Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Kristiansund på 5. plass i NM for klubblag 2012

Aages kommentarer på bloggen gjengitt her

Siste runde og oppsummering

(Aage, 10. juni 2012, kl. 1800) Aage har kommet med en telefonisk rapport:
I sisterunden vant Kristian etter bare litt over en times spill. Pål Andreas Hasen, Stjørdal, sa etter partiet at han ble totalt overspilt av Kristian.

Aryan klagde på hodepine før partiet, og det var litt usikkert om han skulle spille. Han og Kristian hadde spilt alle seks partiene. Men Aryan fikk en hodepinetablett, og tok den. - Hodepinen forsvant etter at han begynte å spille, sa Aryan etterpå. han og Terje Lund spilte i 4 timer. Aryan hadde 3 minutter igjen mens Terje Lund hadde 40 sekunder igjen da de var ferdige med partiet. Aryan fikk en bonde, men det var et vanskelig sluttspill å vinne. Aryan greide det allikevel til slutt. Virkelig flott spilt!

Henrik spurte om han skulle godta et remistilbud, og det kom ganske tidlig i partiet. Men Aage som lagkaptein hadde lagt merke til at motstanderen hadde spilt i 4 timer i runden før, og kanskje han var sliten? Henrik fikk beskjed om å vente litt med å godta remis. Henrik vant partiet suverent!

Trond Harald sto som ei ku i motvind, og det var et såkalt under at han kom inn i partiet igjen og fikk en remis.

Kristian hadde en ratingprestasjon på 2431 i turneringa og så høy ratingprestasjon har han aldri hatt før. Kristian tok remis mot de to IM'ene han møtte men sto godt i begge partiene. Han og Aryan gjorde det bra, og Aryan slo IM Atle Grønn for fjerde gang på tre uker.De andre på laget takket Kristian og Aryan for innsatsen. De spilte rågodt og uten deres innsats hadde ikke Kristiansund kommet på femteplass.

<Dramaet om førsteplassen: Asker måtte vinne 2,5-1,5 i siste runde mot andrelaget til OSS for å få lik poengsum som førstelaget til OSS hvis de igjen vant 4-0 over Alta som alle regnet med at de kom til å gjøre. Men stormester Emanuel Berg på førstelaget til OSS sto til klart tap etter to timers spill mot Alta, og etterpå fortalte han at han hadde gitt opp hvis motstanderen hadde vært en sterkere spiller. Berg ga ikke opp og vant til slutt partiet, og OSS 1 slo Alte med 4-0.

Det aller siste partiet som ble ferdig var det på fjerdebordet mellom OSS 2 og Asker. De tre andre partiene i matchen hadde endt remis. Det var også det siste partiet i salen, og det avgjorde hvem som ble norgesmester. Moldegutt Tarjei Joten Svensen spilte for OSS 2 mot kometen Åsmund Hammerstad for Asker. Hammerstad har en vinnende stilling og har et minutt igjen på klokka. Tarjei har bare 30 sekunder igjen. Da bukket Hammerstad offiser, og Tarjei vant. Dermed ble det kun 1,5 poeng i matchen for Asker, og til sammen fikk de 18 poeng mens OSS fikk 19 og ble norgesmestre.

Det var litt sosialt for laget. Laget spise sammen, selv om ikke alle bodde på samme hotell. Tre av spillerne bodde på et annet hotell i Fagernes siden spillerhotellet var fullt. Middag spiste laget også sammen med moldenserne. Etter hver runde hadde laget et møte der vi diskuterte partiene fra forrige runde og hvilket lag vi skulle sette opp i neste runde.

Etter at det siste partiet var spilt, og det siste poeng hanket inn, var alle i skyene over den gode plasseringa laget har fått!

Siste runde

(Aage, 10. juni 2012, kl. 1300) Det er et småslitent KSK lag som spiller siste runde. De to på førstebord har spilt rett ut xtremt godt i hele turneringen og foriige runde var ikke noe unntak. Aryans spill mot IM Grønn var det klasse over. Med kun en bonde mer i et meget jevnt sluttspill hvor begge spillere hadde hver sitt tårn, trodde de fleste det skulle bli remis, men ikke Aryan!

Kristian litt svakt ut av åpningen, men spiller meget solid i det som jeg vurderer som eg meget godt parit av begge parter.

Vegard spilte sitt første dårlige parti her i formiddag og står over neste runde.

Henrik spilte meget godt inntil han overså en enkel kombinasjon, som også kan kalles en bukk. Henrik tar nå revansj og jeg tipper vi vinner siste runde 2,5-1,5 og ender som nummmer 5. I teorien kan vi ta bronsje, trur eg som Jon Eikemo også sier: da må vi vinne 4-0 og Sk 1911 avgi et par poeng osv...

Det sensasjonelle er at OSS 1 muligens ikke vinner. Med en tropp på 8 mannn og et supersterkt lag, kan de risikere og komme på 2.plass etter Asker. Nå er det opp til Asker...

Oppsummering lørdag kveld

(Aage, 9. juni 2012, kl. 2325) Det utrolige er at OSS kan finne på å gi fra seg denne NM tittelen til ASKER. Det laget som vinner mest i de to siste rundene, de vinner! Så har også SK 1911 også sjansen! Langt mer spennende enn man kunne forvente. Nå er det faktisk ganske åpent, plutselig.

Vi får det som forventet tøft, men en plass blant topp 10 bør gå.

Kveldene går med til felles middag sammen med den sympatisk gjengen fra Molde. Her er mye latter og ikke så mye alvor. Molde, med Mads, i spissen, er en humørklomp av de sjeldne. Han har også lovet å starte med skolesjakk. Kanskje Kr sundsmesterskap i skolesjakk utvides til noe mer??!!!!!

Fjerde runde

(Aage, 9. juni 2012, kl. 2320) Kristian spilte meget godt og hadde liten fordel da han tok remis. Aryan presset Torstein Bae ganske tidlig, både på tid og stilling - og fikk etterhvert en bonde, men greide ikke vinne. Norges to største sjakktalenter gjorde en utmerket jobb !

Vegard spilte enkelt og godt helt til at hele salen trodde det var remis bortsett fra Silje, som ga en løper i slutten slik at en bonde kunne vandre å bli dronning. Lærerikt for Vegard! Henrik var ikke fornøyd med spillet, men satt til siste sekund før det ble tap. Hederlig innsats mot god motstand får man si.

Tross litt i underkant av hva vi håpet på underveis så ligger vi på 5 plass. Men i morgen er det OSS 2 og vi får kjørt oss. Ungdommer mot moden frukt. Med samme innsats som i dag, kan vi håpe på et poeng eller to.

En times spill i fjerde runde

(Aage, 9. juni 2012, kl. 1905) Etter en times spill er det materielt jevnt på alle bord. Aryan har nesten ikke brukt sin tid, men det sier ingen ting om stillingen. Det er akkurat nå ingen spenstige sprell på gang alá Edwin David. Dog noget tidlig i spillet og alt kan skje. Vi får si at vi henger med så langt og hvert halvpoeng her vil være et pluss.

Vi har lagmøter etter hver runde og tanken om remis er ennå ikke i frågan. Det begynner vi å tenke tidligst i nest siste, kanskje i siste runde. Her gjelder mer eller mindre Sofiaregler internt. Hva ellers? Poenget er at vi skal bli bedre, så får vi sjekke i sisterunden om vi kan havne et stykke opp - eller ikke.

Fantastisk spill av Kristian mot Moss

(Aage, 9. juni 2012, kl. 1844) I andre runde mot Moss 2 viste det seg at de hadde med seg en ekstra hjelper. I det store lokalet var det hele tiden en flue som suset konstant rundt vårt førstebord, og da konstant rundt Kristian. Merkelig sak og burde selvsagt vært forbudt. Turneringssjef Brekke er herved orientert.
Mot Moss 2, spilte forøvrig Kristian glimrende sjakk da han utifra en veldig klar remisstilling, hvor han også spurte lagkaptein om å få ta remis, men fikk negativt svar, spilte videre og spiste seg til større og større fordel i millimeterstempo. Fantastisk bra spill Kristian.

Tredje runde

(Aage, 9. juni 2012, kl. 1838) I 3.runde spilte Kristian nok en gang suverent. Sakte men sikkert malte han i stykker motstanderen. Aryan fikk derimot problemer mot en 100 spiller, dog skal man ikke glemme at motstanderen hadde senket et par 1990/2000 spillere i de rundene i forkant. Når Aryan stod såpass dårlig var det likegreit og ta remis. Henrik spilte skikkelig godt nok en gang og vant etter meget godt spill. Trond Harald slet og slet for å vinne. Etter 11 remistilbud tok han tilslutt imot, og da stod han neppe best.

Bra opplegg

(Aage, 9. juni 2012, kl. 1834) Opplegget har så langt vært suverent. Guttene har også spilt meget bra! Nå starter råkjøret og dette kan bli tøft. Vi har ingenting å tape.

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig