Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Anders Olsen er klubbmester i lynsjakk

Av Roger Hojem
(8. juni 2008)

 

Anders Olsen tok et fullt fortjent klubbmesterskap i lynsjakk.
Foto: Roger Hojem
Det ble et vellykket og meget spennende klubbmesterskap i lynsjakk. Gledelig at hele 12 spillere stilte opp i det flotte sommerværet.

Anders Olsen ble suveren klubbmester i lynsjakk med 10.5 poeng av 11 mulige. Eilif Odde ble nummer to med 9.5 poeng, mens Robin Hoem ble nummer tre med 8.5 poeng. På de neste plassene fulgte Åge Olsen (7.5 poeng), Karl W. Strand (7 poeng), Aage Sivertsen (7 poeng) og Per Erik Hoem (5 poeng).

Anders Olsen tok et fullt fortjent klubbmesterskap i lynsjakk og var et helt poeng foran nummer to Eilif Odde. Dette var Olsen sitt første klubbmesterskap i lynsjakk, men garantert ikke det siste. Olsen spilte skarpt og solid og avga kun remis mot nummer to, Eilif Odde. Olsen hadde stort sett full kontroll, men var på tynn is mot Per Erik Hoem, men klarte å svindle Hoem i tidsnødsdrama.

Fjorårets mester, Eilif Odde, måtte i år ta til takke med andreplass. Odde sitt eneste tap kom mot Kar W. Strand, og med remis mot Anders Olsen klarte ikke Odde å forsvare klubbmesterskapet.

Robin Hoem har de siste årene utviklet seg til å bli en av de beste lynsjakkspillerne i klubben, men måtte denne gangen nøye seg med tredjeplassen. Hoem tapte for de to øverste på resultatlisa, og spilte remis mot Karl W. Strand. Det er så tøft i toppen at de innbyrdes oppgjørene blir avgjørende.

Åge Olsen startet turneringen med seks strake seirer, men fikk det litt tungt på slutten da han møtte de andre i tetstriden, og falt ned til fjerdeplass.

Karl W. Strand fulgte deretter på bedre kvalitet enn Aage Sivertsen. Strand hadde mange gode stillinger, men det ble en del stang ut for den gamle lynsjakkmesteren denne gangen.

Aage Sivertsen startet turneringen med fire strake tap, men etter en fantastisk sluttspurt med syv strake endte han opp på sjetteplass. Klubbens leder er kjent som en slow starter. Han startet også lynturneringen i forbindelse med bykampen i Batnfjordsøra med tre strake tap, og tok deretter ni poeng på de siste 10 rundene. Det ser ut som om det er ingenting å si på kondisjon til klubbens leder.

Per Erik Hoem har hatt stor framgang det siste året. Hoem spilte også til tider meget bra tirsdag, men fikk dårlig uttelling.

- Jeg velger å se bak resultatene og er fornøyd med at jeg fikk opp mange gode stillinger mot noen av de beste, selv om det ikke ga tellende resultater, sier Hoem. Det irriterer meg fortsatt litt at jeg ikke slo Anders Olsen, men mistet kontrollen når Olsen begynte å spille veldig fort i tidsnøden. Det er ikke tilfeldig at Anders vinner slike partier og tiden er en vesentlig del av lynsjakken, avslutter en meget sympatisk Hoem.

Vegard Simensen ble best av ungdommen med fire poeng. Den unge lovende Simensen har nok spilt bedre tidligere enn hva han gjorde tirsdag. Skal du hevde deg helt i toppen er du avhengig av å ha dagen. De neste oppgaver for Simensen er Rosecupen i Molde og NM i Tønsberg. Fortsetter Simensen framgangen og får undervisning av en stormester, skal han bli vanskelig å slå i årene framover.

Det tar tid å bli god i lynsjakk, og det er ikke tilfeldig at det er de samme som preger resultatlistene år etter år. Det ligger mye trening og rutine bak, og de beste har den beste oversikten og behersker den korte betenkningstiden best.

Vil også rette en stor takk til kretsdommer Karl W. Strand som nok en gang gjorde en utmerket jobb som turneringsleder.

Sjakklubben holder åpent hele juni, og håper å få avviklet de siste partiene i vårturneringen i hurtigsjakk i løpet av de nærmeste ukene.
Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig