Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Flott 17. mai-helg

Av Roger Hojem
(24. mai 2009)

 

Øyvind Hoem Vaseng ble skolemester. Ordfører Per Kristian Øyen overleverte pokalen.
Foto: Roger Hojem
Sjakklubben startet festen allerede fredag 15. mai, hvor vi møttes i lokalet til bacalao og sjakk. Rundt 15 medlemmer tolk turen innom lokalet, og bacalaoen fra Sjøstjerna smakte som vanlig utmerket. Etter at vi hadde spist, så lot vi brikkene sveve ut i de små nattetimer. Tilbakemeldingene var at dette var et flott arrangement og at vi må ha flere slike kvelder.
 

Åpent hus 17. mai

I forbindelse med nasjonaldagen holdt sjakklubben åpent hus. Flere av foreldrene hadde bakt kaker og vi kunne by på kaffe, kaker, mineralvann, pølse og brød - og de som ønsket det kunne spille sjakk. Dørene åpnet klokken 10 og det var bra oppmøte hele dagen. Selv etter borgertoget var kommet i mål, så var det flere som satt og spilte sjakk. Vi har unike muligheter med et eget lokale midt i sentrum.
 

Flott premieutdeling i Gågata

Klokken 12.30 overleverte klubbens leder Aage Sivertsen og ordfører Per Kristian Øyen premiene til de som hadde gjort det best i skolemesterskapet for barneskoler, som ble arrangert 13. mai. Dette ble en meget flott seremoni. Ordfører Per Kristian Øyen brukte anledningen til å rose Kristiansund Sjakklubb for det arbeidet de gjør for barn og unge i Kristiansund. Øyen sparte ikke på superlativene for det arbeidet Sjakklubben gjør for byen og rundt om på skolene.

- Det er ingen tvil om at det er sjakkfeber i byen og en stor del av æren for dette skyldes Aage sitt engasjement og pågangsmot.

- Når Aage tok kontakt om jeg kunne overlevere premiene på 17. mai, så var jeg ikke sen til å takke ja. Håper at vi kan gjøre dette til et fast innslag på nasjonaldagen, uttalte Øyen.

Per Kristian Øyen overleverte premiene til de 20 beste i turneringen. Hver enkelt spiller ble opplest og måtte opp på scenen å få overrekt premien av Per Kristian Øyen. Flere hundre feststemte tilskuere var tilstede på den flotte seremonien og kastet glans over sjakken. Aage Sivertsen intervjuet spillerne og dette var en glimrende måte å markedsføre sjakken på. Spillerne var både stolte og rørte når de kom frem for å motta sine premier og hilse på ordføreren. De fikk en mottakelse som var helter verdig. Når 12 år gamle Øyvind Hoem Vaseng kom frem for å motta det synlige beviset på at han var årets skolemester 2009, så ble han mottatt av trampeklapp og jubelbrøl som kunne høres langt ned i Kaibakken.

Dette var en fantastisk flott pr for sjakken og Kristiansund Sjakklubb. Vi tar selvsagt imot Øyen sin utfordring og gjør dette til et fast innslag på nasjonaldagen. Du får ikke en bedre scene å markedsføre sjakklubben på.
 

Loddsalg

Vi brukte også anledningen til å selge noen skraplodd, hvor inntektene går til å drive ungdomsavdelingen. Hipp, hipp hurra for Iver Hoem som solgte lodd for 2000 kroner på under to timer.
 

Bilder

Du kan se en større versjon av bildene ved å klikke på de.

Premievinnerne i skolemesterskapet 2009!
Foto: Roger Hojem

 

Aage Sivertsen, Alexey Gorskiy og ordfører Per Kristian Øyen.
Foto: Roger Hojem

 

Astrid Rolfsen blir intervjuet av Aage Sivertsen og mottar premie som nest beste jente.
Foto: Roger Hojem

 

Aage Sivertsen intervjuer Vegard Kallset som kom på 2. plass totalt. Per Kristian Øyen og Knut Olsen deler ut pokalen.
Foto: Roger Hojem

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig