Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

GM Hans Tikkanen spilte simultan onsdag 21. mars 2012

GM Hans Tikkanen spiller simultan i Kristiansund Sjakklubb 21. mars 2012

 

 

Bilder fra simultanen

Resultatet ble 13-4

(Tore, 23. mars 2012) Onsdagskvelden var det stilt opp til simultanspilling i klubblokalet. Stormester Hans Tikkanen kom innom. Han spiller på Kristiansunds elitelag, og spiller denne helga på førstebordet for Kristiansund i eliteserien. Da motstanderne ikke skulle få anledning til å forberede seg, har vi ventet med å fortelle hvem det var som spilte simultan på onsdag, til lagene i eliteserien ble offentliggjort.

Det stilte 17 motstandere mot GM Hans Tikkanen. Det var god blanding, men klubbens beste spillere som bor i Kristiansund, var med to-tre unntak alle til stede. Vi hadde med en miniputt, fire lilleputter, to kadetter, en junior og en senior i tillegg til åtte voksne spillere.

Noe uvanlig, i alle fall har ikke vi sett det før, lot stormester Tikkanen hver enkelt motstander få velge farge ved loddtrekning. Men de yngste, ville alle ha hvit uansett, og det ga han dem. Sporty gjort! Tikkanen fikk dermed 11 svarte og bare 6 hvite. Det kan ha influert på resultatet, men to av de tre tapspartiene kom der Tikkanen hadde hvit. Det var Stig Rune Jenssen som måtte gi seg først. Han kom dårlig ut i fransk. Deretter fulgte mange på rekke og rad. Sistemann som ga opp var Stigs sønn, Magnus, som ga seg etter at litt under tre timer var gått. Det betyr at Tikkanen spilte raskt, og hver enkelt motstander fikk ikke mye tid å tenke på trekkene før han var der igjen.
Første som vant over GM Tikkanen var Henrik Øie Løbersli. Henrik spilte et godt parti, og hadde ingen problemer med hvit.

Slik gitt det med GM Hans Tikkanen i simultanen mot hver enkelt spiller:
Vant med svart mot Espen Haltvik Bakke 1-0
Vant med svart mot Mads Wollan Myhre
Vant med svart mot Geir Ove Olsen
Hadde hvit mot Anders Olsen og spilte remis.
Vant med svart mot Eilif Odde
Tapte med hvit mot Robin Hoem
Vant med hvit mot Ellinor Frisk
Vant med svart mot Roger Hojem
Vant med hvit mot Øyvind Hoem Vaseng
Hadde svart mot Karl W. Strand og spilte remis
Vant med svart mot Stig Rune Jenssen
Vant med svart mot Elin Farstad
Vant med svart mot Frida Farstad Evandt
Tapte med hvit mot Tore Kristiansen
Vant med hvit mot Audun Hoem
Vant med svart mot Magnus Dahl Jenssen
Tapte med svart mot Henrik Øie Løbersli

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig