Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Høstturneringen 2009

7 runder monrad

Tabell

 

Flere utsatte partier spilles denne uka

(Tore, 3. november 2009) I kveld, tirsdag, spilles partiet Trond Harald Saltnes-Tore Kristiansen i klubben. Kanskje blir også partiet mellom Iver Hoem og Øyvind Hoem Vaseng spilt. I morgen, onsdag kveld kl. 1930, starter det utsatte partiet fra tredje runde mellom Tore Kristiansen og Åge Olsen.

Vegard leder og Pat var smart

Pat Schanzenbecher. Foto: Roger Hojem

Pat Schanzenbecher.
Foto: Roger Hojem

(Tore, 3. november 2009) Pat Schanzenbecher sto til klart tap mot Audun Hoem i fjerderunden som ble spilt forrige torsdag. Men selv med offiser under gir ikke Pat opp. Han spiller i hvert fall til tidskontrollen ved 40 trekk. I det 39. trekket gjorde Audun en fatal feil. Han gikk bort med dronninga som beskyttet kongen. Pat gjorde sitt trekk og det var ugarderlig matt i tre trekk. Typisk Pat, sa mange. Han gjorde det også i Sparebank1 Nordvest Grand Prix. Der spilte Pat med tårn under mot Mats Henøen, men så at han hadde en ørliten mulighet, og fikk der også satt inn en matt.

Det var i det hele tatt et forunderlig parti. Pat kom godt ut, veldig godt ut. Audun spiller litt for passivt for tida, og Pat brøt gjennom i sentrum, Selv om det var materielt likt, sto Pat til klar vinst. Kongestillinga til Audun var vidåpen, Pat truet med å bryte gjennom med d- og e-bøndene sine, og han hadde ei flott f-linje han også kunne spille på. Det var bare for Audun å vente på dødsstøtet. Men Audun forsøkte seg med et lite bondetrekk som med riktig spill av Pat, førte bare hurtigere til fortapelsen. Pat tok ikke i mot bonden, og plutselig ble stillinga utlignet. I løpet av fem trekk gikk Audun fra totalt tapt stilling til liten fordel! Når endelig Audun får ut brikkene sine, spiller han godt, og etterpå var det ingen tvil. Han presset på og hvit måtte gi offiser. Men så helt på slutten, fant Pat en liten manøver som ga Audun mulighten til å gjøre feil. Pat bukket og takket og tok i mot gaven. 1-0 til Pat.

Vegard Simensen møtte Åge Olsen med svart. Vegard fikk ikke spilt sin dragevariant, og det var litt synd, for Åge Olsen kan den. Det hadde vært interessant og sett Åge med de hvite fargene hvordan han spiller mot dragen. Men Åge valgte å bytte av springeren med løperen. Vegard fianchetterte allikevel sin svartfeltløper, og den ble avgjørende. I midtspillet fikk Vegard opp en mulig avdekker på hvits dronning. Ved to anledninger hadde Åge sjansen til å komme ut ganske likt i stillinga ved å gi dronninga si for tårn og løper. I stedet valgte han å beholde dronninga, mistet kvalitet og fikk ei åpen kongestilling. Da også Åges gjenværende springer var på randen på dronningfløya, tok det ikke lang tid før angrepsspilleren Vegard fikk gjort kort prosess og vant partiet.

Vegard Simensen har nå 4 poeng av 4 mulige. Han har slått to av utfordrerne til turneringsseieren, Åge Olsen og Trond Harald Saltnes. Vegard ligger meget godt an til å vinne høstturneringa, siden vi må forvente at de andre tar poeng fra hverandre.

Rune Edøy møtte Henrik Øie Løbersli. Det ble fransk, men Rune spilte litt uortodoks i åpninga. Henrik svarte med å fianchettere kongeløperen sin, og han fikk et meget svakt felt på f6. Det utnyttet Rune og tok ikke bryet med å rokere heller før han satte i gang et kongeangrep. f6 ble avgjørende, og svarts konge sto på f6 da Rune satte den sjakk matt.

I det siste partiet som ble spilt forrige torsdag møttes Paulius Cigriejus og Øystein Halse. Paulius kom godt ut av åpninga og spilte solid. Begge gikk på angrep på hver sine fløyer uten at det førte til noe. Det endte i tårnsluttspill der Paulius hadde bonde over, men begge hadde aktive tårn. Da Øystein fikk inn en springergaffel på konge og tårn og sto med tårn over, endte partiet ganske raskt med vinst til Øystein.

Fjerde runde er satt opp

(Tore, 26. oktober 2009) Oppsettet for fjerderunden er nå klart. Det siste partiet i runde 3, Tore Kristiansen-Åge Olsen, blir utsatt fordi den siste kvelden vi kunne ha spilt det, er på tirsdag, og da skal det være et medlemsmøte i Sjakklubben. Begge spillerne i midlertidig fått et halvt poeng fra tredjerunden, inntil partiet blir spilt og vi får en avgjørelse.

Fjerderundens første spillekveld er torsdag 29. oktober. De som ikke kan spille da, må gi beskjed til turneringslederen.

I runde 4 får vi mange spennende partier. Vegard Simensen skal ut mot Åge Olsen, og som alltid når Vegard spiller, blir det interessant. Det blir også et oppgjør mellom Trond Harald Saltnes og Tore Kristiansen. Etter at de nye ratingtallene har kommet, har disse to nå nesten helt lik rating. Pat Schanzenbecher skal møte formspilleren Audun Hoem og det kan bli tøft for dem begge to. Paulius Cigriejus mot Øystein Halse skal også bli interessant. Får Øystein bukt med tidsproblemet sitt? I motsetning til andre spillere er Øysteins problem at han bruker alt for lite tid på trekkene. Paulius spilte gode partier i KM for ungdom, og burde ha slått Vegard Simensen der. Iver Hoem og Øyvind Hoem Vaseng blir nok et interessant parti. Begge to spiller litt mer forsiktig sjakk enn noen av de andre ungdommene, og en avgjørelse kan ta litt tid i det partiet. Rune Edøy skal møte Henrik Øie Løbersli. Rune har tapt mot to kadetter nå, og vil han også møte problemer med en lilleputt? Henrik er bare 12 år gammel og kan godt vinne mot Rune selv om vel Runes erfaring gjør ham til en favoritt.

Vegard med tre strake

(Tore, 21. oktober 2009) Det ene av de to utsatte partiene i tredjerunden ble spilt i klubben i går kveld. Vegard Simensen med hvit mot Paulius Cigriejus. I KM for ungdom sist lørdag hadde Paulius en vinnende stilling mot Vegard, men ble lurt og tapte. Denne gangen med motsatte farger, skulle Vegard sikre seg at han ikke undervurderte Paulius igjen. Til tross for dette kom Paulius relativt godt ut med svart, men hvit hadde et trykk i sentrum. Da Paulius gjorde en ørliten feil, ga ikke Vegard bort fordelen og vant greit. De spilte kanskje litt fort, for 20 minutter på hver på 20 trekk, er ikke akkurat langsjakk.

Torsdag kveld spilles det siste partiet fra runden; Tore Kristiansen-Åge Olsen. Det begynner i klubben kl. 1930, for de som vil se på.

4 gode partier i går kveld

Øystein Halse. Foto: Roger Hojem

Øystein Halse i Sparebank1 Nordvest GP 2009 25/9. Øystein vant et spennende parti i går.
Foto: Roger Hojem

(Tore, 16. oktober 2009) I Sjakklokalet i går kveld var det veldig stille når partiene ble spilt. Faktisk er det litt uvanlig når vi er mange folk i klubben, men i går kveld ble det hvisket i stedet for snakket, mens partiene i høstturneringa ble spilt. Vi hørte hver en skoknirk, all skrapingen fra penn mot papir når trekkene ble notert, det forsiktige trykket på klokka når trekket var gjort for at lyden ikke skulle dundre ut i rommet, og vi kunne nesten høre suset av hard og kraftig tenking fra de store hjernene som satt rundt sjakkbordene og pønsket ut sitt neste trekk.
Det var som å bli hensatt til en gammel sjakklubb i New York eller London. Slik som du har sett på et gammelt bilde. En klubb på gateplan hvor det bare er å gå rett inn, brett og brikker på alle bord og en serveringsdisk i et hjørne. Slik var det i klubben i går kveld!

I runden fikk vi unna 4 partier. Det ble 4 seire, men gjennomgangen av hvert parti viste at poengene like gjerne kunne ha gått den andre veien. Det var fire gode partier, og hvem som vant til slutt var kanskje litt tilfeldig selv om rutinen slo ut for de beste i går kveld. Vi håper at vi skal greie å få lagt ut partiene her på sida i løpet av helga.

Pat Schanzenbecher møtte Iver Hoem. Pat var nok favoritt og fikk opp ei god stilling, selv om han nok var litt for aggressiv i åpninga. Iver kunne ha gjort mottrekk og kontret i sentrum, men kanskje var respekten for stor? Iver ble presset bakover og bakover, og hadde ved et par anledninger muligheter til å åpne opp stillinga. Det er ikke lett å spille et slikt parti som Iver gjorde i går. Du blir presset hele veien, brikkene dine har ikke plasser å gå til, mens motstanderen har all verdens tid og plass til å gjøre det han lyster. Slikt er ikke noe artig. Men ved gjennomgangen av partiet viste det seg at Iver kunne ha åpnet spillet. Men å finne akkurat det trekket i akkurat den stillinga, det er ikke lett i ei slik stilling. For gjør man trekket for tidlig, er det ikke godt og for seint er heller ikke lurt. Pat fikk avgjørende fordel da han til slutt trengte gjennom forsvaret til Iver og vant.

Det var et parti der to ungdommer spilte mot hverandre. Henrik Øie Løbersli hadde hvit mot Øystein Halse. aiaiai for et parti. Henrik fikk opp ei god stilling der han presset på i sentrum som naturlig er med hvit. På et par tidspunkt kunne Henrik ha fått avgjørende fordel og fått en offiser, men kombinasjonene var lange, og det var mange trekk som skulle regnes ut, så den var ikke lett å se. Øystein kontret og det var til slutt Øystein som fikk offiser over. Derifra og inn var det ingen tvil, for da var mange offiserer byttet ut, og i slike stillinger gjør ikke Øystein feil. Da er han sikker og vinner. Men før dronningene ble byttet av, så bølget sjansene fram og tilbake. Henrik hadde ikke de letteste avgjørelsene å ta. Henrik måtte gi tilbake en offiser i midtspillet og valget var ikke lett. Skulle han ofre den ene springeren på bonden på f7 eller på g5? I begge situasjonene åpnet han kongestillinga til svart. Bakspillerne som sto og så på, var heller ikke helt sikker, og det var først da vi fikk hjelp av dataprogrammet på pc'en at vi så at Henrik hadde enda flere alternativer. Off, sjakk er ikke et enkelt spill. Alt er jo helt åpent, men det er så mange muligheter å fordype seg i. Øystein hadde også gjort det vanskelig for Henrik, siden han hadde gitt ham så mange valg. Det er også en del av taktikken i et sjakkparti. Lag kaos og gjør det vanskelig for motstanderen og finne de rette trekkene. Dette var et kjempespennende og svært interessant parti. Det var godt spilt av både Øystein og Henrik.

Øyvind Hoem Vaseng hadde hvit mot Trond Harald Saltnes. Det ble ikke nordisk gambit slik Øyvind hadde håpet på, da Trond Harald svarte med 1...c5. Trond Harald gjorde akkurat som Pat på nabobordet, bare med motsatte farger. Presset veldig tidlig, alt for tidlig, fram bøndene sine på dronningfløya. Øyvind fikk opp den gode stillinga etter 6 trekk, da Trond Harald bukket bort hele partiet! Her ble det vanskelig. Det var minst 4 ulike varianter som Øyvind måtte regne ut i 4-5 trekk på alle sammen. I den ene av dem så ikke Øyvind at Trond Harald ble satt sjakk matt, så han torde ikke spille bonden fram til e6 og true bonden på f7 og springeren på d7. Det beste Trond Harald kunne ha fått ut av den stillinga var å gi springeren. Men da Øyvind gjorde et annet trekk, løsnet det for Trond Harald som fikk ei svært god stilling og sto til overveldende klar vinst da de gikk inn i sluttspillet. Trond Harald hadde god kontroll, de hvite brikkene gjorde ingen nytte for seg, helt til Øyvind fant at han skulle ofre springeren på en bonde. Da ble det så mange varianter å regne på at Trond Harald slo feil. Han tok ikke springeren men byttet av tårn. Dermed forsvant Trond Haralds klare fordel, og de fikk et sluttspill med springer og løper hver. Der hadde Øyvind sjansen til remis, men ga opp da han plasserte løperen feil slik at Trond Haralds springer kom inn på den hvite banehalvdelen.

Det siste partiet mellom Audun Hoem og Rune Edøy kom i gang seinere enn de andre partiene og varte også lenger. Rune gjorde en feil i midtspillet og ga fra seg en kvalitet mot en bonde. Etter flere bytter greide Audun å trenge gjennom stillinga til Rune og fikk avgjørende fordel. Det var bra spilt av Audun da han skulle avgjøre partiet, for Rune kjempet med nebb og klør og gjorde det svært vanskelig for motstanderen. Men Audun fant mottrekkene og vant til slutt partiet. Audun har kommet i siget i det siste. Han har vunnet sine to siste partier. I siste runde i Sparebank1 Nordvest Grand Prix i slutten av september slo han Ida Lahlum (1510 i norsk rating og 1815 i internasjonal). Og nå slo han Rune Edøy!

Runde 3 er klar

(Tore, 14. oktober 2009) Oppsettet for tredjerunden er klart. Det blir toppoppgjør mellom Tore Kristiansen og Åge Olsen, og Vegard Simensen møter Paulius Cigriejus. Pat Schanzenbecher skal opp mot Iver Hoem, mens Rune Edøy møter den andre av Kristiansunds lovende kadetter. I forrige runde tapte Rune for Vegard. Øyvind Hoem Vaseng skal etter vinsten sin i andre runde opp mot konsertmester Trond Harald Saltnes. Trond Harald er nok favoritt, men kanskje bare ørlite så godt som Øyvind spiller for tida. Det siste partiet blir nok en durabelig kamp mellom Henrik Øie Løbersli og Øystein Halse. Der tør jeg ikke tippe noen vinner. Partiene kan spilles allerede førstkommende torsdag, den 15. oktober.

Lilleputtene begynner sitt parti kl. 1800, og er du forhindret gi beskjed til turneringslederen.

Spennende partier i går kveld

(Tore, 14. oktober 2009) I går kveld i klubben ble det spilt de to resterende partiene i andrerunden. For at spillerne skulle være sikre på å bli ferdige i normal tid, måtte partiene begynne mens det var sjakkundervisning i lokalet. Det var nok ikke helt optimale spilleforhold, men vi sjakkspillere har en evne til å skille ut slike uvesentlige lyder og konsentrere oss om sjakkpartiet. Det var også tilfellet i går kveld. Iver Hoem møtte Tore Kristiansen med hvit og spilte fornuftig og godt. Iver forsøkte å sette feller som Tore akkurat greide å parere. De avviklet til sluttspill, og i begynnelsen av sluttspillet gjorde Iver to små feil, og det var nok til at Tore fikk overtaket og vant partiet. Godt spilt av Iver!

Det andre partiet var mellom Øyvind Hoem Vaseng og Henrik Øie Løbersli. Spansk firspringerspill har blitt populært i klubben den siste tida, og det var også åpninga i dette partiet. De kom ut ganske jevnt, der Øyvind med svart presset hvit på dronningfløya. Etter noen bytter kunne Henrik ha fått en avgjørende fordel, men valgte en sikrere plan. Det så ut til at Henrik kunne ta en av svarts bønder på d4 med løperen, og gjorde det. Men Øyvinds svar var kontant og elegant. Han flyttet springeren sin slik at den truet hvits dronning og med sin egen dronning truet han løperen på d4. Hvit måtte flytte dronninga og forsvare løperen. Da slo like godt Øyvind løperen med dronninga si, og Henrik måtte ta igjen med dronninga. Deretter kom det en springersjakk på e2 som gaflet konge og dronning. Svært elegant gjort!

Tre partier i runde 2 tirsdag kveld

(Tore, 12. oktober 2009) De tre resterende partiene i andre runde spilles tirsdag kveld med start kl. 1830. Det skal bli interessant å følge partiet Henrik Øie Løbersli-Øyvind Hoem Vaseng. Paulius Cigriejus og Iver Hoem er også gode sjakkspillere, men møter henholdsvis Tor Wetle Hoem og Tore Kristiansen. Paulius og Iver vil nok bite fra seg, men det vil være overraskende men svært gledelig om en av dem tar poeng fra en av gamlekarene.

Åge vant med et gammelt Torgertricks

Åge Olsen. Foto: Roger Hojem

Åge Olsen i Sparebank1 Nordvest GP 2009.Foto: Roger Hojem

(Tore, 8. oktober 2009) Åge Olsen vant sitt parti i runde 2 i høstturneringa torsdag kveld. Motstander var Pat Schanzenbecher som spilte Sveshnikovvarianten i siciliansk. Den var tidligere kjent som Lasker-Pelikanvarianten. Etter 6.Sdb6 d6 kommer vanligvis 7.Lg5 men det var her at Åge tok fram et gammelt trick som spesielt Torger Strand spilte i lynsjakk: 7.Sd5.

Springerne på b5 og d5 truer gaffel på tårn og konge på c7-feltet. Spesielt i lynsjakk er det lett å overse og både Karl W. Strand og Åge innrømte i går kveld at de har gått på den gaffelen mot Torger Strand i lynsjakk.
Men Pat spilte ikke lynsjakk og burde ha sett det. Pat spilte 7...a6, mens han måtte ha byttet av springeren på d5. Etter sjakk med 8.Sbc7+, Kd7. 9.Sxa8 ble det ikke spilt mange trekkene. Åge greide også å få med seg springeren ut fra a8-feltet, slik at han sto med tårn over. Da var det game over for Pat.

Det gjenstår tre partier i runde 2, men det er fortsatt nesten ei uke til vi må sette opp runde 3. De gjenstående partiene blir forhåpentligvis spilt førstkommende tirsdag. Det er spillerne sjøl som må passe på at de får spilt partiene sine.

To partier i går kveld

(Tore, 2. oktober 2009) Det ble en mengde utsatte partier denne torsdagen, men vi har fjorten dager på oss til å bli ferdige med denne runden. Øystein Halse og Audun Hoem spilte på ettermiddagen, og begge spilte litt raskt. Det gikk utover kvaliteten på partiet. Audun vant.
Rune Edøy og Vegard Simensen spilte også raskt, da de kom i gang seint. Vegard hadde egentlig meldt avbud men stilte til et parti da han kom i klubben i halv ni-tida. Etter vel 50 minutters spill hadde Rune tapt partiet da han hadde gitt bort to tårn. Vegard har begynt å spille dragevarianten i siciliansk. Rune rokerte kort, slik at det ble ikke det store angrepet for begge parter. I et forsøk på å kapre en bonde, ble springeren til Rune fanget, men han fikk tre sammenhengende fribønder på dronningstillinga for den. Aberet var at Vegard også fikk en fribonde i e-linja, og den sto attpåtil på tredjeraden og ble en stor trussel for Rune. Selv om Rune ikke hadde spilt feil og gitt bort to tårn, sto Vegard til klar fordel i partiet.

Runde 2 i kveld

(Tore, 1. oktober 2009) I kveld er det anledning til å spille andre runde i høstturneringa. Henrik og Tor Wetle har meldt avbud i kveld. Audun og Øystein begynner sitt parti i klubblokalene kl. 1700. Iver og Tore starter kl. 1800.

Åge vant i går kveld

(Tore, 30. september 2009) Åge Olsen vant partiet mot Audun Hoem i går kveld. Nå er det vel heller mer korrekt å skrive at det var Audun som tapte det. For Audun med hvit mot siciliansk gikk på et halsløst angrep, hvor han ofret to offiserer på kongestillinga til svart uten at han kom noen vei. Da så Åge tok en tredje offiser var det over og ut for Audun i det 20. trekket.

Iver Hoem fikk walk over-seier mot Tor Wetle Hoem fordi Tor Wetle ikke møtte opp, og da Geir Ove Olsen har trekt seg fra turneringa, ble det bare et parti i går kveld.

Runde 2 er trekt og første spillekveld er allerede førstkommende torsdag. Spillerne har imidlertid hele to uker på seg til å gjøre unna partiet. I neste uke er det høstferie og da er det kanskje muligheter å spille partiet på dagtid også, hvis folk ikke skal reise bort. Magnus Carlsens partier fra Grand Slam-turneringa i Nanjing begynner live på internett kl. 0900 norsk tid. Etter at partiet er ferdigspilt, følge med på Magnus i Kina, eller omvendt! Ta kontakt med turneringsleder Tore hvis du ikke kan spille førstkommende torsdag eller ta direkte kontakt med motstanderen men gi turneringslederen beskjed hvis det blir spilt på andre tider enn normalt. Audun Hoem og Øystein Halse skal spille torsdag ettermiddag i klubben.

Favorittseire i første runde

(Tore, 24. september 2009) Torsdag ble det spilt 3 partier i første runde i Høsturneringa. De andre tre partiene ble utsatt til neste uke. Det ble favorittseire i kveld. Henrik Øie Løbersli spilte svart mot Tore Kristiansen og spilte prøyssisk, men var ikke helt sikker på teorien og Tore fikk ganske raskt to offiserer. Paulius Cigriejus hadde også svart og møtte Pat Schanzenbecher. Pat sa at han måtte slite litt, men Pat holdt bare stillinga ved like til sluttspillet der han utmanøvrerte Paulius.
Til slutt kom Rune Edøy rett fra flyplassen (blødende pga. av et ublidt møte med et tak på Gardermoen) og møtte Øyvind Hoem Vaseng. Øyvind spilte Nordisk gambit men fikk aldri det initiativet han måtte ha for den ofrede bonden. Rune fikk raskt to bønders overvekt og sikret seg mot tårnsluttspillet, der Rune hadde tre fribønder.

Alle tre lilleputtene spilte alt for raskt. Men dette er deres første langsjakkturnering, og potensialet er stort. Vi voksne må skynde oss å slå dem før de tar oss igjen!

Vegard vant første parti

(Tore, 23. september 2009) Vegard Simensen vant det første partiet i Høstturneringa 2009. Han beseiret en av de andre favorittene, Trond Harald Saltnes, og dermed har Vegard tatt et første stikk i kampen om å komme på toppen av høstturneringa.

Med Trond Harald som svart ble det spilt siciliansk, og Trond Harald fikk opp et godt press på stillinga til Vegard. Fra sidelinja så det ut som om Trond Harald skulle safe det hele hjem. Sikker på at Trond Harald vant, valgte vi andre å spille litt lynsjakk og fulgte ikke med. Da vi sjekket igjen, var det hele snudd. Det hadde blitt et sluttspill der Trond Harald hadde den eneste offiseren på brettet utenom kongene, en springer, men Vegard hadde tre bønder mer. Og de var sammenhengende og var også fribønder. Den sjansen lot ikke Vegard gå fra seg og sikret vinsten på en flott måte.

Førstkommende torsdag blir det de andre partiene i høstturneringa. Fem av partiene begynner kl. 1800, da det er en junior på den ene siden av brettet. Partiene er: Pat Schanzenbecher-Paulius Cigriejus, Tor Wetle Hoem-Iver Hoem, Tore Kristiansen-Henrik Øie Løbersli, Øyvind Hoem Vaseng-Rune Edøy, Geir Ove Olsen-Øystein Halse. I tillegg skal Audun Hoem ha hvit mot Åge Olsen.

Tore blir turneringsleder

Tore Kristiansen blir turneringsleder for høstturneringa 2009. Under Kontaktinfo finner du hans telefonnummer og epostadresse.

Høstmesterskapet i Kristiansund Sjakklubb 2009

(Roger, 17. september 2009) 14 spillere har meldt seg på årets høstturnering. Det er fortsatt mulighet for etternølere å melde seg på, men da må undertegnede få beskjed innen tirsdag 22. september klokken 17. Det spilles 7 runder Monrad med alle i en gruppe. Betenkningstiden er 90 minutter på 40 trekk og 30 minutter på resten av partiet. Maksimalt kan et parti vare 4 timer. Runden starter klokken 19.30, men de som skal møte en av juniorene må begynne klokken 18.

Forfall

Hovedkveld for langsjakk er torsdager, men de som ikke kan spille sine partier på torsdagene kan spille i klubben på tirsdager og onsdager. Spill helst partiet i forkant av runden, men alle parti skal være avviklet før neste runde. Den som eventuelt melder forfall er ansvarlig for å avvikle partiet og holde turneringsleder oppdatert. Vi legger opp til å spille langsjakk annenhver uke og legger ut resultater og rundeoppsett på klubbens hjemmeside. Hvis noen ikke kan spille, så må de melde forfall til turneringsleder og motstander innen klokken 16 den dagen runden er satt opp. Hvis du ikke melder forfall så kan du bli dømt til tap.

Siden vi kom litt sent i gang med årets turnering, så spilles det runde to torsdager på rad. Dette for at vi skal bli ferdig med turneringen i god tid før jul. Første runde avvikles tirsdag 22. september og torsdag 24. september.

Terminliste langsjakk i høst (torsdager)
1. runde 24. september
2. runde 1. oktober
3. runde 15. oktober
4. runde 29. oktober
5. runde 12. november
6. runde 26. november
7. runde 10. desember

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig