Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Spanskaften i sjakklubben på tirsdag

Av Roger Hojem

Roy Andre Nilsen er en av mange unge lovende sjakkspillere i Kristiansund. Tirsdag skal han teste sine kunnskaper i spansk åpning.
Foto: Roger Hojem

Tematurnering

Tirsdag arrangeres det tematurnering i spansk åpning. Vi starter klokken 20 og det vil bli spilt fire runder monrad med 15 minutters betenkningstid pr. spiller. Følgende trekk er forhåndsbestemt: 1.e4 e5 2. Sf3 Sc6 3.Lb5 a6, deretter står spillerne fritt til hvilken fortsettelse de velger.

Aage Sivertsen har fått hovedansvaret for tirsdagens tematurnering. Sekvensen starter med at Aage forteller litt om ideene om åpningen og håper på å få en del innspill fra de andre spillerne. Hensikten med tematurneringen er å få litt bedre kjennskap om ideer og planer for både hvit og svart og hva som kjennetegner spansk åpning. Robin Hoem har vunnet de to foregående tematurneringene i henholdsvis russisk og fransk åpning.

Sjakkskole

Tirsdagen starter med sjakkskole for de yngste fra kl 18-19.15. Som et ledd i forberedelsene til kveldens tematurnering kommer vi til å se på noen spanske partier og hva som kjennetegner spansk åpning. Dette blir siste sjakkveld for de yngste før påske. De starter opp igjen tirsdag 25. mars. Neste oppgave for elevene blir en stor barneturnering som vi arrangerer lørdag 5. april parallelt med KM individuelt. Vi vil komme tilbake med mer informasjon senere.

Påskelyn tirsdag 18. mars?

Vi kommer til å høre om det er interesse for å arrangere en påskelyn tirsdagen før påske. Hvis det er interesse kommer vi til å arrangere en lynsjakkturnering med klassevis premiering.

Hurtigsjakk utover våren

Etter signaler fra klubbens medlemmer på årsmøte og i etterkant, er det interesse for å spille hurtigsjakk utover våren. Flere ønsker at vi gjentar suksessen fra tidligere år, at vi spiller berger med alle i en gruppe og klassevis premiering. Fordelen med en slik turnering er at flere kan delta og du er ikke avhengig av å kunne møte på hver spillekveld. En slik turneringsform setter heller ingen begrensninger på at vi kan arrangere andre turneringer parallelt. Styret er selvsagt positiv til dette og vil ta imot påmeldinger fortløpende, men turneringen starter ikke opp før etter påske.

 


Teknisk ansvarlig