Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Kristiansund - Molde 7.5 - 3.5

Av Aage Georg Sivertsen
(20. april 2008)

 

Tore Kallset og Roger Hojem vant sine partier i bykampen.
Kristiansund fikk skikkelig revansj fra fjoråret og var sine romsdalinger overlegne i lørdagens bykamp i Battenfjorden. Resultatet var i realiteten 7.5 - 2.5 da det var møtt opp to spillere for mye fra Kristiansund, som spilte seg imellom – men den ene lot vi representere Molde. Og ”Moldenseren” vant. Hva gjør man ikke for å hjelpe sine frender?

Molde manglet blant annet to blad Bentsen, mens Kristiansund manglet Brede Kvisvik og Eilif Odde. Det er mulig Molde også hadde enda flere gode spillere på lager, som satt hjemme i Rosenes by, men det er selvsagt viktig å delta om man skal vinne.

Anders Olsen vant mot Thomas Bryn på førstebord. Anders malte Bryn sammen, sakte men sikkert. Bryn valgte åpningstrekket d4, hvilket var noe overraskende for Anders. Anders er svært komfortabel i denne åpningen og hadde ingen problemer med å sikre seg en god stilling ganske tidlig. Det samme gjorde Tor Wetle Hoem på tredjebord mot Åge Olsen, men der gikk det enda raskere. Olsen fikk ikke ut de sorte brikkene og var nok ikke helt fornøyd med åpningen. Kjell Tore Sandum mente han stod godt, mot Ola P, men klokka hadde begynt å løpe veldig fort og han valgte å tilby remis i sluttsekundene.

Tore Kallset hadde et forrykende parti mot Audun Sele, der det muligens kunne gå begge veier i tidsnøden, men Kallset halte det tilslutt i land. Det var hans første ”lynparti” på ett år uttalte en ivrig Kallset. Det var nemlig under ti sekunder igjen da motstanderen ble satt sjakk matt. Betenkningstiden var for øvrig en time på hver spiller.

Roger Hojem vant mot Ingeborg Nyland der Roger viste solid sluttspillteknikk. Det er mulig Ingeborg kunne holdt remis i dette partiet, men hun gikk feil med kongen i sluttspillet. Roger hadde en fribonde i a-linja, mens begge hadde tre bønder på motsatt flanke, samt at de hadde ett tårn hver. Det var feil av Ingeborg å gå hente fribonden, siden Rogers konge da med enkelhet fikk snappe Ingeborgs bønder. Dette er et sluttspill som ungdommene i Kristiansund skal få gjennomgå på onsdag, med Rogers kommentarer.

Vi registrerte også at talentfulle Arne Morten Kästel fra Molde, spilte solid og stødig mot Per Erik Hoem. Hoem kan på gode dager gjøre det vanskelig for de fleste, så dette var en fin seier for unggutten fra Molde.

Arrangementet var som vanlig prikkfritt. Den påfølgende lynsjakkturneringen var relativ jevn, men Thomas Bryn viste seg å være meget solid og hadde allerede vunnet før siste runde var kommet i gang. Karl W Strand burde snappet 2.plassen, men greide på forunderlig vis å rote bort et helpoeng mot undertegnede i siste lynrunde. Strand stod allerede fra begynnelsen helt overlegent da undertegnede bukket en sentrumsbonde. Med hvit i Aljekhin (1.e4 Sf6 2.e5, d4, f4) så er det viktig å ha tunga rett i munnen. Faller en bonde, faller flere, og stillingen var allerede vunnet for Strand. Men så er det dette med lynsjakk da.

Dermed var det Robin Hoem og Ola Mogstad som delte 2.plassen mens evigunge Strand fikk fjerdeplass, et halvt poeng bak. Vår eminente kasserer Roger Hojem presterte for øvrig å vinne både mot mesteren Bryn og Gausdalkonge Tor Wetle Hoem. Roger fikk 8 poeng og kapret 6 plassen.

Malvin Rolland vant med hvit mot Ole Henrik Dahlen
Foto: Roger Hojem

 

Omar Saleh (til venstre), Vegard Simensen og Per Erik Hoem (lengst fra kameraet).
Foto: Roger Hojem

 

Ola P Mogstad (fra venstre), Thomas Bryn, Anders Olsen og Kjell Tore Sandum.
Foto: Roger Hojem

 

Arne Morten Kästel vant med hvit mot Per Erik Hoem.
Foto: Roger Hojem

 


Teknisk ansvarlig