Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Flott 17. mai feiring

Av Roger Hojem
(20. mai 2008)

 

Aage hadde et bra tak på ungdommene, til tross for dronning i forgave. Fra venstre: Mathias Dahl Lilleng, Aage Sivertsen og Ole Martin Mundal.
Foto: Roger Hojem
Kristiansund Sjakklubb hadde egen stand i gågata 17. mai. Her var det mulighet til å spille både med de store brikkene, eller spille lynsjakk. Dette viste seg å være et meget populært tiltak og det var til tider kø for å ta et slag sjakk. Dette var en flott anledning for å markedsføre sjakken på, og selv værgudene var med oss på nasjonaldagen.

Klubbens leder Aage Georg Sivertsen utfordret feststemte kristiansundere på storbrettet med de store sjakkbrikkene. Sivertsen ga utfordrerne dronning i forgave og de som klarte å slå klubbens leder skulle få en liten pengepremie. Ingen klarte å slå sjakkmesteren.

Mathias Dahl Lilleng og Ole Martin Mundal var to av ungdommene som utfordret Sivertsen. De spilte på lag, men selv med dronning i forgave ble de satt sjakkmatt etter kun 7 trekk.

Elin Marit Ødegaard som tidligere var lærer ved Dahle barneskole har holdt sjakkurs i en årerekke ved skolen. Ødegaard som opprinelig kommer fra Østlandet er vokst opp med skolesjakk i Oslo. Når hun flyttet til Kristiansund ville hun overføre ideene med skolesjakk til Kristiansund.

- Vi arrangerte fast skolemesterskap i sjakk ved Dahle barneskole. Den som vant turneringen fikk som premie å spille mot sønnen min Trond Andersen (tidligere landslagsspiller i fotball), sier Ødegaard. Det spilles sjakk på de fleste skoler og her har sjakklubben en unik mulighet, avslutter en meget engasjert Ødegaard.

Den tidligere læreren brenner fortsatt for skolesjakk og vil være en sentral brikke når vi starter opp med skolesjakk på samtlige skoler i Kristiansund til høsten.

Ødegaard utfordret klubbens leder i et slag sjakk med storbrikkene, men nektet å spille med dronning i forgave. Ødegaard spilte meget bra, men til slutt måtte hun melde pass.

Publikum ble meget imponert over sjakkferdighetene til Vegard Simensen og Malvin Rolland når de spilte lynsjakk.

Steinar Jacobsen har åpnet Galleri Bok og Kulturkafé i Skolegata 12. Jacobsen har spilt en del sjakk og er veldig fascinert over spillet. Jacobsen har tatt på seg ansvaret for å sette opp storbrikkene i gågata når det er fint vær. Er det dårlig vær kan sjakkspillere trekke innendørs for å ta et slag sjakk. For det står nemlig oppstilt brett og brikker inne på Galleri Bok og Kulturkafé.

- Jeg har lyst til å skape mer liv i gågata, og sjakkspillere er hjertelig velkommen, sier Steinar Jacobsen. Jeg har planer om å arrangere en egen sjakkturnering utendørs i sommer, avslutter Jacobsen som har mange ideer om hvordan man kan markedsføre sjakken.

Vi kommer tilbake senere med en egen artikkel om Steinar Jacobsen og Kreativt samhold.

Steinar Jacobsen, Kreativt samhold.
Foto: Roger Hojem

 

Mathias Dahl Lilleng, Aage Sivertsen og Ole Martin Mundal nyter finværet på 17. mai.
Foto: Roger Hojem

 

Ildsjeler som brenner for sjakk. Aage Sivertsen og Elin Marit Ødegaard.
Foto: Roger Hojem

 

Vegard Simensen og Malvin Rolland imponerte publikum med sterkt spill i lynsjakk.
Foto: Roger Hojem
Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig