Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Kristiansund 1 – Kristiansund 2  5-0

Av Roger Hojem
(28. november 2008)

 

Tidlig i kampen, mens det fortsatt var spenning om utfallet. (Andrelaget til venstre.)
Foto: Roger Hojem
Førstelaget hadde små problemer med å slå andrelaget 5-0 i første runde i Midtnorgeserien. Førstelaget som har ambisjoner å vinne avdelingen var klare favoritter på samtlige bord, og alt annet enn en storseier ville ha vært en overraskelse. Kristiansund 1 stilte med et redusert lag til denne matchen da verken Axel Smith, Brede A. Kvisvik eller Kjell Tore Sandum kunne stille. Det fikk også store konsekvenser for andrelaget da de beste spillerne på andrelaget ble flyttet opp på førstelaget. Dermed måtte andrelaget fylle på med kadettspillere og stilte et meget ungt og urutinert lag. Siden flere av spillerne som i utgangspunktet var tiltenkt å spille på andrelaget spilte på førstelaget, så vil de få en kamp karantene og kan ikke spille på andrelaget i neste runde. En av hensiktene med å stille andrelag er at unge spillere skal få sjansen til å skaffe seg erfaring, så får resultatene komme i andre rekke.

Kristiansund 1 – Kristiansund 2 (PGN)
Anders Olsen – Vegard Simensen (H) 1-0
Eilif Odde (H) – Aage Sivertsen 1-0
Robin Hoem – Audun Hoem (H) 1-0
Karl W. Strand (H) – Trond Harald Saltnes 1-0
Åge Olsen – Paulius Cigriejus (H) 1-0
 

Høyt nivå i NM for ungdom

Vegard Simensen (15) gjorde det omtrent som forventet med 3.5 poeng av 7 mulige i 15-16-årsklassen under NM for ungdom i Tromsø. Vegard kom på 14. plass blant 23 deltakere. Det var høyt nivå i toppen og det er unge lovende spillere som er kraftig på vei framover. Fem spillere hadde en rating over 2000, og ratingsnittet i klassen var på 1435. Med 50 % score fikk Vegard en ratingprestasjon på 1385. Selv om det ikke ble noen topplassering denne gangen, så var det en viktig erfaring å ta med seg. Det er viktig for den unge kristiansunderen å få måle krefter mot de beste i landet i sin aldersklasse. Vegard vant kadett B suverent med 8.5 poeng under NM i Tønsberg sist sommer, men det er en helt annen verden når du møter de beste fra kadett A. Vegard skal delta i kadett A under NM i Bergen i sommer, og helgens turnering var en viktig erfaring å ta med seg. Kristiansunderen kan også stille i 15-16-årsklassen under NM for ungdom i Trondheim neste år, og da kanskje kjemper han om en topplassering? Kristiansunderen har en enorm seiersvilje og har opparbeidet seg bra selvtillit. Selv om Vegard spilte bra var han skuffet over tapet i første runde mot Benjamin Arvola (2109) fra Tromsø. Han hadde en lovende stilling og spilte på gevinst. Det tyder bare på at han ikke har respekt for sine motstandere og at han går for seier uansett hvem han møter.

- I første runde spilte jeg sort mot en av hjemmefavorittene Benjamin Arvola fra Tromsø med 2109 i Elo. Jeg var fornøyd med stillingen og hadde bonde over, men jeg overså en dronningsjakk og gikk i stedet tvunget matt i fem, sier Simensen.

- Jeg vurderte om jeg skulle tilby remis, men jeg kunne bare ikke tilby med en så lovende stilling. Han hadde sikkert ikke ville ha tatt imot et remistilbud uansett, uttalte Vegard rett etter turneringen.

- Det var noe helt annet å møte de beste som deltok i kadett A i NM sist sommer, enn å spille i kadett B. Jeg var blant de med lavest rating og 50 % score er vel som forventet, sier Simensen

- Nå er det bare å trene og spille så mye sjakk som mulig framover. Neste sjanse til å måle krefter mot landets beste 15-16-åringer blir i NM i Bergen neste sommer.

- NM for ungdom var en flott opplevelse og både mamma og jeg koste oss i Tromsø.

Neste oppgave for den unge kristiansunderen blir nå mest sannsynlig deltakelse i Gjøvik Sjakklubbs 100-års jubileumsfestival.
 

Klubbmesterskapet

Rune Edøy slo Malvin Rolland, Audun Hoem slo Ole Henrik Dahlen, mens det ble remis mellom Tore Kallset og Åge Olsen i de utsatte partiene fra femte runde i klubbmesterskapet.

Tor Wetle Hoem slo Vegard Simensen med sort i siste runde i klubbmesterskapet i et godt angrepsparti tirsdag. Tor Wetle hadde bestemt seg for å spille aggressivt og valgte å spille Benkö-gambit. Det ble et meget spennende parti, som kunne ha bikket begge veier, men til slutt så klarte ikke Vegard å stå imot Tor Wetle sitt kongeangrep. Vegard var allerede mester før siste runde, mens Tor Wetle nå har gode muligheter til å kapre andreplassen.

Per Erik Hoem hadde forberedt seg på avbyttevarianten i fransk med sort mot Trond Harald Saltnes. Per Erik var heldig med sine forberedelser og fikk opp nøyaktig den stillingen som han hadde sett på. Han spilte solid og virket å ha rimelig god kontroll. Per Erik åpnet årets turnering med to tap og avsluttet med fire strake. Per Erik har hatt en flott utvikling, og nå som han har begynt å se på åpninger kan han bli farlig fremover!

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig