Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

NM for ungdom i Trondheim 20.-22. november

Endelig resultatliste, blogg, bilder og partier

Noen partier fra NM

(Tore, 25. november 2009) Vi har lagt ut noen partier fra NM. Spillerne ville ha partiene analysert. Vi brukte Chessbase og Fritz 12 til det. I flere av partiene er det lagt til varianter eller enkelttrekk, og de kom fordi vi ville se i analysene hvordan de innvirket på partiet. Eller at vi ville se hvordan et trekk virket hvis en av spillerne ikke tok hensyn til det.

Kjempeflott avslutning på NM

(Tore, 22. november 2009) Det ble en kjempeflott avslutning på Norgesmesterskapet for ungdom i Trondheim. Våre spillere fikk en god del poeng i de to siste rundene, og det betyr mer enn at vi ikke fikk så mange innledningsvis. Det er bestandig artigere å reise hjem når vi har gjort en bra avslutning.

Vegard Simensen fikk også premie og endte på 10. plass i si gruppe. Han fikk 4½ poeng av 7. Henrik Øie Løbersli var også nære på premie, men hadde dårligere kvalitet enn de andre på 4 poeng i sin klasse. Henrik fikk 12. plassen og siste premien gikk til 10. plassen.

Arrangementsmessig var det helt topp. Arrangørklubben hadde mange (og da mener jeg virkelig mange) som hjalp til med alt mulig. Dette var en stor dugnadsinnsats av Trondheim Sjakkforening (TSF). Billige priser i kantina var det også. TSF hadde som målsetning at de skulle gå i null. 15 kroner for ei flaske brus; det er ikke mange kronene billigere i butikken. Det som også var meget bra, var deltakerpremiene. Alle fikk hvert sitt sjakksett; av samme typen som de spilte på. Det er et godt sklisikkert brett og gode og tunge plastbrikker.

Vi hadde etter hvert vår egen lille krok under ei trapp. Der fikk vi satt opp stoler og et bord slik at vi fikk blogget fra arrangementet. Det ble også et møtested for spillere og foreldre. Spillerne kom til blogghjørnet vårt etter at partiet var ferdig for å få en analyse av det. Det var Tore og Fritz som hjalp til med analysene. Andre klubber satt rundt bord i kantina, men der var det litt for fullt og trangt. Samtidig var det ikke strømkontakter i kantina, slik at vi kunne ikke sitte der men måtte finne vår egen lille krok.

Roger tok bilder, og vi har lagt ut mange bilder fra helga. De skal bli kommentert og oppdatert med hvem som er avbildet, etter hvert. De fleste av våre spillere bodde på Royal Garden, og det var et bra hotell for oss. Til tross for at det var julebordhelg så var det ikke bråk. Mange andre sjakkfolk bodde også på hotellet; det oppdaget vi på søndag da frokosten åpnet kl. 8. Første runde begynte kl. 9, og vi måtte få i oss mat før runden begynte. Vi "okkuperte" ei hel fløy ved siden av resepsjonen, både fredag og lørdag kveld. Der satt vi og spilte sjakk, studerte sjakk, forberedte oss til neste dag (preppet) og hadde det hyggelig i sosialt lag sammen alle, både spillere, lagledere og foreldre.

Sjakklubben må også berømme våre sjåfører og foreldre som var med: Knut Olsen (sjåfør), Ann Jorid Olsen, Vibeke Halse (sjåfør) og Laila Hauknes. De stilte opp og tok fri fra arbeid på fredag, for å kjøre oppover til Trondheim fredag formiddag. De var til stede og hjalp til under hele arrangementet som en støtte til alle spillerne. Flere av spillerne fikk også besøk av foreldre og slekt. Det var hyggelig og artig for spillerne, og laglederne prøvde så godt vi kunne og fortelle dem hvordan vi vurderte stillingene på de ulike brettene.

Alt gikk så mye bedre på lørdag

(Tore, 21. november 2009) Vi sanket atskillig flere poenger i de tre rundene på lørdag enn vi gjorde på åpningsdagen. Nå har spillerne blitt litt mer rutinerte, og gjør ikke så grove bukker, eller tenker litt lenger på trekkene før de gjøres. Alle har fått poeng. Det er Henrik Øie Løbersli i gruppe D født 1997 og Vegard Kallset i gruppe C født 1995-1996 som har tatt flest poeng. De har 3 hver. Alle har spilt gode partier, men uttellinga i antall poeng har ikke vært like godt. Men det er flott å være med på NM. Her er det masse andre sjakkspillere å bli kjent med, og det går i sjakk fra tidlig morgenstund til sein kveld. Og i to sjakkbutikker kan det planlegges hva man skal ønske seg til jul. På hotellet har vi de to kveldene "okkupert" ei hel avdeling der vi har spilt sjakk, sett på sjakk og vurdert hva vi skal spille mot motstanderne neste dag.

Bloggen oppdateres jevnlig, og vi har nå lagt ut nye bilder fra lørdagen. Det er Roger Hojem som er fotograf. I løpet av søndag skal vi oppdatere flere bilder underveis. Følg med, følg med!

Satser på ny frisk på dag to

(Tore, 21. november 2009) I dag spilles det tre runder i NM for ungdom. Det blir nok mange gode, interessante kamper. Artige situasjoner blir det sikkert også. Vi følger alle våre 11 spillere (10 fra Kristiansund og 1 fra Ålesund) i hver runde i bloggen vår. Der kan du følge med, kommentere og komme med oppmuntrende ord til våre deltakere. Det er bloggen som vi oppdaterer oftest i løpet av dagen.

Roger har tatt noen bilder og dem finner du her. Så følg med!

Første dag mange erfaringer rikere

(Tore, 21. november 2009) Første dag av NM for ungdom ble det spilt to runder. Våre spillere fikk ikke så mange poeng. Det var heller ikke forventet, men vi hadde heller ikke særlig glid. Det gikk ikke vår vei så mange ganger. Det skyldes nok manglende turneringserfaring. Det er mange her som har spilt mye sjakk til tross for at de er veldig unge.

11 fra fylket i NM

(Tore, 17. november 2009) I NM for ungdom som spilles på Adolf Øiens skole i Trondheim fredag 20. til søndag 22. november deltar vi med 10 fra Kristiansund.

Det spilles 7 runder og betenkningstida er 90 minutter på 40 trekk, deretter 30 minutter på resten av partiet. I første runde er det 61 minutter på hele partiet.

Reiseledere er Roger Hojem og Tore Kristiansen. Vi skal holde alle oppdatert på disse sidene og en blogg, der alle kan kommentere og spørre hva som skjer. Vi skal også legge ut bilder fortløpende i løpet av helga.

Knut Olsen og Vibeke Halse kjører oppover i to biler, og vi skal bo på Royal Garden (som var det billigste hotellet vi fant).

Ingen av våre spillere tilhører favorittsjiktet. Det er sterke felt i alle klasser, og er det en av våre i en av klassene som kommer blant den øverste tredjedelen av resultatlista, er det meget bra.

Klasse F 10 år

I denne klassen spiller alle som er født i 1999. Vi deltar med Emil Andre Olsen og Martin Mokkelbost Stene.

Klasse E 11 år

I denne klassen spiller alle som er født i 1998. Vi deltar med Iver Halse.

Klasse D 12 år

I denne klassen spiller alle som er født i 1997. Vi deltar med Henrik Øie Løbersli.

Klasse C 13-14 år

I denne klassen spiller alle som er født i 1995 og 1996. Vi deltar med Vegard Kallset, Øystein Halse og Øyvind Hoem Vaseng. Her deltar også Martin Istad Skog fra Ålesund; den eneste deltakeren fra Møre og Romsdal som ikke er fra Kristiansund.

Klasse B 15-16 år

I denne klassen spiller alle som er født i 1993 og 1994. Vi deltar med Audun Hoem og Vegard Simensen. Det står i deltakerlista at Benjamin Arvola også representerer Kristiansund. Det gjør han i Eliteserien, men i ungdoms-NM representerer Benjamin Tromsø Sjakklubbs Ungdom.

Klasse A 17-26 år

I denne klassen spiller alle som er født 1983-1992. Vi deltar med Trond Harald Saltnes.
Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig