Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Årsfesten i Kristiansund Sjakklubb 2012

(Tore, 22. januar 2012) Årsfesten ble holdt hos Aage Sivertsen på Innlandet, og det var 30 stykker til stede i alle aldre. Det ble servert bacalao, og vi hadde en liten sjakkquiz. Det ble utdelt to priser og utnevnt to æresmedlemmer.

Årets sjakkbragd

Styrets begrunnelse:
Spilleren har alltid vært pliktoppfyllende og har siden barneårene vært særdeles skoleflink. Da han tok et år på NTG, Norges Toppidrettsgymnas, gikk han opp ca. 300 ratingpoeng, fra 1600 til ca. 1900, og Simen Agdestein mente han var en av Norges største sjakktalenter. Etter flere år med legestudier og litt mindre tid for sjakk, tok han opp hansken for et par år siden. Med privatundervisning med Axel Smith samt at han har valgt å delta i flere turneringer, har den sjakklige fremgangen vært formidabel. Bergens Sjakklubbs hjemmeside karakteriserte ham i høst som en sjakk-komet. Han var en viktig del av det laget som ble Norgesmester sist høst og han sitter på tredjebord for vårt elitelag. Dessuten vant han ganske suverent Mesterklassen i fjorårets NM. Styret i Kristiansund Sjakklubb tildeler prisen Årets Sjakkbragd til doktor Brede Kvisvik.

Brede var ikke til stede, men han får en plakett som bevis på prisen. Det henges også en plakett for Årets Sjakkbrads opp i Sjakklubben med navnet hans på og plass til mange flere i årene som kommer.

 

 

 

Årets sjakkspiller

Styrets begrunnelse:
Kriteriene for å få prisen "Årets Sjakkspiller" innebærer at man både har gjort en god sjakklig innsats, men at ham også har tilført klubben noe positivit. Denne spilleren har de siste 2-3 årene vært en svært ivrig sjakkspiller. Han har stort sett vært til stede på alle klubbkvelder og styret mener han er et forbilde for andre unge og eldre spillere. Vi snakker om en person som ennå ikke har gått ut av ungdomsskolen, men som har klare mål i livet. Hans positive holdning og eksemplariske væremåte gjør ham til en spiller som klubben er stolt av. Den sportslige fremgangen er også bemerkelsesverdig. Det siste halvåret har han spilt jevnt med de beste spillerne som er innom klubblokalet. Dessuten gjorde han en solid figur både under Norgesmesterskapet i fjor sommer, og ikke minst under NM for ungdom i høst, der han satt på de aller øverste bordene helt til siste runde. Hvis innsatsen og interessen for sjakk holdes vedlike, tror styret i Kristiansund Sjakklubb at denne spilleren kan bli blant de beste i landet. Det er langt frem, men siste års fremgang gir grunn til optimisme. Prisen Årets Sjakkspiller tildeles Henrik Øie Løbersli.

Henrik fikk en plakett som bevis på prisen. Det henges også en plakett opp i Sjakklubben for Årets Sjakkspiller med navnet hans på og plass til mange flere i årene som kommer.

 

 

 

To nye æresmedlemmer

Roger Hojem og Tore Kristiansen ble utnevnt til æresmedlemmer i Kristiansund Sjakklubb og økte andelen levende æresmedlemmer med 200%.

Bilder fra årsfesten

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig