Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Massemønstring på Rensvik barneskole

Av Roger Hojem
(16. november 2008)

 

Her gjøres det virkelig gode trekk, og det er i alle fall ikke noe å si på konsentrasjonen.
Foto: Roger Hojem
Hele 45 spillere stilte opp da Rensvik barneskole arrangerte skolemesterskapet i sjakk forrige uke. Sjakk er i skuddet som aldri før og lever godt på Magnus Carlsen-bølgen. Totalt spiller over 300 elever organisert sjakk rundt om på 9 barneskoler i Kristiansund.

Rensvik barneskole hadde aktivitetsuke sist uke og elevene kunne velge mellom bordtennis, bryting og sjakk. Alle elevene måtte gjennom alle tre aktivitetene og deretter velge en av idrettene som de ønsket fordypning i. Det var ingen tvil om at sjakk var den mest populære aktiviteten og skolen måtte avise elever som hadde sjakk som førstevalg. Hadde de hatt større kapasitet, ville nok over 70 elever ha deltatt i skolemesterskapet. Turneringen på Rensvik er den turneringen med høyest deltakerantall på flere år i fylket.

Mandag besøkte undertegnede og Axel skolen og underviste 24 elever som hadde valgt sjakk som fordypning. Det var stor stas av å få besøk av en sjakkmester fra Sverige.

Torsdag hadde skolen satt av hele dagen til å kåre en skolemester i sjakk, og det skulle avgjøres hvilke tre elever som skulle få representere Rensvik barneskole i selve finalen. Skolen hadde gjort sitt ytterste for at det skulle bli et vellykket arrangement. Lokal-TV var også tilstede for å dekke turneringen, og det var stor publikumsoppslutning. Dette var en flott mulighet til å markedsføre sjakken og Kristiansund Sjakklubb. Gledelig at mange jenter stilte opp og at flere av de hevdet seg godt.

Elevene oppførte seg eksemplarisk og det var nesten helt stille i lokalet når turneringen pågikk. Det ble spilt tre runder Monrad, og følgende fire spillere fikk tre poeng: Øystein Halse, Konrad Gallefoss, Knut Kofoed og Karl Hendens. Disse gikk dermed videre til finalen hvor det skulle kåres én vinner.

Konrad Jensen Gallefoss ble mester. Skolen arrangerte en flott finale som de andre elevene kunne følge live. Rektor orienterte om at det har tatt helt av med sjakk på skolen, og at turneringen var en stor suksess. De hadde kjøpt inn flotte premier til de beste og gjorde ekstra stas på "medaljevinnerne". Det er ingen tvil om at det henger høyt å kunne smykke seg med tittelen skolemester.

Det var en stor glede å være tilstede under aktivitetsuken og se så stor idrettsglede og engasjement. Rensvik barneskole ønsker nå å gå til anskaffelse av flere sjakkbrett som skal fordeles utover i klassene. De har allerede installert sjakkprogrammet ChessMaster på 7-8 maskiner, og det var til tider kø ved PC-ene. Flere av elevene ønsker å starte på sjakkskolen i januar, så nå gjenstår det å se om det dukker opp en ny Magnus Carlsen eller Vegard Siemensen! Jeg besøker gjerne Rensvik barneskole flere ganger for å undervise unge sjakktalenter. Det kommer garantert til å bli flere sjakkturneringer fremover!
Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig