Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Ett steg framover

Av Roger Hojem
(15. juli 2008)

 

Vegard Simensen vokser stadig som sjakkspiller.
Foto: Roger Hojem
Årets NM i Tønsberg representerer et steg framover for Kristiansund Sjakklubb. Jeg er klar over at det er ingen grunn til å ta av, og at spillere fra Kristiansund har gjort atskillig sterkere prestasjoner tidligere. Til neste års NM i Bergen bør deltakelsen fra Kristiansund være betraktelig større og med systematisk arbeid og litt mer spilletrening, så kan det bli flere steg framover neste sommer.

Vegard Simensen leverte en prestasjon langt over det man kunne håpe på. 8.5 poeng i NM er sterkt uansett klasse. Håper at dette ga Vegard inspirasjon til videre satsing, og at han nå også begynner å studere åpningsteori. Vegard har nylig fått seg egen PC og med anskaffelse av den nyeste utgaven av Fritz, så vil nok Vegard fortsette framgangen. Sjakklubben vil selvsagt også være behjelpelig med å legge forholdene tilrette med blant annen en egen kveld i uka for talentene, samt samlingene med Axel. Den beste treningen er å dra ut å konkurrere.

Audun Hoem fikk 4 poeng i Kadett B, det var litt under hva jeg hadde forventet før NM. Audun fikk 3 poeng i samme klasse under NM i 2007, og jeg hadde håpet på over 50% score i år. 15-åringen Arne Morten Kästel fra Molde som de konkurrerer med om å være best i kretsen, og som hadde som mål å vinne Kadett B, måtte nøye seg med 5.5 poeng. Audun uttalte at han hadde blitt en bedre sjakkspiller under NM og at han hadde lært mye, samt at han nå hadde fått inspirasjon til å satse på sjakk. Det er vel det viktigste.

Tore Kallset leverte nok en sterk prestasjon i NM, og kjempet helt i toppen i klasse 2. 6 poeng holdt til 6 plass blant 56 deltakere.

Anders Olsen imponerte stort under NM i lynsjakk. Det er ingen tvil om at Anders holder et meget høyt nivå i lynsjakk. 4 poeng av 7 mulige holdt til 4 plass i nest øverste klasse. Bare det å komme til finalen er en meget sterk prestasjon, og dette var første gangen Anders kvalifiserte seg til finalen i klasse 1.

Aage Sivertsen fikk 3.5 poeng av 7 mulige i finalen i klasse 3 og ble nummer 5. Det er ikke så lett som enkelte tror å vinne de nederste klassene i NM i lynsjakk. Du møter spillere som nesten bare spiller lynsjakk og som er rasere på klokka. Jeg har selv vært i to finaler i samme klasse i NM, og har aldri vært i nærheten av å vinne. Tror jeg ble nummer 5 av 6 i finalen på hjemmebane i 2001.
Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig