Kretsmesterskap for barn og ungdom i Møre og Romsdal 2010

Ålesund fredag 15. - søndag 17. oktober, blogg, bilder

Kjempeopplegg med KM på stor hytte

Kretsmestrene 2010

Fra venstre kretsmester i lilleputt Henrik Øie Løbersli, Kristiansund, kretsmester i kadett Vegard Kallset, Kristiansund, kretsmester i miniputt Emil Reite, Aalesunds, kretsmester i mikroputt Vebjørn Eidissen, Aalesunds og kretsmester for ungdom Audun Hoem, Kristiansund.
Foto Roger Hojem.

(Tore, 18. oktober 2010) Det var smart av Aalesunds Schaklag å arrangere kretsmesterskapet for barn og ungdom på Ivar Aasen-hytta på Emleimsfjellet, en 10 minutters kjøring fra trafikkterminalen på Moa. Hytta var stor med 45 sengeplasser, og det var godt med plass både inne og ute. Det var også et stort og moderne kjøkken der Jan Erik Skog regjerte. All maten vi fikk var sjøllaga, og det var godt med hjemmelagd pizza, hamburgere, spaghetti bolognese etc. Alle valgte sjøl hvor de ville bo, siden det var så mange rom. Jentene hadde et rom for seg sjøl, naturlig nok. I kjelleren var det mange toaletter og minst seks dusjer. Også en sauna men den brukte vi ikke denne helga.

Utendørs var det satt opp ei tauløype i fire trær og den måtte selvfølgelig prøves. Badminton var det også, og det ble spilt både lørdag ettermiddag og lørdag kveld etter at det hadde blitt mørkt ute.

Dette var mye bedre enn å være samlet på et hotell, siden vi fikk være for oss sjøl og slapp å ta hensyn til andre gjester. Det var også flott at alle deltakerne bodde sammen og ble sveiset sammen. Da blir man kjent over klubbgrensene på en annen og bedre måte enn hvis vi hadde arrangert det på en dag hos en av klubbene.

Vi ble enige om at dette er malen for kommende kretsmesterskap. Det var også kjekt at hytta lå langs ruta som Timekspressen kjører. Det er enklere med transport til og fra på den måten.

 

112 bilder i galleriet

(Tore, 18. oktober 2010) Per-Christian Stenvaag og Roger Hojem tok mange bilder i løpet av helga. Du finner dem i galleriet. Sjekk også bloggen fra kretsmesterskapet.

 

Gjentok bedriften fra i fjor

Kretsmester for ungdom Audun Hoem

Kretsmester Audun Hoem
Foto Roger Hojem.

(Tore, 18. oktober 2010) De tre ungdommene og de tre kadettene spilte i samme gruppe. Siden det bare var seks stykker spilte de etter bergermetoden, alle mot alle. Det ble derfor bare fem runder på dem, og de fikk derfor litt lenger betenkningstid i de tre rundene på lørdag. Da fikk de en time for hver spiller på partiet. I de to siste rundene på søndag måtte de ned til 45 minutter. Vegard Simensen (1563) var ratingfavoritt, men Audun Hoem (1185) som ble kretsmester i fjor foran Vegard, riktignok i kadett, og Erling Nybø (843) ville også ha et ord med i laget.

I første runde (Les innlegget i bloggen først og deretter den nederste kommentaren og les kommentarene oppover.) møtte Erling Nybø kadetten Vegard Kallset. Erling fikk til en bondestorm og da han også hadde rasket til seg et par bønder tidlig i midtspillet, greide ikke Vegard å stoppe Erlings angrep, og Erling kunne innkassere sin første seier.
På det andre bordet ble det et gigantenes møte mellom Audun og Vegard. I fjor da Audun ble kretsmester møtte han også Vegard i første runde og slo ham. Denne bedriften gjentok han i år. Audun spilte kongeindisk, og da Vegard ikke gjorde noe for å regulere Auduns løper på g7, førte det til at den ble dominerende for den kontrollerte diagonalen a1-h8. Til slutt måtte Vegard gi et tårn for den sterke løperen. Med kvalitet over rodde Audun seieren i land, selv om Vegard gjorde det vanskelig for ham i sluttspillet der begge hadde med seg dronninga.

I andre runde møttes Erling og Vegard. Om Vegard var påvirket av tapet mot Audun kom han fort over det. Men han stilte seg opp svært så forsiktig med ikke en eneste brikke på femteraden. Erling ble nok for uforsiktig da han begynte å gå med dronning og tårn inne i den trange stillinga til Vegard. Resultatet ble at Vegard fanget tårnet. Vegard fikk også en lett offiser, og da er det ingen som lurer Vegard, selv om Erling forsøkte på det. Audun spilte mot kadetten Martin, og da Martin bukket offiser var det enkelt for Audun å cruise partiet i land.

Tredjerunden ble avgjørende for kretsmesterskapet. Audun og Erling møttes. Audun så kretsmesterpokalen i det fjerne og lot seg ikke lokke til noen ukontrollerte angrep mot Erling. Han stilte seg opp forsiktig, mistet riktignok en bonde i åpninga men hadde kompensasjon i bedre offisersplasseringer. Da Erling bukket dronninga i et forsøk på å få til noe, var partiet over.
Vegard fikk det atskillig hardere mot en hardt kjempende Øyvind. Vegard med hvit hadde terrengfordelen til uti midtspillet, men da greide Øyvind å løse opp stillinga og fikk ut de siste offiserene sine. Vegards angrep på Øyvinds konge måtte gis opp. Men i sluttspillet presset Vegard på, Øyvind gjorde en feil, og Vegard vant en springer. Det var en flott kombinasjon med mange trekk som Vegard planla og utførte men som Øyvind ikke så utgangen på. Deretter var det enkelt for Vegard.
Førsterunden

Runde 1 i ungdom- og kadettgruppa
Foto Roger Hojem.

Etter lørdagens kamper sto Audun med tre poeng, Vegard med to og Erling med ett. Audun hadde grep om dette. Siden det var bergerturnering, hadde de også bedre kontroll på kvalitetsberegningene, og Audun regnet med at han også kunne tillate seg å tape et parti og allikevel bli kretsmester siden han ville få bedre kvalitet enn Vegard.

Fjerderunden på søndag formiddag. Nå fikk de bare 45 minutter på partiet mot en time på lørdagen. I denne runden hadde alle tre undgommene svart mot hver sin kadett. Det kunne ha blitt tøft for kadettene ga ikke ved dørene, men rutinen ble for sterk denne formiddagen. Erling møtte Martin, og de spilte fort. Skulle tro de bare hadde 10 minutter på partiet. Erling vant tidlig en offiser på bekostning av litt spill for Martin, men Martin hadde ikke kompensasjon for den. Erling sikret partiet til seier.
Vegard møtte Vegard Kallset. Et stykke ut i midtspillet lyktes Vegard og presset Vegard Kallset til å gjøre en feil. Det ble en offiser og straks etterpå enda en.
Audun møtte sin bror, Øyvind, i et langt og hardtkjempende parti. Audun kom littegrann dårligere ut da de avviklet til sluttspill, for Øyvind hadde to bønder i sentrum, terrengfordel og lettere spill for offiserene sine. Men Audun gjorde det eneste rette. Sentraliserte kongen og fikk med tårnene sine i spill. Audun fikk seg en fribonde og byttet av et tårn, og da presset han fram den til seier i partiet.

I femte og siste runde ble det på ny et oppgjør mellom en ungdom og en kadett på alle tre bordene. Denne gangen skulle ungdommene ha hvit. Enkel match? Neida, ikke mot disse kadettene. Audun tapte raskt mot Vegard Kallset. Så raskt at nesten ingen så hva som skjedde, for vi var opptatt med oppgjøret blant miniputtene. Vanligvis gikk det greit, siden denne gruppa brukte tida si. Audun ristet på hodet og fortalte at han spilte bare tull. Da Audun ble kretsmester i fjor, skjedde akkurat det samme. Han slo Vegard Simensen i første runde og tapte mot Vegard Kallset i siste runde.
Erling møtte øyvind som før runden sto med null poeng. Det var tydelig at det ikke var akseptabelt for Øyvind. Erling gikk inn i sluttspillet med dronning mot to tårn, men denne gangen feilet ikke Øyvind i sluttspill, og Erling tapte. Vegard møtte Martin og satte i gang med et kraftig press på stillinga til Martin. Martin sto han av, men da skiftet Vegard taktikk og byttet av til et fordelaktig sluttspill. Der tok Vegard et av tårnene til Martin og seiret.

Audun spilte solid og godt gjennom hele turneringa (med unntak av sisterunden) og ble kretsmester med fire poeng. Vegard tapte kretsmesterskapet da han tapte mot Audun i første runde, men var sikker i de andre partiene, og sikret andreplassen. Erling sto igjen med to seire, og med lavest rating av alle seks spillerne i gruppa, må han være fornøyd med det.

Kretsmester nok en gang

Kretsmester i kadett Vegard Kallset

Kretsmester Vegard Kallset
Foto Roger Hojem.

(Tore, 18. oktober 2010) Det var tre kadetter. Alle sterke spillere. Kadettmesteren fra 2009, Audun Hoem, hadde rykket opp til ungdomsklassen og trona var ledig. Vegard Kallset (973) var regjerende lilleputtmester fra i fjor. Ratingfavoritt var Øyvind Hoem Vaseng (1205), men Martin Istad Skog (1034) ville også ha et ord med i laget.

Vegard var ikke helt fornøyd med at kadettene og ungdommene spilte i samme klasse. - Jeg kommer ikke til å få noen poeng, jeg da, sa han før første runde. Om det var denne pessimismen som tok overhånd, eller ikke, Vegard spilte ikke et godt parti i første runde mot Aalesunds Erling Nybø (843). Erling er en farlig spiller når han får spillet sitt til og får storme på med bøndene. Vegard spilte forsiktig og ble regelrett kjørt over av Erling. Et tap for Vegard i første runde, og det så ikke spesielt lyst ut med tanke på turneringa. De to andre kadettene møttes også i første runde, og Øyvind fikk tidlig en liten fordel mot Martin. Men i sluttspillet gjorde han en fingerfeil og bukket blankt tårn, uten noen form for kompensasjon. Det ble en dårlig start på turneringa for Øyvind. Martin ledet nå blant kadettene og hadde alle muligheter. Les mer om denne runden på bloggen. Les innlegget først og deretter den nederste kommentaren og les kommentarene oppover.

I andre runde bukket Martin offiser mot Audun og tapte. Det ble et langt parti mellom Øyvind og Vegard. De kom ut i sluttspill med like sjanser, men der viste Vegard seg fram som den beste sluttspillspilleren og vant partiet. Dermed står Vegard og Martin med et pong hver og leder sammen i kadettklassen.

Tredjerunden ble spennende. Øyvind møtte en ungdom, Vegard Simensen, og spilte nok sitt beste parti i denne turneringa. Med svart holdt han Vegard hele tida. Det var først i sluttspillet at Vegard fikk et lite overtak som han materialiserte til vinst. Men da Øyvind først sto under, ga han seg ikke, men kjempet som en løve. Her skulle det ikke gis ved bordene. Godt kjempet av Øyvind, men Vegard ble for sterk til slutt.
Kadettoppgjøret Vegard-Martin var interessant og spennende. Martin ofret offiser for to sammenhengende fribønder i a- og b-linja. Men i overgangen til sluttspillet fikk Vegard tatt den ene av disse bøndene og samtidig byttet av et tårn. Med løper over hadde Vegard et overtak. Men Martin hadde tre bønder på kongefløya mot Vegards to, og da Martin fikk låst Vegards løper og tårn i ei binding hadde Martin sin sjanse. Men i iveren etter å vinne, overspilte han stillinga. Tårnet kom ut av bindinga med en sjakk, og i neste trekk spiddet Vegard tårnet på kongen slik at alt raknet for Martin. Med langt mer forsiktig spill, kunne Martin ha hatt vinst i partiet. Sannsynligvis var det remis, men begge måtte være forsiktige slik at den andre ikke fikk overtaket.
Øyvind og Martin i første runde

Øyvind Hoem Vaseng-Martin Istad Skog
Foto Roger Hojem.



Fjerderunden på søndag formiddag. Nå fikk de bare 45 minutter på partiet mot en time på lørdagen. I denne runden møtte de tre kadettene hver sin ungdom. Med hvit hadde de en liten fordel men de tapte alle sine partier. Ungdommene ble for sterke. Øyvind spilte kjempegodt mot Audun, og kom ut i sluttspill med kanskje en ørliten fordel. Men så begynte han å forsvare stillinga si i stedet for å presse Audun bakover. Auduns erfaring gjorde at han fikk plassert sine gjenværende offiserer og konge sentralt og til slutt kollapset stillinga til Øyvind. Martin bukket offiser mot Erling og tapte på det. Vegard tapte kvalitet mot Vegard Simensen, og når sistnevnte Vegard værer seier innen rekkevidde, er han god. Vegard hadde ikke en sjanse da.

I femte og siste runde møtte de ungdommene på nytt. Denne gang hadde alle kadettene svart. Martin måtte slå Vegard Simensen for å komme á jour med Vegard poengmessig, og det er en vanskelig oppgave. Men Martin forsøkte. Vegard fikk et kraftig press på stillinga til Martin, men han rodde av det. Vegard fant ei anna plan, og til slutt mistet han et tårn, og partiet var over.
Vegard møtte Audun. I KM i fjor vant også Vegard mot Audun og ble kretsmester pga. det. Av en eller annen grunn skjedde det også i år. Audun sa at han spilte dårlig, men Vegard må ha gjort noe godt, for Audun gir ikke opp så fort og tidlig som han gjorde. Vegard Kallset var dermed kretsmester med tre poeng. Og han som trodde at han ikke fikk et eneste!
I det siste partiet tok Øyvind revansje for at han ikke hadde fått poeng før i turneringa. Det gikk utover Erling. Øyvind spilte fornuftig og fikk opp ei god stilling. Det gikk til sluttspill der Øyvind hadde to tårn og bedre bondestruktur enn Erlings dronning og splittede bønder. Da Øyvind fikk en sentral fribonde som han greide å presse framover ved hjelp av tårnene sine, vant han. Det merkelige var at kadettene hadde vunnet to partier mot ungdommene i denne runden hvor de hadde svart alle sammen.

Vegard Kallset fikk tre poeng og ble kretsmester. Øyvind Hoem Vaseng og Martin Istad Skog fikk ett poeng hver.

 

Suveren lilleputt

Jon Oddvar Rambjør og Vebjørn Eidissen

Jon Oddvar analyserer partiet med Vebjørn
Foto Roger Hojem.

(Tore, 18. oktober 2010) I lilleputtklassen var det bare to deltakere. Begge fra Kristiansund. Henrik Øie Løbersli og Jon Oddvar Rambjør. Siden de spilte i samme gruppe som miniputtene og mikroputten slapp de å spille mot hverandre seks ganger. Les mer om rundene på bloggen. Les innlegget om hver runde i gruppa og åpne kommentarene og les kommentarene nedenfra og opp. Der har vi oppdatert hva som skjedde i de respektive rundene. (Hvis du ikke finner det, følg lenkene til rundene i neste kapittel om miniputtene.)

Jon Oddvar tok sine poeng og vant tre av kampene og tapte tre. Jon Oddvar kom godt i gang mot Emil Reite i første runde. Spilte rolig og forsiktig og ble ikke med på Emils raske kjør med stadige trekk. Jon Oddvar brukte tida si og tenkte på trekkene. Fornuftig gjort. Men Jon Oddvar ble litt for forsiktig, eller det var nok Emil som presset Jon Oddvar slik at han ikke fikk tid til å komme på offensiven. Jon Oddvar vant greit sine partier mot Amandus, Anniken og Vebjørn. Det ble også tap mot Benjamin og Emil André. Sistnevnte var i første runden på søndag formiddag, og Jon Oddvar hadde forberedt seg godt. Han drakk en kopp kaffe for å stimulere nervene (det var ikke godt, men han våknet, sa han), og løp så ei runde rundt hytta for å varme opp til partiet. Det ble et spennende parti der Emil André til slutt tok det lengste strået. Dette partiet var skilte seg ut fra de andre partiene i denne runden og de andre. Det var det siste partiet som gjensto i gruppa. Vanligvis var det partiet på førstebordet, der Henrik satt, som ble avsluttet sist. Roger som fulgte partiet, sa at begge gjorde en svært god jobb, og de tenkte og brukte tida si. Nesten alt sammen. Det var også et vanskelig sluttspill, der Jon Oddvar nok hadde en liten fordel, siden han hadde to tårn mot Emil Andrés dronning og løper. Men dronninga blir svært aktiv i slike stillinger, og der er ikke enkelt å presse fram bøndene sine når dronninga farer rundt på brettet og truer alt mulig. Da Jon Oddvar misset på hvordan tårnene hans skulle plassere seg og skilte dem fra hverandre slik at de ikke passet på hverandre, ble dronninga til Emil André for sterk, og tok tårnene til Jon Oddvar etter tur. Alt i alt ei godt spilt turnering av Jon Oddvar, men han kunne selvfølgelig vært heldigere med poenginnsankinga.
Kretsmester Lilleputt Henrik Øie Løbersli

Kretsmester Henrik Øie Løbersli, Kristiansund
Foto Roger Hojem.


Den suverene Henrik satt hele tida på førstebordet i gruppa. Der møtte han den ene miniputten etter den andre som skulle opp og forsøke seg, men alle sammen ble avvist. Det artige var at siden Henrik brukte svært godt med tid, han brukte nesten opp alle de 45 minuttene i hvert eneste parti, så begynte også motstanderne hans å bruke tid også. I de andre partiene spilte mange av dem som om dette var et lynsjakkmesterskap, men da de møtte Henrik roet de seg ned, og tenkte på hva de skulle gjøre. Ulempen for Henrik var selvsagt at de spilte litt bedre. Men rutinen og erfaringa til Henrik gjorde utslaget hver gang. Han spilte rolig i åpninga, og utviklet brikkene sine. Her var det ingen kraftige dronningtrekk og forsøk på raske matter. Nei, utvikling og stadige forsøk på å få ei bedre stilling var nøkkelordet på bordet til Henrik. Svært fornuftig gjort og slik modne spillere spiller.

Eneste gangen Henrik spilte litt raskt i åpninga var mot Emil Reite, og det straffet seg da han mistet en lett offiser. Da tok Henrik en tenkepause og endret spillestil. Men Henrik er ikke redd for å angripe. Det er det han gjør i nesten alle partiene, men han venter til uti midtspillet med å sette i gang angrepet sitt. Når offiserene har funnet sine plasser, og han har funnet svakheten i motstanderens oppstilling, kommer angrepet. For motstanderen ser det ut som om det kommer helt uventet. Men i et par av partiene kunne også Henrik vente til sluttspillet med å avgjøre partiet. Spesielt når han skjønte at han var en bedre spiller, kunne han bare sitte og vente på at motspilleren gjorde et dårligere trekk, utnytte det og så vinne. Drillostil det. Det er ikke hvordan du vinner som er det viktigste, men at du vinner. Henrik kan det der.

Henrik gjorde det bra i NM for ungdom i Trondhjem i fjor, og det skal bli artig å følge ham i NM på Fagernes i november.

 

Miniputtklassen var den største

Kretsmester Miniputt Emil Reite

Kretsmester Emil Reite, Aalesunds
Foto Roger Hojem.

(Tore, 18. oktober 2010) Sju miniputter deltok i kretsmesterskapet. De spilte sammen med mikroputten og de to lilleputtene i ei gruppe, men premieringa skjedde klassevis. Arrangørklubben stilte med tre deltakere og Kristiansund med fire. En liten favoritt var Emil Reite som er den eneste av miniputtene med oppnådd rating. Han har 1048. Men Benjamin Linge Hansen, Aalesunds, har slått Emil før, og ingen visste nivået på de fire fra Kristiansund i forhold til Emil og Benjamin. Det ble ei spennende turnering. I første runde var det seedet trekning, og den begynte med at Emil og Benjamin fra Aalesunds og Magnus Dahl Jenssen fra Kristiansund vant sine partier. Emil André Olsen tapte mot lilleputten Henrik, og hadde bare et poeng etter førsterunden, men han hadde da gjort seg ferdig med Henrik. De andre måtte opp mot han i seinere runder, hvis de skulle bli miniputtmester. Les også om runden på bloggen

I andrerunden måtte Benjamin opp mot Henrik og ga ham en skikkelig fight, men Henrik ble for sterk til slutt. Både Emil og Emil André vant sine partier, og nå meldte også Kamilla Kuzyakhmedova seg på med en seier. Emil Reite ledet etter to runder med seks poeng. Han ble fulgt av fire stykker på fire poeng. Emil Reite hadde slått Magnus som vi regnet som en utfordrer til mesterskapet, og seilte opp som den store favoritten til å bli miniputtmester. Les også om runden på bloggen

Tredjerunden ble skikkelig spennende. Emil var opp mot storfavoritt Henrik og ga ham kamp. Emil spilte som vanlig særdeles raskt, og Henrik ble med på kjøret. Henrik roet det ned da Emil tok en offiser fra ham. Da satte Henrik i gang et kraftig press på stillinga til Emil som enda ikke hadde rokert. Etter ei stund tilbød Emil remis, med offiser over, men Henrik avviste tilbudet. Det må ha vært et skikkelig slag for Emil. Med offiser over tror du at motstanderen aksepterer slike tilbud. Emil sto fortsatt best men spilte dårligere og dårligere. Til slutt ga han opp da han trodde at han ble matt i neste trekk. Det var ikke tilfelle, men Henrik hadde nok vunnet i løpet av en 15-20 trekk uansett.
Etter tre runder var det fire stykker på delt førsteplass med 7 poeng. Tre av de fire hadde allerede møtt Henrik og gjort seg ferdig med ham. Les også om runden på bloggen

Kamilla-Anniken foran. Jon Oddvar-Vebjørn bak.
Foto Roger Hojem.


Fjerderunden fortsatte som de andre rundene. Henrik slo miniputten som våget seg opp på førstebordet, denne gang Magnus. Benjamin fikk overtaket mot Emil André, og nå så det ut til at ålesunderne tok grepet om denne klassen. Men Emil (Reite) sleit mot Amandus Stolsmo. Amandus spilte ikke så raskt som Emil, og det lønte seg. Emil fikk en offiser, men Amandus tok den tilbake noen trekk etterpå. På slutten sto Emil igjen offiser over, men den var fanget på h2, og kongen til Amandus kunne ta den. Da tenkte Emil ut en kombinasjon der Amandus valgte feil og ble satt sjakk matt i ei åpen h-linja. Løperen til Emil dekket feltet g1. Men Amandus kunne ha byttet av tårnene først og deretter slått springeren på h2. Da hadde de stått helt likt, og Amandus ville ha unngått matten. Partiet var godt spilt av Amandus, og også godt spilt av Emil som, virker det som, hele tida er på utkikk etter kombinasjoner. Og svært ofte virker de, selv om voksne spillere ser litt andre muligheter enn Emils motstandere. Men dette er måten å spille på, og gjør at Emil er vanskelig for motstanderne å spille mot ham. Les om de andre partiene i denne runden i kommentarene på bloggen.

Nå var stillinga etter fire runder at Benjamin og Emil ledet med 10 poeng og Emil André, Magnus og Kamilla fulgte på 8 poeng. Det så ut som om ålesunderne tok grep om denne klassen. Dette var siste runde på lørdag, og det ble pause til søndag formiddag.

Amandus, Anniken og Magnus

Amandus-Magnus foran, Anniken bak.
Foto Roger Hojem.


Femterunden begynte kl. 1000 søndag formiddag. Emil vant den interne kampen mot Benjamin etter at alle trodde at Benjamin skulle vinne. Les mer om denne kampen og de andre på bloggen. De første kommentarene til innlegget står nederst. Begynn derfor med å lese innlegget, hopp deretter til det nederste innlegget og les oppover. (Den øverste kommentaren skulle nok stått etter runde 6 og ikke denne.) Nå begynte også denne gruppa med miniputter å bruke tida si. Partiet mellom Emil André og Jon Oddvar gikk nesten helt ut, dvs. at de spilte i nesten en og en halv time. Det er bra, for det betyr at de har tenkt og vurdert hvert eneste trekk. Partiene blir bedre på den måten. Når man tenker unngår man de verste bukkene.

Sjette og siste runde ble litt forsinket da turneringslederne måtte endre på monradoppsettet som dataprogrammet foreslo. Det tok noen ekstra minutter. Det var fire stykker som kunne bli kretsmester, og de møtte hverandre. Emil Reite hadde 13 poeng og skulle møte Emil André Olsen med 11 poeng. Med tre poeng for seier, to for remis og ett for tap, ville Emil André ta igjen Emil poengmessig hvis han slo ham. På nabobordet møttes Magnus og Benjamin, hver med 11 poeng. De hadde også sjansen til å bli kretsmester, hvis en av dem vant og de andre resultatene gikk deres vei. Les om kampene i denne runden på bloggen.

Det ble jevnt i toppen i miniputtklassen. Tre stykker på 14 poeng og det måtte kvalitetsberegning til for å skille dem. Men Emil Reite hadde sittet på høyere bord nesten hele tida, og han hadde møtt flest av de med mange poeng. Emil fikk to kvalitetspoeng mer enn Emil André. Magnus fulgte på tredjeplass. Benjamin fikk 12 poeng på fjerde, Kamilla ble nummer fem også med 12 poeng men hadde dårligere kvalitet enn Benjamin. Amandus ble nummer seks og Anniken nummer sju.

 

Vebjørn ble kretsmester for mikroputt

Kretsmester Mikroputt Vebjørn Eidissen

Vebjørn Eidissen, Aalesunds
Foto Roger Hojem.

(Tore, 18. oktober 2010) Det var kun en deltaker i mikroputtklassen, og det var 8 år gamle Vebjørn Eidissen fra Aalesunds.

Men selv om Vebjørn spilte mot både miniputter og lilleputter bet han godt i fra seg. Vebjørn spiller raskt, svært raskt, og ofte fikk han de eldre motspillerne med på denne galeien. Da fikk han også overrasket dem, og vant både bønder og offiserer på det.

Men rutinen og erfaringa til miniputtene ble for sterk for Vebjørn i de fleste tilfellene. Vebjørn vant over miniputten Anniken i et spennende, men akk så fort ferdig parti. Det var en verdig kretsmester i mikroputt, og med noen måneder mer på baken vil han bli enda vanskeligere å spille mot for miniputtene. Husk at Vebjørn er mikroputt neste år også.

 

 

 

Oppdateringer kom via bloggen hele helga

(Tore, 18. oktober 2010) Alle kunne følge med på hva som skjedde via bloggen vi hadde. Tore oppdaterte den relativt ofte. Det var også vurderinger av partiene underveis i kommentarene under innleggene. Vi fortalte også hva som skjedde på den sosiale fronten. Og at foreldrene hadde fulgt med på bloggen fikk vi beskjed om. Det var kjekt både med kommentarer på bloggen og at de ga beskjed til sine poder om at de fulgte med dem via bloggen.

Skal du vite hva som skjedde i helga, les bloggen fra KM!

 

I dag drar vi til Ålesund for å spille i KM

Ivar Aasen-hytta jula 2009

Ivar Aasen-hytta på Emleimsfjellet. Bildet tatt jula 2009

(Tore, 15. oktober 2010) I ettermiddag drar vi til Emleimsfjellet utafor Ålesund for å spille sjakk i hytta til ungdomslaget Ivar Aasen. Hytta heter egentlig Høgda, men den kan finnes på kart på internett under navnet Ivar Aasen-hytta, Ålesund. Veien blir ikke brøyta om vinteren, og vi håper at sneen holder seg unna noen dager til så vi får kjøre helt fram til hytta.

Vi stiller med 9 gutter og ei jente i kampen om kretsmesterskapene.

På en egen blogg vil vi legge ut saker og ting om hva som skjer. Spesielt under rundene skal vi prøve å oppdatere så ofte som mulig. Den bloggen er åpen for alle til å skrive og spørre. Følg med der.

Bilder kommer vi også til å legge ut. På bloggen er det lenker til resultatliste og rundeoppsett. Lenkene vil bli operative når vi har fått dem fra turneringsleder Per-Christian Stenvaag.

 

10 deltakere fra Kristiansund

(Tore, 15. oktober 2010)
Miniputter: Kamilla Kuzyakhmedova, Amandus Stolsmo, Emil André Olsen og Magnus Dahl Jenssen.
Lilleputter: Henrik Øie Løbersli og Jon Oddvar Rambjør
Kadetter: Vegard Kallset og Øyvind Hoem Vaseng
Ungdom: Audun Hoem og Vegard Simensen

Fra Ålesund blir det 7-8 deltakere med Martin Skog i spissen for dem.

 

Møtes i Sjakklokalet kl. 1630

(Tore, 13. oktober 2010) Det blir 9-10 stykker fra Kristiansund som skal være med på KM for barn og ungdom fra Kristiansund.
Det er oppmøte i Sjakklubben kl. 1630 fredag ettermiddag. Hvis du skal gå på bussen underveis, gi beskjed til Roger slik at vi vet om det. Roger og Tore blir med på bussen fredag ettermiddag.
Når vi kommer fram til busstasjonen på Moa utafor Ålesund, blir vi hentet og kjørt opp til Ivar Aasen-hytta på Emleimfjellet (rettet 15/10. Det heter ikke Emblem lengre). Vi får servert pizza fredag kveld.

Innimellom og spesielt lørdagskvelden blir det sjakkaktiviteter.


(Tore, 29. september 2010) Årets kretsmesterskap for barn og ungdom blir en stor hendelse i sjakkfylket Møre og Romsdal denne høsten.
I sjakkretsen ønsker vi at våre unge sjakkspillere fra hele fylket skal bli mer kjent med hverandre, og Kretsmesterskapet blir derfor et arrangement som går fra fredag til søndag. Selve turneringa starter lørdag 16. oktober kl. 1130 på lagshytta til UL Ivar Aasen på Emblemsfjellet utafor Ålesund. Kretsmesterne blir kåret på søndag i 14-tida. Det spilles seks runder monrad med betenkningstid på 45 minutter.
I invitasjonen til KM for barn og ungdom finner du informasjon om arrangementet.

Kort om opplegget fra Kristiansund

Fra Kristiansund reiser vi med Timesekspressen fredag 15. oktober kl. 1705. Da er vi på Moa kl. 2025, og der blir vi hentet og kjørt til hytte på Emblemsfjellet.
Vi er tilbake på søndag med Timesekspressen kl. 1845. Kanskje vi rekker bussen som går fra Moa kl. 1425 søndag ettermiddag og da er vi en time tidligere i Kristiansund.
Vi stiller godt med voksent reisefølge fra Kristiansund. Lagleder er Roger Hojem og påmelding for spillere fra Kristiansund skjer til ham. Med blir også Aage Sivertsen, Per Erik Hoem og Tore Kristiansen. Sisstnevnte skal blogge fra arrangementet.
I tillegg til startavgifta på 600 kr blir det 200 kr i busspenger. Kristiansund Sjakklubb skal subsidiere denne utgiften, men med hvor mye kommer vi tilbake til. Det blir samlet betaling for hele turen fra Kristiansund.
Påmelding til Roger Hojem epost: roger.hojem@hotmail.com eller telefon 41 25 62 20

 Les mer om KM for barn og ungdom i 2009