Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

 

 

 

Landsturneringa spilles i Oslo lørdag 2. juli - søndag 10. juli

4. runde tirsdag 5. juli

Det blir flere interessante toppoppgjør for oss i denne runden. Axel spiller mot Rune Djurhuus i Eliteklasse, og Brede Kvisvik skal forsvare toppbordet i mesterklassen. Eirik har kommet seg opp på førstebordet i klasse 3, og har vist fremragende spill. De andre 17 deltakerne våre viser seg også fram, og det kan du lese mer om på bloggen vår...
På sjakkcampen på Bogstad forbereder vi oss godt alle sammen til hvert enkelt parti. Det er enklere og morsommere når vi er 10 stykker samlet rundt et sjakkbrett og kan komme med forslag og ideer til hva som skal gjøres. Gode og dårlige trekk som vi har spilt, blir også vist fram og selvsagt kommentert.

Torsdag kveld skal vi ha en felles samling på Bogstad der vi satser på litt felles grilling. Kristian Stuvik Holm som er nyinnmeldt i Kristiansund Sjakklubb da han skal spille på laget vårt i eliteserien kommer, og vi skal ha en hyggelig sosial samling.

I teten i mange klasser mandag 4. juli

Kristiansund er med i teten i 4 av klassene i NM i tredjerunden som spilles mandag 4. juli kl. 1100. Tre av våre spillere spiller partier som blir vist direkte på internett. Axel og Edwin fra Eliteklassen og Brede fra mesterklassen.
Henrik og Eirik er også med i teten i respektive kadett og klasse 3. Følg med på bloggen vår. Der oppdaterer vi ofte om det som skjer.

18 spillere i Eliteklassen - 2 fra Kristiansund

Eliteutvalget har tatt ut de 18 spillerne som skal spille i Eliteklassen. Eliteklassen denne gangen er ikke spesielt sterk. Ingen spillere har over 2500 i rating. Men Kristiansund Sjakklubb stiller med to deltakere, og det er første gangen! Vi stiller med IM Axel Smith som tilhører favorittsjiktet. Axels mål er nok mer å ta GM-norm enn å vinne, men skal han gjøre det må han ta 7 poeng, og da vinner han nok også.

Vår andre deltaker i den ypperste elite, Eliteklassen, er Edwin David. Edwin kvalifiserte seg til Eliteklassen da han ble nummer to i mesterklassen i NM i fjor. Rundeoppsettet er allerede klart for første runde for Edwin. Han møter fjorårets juniornorgesmester WIM Katrine Tjølsen.

Toppspillerne i Eliteklassen i tillegg til vår Axel er GM Leif Erlend Johannessen, OSS, IM Frode Elsness, Moss, GM Rune Djurhuus, Akademisk og IM Frode Olsen Urkedal, SK1911 med blant forhåndsfavorittene, og sist men absolutt ikke den minste favoritten, NM-grossisten GM Berge Østenstad, Asker som har 7 norgesmesterskap fra før.

Mesterklassen

Kristiansund stiller med 4 deltakere. Brede Kvisvik (2173) er en av favorittene, og han har uttalt til NM-bulletinen at hans målsetning er å kvalifisere seg til Eliteklassen. Da må Brede bli nummer en eller to i mesterklassen i år. Etter Bredes fenomenale innsats i Sveins 4. minneturnering som ble avsluttet tirsdag kveld, har han styrket sine aksjer blant dem som har troa på Brede. Og det er mange, også utenom Kristiansund Sjakklubb.
WFM Ellinor Frisk (2162) er et ukjent kort vi stiller med i mesterklassen. Hun har omtrent samme ratingtall som Brede, men siden Ellinor ikke har spilt så mye i Norge, er vi alle litt usikre på hvor hun står. I Fynmesterskapet i Odense i juni vant hun over IM Silas Lund (2401), og det var et parti vi fulgte med direkte på internett fra Sjakklubben. Et godt spilt parti.
Øyvind Andersen Lundeby (2172) er i fighting spirit, og har skumle planer om å spille like godt som i sin beste turnering. I ei åpen turnering i Romania for noen år siden spilte Øyvind 6 remiser mot 5 IM'er og 1 GM! Får Øyvind til det spillet vi vet at han kan, er også Øyvind en av kandidatene til topplassene i mesterklassen.
Anders Olsen (2066) er den siste av våre fire deltakere i mesterklassen. Han er en solid spiller som vi har store forhåpninger til.

Spillestedet

Spillestedet er Njårdhallen som ligger i Sørkedalsveien 106. Kart som viser hvor Njårdhallen er. T-banestasjonen Makrellbekken ligger rett i nærheten av Njårdhallen. Linjekart over t-banelinjene. Makrellbekken ligger på linje 2 i retning mot Østerås, nede på kartet. Det er bare 3 stopp fra Majorstuen stasjon. Det finnes en flott reiseplanlegger for Oslo og der kan du legge inn hvor du skal, når du skal reise og slike ting og du får opp mange alternativer.

Blogg

Du finner en god del forhåndsinformasjon i bloggen, også lenke øverst til høyre. Der legger vi ut korte oppdateringer og småartikler om Landsturneringa. Norgesmesterskapet i sjakk het tidligere Landsturneringa, og arrangementet kalles offisielt for det. Men siden det kåres norgesmestre i mange klasser er også Norgesmesterskapet et mye brukt navn på mesterskapet.

Overnatting

Arrangøren har ingen overnattingstilbud men henviser til det generelle markedet i Oslo med omegn.

Men Sjakklubben har bestilt to hytter på Bogstad camping som vi fyller opp med sjakkspillere. Der har også to andre sjakkfamilier bestilt hytte, så Kristiansunds sjakkcamp blir på Bogstad camping.

Påmelding

Det er enklest om du melder deg på sjøl på NM-sida.

Våre deltakere

Per Erik som er Kristiansunds NM-general håper og tror at vi blir nesten 20 deltakere på Landsturneringa i år. I tillegg stiller vi med flere lagledere og kanskje en sekundant.
De som er registrert påmeldt av arrangøren per 30. mai:
Eliteklassen: Edwin David og Axel Smith
Mesterklassen: Brede Kvisvik, Ellinor Frisk, Anders Olsen og Øyvind Andersen Lundeby
Klasse 2: Tore Kristiansen, Trond Harald Saltnes og Tore Kallset
Klasse 3: Audun Hoem og Eirik Viken Kallset
Klasse 5: Stig Rune Jenssen, Sverre Hoem og Eli Marit Ødegaard
Junior A: Vegard Simensen
Kadett A: Henrik Øie Løbersli, Øyvind Hoem Vaseng og Vegard Viken Kallset
Lilleputt: Magnus Dahl Jenssen og Emil Andre Olsen

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig