Harald Saltnes, Vegard Viken Kallset) deltok også i laglynkvalifiseringa, men ingen av våre lag gikk videre til finalen i dag.

Vi har fremdeles lederne i tre klasser. Arrangøren har store problemer med livedekninga, og det spørs om de får det til. Følg heller med oss på bloggen vår...

 

 

Vi leder i tre klasser etter tre runder (Tore, 5. juli 2011)

IM Axel Smith leder i eliteklassen etter seier over Katrine Tjølsen i går. Brede Kvisvik feide Jøran Aulin-Jansson av brettet i mesterklassen og har tre poeng. Det samme har Eirik Viken Kallset i klasse 3 og spiller på toppbordet tirsdag formiddag. Runden begynner klokka 11, og alle partiene i eliteklassen vises direkte sammen med bl.a. Bredes parti fra mesterklassen.

For omtale av de andre deltakerne våre, sjekk bloggen vår her... Vi håper at vi får til oppdateringer underveis i dag på den.

 

 

Axel, Brede, Henrik, Eirik og Tor Wetle i teten i 3. runde mandag (Tore, 4. juli 2011)

Vi har med spillere på toppbordene i flere klasser i tredje runde i Landsturneringa (Norgesmesterskapet) i Njårdhallen i Oslo denne uka. IM Axel Smith spiller på toppbordet i Eliteklassen mot WIM Katrine Tjølsen, Bergens. Hun er den eneste med to poeng etter at hun slo Edwin i dagens runde. Edwin hadde klar seier i partiet, i følge sjakkdataprogrammene, og ville ha ledet Eliteklassen aleine med seier i partiet. Men dessverre valgte Edwin feil plan på slutten og tapte. Axel vant en svært overbevisende seier over GM Leif Erlend Johannessen, og tok igjen for den forsmedelige remisen i første runde på lørdag. Da er Axel plutselig med igjen!

Tredje runde på mandag starter kl. 1100 og eliteklassens partier blir vist direkte på nett. Men siden Brede vant sitt parti på søndag mot en sterk Petter Fossan, spiller Brede på førstebordet i mesterklassen på mandag og da blir også hans parti vist direkte på nett. I kadettklassen er Henrik Øie Løbersli også med i tetkampen etter to poeng og svært overbevisende spill. Eirik Viken Kallset har også to poeng og full pott i klasse 3.
Det blir mye å følge med på og vi håper at vi får internettforbindelsen til å virke på mandag. Vi oppdaterer bloggen vår oftere enn hjemmesida, og hvis teknikken står oss bi, vil vi oppdatere bloggen ofte og med kommentarer om hva som skjer med alle våre spillere. Der kan du også kommentere aktivitetene og resultatene våre.

 

 

Edwin slo IM Thomassen! (Tore, 3. juli 2011)

I første runde i eliteklassen i Landsturneringa vant Edwin David (2277) i første runde. Han slo IM Joachim Thomassen, Stavanger (2398). Edwin spilte vinggambiten i siciliansk og fikk inn forberedelsene sine 100%. Axel måtte avgi en remis mot Trond Gabrielsen i første runde i eliteklassen, og det gjør det vanskeligere å få GM-napp som er målet til Axel. I Eliteklassen var det mange av favorittene som avga poeng i første runde. IM Frode Elsness tapte sågar.
Av andre gode resultater må nevnes Henrik og Øyvind i kadettklassen. Henrik vant sitt parti, og Øyvind spilte remis. Også Stig Jenssen i klasse 5 spilte godt og vant lørdagskvelden, og Brede i mesterklassen opprettholdt sitt favorittstempel og vant et vanskelig parti. Ellers ble det mange tap og remiser.

Andre runde på søndag starter kl. 1100 og eliteklassens partier blir vist direkte på nett i tillegg til førstebordet i klassene junior, mester og senior A. Axel møter GM Leif Erlend Johannessen og Edwin skal ha svart mot WIM Katrine Tjølsen, Bergens (2225).
Vi oppdaterer bloggen vår oftere enn hjemmesida. Der kan du også kommentere aktivitetene og resultatene våre.

 

 

Norgesmesterskapet starter i ettermiddag (Tore, 2. juli 2011)

Landsturneringa eller Norgesmesterskapet som det også kalles, starter med åpning og første runde i ettermiddag,lørdag 2. juli. Alle 20 deltakerne fra Kristiansund er på plass og fit for fight. Kristiansund stiller også med to lagledere og en sekundant. I tillegg er det flere fra Kristiansund som følger med Landsturneringa som tilskuere. Dette er den største troppen vi har stilt med noen gang i ei Landsturnering. Vi er ikke største klubb, for det er seks andre klubben som har flere deltakere enn oss. Utenom Osloklubbene har både Stavanger, Bergens og Tromsø over 20 deltakere med i NM.

Vi oppdaterer bloggen vår oftere enn hjemmesida. Der kan du også kommentere aktivitetene og resultatene våre.

 

 

IM Axel Smith i Sveins 4. minneturnering i Oslo på tirsdag.
Foto: Bjarke Sahl

Axels rapport fra Sveins 4. minneturnering - og Tidens Kravs (Tore, 30. juni 2011, oppdatert)

Det er mer å fortelle fra Sveins 4. minneturnering i Oslo. IM Axel Smith kommer nå med sin rapport fra turneringa.

- Sveins 4. minneturnering i Oslo ble spillt 24-28. juni. Det var kun plass til 60 spillere i turneringen, og mange av disse var unge talentfulle Oslo-juniorer. Det fanns dog plass till tre kristiansundere:
Tiger, Brede og undertegnede.

Les mer her...

Tidens Krav har i dag også en artikkel om Bredes bragd i Sveins 4. minneturnering. Det står på side 21 i dagens avis, og du finner en faksimile av artikkelen under Axels rapport i ovenstående lenke.

 

 

Nye ord fra Aage i forbindelse med NM (Tore, 29. juni)

Om Kvisviks gode spill og Landsturneringa som begynner nå til helga, skriver formann Aage Georg Sivertsen om her...

 

 

Brede Kvisvik i Sveins 4. minneturnering i Oslo på tirsdag.
Foto: Bjarke Sahl

Bredes gjennombrudd (Tore, 29. juni 2011)

Brede Kvisvik fikk sitt gjennombrudd i Sveins 4. minneturnering i Oslo. Brede fikk 6 poeng av 9 mulige, og avsluttet kjempesterkt på 10. plass. Han slo IM Atle Grønn, spilte remis mot IM Frode Olsen Urkedal (et parti Brede kunne ha vunnet, forteller Axel), og i siste runde spilte han remis mot GM Hebden fra England. I følge Axel som så partiet vekslet det mellom begge to hvem som sto godt. Stormestre (GM'er) er vanskelige å slå, for de gir aldri opp. Og remis mot en stormester der Brede tydeligvis ikke alltid har gjort de beste trekkene, er veldig bra!
Neste oppgave for Brede nå er Mesterklassen i Norgesmesterskapet. Det starter lørdag ettermiddag i Oslo.

IM Axel Smith fikk også 6 poeng som Brede og remiserte mot turneringsvinneren, 18-årige Marc Arnold, USA på søndag. Det var da Per Erik var innom turneringa og tok bildet av Axel og Arnold på terrassen som står lenger ned på sida her. Axel tapte bare mot Tiger, og avsluttet sterkt med remis mot GM Jon Ludvig Hammer. Jon Ludvig kunne vinne turneringa hvis han slo Axel, og det sto ikke på forsøket, men Axel hadde kontroll, og det ble remis. Partiet ble overført direkte på nett, og det var spennende å følge med på. Axel som kom til Kristiansund seint i går kveld, og starter NM-trening i dag kl. 12, fikk 7. plassen i turneringa og hadde best kvalitet av alle på 6 poeng.

GM Tiger Hillarp møtte både Brede og Axel i turneringa og vant over begge to. Tapte for Jon Ludvig, men kom på 3. plass med 6½ poeng.

 

 

Brede slo IM Atle Grønn i dag! (Tore, 27. juni)

I Sveins 4. minneturnering i Oslo vant Brede i sjuende runde i ettermiddag over IM Atle Grønn. Og Brede hadde svart! Tiger slo Axel i denne runden. Her et bilde tatt av Bjarke Sahl ser vi Atle Grønn til venstre mot Brede, og bordet oppafor spiller Tiger mot Axel. Tiger ligger nå på delt førsteplass med 5½ poeng, mens Brede har 5 poeng og ligger på 5.-9. plass etter sju runder. Axel har 4½ poeng.

 

 

NM-trening denne uka (Tore, 27. juni)

Denne uka blir det ei kort treningsøkt tirsdag kveld før Axel overtar på onsdag og torsdag kl. 12-19. Axel har åpent for alle som vil være med.

Tirsdag kveld starter vi kl. 18 med litt trening. Vi vil også se litt mer på ei av åpningene som Axel anbefalte i vår.

 

 

Axel kommer! (Aage, 26. juni)

De tre siste årene har Axel fått kost og losji hos undertegnede når han har vært i byen. Nå må han klare seg selv -)) En permanent bolig står klar for vår kommende GM -) En strøken leilighet 500 meter fra klubblokalet med byens desidert beste utsikt venter vår gode venn fra Sverige.   ...

Jeg ber om at de som ønsker privatundervisning i høst om å si fra til undertegnede så raskt som mulig. Les mer her hva Aage skriver...

 

 

Tiger tapte for Jon Ludvig i dag - Axel med i tetkampen (Tore, 26. juni 2011)

I Sveins 4. minneturnering tapte Tiger Hillarp for Jon Ludvig Hammer i dag. Det betyr at Jon Ludvig leder alene med fire av fire mulige. Axel spilte remis i formiddag mot IM Marc Arnold, USA, og har tre poeng. Han ligger på 4.-15. plass sammen med bl.a. Tiger. Brede tapte begge sine partier i går, men vant i fjerde runden i dag.

Per Erik Hoem er i Oslo i helga og var innom OSS sine lokaler i Bogstadveien og tok bildene vi har her. De sitter tydeligvis på terrassen (der de har god utsikt over Oslos tak) og analyserer partiene sine etter at partiet var over. På det øverste bildet er GM Tiger Hillarp til venstre og GM Jon Ludvig Hammer til høyre. På det nederste bildet ser vi en sammenbitt IM Axel Smith til venstre og IM Marc Arnold, USA til høyre.

OSS har også satt opp et webkamera, og de sender direkte hele tida. I går formiddag da Brede spilte mot Tiger på tredjebordet og Axel spilte på femtebordet satt vi i Sjakklubben og fulgte med. Av uttrykkene deres da de avsluttet partiet og stilte opp brikkene, skjønte vi at Brede tapte og at det ble remis på Axel. Det fikk vi da også bekreftet et par minutter seinere på Turneringsservice.
Rundeoppsett og oppdatert resultatliste

 

 

Vi leier ut mandagene i lokalet (Aage, 26. juni)

Klubben satser stor på alle fronter og strever som de fleste organisasjoner med å få inn penger. Undertegnede, Aage Georg Sivertsen, garanterer ikke denne gang, som i de tre foregående årene for at det ikke blir underskudd. Vi må derfor forsøke flere muligheter for å få ned kostnadene og å øke inntektene. Alle forslag og tiltak mottas med takk. Da styrets forslag om kjøp av lokalet, tross en gjenkjøpsgaranti til samme pris og dermed null risiko, ikke er ønsket, ser styret det nødvendig å måtte leie ut mandagene til en annen forening. Det kan også bli aktuelt å leie ut en dag til i uken. Annonser blir satt inn i lokalavisen og vil gå ukentlig i en god tid fra august. Om noen kjenner til et lag, forening, firma eller noen andre som ønsker å leie lokalet hver mandag for kroner 3000 pr mnd, så gi et tips til undertegnede ; tlf: 92621644 mail: aag-siv@online.no

 

 

Axel og Brede med i Sveins 4. minneturnering (Tore, 24. juni 2011, oppdatert)

Sveins 4. minneturnering starter i Oslo i dag med første runde kl. 1800. Det spilles 9 runder, og fra lørdag til tirsdag spilles det to runder hver dag. IM Axel Smith er rangert som nummer fem på deltakerlista mens Brede A. Kvisvik er rangert som nummer 17. Det er bare 60 deltakere som får lov til å være med, og det skal være en miks av internasjonale spillere, gode norske, hobbyspillere og juniorer. Det er lang venteliste for å få være med.
Det sendes bare to partier direkte på nett, og våre skal da selvsagt sitte på et av toppbordene, skal partiene deres bli overført. Men OSS skal også ha et webkamera i gang under turneringa. Dette er nok en anledning for Axel til å skaffe seg et stormesternapp. Vi sier tvi, tvi!
Rundeoppsett og oppdatert resultatliste
Lenker til resultatliste og rundeoppsett ble lagt til kl. 2000.

 

 

NM-trening lørdag fra kl. 1100 (Tore, 24. juni)

Det blir NM-trening også på lørdag i Sjakklokalet. Denne gangen er det Aage G. Sivertsen som har ansvaret, og han har også bidratt sterkt som trener hver dag denne uka. Treninga begynner kl. 1100. Det betyr også at sjakklokalet blir åpent denne lørdagen, og det kan bli vaffelsteiking siden det er lørdag. Men ta hensyn til spillerne som trener.

I dag ble det spilt et treningsparti som ble vist på internett; Øyvind Hoem Vaseng-Vegard Viken Kallset, og det kan du spille gjennom her... Det var hurtigsjakk, 25 minutter + 10 sekunder tillegg for hvert trekk. Sluttstillinga er feil; det siste trekket var 56.a5 Kh4 og der tok de remis.

 

 

Kjøp av lokale utsatt (Tore, 22. juni)

Det ekstraordinære årsmøtet i Sjakklubben onsdag kveld tok ikke stilling til kjøp av lokalet i Hauggata 7. Det overlot også all videre saksbehandling av eventuelt kjøp av et eget lokale til komiteen som det ordinære årsmøtet oppnevnte. Les mer her...

 

 

NM-treninga er i gang (Tore, 22. juni 2011)

I går kveld startet NM-treninga i klubben. Vi stiller denne gangen med 20 spillere, og de yngste, og noen av de eldre, var i klubben i går kveld og gikk gjennom både stilinger i sluttspill og noen åpninger som kan være greie å ha et kjennskap til. Trenere er Tore Kristiansen og Robin Hoem med hjelpere.

NM-treninga fortsetter resten av uka, og neste uke. Onsdag og torsdag neste uke, blir det IM Axel Smith som skal ha et treningsopplegg i 7 timer hver dag.

 

 

Trening før NM denne uka (Tore, 20. juni)

Det blir trening før NM for dem som skal dit, samt for alle andre interesserte. Vi skal se på noen utvalgte åpninger, et par triks i sluttspill og noen idéer i midtspillet. Det gjør vi følgende dager:
Tirsdag 21. juni kl. 1800-2000
Onsdag 22. juni kl. 1700-1900
Torsdag 23. juni (St. Hansaften) kl. 1100-1400
Fredag 24. juni kl. 1000-1400

 

 

Sesongavslutning på sjakkskolen i går (Tore, 15. juni 2011)

I går kveld stilte juniorstyret ved Liv-Anne og Ann Jorid opp med pizza fra Peppes og brus i Sjakklubben. Det var særdeles velsmakende og alle var fornøyde.

Roger og Tore delte ut pokaler til deltakerne på sjakkskolen og vinnerne i B- og C-klassene. På sjakkskolen fikk bl.a. Jon Oddvar prisen for konsentrasjon og Kamilla for høflighet.

Framover blir det åpent til vanlige tider denne uka. Neste uke slutter skolen på tirsdag, og da har vi et annet opplegg, spesielt tilpasset dem som skal spille i NM første uka i juli. Da kan vi også ha noe opplegg på dagtid, men det kommer vi tilbake til.

 

 

Pizza i kveld (Tore, 14. juni)

I kveld blir det pizza og brus kl. 1800 i klubben. Dette blir en avslutning på vårsesongen. Det blir også delt ut noen pokaler.

 

 

Trond Harald på Tarva (Tore, 14. juni)

Trond Harald Saltnes var med på Sjakkfestivalen på Tarva i pinsa. Det var lynsjakk en dag og hurtigsjakk neste dag. I begge turneringene fikk han hederlige plasseringer.

 

 

Innkalling til ekstraordinær generalforsamling (Aage, 14. juni)

På bakgrunn av siste medlemsmøte velger styret å innkalle til ekstraordinær generalforsamling.
Årsaken er at klubben skal ta beslutning til om de skal kjøpe lokalet i Hauggt 7.
Den ekstraordinære generalforsamlingen finner sted onsdag 22.juni klokka 19.00. Vi ber om at så mange som mulig av klubbens medlemmer stiller.
På vegne av styret;
formann Aage Georg Sivertsen

 

 

Sigemanturneringa starter i dag (Tore, 9. juni 2011)

Klokka 14 i dag starter første runde i Sigemanturneringa i Malmö. Sigeman er den sterkeste bergerturneringa i Norden. I år stiller Shirov, Anish Giri, Wesley So, Jonny Hector, Hans Tikkanen og Nils Grandelius. Det er fem runder; en runde hver dag til og med 2. pinsedag. Alle partiene sendes direkte fra kl. 14 hver dag. Vi satser på at Nils skal gjøre ei bra turnering.

 

 

2 partier i B-klassen torsdag kveld (Tore, 9. juni)

I kveld fra klokka 18 spilles to partier i tetgruppa i B-klassen. Partiene sendes direkte på nett. Første del av B-klassen er også ferdig. I B-klassen gjenstår tre partier i tetgruppa og to av dem spilles i kveld. Les mer her...

Det blir også spilt andre partier i klubben i kveld.

 

 

Kake i dag (Tore, 7. juni)

I dag blir det kake i klubben! Henrik fyller 14 år i dag og tar med seg kake. Sjakklubben stiller med brus, og vi skal se på et av vinstpartiene til Henrik fra klubbmesterskapet.

 

 

Mange partier i B- og C-klassene denne uka (Tore, 5. juni)

I B-klassen har vi et interessant hengeparti. Stillinga er interessant, og vi håper at det blir spilt på tirsdag. Vi satser på at mange partier i B- og C-klassene også blir spilt denne uka. Kanskje vi blir ferdige med alle sammen? Diagrammet i hengepartiet og mer om dette kan du lese her...

 

 

Direktepartier fra Fynmesterskapet hele helga (Tore, 2. juni)

Axel Smith og Ellinor Frisk spiller i Fynmesterskapet 2011.
Ellinor tapte mot GM Epishin (2567) i første runde i går kveld. Axel vant sitt parti. Det blir to runder hver dag torsdag-søndag. Formiddagsrunden starter kl. 9 og ettermiddagsrunden kl. 1530. Det er 12 direktesendte partier, og det er så mange at vi regner med at uansett hvordan det går, vil vi kunne få følge alle partiene til Axel.

 

 

Åpent i klubben torsdag kveld (Tore, 1. juni)

Om kvelden Kristi Himmelfartsdag blir det åpent i klubben fra kl. 1900. Vanligvis har vi holdt stengt slike helligdager men det er flere som har spurt om vi skal ha åpent i morgen kveld, og siden Henrik kommer og åpner, blir det slik. Altså åpent torsdag 2. juni fra 19.

 

 

Axel med i Fynmesterskapet denne langhelga (Tore, 30. mai 2011)

Før Magnus Carlsen spiller i Kings tournament i Romania fra 11. juni får vi flere turneringer som vi kan følge med på.
IM Axel Smith og Ellinor Frisk skal onsdag-søndag denne uka være med i Fynmesterskapet. Det skal være med 6 GM'er og 9 IM'er, så dette blir en anledning for Axel til å forsøke å få ei GM-inntegning.
Axel og Tiger skal i slutten av juni også være med på Sveins 4. minneturnering i Oslo. Brede står på ventelista der.
Nils Grandelius skal spille i Sigemanturneringa fra 9. juni der han møter både Shirov og Anish Giri.

 

 

Vi nærmer oss 20 spillere i NM i sommer (Tore, 30. mai 2011)

Anders Olsen blir også med til NM i Njårdhallen i Oslo i sommer. Han stiller i mesterklassen. Da får vi 4 i mesterklassen i NM i sommer i tillegg til 2 i eliteklassen. Kristiansund har aldri hatt så mange spillere i de øverste klassene før.

Med påmeldinga til Anders, har vi store muligheter til å nå målsetninga til lagkaptein Per Erik om minst 20 spillere fra Kristiansund Sjakklubb. Vi har nå 15 påmeldte, og det er 5 til som har sagt at de skal være med, men som enda ikke har meldt seg på. Fristen for å unngå økt startavgift er 1. juni, så det haster hvis du vil spare noen kroner.

I bloggen om NM finner du flere saker om Landsturneringa, og i tillegg til å lese, kan du der både diskutere og komme med forslag.

 

 

Premiene i lotteriet er trukket (Tore, 29. mai 2011)

Juniorstyret trakk i kveld vinnerne i hovedlotteriet 2011. Premiene gikk til:
1. premie: Toril Sverdrup     Kikkert Breitler Barentz Pro 8x42 verdi kr 2 995
2. premie: Sverre Hoem     Kikkert Breitler Alaska 8x42 verdi kr 1 495
3. premie: Emil André Olsen     Mikroskop Bresser håndholdt verdi kr 995
4. premie: Alf Ivar Aslaksen     Kikkert Bresser Topas 8x42 verdi kr 795

 

 

7 stykker på landslagssamling i september (Tore, 27. mai 2011)

Sju stykker fra Kristiansund er tatt ut til å være med på landslagssamling på NTG første helga i september. Det er de fire som var med på samlinga i mars (Henrik, Jon Oddvar, Emil og Magnus) og i tillegg skal Iver, Øyvind og Vegard være med. Flere av våre står som reserver i uttakslista, men Ellisiv og Simen har økt deltakerantallet så reservene er med i uttaket nå. Hvorfor de står som reserver, er bare noe som henger igjen fra gamle lister. Det ser vi også på at Alexey som flyttet til Kypros i fjor høst, står på lista...
Emil Reite fra Aalesunds er med på lista, og det er mange kjente fra Trøndelag også.

Vi hadde tenkt at vi skulle arrangere Kristiansund Grand Prix den helga, men nå må vi finne en annen dato for den turneringa. Landslagssamlinga er viktig, og med så mange deltakere og lagleder(e) herifra, kan vi ikke ha ei stor Grand Prix-turnering samme helg.

 

 

Robin vant hurtigsjakken (Tore, 27. mai 2011)

I ei hurtigsjakkturnering i klubben i går kveld med ikke alt for mange deltakere, var det Robin Hoem som vant alle sine partier. Det var ei tre runders turnering, og betenkningstida var 15 minutter + 3 sekunder tillegg for hvert trekk. Karl W. Strand ble nummer to med 2 poeng.

 

 

Taktikkoppgaver (Tore, 25. mai 2011)

Sjakkundervisninga i klubben er mangfoldig. Akkurat nå trener ungdommene på taktiske oppgaver.

Oppgavene er hentet fra ei bok av Nigel Davies The Power Chess Program: Book 2 som jeg fant i bokhylla i Sjakklubben. Boka er donert av Torger Strand.
Davies anbefaler at du bruker maksimum 10 minutter til sammen på de 4 oppgavene. Han vil også at du ikke skal flytte brikkene mens du analyserer oppgaven, for dette vil hjelpe på å utvikle ferdigheten for å visualisere.
Oppgavene vi hadde i går kveld finner du her..., og kveldens oppgaver finner du her...

 

 

4 runder hurtigsjakk torsdag 26. mai (Tore, 25. mai 2011)

Torsdag kveld blir det ei lita hurtigsjakkturnering. Vi spiller 4 runder og blir ferdige på en kveld. Start er kl. 1930, og da er vi ferdige litt før kl. 22.
Betenkningstida er 15 minutter + 3 sekunder tilleggstid for hvert trekk. Dette blir ikke ei tematurnering; her er alle åpninger tillatt.

 

 

Ny spenning i B-klassen (Tore, 25. mai 2011)

Magnus tapte for Iver Halse i går kveld, og det ble hengeparti mellom Jon Oddvar og Emil. Les mer her...

 

 

Vi forsterker elitelaget (Aage, 24. mai 2011)

Klubben har fått et nytt medlem; Kristian Stuvik Holm. Han er bare 13 år, men har allerede ca. 2270 i rating, og vi håper gutten vil trives med oss.

Vi håper både at vi kan lære noe av Kristian og at våre beste spillere har noe å lære bort til ham.

Kristian har lovet å ta seg en tur innom Kristiansund et par ganger i året. Det skal jaggu meg bli morsomt. Sist var det noen verdensmestre som var invitert, neste gang er det talentet fra Brumunddal som kommer til Gullkysten, som vi liker å kalle den.
Velkommen skal du være Kristian!

Aage skriver mer om Eliteserielaget her...

 

 

Axel og Brede med greie resultater i København (Tore, 22. mai 2011)

Axel begynte bra i Copenhagen Chess Challenge, men i femte runden ble det remis mot GM Hector i et parti der kanskje Axel kunne ha vunnet. På lørdag formiddag i sjette runde ble det også remis der Axel sto godt. I Sjakklubben, der vi fulgte partiet direkte, mente vi at Axel sto godt. Men remis i begge partiene og tap i siste runde på lørdag gjorde at turneringa ble sånn middels for Axel, og det ble 6 poeng til slutt. Du kan spille gjennom partiene til Axel her....
Brede fikk 5 poeng. Han var litt uheldig og fikk svart mot de 3 IM'ene han møtte. Bredes partier her....

Det siste partiet i turneringa hadde ei instruktiv avslutning. En dansk IM'en møtte en svensk spiller med 300 ratingpoeng mindre. Men svensken ga ikke opp. Se partiet og bla fram til trekk 65-70. Spill deretter gjennom de siste trekkene.

 

 

Axel i ledelsen i København - han og Brede direkte fra kl 10 fredag (Tore, 19. mai 2011)

IM Axel Smith er en av tre med 3 poeng etter 3 runder i Copenhagen Chess Challenge. I formiddagsrunden fredag som begynner klokka 10 sitter han på førstebordet. Brede tapte et parti mot en IM i går men vant det andre partiet. I dag møter han nok en IM, men dessverre med svart igjen. Partiene deres vises direkte fredag formiddag.

 

 

Sjakk-kafé lørdag 21. mai kl. 12-14 (Tore, 20. mai 2011)

Det blir sjakk-kafé lørdag 21. mai i Sjakklubben klokka 12-14. Kamilla vil steke vaflene. Samtidig får vi fulgt partiene fra Copenhagen Chess Challenge, der forhåpentligvis Axel er med i tetgruppa også lørdag formiddag.

 

 

Bilder fra 17. mai (Tore, 19. mai 2011)

I løpet av dagen kommer vi til å legge ut flere bilder fra 17. mai. Har du bilder som vi kan legge ut, ta kontakt med Tore

 

 

Axel og Brede i Copenhagen Chess Challenge nå (Tore, 19. mai 2011)

IM Axel Smith og Brede Kvisvik spiller nå i Copenhagen Chess Challenge. Andrerunden begynte klokka 10, og partiene til både Axel og Brede vises direkte nå.

Begge vant sine partier i første runde i går kveld. Oppsettet er slik at det spilles to runder hver dag fram til og med søndag. Formiddagsrunden starter kl. 10 og ettermiddagsrunden kl. 15. De har hele 16 direktesendte partier så sjansen er stor for at vi får følge både Brede og Axel i rundene framover.
I kveld fra kl. 1800 vil vi følge avslutninga av partiene i tredje runde i Sjakklubben.

 

 

Alt klappet og klart til 17. mai (Tore, 16. mai 2011)

Sjakklokalet er nå ryddet og ordnet slik at alle kan ta seg en tur innom 17. mai.

Det blir en liten kafé med salg av kaffe, kaker, vafler, is, brus og pølser med brød. Noen sjakkbrett står også ute og det går an å ta seg et slag sjakk mellom slagene 17. mai.

Kl. 1215 blir det premieutdeling i Paviljonen i Gågata. Da deler vi ut premiene til den beste barneskole- og ungdomsskoleelevene i Skolemesterskapet i sjakk 2011. Det ble arrangert i Idrettshallen 30. mars. De fikk noen små premier da også (per klassetrinn), men nå er det totalen som gjelder, og vi skal også hylle barneskolemester Iver Halse og ungdomsskolemester Øyvind Hoem Vaseng.

 

 

Blogg i forbindelse med NM i sommer (Tore, 16. mai 2011)

Nå har vi også laget en blogg der vi kan gi beskjeder og diskutere saker og ting i forbindelse med sommerens Landsturnering. Turneringa kalles også for NM, siden det kåres flere norgesmestre. Du finner bloggen her... eller klikk på ikonet.
Lenke til NM-sidene finner du til venstre under Landsturneringa 2011 eller her...

 

 

Kristiansund SK på Chess.com (Tore, 15. mai 2011)

Henrik og Magnus har lagd ei gruppe på Chess.com som heter Kristiansund SK. Der kan vi spille lagmatcher mot andre klubber og matcher mot en annen klubb der medlemmene i gruppa stemmer på hvilket trekk vi skal utføre. Byåsen har en klubb inne på Chess.com, og dem håper vi å kunne spille mot når vi har blitt litt flere. Likeså Aalesunds. Navnene vi velger er så forskjellige. Fra superadmin Henrik313 og admin, Magnusmester, til det alt for forståelige Tore-Kristiansund til det interessante navnet thxforthequeen!

Det er også et internt forum der vi kan diskutere alt mulig.

 

 

Premie for seieren i seriesjakken (Tore, 15. mai 2011)

Klubben har mottatt premien for seieren i 1. divisjon Møre og Romsdal. Les mer her...

 

 

Mange skal delta i NM i sommer (Tore, 14. mai 2011)

Per Erik som er vår lokale NM-general, melder at kanskje inntil 20 spillere skal representere Kristiansund i Landsturneringa i Oslo i sommer. Så mange har vi ikke hatt med før. Les mer her...

 

 

Kjempestor økning i ratingtallet til Henrik (Tore, 13. mai 2011)

Da har også de nye tallene etter A-klassen i klubbmesterskapet kommet. Det var 4 av spillerne som hadde stor fremgang, men den aller største var Henrik som økte med hele 175 poeng! Han har nå 1323 i norsk rating. Les mer her...

 

 

Magnus med ratinghopp etter Hell Gambit BGP (Tore, 13. mai 2011)

Turneringsarrangør Torbjørn Dahl i Hell Chess Club har oversendt de nye ratingtallene som våre fikk etter 6 runder med hurtigsjakk i Stjørdal forrige lørdag. Les mer her...

 

 

Jon Oddvar-Magnus direkte fra kl 18 torsdag (Tore, 12. mai 2011)

Torsdag kveld spilles et parti i B-klassen i Sjakklokalet. Jon Oddvar Rambjør (til venstre) har hvit mot Magnus Dahl Jenssen (til høyre). Partiet begynner kl. 1800, og det sendes også direkte på internett. Følg partiet her...

 

 

Medlemsmøte onsdag 18.mai. (Aage, 11. mai 2011)

Det skjer såpass mye i klubben at styret føler behov for et medlemsmøte. Vi ber derfor om at så mange som mulig av klubbens medlemmer kommer førstkommende onsdag klokka 19.00. Sakslista finner du her...

 

 

17. mai i Sjakklubben (Tore, 10. mai 2011)

Holder du på å planlegge 17. mai? Sjakklubben ligger sentralt til, og vi kommer til å ha åpent hele dagen. De fleste sjakkbrettene rydder vi bort, slik at du kan slappe av mellom togene. Det skal bli både kaker og kaffe og få kjøpt.

I Paviljongen i Gågata kl. 1215-1300 blir det et sjakkarrangement også. Vi skal dele ut premier for skolemesterskapet, men vi skal også ha noen sjakklige aktiviteter. Hva vi skal gjøre, skal vi finne ut i klubben i ettermiddag og i morgen ettermiddag.

 

 

A-klassen ferdigspilt (Tore, 10. mai 2011)

A-klassen i klubbmesterskapet er ferdigspilt, akkurat innen fristen på 90 dager som FIDE har som krav for turneringer. Klubbmester ble IM Axel Smith med full pott, 10 av 10 poeng!

Resultatlista

Det ble mange partier etter påska, men vi greide å få alle spilt. Tore slo Trond Harald i det aller siste partiet og tok tredjeplassen rett foran Vegard, Henrik og Trond Harald. Les mer her...

 

 

Flott deltakelse på Hell, nå oppdatert med bilder (Tore, 10. mai 2011)

Vi hadde med fem deltakere i Hell Gambit BGP i Stjørdal på lørdag. Det lå an til at vi skulle ta hjem seire i begge gruppene, men tap i de to siste rundene gjorde at seieren glapp både for Kamilla og Vegard. Kamilla fikk 4. plassen i miniputt og fikk også en flott konsentrasjonspremie i en av rundene. Mikroputten Bernt Magnus Myraunet, Frosta, var suveren vinner i denne gruppa, slik som han var det i Surnadal.
Resultatlistene...
Den øverste gruppa var råsterk. Den var slått sammen av lilleputt, kadett, ungdom og sjåfører. Vegard spilte godt, men feilet i de avgjørende partiene i de to siste rundene. Lilleputtene Magnus og Iver møtte sterkere motstand enn de er vant til, og slik sett var turneringa god trening. Henrik vant riktignok kadettklassen men bare to seire av fire er vel han ikke fornøyd med. Men tre av de han møtte hadde over 1600 i rating, så det var godkjent av Henrik også.
Bilder fra turneringa...         Trøndelag sjakkrets om Hell Gambit BGP

 

 

6 herifra skal i ilden lørdag (Tore, 6. mai 2011)

Lørdag spilles Hell Gambit BGP i Stjørdal, og det er 6 fra Kristiansund som skal spille der. Vegard Simensen deltar i ungdomsklassen, Henrik Øie Løbersli i kadett, Magnus Dahl Jenssen og Iver Halse i lilleputt, Kamilla Kuzyakhmedova i miniputt og Stig Jenssen skal spille i sjåførklassen. Det er nok sannsynlig at noen klasser blir slått sammen, men alle får 25 minutter betenkningstid på partiene sine, og det er 6 runder.

Arrangøren, den driftige Torbjørn Dahl, kommer nok til å oppdatere resultatlistene ofte.

 

 

Tre partier i kveld (Tore, 5. mai 2011)

Tidsnød avgjorde et av partiene som ble spilt tirsdag kveld. Og i kveld får vi partiet Pat-Per Erik. Det blir nok ingen bombe om akkurat det partiet blir prega av tidsnød. Det andre partiet som spilles i kveld er Robin-Vegard. Det blir også et høyst spennende oppgjør i B-klassen mellom Emil Andre og Iver i kveld. Les mer her...

 

 

Sjakklotteriet (Vibeke, 4. mai 2011, oppdatert 6. mai)

Fristen for å levere inn loddboka er gått ut, og utsolgt loddbok SKAL leveres i sjakklokalet snarest. Endring  Fristen for innlevering er utsatt ei uke og loddboka skal nå leveres seinest 14. mai.

 

 

Det nærmer seg BGP på Hell lørdag 7. mai (Tore, 3. mai 2011)

Det er flere som skal kjøre oppover til Stjørdal på lørdag og som har ledig plass til Hell Gambit BGP. Vi må vite i kveld eller seinest onsdag kveld hvem som har lyst å være med til Hell Gambit BGP slik at vi får organisert turen.

 

 

3 spennende partier i går kveld; flere i kveld også (Tore, 3. mai 2011)

I går kveld var det tre spennende partier i klubben. To av dem ble vist direkte på nettet helt til vi fikk ei errormelding. Operatøren spilte sjøl, og fikk ikke tid til å rette det opp. Alle tre partiene fra i går kveld, kan du spille gjennom her...

I ettermiddag starter partiet mellom Pat og Vegard klokka 17. Da sender vi også et av partiene som gjenstår i B-klassen eller et av partiene fra C-klassen. Tetgruppa i B-klassen har fått et nytt oppsett, og vi håper at første runde starter der på torsdag. Les mer her...

 

 

Greier du denne? (Tore, 1. mai 2011)

Sist onsdag hadde vi denne sjakkoppgaven blant ungdommene på sjakktreninga. Det er ei stilling fra et parti i Thailand Open og hvit spilte 41.Dxd6. Spørsmålet er så om hvilken fortsettelse som gir svart fordel:
a) 42...Txf1+
b) 42...Lxg2
c) eller står hvit best?

Du finner et større diagram og løsning her... Men prøv å løse oppgaven før du sjekker løsninga. På onsdag fikk ungdommene lov til å flytte på brikkene på brettet, noe de vanligvis ikke får lov til i en oppgave. Ei oppgave skal være akkurat slik som i et sjakkparti der du ser på varianter. Der får du heller ikke lov til å flytte på brikkene. Dette fikk våre lov til på onsdag, for oppgaven er litt vanskelig, trodde instruktøren. Men allerede etter to minutter ropte Petter Andreas ut at han hadde løsninga. Han hadde da funnet det viktige tredje trekket i den første varianten!
Greier du det?

 

 

3 partier i klubben mandag kveld (Tore, 1. mai 2011)

A-klassen er inne i siste uka si. Regelen for turneringer i FIDEregi er at de skal vare i maksimum 90 dager. Siden vi begynte 8. februar har vi ikke mange dagene igjen, og det er hele ni partier som skal spilles denne uka. Derfor spilles det tre partier mandag kveld med start kl. 1900. To av partiene sendes selvsagt direkte på nettet. Les mer her...

 

 

Sjakk-kafé lørdag kl. 12-14 (Tore, 29. april 2011)

Det blir sjakk-kafé i Sjakklokalet lørdag 30. april kl. 12-14. Du kan komme innom for et sjakkparti eller en kopp kaffe.

 

 

Spennende oppgjør i A-klassen i kveld (Tore, 28. april 2011)

Robin Hoem og Vegard Simensen møtes i et av klubbmesterskapets kanskje mest interessante oppgjør i Sjakklubben i kveld. Vi sender partiet direkte, og det begynner omkring kl. 19. Men allerede en time før begynner et annet parti som vi også sender direkte. Lurer du på hvem som spiller da? Les mer her...

 

 

Om blindsjakksimultanen i Norsk Sjakkblad (Tore, 28. april 2011)

Utgave 2 av Norsk Sjakkblad for i år har kommet ut med et nytt nummer. Du har vel fått det i postkassen allerede? Hvis ikke, kommer det nok snart. Du kan også laste det ned her som pdf-fil...

På sidene 40-41 er det en velskrevet(?) artikkel om IM Axel Smiths blindsjakksimultan i Kristiansund i slutten av mars. Axel kommenterer der et av partiene sine fra blindsjakken; det mot Vegard Simensen. Artikkelen er illustrert med to bilder. Det siste bildet skal krediteres Roger Hojem.

Nederst på side 30 er det også en liten artikkel om opprykket vårt til Eliteserien (litt rart at ikke forbundets blad kaller det for Chess Attack-serien) med bilde av Aage, Axel og Nils.

 

 

Karl W. Strand i 2010

Karl W. fyller år i dag (Tore, 28. april 2011)

Karl W. Strand som har vært æresmedlem i Kristiansund Sjakklubb siden 1992, fyller i dag år. Karl W. har vært aktiv i Kristiansund Sjakklubb siden 1950-tallet, og er fremdeles den som er mest trofast i oppmøte på klubbkveldene på torsdager. Målsetninga til Karl W. er nå å delta i Nordisk for seniorer i Reykjavik i september. Og der regner vi med at Karl W. kommer til å gjøre det bra.

Karl W. har i all tid vært opptatt av de unge i klubben, og har lagt ned en stor innsats det siste halve sekelet for ungdommene. Han gleder seg stort over interessen og framgangen til dagens unge i klubben og følger dem nøye.

 

 

Audun-Øyvind fra klubben i kveld (Tore, 27. april 2011)

I kveld blir det bare et parti fra Sjakklubben. Det blir oppgjøret mellom brødrene Øyvind og Audun som skal utkjempes. Øyvind har kommmet i form igjen og vant i går partiet mot Per Erik Hoem. Audun som er den mest erfarne, har ikke vist sitt potensiale i denne turneringa. Flere ganger det siste året har Øyvind være nære på å få taket på Audun, men erfaringa til Audun har tidligere hjulpet ham. Men har nå Øyvind blitt så god at han endelig kan ta poeng fra storebroren?
Det andre partiet mellom Robin og Henrik har blitt utsatt da Robin ikke har fått de kontaktlinsene han har bestilt, og han har ikke lyst å spille blindsjakk.

 

 

Vegard opp på andreplass i A-klassen (Tore, 26. april 2011)

Det var en begivenhetsrik aften i Sjakklokalet tirsdag kveld. Vi startet den første gruppa i C-klassen, og vi fikk to partier sendt direkte fra A-klassen. Onsdag kveld blir det to nye partier i A-klassen, og forhåpentligvis får vi sendt dem også direkte. Les mer her...

 

 

Magnus har vunnet B-klassen (Tore, 25. april 2011)

Magnus Dahl Jenssen har vunnet B-klassen allerede selv om det er partier igjen. Ingen av de andre kan ta ham igjen. Han vant B-klassen med 7½ poeng og avga bare en remis i første runde.

Nå blir det spill i ei egen finalegruppe for Magnus & co., og vi setter også i gang ei C-klasse slik at vi får med de nye som kom etter at vi hadde startet B-klassen.

Fra klubben tirsdag kveld viser vi to partier direkte fra A-klassen. Partiene starter ca. kl. 1915. Les mer her...

 

 

BGP på Hell lørdag 7. mai (Tore, 24. april 2011)

Den siste BGP-turneringa i vårt nærområde som arrangeres denne sesongen, blir på Hell i Stjørdal lørdag 7. mai. Turneringa kalles for Hell Gambit BGP, og det er betenkningstid på 25 minutter per spiller per parti, og de eldste klassene rates.

Vi har planer om at vi skal ha med en stor kontingent fra Kristiansund til denne turneringa, men da er vi avhengige av at flere foreldre kjører. Hvis vi drar i halv åtte-tida lørdag morgen rekker vi fram til Stjørdal enten vi kjører over Tustna eller Halsa.

 

 

Ikke GM-napp på Axel i Lund (Tore, 23. april 2011)

I Schackstudions GM-turnering i Lund som ble ferdig i går, greide ikke IM Axel Smith å nå et av sine store mål; ett GM-napp. Axel fikk 4 poeng og manglet 2½ poeng på GM-nappet.
GM Nils Grandelius kapret andreplassen etter seieren over Axel i siste runde i går på langfredag. Nils hadde like mange poeng som vinneren, 6½ poeng, men kom bak på kvalitet.

 

 

Kommentert parti av europamester Suba (Tore, 21. april 2011)

Europamester GM Mihai Suba har sendt oss det beste partiet han spilte i europamesterskapet for seniorer samtidig som han gratulerte klubben med opprykk til Eliteserien. På bildet er GM Suba med medalje sammen med den kvinnelige europamesteren, Nona Gaprindashvili. Hun var den suverent beste kvinnelige sjakkspilleren i verden på 1960- og 1970-tallet (før Maia Chiburdanidze, Polgarsøstrene og Pia Cramling). Og hun var verdensmester i perioden 1962-1978. Det var ingen hvem som helst som Suba delta podiet med.

I 7. runde i EM spilte Suba mot Vladimir Okhotnik som til slutt kom på andreplass. De spilte Maroczy Bind (det uttales marotsi-binding på norsk). Axel viste oss denne åpninga da han var i klubben i februar. Her får vi altså et helt friskt eksempel på åpninga der hvit vant, og med Subas instruktive og gode kommentarer. Studér partiet med kommentarer her...

 

 

Sjakk-kafé palmeaften lørdag 16. mars kl. 12-14 (Tore, 15. april 2011)

Vi skulle hatt palmer i Sjakklubben palmeaften, men vi nøyer oss med vafler og påskegodt. Både Kamilla og Henrik vil steke vafler, og vi har et kjempestort påskeegg som vi fyller med annet godt.
Kanskje noen vil spille et lynsjakkparti som vi forsøker å sende direkte på nettet også?

 

 

Kamilla og Magnus i direkteparti fra klubben nå (Tore, 14. april 2011, kl. 1830)

Et parti i B-klassen spilles nå direkte fra Sjakklubben. Det er mellom Kamilla og Magnus. Magnus vant og du kan se partiet her...

 

 

GM Suba europamester for senior i dag! (Tore, 14. april 2011)

GM Mihai Suba har i dag vunnet EM for seniorer. Han vant med 7½ poeng på 9 runder.
Kristiansund Sjakklubb gratulerer med europamesterskapet!

GM Suba var i Kristiansund i 2009 flere ganger og hjalp oss med opprykk til Eliteserien den gangen. Bildet er fra Kristiansund Grand Prix 2009 på Handelsstanden. I EM for seniorer tok han i dag i siste runde en stormesterremis mot Timoscenko, men måtte vente i mange timer før det ble klart at han var alene på toppen med 7½ poeng. Det var to stykker på 6½ poeng før siste runde, en av dem var Timoscenko. Den andre tapte i siste runde. Resultatlista

 

 

To direktesendte partier i dag (Tore, 14. april 2011, oppdatert kl. 1420)

I dag blir det to partier fra klubben, og de begynner først omkring 1930. Les mer her...

I mellomtida kan vi følge med på partiene fra GM-turneringa i Lund, som begynner kl. 1600...

 

 

Magnus spilte klokkesimultan i går (Tore, 14. april 2011)

Magnus Dahl Jenssen spilte klokkesimultan i går. Han vant 3-1. Det var bare mot Petter Andreas at Magnus måtte gi seg. Magnus hadde 20 minutter mens motstanderne hadde 10 minutter. Ei stund så det ut til at Magnus kom til å tape flere partier siden han brukte så mye tid i starten, men i midtspillet snudde det, og han vant de andre tre partiene. Godt gjort, Magnus!
Bilder fra klubben i går med både direktesendte partier og klokkesimultanen til Magnus finner du her...

 

 

Anand gratulerer Kristiansund med opprykket (Aage, 14. april 2011)

Gratulasjoner fra verdensmesteren!

Verdensmester Vishy Anand gratulerte oss per epost i dag med opprykk til eliteserien. Han forteller samtidig at han gleder seg igjen til å komme på besøk. Det blir for hektisk dette året, skriver han, men han håper å komme neste år. Anand ble pappa for første gang for noen dager siden, og vi forstår det kan være nok å tenke på i tiden som kommer. Vi lover derimot å holde kontakt med verdensmesteren og håper han kommer tilbake til Gullkysten allerede neste år.

Bildet av Anand er tatt av Roger Hojem på Brasseriet i 2010.

 

 

Nils og Axel i påsketurnering i Lund (Tore, 13. april 2011)

Torsdag 14. april begynner Schackstudions GM-turnering i Lund i Skåne. 10 spillere spiller 9 runder og de spiller et parti hver dag kl. 16-21. Alle partiene sendes direkte hver dag fra klokka 1600. Kristiansund Sjakklubb er godt representert med GM Nils Grandelius og IM Axel Smith. Også Ellinor Frisk som til sommeren flytter til Kristiansund, er med som arrangør. Hun er ansvarlig for hjemmesiden med bilder, rundereferat og pressemeldinger. Følg med på denne turneringa. Kanskje greier Axel sin første GM-norm?

 

 

Nye ratingtall på førstelaget (Tore, 13. april 2011)

Partiene som førstelaget spilte i kvalifiseringa, har blitt ratet. Se de nye tallene her...

 

 

To partier fra klubben i kveld (Tore, 13. april 2011)

Blir det like nervepirrende som forrige gang mellom Vegard og Øyvind? Kanskje det partiet i klubbens historie som har svingt mest, spilte de to i fjor høst. Hvordan blir det i kveld? Les mer her...

 

 

Ett direktesendt parti fra klubben i kveld kl. 1930 (Tore, 12. april 2011, oppdatert kl. 2000)

I kveld blir det også bare et parti som vi sender fra klubben. Det er oppgjøret mellom Audun og Vegard som startet litt før kl. 20.

 

 

Ett direktesendt parti fra klubben i kveld (Tore, 10. april 2011, oppdatert 11. april)

Endring: I kveld fra omtrent klokka 20 starter vi direktesendinga av ett parti fra klubbmesterskapet. Det er partiet Trond Harald Saltnes-Robin Hoem. Audun Hoem har meldt forfall til sitt parti mot Vegard Simensen.
Partiet mellom Trond Harald og Robin forventes å bli interessant og avgjørende for hvem som tar andreplassen bak Axel. Robin har foreløpig bare tapt mot Axel, mens Trond Harald også har avgitt et halvt poeng til, mot Øyvind.
Oppdatering kl. 2025: Partiet startet ca. kl. 2010, og Trond Harald spilte Ponzianis åpning, og det ser ut til at Trond Harald allerede gjorde en liten feil i det 5. trekket. Robin står godt etter den lange rokaden i sitt 10. trekk. Følg partiet her...

 

 

Brede vant Knut Bøckman Open (Tore, 10. april 2011, oppdatert 11. april)

Det var stor Midt-Norgedominans i Knut Bøckman Open i Oslo i helga.
Brede Alexander Kvisvik spilte som eneste fra Kristiansund, i turneringa som ble spilt i OSS' lokaler i Bogstadveien på Majorstua. Det var 5 runder, og Brede vant med 4½ poeng. Da jeg var innom lokalene til OSS søndag formiddag, sto ikke Brede særlig godt mot Anders Hobber på førstebordet, men Brede er en ekspert på å komme seg ut av kinkige situasjoner. Bredes partier fra de fire første rundene finnes her... I femterunden møtte Brede Johannes Kvisla, og det ble remis etter 70 trekk.

I B-gruppa var det Trondheims Arman K. Ghaderi som vant med 4 poeng. Det var to fra Midt-Norge i A-gruppa og likedan to i B-gruppa. Og Midt-Norge stakk av med seirene i begge gruppene. Godt gjort!

Noen få bilder fra turneringa av både Brede og Arman finner du her...

Oppdatert 11. april:Les mer om turneringa med bilder hos OSS og Trøndelag Sjakkrets Ungdom

 

 

Opprykk, sjakkfeber og muligheter (Tore, 8. april 2011)

Aage har kommet med ei ny utgave av spalta si. Han skriver om opprykket til Chess Attack-serien, sjakkfeber på skolene og om de unge spillerne våre. Les mer her...

 

 

Henrik slo Per Erik, og Øyvind remis mot Trond Harald (Tore, 7. april 2011)

4 partier i klubben torsdag kveld. Unggutta begynner nå å vise tenner og er ikke lette å skubbe på. Det viste de i går kveld. Øyvind spilte remis mot Trond Harald, og Henrik slo Per Erik i et tidsnødsdrama. Henrik har nå 5 poeng og ligger på andreplass i A-klassen. Les mer her...

 

 

To direktesendte partier torsdag kveld (Tore, 6. april 2011)

Fra A-klassen i klubbmesterskapet blir det to direktesendte partier torsdag kveld. Cirka halv sju starter partiet Per Erik Hoem-Henrik Øie Løbersli og litt seinere begynner partiet Tore Kristiansen- Audun Hoem. Les mer her...

 

 

Emil første som solgte ut boka si i Sjakklotteriet (Tore, 6. april 2011)

Kristiansund Sjakklubb har startet et sjakklotteri. Hvert medlem får ei bok med 30 lodd, og den skal selges ut til 1. mai. Trekninga er 17. mai. Loddene koster kr 25,-. Det er fine premier; 3 kikkerter og 1 håndholdt mikroskop. Alle premiene er gitt av Teno Astro. Førstepremien er kikkerten Breitler Barentz Pro 8x42 til en verdi av kr 2995,-.

Sist lørdag fikk de som var i Sjakklubben hver sin loddbok (resten får i løpet av denne uka) og allerede i går, tirsdag, kom Emil Olsen (bildet) med loddboka og pengene. Han hadde solgt ut boka på et par dager!

 

 

Trond Harald-Vegard direkte mandag kl. 1900 (Tore, 3. april 2011)

Mandag kveld spilles et parti i A-klassen i Sjakklokalet. Trond Harald Saltnes (til venstre) har hvit mot Vegard Simensen (til høyre). Partiet begynner kl. 1900, og det sendes også direkte på internett. Følg med, følg med! Les mer her...

 

 

Kristiansund tilbake i Eliteserien (Tore, 3. april 2011)

Kristiansund slo Hønefoss 3½-2½ i Oslo i ettermiddag og spiller neste sesong i Chess Attack-serien. Trondheim rykker ned og vi blir eneste representant fra Midt-Norge. Sammen med oss rykker også Tromsø opp. Les mer her...

 

 

Roger har lagt ut flere bilder (Tore, 3. april 2011)

Roger Hojem har i dag lagt ut mange nye bilder. Både fra blindsjakken sist torsdag og bilder fra onsdagen i klubben der B-klassen spilte to direktesendte partier på internett. Se de to fotoalbumene her...

 

Kristiansund-Hønefoss starter kl. 12 i dag (Tore, 3. april 2011)

Kvalifiseringskampen om opprykk til Chess Attack-serien mellom Hønefoss og Kristiansund begynner i dag på Haraldsheim i Oslo kl. 1200. Det spilles over 6 bord, og Hønefoss har hvit på førstebordet. Aage Sivertsen blogger fra kampen. Les mer her...

 

 

Bilder fra blindsjakksimultanen (Tore, 2. april 2011)

Vi har laget et album med bilder fra torsdagens blindsjakksimultan. I løpet av helga blir flere bilder lagt ut. Følg med! Se fotoalbumet her...

 

 

Axel klubbmester (Tore, 2. april 2011)

IM Axel Smith som snart flytter permanent til Kristiansund, har vunnet klubbmesterskapet 2011. Axel tok 10 av 10 poeng. Kristiansund Sjakklubb gratulerer!Les mer her...

 

 

Sjakkafe lørdag fra kl. 1200 (Tore, 1. april 2011)

Det blir sjakkafe i Sjakklubben lørdag 2. april kl. 12-14. Kanskje vi sitter utover ettermiddagen i Sjakklokalet da førstelaget skal forberede seg til kampen mot Hønefoss. De drar først med ettermiddagsflyet fra Kristiansund.

 

 

Gamle nyheter fra 1. kvartal 2011

 

Axel vant 75% - 9½-2½ (Tore, 31. mars 2011)

IM Axel Smith spilte 12 partier blindsjakksimultan i Sjakklubben torsdag kveld. Den siste påmeldte var Kamilla og det ble plass til en til. Vi begynte kl 1840 og siste spiller ga opp 4½ time seinere. I løpet av de 12 partiene trakk Axel bare to ulovlige trekk, men deltakerne ble litt urolig da det første av dem kom allerede i femte trekket mot Åge Olsen.

11-årige Magnus Dahl Jenssen var første spiller som ble ferdig. Og han vant partiet sitt! Axel trodde at han hadde matt på f7 og ofret derfor dronninga si, men kongen hadde et fluktfelt. Robin vant også da Axel bukket en springer. Han trodde at han hadde en avdekkersjakk. Pat fikk også en remis. Vi andre tapte. Eli Marit og Stig Rune var blant de tre siste som spilte, og det var bra gjort.

Les mer her...

 

 

Axel spiller blindsjakk mot 11 spillere i kveld (Tore, 31. mars 2011)

IM Axel Smith har utfordret Kristiansund Sjakklubb til en blindsimultan på 11 bord! Kristiansund Sjakklubb har tatt opp hansken, og i klubben i kveld avgjøres det om Axel eller klubben vinner!
Partiene starter kl. 1830, og da må alle spillerne sitte ved bordene sine. Alle tilskuere er hjertelig velkomne så framt de slår av mobiltelefonen og ikke bruker sko som knirker...  Blindsjakksimultanen vil nok vare i minst 4 timer før siste partiet er ferdig. Les mer her...

 

 

X-trem aktivitet (Tore, 31. mars 2011)

Aage Sivertsen har kommet med ei ny Formannen har ordet og han skriver bl.a. om den store aktiviteten, grasrotandelen og flere andre saker. Les mer her...

 

 

Iver Halse barneskolemester
Øyvind Hoem Vaseng ungdomsskolemester
(Tore, 30. mars 2011)

Iver Halse, Rensvik, til venstre, vant omkampen og ble barneskolemester i Idrettshallen i dag. Det var 65 elever fra kommunens barneskoler som var i aksjon i Idrettshallen. Iver vant omkampen mot Espen Størseth Gellein, Gomalandet.

Øyvind Hoem Vaseng, Atlanten, til høyre var suveren blant ungdomsskoleelevene og vant alle sine sju partier! Det var 31 elever fra kommunens tre ungdomsskoler som gjorde opp seg i mellom. Les mer her...

 

 

Skolemesterskap i Idrettshallen i dag (Tore, 30. mars 2011)

I dag, onsdag, arrangerer vi Kristiansundsmesterskapet i skolesjakk. Det er individuell konkurranse denne gangen, og vi kårer en vinner blant barneskolene og en vinner blant ungdomsskolene. Les mer her...

 

 

Juniorene måtte bite i gresset (Tore, 30. mars 2011)

To juniorer møtte to av favorittene i klubbmesterskapet i A-klassen tirsdag kveld.
Onsdag kveld spilles partiet Per Erik Hoem-IM Axel Smith i klubben fra ca. kl. 19. Les mer her...

 

 

Flott landslagssamling på NTG i helga (Tore, 29. mars 2011)

Simen Agdestein sto i spissen for landslagssamlinga på NTG på Bekkestua i helga. Jon Oddvar, Emil Andre, Henrik og Magnus var med. Det var omtrent 90 barn på samlinga i alderen 10-15 år. Det gikk i trening og trening fra vi kom lørdag morgen til søndag ettermiddag.

Oppgaveløsning (hardere enn guttene får i Sjakklubben) var det sentrale samt forskjellig teori. Det ble selvsagt tid til sjakkspilling innimellom, både lynsjakk, klokkesimultan og stafettsjakk. Fra landslagssamlinga har vi lagt ut bilder i fotogalleriet i marsalbumet...

 

 

Rapport fra KM - tirsdag i klubben (Tore, 28. mars 2011)

Axel har laget en rapport fra Åpent kretsmesterskap som ble spilt i Ålesund i helga. Les mer her...

I klubben tirsdag ettermiddag forteller de som var på landslagssamling og i Ålesund hvordan det var. Det blir også spilt to partier i A-klassen tirsdag kveld. Les mer her...

 

 

Møter Hønefoss neste søndag (Tore, 28. mars 2011)

Kristiansund møter Hønefoss i den siste kvalifiseringskampen til Chess Attack-serien neste søndag, 3. april. Hønefoss er representanten fra Østlandsserien, og Kristiansund er favoritt i oppgjøret. Les mer her...

 

 

Axels avslutning i Aftenposten i dag (Tore, 28. mars 2011)

I sjakkspalta til GM Rune Djurhuus i Aftenposten i dag viser han avslutninga i partiet fra sist søndag i Surnadal fra førstebordet i kampen Kristiansund-Trondheimsstudentene. IM Axel Smith hadde der en flott avslutning på partiet som Djurhuus gjengir med diagram.

 

 

Nye ratingtall i dag (Tore, 28. mars 2011)

I dag har vi fått nye, norske ratingtall. Det er både fra Midt-Norge Challenge på Vårsøg hotell i Surnadal søndag 20. mars og Åpent KM i Møre og Romsdal som ble spilt i helga samt fra seriesjakken i Møre og Romsdal og Midt-Norge som ble avsluttet forrige søndag i Surnadal. Det er en god del forandringer, og spesielt gledelig er det at juniorene får en markert framgang. Henrik har gått fram 50 poeng og Magnus med 78! Til og med Per Erik Hoem har gått fram til tross for ei elendig turnering i helga, men det skyldes nok hans gode resultater i seriesjakken. Du finner nye ratingtall her...

 

 

Bilder fra denne uka (Tore, 25. mars 2011)

Axel har lagt ut flere bilder fra denne uka som har vært fylt med mangslungne aktiviteter i Sjakklubben. Flere skolemesterskap, direktesendinger av partier i klubbmesterskapet både onsdag og torsdag og selvsagt Vegards 18-årsdag. Bildene finner du her...

 

 

4 på landslagssamling i helga (Tore, 25. mars 2011)

Det ble fire fra Kristiansund som deltar på landslagssamlinga på NTG på Bekkestua i Bærum denne helga. Magnus Dahl Jenssen, Emil Andre Olsen, Jon Oddvar Rambjør og Henrik Øie Løbersli. De har med seg Tore Kristiansen som støtte og reiseleder. Vi håper at det skal bli interessant og lærerikt. GM Simen Agdestein står ansvarlig for undervisninga lørdag og søndag, men med 60 unge sjakkspillere til stede er det selvsagt mange flere trenere som hjelper til. Dette blir en fin anledning til å bli bedre kjent med andre gode sjakkspillere fra resten av landet, og bli undervist av Norges sjakktrener, GM Simen Agdestein som også har ansvaret for sjakklinja på NTG. Når de kommer tilbake til klubben på tirsdag, skal de fortelle om landslagssamlinga til de andre i klubben.

 

 

5 deltar i KM i Ålesund i helga (Tore, 24. mars 2011)

IM Axel Smith drar i spissen for en delegasjon fra Kristiansund som skal delta i Åpent kretsmesterskap i Ålesund lørdag og søndag.

Det ble stevnekollisjon med landslagssamlinga, for ellers hadde vi stilt med over det dobbelte antallet spillere i Ålesund. Men Axel, Per Erik Hoem, Øyvind Hoem Vaseng, Vegard Viken Kallset og Iver Halse vil nok ikke gjøre skam på våre farger. De har en litt spesiell betenkningstid i Ålesund som kanskje kan spille noen av våre et lite puss. De har bare 1 time på 30 trekk og en halvtime på resten av partiet. Det er litt lite for tenkere fra Kristiansund, men det er likt for alle.

IM Axel Smith er selvsagt storfavoritt til å bli kretsmester. Aalesunds Schaklag regner med at det blir rundt 30 spillere fordelt på to grupper.

 

 

Øystein vant på Frei/ Nils og Judith i EM kl. 1500/ Direktesendinger også i kveld (Tore, 24. mars 2011)

Øystein Halse (bildet til høyre) vant skolemesterskapet på Frei ungdomsskole i dag. Resultatlister og mer til finner du her...

Nils spilte remis mot Sargissian i går i EM og møter Judith Polgar i tredje runde i dag. Partiet vises direkte her fra kl. 1500...

Det blir også direktesendte partier fra klubben i kveld. Kanskje allerede fra kl. 1800, hvis det blir noen partier i B-klassen som spilles da. I A-klassen blir det to partier i kveld; Axel-Pat og Henrik-Tore. Se også her...

 

 

Nils Grandelius i EM (Tore, 23. mars 2011)

GM Nils Grandelius spiller i det individuelle Europamesterskapet i Aix-les-Bains i Frankrike. Han vant i første runden i går, og i dag møter han armenske Gabriel Sargissian, 2676, med svart. Det blir en tøff oppgave på bord. Partiet starter kl. 1500.
GM Jon Ludvig Hammer vant også i første runde, men han spiller i dag på bord 61 og det partiet blir ikke sendt direkte da de viser bare de 50 øverste bordene.

 

 

Direktesendt parti fra klubben i kveld (Tore, 23. mars 2011)

I kveld spilles et parti i A-klassen, og det blir sendt direkte. Det starter nok først etter at Vegard Simensen har servert kake i klubben, og vi regner med at det starter i 7-tida. Du kan følge de direktesendte partier her...

Også torsdag blir det direktesendte partier. Les mer her...

 

 

Mange skolemesterskap (Tore, 23. mars 2011)

Det spilles mange skolemesterskap for tida. Kristiansundsmesterskapet i skolesjakk blir spilt i Idrettshallen onsdag 30. mars, og mange forbereder seg nå. Du kan lese mer om skolemesterskapene her...

 

 

Vegard Simensen 18 år i dag! (Tore, 22. mars 2011)

I dag er Vegard Simensen 18 år gammel. Kristiansund Sjakklubb gratulerer! Vegard er i fronten på den massive juniorsatsinga i Kristiansund og spilte i helga på førstelaget til Kristiansund i seriesjakken. Vegard har også vunnet høstturneringa i Kristiansund og er en av klubbens gode og framgangsrike spillere.

Onsdag 23. mars kl. 1830 spanderer Vegard kake på barn og voksne i Sjakklubben. Roger viser en fotokavalkade med bilder fra Vegards aktiviteter i Sjakklubben. Så alle sammen, møt opp og hyll Vegard onsdag kveld!

 

 

Axel med blindsimultan mot 11 spillere torsdag 31. mars (Tore, 22. mars 2011)

IM Axel Smith utfordrer Kristiansund Sjakklubb i en blindsimultan på 11 bord! Neste torsdag kl. 1830 blir det blindsimultan i Sjakklubben. Axel skal spille simultan mot 11 spillere og ikke se på brettene i det hele tatt. Det blir både en utfordring og interessant og se på. Axels mål er at han skal vinne matchen og få minst 6 av 11 poeng. Blindsimultanen begynner så tidlig fordi den nok vil vare i 3-4 timer. Axel, og vi, håper at de 11 motstanderne utgjør et gjennomsnitt av klubbens spillere, og det ratingsnittet er på 1504. Påmelding skjer i klubben fram til neste tirsdag. Et eller to av partiene blir også sendt direkte og spilles på klubbens sensorbrett.

Følgende regler gjelder:
1) Axel har hvit i alle partier.
2) Axel har ingen betenkningstid.
3) Alle motstandere må gjøre et trekk umiddelbart når det blir deres tur. Man får ikke stå over en runde.
4) Axel får ikke spørre hvor brikker står, eller få noen andre ledetråder.
5) Med tre feiltrekk, taper Axel partiet.
6) Det blir ingen remistilbud de første 20 trekkene.
7) Ved flere enn 11 påmeldte, bestemmer turneringsleder hvem som får spille mot Axel. Målsetninga er da å få et ratingsnitt på 1504 på deltakerne.
8) Axel vinner matchen hvis han får 6 eller flere poeng.

 

 

Intens konsentrasjon i Surnadal i helga.

Kristiansund vant lagkampen - M&R tapte kretsduellen - Martin og Henrik vant UGP (Tore, 20. mars 2011)

Et flott og bra arrangement på Vårsøg hotell i Surnadal i helga. Både lagkamp med voksne og Barnas Grand Prix (mikro- og miniputter) og Ungdommens Grand Prix (lilleputt og kadett) ble holdt i samme lokale. Egentlig tre forskjellige lokaler med et stort vrimleareale mellom. Et kjempeflott sjakklokale til dette formålet. Her fikk vi også kaffe og lunsjrett.

Lagmatchen så først veldig grei ut, ble deretter spennende og vi trodde vi måtte være avhengig av vinst på førstebordet for å gå videre, til deretter at det så enkelt ut igjen. Altså en typisk match for Kristiansundslaget! Lagkaptein IM Axel Smith har skrevet en kamprapport, og den finner du her...

Kretsduellen ble klart vunnet av Trøndelag Sjakkrets Ungdom som fikk 91 poeng mot Møre og Romsdals 61. Altså en klar seier. De tok da med seg pokalen hjem og vi håper at vi kan vinne den tilbake neste år.

Bernt Magne Myraunet, Frosta, var suveren i Mikro-/Miniputtklassen og vant alle sine 9 partier. Han var også nest yngst i klassen. Siden få av mikro- og miniputtene brukte særlig med tid, utvidet vi turneringa til å vare i 9 runder slik at alle møtte alle.

Lilleputt/Kadett ble vunnet av Martin Istad Skog, Aalesunds, vant en kjempegod og spennende klasse. Her var det sjakkspill på et høyt nivå. Henrik Øie Løbersli kom på andreplass og beste lilleputt ble Sigve Sundsbø fra Elefantene.

 

 

Stort sjakkarrangement i Surnadal i dag (Tore, 20. mars 2011)

I dag kl. 1100 starter Midt-Norge Challenge på Vårsøg hotell i Surnadal. Oppdateringa fra arrangementet kommer vi til å gjøre på denne bloggen. Det blir Roger Hojem som har ansvaret for oppdateringa av bloggen. Der er det lenker til relevante sider, de direktesendte partiene, bilder, resultater og rundeoppsett.

Vi sender to partier direkte på internett, de to første bordene i lagmatchen Kristiansund-Trondheimsstudentene. Det var først i går kveld at vi fikk ordnet oppkoblinga slik at begge brettene ble vist på nettet. Vi håper at det går i orden i dag også, og Audun Hoem styrer den forbindelsen. Partiene blir vist på direktesida vår...

BGP- og UGP-turneringa starter også klokka 11. Det er en kretsduell mellom ungdomskretsene i Trøndelag og Møre og Romsdal samtidig som de voksne spiller på samme sted. Det står mer om turneringa på denne sida...

 

 

Voksenkurs i kveld (Tore, 17. mars 2011)

I kveld har vi et lite kurs for voksne sjakkspillere som ikke har spilt i sjakklubb i 20-30 år eller mer. I kveld blir instruktøren Trond Harald Saltnes. Klubben trenger flere instruktører de kommende torsdagskveldene og regner med at klubbmedlemmene melder seg til tjeneste.

En kveld seinere på våren skal vi også ha ei orientering til sjakkmødre om sjakkspillet. Sheila Barth Svendsen har hatt et slikt kurs tidligere, og vi bygger på det. Dette blir ei orientering om bl.a. ulike sjakkuttrykk slik at de skal kunne forstå litt av hva poden snakker om.

 

 

Magnus med 2 poengs ledelse i B-klassen (Tore, 17. mars 2011)

Magnus Dahl Jenssen slo nummer to i B-klassen i går og har tatt en klar ledelse i klassen med 5½ poeng.

Emil Olsen har 3½ poeng mens Iver Eide Hoem og Iver Halse har nå 3 poeng hver.
Les mer her...

 

 

Mye som skjer resten av uka (Tore, 16. mars 2011)

Les mer om det store sjakkarrangementet i Surnadal her...
Sjekk også våre sider om skolemesterskap...
Tre partier i A-klassen på torsdag i klubbmesterskapet...

Sjakkafé på lørdag fra kl. 1200. Det blir sjakk utover hele ettermiddagen i Sjakklokalet. Det blir trening og peptalk med IM Axel Smith for juniorene. Martin Istad Skog kommer fra Ålesund og deltar. Seriesjakklaget vårt skal også forberede seg til søndagens kamp, og det skjer i Sjakklokalet lørdag ettermiddag.

 

 

Godt besøkt årsmøte (Tore, 14. mars 2011)

Årsmøtet i klubben torsdag 10. mars var bedre besøkt enn i fjor. 12 medlemmer og 4 av dem var kvinner. Det var et rolig årsmøte med enstemmige vedtak hele veien. Det varte i litt over to timer, og Per Erik serverte kaker og kaffe.

Årsberetninga ble godkjent. Likeså regnskapet som viste et mindre overskudd. Revisjonsrapporten ble tatt til etterretning. To endringer i vedtektene ble vedtatt, og et forslag om en annen organisering av klubben ble oversendt styret. Årsmøtet vedtok også at en komite av Tore Kristiansen, Tore Kallset og Per Erik Hoem skal se på mulighetene for å kunne kjøpe et sjakklokale.

Det ble gjenvalg på de fleste i styret (se bildene). Vibeke Watz Halse kom inn som nytt styremedlem. Aage G. Sivertsen fortsetter som formann, Per Erik Hoem som sekretær og Roger Hojem som kasserer. Revisorene ble gjenvalgt, og turneringskomiteen består av Tore Kristiansen, leder, Roger Hojem og Henrik Øie Løbersli.

 

 

Kristiansund - Sunnmøre 25 - 5 (Tore, 13. mars 2011, oppdatert)

I seriesjakken i helga spilte de tre lagene fra Kristiansund to matcher hver, en kamp på lørdag og en på søndag. I alle matchene møtte vi et lag fra Ørsta Volda eller Ålesund. Roger Hojem holdt tellinga, og til slutt avga vi bare 5 poeng til sunnmøringene! Roger tok også mange flotte bilder, og du kan se bildene her...

Kristiansund 1 vant 1. divisjon Møre og Romsdal ganske suverent. En foreløpig rapport kan du lese her...

 

 

Ikke direktesendte partier på søndag heller (Tore, 13. mars 2011)

Vi får heller ikke til å sende direkte partier fra seriesjakkens siste runde i Kristiansund søndag 13. mars. Toppoppgjøret Kristansund 1 - Aalesunds 1 starter kl. 1200. Det er vår gamle bærbare pc som ikke vil henge med i svingene, og vi får ikke lastet opp partiene fra sensorbrettene til nettsida vår.

De andre kampene i siste runde i 1. divisjon Møre og Romsdal er Ørsta Volda-Kristiansund 3 og Aalesunds 2- Kristiansund 2. Ørsta

 

 

Kristiansund-Sunnmøre 14½-½ (Tore, 13. mars 2011)

I kampene lørdag i nest siste runde i seriesjakken i Møre og Romsdal ble det 5-0 seire til Kristiansund 1 over Aalesunds 2 og Kristiansund 3 over Aalesunds 3. Kristiansund 2 avga et halvt poeng mot Ørsta Volda. Dermed ble det som Roger Hojem, proklamerte at Kristiansund slo Sunnmøre hele 14½-½!

 

 

Øyvind Hoem Vaseng i KM 2010.
Foto: Roger Hojem.

Øyvind vant det første direktesendte partiet fra klubben (Tore, 10. mars 2011)

Litt over kl. 19 onsdag 9. mars 2011 trakk Øyvind Hoem Vaseng 1.e4 i sitt parti i klubbmesterskapet mot Pat Schanzenbecher. Trekket kunne følges overalt der det finnes en internettoppkobling. Fra Brunsvika til Gomalandet, fra Molde til Lommedalen, fra Lund i Sverige til Mayiladuthurai i India kunne alle med internett og som hadde gått inn på våre sider, følge partiet til Øyvind og Pat. Dette var Sjakklubbens premiere i bruk av sensorbrett, og det fungerte alt sammen. Alle var fornøyde, kanskje med unntak av Pat som bukket dronninga på direkten.

Spill gjennom partiet på direktesida vår...

 

 

Årsmøte i kveld (Tore, 10. mars 2011)

I kveld blir det årsmøte i Kristiansund Sjakklubb. Det starter kl. 2000. Per Erik lover servering av kaffe og kjekser.

 

 

Direktesendt parti onsdag kveld? (Tore, 9. mars 2011)

I klubben tirsdag kveld fikk vi endelig til å sende et parti direkte på internett. Det var forholdsvis seint da vi fikk det til, og det ble bare med et parti. Forsøkskaniner var Audun Hoem og Trond Harald Saltnes som spilte et lynsjakkparti. Ingen av dem la noe spesielt i partiet og var mer interessert i hva som kom ut på nettet enn det som foregikk på brettet. Men de var modige som prøvde, og kommer da også i historiebøkene som de aller første som har spilt et direktesendt parti fra Kristiansund Sjakklubb! Se partiet på vår side for direktesendte partier...
direktesendte partier...

Onsdag kveld håper vi at vi får det til igjen (vi er fremdeles i testmodus) og at matchen Øyvind Hoem Vaseng- Pat Schanzenbecher blir det første partiet med lang betenkningstid som blir direktesendt fra Kristiansund Sjakklubb. Følg med på sida vår for direktesendte partier... onsdag kveld fra kl. 1900.

 

 

Henrik og Vegard opp på andreplass i A-klassen (Tore, 8. mars 2011)

Henrik Øie Løbersli og Vegard Simensen har begge nå 3 (5) poeng etter tirsdagens partier i A-klassen. De har delt andreplass. Les mer her...

 

 

Stor økning i grasrotandelen (Tore, 8. mars 2011)

Det har vært en stor økning i antallet som nå gir sin grasrotandel til Kristiansund Sjakklubb. I hele fjor høst sto antallet på 134 stykker, men det er nå økt til 146.
En stadig oppdatert statistikk over hvor mange som gir sin grasrot og hvor mye Kristiansund Sjakklubb får og har fått, finner du på grasrotsida vår...

 

 

3 partier i klubbmesterskapet - pølsefest (Tore, 7. mars 2011)

I Sjakklubben tirsdag ettermiddag feirer vi uttaket til landslagssamlinga med pølser og brød.

I klubbmesterskapet blir det spilt tre partier i klasse A og også noen i klasse B. Kanskje vi også får vist noen av partiene direkte på internett? Les mer her...

 

 

Henrik er tatt ut på landslagssamling (Tore, 5. mars 2011)

Henrik Øie Løbersli er tatt ut til landslagssamling på NTG i Bærum 26. og 27. mars! Informasjonen kom på sjakk.no denne lørdagskvelden. 15-20 spillere er tatt ut i hver aldersgruppe 1996-2000/2001. Resten av våre gode, unge juniorspillere er reserver i sine respektive klasser. Øyvind Hoem Vaseng er 6. reserve og Vegard Viken Kallset er 9. reserve i 1996-klassen.
Jon Oddvar Rambjør er første reserve i 1998-årsklassen mens Alexey Gorskiy er 8. reserve og Iver Halse er 11. reserve.
I 1999-klassen er Emil Andre Olsen førstereserve, Magnus Dahl Jenssen er tredjereserve og Emil Reite fra Aalesunds er fjerdereserven.

Det kan vel bety at flere enn Henrik får anledning til å delta? Det er tre pdf-dokumenter som handler om dette.
Uttaket der våre spillere er uthevet, invitasjonen og programmet.

 

 

Midt-Norge Challenge søndag 20. mars (Tore, 4. mars 2011)

Det blir ei flott BGP/UGP-turnering på Vårsøg hotell i Surnadal søndag 20. mars. Det står om arrangementet her og du kan melde deg på sjøl ved å klikke på Påmelding.

 

 

Sjakk-kafé lørdag 5. mars (Tore, 4. mars 2011)

Lørdag blir det åpent i Sjakklokalet fra kl. 1200-1500 mens 3-mila går i Ski-VM. Vi har stor tv og du kan følge den i Sjakklubben. Vafler blir det også.

Vi viser fram og tester sensorbrettene som vi har kjøpt, og som kom i går kveld. Audun og Tore har vært i klubben i dag og fått dem opp å gå. Kanskje vi får testet dem mot internett i morgen også.

 

 

Henrik spilte kjempegodt i går kveld (Tore, 4. mars 2011)

Det ble spilt et parti i B-klassen og tre partier i A-klassen i går kveld. Magnus har nå en klar ledelse i B-klassen. Les mer her ...
Overraskelsen kom i går kveld. Kristiansund Sjakklubb har kjøpt sensorbrett, riktignok brukte, og vi fikk dem litt rimeligere enn til full pris. Vi har kjøpt de brettene som ble brukt i Arctic Securities Chess Stars i fjor. I går kveld fikk vi ikke koblet opp brettene, men det ordner seg nok i løpet av helga. Kanskje vi allerede får brukt dem i seriesjakken neste helg?

 

 

Tre partier i A-klassen i kveld (Tore, 3. mars 2011)

I klubben i kveld spilles tre partier i A-klassen. De begynner i 19-tida. Sjakklubben er åpen til vanlig tid i kveld fra kl. 1800. Les mer her ...

Kanskje vi får en overraskelse i kveld også? Vi har bestilt noen dvd'er og annet materiale fra Sjakkhuset, og det er meldt at pakken kommer i dag.

 

 

Invitasjonen til Åpent Møre og Romsdalmesterskap (Tore, 2. mars 2011)

Fra Aalesunds Schaklag har vi fått invitasjonen til kretsmesterskapet i Møre og Romsdal 2011. Det spilles som ei NVGP-turnering. Tore Kristiansen koordinerer hotellovernattinga fra Kristiansund hvis noen vil dele rom med andre spillere. Vi har flere påmeldte allerede, og IM Axel Smith skal også delta. Les invitasjonen her...

 

 

Åpent tirsdag og torsdag kveld i vinterferien (Tore, 1. mars 2011)

Denne uka er det skolenes vinterferie, og i Sjakklubben har vi åpent i Sjakklokalet tirsdag fra kl. 1800 og torsdag fra kl. 1800. Det blir ingen undervisning denne uka. Men det blir spilt noen turneringspartier i A-klassen torsdag kveld.

 

 

Overnattingstilbud KM i Ålesund siste helga i mars (Tore, 24. februar 2011)

Klubben har i dag fått tilbud fra Clarion Collection Hotel Bryggen i Ålesund på overnatting i forbindelse med Åpent Kretsmesterskap i Møre og Romsdal lørdag 26. og søndag 27. mars. Det er tilbud på både enkelt- og dobbeltrom. Det er samme prisene vi har fått tidligere i forbindelse med seriesjakken. Ta kontakt med Tore hvis du planlegger deltakelse.

 

 

Magnus med klar ledelse i B-klassen (Tore, 24. februar 2011)

Onsdag ble det spilt flere partier i B-klassen, og Magnus Dahl Jenssen har tatt ledelsen med et helt poeng. Les mer her...

 

 

Informasjonsskriv til juniorene og foresatte (Tore, 23. februar 2011)

Vi har laget et informasjonsskriv til klubbens juniorer og deres foresatte. Av og til er det lettere å få det skriftlig enn å samle sammen opplysningene fra sida vår på nettet. Alle skal ha fått det med seg hjem fra klubben i går kveld, men vi legger det også ut her. Der står det om vinterferien, klubbmesterskapet, alle turneringene siste halvdel av mars og flere saker. Les informasjonsskrivet her...

 

 

Jon Oddvar og Magnus i tet i B-klassen (Tore, 23. februar 2011)

I går ble det spilt mange kamper i B-klassen og Jon Oddvar og Magnus har begge 2½ poeng og leder klassen. I A-klassen ble det spilt et parti i går kveld. Les mer her...

 

 

Mange kamper i klubbmesterskapet denne uka (Tore, 21. februar 2011)

Tirsdag, onsdag og torsdag blir det spilt mange partier i både A- og B-klassen i klubbmesterskapet. Les mer her...

 

 

Nordisk for ungdom i Oslo i helga (Tore, 21. februar 2011)

I helga ble det spilt Nordisk for ungdom i Oslo. De norske representantene kvalifiserte seg ved å vinne enkelte av klassene i Norgesmesterskapet på Fagernes i november. Norge vant de to yngste klassene med Johannes Haug, Nordstrand og Aryan Tari, Asker. Begge kjente deltakere fra de siste årenes Kristiansund Grand Prix.
Axel Smith var leder for de svenske deltakerne, og de tok med seg hjem et gull. Danmark ble beste nasjon foran Norge. Se resultatene her...

 

 

Sjakk-kafé lørdag 19. februar (Tore, 18. februar 2011)

Lørdag blir det åpent i Sjakklokalet fra kl. 1200-1400. Vi drar i gang vaffelpressa, og du kan snakke om sjakk, spille sjakk, se på sjakk, lese sjakk eller gjøre noe annet om eller med sjakk. I alle fall er alle hjertelig velkomne i Sjakklubben på lørdag.

 

 

3 partier i klubbmesterskapet torsdag kveld (Tore, 18. februar 2011)

Det ble spilt to partier i B-klassen og et i A-klassen i Sjakklubben torsdag kveld. Les mer her...

 

 

Årsmøte 10. mars (Tore, 17. februar 2011, oppdatert)

Det blir årsmøte i Kristiansund Sjakklubb torsdag 10. mars kl. 2000. Forslag som skal behandles på årsmøtet må være sendt inn til styret innen søndag 6 mars.

 

 

Axel leder A-klassen med 5 poeng (Tore, 17. februar 2011)

Axel reiser etter ei og ei halv uke i Kristiansund og har også rukket å spille fem partier i klubbmesterskapet. Det er ikke overraskende at han vant alle fem.
I klubben torsdag kveld spilles det kamper både i A- og B-klassen. Les mer her...

 

 

KM i Ålesund siste helga i mars (Tore, 16. februar 2011)

Aalesunds Schaklag har fått godkjent sin søknad om å arrangere åpent Kretsmesterskap i Møre og Romsdal lørdag 26. og søndag 27. mars. Turneringa spilles på Clarion Collection Hotel Bryggen i Ålesund. Det er det samme hotellet vi har spilt seriesjakk de siste årene. Det spilles fem runder, tre runder på lørdag og to på søndag. Betenkningstida er 1 time på 30 trekk, deretter ½ time på resten av partiet. Første runde begynner først kl. 1200 på lørdag.
Invitasjonen

 

 

Göteborgcup i sjakk i Kristi Himmelfartshelga? (Tore, 15. februar 2011)

Vi har fått invitasjon til Göteborgcupen i Schack som spilles 2. - 5. juni. Det er Kristi Himmelfartshelga. Det er ei rimelig turnering og for 1000 SEK er det kost og losji på en skole og startavgift. Inkludert i denne prisen er det også et gästkort som gjelder som billett på buss og bane i Göteborg samt gratis inngang på mange aktiviteter som bl.a. Liseberg. Vi har tenkt å fly t/r Oslo og ta tog eller buss derifra. På søndag må vi ta buss tilbake til Norge, siden toget går for tidlig. Les mer om turneringa her...

Kanskje vi kan finansiere mesteparten av utgiftene med et lotteri i løpet av våren? Sjakklubben stiller med reiseledere. Hvis dette høres dette interessant ut, kan vi få vite det?

 

 

Bilder fra Ørsta (Tore, 15. februar 2011)

Axel tok noen bilder fra seriesjakkmatchene i Ørsta, og vi har lagt dem ut her....

På bildet til venstre som er en redusert utgave av et av bildene, ser vi 86 år gamle Peder Havskjær som spilte på femtebordet for Ørsta Volda. Peder Havskjær er fremdeles en sterk sjakkspiller.

 

 

Vi møter Trondheimsstudentene i kvalkampen (Tore, 13. februar 2011)

Kristiansund skal, hvis vi vinner 1. divisjon Møre og Romsdal, møte Trondheimsstudentene til kvalifiseringskamp for å kåre Midtnorges representant i kvalifiseringskampene til Chess Attack-serien (Eliteserien). Les mer her...

 

 

Åpent KM i Ålesund siste helga i mars (Tore, 13. februar 2011)

I helga ble det bestemt at Aalesunds Schaklag arrangerer Åpent kretsmesterskap lørdag 26. og søndag 27. mars. Det blir langsjakk. Egentlig hadde de planlagt at kretsmesterskapet skulle spilles helga etterpå, men da er det allerede ei hurtigsjakkturnering i Trondheim, og samtidig spiller Eliteserien runde i Oslo. Og Kristiansund skal spille kvalifisering i Oslo for opprykk til Eliteserien.
Men da de oppdaget at IM Axel Smith kunne ble en av deltakerne hvis de la KM til marshelga, så forandret de mening og skal nå søke forbundet om å få ha turneringa i mars i stedet.

Til dette kretsmesterskapet skal Kristiansund Sjakklubb delta med mange spillere. Det har vi allerede lovt Aalesunds. De er flinke til å komme til turneringer i Kristiansund, og nå må vi gjøre gjengjeld. Når vi får invitasjonen vil vi komme tilbake med mer informasjon om Kretsmesterskapet.

 

 

Analyser mandag kveld og parti i klubbmesterskapet mandag ettermiddag (Tore, 13. februar 2011)

Det blir full gjennomgang av alle partiene i denne seriesjakkrunden. Også partiene fra matchen mellom Kristiansund 2 og Kristiansund 3. Det begynner i klubben kl. 1900. Alle kan komme og overvære seansen og bidra hvis de føler for det. Med Axel som sjef for analysene, blir nok dette både inspirerende og lærerikt.

Partiet Henrik Øie Løbersli - IM Axel Smith spilles i klubben mandag ettermiddag og begynner kl. 1500.

 

 

Og seier over Ørsta Volda i dag (Tore, 13. februar 2011, oppdatert)

Har nettopp fått beskjed om at Kristiansund 1 slo Ørsta Volda 4½-½ i dag. Aage Sivertsen spilte remis mot Peder Havskjær på sistebordet og de andre vant sine partier. Men det ble litt som skjedde i et av partiene. Les mer her...

 

 

Og seier over Ørsta Volda i dag (Tore, 13. februar 2011, oppdatert)

Har nettopp fått beskjed om at Kristiansund 1 slo Ørsta Volda 4½-½ i dag. Aage Sivertsen spilte remis mot Peder Havskjær på sistebordet og de andre vant sine partier. Men det ble litt som skjedde i et av partiene. Les mer her...

 

 

Seier over Aalesunds 3 i Ørsta i dag (Tore, 12. februar 2011)

Resultatet ble som forventet i seriesjakken i Ørsta i dag. Førstelagene til Kristiansund og Aalesunds vant sine kamper. Les mer her...

 

 

Audun spilte kjempebra (Tore, 11. februar 2011, oppdatert)

Et parti i klubbmesterskapet; Audun Hoem-IM Axel Smith, ble spilt i sjakklokalet fra kl. 17 fredag ettermiddag. Les mer her...

 

 

Ny Formannen har ordet (Tore, 11. februar 2011)

Aage Sivertsen med støtte fra Per Erik og Roger har skrevet en ny Formannen har ordet, og det handler om årsmøtet, den generelle aktiviteten, og hvordan vi kan bry oss. Les mer her...

 

 

Øystein Sande har lagt opp (Tore, 11. februar 2011)

I går kveld fikk vi den litt triste beskjeden om at Ørsta Voldas svært gode sjakkspiller, Øystein Sande, har lagt opp og vil ikke spille i turneringer mer. Den andre beskjeden vi fikk som er av den mer hyggelige sorten, er at Ørsta Volda stiller med 86 år gamle Peder Havskjær på laget sitt i helga! Tenk å få spille sjakkpartier så lenge.
I helga blir det seriesjakk i Ørsta, og der samles fylkets beste sjakkspillere. Les mer her...

 

 

Tre partier i klubben i går (Tore, 11. februar 2011)

IM Axel Smith spilte to partier i går; ett på formiddagen og et på kvelden. Han vant begge to. I B-klassen spilte gomalendingene Jon Oddvar og Magnus mot hverandre. Les mer her...

 

 

To partier i klasse A spilles i kveld (Tore, 10. februar 2011)

I hvert fall to partier i klasse A i klubbmesterskapet blir spilt i klubben i kveld. Les mer her...

 

 

Flytter Axel til Kristiansund? (Tore, 10. februar 2011)

Tidens Krav har en artikkel i dag om at IM Axel Smith skal flytte til Kristiansund til høsten. - Kjæresten min er ferdig utdannet lærer. Hvis hun får seg jobb i byen, er vi klar til å flytte, sier Axel Smith.

I intervjuet i Tidens Krav står det også at Axel har som mål å bli stormester (GM) og i Kristiansund får han muligheten til å kombinere egen karriere med å trene andre.

 

 

Hobbyspillerne slo juniorene (Tore, 10. februar 2011)

I klubben i går kveld vant Kristiansund 2 med 3½ poeng over Kristiansund 3 som fikk 1½ poeng. Det var en spennende match som lett kunne ha endt med seier til juniorene. Les mer her...

 

 

Iver i gang i klasse B (Tore, 10. februar 2011)

Iver Halse som er en av favorittene i B-klassen, har kommet godt i gang i klubbmesterskapet. I det første partiet i går kveld slo han Amandus Stolsmo. Begge spilte godt, men Iver ble for sterk for Amandus denne gangen. Les mer her...

 

 

Seriesjakk i kveld i klubben (Tore, 9. februar 2011)

Kl. 1830 i Sjakklubben i kveld blir det seriesjakk og møte mellom Kristiansund 2 og Kristiansund 3. De andre lagene i Møre og Romsdal-divisjonen skal spille i Ørsta på lørdag og søndag, men to lag fra Kristiansund drar ikke helt dit for å spille et innbyrdes oppgjør, så vi gjør det heller unna i eget lokale i kveld.

Kristiansund 3 stiller med det samme laget som de hadde i seriesjakkhelga i Ålesund. I rekkefølge stiller de med Audun Hoem, Øyvind Hoem Vaseng, Henrik Øie Løbersli, Vegard Viken Kallset og Iver Halse. Det er et godt lag, og de kan meget vel bite bra fra seg mot hobbyspillerne på Kristiansund 2. Dette laget består av i rekkefølge Tore Kristiansen, Geir Ove Olsen, Pat Schanzenbecher, Per Erik Hoem og Stig Rune Jenssen.

Et av de store spørsmålene er om Per Erik Hoem (bildet) vil greie å opprettholde sin gode score i seriesjakken denne sesongen. Han har 3 av 3 poeng allerede, og det mot gode lag som begge førstelagene til Kristiansund og Aalesunds. Kanskje han møter sin nemesis i kveld i Vegard Viken Kallset? Selv om Kristiansund 2 gjorde det godt mot Aalesunds 1 for to uker siden, kan godt juniorene på Kristiansund 3 slå dem. Her er ingenting klart selv om favorittstemplet nok ligger hos hobbylaget.

Kristiansund 2 har hvit på første-, tredje- og femtebordet, og det gir dem en liten fordel. Kanskje de trenger den? Det er bare å komme innom Sjakklubben i kveld og følge med på det interessante oppgjøret. Vil de fremadstormende juniorene feie bordene med hobbyspillerne eller vil rutinen til de sistnevnte avgjøre?

 

 

Vegard slo Pat i går (Tore, 9. februar 2011)

I klubben i går kveld vant Vegard Simensen sitt parti mot Pat Schanzenbecher. De spilte dronninggambit, og Pat glemte at løperen på a3 ble stående utsatt til. Allerede etter 12 trekk hadde Vegard vinststilling.

 

 

Frei 3 ungdomsskolemestre og Gomalandet 1 barneskolemestre (Tore, 8. februar 2011)

I Kristiansundsmesterskapet i sjakk for skolelag ble tredjelaget til Frei ungdomsskole, Frei 3, soleklar vinner med 9 lagpoeng blant ungdomsskolene. De avga bare et lagpoeng på fem runder mot de andre fem lagene. Kjempegodt spilt av Tom Andreas Follestad, Nicolai Grødahl og Aleksander Stølen!

Gomalandet 1 var store favoritter blant barneskolene og favorittstemplet innfridde de. De vant alle sine kamper og på fem kamper tok de 13½ individuelle poeng av 15 mulige. Det var imponerende av Jon Oddvar Rambjør, Magnus Dahl Jenssen og Espen Gellein Størseth!
Vi kommer tilbake seinere i kveld med mer om mesterskapet. Forhåpentligvis noen bilder også.

 

 

Skolelagmesterskapet starter i dag kl. 1100 (Tore, 8. februar 2011)

Den store happeninga på sjakkfronten i dag blir Kristiansundsmesterskapet i sjakk for skolelag. Det stiller på start over 80 spillere fordelt på 18 barneskolelag og 6 ungdomsskolelag. Les mer her...

 

 

Klubbmesterskapet i gang (Tore, 8. februar 2011)

Klubbmesterskapet har startet. Vi kommer tilbake med mer og fyldigere informasjon. Vi spiller i tre klasser, A, B og C. Det spilles etter bergermetoden i alle klassene, dvs. alle mot alle. Enkel berger i A-klassen og dobbel berger i B- og C-klassene. Oppsettet for A-klassen, B-klassen og C-klassen.

I B- og C-klassene blir det spilt flere partier i klubben i ettermiddag/kveld. I A-klassen starter partiet Pat Schanzenbecher-Vegard Simensen fra runde 2 i klubben i kveld kl. 1900.

 

 

Seriesjakk onsdag kveld (Tore, 8. februar 2011)

Onsdag kl. 1830 blir det seriesjakk mellom Kristiansund 3-Kristiansund 2 i klubben. Kristiansund 3 stiller med samme lag som i Ålesund, mens Pat Schanzenbecher går inn for Trond Harald Saltnes på andrelaget.

 

 

Sjokksjakkturnering (Tore, 7. februar 2011)

Henrik og Vegard inviterer til sjokksjakkturnering. Det er tidshandicap, og ikke lov til å sette inn i sjakk eller matt. Ellers vanlige regler. En regel også er at lagene skal ha et navn. Se lista over påmeldte. Foreløpig er tre lag påmeldt, og de har navn som Tennisballan te Bjørn Borg, The Noobs og The Redbull Monkeys.

Turneringsledere er Henrik Øie Løbersli og Vegard Viken Kallset. Påmelding skjer i klubben eller til dem.

 

 

Kristiansundsmesterskap for skolelag tirsdag 8. februar (Tore, 2. februar 2011)

I Klubba i Caroline blir det lagmesterskap i sjakk for skolene i Kristiansund kommune tirsdag 8. februar kl. 1100-1400. Skolene kan stille med inntil 3 lag hver og det er 3 spillere på hvert lag. Vi kommer mer mer info seinere.
Se oversikt over påmeldte her. Den liste oppdateres med en gang skolene melder på lagene sine. Se også egen side for Kristiansundsmesterskapet for skolelag her....

 

 

Flere påmeldt til NM i Oslo i sommer (Tore, 2. februar 2011)

Edwin David er påmeldt Eliteklassen. Brede Kvisvik skal være med i mesterklassen. Stig Rune Jenssen skal spille i klasse 5. Magnus Dahl Jenssen spiller i lilleputt mens Amandus Stolsmo er påmeldt i miniputtklassen. Se oversikt over påmeldte her

 

 

IM Axel Smith blir med i klubbmesterskapet (Tore, 20. januar 2011)

IM Axel Smith har meldt seg på klubbmesterskapet. Axel kommer til Kristiansund 6. februar og blir her i 10 dager. Han kommer tilbake 18. mars og blir ut mars. I den tida skal alle hans partier i klubbmesterskapet spilles.
Axel skal selvsagt være med på seriesjakken i Ørsta i februar, og skolesjakkturneringa for lag som vi arrangerer i februar mens han er her. Det blir også treninger og undervisning.

 

 

Klubbmesterskapet 2011 (Tore, 19. januar 2011)

Klubbmesterskapet starter i neste uke. Dette er langsjakk, og forslag til hvilke betenkningstider vi skal bruke, mottas med takk. Denne gangen blir det spilt etter bergermetoden, dvs. at alle spiller mot alle. Derfor kommer vi til å dele inn i 2 eller 3 klasser, for at det ikke skal bli for mange partier på hver enkelt.
A-klassen med voksne spillere
Kadettklassen (Ved få påmeldte slår vi sammen A- og kadettklassen.)
Lilleputt-/Miniputt-/Mikroputtklassen

Det spilles fortrinnsvis på torsdagskvelder. Fordelen med ei turnering etter bergermetoden, er at vi ikke blir så avhengige av at alle skal ha gjort ferdig sitt parti før neste runde settes opp. Nå blir det også lettere å planlegge når man skal spille og mot hvem.

Påmelding gjør du her...

 

 

Rapport fra helga kommer... seinere (Tore, 19. januar 2011)

En mer utførlig rapport fra helgas seriesjakk i Ålesund skal komme. Men vi har ikke fått partiene fra Aalesunds ennå og venter på dem for å lage en god rapport.

 

 

Kristiansund 2 uavgjort mot Aalesunds (Tore, 16. januar 2011, kl. 1546)

Trond Harald spilte remis mot Roar Nakken. Les mer her...

 

 

Audun spilte remis mot Einar Wattø (Tore, 16. januar 2011, kl. 1510)

Audun spilte remis mot Einar Wattø! Nye bilder er også lagt ut. Noen fra i dag, men flere av Roger som ble tatt i går. Les mer her...

 

 

Foreløpig statusrapport (Tore, 16. januar 2011, kl. 1415)

Kristiansund 2 kan greie uavgjort mot Aalesunds 1. Stillinga i matchen er 2-2, og partiet på toppbordet avgjør resultatet. Juniorene på Kristiansund 3 har kjempet godt i dag også, men de tre partiene som er ferdige har de tapt. Audun står godt mot Einar Wattø. Les mer her...

 

 

Nye kamper i Ålesund i dag (Tore, 16. januar 2011, kl. 1845)

Våre to utsendte lag spiller to nye kamper i dag i Ålesund. Denne gangen er det andrelaget vårt som skal møte Aalesunds 1, mens tredjelaget (juniorene) skal møte Aalesunds 2. Vi har littegrann forhåpninger til spillet i dag etter det som ble vist i går. Les mer her...

 

 

Bilder (Tore, 15. januar 2011, kl. 1845)

Nå har vi lagt ut noen få bilder fra kampene i seriesjakken i Ålesund på lørdag. Se bildene her...

 

 

Vegard greide remis mot førstelaget til Aalesunds! (Tore, 15. januar 2011, kl. 1845)

Vi er så stolt av våre juniorer som spiller seriesjakk i Ålesund denne helga. Mot storfavorittene Aalesunds 1 spilte alle fem meget bra, og de viste at de alle sammen er sjakktalenter. Vegard Viken Kallset på fjerdebord spilte seg også til en remis. Da han tilbød, tok Emil-Lion Nomat i mot tilbudet med en gang. Så godt sto Vegard! Vegard hadde nok litt bedre stilling, men det var fornuftig å ta remis der. På de fire andre ble det tap, men alle spilte lenge og det gikk lang tid før de var nedkjempet.

Kristiansund 2 slo Aalesunds 3 med 4-1. Les mer her...

 

 

Våre spillere i seriesjakken i helga (Tore, 14. januar 2011)

Spilleroppsettet har kommet for kampene i morgen. Det blir ikke blogging fra denne helga, men vi satser på å oppdatere hjemmesida oftere. Les mer her...

 

 

Aalesunds med lagene sine i helga (Tore, 14. januar 2011)

Aalesunds Schaklag har kommet med lagoppstillinga si til helgas kamper. Les mer her...

 

 

KM i Ålesund i april (Tore, 14. januar 2011)

Aalesunds Schaklag skal ha ei NVGP-turnering 3. og 4. april på Hotell Bryggen i Ålesund. Det blir samtidig et åpent Møre og Romsdal-mesterskap. Den beste fra Møre og Romsdal får rett til å spille i mesterklassen i Landsturneringa i Oslo til sommeren. Vi kommer med mer informasjon om turneringa når vi får det.

 

 

Stor seriesjakkhelg i Ålesund (Tore, 13. januar 2011)

Seks lag fra Møre og Romsdal møtes i Ålesund i helga og spiller en kamp på lørdag og en på søndag. Kristiansund stiller med andre- og tredjelaget. Førstelaget vårt har walk over denne helga. Les mer her...

 

 

Små endringer i FIDEtallene i januar (Tore, 13. januar 2011)

Det var bare små endringer på våre medlemmer på FIDElista fra 1. januar 2011. Les mer her...

 

 

Klubben åpen torsdag 6. januar (Tore, 3. januar 2011)

Klubben er åpen denne uka torsdag kveld. Fra omtrent kl. 1930.

For juniorene blir det vanlig trening fra og med tirsdag 11. januar. Samme tider som i fjor.

 

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig