Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Klubbmesterskapet 2011

Tabellene: B-klassen, A-klassen og C-klassene og B-klassen tetgruppa
Partiene vi har direktesendt fra A-klassen

Et interessant parti i B-klassen torsdag kveld

(Tore, 9. juni 2011) Det ble spilt to partier i B-klassens tetgruppe torsdag kveld i klubben. Det ene partiet mellom Emil og Magnus ble fort ferdig. Vi gikk gjennom denne åpningsmetoden i forrige uke, og det husket selvsagt Emil. Han gjennomførte det på en bra måte og vant enkelt. Flott spilt av Emil.
Det andre partiet mellom Jon Oddvar og Iver varte heldigvis mye lengre. Jon Oddvar kom godt ut i midtspillet og hadde en fordel. Da Iver byttet tårn, sto Jon Oddvar best i sluttspillet. Det var imidlertid ikke enkelt og Jon Oddvar tok med seg et tempotrekk for mye med kongen. Det endte med remis ved evig sjakk. Begge spilte godt og viser stor framgang. Jon Oddvar spilte seg til ei god stilling og må være fornøyd med det. Sluttspill er ikke enkelt å spille, og det er slett ikke enkelt å finne de beste trekkene. Iver greide å forsvare seg akkurat slik at han greide remis. Godt gjort av begge to.

2 partier i B-klassen torsdag kveld

(Tore, 9. juni 2011) I kveld spilles det to kamper i tetgruppa i B-klassen. Disse fire spillerne har lengre betenkningstid da de har fått voksen tid med 1½ time på 40 trekk og ½ time på resten av partiet. Vi håper at de bruker litt av tida si i alle fall.

Tirsdag kveld fikk vi spilt hengepartiet mellom JOn Oddvar og Emil. Emil gamblet og vant. Trekkene rett etter hengepartistillinga kan du se her... De spilte mange trekk enn dette, men etter at Jon Oddvar gikk på denne kombinasjonen var det greit vunnet for Emil.

Første del av B-klassen ble ferdig på tirsdag. De to gjenstående partiene ble avgjort på walk over-seier. Magnus var suveren med 7½ poeng av 8 mulige. Emil og Jon Oddvar fikk 5½ poeng mens Iver fikk 5.

Mange partier i B- og C-klassene denne uka

(Tore, 5. juni 2011) Tirsdag 14. juni blir det sesongavslutning med pizza og brus. Til da prøver vi å bli ferdige med partiene i B- og C-klassene. Da kan det bli en del partier denne uka; både tirsdag, onsdag og torsdag. Det hadde vært kjekt om vi kunne fått gjort ferdig klassene før neste tirsdag, slik at vi kan dele ut premier i klassene.

I B-klassen har vi et hengeparti som ble spilt for nesten to uker siden. Det er lenge siden vi har hatt hengepartier i klubben, og de har gått av moten siden sjakkprogrammer på pc ble vanlige. Men spillerne måtte gå, og siden de ikke var ferdige ble det hengeparti. (Hengeparti er et avbrutt parti der spilleren i trekket har gjort et hemmelig trekk. Det trekket ble skrevet ned på noteringsarket til ham, og begge noteringsarkene ble lagt ned i en konvolutt som er tapet igjen og oppbevares av turneringslederen.)

Det er partiet mellom Jon Oddvar Rambjør-Emil Andre Olsen og av stillinga ser vi at det er hvit som har gjort det hemmelige trekket. Det er vel bare et trekk som er mulig i den stillinga, så det hemmelige trekket denne gangen er gjennomsiktig.
Stillinga er interessant, og begge spillerne har analysert stillinga i klubben i forrige uke sammen med andre spillere. Vi gleder oss til fortsettelsen av partiet som vi håper og tror blir spilt på tirsdag.

Ny spenning i B-klassen

(Tore, 25. mai 2011) Det har blitt ny spenning i B-klassen. Magnus Dahl Jenssen tapte for Iver Halse i går kveld. Magnus leder fortsatt klart, men Jon Oddvar kan ta innpå hvis han setter i gang en langspurt. Partiet Jon Oddvar Rambjør- Emil Andre Olsen ble ikke spilt ferdig i går kveld, og det er da et hengeparti. Stillinga ble notert da partiet ble avbrutt, og spilleren i trekket (Jon Oddvar) gjorde et hemmelig trekk som han skrev ned og la i en konvolutt som ble lukket og oppbevares av turneringslederen. Dette gjøres fordi den som er i trekket, skal ha fordelen av å kunne analysere stillinga i fred og ro og vet hvilket trekk han gjorde. Nå er det kanskje ikke så vanskelig for Emil å gjette hva Jon Oddvar spilte, siden Emil nettopp hadde byttet av tårn, og hvis Jon Oddvar ikke tar tårnet tilbake i sitt hemmelige trekk, taper han. Stillinga er lik materielt sett, men Jon Oddvar har en fribonde på sjetteraden som kan avgjøre partiet i hans favør. Partiet fortsetter i kveld.

Stillinga i B-klassen

(Tore, 25. mai 2011) I B-klassen har vi gjort det slik at vi har skilt ut de beste og de møter hverandre på nytt med motsatte farger. De andre i B-klassen spiller i nye klasser, og der møter de også nye som har kommet til i løpet av våren.
Stillinga i teten i B-klassen er når vi slår sammen poengene:
1) Magnus Dahl Jenssen 8½ (10)
2) Iver Halse 7 (10)
3) Jon Oddvar Rambjør 4½ (7)
4) Emil Andre Olsen 4 (7)

Magnus leder fortsatt B-klassen

(Tore, 14. mai 2011) Magnus slo Jon Oddvar i partiet mellom dem på torsdag. De brukte bare 11 minutter hver, og partiet var ferdig før det var gått en halvtime. Magnus satte inn et press på stillinga til Jon Oddvar, og da Jon Oddvar ikke fant mottrekkene, vant Magnus.

A-klassen er ferdigspilt

(Tore, 10. mai 2011) A-klassen er nå ferdig, det 55. partiet er spilt, resultatlista er sendt inn både til NSF og FIDE for Eloberegning, og vi kan gjøre opp status.

Axel var som vi har skrevet tidligere, suveren med seier i alle partiene. Seieren hans var truet kun i partiet mot den like suverene nummer to, Robin. Han tok 9 av 10 poeng. Det var imponerende. Det var disse to som skilte seg ut i toppen. På bunnen var det også to som skilte seg ut. Pat og Vegard gikk lenge med mange rokader på tabellen. Men i oppgjøret mellom dem i forrige uke, bukket Pat og Vegard tok vare på denne sjansen. Dermed ble det et poeng på Vegard, og det ble en rask remis på Pat i det siste partiet mot Per Erik. Så da fikk alle poeng i klassen.

På midta var det mer jevnt. Det siste partiet avgjorde rekkefølgen for hele 4 spillere, og det ble til slutt Tore som fikk tredjeplassen med 6½ poeng da han slo Trond Harald (6. plassen med 5½ poeng) i det aller siste partiet i klassen. Vegard fikk fjerdeplassen med 6 poeng på bedre kvalitet foran Henrik som fikk sitt gjennombrudd i denne turneringa.

Deretter var det et hopp til neste gruppe på lista, og Audun som vant sine to siste partier, fikk til slutt 4 poeng og sjuendeplassen. Øyvind tok åttendeplassen med 3½ poeng og niendeplassen gikk til Per Erik med 3 poeng.

Hvis noen av spillerne vil kommentere partiene sine, tar vi gjerne i mot det.

Et spennende parti i B-klassen i kveld

(Tore, 5. mai 2011) I kveld spilles det også et spennende parti i B-klassen. Emil Andre Olsen-Iver Halse

To partier torsdag kveld; tre spennende partier spilt tirsdag

(Tore, 5. mai 2011) I kveld spilles det to partier i A-klassen. Kanskje et parti i B-klassen også. I A-klassen blir det Robin Hoem-Vegard Viken Kallset og Pat Schanzenbecher-Per Erik Hoem. Det er nå siste sjanse for Pat å få poeng i turneringa. Han har spilt godt men har bukket i mange av partiene sine. Kanskje han i kveld kan unngå det, for i kveld blir det nok Per Erik som kommer i tidsnød, og det kan være en fordel for Pat. Robin har allerede sikret seg andreplassen i turneringa. Vegard fikk endelig et poeng på tirsdag, og kan kanskje overraske i kveld?

To av partiene denne uka da tida gikk ut for en av spillerne. Først ut var det Pat som tapte på tid mot Henrik på mandag. Pat mistet tre minutter i tidsnøden da han glemte å trykke på klokka etter å ha gjort trekket sitt. Dermed ble det bare litt over minuttet igjen på 4-5 trekk, og det var ikke nok. Tida gikk ut i det 38. trekket i ei stilling som var remisaktig, selv om Henrik hadde en liten fordel.

På tirsdag var det bunnoppgjør mellom Pat Schanzenbecher-Vegard Viken Kallset. Det ble dronninggambit og i et avbytte glemte Pat at Vegards springer kunne hoppe videre. Pat mistet offiser og tapte til slutt partiet. Det ble Vegards første poeng i turneringa!

Robin Hoem-Henrik Øie Løbersli ble aldri spennende. Robin fikk tidlig en liten fordel, og da Henrik slo med feil bonde på f6, fikk Robin inn en dronningsjakk som også truet b7-bonden. Rett etterpå bukket også Henrik en offiser, og Robin vant enkelt.

Partiet Audun Hoem-Trond Harald Saltnes var spennende. Det var ganske likt, men i sluttspillet hadde de byttet av tårnene men begge dronningene var på brettet samt et par lette offiserer. Og begge to hadde tidsnød. Audun hadde 19 sekunder igjen på de to siste trekkene. Og Audun hadde fordel i partiet da han hadde langt mer aktive og sentralt plasserte offiserer. På det siste trekket hadde Audun 8 sekunder. Han hadde ei penn i den ene handa og en brikke som han lekte med i den andre, mens han tenkte på trekket sitt. Sekundene tikket ned, og greide han å utføre trekket sitt før det sto null sekunder? Han skulle jo legge fra seg brikken i handa han holdt på med, flytte handa og utføre trekket? Det var spennende, men trekket kom da og han hadde 2 sekunder igjen etter å ha utført sitt 40. trekk.
Trond Harald derimot hadde 1:19 minutter igjen på sine to siste trekk. Han var presset, og måtte finne de rette trekkene. På det 40. trekket hadde han 39 sekunder. Mer enn nok tid til å utføre trekket, og deretter finne en plan for forsvaret etterpå. Men han tenkte og tenkte. Tilskuerne rundt kikket på hverandre. Hva var det som skjedde? Klokka tikket ned (digitale klokker tikker vel ikke, men sekundene forsvant i alle fall raskt unna), og det var ingen indikasjoner på at han ville gjøre noe trekk. Så da det var 1 eller 2 sekunder igjen, så vi at Trond Harald trakk handa og utførte trekket sitt. Men det var akkurat for seint. Trond Harald rakk det ikke. Han tapte på tid.

Nytt oppsett for teten i B-klassen

(Tore, 3. mai 2011) Et nytt kampoppsett for de fire i B-klassen som går videre, har vi lagt ut. De får med seg poengene fra de første kampene, og partiene i denne runden er med motsatte farger. Vi satser på at disse partiene skal spilles på torsdager, da betenkningstida er den samme som i voksenturneringer: 1½ time på 40 trekk, deretter ½ time på resten av partiet.

Robin tar sikte på andreplassen

(Tore, 3. mai 2011) Robin Hoem har nå 7 poeng og to partier igjen. Han tar sikte på andreplassen. Men i kveld møter han Henrik Øie Løbersli som har seks poeng, og har nok også lyst på den andreplassen. Uansett er dette ei god turnering av Henrik som i går kveld slo Pat. Pat tapte på tid i ei relativt lik stilling da han hadde to trekk igjen til tidskontrollen ved 40 trekk. Selvsagt viser vi partiet mellom Robin og Henrik direkte. Det starter nok ikke før kl. 1915. I ettermiddag blir det også et bunnoppgjør mellom Pat og Vegard. Begge har null poeng men spillet til begge to har vært godt i partiene. De har bare ikke fått uttelling. Det blir nok en kamp for å sikre seg i alle fall et poeng. Siden det er semifinale i Champions League i kveld, starter partiet så tidlig som kl. 17. Det siste partiet i A-klassen i kveld er Audun Hoem-Trond Harald Saltnes.

Tre partier i A-klassen mandag kveld

(Tore, 1. mai 2011) Mandag 2. mai kl. 1900 starter tre partier i A-klassen. Det er siste uka som A-klassen spiller, alle partiene må være ferdige i løpet av uka, og det er ni igjen. vi håper at vi får spilt tre partier mandag, tre på tirsdag og de tre siste på torsdag. Vi får se utover i uka, men de tre partiene på mandag er uansett klare:

Mandag 2. mai kl. 1900
Pat Schanzenbecher - Henrik Øie Løbersli    0-1
Tore Kristiansen - Robin Hoem, sendes direkte på nettet    0-1
Trond Harald Saltnes - Per Erik Hoem, sendes direkte på nettet    1-0

Partier tirsdag 3. mai med start ca. kl. 1915:
Pat Schanzenbecher - Vegard Viken Kallset, sendes direkte på nettet med start kl 17     0-1
Audun Hoem - Trond Harald Saltnes     1-0
Robin Hoem - Henrik Øie Løbersli, sendes direkte på nettet     1-0

Partier torsdag 5. mai
Robin Hoem - Vegard Viken Kallset
Pat Schanzenbecher - Per Erik Hoem

Tore Kristiansen - Trond Harald Saltnes spilles i helga

Vegardene tapte

(Tore, 2. mai 2011) Begge Vegardene tapte sine kamper torsdag 28. april. Merkelig nok var det italiensk åpning i begge partiene. Vegard Viken Kallset møtte Tore Kristiansen som spilte aktivt, og da Vegard ikke utnyttet hullene i den svarte stillinga til Tore, ble det avgjørende det angrepet han fikk i gang.
Partiet mellom Robin Hoem og Vegard Simensen var spennende. Robin fikk til et angrep direkte på kongestillinga til Vegard, men kom ingen vei. Vegard hadde full kontroll. Vegard ga bort kvalitet i forsvaret sitt, men det viste seg at det var ikke korrekt av Robin å ta i mot tilbudet. Etter det var angrepet over og Vegard kom på offensiven. Robin ofret da springeren sin på en bonde for å få i gang kongeangrepet igjen, og det lyktes. Men Vegard hadde et trekk som hadde kunne stoppet angrepet da han hadde fått låst h-linja. Men Vegard så det ikke. Selv etter det, hadde Vegard en liten fordel. Han måtte bare passe på at Robin ikke kom inn i stillinga hans med dronninga si. Men Robin kom inn, og Vegard ga opp umiddelbart. Bakspillerne Per Erik og Geir Ove var nesten i ekstase over de mange mulighetene i dette partiet. Det var mange varianter som måtte regnes på.

Spennende oppgjør i A-klassen i kveld

(Tore, 28. april 2011) I kveld får vi et interessant parti mellom Robin Hoem og Vegard Simensen. Partiet sendes selvsagt direkte. Det begynner nok først litt over kl. 19. Her får vi sannsynligvis en kamp mellom Robins kunnskaper om all verdens sjakkåpninger og Vegards intuisjon og store kombinasjonsforståelse. Kommer Vegard seg helskinnet gjennom åpninga, kan alt skje i dette partiet.
Men allerede fra 18-tida begynner partiet Tore Kristiansen-Vegard Viken Kallset i Sjakklubben. Også dette partiet sendes direkte.

C-klassene i gang

(Tore, 28. april 2011) Vi har startet to C-klasser i klubbmesterskapet. Den ene spilles på tirsdager og den andre på onsdager. Noen spiller i begge gruppene. Espen Størseth Gellein har vunnet den første kampen sin i tirsdagsgruppa, og han har også vunnet i de to første rundene i onsdagsgruppa. De spiller med 25 minutters betenkningstid, men partiene er som oftest avgjort i løpet av 10-15 minutter.

Storebroren ble for sterk i går

(Tore, 28. april 2011) I oppgjøret mellom Audun og Øyvind i går overså Øyvind et mellomtrekk og mistet offiser i midtspillet. Sin vane tro spilte Audun veldig forsiktig ut fra start, men kom sterkere i midtspillet. Øyvind var ikke observant nok der da Audun truet med et kraftig angrep på kongestillinga. I stedet ble det offiserstap men Øyvind fikk en bonde for den. Et par trekk etterpå fikk Øyvind en bonde til, og han sto ikke så alt for dårlig. Begge hadde brukt mye tid og fikk litt tidsnød de siste 15 trekkene. Øyvind greide ikke å tvinge fram et gjennombrudd med sine ekstra bønder, og den ekstra offiseren til Audun ble avgjørende. I det siste trekket før tidskontrollen ved 40 trekk, mistet Øyvind enda en kvalitet, og gikk inn i sluttspillet med tårn under. Det vant Audun enkelt.

Øyvind er nå ferdig med klubbmesterskapet og fikk 3½ poeng. Han slo Per Erik, Pat, Vegard Viken Kallset og tok remis mot Trond Harald i ei bedre stilling. Det blir også en liten ratingfremgang for Øyvind på klubbmesterskapet.

Vegard opp på andreplass i A-klassen

(Tore, 26. april 2011) Vegard Simensen klatret opp på andreplass i A-klassen etter sin seier over Vegard Viken Kallset i A-klassen tirsdag kveld. Partiet ble vist direkte, og Vegard Viken Kallset kom greit ut med svart i Cambridge Springs-forsvaret mot Vegard Simensen. Sistnevnte var littegrann unøyaktig og brukte mye tid i åpninga. Men i stedet for å bytte av og få et roligere spill, så lot Vegard Viken Kallset den andre Vegard'en få lov til å spille sitt spill og åpnet hele brettet for Vegard Simensens kombinasjoner. Før Simensens fyrverkeri kom i gang, ga Vegard Viken Kallset opp. Han så hvor det bar hen.

Det andre partiet i A-klassen var mellom Per Erik Hoem-Øyvind Hoem Vaseng. Her ble det igjen halvslavisk som så mange ganger før i dette klubbmesterskapet. Øyvind spilte fornuftig og sikret seg utligning allerede i åpninga og hadde nok en ørliten fordel utover i midtspillet. Per Erik fikk sin vane tro stor tidsnød igjen og bukket bonde i det 39. trekket. Deretter hadde Øyvind enkel vinst, men lot være å bytte av dronninger da han kunne. Men med tre bønder mot Per Eriks to på kongefløya var det fordel for Øyvind, spesielt da Øyvinds dronning sto plassert langt bedre enn Per Eriks. Men så i sluttspillet gikk Øyvind fram med feil bonde, og Per Erik kunne ha fått remis. Men Per Erik så ikke mattbildet som Øyvind spant rundt kongen hans, og når han ikke var klar over det, så tok han heller ikke hensyn til det. Resultatet ble at Øyvind vant.

Øyvind har nå 3½ poeng og har et parti igjen. Der møter han broren Audun, og det spilles i klubben onsdag kveld. Samtidig spilles også det interessante oppgjøret mellom Robin Hoem og Henrik Øie Løbersli. Vi håper at vi får sendt partiene direkte.

C-klassen i gang

(Tore, 26. april 2011) C-klassen er i gang. Det blir to grupper. Ei som spilles på tirsdager og en på onsdager. I tirsdagsgruppa vant Petter Andreas, Kamilla og Espen sine første partier tirsdag kveld. Betenkningstida på partiene er 25 minutter per spiller per parti.

Magnus vant første delen av B-klassen

(Tore, 25. april 2011) Magnus Dahl Jenssen har vunnet B-klassen med 7½ poeng. B-klassen denne våren er litt annerledes satt sammen enn før. De beste går videre til ei finalegruppe, og så setter vi sammen to nye C-klasser (en spilles på tirsdager, og en på onsdager) der vi også får med de nye som kom til i klubben etter at vi hadde startet B-klassen.

Magnus har spilt veldig godt i hele vinter, og avga bare en remis i B-klassen mot Jon Oddvar Rambjør i første runde. Ellers var han sikker mot de andre favorittene. Magnus har hatt kjempestor framgang siste året. Han har vært med på både NM for ungdom i fjor høst der han fikk en flott 12. plass i klassen sin, og han var også på landslagssamling nå i april. Magnus er et sjakktalent som allerede viser stor sjakkforståelse. Den utviklinga han har hatt siden NM for ungdom i slutten av november, har vært artig å observere.

B-klassen er ikke helt ferdigspilt ennå, men ingen av de andre kan ta igjen Magnus, da de har avgitt minst et poeng allerede.
Det er Iver Eide Hoem som ligger best an til å kapre andreplassen, da han bare har tapt for Magnus. Men Iver har tre partier igjen mot tre gode spillere, og de andre vil nok kjempe med nebb og klør for denne andreplassen.

 

Partier i A-klassen denne uka

(Tore, 25. april 2011, oppdatert 26.april) I A-klassen er det hele 14 partier igjen, og vi har bare denne uka samt neste uke å gjøre det unna på. Og i tillegg er både Pat og Trond Harald bortreist denne uka, så vi får ikke spilt så mange partier som vi burde. Men noen partier får vi da spilt:

Tirsdag 26. april:
Vegard Simensen - Vegard Viken Kallset (vises direkte på nett med start ca. kl. 1915)
Per Erik Hoem - Øyvind Hoem Vaseng (hvis Robin ikke kan spille tirsdag kveld, blir dette partiet vist direkte

Onsdag 27. april:
Øyvind Hoem Vaseng - Audun Hoem (håper å få vist partiet på nett)
Robin Hoem - Henrik Øie Løbersli (vises direkte)

Torsdag 28. april
Robin Hoem - Vegard Simensen (vises direkte på nett)
Tore Kristiansen - Vegard Viken Kallset (vises direkte på nett)

Mandag 2. mai:
Trond Harald Saltnes - Per Erik Hoem

Nytt opplegg for B-klassen

(Tore, 25. april 2011) Vi har forandret på opplegget for B-klassen. I stedet for dobbel berger, har vi endret det til enkel berger. Etter påske kommer vil til å sette igang to nye turneringer. En finale i B-klassen og en for de nye som har kommet, slik at de også får spille i klubbmesterskapet i vår. I B-klassen står det nå igjen fire partier:
Iver Eide Hoem - Kamilla Kuzyakhmedova
Emil Andre Olsen - Jon Oddvar Rambjør

Iver Eide Hoem - Jon Oddvar Rambjør
Emil Andre Olsen - Iver Eide Hoem

To partier torsdag kveld

(Tore, 14. april 2011) I klubben i dag spilles det kun to partier. Vegard Simensen-Vegard Viken Kallset sitt parti som skulla ha startet kl. 1600 er utsatt da Vegard Viken Kallset har meldt forfall.
Kl. 1930 starter vi imidlertid direktesendinga av partiene Trond Harald Saltnes-Pat Schanzenbecher og Per Erik Hoem-Tore Kristiansen. Dette kan bli interessante partier. Selv om det er ratingfavoritter i begge partiene, er ikke utfallet gitt på forhånd. Her kan alt skje.

Vegard og Øyvind innfridde forventningene

(Tore, 14. april 2011) Gårsdagens direktesendte partier fra Kristiansund Sjakklubb ble interessante. Robin Hoem slo Audun Hoem i prøyssisk. Audun hadde forberedt seg mot b5-varianten, men Robin spilte ikke den i går. Audun byttet av løperen på d7, og Robin sto plutselig godt med svart. Deretter var det litt press fra Robins side i midtspillet før Audun ga opp.

Partiene i går kveld, finner du her...

Det andre partiet i går kveld derimot, var så nervepirrende som vi hadde håpet på. Det var ikke godt spilt av noen av partene, men vi fikk i alle fall valuta for pengene. Denne gangen gikk Vegard inn i selvmatt på slutten da begge hadde sluttet å skrive og de hadde bare minutter igjen på klokka.

Blir det like nervepirrende i kveld som forrige gang?

(Tore, 13. april 2011) Onsdag kveld blir det to direktesendte matcher fra Kristiansund Sjakklubb.
Vegard Viken Kallset - Øyvind Hoem Vaseng som nok starter i 6-7-tida. Forrige gang de møttes var et sjakkparti uten like i klubben. Det svingte fra det ene til det andre. Øyvind bukket offiser i åpninga, men fortsatte å spille videre. Vegard kunne ha tatt enda en offiser men overså det. Rett etterpå overså Øyvind at han kunne få tilbake offiseren. I midtspillet gikk Vegard på kongejakt, men Øyvinds konge greide å finne smutthullene hele tida. Og resultatet var at Vegard jagde motstanderens konge nærmere valplassen slik at den ble mye sterkere. I sluttspillet skulle Vegard avgjøre det hele ved å ta Øyvinds framrykkende bonde, men gikk feil med tårnet og måtte gi det for å hindre at Øyvind fikk dronning. Da sto plutselig Øyvind til vinst, men han spilte feil i tidsnøden sin og Vegard fikk tatt noen av bøndene hans, slik at det ebbet ut til remis etter fire timers spill. Det var nesten for nervepirrende å følge med på det partiet i fjor høst. Det kan bli like nervepirrende denne gangen, men har du hjerteproblemer så ta fram betablokkene før du ser på dem.

Det andre partiet som starter først kl. 1930 er Audun Hoem-Robin Hoem. (Alle disse Hoem'ene i Kristiansund Sjakklubb er ikke i slekt med hverandre. Dette er bare vårt lokale Hansen eller Olsen...) Robin er favoritt i partiet. Han har en bra sjakkform inne nå, mens Audun ikke har vist alt for godt spill i det siste. Men det kan fort snu seg. Hvis bare Audun overlever midtspillet, er han farlig i overgangen til sluttspillet. Der er han i sitt ess. Det kan bli to store oppgjør i kveld.

Jon Oddvar vant i går kveld etter en liten time-out

(Tore, 13. april 2011) I går ble det spilt et parti i B-klassen. Amandus Stolsmo-Jon Oddvar Rambjør. Amandus kom godt ut med hvit og fikk presset Jon Oddvar bakover. Amandus hadde et godt initiativ. Så begynte Jon Oddvar å tenke mer på stillinga, men dessverre gjorde ikke Amandus det i like stor grad. Og da feilet Amandus og tapte et tårn og fikk en springer, dvs. Amandus tapte en kvalitet. I sluttspillet ble det enda et tårn til, men plutselig fikk Amandus inn en gaffel på Jon Oddvars konge og et av tårnene hans, og tok tilbake kvaliteten. Men Jon Oddvar sto da med tårn over og vant partiet greit. Det var godt spilt av Amandus som kom godt i gang. Jon Oddvar tok tydeligvis en liten time-out etter åpninga, og han brukte litt tid på stillinga. Da fikk han skikk på egen spilling, og det gjorde at Jon Oddvar vant partiet.

To interessante oppgjør i A-klassen mandag og tirsdag

(Tore, 13. april 2011) Vi sendte et parti direkte både mandag og tirsdag kveld. Mandagskvelden kom vi i Sjakklokalet og oppdaget til vår store forskrekkelse at noen hadde slått av varmovnene. Det var bikkjekaldt i lokalet, og det tok to timer før vi fikk opp varmen. Det var kanskje kulda som influerte på partiet Trond Harald Saltnes-Robin Hoem, for Trond Harald spilte feil allerede i det femte trekket i Ponzianis åpning. Robin fikk utligning og liten fordel med svart, og selv om Robin sannsynligvis plasserte løperen og springeren sin på feil felt (kulda igjen?), skal man ikke gi Robin i den sjakkformen han er nå, en slik fordel. Det betyr tap, og det betød det også for Trond Harald på mandagskvelden.

Audun Hoem-Vegard Simensen spilte tirsdagskvelden. Det skulle egentlig ha vært Audun mot Robin, men redaktøren av disse sidene skrev feil på forsida tirsdag ettermiddag. Der skrev jeg at Audun skulle møte Vegard, og de tre spillerne kom i klubben på kvelden og hadde forberedt seg til det oppgjøret. De to matchene bytter bare dag, og det blir Audun-Robin onsdag kveld.
Audun har en spesialvariant i siciliansk med 2.Sa3 som Vegard er veldig usikker på. Så usikker var Vegard at han for første gang på mange år i et turneringsparti valgte å svare 1...e5 på Auduns første trekk. Og Vegard fortsatte med ungarsk forsvar som er en litt passiv åpning, man ikke trodde passet Vegard i utgangspunktet. Men Vegard visste nok ikke i går kveld da han startet partiet at Harding og Botterill i 1974 konkluderte med at: The Hungarian Defence can only be played for a draw. White should have an edge in most lines. I de raske analysene i klubben etter partiet, mente bakspillerne at Audun burde ha spilt fram f-bonden til f4 ganske tidlig og seinest i det 9. trekket. Da han ikke gjorde det, spilte Vegard aggressivt og Audun merkelig passivt, og Vegard kom til et kraftig kongeangrep. Audun ga opp i det 15. trekket. Han gikk ikke matt, men måtte minst gi en kvalitet for å unngå matten. Vegard Simensen har nå 5 poeng og deler andreplassen i turneringa med Henrik. Men Vegard og Henrik har bare to partier igjen, mens flere av de som halser bak, har enda flere partier igjen å spille i klubbmesterskapet.

Matcher i uke 11 i A-klassen

(Tore, 8. april 2011, oppdatert 12. april) A-klassen må være ferdig 90 dager etter turneringsstart som var 8. februar. I praksis blir torsdag 6. mai siste kvelden for partier i A-klassen. Denne uka har vi fått spilt 6 partier, men det er fremdeles 20 partier igjen. Og noen har vært flinkere til å melde forfall enn andre, og de får da noen uker med flere partier per uke. Kommende uke, uke 15, er siste uka før påskeferien, selv om klubben har åpent også på tirsdag i den stille uke, og vi har to uker etter påske hvor vi skal gjøre ferdig resten av partiene.
Matcher i A-klassen uke 15:
Mandag 11. april
Trond Harald Saltnes - Robin Hoem, sendes på nett

Tirsdag 12. april
Audun Hoem - Robin Hoem, sendes på nett
Pat Schanzenbecher - Per Erik Hoem, utsatt til påska pga. forfall fra Pat

Onsdag 13. april
Audun Hoem - Vegard Simensen, sendes på nett
Vegard Viken Kallset - Øyvind Hoem Vaseng

Torsdag 14. april
Vegard Simensen - Vegard Viken Kallset, sendes på nett og begynner ca. kl. 1600
Trond Harald Saltnes - Pat Schanzenbecher
Per Erik Hoem - Tore Kristiansen
Robin Hoem - Henrik Øie Løbersli, sendes på nett

Dermed gjenstår 11 partier som må spilles i løpet av påska, eller de to ukene etter påske.

Unggutta kommer nå

(Tore, 8. april 2011) Nå kommer de yngste guttene i A-klassen. Vi voksne hadde håpet at vi i alle fall kunne ha fått et år til før de begynte å slå oss. At vi skulle få oppleve at de tapte et sjakkparti mot oss før de ble for gode. Men det ser ut til å være for seint. Henrik slo Per Erik i går kveld, og Øyvind spilte remis mot Trond Harald. Da Trond Harald generelt sett er litt bedre enn Per Erik, er det vanskelig å skille mellom disse resultatene. En remis mot Trond Harald er nok like godt som en seier over Per Erik, selv om kanskje Per Erik ikke mener det...

For å ta det kronologisk. Tore Kristiansen-Audun Hoem i et direktesendt parti på nett, spilte kongeindisk som er en av Auduns favorittåpninger. Tore gjorde en ørliten feil i åpninga, men Audun gjorde en større. Da angrep Tore i f-linja. Angrepet var ikke det mest riktige sjakklig sett, det var mer av psykologisk karakter da hvit ikke ville gi svart for rolig spill i midtspillet. Audun er god i overgangen til sluttspillet, men ikke så god i midtspillet. Begge gjorde selvsagt feil, det skjer i alle klubbkamper, men Audun gjorde den største, og tapte partiet.

i partiet Pat Schanzenbecher-Robin Hoem fikk Robin til sitt sedvanlige spill. Han får et lite overtak, fordi han kjenner til hvilke brikker han skal ha stående og hvordan opplegget skal være. Slik Per Erik erfarte det på tirsdag, fikk også Pat møte dette på brettet i går kveld. Robin vant i midtspillet en bonde, og det ble nok. Robin vant.

Tidsnød ble det igjen for Per Erik Hoem i matchen mot Henrik Øie Løbersli. Litt uvant for Per Erik kanskje, men i dette partiet fikk også motstanderen hans tidsnød. Henrik gikk seirende ut av den bataljen. Per Erik spilte spansk, og hadde håpet at Henrik ville spille 3...a6, for da skulle Per Erik spille avbyttevarianten i spansk, for den hadde han lært da han spilte mot Robin på tirsdag. Per Erik tapte da med svart. Men Henrik valgte heller å spille 3...Sf6 Berlinforsvaret som har vært populært de siste 11 årene. Allerede tidlig ga Per Erik bort en bonde da han gikk inn i en kombinasjon og ikke så hele av den. Midtveis i kombinasjonen trekker han seg med bondetap som resultat. Da står Henrik klart best. Han har utviklet alle sine brikker og rokert, mens Per Erik står inne med to fra det lette kavaleriet, har ikke forbindelse mellom tårnene sine De byttet dronninger og avviklet til et spill der Henrik hadde løperparet mot Per Eriks springerpar. Det var enda klarere fordel til Henrik da han fremdeles hadde bonden. Dessverre sluttet vi å sende partiet ved det 27. trekket. Pc'en vi bruker til å sende parti over nett med er gammel og treg, og treg og ustabil er også nettforbindelsen. Etter en time fikk vi rettet det opp, slik at resten av trekkene står der. Per Erik og Henrik kom begge to i tidsnød, og trakk á tempo i 10 trekk. Da hadde de kommet over 40 trekk, og Henrik sto igjen med løper over. Tidsnød eller ikke, Henrik hadde vunnet dette partiet uansett så godt som han sto. Godt gjort av Henrik som nå ligger på andreplass i A-klassen med 5 poeng.
Det siste partiet mellom Øyvind Hoem Vaseng-Trond Harald Saltnes begynte først nærmere kl. 2030 da Trond Harald var på jobb til kl. 20. Øyvind spilte godt og beholdt hvitfordelen gjennom hele partiet. Trond Harald fikk aldri utligning. Øyvind fikk også løperparet i midtspillet, og det gjorde det enda vanskeligere for Trond Harald. De byttet av tårnene men beholdt dronninga. Hele tida var det Trond Harald med svart som måtte passe på. Øyvind ga ham ikke anledning til motspill. I sluttspillet tok Øyvind remis ved evig sjakk, men fremdeles sto han klart best. Men vi skjønner at Øyvind tok remis, for Trond Harald har hatt en tendens til å trekke både det ene og det andre opp av flosshatten i slike trengte situasjoner. Øyvind tok remisen og har nå en seier over Pat og en remis mot Trond Harald i turneringa. Det er bra, og viser at Øyvind har funnet tilbake til den gode gamle formen han hadde i fjor høst.

Nytt opplegg for kampene i A-klassen torsdag

(Tore, 6. april 2011) Det har kommet et forfall til torsdagens matcher i A-klassen. B-klassen har ikke spilt noen kamper denne uka. Det blir fremdeles fire kamper, og to av dem blir sendt på internett:
Pat Schanzenbecher - Robin Hoem
Tore Kristiansen - Audun Hoem
Per Erik Hoem - Henrik Øie Løbersli
Øyvind Hoem Vaseng - Trond Harald Saltnes

Det er litt tilfeldig at det ble disse fire matchene, men i ettertid ser turneringslederen at det faktisk er en Hoem i alle fire partiene. Det er litt merkelig. To av partiene blir også sendt på internett, og vi har funnet ut at alle skal få et parti på nettet. Audun Hoem har ikke spilt et langparti på klubbens sensorbrett ennå, og debuterer torsdag kveld på det. Audun spilte riktignok det aller første direktesendte partiet fra klubben, men det var et lynsjakkparti. Og det var en test. Så torsdag kveld får vi se Audun igjen. Det andre partiet blir Per Erik mot Henrik. Det starter cirka klokka halv sju, mens Tore-Audun sannsynligvis starter litt seinere.

To interessante partier ble spilt mandag og tirsdag

(Tore, 6. april 2011) I A-klassen har vi fått flere avklaringer denne uka. Robin Hoem har begynt å få opp stimen, og har vunnet sitt andre parti. Tirsdag kveld slo han Per Erik Hoem i avbyttevarianten i spansk. Robin fikk det lett da Per Erik ikke visste hvordan han skulle spille mot denne varianten, og plasserte brikkene sine feil. Det niende trekket brukte Per Erik 33 minutter på, og valgte den aller dårligste muligheten han hadde. Det kan være lurt av og til å ha littegrann kjennskap til teorien. Man sparer litt tid på det under partiene.

Mandag kveld spilte Vegard Simensen dragevarianten i siciliansk mot Trond Harald Saltnes. Vegard var litt uforsiktig med trekkene sine, og Trond Harald fikk til et utrolig raskt kongeangrep. Men da Trond Harald kunne ha avgjort partiet, trakk han á tempo og kom ut med kvalitet over. Vegard hadde remisen inne, og etter at Vegard fikk tilbake kvaliteten så det ut til at Trond Harald måtte være svært nøyaktig for å få remis, men Vegard feilet i sluttspillet og Trond Harald vant.

Vi har selvsagt tatt vare på partiene som har blitt sendt direkte på nett, men vi har ikke fått tid til ennå å lage et arkiv på sida slik at de kan spilles gjennom. Men det kommer.

Flere partier i A-klassen denne uka

(Tore, 3. april 2011) A-klassen har det travelt med å bli ferdig med partiene sine. Alle partier må være ferdigspilt innen fredag 6. mai, siden turneringa skal rates hos FIDE. FIDE har et krav om at turneringer ikke kan vare lengre enn 90 dager. Og snart får vi også påskeuka der vi mister dager hvor vi kan spille. Derfor blir det spilt flere kamper denne uka. Foreløpig er følgende partier planlagt:
Mandag 4. april kl. 1900
Trond Harald Saltnes - Vegard Simensen (sendes også på nett)

Tirsdag 5. april kl. 1930
Robin Hoem - Per Erik Hoem (sendes på nett)

Torsdag 7. april    (to av partiene blir sendt på nett)
Audun Hoem - Trond Harald Saltnes
Pat Schanzenbecher - Robin Hoem
Per Erik Hoem - Tore Kristiansen
Vegard Viken Kallset - Øyvind Hoem Vaseng

Axel er klubbmester!

(Tore, 2. april 2011) IM Axel Smith er klubbmester i Kristiansund Sjakklubb. Kristiansund Sjakklubb gratulerer!

I går kveld, fredag 1. april, spilte han det siste partiet sitt i A-klassen. Han har 100% score og 10 av 10 poeng! Selv om det var forventet, skal partiene spilles og alle tabber unngås.
I går kveld spilte Axel mot Robin Hoem. Det nestsiste partiet mot Per Erik Hoem spilte Axel onsdag kveld.

To favorittseire tirsdag kveld

(Tore, 30. mars 2011) Juniorene tapte i begge partiene tirsdag kveld i klubben. Begge partiene ble også vist direkte på nettet. Vegard spilte prøyssisk mot Axel, og gjorde feil da Axel spilte den nye varianten med å trekke løperen tilbake til d3. Partiet var over da Axel fikk tatt bonden på h7. Robin og Øyvind spilte avbyttevarianten i spansk og det ble et annet type parti. Mer posisjonelt. Hvits plan var å bytte av offiserene og vinne sluttspillet. Og det var akkurat det som skjedde. Robin fikk det litt lettere da Øyvind flyttet bøndene litt for langt fram i sluttspillet.

IM Axel Smith har nå 8 poeng og bare to partier igjen. Han spiller mot Per Erik Hoem i klubben (og på nett) onsdag kveld fra ca. kl. 1900. Det siste partiet mot Robin Hoem spilles seinere i uka, på fredag eller lørdag.

Det blir ikke partier i klubbmesterskapet på torsdag for da skal Axel spille blindsjakksimultan.

To partier i A-klassen tirsdag kveld

(Tore, 28. mars 2011) Tirsdag 29. mars blir det spilt to partier i A-klassen. Vi regner med at de blir overført direkte på internett begge to:
IM Axel Smith, 2383 - Vegard Viken Kallset, 1067
Robin Hoem, 1476 - Øyvind Hoem Vaseng, 1149

Det kan bli noen partier i B-klassen også, men hovedsaken for dem på tirsdag er å fortelle til dem som ikke var med, hvordan det var i Ålesund og på landslagssamlinga i helga.

To partier i A-klassen torsdag og begge ble direktesendt

(Tore, 25. mars 2011) Torsdag kveld ble to partier i A-klassen spilt. IM Axel Smith vant over Pat Schanzenbecher i et interessant parti. Axel åpnet med 1. Sc3. Pat overså at hvit fikk fullstendig kontroll på de svarte feltene, og rokerte også langt; akkurat på den sida der Axel angrep. Det endte i matt
Det andre partiet var litt annerledes; Henrik Øie Løbersli-Tore Kristiansen. Det var mottatt dronninggambit og det ble et posisjonelt parti der svart hvit ga bort et tempo allerede i fjerde trekket, og det utnyttet svart slik at svart kom på offensiven. Men da tidsnøden nærmet seg gikk svart over fra posisjonelt spill til taktisk spill, og det var ikke lurt. Henrik er god i akkurat slike stillinger og plutselig hadde han en stor fordel. Svart spilte da med høy risiko, og hvit kunne ha vunnet i sluttspillet hvis han hadde byttet av tårnene i rett øyeblikk. Men det endte til slutt med seier til svart allikevel.

3 partier i A-klassen onsdag kveld i stedet

(Tore, 24. mars 2011) Forfall til torsdagens kamper kom inn, og et av partiene ble spilt onsdag kveld. I tillegg ble et nytt oppgjør satt inn fordi vi ville teste om vi fikk til å sende 2 partier direkte på nettet. Og det greide vi! Hvorfor vi ikke klarte det i Surnadal i matchen mot Trondheimsstudentene skjønner vi ikke, men nå ser det ut til at alt er i orden med sensorbrettene og overføringa direkte på nettet.

Vegard Viken Kallset-Audun Hoem ble spilt onsdag kveld. De begynte å spille før vi hadde fått gjort klar sensorbrettene etter feiringa av 18-årsdagen til Vegard Simensen. Vegard Kallset fikk opp ei kjempestilling, og det så ut til at han hadde full kontroll med Audun. Han gjorde de riktige trekkene. Audun ble overbelastet, men i stedet for å begynne å ta bønder på 7. raden så konsentrerte Vegard seg om svarts sentrale bonde. Den feilen var akkurat nok til at Audun kom seg av kroken, og slo tilbake. I slike situasjoner er Audun god (han holdt jo på å slå Eilif Odde i fjor høst) og vant til slutt partiet. Men nå er Vegard ganske så nærme med å få uttelling for spillet sitt. Og dette var et mye bedre parti enn det forrige mot Per Erik der han ikke ville vinne. Snart løsner det for Vegard mot bedre spillere også. Ideene og spillet hans er svært godt i perioder, men det mangler det siste lille ekstra, det som vinner partier mot voksne spillere som aldri gir opp. Men snart kommer det.

Øyvind Hoem Vaseng-IM Axel Smith ble direktesendt på nettet. Dette var Øyvinds andre direktesendte parti, og det var også Axels andre parti på klubbens sensorbrett. Så de to var erfarne på akkurat dette formatet. Øyvind stilte seg opp litt uheldig og ga Axel motangrep i f-linja. Vi har snakket om akkurat dette på en av undervisningene tidligere i februar, så Øyvind visste nok hva som kom. Da Øyvind heller ikke fikk satt i gang sitt motangrep på dronningfløya, ble det enveiskjøring. Axel fikk også til en fin matt, noe han var svært godt fornøyd med.

Geburtsdagsbarnet Vegard Simensen spilte hvit mot Tore Kristiansen. Partiet ble bestemt der og da, og dette ble også vist på internett. Grünfeldindisk ble åpninga til slutt, og Vegard fikk en isolanibonde som Tore fant ut ble for farlig, så han plasserte likegodt en bonde i samme linja sjøl. Da Tore overså at Vegard kunne ta bonden hans i sentrum, gikk det raskt nedover og Vegard vant partiet enkelt. Vegard har nå kommet á jour med Henrik og har også 4 poeng i A-klassen. Axel leder med 6 poeng.

Torsdag kveld blir det to partier i klubben:
IM Axel Smith, 2452 - Pat Schanzenbecher, 1362
Henrik Øie Løbersli, 1098 - Tore Kristiansen, 1631

3 partier i A-klassen torsdag kveld - ett i kveld

(Tore, 22. mars 2011, endret 23. mars) Torsdag blir det runde i klubbmesterskapet i A-klassen igjen. Men allerede i kveld spilles partiet Øyvind Hoem Vaseng - IM Axel Smith i klubben. Det blir overført direkte på vårt sensorbrett.

Torsdag kveld har det blitt noen forfall, det blir følgende tre partier: Vegard Viken Kallset, 1065 - Audun Hoem, 1245. Hvis Vegard melder forfall spilles partiet Audun Hoem - Vegard Simensen i stedet.
IM Axel Smith, 2452 - Pat Schanzenbecher, 1362
Henrik Øie Løbersli, 1098 - Tore Kristiansen, 1631
Det er muligheter for at Vegard må melde forfall og da spilles i stedet partiet Audun Hoem - Vegard Simensen.

Ut i fra ratingtallene ser det ut til at det er klare favoritter i alle matchene. Med unntak av at det blir en kjempebombe hvis ikke Axel vinner sitt parti, kan resultatene i de andre tre partiene egentlig gå alle veier. Torsdag skal vi forsøke å få opp to partier samtidig. Det har vi greid kun en gang tidligere, men vi krysser fingrene.

Magnus leder soleklart i B-klassen

(Tore, 19. mars 2011) Magnus Dahl Jenssen vant partiet mot Iver Eide Hoem i går kveld. Dermed styrket han ledelsen sin i B-klassen. Han har nå 6½ av 8 poeng mens Emil Olsen på andreplassen ligger 3 poeng bak.

Henrik på 4 poeng og klar andreplass i A-klassen

(Tore, 19. mars 2011) Henrik Øie Løbersli vant sitt parti mot Øyvind Hoem Vaseng i klubben på torsdag kveld. Det var Øyvind med svart som kom best ut, og Henrik måtte forsvare en isolanibonde. Den fikk Øyvind tatt til slutt. Men da Øyvind fant ut at han skulle lufte, spilte han h6, men overså at Henriks løper på b2 dekket fluktfeltet h7 for kongen. Rett etterpå ville Øyvind bytte av dronning, men gikk da sekkematt da kongen ikke hadde fluktfelt ut av kongestillinga. Hadde Øyvind spilt g6 før han satset på dronningbytte, hadde han fremdeles stått godt. Men det er kjekt at Øyvind nå viser en oppadgående formkurve. Formen har ligget litt nede siden seint i fjor høst. Henrik har nå 4 poeng! i klubbmesterskapet og viser skikkelig storform. Han har slått Øyvind, Vegard, Vegard og Audun og det skal bli interessant å se ham mot de voksne spillerne.

Tore Kristiansen vant partiet mot Pat Schanzenbecher. Pat fikk igjen stilt en springer på c4, slik som i partiet mot Øyvind forrige gangen, men han hadde nå lært av feilene fra sist. Stillinga var kliss remis da de gikk inn i sluttspillet, også her med løper mot springer. Pat spilte feil og Tore vant.

Vegard Viken Kallset-Per Erik Hoem var det mest spennende partiet denne kvelden. Vegard sto godt og gjorde bare fornuftige og gode trekk. Det samme kan ikke sies om Per Eriks trekk, men han gjorde noen av dem med vilje da han forsøkte å vinne. Stillinga var nesten helt låst, og det var ikke lett for Per Erik å finne noe gjennombrudd uten at Vegard skulle slå grusomt tilbake. Men så begynte Vegard å tilby remis, 4-5 ganger resten av partiet, og i ei låst stilling da Per Erik hadde sin sedvanlige tidsnød, flyttet Vegard kongen sin fram og tilbake fra g1 til g2. 5-6 trekk med slike trekk og et par remistilbud overbeviste Per Erik om at han ikke hadde noe å frykte fra Vegard og kunne fortsette å se etter muligheter. Vegard kunne ha ofret dronninga på en bonde og tvingt fram evig sjakk, eller han kunne ha angrepet på kongefløya, men var tydeligvis ikke interessert i slike muligheter denne kvelden. Til slutt fikk Per Erik presset fram bønder på dronningfløya og Vegard så faren trekket for seint. Han var litt for opptatt med å flytte kongen sin fram og tilbake. Da Per Erik kom gjennom var partiet raskt over, og Per Erik tok med seg hjem poenget. Vegard spilte fornuftige og gode trekk, men ville ikke vinne i denne matchen. Det var nok grunnen til at han tapte.

Kamilla vant igjen

(Tore, 17. mars 2011) I partiet Kamilla Kuzyakhemodva - Iver Halse ble et spennende parti. Iver var nok litt for nonchalant og tok ikke helt vare på brikkene sine. Det gikk utover dronninga som gikk tapt. Og det var matt i et par trekk etterpå. Svært godt spilt av Kamilla som viser at det ikke var noen tilfeldighet at hun kom på andreplass i turneringa i november.

Magnus i ledelsen i B-klassen

(Tore, 17. mars 2011) Magnus Dahl Jenssen har tatt en klar ledelse i B-klassen med 2 poengs ledelse på Emil Olsen. I går kveld i klubben vant Magnus sitt parti mot nettopp Emil. Alle hadde forventet en skikkelig batalje med langvarig kamp, men Magnus gikk rett i angrep og kom inn i stillinga til Emil da Magnus fikk tatt bonden på g7. Emil trodde at han fanget dronninga hans med Lf6 men glemte i farten at Magnus også hadde en løper som pekte på f7-feltet. Det var imidlertid en del av plana til Magnus, og han satte sjakk matt. Bare 11 trekk tok det.
Iver Eide Hoem har også fått 3 poeng da han slo Amandus Stolsmo i går. Amandus igjen vant et parti over Petter Andreas Olsen Eilertsen. Iver Halse vant også sitt parti mot Petter Andreas.

Halsende bak Magnus har Emil nå 3½ poeng mens Iver og Iver har 3.

3 kamper i A-klassen torsdag kveld

(Tore, 16. mars 2011) Torsdag kveld spilles følgende partier:
Vegard Viken Kallset - Per Erik Hoem
Henrik Øie Løbersli - Øyvind Hoem Vaseng
Tore Kristiansen - Pat Schanzenbecher

Øyvind vant etter strålende spill

(Tore, 10. mars 2011) Det spesielle med onsdagens parti i A-klassen mellom Øyvind Hoem Vaseng og Pat Schanzenbevher var at det var det første som ble sendt direkte på internett fra Kristiansund Sjakklubb. Vi brukte et av klubbens nyinnkjøpte sensorbrett, og det fungerte akkurat slik det skulle. Alle kunne følge med på partiet via internett. Pat gikk inn i fransk, og Øyvind valgte varianten med framskutt bonde på e5. Naturlig nok ble det da en kamp i c-linja som det først så ut til at Øyvind hadde litt kontroll på, men så ga han fra seg noe av initiativet til Pat som fikk plassert en sterk springer på c4-feltet. Da rotet det seg litt til for Øyvind som klumpet sammen offiserene sine på dronningfløya. Han burde nok heller ha konsentrert seg om å øke presset i f-linja. Men lykken står den kjekke bi, og Pat byttet av sin sterke springer mot Øyvinds svake løper, og dermed hadde Øyvind igjen kontroll over c-linja. Da var det jo bra at offiserene sto der de sto! Øyvind fikk sin springer inn på Pats del av brettet og bak brikkene til Pat. Der gjorde Pat en feil. Han så selvsagt at springeren truet dronninga, men så begynte han å tenke lange varianter og da han gjorde et trekk, var det et bondetrekk. Pat så det selvsagt med en gang at Øyvind i neste trekk tok dronninga hans, og Pat ga opp.
Det var godt spilt av Øyvind som nå endelig får litt uttelling for innsatsen sin. Pat gjorde også sine saker bra, med et par unntak, og det ble et severdig parti ut av det.

Emil har tatt opp jakten

(Tore, 10. mars 2011) Emil Andre Olsen har 3½ poeng og ligger på andreplass i B-klassen. Bare et poeng bak ledende Magnus. I går kveld spilte Emil mot Amandus Stolsmo, og det var et jevnt parti. Det spesielt gledelige var at begge to brukte mye tid. Alt er relativt, og mye tid for disse to er litt over et kvarter. Men det var mye å tenke på i partiet. Emil ofret offiser for å få i gang et angrep. Men Amandus torde ikke beholde offiseren og ga den straks tilbake. Angrepet hadde ikke vært så kraftig hvis han ikke hadde gjort det. Men det er ikke lett å kalkulere alle varianter under et sjakkparti. Angrepet til Emil var egentlig ikke så farlig, men det lyktes da Amandus gikk feil med kongen. Begge to har hatt god fremgang det siste halve året.

Et parti i A-klassen onsdag kveld

(Tore, 9. mars 2011) Onsdag kveld spilles partiet Øyvind Hoem Vaseng-Pat Schanzenbecher i klubben. Sannsynligvis blir det overført direkte på nett fra Sjakklubben. Da kommer det på denne sida. Kampstart blir ca. kl. 1900.

Tre avgjørende partier tirsdag kveld i A-klassen

(Tore, 8. mars 2011) Partiet Henrik Øie Løbersli-Audun Hoem ble vunnet av Henrik. Audun gikk litt aggressivt til verks og ofret offiser i kongeangrepet, men overså at Henrik hadde en mellomsjakk. Audun måtte gi to lette offiserer mot et tårn, og da flesteparten av offiserene da var byttet av, vant Henrik partiet ganske enkelt. Henrik har nå 3 (5) poeng og ligger på delt andreplass i A-klassen.
Trond Harald Saltnes-Vegard Viken Kallset ble et interessant parti. Caro-Kann og Trond Harald kjørte på med alle bøndene på kongefløya. Vegard var litt for forsiktig i forsvaret og lot Trond Harald komme inn i stillinga. Da også Vegard ga Trond Harald et tempotrekk, var det ikke håp lenger for Vegard som tapte raskt etter det. Vegard hadde flere anledninger til å komme seg unna, og gjorde også de riktige trekkene ved flere anledninger, men i forsvaret var han ikke presis nok, og Trond Harald vant greit.
Vegard Simensen-Per Erik Hoem varte i nesten fire timer. Per Erik fikk tidsnød igjen, men greide å holde partiet i tidsnøden. Tidligere i partiet hadde Vegard to anledninger til å vinne offiser eller kvalitet. Kvalitetsgevinsten var ganske enkel, men Vegard ville heller beholde den aktive springeren sin, og den andre varianten var han ikke sikker på om han vant offiser. I Per Eriks tidsnød fikk Vegard tatt flere av bøndene, og fikk en god stilling. Per Erik kom igjen i tidsnød ved den andre tidskontrollen og ga opp da han hadde under to minutter igjen på resten av partiet. Vegard hadde nok vunnet uansett, og nå har han 3 (5) poeng og deler andreplassen med Henrik.

Ingen partier ble spilt i B-klassen tirsdag kveld. Vi feiret med kjeks og pølser med brød at Henrik skal på landslagssamling og sannsynligvis får med seg flere av de andre. Husk at også de som står på reservelista, må melde seg på seinest mandag 14. mars. Etterpå spilte vi noen partier med 960-sjakk. Torsdag blir det noen partier i B-klassen, og det blir vanlig undervisning onsdag ettermiddag.

Partier sendt direkte på internett?

(Tore, 7. mars 2011) Klubben har kjøpt to sensorbrett, og Audun og Tore jobber med og få dem klare slik at vi kan få vist partier direkte på internett. Vi forsøker tirsdag, men det kan godt bli på onsdag at klubbens første direktesendte parti blir vist. Hvis vi får det til, vises partiet på sida http://www.ksk.no/direkte/tfd.htm. Målsetninga er at vi skal få sendt noen partier fra klubben denne uka, før seriesjakken i helga.

Tre partier i A-klassen tirsdag kveld

(Tore, 7. mars 2011) Siden det er årsmøte torsdag 10. mars, prøver A-klassen å få spilt noen partier tirsdag kveld. Partiene som er planlagt er: Trond Harald Saltnes - Vegard Viken Kallet, Henrik Øie Løbersli - Audun Hoem og Vegard Simensen - Per Erik Hoem. Alle partiene ser interessante ut, og de begynner i 19-tida.
I B-klassen tror vi også at vi kan få spilt noen partier. Får vi til sensorbrettene, kan vårt første parti sendt på internett, være fra B-klassen.

Henrik slo Vegard Simensen

(Tore, 4. mars 2011) Henrik har nå full pott mot Vegard'ene i A-klassen. I går kveld var det Vegard Simensen som fikk lide for Henriks gode spill. Vegard fikk med hvit opp ei god stilling, men var litt skjødesløs i behandlinga av denne. I et avbytte i sentrum slo han med springeren i stedet for dronninga, og det førte til at Henrik fikk koordinert brikkene sine. Hadde Vegard slått med dronninga hadde Henrik måtte byttet av dronningene, og Vegard hadde hatt et komfortabelt spill. Nå ble det Henrik som fikk de aktive offiserene, og hadde kontroll på sentrum. Da Vegard forsøkte seg med et motbrudd, hadde Henrik kontroll på det, og tok fullstendig kontroll over brettet. Vegard ga opp da han mistet dronninga etter en avdekkersjakk. Etter partiet forsøkte vi i klubben å finne ut om Vegard kunne ha gjort noe annerledes på slutten, men Henrik hadde full kontroll og enkel vinst i alle varianter. Det var kjempegodt spilt av Henrik som kom litt dårlig ut, men tok sjansen da den kom.

Audun Hoem-Pat Schanzenbecher var også et spennende parti. Det ble fransk åpning, og Audun spilte dronninga ut til Dg4. Da trakk Pat løperen sin tilbake til utgangsposisjonen, Lf8, og dekket opp på kongefløya. Audun brydde seg ikke om rokade og spilte fram fløybøndene på begge sider. Mest på kongefløya. Pat hadde lite manøvreringsrom for offiserene sine etter at han låste av dronningfløya. Audun fikk da opp ei god stilling. I midtspillet ble det brudd i sentrum, og Auduns aktive tårn og dronning avgjorde saken. Pat ga opp. Skikkelig godt spilt av Audun og endelig fikk han uttelling i et parti mot en god spiller. Det har vært nære på ved mange anledninger det siste halve året.

Øyvind Hoem Vaseng-Tore Kristiansen var det siste partiet i A-klassen denne kvelden, og det første som ble ferdig. Italiensk åpning ble det, og det overrasket i hvert fall Tore. Øyvind fikk sentrum, men Tore fikk åpnet f-linja. Øyvind rokerte kort og Tore langt. Øyvind spilte nok littegrann for raskt, og glemte at Tore hadde skjult en løper på a7 som også truet f2-bonden. Øyvind overså en to-trekksmatt. Det var synd. Øyvind spilte godt i åpninga, men han kunne nok ha brukt litt mer tid i midtspillet. Men det er nok ikke lenge før Øyvind følger i sporene til Audun og Henrik og slår gode spillere. Uansett er det god trening å spille i A-klassen og møte god motstand hver gang.

Magnus økte ledelsen i B-klassen

(Tore, 4. mars 2011) Magnus Dahl Jenssen-Kamilla Kuzyakhmedova var eneste partiet som ble spilt i B-klassen i klubben i går kveld. De spilte litt for fort, og partiet var ferdig etter kun 20 minutter. Italiensk åpning og Kamilla spilte godt og satte i gang et tidlig angrep på kongefløya. Men hun glemte å forsvare g5-bonden sin da h-bonden gikk framover, og Magnus kunne ta bonden. Med det fikk han selv satt i gang et angrep på f7-feltet og kom inn i stillinga. Stillinga til Kamilla raknet, og hun ga opp da Magnus vant dronninga. Begge spilte godt i perioder, men kunne godt ha brukt mer tid på enkelte trekk. Magnus har nå 4½ poeng og ligger 2 poeng foran neste på lista.

Tre partier i klubben torsdag kveld

(Tore, 2. mars 2011) Det er vinterferie denne uka og flere spillere er bortreist. Det blir ingen partier i B-klassen denne uka. Men i A-klassen får vi spilt tre partier torsdag kveld:
Vegard Simensen - Henrik Øie Løbersli, Øyvind Hoem Vaseng - Tore Kristiansen og Audun Hoem - Pat Schanzenbecher.

Trond Harald vant jevnt parti

(Tore, 24. februar 2011) Partiet Henrik Øie Løbersli-Trond Harald Saltnes i A-klassen ble spilt i klubben i ettermiddag. Det var et jevnt parti, og hvem som hadde en ørliten ledelse skiftet mellom dem flere ganger underveis i partiet. Men i sluttspillet overspilte Henrik stillinga si, og Trond Harald kom best ut. Og da Trond Harald fikk byttet av de resterende offiserene, vant han partiet da kongen hans sto sentralt slik at han skaffet seg en fribonde på randen. Henrik ga opp, da det ikke var noe mer å spille om.

Magnus leder B-klassen

(Tore, 24. februar 2011) Onsdag ble det spilt flere partier i C-klassen. Magnus Dahl Jenssen har nå tatt ledelsen i B-klassen med 3½ (4) poeng.
Den videre teten er:
2. Emil Olsen 2½ (3)
3. Jon Oddvar Rambjør 2½ (4)
4. Iver Eide Hoem 2 (2)
5. Iver Halse 2 (4)

Men det er mange runder igjen, siden de skal spille dobbel runde. Vi prøver å få avviklet en del partier nå i løpet av mars, slik at vi kan ta det litt roligere i B-klassen når det nærmer seg påska.

Mange partier tirsdag kveld

(Tore, 23. februar 2011) I B-klassen ble det spilt mange partier i klubben tirsdag kveld. Resultatlista viser at Jon Oddvar Rambjør og Magnus Dahl Jenssen leder med 2½ poeng. Men ny spiller i klassen er Iver Eide Hoem, og han kan bli en kraftig utfordring for mange. I går slo han en av de andre favorittene, Iver Halse, i et godt parti. Emil Andre Olsen ligger på tredjeplass med 1½ poeng etter at han slo Lars-Christian Adriansen i går kveld. Amandus Stolsmo vant over Kamilla Kuzyakhmedova i et svært interessant parti der begge brukte tida si godt. Lars-Christian Adriansen og Petter Andreas Olsen Eilertsen tapte hvert sitt parti i går, men begge gjorde sine saker bra. Petter Andreas tapte for Jon Oddvar i et langvarig parti, men Jon Oddvar er en av favorittene i klassen så det var ikke helt uventet, selv om Petter Andreas ga ham god kamp. Lars-Christian måtte gi tapt for Emil som også er en av favorittene.

I A-klassen ble var det spennende i partiet Per Erik Hoem-Audun Hoem. Det ble kongeindisk, men Per Erik satte opp offiserene sine slik at de ikke samarbeidet med hverandre. På et trekk brukte Per Erik 25 minutter og kom tidlig i tidsnød. Da han hadde 12 trekk igjen hadde Per Erik litt over 3 minutter igjen til tidskontrollen ved 40 trekk. Etter å ha gjort trekket, glemte Per Erik å trykke på klokka si, og der tapte han 1½ minutt. Da de hadde 8 trekk igjen, hadde Audun 20 minutter på disse trekkene, mens Per Erik hadde 1 minutt og 13 sekunder. Og det var i disse trekkene at alt skjedde. Audun spilte nok litt for fort, for han ville utnytte Per Eriks tidsnød. Audun bukket også kvalitet da han skulle jage springeren til Per Erik, men Per Erik så ikke bukken, til tross for at det var akkurat det han hadde vært på jakt etter de siste 20 trekkene. Deretter kunne Audun ha vunnet ved å spidde Per Eriks springer, men i stedet bukket han sin løper. Da Per Erik gjorde sitt 40. trekk hadde han 8 sekunder igjen til tidskontrollen. Audun hadde et par sammenhengende fribønder i sentrum, men Per Eriks overvekt med ekstra offiser gjorde at Audun ikke hadde en sjanse, og Per Erik vant partiet.

Matcher denne uka

(Tore, 21. februar 2011) Denne uka forsøker vi å få spilt noen matcher i både A- og B-klassen. Det er vinterferie i neste uke, og vi er litt usikre på hvor mye sjakkspilling det blir da.

I B-klassen:
Tirsdag og/eller onsdag: Emil Olsen - Petter Andreas Olsen Eilertsen, Kamilla Kuzyakhmedova - Amandus Stolsmo, Petter Andreas Olsen Eilertsen - Jon Oddvar Rambjør
Torsdag: Jon Oddvar Rambjør - Iver Hase, Magnus Dahl Jenssen - Kamilla Kuzyakhmedova

Hvis vi får flere deltakere i B-klassen, kan det bli flere kamper.

I A-klassen:
Tirsdag kveld: Per Erik Hoem - Audun Hoem, Øyvind Hoem Vaseng - Tore Kristiansen
Torsdag kveld: Trond Harald Saltnes - Vegard Viken Kallset, Vegard Simensen - Henrik Øie Løbersli, Tore Kristiansen - Pat Schanzenbecher

Gomalendingene slo til

(Tore, 18. februar 2011) To partier ble spilt i B-klassen i kveld. I det ene partiet møttes Iver Halse-Magnus Dahl Jenssen. Det var forventet å bli et skarpt oppgjør, for Iver var beste førstebordspiller under skolelagmesterskapet mens Magnus var beste andrebordspiller. Magnus åpnet litt forsiktig, og det tok Iver litt på senga. Da Iver slo med feil offiser i et avbytte i sentrum, kom Magnus sin dronning med sjakk på a5 og tok løperen på d5. Hadde Iver slått med løperen først, hadde det vært en springer på d5-feltet. Da kunne den ha gått tilbake til c3 og reddet seg og også blokkert dronningsjakken. Nå ble det imidlertid løpertap på Iver, og Magnus kom inn i stillinga til Iver og partiet var snart over. Det positive var at begge to brukte lenger tid enn vanlig. Iver brukte nesten en halvtime og Magnus over 20 minutter på partiet.

Det andre partiet i B-klassen var Kamilla Kuzyakhmedova-Jon Oddvar Rambjør. Her forventet vi også et jevnt oppgjør. De brukte tida si slik som i det andre partiet. Det ble litt stillingskrig i sentrum, og da forsøkte Kamila seg med et angrep på dronningfløya. Hun fikk åpnet den, men Jon Oddvar stoppet angrepet. Da fikk Jon Oddvar satt i gang et motangrep på kongestillinga til Kamilla, og det endte til slutt med sjakk matt. Jon Oddvar så mange og lange kombinasjoner og i sammenheng med hverandre, og det var virkelig artig å se på angrepet. Til tross for at Kamilla forsvarte seg godt, hadde Jon Oddvar kontroll på angrepet sitt. Det var en nydelig matt Jon Oddvar fikk satt. Vi skal se om vi får lagt den ut i løpet av helga.

Vegard vant i A-klassen

(Tore, 18. februar 2011) Det ble spilt et parti i A-klassen torsdag kveld. Det var mange forfall, og vi har også spilt noen partier tidligere i uka. Vegard møtte øyvind, og det ble igjen semislavisk. De byttet av dronning og en lett offiser i sentrum og Øyvind fikk en sentral springer. Men så var han littegrann unøyaktig i et trekk, og Vegard grep sjansen da den kom. Han presset Øyvind, og da Øyvind ikke fikk med seg ene tårnet og løperen i aktivt spill, var det grei match for Vegard. I realiteten spilte øyvind med tårn under i partiet, og da blir det vanskelig mot Vegard Simensen. I de siste sjakkleksjonene har vi sett på akkurat dette temaet. At spilleren må gripe muligheten akkurat i det trekket når den kommer, for i neste trekk kan muligheten være borte. Det var just det Vegard gjorde i kveld. Og det gikk uheldigvis utover Øyvind.

Kamper i A- og B-klassen torsdag kveld

(Tore, 17. februar 2011, oppdatert kl. 1505) I A-klassen er det mange forfall, men vi får spilt en kamp torsdag kveld. Vegard Simensen-Øyvind Hoem Vaseng. Partiet starter kl. 19. Det kan bli et spennende parti mellom to unge spillere.

I B-klassen håper vi også å få spilt flere kamper. Utgangspunktet er runde 2, men vi får kanskje også spilt noen kamper som står oppført i senere runder. Der begynner partiene litt over kl. 18. Vi har fått flere nye deltakere i B-klassen den siste uka, og turneringslederen er litt usikker på hvem som kommer i kveld, men vi skal forsøke å sette opp slik at alle får spilt et parti.

Axel har fem strake seire

(Tore, 16. februar 2011) IM Axel Smith vant i kveld også og har nå 5 poeng i A-klassen. I kveld gikk det utover Tore Kristiansen som ga opp etter 26 trekk. Tore spilte Sokolskis åpning, og fikk opp ei grei stilling etter hvert med hvit, men bukket offiser i slutten av midtspillet og ga opp.

Vegard Viken Kallset-Henrik Øie Løbersli spilte også i klubben i kveld. Det ble italiensk åpning, og Vegard med hvit gikk aggressivt ut. Litt for kraftig egentlig. Han ofret bonde for å få et kongeangrep, men Henrik hadde full kontroll. Og da Henrik fikk satt i gang motangrepet sitt, raknet stillinga til Vegard, og han tapte. Men han skal ha for forsøket, for det var et artig parti å følge med på.

Axel og Henrik spiller i klubben mandag kl. 1500

(Tore, 13. februar 2011, oppdatert 15. februar) Mandag ettermiddag spilte IM Axel Smith sitt fjerde parti i klubbmesterskapet. Det ble ikke overraskende en ny vinst. Henrik Øie Løbersli spilte hvit, og Axel svarte med kongeindisk. Det er ikke en av åpningene som Henrik kjenner for godt, og det var tydelig da han valgte å stille opp brikkene sine slik at de ikke fikk maksimal uttelling. Men Henrik er den som har holdt ut lengst mot Axel i denne omgangen. Henrik ga ikke opp før i det 28. trekket.

Axel vant også et parti fredag kveld

(Tore, 11. februar 2011) Audun Hoem-Axel Smith ble spilt i klubben fredag kveld. De begynte kl. 1700 og var ferdige omkring 2030. Axel spilte siciliansk, men Audun har en spesialvariant der som gjorde at det ble lukket siciliansk. Audun hadde hvitfordelen fram til det 15.trekket men da valgte han feil variant og Axel fikk brutt i sentrum slik at svart fikk en liten terrengfordel. Det var fremdeles mye å regne på for begge parter, men Axel utnyttet Auduns svake trekk og Audun måtte gi offiser for bonde. Slik som Trond Harald i går, holdt Audun også ut til 25 trekk mot Axel. Audun spilte veldig bra, men slike unøyaktigheter (svært små i følge denne referenten) lar ikke en IM gå hen ustraffet. Mot en hvilken som helst annen spiller i klubben ville dette gått mye bedre for Audun.

Tre partier i går kveld

(Tore, 11. februar 2011) Tre partier ble spilt i går i klubbmesterskapet. Vegard Viken Kallset hadde meldt forfall, og det hadde han gitt beskjed om på onsdag. Men Axel spilte to kamper i går. En på formiddag mot Trond Harald Saltnes der Trond Harald holdt ut i 25 trekk før han ga opp, og på kvelden mot Vegard Simensen der Vegard aldri fikk til sitt kombinasjonsspill. Med hvit kontrollerte Axel brettet og lot ikke Vegard få slippe til. Dermed har IM Axel Smith 2 poeng.

Første runde i B-klassen er ferdigspilt. I går ble partiet Magnus Dahl Jenssen-Jon Oddvar Rambjør spilt og selv om det endte i remis, var det et underholdende og interessant parti. Disse to spilte på første- og andrebordet på Gomalandet som vant ble Kristiansundsmester for barneskolelag i sjakk på tirsdag. Jon Oddvar kom flott ut, og da Magnus rokerte kort der JOn Oddvars bønder allerede sto på femteraden var det en invitasjon til kraftig kongeangrep som ikke kunne avslås. Og Jon Oddvar lyktes med angrepet. Han fikk en offiser for det, men siden han ikke hadde hatt tid til å rokere og få kongen i sikkerhet, utnyttet Magnus det og satte i gang et lite motangrep i sentrum. Der gjorde Jon Oddvar noen feil og ga tilbake et tårn. Da begge to ble usikre på hva de skulle gjøre, ble de enige om remis. Magnus burde i alle fall ha fortsatt siden han hadde materiell fordel og Jon Oddvars konge var ute på brettet, selv om Jon Oddvar også hadde sine sjanser. Men begge to kunne ha brukt mye lenger tid på partiet sitt, og de kunne nok ha sett en del av offisersbukkene sine hvis de hadde brukt litt mer av tida de hadde til rådighet.

Iver Halse leder B-klassen med 1 poeng.

Nye partier i kveld

(Tore, 10. februar 2011) I klubbmesterskapet i A-klassen i kveld spilles partiene
IM Axel Smith - Vegard Simensen
Vegard Viken Kallset - Henrik Øie Løbersli
IM Axel Smith-Trond Harald Saltnes spilles på formiddagen i dag.

Vegard vant det første partiet

(Tore, 10. februar 2011) Vegard Simensen slo Pat Schanzenbecher i det første partiet i A-klassen tirsdag kveld. Sist gang de møttes, i seriesjakkamp før jul, ble det remis mellom dem. Denne gangen var fargene byttet om og Pat hadde hvit. Det ble dronninggambit, og Pat spilte en rolig variant der han lukket sin svartfeltløper inne. Vegard fant en kombinasjon i det 12. trekket da Pat var litt unøyaktig, og Vegard vant en lett offiser. De spilte noen trekk til, men Vegard vant lett.

To partier spilt i B-klassen

(Tore, 10. februar 2011) I første runde i B-klassen ble det remis i partiet Emil Andre Olsen-Kamilla Kuzyakhmedova. Emil Andre hadde overtaket men satte Kamilla patt. Begge to spilte alt for raskt, og partiet ble unnagjort på et kvarter. Amandus Stolsmo-Iver Halse ble spilt i klubben i går kveld, og Amandus gjorde sine saker bra mot favoritten Iver. Amandus forsøkte seg med et mattangrep på Ivers konge, men Iver hadde kontroll. Amandus forsøkte nesten alt mulig, men det var umulig å lure Iver denne kvelden. Til slutt fikk Iver satt i gang et mattangrep på Amandus' konge, og det gikk inn. Iver vant partiet. Begge spilte godt, og de fulgte opp den gode innsatsen begge viste i skolelagmesterskapet på tirsdag.

Opplegget i klubbmesterskapet

(Tore, 10. februar 2011) Klubbmesterskapet er i gang. Det spilles etter bergersystemet som betyr at alle spiller mot alle i klassen. Det gjør det lettere å organisere rundene i klassen siden vi ikke er så avhengig av at alle må gjøre seg ferdige med en runde før vi får satt opp og spilt neste runde.

Klasser Vi har delt inn i tre klasser. A, B og C. C-klassen har ikke startet ennå og vi venter litt med den for å se om vi får flere deltakere med i den.
B-klassen spiller dobbel berger, dvs. at alle spiller mot hverandre to ganger og slik at alle får både hvit og svart mot samme motstander. Torsdag er vanligvis spillekvelden for klubbmesterskapet, men siden flere av spillerne er opptatt på torsdagskveldene med andre fritidsaktiviteter, kan det bli spilt partier både tirsdag og onsdag. Dette forsøker vi å avklare uka i forveien.
Betenkningstida for partiene i B-klassen er 1 time per spiller per parti. Og turneringa blir ratet. Turneringsleder for klubbmesterskapet er Tore Kristiansen men assisterende turneringsleder for B-klassen er Henrik Øie Løbersli. Han får et spesielt ansvar for klassen.

A-klassen består av spillere over 1000 i rating. Betenkningstida er den vanlige med 1½ time på 40 trekk, deretter ½ time på resten av partiet. Turneringa er ratet og hvis 4 spillere med FIDErating deltar, blir den også sendt inn til FIDE for rating der.
FIDE har et krav om at turneringene skal spilles i løpet av 90 dager så i A-klassen har vi litt dårligere tid enn vanligvis siden det er 11 spillere påmeldt. Det må spilles et parti omtrent hver uke. Torsdager er spillekvelden, men partiene kan også spilles andre kvelder. Siden IM Axel Smith deltar, og han bare er i Kristiansund i to perioder denne våren, blir alle hans partier spilt mens han er her. Alle spillerne har et ansvar for å prøve å få spilt minst et parti hver uke.

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig