Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Axeluke

Axel kom på delt førsteplass

(Tore, 2. april 2009) I påsketurneringa i Norrköping kom IM Axel Smith på delt førsteplass med seks andre spillere. Etter beregning av kvalitet ble det en fin andreplass på Axel. Han spilte mot tre tittelspillere, og det ble remis mot alle tre.

I siste runde ble det en rask remis mot GM Rantanen (2376), og Axels tanker i forbindelse med den remisen har han lagt ut på sin nettside. Den heter Snabbremi i sista ronden og er en fornøyelig artikkel om hva som foregår inne i hodet til en sjakkmester.

Ikke flere Axeluker før til høsten

(Tore, 2. april 2009) IM Axel Smith har hatt sine siste sjakktreningsuker i Kristiansund før sommeren. Økonomien gjør at klubben ikke kan hente Axel til klubben før til høsten igjen.
Det er imidlertid snakk om at klubben reiser på ei internasjonal turnering i sommer, der IM Axel Smith er med som trener for spillerne.

Ukene med Axel har vært særdeles nyttige denne vinteren, og Axel har vært en særdeles stor inspirasjon for klubben. Han har øst av sin kunnskap, og til tider vært ganske tålmodige med oss. Axel har også vært med på skolebesøk og lært skolebarn i Kristiansund sjakk; fra de som ikke helt vet hvordan brikkene går til de mer erfarne som er i toppen på barneskolene i Kristiansund. Han avsluttet med en blindsjakksimultan mot Dale skoles fire beste spillere, og det ble 4-0 seier. Se partiene her.

Axel har også lært oss mye om forberedelser i seriesjakken. Tidligere har vi ikke hatt noen samlet forberedelse til matchene, men det har Axel endret på. Selv andrelaget forberedte seg mot Aalesunds, og vil nok tjene på det i det lange løp. Fram mot Tromsømatchen analyserte Axel hvordan de potensielle motstanderne spiller, og formidlet det videre til resten av laget vårt. IM Axel Smith ble også lagkaptein for laget i kvalifiseringsmatchen mot Tromsø, og styret har vedtatt at Axel også skal være lagkaptein i Eliteserien neste sesong.IM Axel Smith. Foto: Tore Kristiansen


IM Axel Smith. Foto: Tore Kristiansen.

Axel vant blindsjakksimultan

På Dale skole onsdag spilte IM Axel Smith en blindsjakksimultan mot fire av skolens beste sjakkspillere. Det ble til slutt 4-0 seier til Axel. Det var en imponerende prestasjon. Axel satt med ryggen til mens spillerne satt ved sine bord og gjorde trekkene. Tore Kristiansen fra Sjakklubben utførte Axels trekk på brettene og fortalte Axel hvilke trekk som ble gjort. I åpninga mot Preben Dyrli overså Axel at han kunne ta en springer, og mot Martin Didriksen kunne Axel ha gått sekkematt da han trodde at kongen hans sto på c1 mens den i stedet sto innestengt på b1. Men det ble med skrekken. De fire motstanderne var imponert over Axels spill. Partiene i blindsjakksimultanen kan du se her....

Axel kommer tirsdag 24. mars

IM Axel Smith kommer tilbake til Kristiansund i uke 13 og skal være med på forberedelsene til lagmatchen mot Tromsø neste lørdag i Oslo. Om det er plass for Axel på laget (vi kan bare stille med to utenlandske statsborgere på 6-mannslaget, og vi har to stykker (GM Suba og IM Grandelius) som har høyere rating enn Axel. Men Axel er en glimrende lagleder og trener og vet hvordan man skal forberede seg i lagmatcher.

Trenger du individuell coaching gir også Axel det, men ta kontakt med Aage Sivertsen slik at han kan koordinere det.

Axels tidsplan i uke 13

 • Tirsdag 24. kl. 1800: Er med på klubbens sjakkskole.
 • Tirsdag 24. kl. 1930: Følger med på partiene i klubbmesterskapet.
 • Onsdag 25. kl. 1145-1410: Dale barneskole og kursing av de beste sjakkspillerne der.
 • Onsdag 25. kl. 1800-1930: Sjakktrening i Sjakklubben med klubbens barn og ungdom.
 • Onsdag 25. kl. 1930: Forberedelser til Tromsømatchen med laget.
 • Torsdag 26. kl. 1130-1300: Nordlandet barneskole og kursing av de 15 beste spillerne der.
 • Torsdag 26. kl. 1800: Forberedelser til Tromsømatchen med laget.
 • Fredag 27.: Axel reiser.
 •  

  Utskriftsvennlig versjon

  Teknisk ansvarlig