Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Min Turnering

Av Robin Hoem
(9. desember 2008)

 

Robin Hoem.
Foto: Torger Strand
I første runde møtte jeg en rumener på rundt 2140 rating og kom godt ut av åpningen og vant en bonde. Dessverre var jeg en komplett idiot og bukket en offiser i vinnende stilling.

Jeg møtte jeg en spanjol på rundt 2100 i andre runde, og han spilte en rar siciliansk variant jeg aldri hadde sett før, og jeg vant rimelig greit.

I runde tre møtte jeg en spanjol og vi hadde preppet inn et tårnoffer på forhånd som han ikke tok imot, og dermed fikk jeg opp en komfortabel fordel og burde avgjort partiet, men jeg var dessverre litt for urutinert og remis var et faktum.

I fjerde runde møtte jeg en tysker på 2260 og utlignet med sort og sto i sluttspillet til vinst da jeg kanskje fikk litt for mye respekt for min motstander, og tillot en ganske fiks remisvariant.

Femte runde spilte jeg mot en spanjol på 2170 og kom egentlig fint ut av det hele med klar fordel. Men som så mange andre ganger før i denne turneringen var jeg for urutinert i avslutningsfasen og remis IGJEN.

Sjette runde møtte jeg en FM ved navn Ballesteros på nærmere 2280-2285 og følte meg litt presset hele partiet med sort, men heldigvis tok jeg fram godsjakken og spilte han ut i spillets senere faser (merkelig nok) og tok remis ut av respekten for han i klart fordelaktig stilling.

Jeg fikk jeg hvit mot en spanjol på rundt 2160 sjuende runde, og tok en tidlig remis. Ingenting å si på det siden jeg var ganske sliten.

I åttende runde møtte jeg Stein Jensen fra Norge med rundt 2100 og han tilbydde remis etter 11 trekk med hvit og jeg tok imot.

I siste runde spilte jeg slapt i åpningen for en gangs skyld og han fikk en liten fordel når det ble massive bytter og kliss likt sluttspill. Men derifra og inn spilte han svakt og jeg sterkt ifølge de som så på, og jeg spilte meg opp til vinst når tiden plutselig ble en faktor, men jeg gikk ned etter 40 trekk i tidsnød. Utrolig bittert og jeg ble demotivert.

Et siste ord er et stikk til FIDE-tiden; 90 minutter på hele partiet + 30 sekunder tilleggstid pr. trekk, det er at når man først er kommet i tidsnød så kommer man aldri ut og man kan ikke slappe av i et sekund.

Takk og farvel
Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig