Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Stor aktivitet i klubben

Av Roger Hojem
(12. oktober 2008)

 

Robin Hoem, Per Erik Hoem, Aage Sivertsen og Axel Smith studerer en instruktiv sjakkstilling.
Foto: Roger Hojem
Selv om det har vært høstferie og flere var bortreist, var det bra oppmøte i klubben sist tirsdag. 16 voksne spillere var innom, og det ble spilt hurtigsjakk, lynsjakk og utsatte partier i klubbmesterskapet.

Tor Wetle inspirert av Polgar

Tor Wetle Hoem hadde forberedt seg godt før det utsatte partiet med hvit mot Åge Olsen. Tor Wetle og Mats Henøen hadde studert den nye DVD-en til Susan Polgar, hvor hun tar for seg "The Colle - Zukertort System". Tor Wetle fikk godt betalt for sine forberedelser og fikk opp akkurat den stillingen han ønsket. Moldenseren peiset trekkene ut a tempo og hadde kun brukt 5 minutter på de 12 første trekkene.

- Jeg er meget godt fornøyd med forberedelsene, og må rette en stor takk til sekundant Mats Henøen, sier Hoem. - Vi satt hjemme hos Mats som har et stort utvalg av sjakklitteratur og studerte Susan Polgar sin nyeste DVD.

- Åpningen var et bevisst valg mot Åge Olsen - en farlig angrepspiller som jeg har stor respekt for. Jeg har dårlig score mot Olsen og prøvde å finne en solid åpning.

- Jeg fikk opp akkurat en identisk stilling etter 12 trekk, som Susan Polgar analyserte på sin DVD "Learn the Opening the Easy Way". Det var en helt jevn stilling med taktiske muligheter for begge. Åge fant ikke den beste fortsettelsen og gjorde en stygg feil som medførte at han kom offiser under.

- Det var godt å vinne mot Åge, som jeg alltid har hatt problemer mot, men det var litt synd for partiet at han bukket offiser. Det er ikke dagligdags at en så god spiller som Åge bukker, avslutter Hoem.

Roger Hojem vant det andre utsatt partiet med hvit mot Malvin Rolland.

Vi vil legge ut rundeoppsettet for tredje runde straks det siste utsatt partiet mellom Ole Henrik og Roy er avviklet. Tredje runde i klubbmesterskapet avvikles førstkommende tirsdag. De som ikke kan komme er selv pliktig til å melde forfall til turneringsleder (Roger Hojem) og motstander innen kl. 12 (helst dagen i forveien). Den som melder forfall er selv ansvarlig for å få avviklet partiet innen 14 dager før neste runde.

Robin har tatt et nytt steg framover

Robin Hoem vant hurtigsjakkturneringen sist tirsdag med 4.5 poeng av 5 mulige. Det var 7 deltakere. Robin har spilt meget godt i det siste og vinner stadig flere av de interne turneringene i klubben. Han vant tidligere i høst KM i hurtigsjakk. Robin studerer en del sjakk om dagen og er fast innslag på spillekveldene og hjemme hos Aage på onsdagene. Den siste uken har han deltatt på sjakkundervisningen til Axel Smith, og er meget inspirert av den svenske sjakklæreren sitt treningsopplegg. Hoem har hatt stor framgang i høst, og selv om ikke ratingen tilsier det er det ingen tvil om at han er blant de aller beste sjakkspillerne i Kristiansund. Nå gjenstår det bare for Robin å delta i turneringer og få litt fart på ratingen. Robin Hoem skal sammen med en del andre fra Kristiansund delta i en stor turnering i Spania i november. Kanskje får han sitt store gjennombrudd her og henter enda mer inspirasjon til å satse på sjakken. Det skal bli spennende å følge utviklingen videre og jeg tror det er bare et tidsspørsmål før det store gjennombruddet kommer.

Sjakkleksjoner med Axel

Vår svenske sjakklærer Axel Smith er på plass i Kristiansund. Han kom sist onsdag og blir i byen til neste onsdag. Han holder sjakkleksjoner hver kveld fra kl. 18-21 hjemme hos Aage på Innlandet. Axel kommer i klubben tirsdag og vil undervise elevene ved Innlandet barneskole i sjakk mandag og tirsdag i neste uke.

Han har satt opp 10 moduler som han skal gå gjennom. Modulene omfatter blant annet hvordan man skal trene sjakk, tenke, åpninger, sluttspill, psykologi etc. Dette er samme modell som de har hatt stor suksess med i Sverige. Han går gjennom konkrete partier, setter opp stillinger og utfordrer oss til å komme med forslag på trekk, hvordan vi vurderer stillingen og hvordan vi tenker. Axel jobber med sjakk på heltid i Sverige og er meget godt forberedt til foredragene. Sjakkleksjonene er meget lærerike, og ikke minst inspirerende. Vi har vært rundt 6 stykker på hver forelesning. Følgende har deltatt på en eller flere av forelesningene: Aage, Per Erik, Anders, Robin, Roger, Kjell Tore, Tor Wetle og Mats.

Fredag etter sjakkleksjonen dro noen til Oppdal for å kombinere sjakk og sosialt samvær.

To lag i seriesjakken

Kristiansund stiller to lag i årets seriesjakk. Det vil også i år bli egen Møre-avdeling, hvor vinneren møter vinneren fra Trønderlag-avdelingen. I tillegg til Kristiansund stiller Molde og Ålesund med ett lag hver.

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig