Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Robin Hoem klubbmester i lynsjakk

Av Roger Hojem
(30. juni 2009)

 

Robin Hoem tok sitt første klubbmesterskap i lynsjakk.
Foto: Roger Hojem

Robin Hoem tok sitt første klubbmesterskap i lynsjakk tirsdag 16. juni, da han vant foran Geir Ove Olsen og Eilif Odde. Hele 15 spillere deltok da Kristiansund Sjakklubb skulle kåre årets klubbmester i lynsjakk.

Tilreisende fra Molde

En positiv overraskelse var det at tre spillere fra Molde hadde tatt turen til Kristiansund for å være med i turneringen. Vi spilte enkel Berger. Det ble en svært spennende turnering hvor ingenting var avgjort før siste runde. Robin Hoem og Geir Ove Olsen lå helt likt foran siste runde. Robin vant sitt parti, mens Geir Ove måtte gi tapt for Roger Hojem. Vi gratulerer Robin med sitt første klubbmesterskap i lynsjakk.

Robin til topps

Robin Hoem var av mange regnet som den store favoritten på forhånd, men det var flere som kunne gå til topps på en god dag. Robin spilte meget solid og tapte kun et parti mot Tor Wetle Hoem, og spilte remiser mot Karl W Strand og Eilif Odde. Robin fikk 12 poeng av 14 mulige og var et poeng foran Geir Ove Olsen.

Geir Over imponerte

Geir Ove Olsen tok en meget sterk andreplass, med 11 poeng. Olsen er en fryktet angrepsspiller og kan slå de fleste. Olsen sin spillestil er spesielt effektiv i lynsjakk og hurtigsjakk. Geir Ove hadde forberedt seg godt til årets klubbmesterskap og hadde lagt inn noen ekstra treningsøkter med Robin Hoem og Anders Olsen. Det at Geir Ove kunne komme til å gjøre det bra var ingen stor overraskelse, men at han skulle komme på andreplass hadde gitt gode odds på forhånd. Geir Ove var bevisst på at han skulle passe på å ha bedre tid enn motstanderen, men at han måtte finne den rette balansen. Geir Ove fikk godt betalt for sine forberedelser og avgjorde en del parti helt på slutten i sin favør. Geir Ove spilte meget solid under hele turneringen, men hadde også de nødvendige marginene på sin side - noe du må ha for å kjempe helt i teten. Olsen hadde som sagt en unik mulighet til å gå helt til topps, men tapte for Roger i det avgjørende partiet i siste runde. Vi gratulerer Geir Ove med en flott prestasjon og håper at dette gir motivasjon til å spille mer sjakk og delta i turneringer. Det hersker ingen tvil om at Geir Ove har et stort potensial.

Eilif virket litt rusten

Eilif Odde ble nummer tre med 11 poeng, samme poengsum som Geir Ove, men med dårligere kvalitet. Odde som har blitt klubbmester 6 ganger tidligere virket litt rusten. Det var tydelig å se at Eilif ikke var i sin beste lynsjakkform, og at han manglet spilletrening, men det holdt likevel til tredjeplass sammenlagt.

Karl fikk det litt tungt på slutten

Karl W Strand tok fjerdeplassen med 9 poeng på bedre kvalitet enn Per Erik Hoem. Karl W åpnet bra, men avga litt på slutten, og kom ikke på seierspallen denne gangen. Kanskje ikke så rart at Karl W fikk det litt tungt på slutten når du tar alderen (71) i betraktning. Det krever ekstra god fysisk form, hvis du skal klare å holde konsentrasjonen oppe i 14 intense partier i lynsjakk. Det er vel ingen hemmelighet at denne formen for sjakk favoriserer den yngre garde. Karl W har i en årrekke vært blant de beste lynsjakkspillerne i Midt-Norge. Strand har blitt klubbmester i lynsjakk hele 10 ganger (første gang i 1963), og mange ganger fylkesmester. Karl W er et godt eksempel på at du kan hevde deg i teten i sjakk selv i godt voksen alder. Strand ble for øvrig den første offisielle norgesmesteren for senior i lynsjakk på hjemmebane i 2001.

Per Erik overrasket stort

Per Erik Hoem tok en gledelig femteplass med 9 poeng, men med dårligere kvalitet enn Karl W. Per Erik spiller sunn og fornuftig sjakk, og tenker bevisst over hva Axel har sagt angående sterke og svake offiserer og samspill mellom brikkene. Per Erik har nok sin styrke i vanlig sjakk når han har lengre betenkningstid, men tirsdag fikk han også bevist at han er en habil lynsjakkspiller. Sammen med Geir Ove var han kveldens store positive overraskelse.

Generasjonsskifte

Det er gledelig at det ser ut som om Kristiansund Sjakklubb står ovenfor et lite generasjonsskifte. Det hadde vært helt utenkelig for bare noen år siden at Robin og Geir Ove skulle ha tatt de to første plassene. Det er ikke sunt for noen klubber at det er de samme spillerne som dominerer og vinner alt. Flere yngre er på vei oppover og dette er en positiv utvikling for klubben. Kanskje sitter det om noen år en gjeng 15-16 åringer og spiller jevnt mot de beste i klubben i dag. Kristiansund Sjakklubb vil legge forholdene til rette både for elite- og breddesatsing i Kristiansund. Vi trenger spillere på alle nivå, men det viktigste er oppmøte på klubbkveldene. Den ”eldre” garde er fortsatt bærebjelkene i klubben og er viktige brikker i den prosessen klubben er inne i. Kristiansund Sjakklubb har pr 25. juni 55 registrerte medlemmer i NSF.

Torsdag ny spillekveld

Vi kommer mest sannsynlig til å skifte spillekveld til torsdager, men kommer også til å ha åpen en kveld til i uken. Det betyr at sjakklubben vil ha åpent to kvelder i uken, samt at vi kommer til å holde åpent en del lørdager i høst. Klubbens leder Aage Sivertsen vil komme tilbake senere med hvilke planer og aktiviteter styret har for høsten.

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig