Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Hurtigsjakkserien, våren 2009

Rapporter og forhåndsomtaler om serien, finner du nederst på denne sida.

Navn

Sum

Poengscore

Robin Hoem

66

10, 8, 10, 10, 8, 10, 8, 10, 8

Karl W. Strand

48

3, 10, 4, 7, 4, 5, 8, 10

Trond Harald Saltnes

44

7, 4, 5, 5, 10, 7, 5, 5

Aage G. Sivertsen

37

4, 7, 3, 5, 7, 4, 7

Eilif Odde

34

7, 8, 8, 8, 3

Tore Kristiansen

20

4, 5, 3, 1, 3, 4

Vegard Simensen

20

2, 3, 7, 2, 1, 2, 2, 2

Roger Hojem

14

8, 5,1

Geir Ove Olsen

13

5, 1, 2, 1, 1, 3

Tor Wetle Hoem

11

4, 7

Anders Olsen

10

10

Audun Hoem

9

3, 2, 2, 1, 1

Per Erik Hoem

6

4, 1, 1

Åge Olsen

4

4

Mats Peter Henøen

2

1, 1

Rune Edøy

2

1, 1

Per Hjulstad

1

1

 

Poengsystem
10 poeng for seier
8 poeng for 2. plass
7 poeng for 3. plass
5 poeng for 4. plass
4 poeng for 5. plass
3 poeng for 6. plass
2 poeng for 7. plass
1 poeng for å delta

Man kan stryke de to dårligste resultatene. Det vil si at kun 7 av 9 hurtigsjakkturneringer blir tellende. Det spilles 15 minutter pr. spiller, og det er 5 runder monrad. Vinneren av hurtigsjakkserien sammenlagt blir klubbmester i hurtigsjakk.
Turneringer
1. turnering
2. turnering
3. turnering
4. turnering
5. turnering
6. turnering
7. turnering
8. turnering
9. turnering
 

 

Robin Hoem vant hurtigsjakken

Robin Hoem tok en klar seier i niende og siste turnering i hurtigsjakkserien tirsdag. Hoem ledet med et helt poeng foran siste runde og kunne sikre seieren med en stormesterremis mot Karl W Strand i siste runde. Hoem fikk 4 poeng og var et halvt poeng foran Roger Hojem som tok andreplassen. Vegard Simensen var den andre som klarte å ta et halvpoeng fra mesteren. Simensen stod til tap mot Hoem, men fikk til et meget flott offer, som skapte litt problemer for Robin. Begge spillerne brukte opp sin tiltenkte tid og kom i tidsnød. Hoem hadde muligens gevinst når de gikk inn i sluttspillet, men spilte ikke korrekt i tidsnøden og sluttstillingen var død remis. Flott prestasjon av den unge spilleren fra Frei å klare å komme tilbake og spille remis mot Robin. Simensen er en meget kreativ sjakkspiller og er flink til å se muligheter.

Roger Hojem tok en litt overraskende andreplass med 3.5 poeng, etter en sterk avslutning med tre strake seirer. Hojem spilte ikke like solid gjennom hele turneringen, men hadde marginene på sin side. Med kun 15 minutter betenkningstid, så er det mye som kan skje i tidsnøden.

Trond Harald Saltnes tok tredjeplassen med 3 poeng. Saltnes flytter nå til Trondheim, men vil fortsette i jobben i Kristiansund. Det betyr at det blir en del pendling på Saltnes som fortsatt vil være med på spillekveldene i Kristiansund Sjakklubb.

Karl W Strand vant 8. turnering (2. juni)

Det var bare seks stykker som var med på åttende turnering i hurtigsjakkserien. Med fem runder ble det dermed slik at alle møtte alle. Det ble en svært spennende runde i hurtigsjakkserien tirsdag. Tre spillere kjempet om seieren før siste runde.

Karl W ledet med 3 poeng, foran Robin Hoem og Trond Harald Saltnes, begge 2.5 poeng. Siden det var usikkert på om Karl W Strand kom til å vinne turneringen ved remis i siste runde spilte han på gevinst mot Roger Hojem. Karl W klarte aldri å få noe overtak og partiet endte remis. Robin Hoem slo Audun Hoem i siste runde og endte på 3.5 poeng, samme poengsum Karl W. Dermed ble det noen spennende minutter angående hvem som kom til å vinne turneringen. Utfallet av partiet mellom Eilif Odde og Trond Harald Saltnes ville avgjøre hvem som skulle stikke av med seieren til slutt. Med seier til Odde, så ville Strand vinne på kvalitet, og med remis eller seier til Saltnes, så kom Robin til å vinne på kvalitet. Eilif hadde full kontroll og vant greit, og dermed ble det Strand som gikk til topps på bedre kvalitet enn Hoem.

Karl W startet turneringen med en flott seier som sort mot Eilif. Deretter ble det remis mot Robin og Trond Harald, seier mot Audun i fjerde runde, og han avsluttet som sagt med remis mot Roger. Selv om Karl W har passert de sytti er han fortsatt en meget habil hurtigsjakkspiller. Strand var den eneste som ikke tapte og kunne dermed ta sin andre turneringseier i årets hurtigsjakkserie. Karl W vant også 2. turnering. Strand har sikret seg andreplassen sammenlagt bak den suverene vinneren Robin Hoem. Det var også de to som tok de to første plassene på seierspallen i fjor.

Robin Hoem er klubbens desidert beste hurtigsjakkspiller av de som deltar i klubben. Han vant hurtigsjakkserien i fjor, er suveren vinner av årets hurtigsjakkserie og ble fylkesmester i hurtigsjakk i 2008. Tirsdag tapte han sitt første parti siden 4. november 2008, da han også måtte gi tapt for Eilif.

På sine 65 siste hurtigsjakkpartier i klubben har Hoem kun tapt tre parti og alle gangene er det Odde som har beseiret mesteren. Robin har på de 13 siste hurtigsjakkturneringene i klubben følgende flotte statistikk: 44 seirer, 18 remis og 3 tap. Robin har 7 seirer og 4 andreplasser på de 13 hurtigsjakkturneringene som han har deltatt i.

Eilif begynte på verst tenkelig måte, ved å tape de to første partiene. Først ble det tap for Karl W Strand og deretter så ble det tap mot Roger Hojem. Odde avsluttet med tre strake seirer over henholdsvis Audun Hoem, Robin Hoem og Trond Harald Saltnes. Eilif fikk dermed tre poeng som holdt til tredjeplass sammenlagt.

Roger Hojem ble dagens overraskelsesmann. Roger spilte solid gjennom hele turneringen. Høydepunktet kom i andre runde da han vant et meget flott angrepsparti mot Eilif. Hojem hadde heller ingen store problemer med å holde turneringsvinneren Strand til remis.

Trond Harald Saltnes endte på femteplass med 2.5 poeng og dårligere kvalitet enn Roger.

Niende og siste runde i hurtigsjakkserien spilles tirsdag 9. juni. (Roger)

7. runde er tilgjengelig for påmelding

Sjuende runde i hurtigsjakkserien spilles tirsdag 5. mai og starter kl. 2000. Det spilles fem runder monrad. Du kan allerede nå melde deg på turneringa ved å gå inn på lenka over, og klikke på Signup i velkomstbildet. Der kan du melde deg på turneringa sjøl. Husk å føre opp ei gyldig e-postadresse. Etter at du har meldt deg på, får du en e-post som inneholder ei lenke du skal klikke på. Da bekrefter du påmeldinga di. Denne måten å gjøre det på, forenkler arbeidet for turneringslederne.

Robin vant 6. runde

Det var bare sju stykker som var med på 6. runde i hurtigsjakkserien. Med fem runder ble det walk over på nesten alle sammen. Seedet trekning førte til at Karl W. begynte med walk over, og det var litt spesielt. Robin Hoem slo sin hardeste utfordrer i kampen om hurtigsjakkserien da han vant over Karl W. Strand i andre runde. En remis mot Eilif Odde i tredje runde sikret at han ville komme på første- eller delt førsteplass. Men Eilif Odde avga et halvt poeng mot Trond Harald Saltnes i siste runden, og dermed ble det seier til Robin og andreplass til Eilif.
Vegard Simensen lyktes endelig, og fikk en finfin tredjeplass.

I kampen om poengene kan det se ut til at Robin Hoem har dratt i fra, men det er fremdeles håp for Karl W. Strand og Trond Harald Saltnes til å ta igjen Robin. Husk at det bare er de sju beste turneringene som teller i sammendraget.

Trond Harald Saltnes. Foto: Tore Kristiansen


Trond Harald Saltnes.
Foto: Tore Kristiansen

Trond Harald vant 5. runde

 (Tore, 1. april 2009) Det ble en svært spennende runde i hurtigsjakkserien tirsdag kveld. Fire kjempet om seieren til siste slutt, og de fire møttes også i siste runde mot hverandre. Karl W. Strand ledet med 3½ poeng foran kobbelet Trond Harald Saltnes, Robin Hoem og Tore Kristiansen; alle på 3 poeng.

Robin og Trond Harald møttes ikke i turneringa, men Karl W. og Tore møtte de tre andre av kvartetten på toppen. I siste runde vant først Trond Harald sitt parti mot Tore, og da benyttet Karl W. sjansen umiddelbart til å tilby Robin remis. Karl W. regnet med at han fikk bedre kvalitet enn Trond Harald og kunne kapre seieren i turneringa. Men Robin visste at han måtte vinne for å kunne gå til topps, og for en gangs skyld tok han ikke imot et remistilbud fra Karl W. Da sistnevnte også bukket offiser, vant Robin partiet og fikk 4 poeng, det samme som Trond Harald.

I fjerde runde var det Robin som var heldig og hadde best kvalitet, og Trond Harald kom nede på tredjeplass. Denne gangen var det Trond Harald som hadde møtt de beste motstanderne og kom foran Robin på kvalitet. Trond Harald vant dermed den femte runden i klubbens hurtigsjakkserie. Det er flott at det stadig vekk kommer opp nye spillere som utfordrer de faste toppene. Karl W. kom på en fin tredjeplass, mens Tore Kristiansen fikk fjerde. Åge Olsen var litt rusten etter en måned i syden, og tapte sine to første partier. Deretter ble det en fin monradbølge på Åge og han surfet inn til tre poeng og femteplassen.

5. runde i hurtigsjakken i kveld

Det kan bli tøffe tak i hurtigsjakken i kveld. med fem av ni runder spilt er vi over halvveis, og det blir vanskeligere å sikre seg en god plassering hvis man ikke deltar i kveld. Vi regner med at reserverne til laget som måtte bli hjemme i helgen, stiller mannsterkt opp for å vise at de også kunne ha vært en styrke for eliteserielaget vårt. Robin Hoem vil nok kjempe med nebb og klør for å beholde sin ledelse i turneringa, men det er mange bak ham som kan gjøre det vanskelig. Runden starter kl. 2000.

 
Eilif Odde. Foto: Roger Hojem


Eilif Odde. Foto: Roger Hojem.

Eilif i siget

 (Tore, 18. mars 2009) Det ble en svært jevn fjerde runde i hurtigsjakkturneringa i går kveld. Tre mann delte til slutt førsteplassen og i ei monradturnering med 9 deltakere er det litt flaks som avgjør hvem som da får den beste kvaliteten. Men Robin Hoem snek seg så vidt foran Eilif Odde og Trond Harald Saltnes på kvalitet. Trond Harald var den som ledet lenge og hadde 4 av 4 poeng før sisterunden. Der møtte han Robin Hoem og måtte gi tapt. Eilif og Robin hadde merkverdig nok samme utvikling i turneringa. Vant i første, deretter to remiser, inkludert en mot hverandre, og så til slutt to vinstpartier igjen. Eilif gjorde ei dårlig turnering forrige gang, men har nå spilt både seriesjakk og sett litt på sjakk, og er nå mer på gang igjen. Heldigvis, for det trenger Sjakklubben.

Trond Harald spilte svært godt og sanket mange poenger. Mot Vegard Simensen hadde han et sterkt angrep, men Vegard forsvarte seg godt. Trond Harald måtte i flere trekk på rad gjøre akkurat det riktige trekket for at ikke Vegard skulle kunne slå grusomt tilbake. Trond Harald greide denne balansegangen. Vegard Simensen tar nye sjumilssteg i sin sjakklige utvikling og blir stadig vanskeligere å spille mot. Åpningsspillet burde han nok ha lært litt mer av jevnaldrende Audun Hoem, men uti midtspillet, spiller Vegard svært godt. 15-årige Audun Hoem blir også bedre og bedre og er den i klubben som stadig vekk innfører nye åpninger. Og hvilke åpninger! Kongegambit er noe som Audun er blitt en kløpper i, og i siste runde mot Tore Kristiansen hadde han turneringslederen hengende på repene før Tore fant et lite smutthull til et motangrep. Audun minner litt om den tidlige Bjørn Dæhlie som svært ung skiløper gikk hardt ut i løpene, men sprakk hver gang og kom haltende inn til mål. På spørsmål fra journalister hvorfor han ikke tok det litt mer med ro i åpninga og kom inn til en habil plassering, svarte Bjørn Dæhlie at når den dagen kom at han holdt helt til mål, ville ingen slå ham.

Robin Hoem har dratt i fra i sammendraget og har nå en ledelse på hele 9 poeng ned til Karl W. Strand. Aage Sivertsen ligger bare 4 poeng bak Karl W. men både Eilif Odde og Anders Olsen kan fremdeles vinne hele turneringa. Det er fem runder igjen og de to dårligste resultatene skal strykes. Det favoriserer selvsagt Robin og Karl W. som spiller alle turneringene.

Vegard Simensen høsten 2007


Vegard Simensen høsten 2007. Foto: Roger Hojem.

Anders vant runde 3, Vegard spilte godt

 (Tore, 4. mars 2009) Vegard Simensen har kommet tilbake i god form. I hurtigsjakkpartiene i går kveld i runde 3
spilte han godt, men uttellinga i antall poeng kunne ha vært litt bedre. I siste runde mot Aage Sivertsen sto han godt med offiser over i sluttspillet men tapte på tid. Da Aage hadde en bonde igjen, ble det tap for Vegard. Mot Robin Hoem i andrerunden overrasket Vegard med å ta ei lang toalettpause midt under partiet. Men Vegard spilte seg til god stilling da han satte seg ned ved brettet igjen og i tapt stilling tilbød Robin ham remis. Vegard tok i mot, men burde ha vunnet partiet. Det er bra at fjorårets klubbmester har funnet tilbake til noe av den formen han hadde i fjor høst.

Da det bare ble spilt et parti i klubbmesterskapet var det hele 11 deltakere med. Dette var den sterkeste turneringa hittil i hurtigsjakkserien da både Eilif Odde og Anders Olsen stilte på startstreken. Anders Olsen vant turneringa på kvalitet foran Robin Hoem. De to tok en tidlig remis i siste runde. Tilfeldighetene avgjorde hvem av dem som fikk førsteplassen. Anders begynte med å slå Eilif Odde i første runde, og avga bare en remis mot Tor Wetle Hoem før siste runde.
Robin Hoem måtte gi en remis til en fremadstormende Vegard Simensen, men slo Tor Wetle Hoem i første runde og la der grunnlaget for en samlet god poengscore. Aage Sivertsen kom på tredjeplass med en ekstrem heldig (og ufortjent) seier mot Vegard Simensen i sisterunden.
Eilif Odde kom skjevt ut da han tapte mot Anders Olsen i første runde og da han også tapte mot Rune Edøy i tredjerunden var det klart at dette var ikke Eilifs turnering. Spillet har tatt seg opp i klubben etter at vi begynte med hurtigsjakk, og det er nok bedre enn bare å spille lynsjakk.

Aage Sivertsen

Aage Sivertsen vant nesten
Foto: Roger Hojem

Karl W. vant, Aage kunne ha vunnet i runde 2

 (Tore, 11. februar 2009 med liten redigering 13. februar)

Det ble en spennende 2. runde i går kveld. 8 spillere var med. Operafestuker, omgangssyke og kraftig snøvær skyldes nok at bare 8 stilte opp. De gamle er fortsatt eldst, og det så vi i partiet i fjerde runde som avgjorde seieren i turneringa. Aage Sivertsen med hvit mot Karl W. Strand. Aage ofret løperen på h6- og g7-bøndene til Karl W. og fikk et sterkt kongeangrep. Men han hadde brukt tid på dette. Rett før de avgjørende trekkene kom, hadde Aage 2 minutter igjen mens Karl W. hadde 4 minutter igjen.

Alle vi andre sto rundt og kikket på for dette var det siste partiet igjen. Etter avbyttene sto Aage igjen med tårn over! Men kun et minutt igjen mens Karl W. hadde nesten to minutter før klaffen falt. De var inn i tårnsluttspill, og Aage hadde også to sammenhengende fribønder på h- og g-raden. Med to tårn skal det være greit, men først bukket Aage det ene tårnet. Det var fremdeles vinst, for h- og g-bøndene hadde kommet langt fram og var støttet av kongen. Men da Aage satte sitt siste tårn på a7 og Karl W.s tårn sto på a2, tok Karl W. like greit det tårnet også. Med den svarte kongen godt plassert foran h- og g-bøndene til hvit var det enkelt med tårn over å ta seieren i partiet. Aage hadde bare 12 sekunder igjen da han ga opp, så han kan også ha fått problemer med å sette Karl W. matt selv om han hadde unngått tårnbukken. Sjansen var der, men i slike situasjoner er det jo godt å ha 50 års erfaring å ta av.

Karl W. begynte ikke så bra, rent poengmessig. Først ble det remis mot Trond Harald Saltnes der Karl W. nok hadde vinnende stilling, men Trond Harald var heldig (og flink) og greide remis. Deretter en rask remis mot Robin Hoem før han slo Vegard Simensen i tredje runde og Tore Kristiansen i femte.

Robin Hoem tok en litt overraskende andreplass. Ikke overraskende at Robin blir nummer to, men i denne turneringa åpnet Robin med tre remiser. Først mot Aage Sivertsen, deretter mot Karl W. og til slutt mot Tore Kristiansen før han sikret andreplassen med seire mot Geir Ove Olsen og Trond Harald Saltnes. Robin og Karl W. har nå en første- og en andreplass fra de to første turneringene i hurtigsjakkserien og deler førsteplassen med 18 poeng.

Aage Sivertsen spilte godt, og kunne gjort spekulasjonene i forhåndsomtalen til skamme. Der var ikke Aage nevnt som en av dem som kunne vinne turneringa. Det var svært nære på mot Karl W. Tilfeldighetene i monradoppsettet gjorde at Aage havnet på kvalitet bak Robin med like mange poeng. Trond Harald Saltnes og Tore Kristiansen fikk begge 2 1½ poeng, og før siste runde var de likt med Robin og Aage, men begge tapte i siste runde. Geir Ove Olsen var den som ledet etter to runder med to poeng. Et halvt poeng foran Aage Sivertsen som var alene på 1½. Men det er ikke enkelt å sitte på de høyere bordene, og dette ble de eneste poengene Geir Ove fikk. Det var ei hyggelig turnering med noen overraskende resultater. Hurtigsjakk med 15-minutterspartier fører også til at det blir bedre kvalitet på partiene enn det vi får ved bare å spille lynsjakk.
Det er fremdeles 7 runder igjen i hurtigsjakkserien og mye kan skje. To runder kan også strykes. Men det kan se ut til at kampen om mesterskapet vil stå mellom Robin og Karl W. De plukker og plukker poeng, og det er viktig i ei slik turnering.
(Rettelse lagt inn 13. februar: Det sto opprinnelig at Karl W. var heldig som greide remis mot Trond Harald i andre runde. Det var motsatt, da Karl W. hadde to fribønder, og det var Trond Harald som var heldig som greide remis.)

Karl W. Strand
Foto: Roger Hojem

Karl W. en av favorittene i runde 2

 (Tore, 9. februar 2009)

Tirsdag 10. februar blir 2. runde spilt. Start kl. 2000 og ferdig ca. kl. 2245. Robin Hoem vant første runde og er en av favorittene denne gangen også. Forrige gang var Anders Olsen syk og kunne ikke stille. Anders er vel den største bøygen for at Robin skal stikke fra i mesterskapet med to strake seire.

Hvis Åge Olsen stiller, kan han ta poeng fra alle sammen, og Karl W. Strand kan godt ta seieren hvis han ikke gir bort unødige remiser. I hurtigsjakk skjer det ikke så ofte som det kan skje i lynsjakk. Hvis Tor Wetle Hoem rekker turneringa, er han også en faktor som kan gå helt til topps. Det er flere spillere som kan ta poeng fra disse, men det er nok ingen av de andre som kan ta seieren i runden.

Men topp tre kan flere være med og kjempe om. Når vi spiller etter monradsystemet, kan vi få ulike utslag. Men i lengden vinner alltid de beste.
Spennende blir det i hvert fall. Vi skal oppdatere lista for hver runde slik at du kan følge med på turneringa via internett.

Robin Hoem
Foto: Roger Hojem

Robin vant første runde

 (Tore, 21. januar 2009)

Første turnering ble spilt tirsdag 20. januar med fem runder monrad.
Det var 12 stykker med i denne første runden. Robin Hoem vant klart med 4.5 poeng, og han avga bare en remis mot Tor Wetle Hoem i siste runde. Med remisen var seieren sikret! Robin slo andremann, Karl W. Strand i tredje runde, og det ble nøkkelen til seieren. Dermed tok Robin 10 poeng i hurtigsjakkmesterskapet.

Karl W. Strand kom på en like klar andreplass med 4 poeng, hele ett poeng foran nestemann, Tor Wetle Hoem som hadde best kvalitet av de fire spillerne på 3 poeng. Tor Wetle møtte alle de tre andre på 3 poeng, og slo alle tre!

Per Erik Hoem stilte med store marsipangriser i premie. En stor en til vinneren og en til den som fikk flest remiser. Robin fikk den ene som vinner, mens Trond Harald Saltnes fikk den andre. Trond Harald og Tor Wetle Hoem hadde begge to remiser; deriblant en innbyrdes.

Høsten 2008.

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig