From: Tor Wetle Hoem
Sent: 17. mai 2008 17:15
To: […]
Subject: Gratulerer med dagen! +en liten idè

Sekkeløp og isspising unnagjort :)
 
Jeg satt meg ned på nettet litt og surfer innom mine faste favorittsider, feks spiceboys.no og ksk.no, og der ser jeg dette: http://ksk.no/2008Stormester.shtml !
Fantastisk intiativ..
Her i Molde har vi de siste dagene diskutert mulighetene for å stille et lag i Østlandserien.. Mange utflyttede moldensere er aktuelle og den hjemlige serien har jo de siste årene vært litt begrenset.. Bare 3 lag i fjor..knapt det..blir fort litt lite inspirerende..særlig siden 1.premien er å tape mot Trondheim i neste trinn.
Mange problemstillinger dukket opp,som alltid hos sjakkmennesker, og jeg mistet litt troen på Idèen... Vi må starte i 4.divisjon.. det kan bli lange reiser på noen..dyrt kanskje..hvor skal vi spille på 'hjemmekamper'?..Godtar forbundet det?..Må vi danne en ny klubb slik som SOSS og OsloVest osv?... slike og mange flere grunner finner man lett.
Men Kristiansunds 'Arnold' minner meg med sin artikkel/visjoner på at alle motforestillinger jeg hittil har hørt er små, trivielle, løsbare problemer.. Så drister meg til et lite mørebenk-forslag:
Om en fire-fem år har vi et mørelag i Eliteserien! Samarbeid med KSK og kanskje AASL. Vi tar en 'Stabæk' og bestemmer oss for å nå eliteserien,la oss si, på 5 år. Jeg ser rekrutteringspotensiale, lokal blest, langsiktig satsing, lokal tilhørighet osv. Matching og utfordringer for de unge og gamle og nye med stigende nivå ettehvert som vi rykker opp..noe å hige etter.. 5år går raskt, og vi trenger de årene for å bygge et lag og et opplegg som kan hevde seg i den nye knalltøffe eliteserien. Kan tenke meg at Aage har tenkt tanken på og ha et rent Kristiansundlag der:) men nivået er høyt i Eliteserien..Så jeg har litt tro på synergieffekten ved et samarbeid om et slikt lag først, siden vi er små og få nå, vi trenger mange flere mesterspillere..satsing vil gi oss slike muligheter senere..man kan jo bare melde inn nye lag i 4.div etterhvert som vi rykker opp.. for eksempel.. :)
God videre 17.mai!
Tor Wetle