Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Eliteserien 2011-2012

Oppsettet for matchene     eliteseriebloggen vår

 

 

Kjempethriller i siste runde (Tore, 24. mars 2012)

Tabellen er spennende. Både Kristiansund og Oslo Schakselskap ligger helt likt på førsteplass etter åtte runder. Både på antall lagpoeng og individuelle poeng. Og det innbyrdes oppgjøret endte uavgjort. Hvis begge to får like mange poeng i siste runde på søndag, blir det omkamp. Men først skal Kristiansund møte Asker, og Oslo Schakselskap (OSS) skal møte Porsgrunn. OSS har et lag som er littegrann bedre enn Kristiansund, og de er vant til å vinne, og de vil ha revansje for tapet i NM for lag i fjor høst, så vi regner OSS som favoritter før dagens runde.

Thrillerforfatter Hans Olav Lahlum spiller i dag for Porsgrunn mot OSS, og han hadde vel ikke kunnet skrevet en mer perfekt avslutning på eliteserien sjøl?

Det blir nok mange interessante partier. GM Hans Tikkanen skal spille mot Askers GM Berge Østenstad. Østenstad er regjerende norgesmester og alltid en vanskelig herremann å slå. På andrebordet skal GM Tiger Hillarp spille mot GM Jonathan Tisdall. Begge er sjakkforfattere. Tisdall av ei berømt lærebok for en del år siden, og Tiger av Tiger's Modern. Kan Tiger fortsette sin seiersrekke i norsk eliteserie? Han har ennå til gode å avgi poeng. I årets eliteserie har Tiger en ratingprestasjon på over 3000. IM Axel Smith skal spille mot IM Bjarke Sahl. En ex-svenske mot en ex-danske. I eliteklassen i Oslo i NM i fjor sommer møttes de aldri. Da kom Axel på toppen av lista, mens Bjarke endte helt nederst. Men Bjarke har vist form i helga, og spilte remis mot GM Emanuel Berg, OSS, på fredagskvelden.
FM Brede Kvisvik skal møte FM Carl Fr. Ekeberg. Det året Brede gikk på sjakklinja på NTG, bodde han på hybel hos Ekebergfamilien.
Øyvind Andersen Lundeby har fått, heldigvis, ei mye bedre eliteserie enn forrige gang vi var med. Nå har det blitt seks remiser og bare to tap. Øyvind skal møte stortalentet Aryan Tari, og er den eneste av våre som har lavere rating enn motstanderen i dagens kamp. Aryan har spilt to, relativt, raske remiser fredag og lørdag, men det var mot høyere ratede spillere. Kommer det til å bli remis på femtebordet i dag?
Edwin David er en angrepsspiller og skal møte CM Åsmund Hammerstad med svart. Svart eller hvit spiller ingen rolle for Edwin. Han tenker angrep, og går til angrep uansett. Så kanskje også i dag?

Vi har åpent i Sjakklubben fra kl. 1000, og skal følge partiene derifra på Chess Live Norway.
Vi kommer også til å kommentere underveis, og bidra gjerne på eliteseriebloggen vår...

 

 

Vi banket 1911 i dag! (Tore, 24. mars 2012)

Det var ei hard utfordring, men til slutt var det ingen match for elitelaget Kristiansund i åttende runde i dag. Elitelaget slo SK 1911 hele 4½-1½. Merkelig nok vant vi på de tre svarte bordene, mens det ble remis der vi hadde hvit. Edwin var den første som vant i dag, og han fikk til et fryktelig angrep som ga tidlig uttelling. Deretter var Brede som slo Silje Bjerke, og Tiger på andrebordet som slo Torbjørn Ringdal Hansen. Etter det var meldingene fra Oslo også positive. Øyvind Andersen Lundeby på femtebordet sto godt, men Hans Tikkanen på førstebordet virket det som hadde rotet bort et godt parti og kjempet for å få remis. Axel sto til remis nesten hele veien i følge meldingene. De tre siste partiene ble ikke ferdige før det var gått seks timer. Tikkanen greide å kjempe seg til remis på førstebordet, Øyvind greide ikke utnytte fordelen på femtebordet, og sluttspillet til Axel ble for vanskelig å vinne selv om han prøvde til siste slutt. Dermed ble det seier i matchen.

OSS greide hele 5½-½ over Bergens i dag. En imponerende prestasjon! Det betyr at Oslo Schakselskap og Kristiansund nå ligger helt likt på toppen av tabellen når det gjenstår en runde. Begge har 14 lagpoeng og 31½ individuelle poeng. Vinner av eliteserien blir det laget som vinner størst i siste runde i morgen.
Runden ble fulgt på eliteseriebloggen vår...

 

 

Tøff match mot 1911 venter kl. 1200 i dag (Tore, 24. mars 2012)

Det blir nok ei hard utfordring i åttende runde i dag. Kristiansund skal møte SK 1911. Kristiansund leder eliteserien med 12 lagpoeng og 27 individuelle poeng. Oslo Schakselskap (OSS) følger hakk i hæl med også 12 lagpoeng men med 26 individuelle poeng. Deretter er det tre lag på 8 lagpoeng, SK 1911, Bergens og SOSS. Bergens møter OSS i dag, mens vi skal altså møte 1911 som såvidt unngikk tap i går kveld. Vi er nok ratingfavoritte på alle bord, og skal da vinne, men slik som fotballen er rund, har sjakkbrettet 64 felter og ingenting er avgjort før siste parti er ferdigspilt. Bunnlaget Asker greide uavgjort mot OSS i går kveld, og det viser at man skal ikke ta lett på noen matcher i denne eliteserien.

Vi håper at Kristiansunds partier blir sendt direkte hos Chess Live Norway i dag, men vet ikke ennå.

Du kan også følge runden på eliteseriebloggen vår...

De som er i Kristiansund, kan følge kampene fra Sjakklubben som lørdag åpner dørene litt før kl. 1200.

 

 

Da leder Kristiansund eliteserien - igjen! (Tore, 23. mars 2012)

Det ble en spennende kveld. Utover kvelden fikk vi oppdateringer fra eliteseriens matcher fra lagleder Aage i Oslo. Spesielt da vi begynte å høre forlydender om at Oslo Schakselskap (OSS) kunne risikere å avgi poeng mot Asker. Samtidig var det uklart på nesten alle bordene i vår egen match mot Tromsø. Sakte men sikkert kom poengene trillende. Øyvind Andersen Lundeby sto dårlig og tapte. Edwin tok remis i ei stilling han kunne ha spilt videre i. Tidligere i sluttspillet hadde han grei vinst, forklarte en som het Jon Ludvig på bloggen vår.
Axel sto uklart og bonde under, men hadde kompensasjon og vant. Hans Tikkanen på førstebordet sto greit, og vant. Tiger hadde remisaktig stilling, men han vant til slutt og sikret lagseieren. Da også Brede greide remis, var resultatet på 4-2 klart.

OSS tapte på sjette- og fjerdebordet mens tredjebordet mellom Aryan Tari og Roar Elseth tok tidlig remis. De to ble engasjert av Aage for å vurdere stillingene i matchene til Kristiansund og OSS, slik at han kunne gi en riktig oppfatning av stoda til bloggleserne!
IM Bjarke Sahl på førstebordet til Asker sto godt. GM Emanuel Berg for OSS hadde bare 2 minutter igjen på de 10 siste trekkene før 40. trekket, og bare 2 sekunder på de siste to trekkene, men greide det akkurat. Og han bedret stillinga si i den tidsnøden. Etterpå ble det remisaktig stilling, men Axel fortalte via Aage at Emanuel er god i slike stillinger, og er en bedre spiller enn Bjarke, så vi hadde våre tvil om Asker skulle greie å holde unna. På andrebordet sto Leif Erlend Johannessen til vinst for OSS. Men så holdt Leif Erlend til å rote det til men det ble remis til slutt der allikevel. OSS vant på femtebordet, men Bjarke holdt unna på førstebordet for Asker, og det ble uavgjort, 3-3, i matchen, og OSS avga et lagpoeng.

Kristiansund har ledet eliteserien fra runde 1, men tapte ledelsen i forrige runde da vi avga mot SOSS. Men i denne runden var det OSS som måtte avgi et lagpoeng, og Kristiansund er tilbake på toppen igjen.
Det er stort at vi leder eliteserien. Et lag fra Midt-Norge. Forrige gang vi spilte i eliteserien rykket vi ned. Nå kan vi vinne, for vi har littegrann lettere motstand i de to siste kampene enn OSS. Men OSS stiller med Jon Ludvig Hammer på førstebordet på lørdag og søndag, og de vil nok kjempe på hvert felt, for hver brikke og for hvert poeng de neste to dagene. OSS er den klart sterkeste og beste klubben i Norge, og vi får bare nyte det mens vi kan. Og håpe at vi også står på toppen søndag ettermiddag.

Kampen om den siste plassen på podiet har hardnet til. Både SOSS og SK 1911 som lå på tredjeplass før runden startet, spilte uavgjort mot hverandre, og de ble tatt igjen av Bergens som vant sin kamp mot Akademisk, slik at det nå er tre lag på 8 poeng. Porsgrunn følger tett på med 7 lagpoeng. I bunnstriden har Asker med sitt lagpoeng mot OSS i dag, tatt igjen Akademisk, og Moss ligger bare et lagpoeng foran dem igjen. Tromsø med 2 lagpoeng er nok fortapt, selv om de skal møte Asker i lørdagens runde, men da topper Asker laget sitt og stiller med både GM Berge Østenstad og GM Tisdall.

Runden ble fulgt på eliteseriebloggen vår...
Akkurat i de avgjørende minuttene rett før midnatt da vi fikk avgjørelsen, gikk bloggen ned. Serviceoppdatering sto det på sida til serverhotellet vårt.
I morgen møter vi SK 1911 mens OSS skal møte Bergens. Det blir to tøffe matcher det, og sikkert spennende. Følg kampene fra Sjakklubben lørdag kl. 1200.

 

 

Møter bunnlaget Tromsø i kveld (Tore, 23. mars 2012)

Fredag kl. 1800 starter sjuende runde i Eliteserien. Kristiansund som ligger på andreplass, skal møte Tromsø i kveld, og det er laget som ligger sist på tabellen med bare to lagpoeng. De har uavgjort mot Moss og SK 1911. Men de har ikke gått på de helt store tapene, og i forrige runde tok de 2 individuelle poeng fra OSS som leder. Benjamin Arvola slo da IM Nicolai Getz. Benjamin spilte for Kristiansund forrige gang vi var i Eliteserien, sesongen 2009-2010.

Lagene til alle de tre kampene i helga offentliggjøres først i dag kl. 1700, så vi vet ikke hvem Tromsø stiller med. De vet selvsagt heller ikke hvem vi stiller med, og for at motstanderne skal bruke ekstra tid og krefter på å forberede seg (preppe), forteller heller ikke vi det før fristen kl. 1700.

Vår match sendes ikke direkte i kveld. Det blir kampene SOSS-SK 1911 og Porsgrunn-Moss som sendes direkte på Live Chess Norway i kveld. Det andre topplaget, OSS, skal møte det andre bunnlaget, Asker, og da er det litt mer interessant å følge kampen om bronsemedaljene og tredjeplassen i Eliteserien. Det er disse fire lagene som sendes i kveld samt Bergens, som ligger an til å kunne ta tredjeplassen, men der SOSS og SK1911 ligger et lite hestehode foran, da de har 7 lagpoeng, mens Bergens har 6 og Moss og Porsgrunn har begge 5 lagpoeng hver.

Kan vi vinne Eliteserien?
Nei, vi trodde nok at toget gikk fra perrongen da vi avga et lagpoeng mot SOSS i sjette runde forrige eliteseriehelg. Men bergensjakk skriver i dag at

Etter seks runder leder OSS med 11 lagpoeng foran Kristiansund med 10. Det er fortsatt åpen kamp om førsteplassen, da Kristiansund har noe lettere program i avslutningen og ligger bra an på individuelle poeng.
Dette har selvsagt bergensjakk helt rett i. Nå har både OSS og Kristiansund 23 individuelle poeng. Men OSS har 11 lagpoeng mens vi har 10. Vi er da avhengige av at Oslo Schakselskap skal feile, og det skal de selvsagt få lov til. Vi skal ikke hindre dem i det. Dette gjør at lagtaktikken til Kristiansund blir likedan som i de andre eliteseriehelgene. Vi kan ikke safe inn med trygge lagseire, men må kjempe om hvert poeng på hvert bidige bord helt til avgjørelsen er fattet søndag ettermiddag. Dette blir da ikke ei feriehelg for våre spillere, men ei kamphelg!     Lykke til gutter!

Vi håper at lagleder Aage Sivertsen vil oppdatere litt underveis i matchen på eliteseriebloggen vår...

 

 

Eliteseriehelg neste helg (Tore, 16. mars 2012)

Neste helg, fredag 23. mars til søndag 25. mars, spilles de tre siste matchene i eliteserien. Det er allerede klart at verdensmester Vishy Anand ble en programhelt for vårt lag. Forberedelsene til VM-matchen mot Boris Gelfand i mai gjør at det er uaktuelt for Anand å spille i Oslo nå. Da gikk vi dessverre glipp av muligheten til å se Anand spille på Haraldsheim. Men vi har jo mange andre, gode spillere. Ledet av lagkaptein IM Axel Smith tror vi at Kristiansund kommer til å stille med et godt lag også de tre siste kampene.

Kristiansund ligger på andreplass med 10 lagpoeng, et fattig poeng etter ledende Oslo Schakselskap. Kristiansund har et litt lettere program enn OSS, så vi har fremdeles muligheten til å vinne eliteserien, men da er vi avhengige av at OSS feiler. Og sjansen for at de skal gjøre det, er nok liten. Til det er de for sterke, og viljen til å vinne for stor.

Fredag 23. mars kl. 1800 i sjuende runde møter vi Tromsø som ligger helt sist på tabellen. De har bare to lagpoeng, og Kristiansund vinner nok stort her. OSS møter det andre bunnlaget Asker på fredag.

I lørdagskampen 24. mars skal vi møte Sjakklubben 1911. De stiller med et jevnt sterkt lag. De kjemper nok også om medaljer, og vi kan ikke forvente en lett match. OSS møter Bergens på lørdag.

I den siste kampen på søndag 25. mars møter vi Asker som etter seks runder bare har tre poeng og ligger an til å rykke ned. I den situasjonen har Asker stort sett vært de siste sesongene i eliteserien, og hver gang har de greid å komme opp med kjemperesultat i den siste eliteseriehelga, og i siste liten greid å karre seg over nedrykksstreken. Så både OSS og Kristiansund skal ta Asker på alvor denne helga. OSS møter Porsgrunn på søndag.

 

 

Leffi kommenterer stillinger fra Eliteserien (Tore, 22. januar 2012)

Stormester Leif Erlend Johannessen kommenterer i Nettavisen noen stillinger fra rundene i eliteserien forrige helg. Han viser ei stilling fra Bredes parti mot stormester Gausel, og han viser også det famøse trekket som Øyvind gjorde mot SOSS.

 

 

Nedtur i eliteseriens sjette runde (Tore, 17. januar 2012)

I sjette runde i eliteserien ble det nedtur for eliteserielaget vårt. Det ble bare uavgjort og 3-3 mot SOSS (Selskapet for Osloemigrerte Sørlandssjakkspillere). Axel og Nils vant på de to øverste bordene, og Brede og Kristian spilte remis på de to neste. Da Øyvind og Anders tapte på de to nederste bordene ble det dessverre uavgjort. Øyvind skulle ha vunnet, men bukket tårn i det avgjørende øyeblikket. Både Kristian og Brede tok tidlige remiser, men det var fordi de ikke kom så greit ut av åpninga. Øyvind hadde remistilbud underveis, men da var det uklart i partiet til Nils så han måtte spille videre. Da OSS vant over Tromsø med 4-2, tok de over tabelltoppen med 11 lagpoeng, mens Kristansund har 10.
Hva andre har skrevet: OSS, Tidens Krav, Nettavisen og Axel Smith.

 

 

SOSS i sjette runde i eliteserien kl. 10 i dag (Tore, 15. januar 2012)

Søndag kl. 1000 starter sjette runde i årets eliteserie, og vi skal møte SOSS (Selskapet for Osloemigrerte Sørlandssjakkspillere). De ligger på en litt overraskende tredjeplass. De har spilt godt, men to av seirene har kommet mot de to dårligste lagene, Tromsø og Asker. Kristiansund er favoritter. Det sendes to matcher fra hver runde, men det er ikke ikke offentliggjor hvilke to matcher som på søndag blir sendt direkte...
eliteseriebloggen vår kan du diskutere og kommentere. Hvis matchen ikke blir overført direkte, regner vi med at der vil det komme jevnlige oppdateringer om stoda i de seks partiene.

 

 

3-3 og uavgjort mot OSS i dag (Tore, 14. januar 2012)

I femte rundes storoppgjør i eliteserien mot Oslo Schakselskap greide elitelaget vår uavgjort med 3-3! Kristian Stuvik Holm (bildet) vant, IM Axel Smith tapte, og de andre spilte remis.
Dermed leder Kristiansund fortsatt Eliteserien. Kristiansund og OSS har 9 lagpoeng hver, men Kristiansund har 1 individuelt poeng mer.

Matchen var svært spennende, og den ble sendt direkte, og vi fulgte den også på eliteseriebloggen.
OSS sto littegrann bedre på alle bord, mens Kristian sto til tap på fjerdebordet mot IM Nicolai Getz. Edwin forsøkte seg med et angrep, men det ble blokkert. Det så ikke lyst ut. Men så snudde det. Kristian spilte slik at Getz gjorde en feil, og plutselig sto Kristian til vinst! I løpet av to trekk, snudde partiet. Edwin og Brede spilte begge remis, men Axel tapte. Da også Øyvind og Nils holdt unna til remis, ble det klart at toppoppgjøret endte uavgjort, 3-3.
Det er en sjakkbragd, kanskje ikke en nasjonal, men i hvert fall en regional en, at Kristiansund fra Midtnorgeserien leder Eliteserien etter fem runder, og at vi allerede har møtt storlaget OSS!
Tidens Krav og
Nettavisen om matchen.
I morgen blir det nok en tøff kamp, da mot SOSS som ligger på tredjeplass. Da skal Anders Olsen inn på sjettebordet i stedet for Edwin.

 

 

Storoppgjør mot OSS kl. 1200 i dag (Tore, 14. januar 2012)

I Eliteseriens femte runde i dag kl. 1200 møter vi Oslo Schakselskap. De stiller med 3 GM'er, og det blir tøft. Kampen sendes direkte...
eliteseriebloggen følger vi alle de seks partiene og kommenterer og spør hverandre. Velkommen inn!

 

 

Elitelaget slo Porsgrunn 4-2 - Brede og Nils vant (Tore, 13. januar 2012)

Kristiansund leder fremdeles eliteserien etter fjerde runde. Partiene ble sendt direkte, så det var lett å følge med på.

Kristian Stuvik Holm og Øyvind Andersen Lundeby tok raske remiser på bord fire og fem, og det ble ikke mer enn remis på Edwin David på sjettebordet heller. Det virket som han ikke kom i gang skikkelig. IM Axel Smith på førstebordet sto greit mot GM Kjetil A. Lie, men der ble det remis ved trekkgjentakelse. På det tidspunktet sto FM Brede Kvisvik godt på tredjebordet mot Anders Hobber. Ellers hadde nok ikke lagkapteinen tatt remis.

Brede fikk inn en bonde, og vant partiet, og da IM Espen Lie på andrebordet for Porsgrunn gikk feil i sluttspillet mot GM Nils Grandelius, ble det til slutt en klar seier for Kristiansund med 4-2.
Andre resultater: SOSS-Bergens 3-3, Akademisk-OSS 2-4, SK1911-Asker 3½-2½
Tidens Krav om seieren.

 

 

Kristiansunds match i Eliteserien direkte fra kl. 18 (Tore, 13. januar 2012)

Vi står foran ei eliteseriehelg, der Kristiansund ligger på toppen av tabellen etter de første tre rundene før jul. Men denne helga skal vi møte nummer to, tre og fire på tabellen. Lørdag blir det stormøte mot OSS. Men først i kveld blir det Porsgrunn. Kampen sendes direkte...
eliteseriebloggen skal Aage kommentere matchene underveis. Der kan du også delta.

 

 

Greier vi to poeng i helga? (Aage, 13. januar 2012)

Magnus har med seg pappa Henrik og Espen Agdestein til en ny prestisjeturnering i helga. Vishy forbereder seg til generalprøve i Moskva i mai, hvor Brede og undertegnede er invitert av Evgeny Romanov. Men akkurat nå er det eliteserien på hjemmebane som gjelder. Vi møter tre av de sterkeste lagene denne helga, Porsgrunn,OSS og SOSS. Greier vi to poeng tilsammen denne helga, vil vi ha sikret deltakelse i neste års eliteserie.

 

 

Kristiansund leder Eliteserien (Tore, 7. november 2011)

Kristiansunds lag i Eliteserien vant også på søndag mot Akademisk. Det var en deilig seier siden det var dem som "ødela" for oss i vår første sesong i Eliteserien for to år siden. Partiene gikk direkte slik at alle hadde muligheter til å følge med på dem. Det er bare Kristiansund og OSS som har tre lagseire, men Kristiansund har 13 individuelle poeng mens OSS "bare" har 12, så vi leder Eliteserien etter tre runder!
Tidens Krav hadde i dag ei helside om seirene i helga. Du kan også se hva som står på bergensjakk.no og Nettavisen; se bilder på sida til Bjørn Berg-Johansen og lese hva lagkaptein Axel Smith skriver

 

 

Elitelaget slo Bergens - leder Eliteserien (Tore, 6. november 2011)

Elitelaget møtte Bergens i andre runde lørdag ettermiddag. Partiene ble ikke sendt direkte, men på bloggen fikk vi meldinger som gjorde at vi fikk fulgt med allikevel. Bergens har et jevnt sterkt lag, og var en god motstander i går. Edwin tok tidlig remis, og det ble også remis på Kristian og Øyvind. Våre folk på Haraldsheim var godt fornøyd med at de fikk et poeng til sammen. Bredes parti tapte mot Trond Gabrielsen, men Axel slo Stig Gabrielsen og Tiger vant et sluttspill med tårn og løper mot tårn. En kjempegod prestasjon mot Eirik Gullaksen.

Kristiansund leder fortsatt Eliteserien etter to runder, og det til tross for flere store seire i denne runden. Akademisk slo Moss hele 6-0 og SOSS vant 5-1 over Tromsø. Til tross for det er det bare Kristiansund og OSS som har vunnet begge sine første matcher. Kristiansund leder fordi vi har flere individuelle poeng enn OSS. 8½ mot OSS' 8 poeng.

Søndag i tredje runde møter vi Akademisk. Kristiansund er ratingfavoritter på alle bord, så vi bør nok vinne matchen. Men vi kan ikke forvente at vi leder etter tre runder siden OSS skal møte Moss på søndag.
Akademisk - Kristiansund blir vist direkte fra kl. 1000...
Vi vil også følge med på matchen på bloggen vår...

 

 

Kristiansund leder Eliteserien (Tore, 5. november 2011)

Kristiansund vant greit 5-1 mot et svekket Moss i første runde i Eliteserien. Partiene ble sendt direkte men sendinga stoppet i løpet av kvelden pga. en løs kabel på et av sensorbrettene. Nettavisen skriver at - Favorittene vant i Eliteserien. Tidens Krav skriver at Kristiansund Vant første kamp. Oslo Schakselskap (OSS) hadde overraskende problemer mot Selskapet for Oslobaserte Sørlandsspillere (SOSS) og vant bare 3½-2½. 1911 slo Akademisk og Bergens slo Asker med de samme sifrene. Porsgrunn vant 4-2 over den andre nykommeren i Eliteserien, Tromsø.
I dag skal Kristiansund møte Bergens i runde 2 som starter kl. 1200. Bergens blir nok en større utfordring enn Moss var i går. Bergens har et jevnt godt lag, selv om de heller ikke topper laget sitt. De mangler bl.a. Kjetil Stokke og IM Jovanka Houska. I dag får vi ikke sett partiene som Kristiansund spiller da det er 1911-SOSS og OSS-Tromsø som sendes. Men vi skal prøve å følge med på utviklinga i Eliteserien på KM-bloggen vår.

 

 

Første runde i Eliteserien fredag kveld - livepartier (Tore, 4. november 2011)

Det er de tre første rundene i Eliteserien denne helga. Lagene til alle tre rundene offentliggjøres først fredag kl. 1700. Første runde ing fra Eliteserien, men vi følger med på dem, og på KM-bloggen har vi laget en egen kategori for Eliteserien denne helga. Der kan vi diskutere utviklinga i de ulike partiene.

 

 

Kampoppsettet er trekt (Tore, 5. august 2011)

Fredag 2. september trekte Norges Sjakkforbund kampoppsettet for Eliteserien. Kristiansund skal møte Moss i den første matchen fredag 4. november kl. 1800 på Haraldsheim ved Sinsenskrysset i Oslo. Ryktene forteller at Moss kanskje ikke vil prioritere Chess Attack-serien like høyt denne sesongen som de har gjort tidligere år. Det kan bety at laget deres ikke blir så godt som det har vært. Selvsagt er det en fordel for oss.

I andre runde lørdag 5. november kl. 1200 møter vi Bergens. Vi slo dem i Eliteserien forrige gang vi var med i 2009/2010, og vi kan slå dem igjen. Søndag 6. november skal vi ha revansje mot Akademisk. Forrige gang vi var med i Eliteserien møtte vi Akademisk i første runde. Kristiansund var, til tross for at vi var debutanter, ansett som favoritter. Men vi tapte knepent. Selv om det var et knepent tap fikk vi 0 poeng i protokollen, og den lagmatchen ble symptomatisk for resten av sesongen i Eliteserien for Kristiansund. Vi rykket ned. Med et annet resultat mot Akademisk den gangen, og vi ville sannsynligvis overlevd i Eliteserien. Derfor har vi litt å revansjere mot Akademisk.

I andre eliteseriehelga 13.-15. januar møter vi Porsgrunn, Oslo Schakselskap og SOSS. På dette tidspunktet håper vi at matchen i femte runde lørdag 14. januar mot OSS skal bli et toppoppgjør i Chess Attack-serien.
Siste helga, 23.-25. mars, møter vi Tromsø, SK 1911 og Asker.

 

 

INVITASJONEN (Tore, 5. august 2011)

VELKOMMEN TIL ELITESERIEN 2011-12!
(Generalsekretær Liv Mette Harbo, NSF, 23. august 2011)
Her følger informasjon om opplegget for serien. Vi ber alle de kvalifiserte lagene studere dette nøye og bekrefte (eventuelt avkrefte) sin deltakelse senest torsdag 1. september. Vennligst ta kontakt med NSF dersom det skulle være behov for lengre frist. Trekningen blir foretatt denne dagen, men blir først offentliggjort når alle lagene har bekreftet.
Hjemmesiden for Eliteserien har adresse http://www.sjakk.no/nsf/eliteserien_index.html. Her vil informasjon bli lagt ut løpende.

Kvalifiserte lag

Følgende 10 lag er kvalifisert for Eliteserien sesongen 2011-12:

Oslo Schakselskap
Bergens Schakklub
Moss Schakklub
Porsgrunn Sjakklubb
Schakklubben av 1911
Akademisk Sjakklubb
Asker Sjakklubb
SOSS
Kristiansund Sjakklubb
Tromsø Sjakklubb

Spilleplan
1. runde fredag 4. november 1800-2400
2. runde lørdag 5. november 1200-1800
3. runde søndag 6. november 1000-1600

4. runde fredag 13. januar 1800-2400
5. runde lørdag 14. januar 1200-1800
6. runde søndag 15. januar 1000-1600

7. runde fredag 23. mars 1800-2400
8. runde lørdag 24. mars 1200-1800
9. runde søndag 25. mars 1000-1600

Tidspunktene kan bli justert (kom gjerne med innspill). Merk dog at vi ikke under noen omstendighet ønsker å starte hver helg før fredag 1800 eller å avslutte senere enn søndag 1700. Det vil følgelig være mulig å bestille flybilletter allerede nå.

Spillested

Alle runder skal i år spilles på Haraldsheim Vandrerhjem i Oslo. Nærmere informasjon om spillestedet finnes på www.haraldsheim.no

Nominasjon av spillere, lagoppstilling og betenkningstid

Lagene skal nominere inntil 20 spillere i bordrekkefølge senest to uker før seriestart. Samtlige nominerte må være meldt inn i NSF gjennom den angjeldende klubb. Listen kan ikke endres eller suppleres i løpet av sesongen. Denne nominasjonen må altså være mottatt av NSF senest fredag 21. oktober klokken 10.00, og vil deretter bli publisert på internett så snart som mulig etter at samtlige nominasjoner er mottatt.

Hver spillehelg skal lagoppstilling (6 spillere) for hver av kampene leveres turneringsleder senest 60 minutter før start av helgens første runde. Dette er gjort for å sikre like forhold for lokale og tilreisende lag når det gjelder forberedelser. Lagoppstilling kan enten leveres på spillestedet eller sendes NSF på forhånd. Forhåndsinnsendte lagoppstillinger kan fritt endres innen en time før helgens første runde starter.

Betenkningstiden for seriesjakken (med unntak av Nord-Norge) er nå 2 timer/40 trekk og deretter 1 time/resten av partiet.

Fullstendig oppdatert reglement for Eliteserien (og seriesjakken generelt) ligger på http://www.sjakk.no/nsf/eliteserien_index.html

Startavgift

Startavgift for Eliteserien er fastsatt av NSF til kr 8000,- som vil bli fakturert av NSF så snart bekreftelse på deltakelse er mottatt.

Reise- og overnattingsstøtte

Tilreisende lag vil få støtte som følger:
Lag som har tilholdssted innen 100 km fra spillestedet, vil ikke få støtte. Dette gjelder Asker, OSS, Akademisk, SOSS, 1911 og Moss.

Øvrige lag tildeles reisestøtte med henholdsvis kr 450,- (Porsgrunn), kr 1500,- (Bergens, og Tromsø) og kr 1700,- (Kristiansund) pr spiller og helg. Reisestøtte tildeles for opptil 8 spillende deltakere pr helg. Disse må være bosatt i og reise fra hjemregionen.

Lagene er selv ansvarlig for billettbestilling og reisemåter.

For tilreisende lag (med tilholdssted mer enn 100 km fra spillestedet, dvs Porsgrunn, Bergens, Kristiansund og Tromsø) vil NSF dekke overnatting på 4-sengsrom med bad/WC for inntil 8 spillende deltakere på Haraldsheim fredag-søndag hver spillehelg (250 kr pr. spiller pr. natt). Disse må være bosatt i og reise fra hjemregionen. Dersom andre overnattingsmuligheter enn Haraldsheim ønskes, må lagene selv betale prisforskjell i forhold til 4-sengsrom. Lag, som ønsker å bo på Haraldsheim, bes levere en foreløpig oversikt over overnattingsbehov så snart som mulig.

Reisestøtte utbetales i sin helhet av NSF senest to uker etter siste eliteseriehelg, så snart alle lagene har sendt inn dokumentasjon for reiseutgifter. Dersom det skulle være behov for forskudd, bes klubbene ta dette opp med NSF.

Europacupen

Vinner av Eliteserien 2011-12 vil være kvalifisert for Europacupen 2012 sammen med vinner av lag-NM 2011. Dersom samme lag skulle vinne, vil også nr. 2 i Eliteserien 2011-12 være kvalifisert.

 

 

Våre sider fra forrige gang vi spilte i Eliteserien 2009-2010, finner du her...

 

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig