Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Atlanten ungdomsskolemester - Gomalandet barneskolemester

Mange flinke sjakkspillere i skolelagmesterskapet i Klubba, Caroline torsdag 17. januar
Foto: Stig Rune Jenssen

Dalabrekka 1 var suverene blant barneskolelagene

(Tore, 18. januar 2013) Førstelaget til Dalabrekka ble barneskolemester etter ei suveren turnering.
Førstelaget til Dalabrekka ble barneskolemester etter ei suveren turnering. Dalabrekka 1 vant alle sine lagmatcher, og de vant 23 av 24 partier! De var storfavoritter og femteklassingen Mads Wollan Myhre på førstebordet for Dalabrekka ledet han laget sitt gjennom alle matchene, og de tapte bare et parti, og det var til gjengjeld mot Dalabrekka 2 som kapret andreplassen! De tapte bare matchen mot sitt eget førstelag, men slo de andre de møtte. Det ble dermed dobbeltseier til Dalabrekka som virkelig tok kaka i år!
Tredjeplassen gikk til Bjerkelund som kom på oppløpet og kapret tredjeplassen fra Dale. Bjerkelund tapte for Dalabrekka 3, men unngikk å møte de to første lagene, og med 14 lagpoeng tok de tredjeplassen. Førstelaget til Dale var ledet av fjerdeklassingen Thomas Santi Johnsen, og de spilte veldig godt. Men de møtte begge de to beste Dalabrekkalagene, og da de tapte begge disse matchene ble det fjerdeplass på Dale. Femteplassen gikk til Dalabrekkas tredjelag noe som viser hvor sterkt sjakkspillinga står på Dalabrekka nå.

Allanengen stilte med rent jentelag og kjempet i toppen helt til de siste rundene. De møtte også mange av lagene i toppen, og med littegrann bedre uttelling i noen av partiene kunne de ha kommet på pallen.

Sjetteklassingene på Rensvik spilte også godt men møtte de to Dalabrekkalagene i de to siste rundene, og da ble det en håpløs kamp om å komme på pallen, men se opp for denne gjengen neste år!
Gomalandet har vunnet de to siste årene, men det gikk ikke så bra for skolen i år. Men de spilte på en slik måte at Sjakklubbens spillere som fulgte turneringa var begeistret for spillet til gomalendingene. For alle spillerne på begge lagene brukte tida si og tenkte lenge på trekkene. De flyttet ikke automatisk med en gang motstanderen gjorde et trekk, men tenkte og vurderte hvordan de skulle gjøre det. Alle matchene til de to lagene fra Gomalandet varte mye lengre enn alle de andre matchene. Og det er kjempebra! Skal man bli god i sjakk, må man vurdere og og tenke etter hvilke konsekvenser mitt trekk får for motstanderen, og hvis jeg gjør det, hva vil motstanderen finne på da. Med bare littegrann mer skolering vil kan Gomalandet igjen kjempe i toppen.

De tre beste lagene fikk pokaler som skolen kan plassere i premieskapet sitt. Spillerne på mesterlaget fikk større pokaler enn det skolen fikk, siden premieskapene til skolene ikke er så store, men det ble flotte tinnpokaler til de tre beste lagene i år.

Nordlandet ble ungdomsskolemestre

(Tore, 18. januar 2013) Spillerne på laget til de to siste årenes barneskolemestre, Gomalandet, har nå kommet over på ungdomsskolene, og utgjorde kjernen i laget som vant ungdomsskolemesterskapet

Nordlandets førstelag vant alle matchene sine. Mot Freis andrelag og sitt eget andrelag vant de 4-0, mens det ble 3-1 seire mot både Freis førstelag og Atlanten. Nordlandet møtte Atlanten i siste runde, og det ble kampen om mesterskapet. Begge lagene hadde da vunnet alle sine matcher. Siden Nordlandet hadde fått flere individuelle poeng i sine matcher, 11, mens Atlanten hadde 9, måtte Atlanten vinne kampen for å bli mestre. Med uavgjort ble det Nordlandet som stakk av gårde med pokalen.
På førstebordet vant Atlanten, mens det ble en jevn kamp på andrebordet. Der sto Atlanten godt, men feilet og i stedet for å sikre remis, måtte Atlantens spiller ta sjanser, og det førte til at Nordlandet vant der, siden Nordlandets Jon Oddvar Rambjør hadde vunnet greit på tredjebordet. Da Espen Størseth Gellein på Nordlandets fjerdebord vant, var det ikke håp om mesterskap for Atlanten. Nordlandet vant siste matchen 3-1. Laget består av tre 8. klassinger og en 9. klassing, så det kan bli vanskelig for Atlanten og Frei de neste årene.

Ungdomsskolemesterskapets beste spiller ble Iver Halse som spilte for Freis førstelag på førstebordet. Iver vant alle partiene sine, og det inkluderer en seier over Atlantens førstebordspiller som er ranket som en langt bedre spiller. På bloggen til Axel finnes et bilde av Iver.

Også Nordlandets andrelag og Freis andrelag spilte mange gode partier, og deres innbyrdes oppgjør endte uavgjort med 2-2

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig