Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Fire kristiansundere imponerte med god sjakk i Spania

Av Torger Strand
(Tidens Krav, 11. desember 2008)

 

Robin Hoem (fra venstre), Brede Kvisvik, Aage Sivertsen og Anders Olsen spilte sjakk i Spania.
Foto: Torger Strand
Fire sjakkspillere fra Kristiansund imponerte i Benidorm. Alle leverte prestasjoner på godt mesternivå.

Brede Kvisvik og Anders Olsen viste nok en gang at de er Kristiansund Sjakklubbs beste aktive spillere i øyeblikket. Kvisvik avsluttet med å slå femte høyeste rangerte spiller blant 131 deltagere, og endte på 48.-plass med 5 poeng etter ni runder.

Olsen kom på 75.-plass med 4,5 poeng.

Men mest imponerte Robin Hoem (25) - som i sin første skikkelige sjakkturnering noensinne endte opp på et nivå som tilsvarer sterk mesterklasse i Norge. Et tap i siste runde gjorde at han stoppet på 4 poeng og 87.-plass, men han møtte så sterk motstand at han vil få 2.115 i internasjonal rating.
 

Spillende leder

Stort svakere var ikke Aage Sivertsen, som i utgangspunktet var med som lagleder. Også han fikk 4 poeng.

- Jeg har alltid visst at Robin har et stort talent. Hans resultat overrasker meg ikke, sier Brede Kvisvik, jevngammel med Hoem, og den som kjenner Hoem best sjakklig.

Klubbformann Aage Sivertsen er enig.

- Vi visste at Robin er god. At han skulle gjøre det så sterkt, overrasker likevel, sier Sivertsen.

- Dette er en skikkelig opptur for sjakklubben. Vi har satset på å legge forholdene til rette for våre talenter, og dette har slått til.

- Robin sto klart best i mange av sine partier, og med mer spilletrening, ville han ha fått et langt sterkere resultat, sier Sivertsen, som mener dette bare er begynnelsen på noe stort i klubben.

- Det er et stort problem at våre beste spillere ikke er aktive nok. Det gjør vi noe med - vi støtter deltagelse i viktige turneringer, men stiller også motkrav om at spillerne selv jobber med sjakk selvstendig. Dette er positivt mottatt, så vi er overbeviste om at nivået kommer til å stige framover.

- Vårt hovedmål er likevel sjakkinteressen på breddenivå generelt, sier Sivertsen, som håper Kristiansund Sjakklubb skal kvalifisere seg til eliteserien allerede denne sesongen.

- Det blir tøft, men ikke umulig.
 

God i lynsjakk

Sjakkfestivalen i Benidorm omfatter en rekke arrangementer. I alt deltok nærmere 500 spillere fra hele verden.

Kristiansunderne deltok i hovedturneringen for spillere under 2.300 i rating. Spanske Francisco García Albarcocin vant med 8 poeng, Kjell-Arne Mork fra Bergen ble beste nordmann med 6,5.

Kristiansunderne deltok også i lynsjakk, hvor Brede Kvisvik tok en sterk 5.-plass med 6,5 poeng av 9 mulige poeng.

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig