Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Kulturkafé i gågata

Av Roger Hojem
(26. mai 2008)

 

Steinar Jacobsen, sjakkinteressert forfatter og kunstner med Kulturkafé i gågata.
Foto: Roger Hojem
Steinar Jacobsen har flyttet fra Bergen til Kristiansund og har startet opp Galleri Bok og Kulturkafé i Skolegata 12 (gågata). Jacobsen er både forfatter og kunstner. Nå holder han for tiden på med å skrive historien om eldre hus i Kristiansund, samt maler en del bilder fra byen. Artiklene blir publisert i Tidens Krav hver lørdag.

- Når jeg er ferdig med artiklene har jeg planer om å gi ut en bok om eldre hus i Kristiansund, sier Jacobsen.
 

Sjakk i gågata

Jacobsen har spilt en del sjakk og følger godt med på hva som foregår i sjakkveden.

- Jeg har alltid vært fascinert over sjakkspillet, selv om jeg aldri har vært en stor sjakkspiller. Sjakk er et tenkespill og en hobby som du kan holde på med hele livet, påpeker Jacobsen.

Jacobsen har nylig åpnet Galleri Bok og Kulturkafé i Skolegata 12. Han har ambisjoner om å skape mer liv i gågata og har tatt på seg ansvaret for å sette opp sjakkbrikkene når det er fint vær.

- Jeg tok kontakt med kommunen og de ble glad for at noen tok på seg ansvaret for å sette opp sjakkbrikkene. Dette har vist seg å være et positivt innslag i gågata og det er mange som benytter seg av tilbudet til å ta et slag sjakk, sier Jacobsen.

- Jeg har ambisjoner om i samarbeid med sjakklubben å arrangere en sjakkturnering utendørs i sommer. Jeg har både stoler og bord og et slikt arrangement er en fin måte å skape litt mer blest rundt sjakken, påpeker Jacobsen.

Hvis det er dårlig vær og du har lyst til å ta et slag sjakk er det bare til å ta turen innom Galleri Bok og Kulturkafé. Her står det oppstilt et sjakkbrett og alle er velkommen, uttaler sjakkentusiast Jacobsen.

Kristiansund Sjakklubb er takknemlig for at det finnes slike personer som Jacobsen som gløder for sjakken, og håper at flest mulig benytter seg av tilbudet.

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig