Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Saltnes med et glimrende comeback

Av Roger Hojem
(10. september 2008)

 

Eilif Odde og Trond Harald Saltnes.
Foto: Roger Hojem
Trond Harald Saltnes var sett på som et stort sjakktalent. Han startet på sjakkskolen i Kristiansund Sjakklubb sammen med blant andre Brede A Kvisvik tidlig på 90 tallet. Saltnes bemerket seg tidlig med at han hadde god sjakkforståelse og var spådd en lysende karriere. Saltnes var også et stort musikktalent og kom til et punkt hvor han måtte velge mellom musikk og sjakk. Dessverre for sjakken så valgte han å satse på musikken. Flere hevder at Trond Harald var et like stort sjakktalent som Brede.

Saltnes forlot byen for å ta videre utdanning innenfor musikken, men har nå flyttet tilbake til fast jobb i Kristiansund. Trond Harald har spilt en del lynsjakk på internett, samt en del kafésjakk.

Saltnes stakk innom klubben tirsdag og vant lynsjakkturneringen med 7 strake seirer. Saltnes er en offensiv spiller med gode kreative ferdigheter. Det er ingen tvil om at det bor mye sjakk i Kristiansunds svar på Mozart.

Det som er spesielt gledelig er at Saltnes nå er ferdig med studier og at jobbsituasjonen tillater det å delta på klubbkveldene. Saltnes sitt comeback var en glimrende start på høstsesongen.

- Jeg kommer til å delta fast på klubbkveldene i høst og vil også delta i klubbturneringer, sier Saltnes.

Langsjakk

Styret har bestemt at vi kommer til å arrangere et klubbmesterskap i langsjakk i høst. Det er flere som har meldt sin interesse og vi satser på å komme i gang i løpet av september. Det kommer også til å bli arrangert hurtigsjakkturneringer i høst. Vi håper å få til et variert og attraktivt tilbud, slik at flest mulig stikker innom klubbkveldene på tirsdag.

Sjakkskolen startet opp tirsdag

Åtte unge sjakktalenter møtte opp når sjakkskolen hadde sin første spillekveld etter sommerferien. Vi satser på å ha en stamme på 14-16 barn i alderen 10-15 år. De kommer klokken 18 og vi holder på med undervisningen til klokken 19.15.

Sjakk hjemme hos Aage på onsdager

Aage Sivertsen vil også i høst undervise noen av de unge talentene hjemme hos seg. Gledelig er det at Anders Olsen og Robin Hoem har deltatt som instruktører på de siste kveldene hjemme hos Aage. Dette setter de yngste og også vi etablerte stor pris på, og det er både lærerikt og ikke minst motiverende.

Skolesjakk på samtlige skoler i Kristiansund

Sjakklubben har kjøpt inn 100 sjakkbrett som vi har tenkt å fordele utover på samtlige skoler i Kristiansund. Klubbens leder Aage Sivertsen er primus motor for skolesjakken og har planer om å sette i gang turneringer på samtlige skoler og en finale mellom de beste til slutt. Det vil komme en større sak om dette i TK lørdag. Vi kan trygt si at det kommer til å bli sjakkfeber i Kristiansund i høst.

SpareBanken1 Nordvest Grand Prix

Vi begynner nå å få de fleste brikker på plass og ser fram til noen hyggelige sjakkdager i Kristiansund. Rune Edøy har nok en gang gjort en utmerket jobb med å skaffe sponsorer. Det har også begynt å komme inn noen påmeldinger både fra Molde, Ålesund, Kristiansund og Oslo.

Axel kommer i oktober

Vår nye sjakklærer Axel Smith kommer etter planen til Kristiansund rundt 12. oktober og blir her en hel uke. Vi vil komme tilbake med mer informasjon senere.

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig