Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Helgatur til Kongssetra

Oppdalrapport fra Aage Georg Sivertsen

Allerede i januar hadde undertegnede og Roger Hojem bestemt at vi skulle ha en sjakkhelg i Oppdal. Vi hadde tenkt å fortsette reisen til Stjørdal, og delta i turneringen som foregikk der, men fant fort ut at det ble for hektisk å være med på en sjakkturnering uten å booke inn på hotell. Derfor ble det fire sprudlende ungdommer som ble invitert sammen med en avgått – og en ny formann.

Vi ankom hytta fredags ettermiddag og etter at Vegard Simensen hadde hentet nok ved, fikk vi varmet opp hytta fra 10 til rundt 20 grader på en times tid. Deretter var det lynsjakkturnering med handicap. Her var vi i tvil om Vegards handicap, fordi han er i ferd med å bli like flink som både Roger og meg. Det underlige er at han blir litt bedre for hver uke som går, og denne helga fikk han vist at det ikke er så veldig lenge til de beste i klubben skal passe seg - i hvert fall i lynsjakk.

Gjemsel er obligatorisk i Kongssetra. Her viste det seg at Roy Andre Nilsen hadde problemer med å finne Roger både en og to ganger. Hytta har 11 rom samt hems, så det var ikke så helt lett og lete etter en avgått formann, siden det var mørkt som i graven.

Roger og Vegard avsluttet fredagskvelden med lynsjakk til langt ute i natta, mens vi andre tok køya ved midnatt. Morgenrapportene fortalte at Roger måtte vri hjernen for at 14 åringen ikke skulle vinne for meget.
 

Felles frokost og diverse oppgaver

Lørdagskvelden fikk guttene servert grøt etter god gammeldags Ingrid Espelid-oppskrift og de hadde selvsagt ikke trodd det var mulig at grøt kunne bli så god.

Både lørdag og søndag gikk med til sjakk-undervisning, der vi gjennomgikk både noen gode partier, samt at vi fulgte Magnus Carlsens vannvittige turnering – live. Dessuten så vi på noen åpninger - siden vi har fokus på åpningsteori for de yngste denne våren. Audun Hoem fikk vise sine talenter i åpningsteori, der han viser en fabelaktig hukommelse.

Vi hadde også en liten time med ren team-building hvor det ble pratet om hva som var viktig i livet og hva som skulle til for å lykkes. Ikke bare på sjakkbrettet, men gjerne utenom. I fjor, på samme tid, hadde KBK en vellykket helg i samme hytte. Denne gangen gjorde sjakk-klubben en liten reprise. Det er utrolig hvor trivelig det kan bli noen mil unna de faste pliktene!

Undertegnede fikk med seg Vegard i slalomløypa på lørdag, mens de andre hadde bestemt seg for å holde seg innendørs. Enten gikk tiden med til sjakk, eller så var det selvsagt internett som var den mest populære aktiviteten. Roy fremstod som internettspesialist med fokus på spill. Han var i ferd med å bygge en oljebase,(tror jeg), med alle de tusenvis av elementer som det kreves. Her fikk han god hjelp av Ole Henrik Dahlen og Audun. Det skal bli spennende å se hvor veien går videre for disse fire ungdommene. Humørsprederen Roy har en drøss av talenter. Vi venter på at de skal blomstre. Ole Henrik er roligheten selv, som er flink til veldig mye. Vi håper han ofrer seg litt ekstra for sjakken. Der er vi sikre på at han kan gjøre det meget godt.

Helga var sosial, sjakklig, munter og samlende. Vi hadde med fire eksemplariske ungdommer som har evner til mye mer enn å spille sjakk. Undertegnede tror at en og annen Oppdaltur forsterker det gode miljøet som har preget klubben i mange år. Neste gang kan det være de yngste eller de eldste som inntar setra.

Flere bilder fra turen.
 


Teknisk ansvarlig