Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Tor Wetle Hoem vant KM

Av Aage Georg Sivertsen
(6. april 2008)

 

Kretsmesteren.
Foto: Roger Hojem

Tor Wetle Hoem fra Molde Sjakklubb ble kretsmester i helgas turnering i Kristiansund. Det var nok partiet mot Thomas Bryn som ble avgjørende. Wetle spilte litt utradisjonelt i en skarp spansk variant og vant allerede etter 17 trekk. Vi gratulerer den sympatiske og humørfylte Romsdalingen. Wetle er nå klar for Mesterklassen i NM. Karl Wilhelm Strand var tidlig ute og gratulerte Moldenseren og spurte om han også kunne ta 5 poeng i Mesterklassen i sommer. Wetle svarte, som vanlig lynkjapt, at det var 9 runder i NM!

Roger Hojem og Per Erik Hoem sørget for at KM i sjakk ble gjennomført på utmerket vis i Kristiansund. Det var 14 deltagere, hvor Molde stilte med den største troppen. I hovedsak var det ungdommer som deltok og arrangementet ble plettfritt gjennomført. Parallelt med KM arrangerte også klubben en barnesjakkturnering der Karl Wilhelm Strand var turneringsleder for ti kreative og muntre unger i alderen 8-14 år. Magnus Pedersen vant turneringen med 9 strake. Pedersen er en meget kreativ spiller som liker å angripe, og er en av ungdommene som er med på ekstra sjakktrening

Med 9 av 9 har Magnus god grunn til å smile.
Foto: Roger Hojem

Roger Hojem tok imot flere overnattingsgjester og overlot leiligheten til Moldes tropp; slik varmer i klubbens hjerter og som talentfulle Ingeborg Marie Nyland fra Molde sa; Det var da svært til gjestfrihet da! Per Erik var like gjestfri og tok imot Moldes ringrev, humørspreder og sjakkentusiast Tor Wetle Hoem. Til selve arrangementet hadde foreldrene til flere av guttene i Kristiansund Sjakklubb laget både boller og kaker. Undertegnede må si at sjokoladekaken var farlig god.

Sportslig sett var kvaliteten på deltakerne fra Kristiansund ikke god nok til at det kunne bli noen toppturnering. De aller beste fra Kristiansund deltok ikke. Dessverre var det ingen deltakere fra Ålesund. Men vi fikk likevel se mye god sjakk og det var imponerende å se hvordan ungdommene gikk raskt inne på analyserommet for å gå gjennom sine partier. Vi tror det er viktig at noen arrangerer KM og håper at deltakelsen kan øke for fremtiden.

Vi synes det var viktig å arrangere et slikt mesterskap og håper at KM i hurtigsjakk og lynsjakk også kan arrangeres til høsten. Hvis ikke Molde eller Ålesund melder seg på her, så vil vi også gjøre det. Dermed er alle spillere informerte om at det blir turnering og vi lover å komme tilbake med en dato så raskt som mulig. Dette for at deltakerantallet bør øke betraktelig. Vi ser frem til bykamp mot Molde 19. april og vi lover å stille med en bra tropp i Rosecupen.

Bilder fra KM.
 


Teknisk ansvarlig