Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Klubbmesterskapet er i gang!

Av Aage Georg Sivertsen
(18. september 2008)

 

Pat viste nok en gang at han er en solid sjakkspiller.
Foto: Roger Hojem
Tirsdagen var første kveld på en lang sjakkhøst. 26 medlemmer var innom lokalet og spilte sjakk. Stor stjerne til Roger som holder kurs for barna! Hva skulle vi gjort uten Roger? Hvem andre ville tatt seg av den jobben?

Vi har også en matnyttig onsdagskveld hjemme hos undertegnede som er blitt obligatorisk. I går analyserte vi partiet til Vegard og Malvin – i halvannen time. Det er garantert lærerikt for ungguttene å analysere partier. Vi har med oss Robin Hoem - og Anders Olsen er også med ganske ofte – hvilket gjør både dem og guttene bedre. Det er ingen tvil om at man blir god av å lære bort sjakk. Bare spør Simen Agdestein! Han hevder at hovedårsaken til at han har opprettholdt en så høy standard, nettopp ligger i tiden han bruker å lære opp andre.

Roma ble ikke bygd på en høst og det blir heller ikke sjakklubben. Men fra å være ganske få, er vi nå endelig blitt en liten stamme som jeg tror kommer hver tirsdag. Nivået er fortsatt ikke så høyt, men ungguttene blir litt bedre for hvert halvår og det tar tid å bli en god sjakkspiller! Klubben har vært stor – ganske så mye større enn i dag og ganske så mye bedre, men tiden var nå moden for å få tak i flere talenter og ingen skal si at vi ikke gjør et godt forsøk på akkurat det.

Skolesjakken er straks i gang. Alle barneskolene er positive og snart har vi minst 150 elever på 9 barneskoler som spiller sjakk i en egen høstturnering! Vi har kjøpt inn 100 brett og brikker og kjøper gjerne inn 100 til. Takket være Surnadal Sparebank så kan vi gi ut ganske mange av dem til skoler som vil bruke dem. Jeg gleder meg veldig til å se responsen på skolesjakken og jeg er skråsikker på at det finnes talenter der ute.

Første høstkveld ga forventede resultater, bortsett fra at Pat tok poeng fra Robin. Robin kom veldig godt ut av åpningen, og stod godt veldig lenge. Det er nesten rart at Pat overlevde slik stillingen var etter at åpningen var unnagjort. Men Pat er seig som klister og alle vet at han ikke gir seg før siste gong gong. Det gjorde han heller ikke denne gangen. Når det nærmet seg sluttspill stod han faktisk best og burde muligens vunnet, men her var han litt for forsiktig og Robin fikk inn en evig sjakk. Mot en såpass god spiller som Robin, så var det kanskje ikke så dumt å invitere til remis. Selv om både computeren og analyser ga Pat en fordel, så skal det spilles. Det skal bli spennende å følge begge spillerne videre i turneringen.

Neste tirsdag går det mot hurtigsjakk. Vi spiller i hele høst hurtigsjakk hver andre tirsdag, og den som blir best av fem runder blir hurtigsjakkmester. Det betyr at man trenger ikke være med hver gang det er hurtigsjakk for å vinne. Det er meget mulig vi spiller hurtigsjakk 7-8 ganger før jul, men at man kan stryke de 2-3 dårligste resultatene. Det spilles 2x15 minutter og vi prøver å ha en liten tematurnering hver gang, slik at vi får litt teoriundervisning i tilegg.

Det spilles monrad i fem runder. Oppmøte er 19.30 hvor første 20 minutter går med til informasjon om en utvalgt åpning. Det betyr at guttene som bor på Frei skal rekke 11 bussen hjem. De som har utsatte partier får ikke være med på hurtigsjakken hvis ikke partiene spilles privat.

Velkommen til hurtigsjakk kommende tirsdag!
Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig