Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Saltnes imponerer i klubbmesterskapet

Av Roger Hojem
(2. november 2008)

 

Geir Ove Olsen, her i aksjon mot Karl W, er den siste tilveksten i sjakklubben.
Foto: Roger Hojem
Trond Harald Saltnes stod for den største overraskelsen tirsdag da han slo Tor Wetle Hoem med sort i fjerde runde i årets klubbmesterskap. Saltnes var et stort sjakktalent tidlig på 90 tallet, men valgte å prioritere musikk og studier framfor sjakken. Saltnes har nå flyttet hjem til Kristiansund og har tatt opp sjakken igjen. Trond Harald har tre poeng etter fire runder, og det eneste tapet kom i andre runde i et spennende parti mot Tore Kallset, hvor han overså at han kunne ha vunnet offiser.

Per Erik Hoem og Åge Olsen vant med de hvite brikkene mot henholdsvis Rune Edøy og Pat Schanzenbecher, mens partiet mellom Robin Hoem og Roger Hojem endte remis.

Stadig flere gamle medlemmer kommer innom på klubbkveldene. Dette er selvsagt gledelig og oppmøtet på spillekveldene har vært meget bra i høst. Vi har i hele høst hatt et snitt på over 30 sjakkspillere med smått og stort på spillekveldene. Geir Ove Olsen er den siste tilveksten. Olsen har de siste årene bodd i Trondheim, men har nå flyttet hjem og har planer om å besøke sjakklubben så ofte han har mulighet. Han var en beryktet angrepspiller og var ikke redd for å spille gambiter. Olsen gikk under klengenavnet f4. Han bare måtte spille bonden fram til f4 med hvit, selv om Karl W og Eilif prøvde å forklare at det ikke alltid er godt å spille dette bondetrekket.

- Jeg har ikke spilt sjakk på flere år, men synes fortsatt at det er gøy å spille sjakk. Jeg foretrekker lengst mulig betenkningstid, slik at jeg får tid til å prøve å få til mest mulig gruffs til motstanderen.

- Miljøet i sjakklubben er bare helt enestående, og det er den samme humoren som for tyver år siden. Du føler deg alltid velkommen, og blir alltid møtt med et glimt i øyet, sier Olsen

- Jeg husker tilbake til 80-tallet hvor morsomt det var å se på partiene til Magnus Aanstad og Svein Otto Solem. De spilte skikkelig angrepsjakk og var ikke redd for å ofre materiell for angrep.

- Et av problemene mine er tålmodighet, påpeker Olsen. Hvor mange ganger har ikke jeg fått opp en bra stilling, og i stedet for å ta det litt med ro, så har jeg overspilt stillingen. Karl W Strand har vel et poeng i at det er bra å angripe, men kontrollert, sier Olsen og drar på smilebåndet.

Turneringslederen vil også benytte anledningen til å gi ros til deltakerne i klubbmesterskapet for at de er pliktoppfyllende og melder forfall hvis de ikke har mulighet til å spille. Det beste eksemplet på at man føler ansvar for å møte opp på spillekveldene var sist onsdag. Per Hjulstad ringte meg og beklaget at han ikke kunne komme på de to neste spillekveldene pga at han skulle på ferie til Gran Canaria. Per har vært fast innslag på spillekveldene i høst og har fått bevist i hurtigsjakkturneringen at han fortsatt kan spille god sjakk.

- Det er dagsformen som avgjør. Jeg synes fortsatt at det er artig å spille sjakk selv om jeg ikke har noen ambisjoner. Det er gledelig at det er så mange som er til stede på klubbkveldene, sier Hjulstad, og vil benytte anledningen til å rose det gode miljøet som har preget sjakklubben.

Vi ønsker Per god tur til Gran Canaria.

På tirsdag er det først sjakkskole med runde i B-klassen, deretter er det utsattpartier og 4. turnering i hurtigsjakkserien. Axel vil også delta i hurtigsjakkturneringen. På hovedsiden finner du mer informasjon om sjakkleksjonene og opplegget rundt Axel, som blir i Kristiansund en hel uke.
Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig