Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Bacalao med e4

Av Aage Georg Sivertsen
(2. mai 2008)

Per Hjulstad analyserer partiet mot Torger Strand.
Foto: Roger Hojem
Det var duket for mye bacalao, men også ganske mye sjakk hjemme hos undertegnede sist tirsdag. To ”gutter” på 60 og 70 ble behørig feiret med taler, sang og litt vin. Åge Olsen og Karl Wilhelm Strand så ut til å trives i godt selskap. 18 medlemmer var møtt opp for å feire ”guttene”. Jacob Gjengstø var nok den eldste, men vi hadde også våre faste fire yngre medlemmer på plass. Dessuten var både Pat og Tore Kallset innom!

Et ekstra påfunn kom fra broder Torger som utfordret hele klubben til et sjakkparti fra Spania. Som sagt så gjort: Torger mot resten! Men da Eilif gikk for 1.- e5, mente Karl at slaget allerede var tapt. Torger er ekspert på denne åpningen ...Etter et par timer skulle det vise seg at Karl selvsagt fikk rett. Vi gratulerer Torger med seieren. Spillet foregikk pr. telefon og på mail.

Mens de yngste fikk servert pizza og stakk ganske tidlig på kvelden, var det duket for en lynsjakkturnering for de eldre. Her var det ingen andre enn Karl som vant. Og andreplass? Vi teller ikke andreplasser i slike stunder, men bruker Bill Shanklys ord; "If you are first, you are first. If you are second, you are nothing."

10 spillere deltok. Eilif og Åge hang godt med, men begge ble for øvrig slått av Robin. Vi gratulerer like gjerne 70 åringen med seier og håper han vinner når han også runder 80!

Kvelden og natten var en hyggestund fra a til å. Det frister til gjentagelse og vi venter på nye jubilanter!

Per Hjulstad (fra venstre), Pat Schanzenbecher, Rune Edøy og Arne Olav Pedersen koser seg med bacalao.
Foto: Roger Hojem

 

Jacob Gjengstø (til venstre) og Karl W. Strand (æresmedlem) er klubbens to eldste medlemmer.
Foto: Roger Hojem

 

Per Erik Hoem, Tore Kallset, Rune Edøy (stående), Jacob Gjengstø, Eilif Odde og Pat Schanzenbecher (stående).
Foto: Roger Hojem

 

Karl W. Strand (fra venstre), Per Hjulstad, Åge Olsen, Robin Hoem, Pat Schanzenbecher og Tore Kallset spiller lynsjakk.
Foto: Roger Hojem

 


Teknisk ansvarlig