Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Robin Hoem vinner av hurtigsjakkserien sammenlagt

Av Roger Hojem
(19. november 2008)

 

Robin Hoem er klubbens hurtigste spiller.
Foto: Roger Hojem
Klubbens leder Aage Sivertsen startet kvelden med å holde et lite miniseminar om Alekhins Forsvar. Han tok for seg en utvalgt variant, og orienterte om forskjellige ideer og strategier. Dette var et meget bra initiativ, og helt sikkert lærerikt. Jeg kunne godt tenkt meg at man kunne ha satt av lengre tid, eventuelt en egen kveld hvor man går mer i dybden i forskjellige åpninger og temaer. Ikke at man skal pugge teori, men heller prøve å få en forståelse for ideene bak åpningene. For eksempel Åge og Anders Olsen kunne holdt et foredrag om dragen og Karl W om fransk.

Det ble ny deltakerrekord på tirsdag da femte turnering i hurtigsjakkserien ble avviklet. Hele 16 spillere deltok. Årets hurtigsjakkserie har vært en stor suksess, og styret har bestemt at det også vil bli samme turneringsform til våren.

Robin Hoem gikk til topps med imponerende 4.5 poeng av 5 mulige. Han avga kun et halvpoeng (en stormesterremis) mot nummer to, Anders Olsen. Hoem tok sin tredje seier i hurtigsjakkserien og sikret seg dermed også seieren sammenlagt. Man kan stryke de to dårligste resultatene. Det vi si at kun 4 av 6 hurtigsjakkturneringer blir tellende. Hoem kan få minimum 37 poeng, mens Eilif som er hans nærmeste utfordrer kan få maksimalt 35 poeng om han vinner siste turnering. Robin Hoem ble også fylkesmester i hurtigsjakk tidligere i høst, så det er ingen tvil om at Hoem behersker hurtigsjakk. Vi gratulerer Robin med en overbevisende og fortjent seier sammenlagt.

Onsdag 26. november møtes Kristiansund 1 og Kristiansund 2 til seriesjakk. Det er pr. dags dato ikke helt avklart hvem som kommer til å spille på de respektive lag.

Årets klubbmester Vegard Simensen deltar i helgen i NM for ungdom i Tromsø. Vegard stiller i 15-16-årsklassen. Det skal bli spennende å se hvordan den unge kristiansunderen gjør det mot de beste i landet i sin aldersklasse.

Styret har bestemt at årets høstmesterskap i lynsjakk vil bli lagt til romjulsjakken tirsdag 30. desember.

Avslutningsvis kan det nevnes at Aage og Roger representerte sjakklubben på et flott seminar som Gjensidige arrangerte i Caroline kinosenter på onsdag. Sjakklubben fikk tildelt gavemidler fra Gjensidigefondet, og brukte anledningen til å utveksle erfaringer og å bygge nettverk med andre lag og foreninger.
 
Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig