Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Kriterier for eliteserielaget

Av Aage Georg Sivertsen
(22. april 2009)

 

Robin Hoem er en av dem som er aktuelle for elitelaget. Tross liten rating kan han ha mulighet ved å delta i flere turneringer.
Foto: Torger Strand
For å stå best rustet til spill i eliteserien til høsten har styret satt opp noen kriterier for de spillerne som har ambisjoner om å være med. Alle spillere som mener de ønsker å kjempe om en plass på elitelaget bør melde fra til formannen eller til vår lagkaptein direkte, slik at vi vet hvilke spillere som er aktuelle. Vi kan dermed være med på å legge opp et treningsprogram frem mot seriestart. Det skal velges ut 20 spillere som kan være aktuelle. Siden flere av våre nyinnmeldte spillere ikke bor i nærområdet, er det viktig å fortelle hvilke muligheter som er til stede for å delta på førstelaget.

Da det er flere spillere som ikke bor i nærområdet, så bør de vite at man krever litt ekstra av disse spillerne. Vi ønsker at de skal være en del av et godt miljø. Som man forstår, uten at man treffer hverandre, så blir det vanskelig å spille seg inn på laget.

Det er lagkapteinen alene som tar ut laget. Det er høyst aktuelt å stille med både 8 og 9 spillere til hver av de tre aktuelle helgene, hvor 6 spillere spiller til enhver tid.

Så langt det er mulig er det klubbens målsetting at flest mulig som bor i nærområdet, eller som er fra Møre og Romsdal skal spille for laget. Ved tvil mellom to spillere vil det være styrets krav til lagkapteinen at spillere med lokal bakgrunn blir foretrukket. Styret så for seg at minst to spillere med lokal tilhørighet spilte på laget. Det må informeres nye og gamle spillere om at klubben ikke har hatt noen lokale spillere siste året som ville ha oppfylt kravene til spill for eliteserien, slik de er satt opp nedenfor.

Det er hevet over enhver tvil om at klubben ønsker å gjøre en best mulig figur allerede i debutsesongen og ambisjonsnivået er å ta medalje. En slik målsetting krever sine forberedelser og her er styrets kriterier:
  1. Alle spillere som kan være aktuelle for førstelaget må ha spilt minimum 15 ratede partier siste halvår før seriestart.
  2. Alle spillere som bor i nærområdet må følge hele eller store deler av Axel Smiths undervisning. Vi forventer minst to treningssamlinger før seriestart.
  3. Spillere som ikke bor i nærområdet, bør også forsøke å delta på Smiths undervisning.
  4. Spillere som ikke bor i nærområdet, bør delta i Pula Open (27. juni) og klubbens egen Grand Prix-turnering (på høsten). Hvis det er spillere som prioriterer NM i stedet for Pula Open, så er det godkjent.
  5. Spillere som bor i nærområdet bør være med i KSKs klubbmesterskap.
Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig