Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Rosecupen

Av Roger Hojem
(11. juni 2008)

 

Audun Hoem har flere strenger å spille på. 15 åringen er både en talent­full sjakk­spiller og en lovende gitarist.
Foto: Roger Hojem
Kristiansund Sjakklubb stiller med en ung tropp i årets Rosecup, som arrangeres i Molde førstkommende helg.

Molde Sjakklubb arrangerte i en årrekke Rosecupen, som ofte var avslutningen på en lang NGP sesong og siste turnering før Landsturneringen. Turneringen hadde tradisjon for å ha god deltakelse og mange sterke spillere tok ofte turen til Molde for å prøve å kapre verdifulle NGP poeng.

De siste årene har ikke turneringen blitt arrangert like ofte, pga dårlig deltakelse. Molde Sjakklubb gjør i år et nytt forsøk på å arrangere den tradisjonsrike turneringen og håper på god deltakelse. Det er viktig for Møre og Romsdal Sjakkrets at det arrangeres turneringer i kretsen, og at vi klarer å øke aktiviteten.

Kristiansund Sjakklubb er positive til at Molde i år arrangerer turneringen og håper at turneringen blir en suksess og et årlig arrangement. Kristiansund stiller med en del ungdommer i tillegg til undertegnede i turneringen. Selvsagt hadde det vært gledelig om vi kunne ha stilt en større og sterkere tropp, men vi får satse på å komme enda sterkere tilbake neste år.

Viktig spilletrening

Skal de unge talentene bli gode i sjakk, så må de ut å konkurrere. Det nytter ikke bare å spille på klubbkveldene. Det gror godt i Kristiansund Sjakklubb om dagen, og det er mange barn og unge som spiller sjakk. Sist uke startet det opp en barneturnering med 24 spillere på Innlandet barneskole i Kristiansund. Sjakklubben har store ambisjoner når det gjelder skolesjakk og rekruttering av unge talenter til høsten.

Neste trekk nå er å prøve å ta vare på de talentene som er i klubben og prøve å heve det sportslige nivået. Rosecupen er en flott anledning for å måle krefter både mot etablerte og andre talentfulle ungdommer. De unge spillerne fra Kristiansund har liten spilletrening når det gjelder langsjakk. Dette fikk vi bekreftet i KM individuelt tidligere i vår da det ble gjort mye rart, men dette vil nok rette på seg med mer spilletrening.

Sosialt

Selvsagt er det sjakken som er det viktigste, men det er også viktig å ta vare på det sosiale miljøet. Vi kommer til å overnatte i Molde, og satser på å få til noen sosiale aktiviteter lørdagskveld. De unge sjakkspillerne fra Kristiansund er en sammensveiset gjeng, som også henger en del sammen på fritiden. Skal du bygge opp en ungdomsgruppe er det viktig å ha et sosialt opplegg og bygge stein på stein.

Spillerne fra Kristiansund skal fortløpende legge inn sine partier fra Rosecupen i ChessBase. Etter turneringen vil vi analysere alle partiene på sjakkundervisningen hjemme hos Aage på onsdagskveldene. Når det sportslige nivået økes og resultatene kommer, vil det også bli artigere å reise rundt å konkurrere.

Jeg kommer til å legge ut en fyldig rapport med resultater og bilder en av de nærmeste dagene etter at turneringen er over.

Sjakklig hilsen
Roger

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig