NM for klubblag

Kristiansund
20. - 22. oktober 2017 

Generell informasjon og kontakt

Turneringsform

Turneringa spilles som en lag-Monrad med seks runder. Lagene består av fire spillere, og det er lov å ha med inntil fire reserver (totalt åtte spillere).

Lagpoeng teller først. Hvis flere lag har like mange lagpoeng avgjøres rekkefølgen ved individuelle poeng, deretter innbyrdes oppgjør. Hvis det fortsatt er likt, beregnes monradkvalitet med dårligste motstander strøket, deretter beregnes andre monradkvalitet uten strykninger. Er det fremdeles likt, deles plasseringa.

Lagoppstillingen for hver runde må innleveres sekretariatet minst 15 minutter før hver runde. Ellers må man spille med de fire første på laget.

NSFs reglement for NM for klubblag

 

 

Betenkningstid

90 minutter på 40 trekk, deretter 30 minutter på resten av partiet.

Det er ikke tilleggstid.

 

 

Hurtigavslutning

Siden vi har en betenkningstid uten tilleggstid må vi bestemme hvordan hurtigavslutning skal håndteres.

Og turneringsleder IA Tom Eriksen har bestemt at det gjøres i tråd med Retningslinje III. Hurtigavslutning kap. III.4, som lyder:

Hvis spilleren som er i trekket har mindre enn to minutter igjen på klokken, kan spilleren be om at det blir lagt til en ekstratid på fem sekunder per trekk for begge spillerne, hvis mulig.
Dette er å anse som et remistilbud.
Hvis remistilbudet blir avslått, og turneringslederen aksepterer forespørselen om ekstratid, skal sjakkuret stilles inn for å gi denne ekstratiden.
Motstanderen skal gis to minutter ekstra tid, og partiet skal fortsette.

 

 

Premiering


1. plass: kr. 6.000,-
2. plass: kr. 3.000,-
3. plass: kr. 1.500,-

Egen premiering til beste kadettlag, beste lilleputtlag, beste U1750-lag, beste U1500-lag, U1250-lag og U1000-lag.

For å være med i kampen om alderspremiene må samtlige spillere være under aldersgrensen.
For å være kvalifisert til ratingpremiene må gjennomsnittsratingen på de fire høyest ratede spillerne være under ratinggrensen. For spillere med FIDE-rating men uten NSF-rating legges FIDE-ratingen til grunn. For helt uratede spilleren legges en fiktiv rating på 1750, 1500 eller 1250 til grunn. Individuelle pokaler deles ut til beste spiller på hver av bordene samt beste reserve. Spillere må spille minst fem partier for å være med i konkurransen om disse pokalene.

 

 

Turneringsledere

Hovedturneringsleder er IA Tom Eriksen, Sotra.

Han har hjelp av FA Magnus Aanstad, Narvik samt kretsdommerne Bjørn Benjaminsen (Longyearbyen Sjakklubb!), Roger Hojem, Eilif og Karl W. Strand samt flere klubbdommere fra Kristiansund.
Ansvarlig for Turneringsservice er Tore Kristiansen.

 

 

Kontakt arrangøren


Tore Kristiansen, tlf: 95 91 62 65, epost: tore@ksk.no
Eilif Odde, tlf: 99 28 71 73, epost: eilif.odde@tk.no

 

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig