Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Lista over turneringer høsten 2014

(Torsdag 31. juli 2014)Dette er en foreløpig liste over planlagte turneringer høsten 2014.
Foreløpig har vi ikke fått lagt inn noen Barnas Grand Prix, men de kommer seinere i august, og andre turneringer blir også lagt inn her etter hvert som de kommer til.

Sjakk-OL i Tromsø 2.-14. august

Sjakk-OL i Tromsø starter lørdag 2. august. Oversikt over programmet.
Det blir daglige fjernsynssendinger på NRK, og vi kommer til å følge dette i Sjakklubben i hver runde med tv-sendingene. På storskjerm viser vi livepartiene fra arrangøren. Det blir vanlig servering. Lørdag 2. august starter første runde klokka 15, og da har vi allerede åpent siden det er lørdag og sjakkafe, og den bare fortsetter utover dagen.
De andre dagene er rundestart klokka 14. NRK starter sine sendinger kl. 1345, og Sjakklubben åpner rett før tv-sendingene begynner.
   

Henrik i HZ Tournament i Vlissingen 2.-9. august

Henrik Øie Løbersli skal være med i Hogeschool Zeeland Schaaktoernooi 2014 i Vlissingen i Nederland. Dette er en av de store, åpne sjakkturneringene om sommeren.
Henrik er eneste norske på deltakerlista, og han står på nummer 139 av 250 påmeldte. Turneringa spilles 2.-9. august.

Klubbmesterskapet i lynsjakk torsdag 28. august

Klubbmesterskapet i lynsjakk spilles torsdag 28. august. Det spilles berger, alle mot alle, og betenkningstida er 3 minutter + 2 sekunder tillegg per trekk.

September

Klubbmesterskapet september-november

Klubbmesterskapet spilles med sju runder monrad fra begynnelsen av september og til slutten av november. Betenkningstida er NM-tida. Vi endrer spilledag og forsøker nå å få spilt de fleste partiene på torsdagskveldene, men det er god tid på partiene, og andre kvelder kan også brukes til og få spilt partiene.

KM i hurtigsjakk lørdag 6. september

Kretsmesterskapet i hurtigsjakk spilles i Sjakklubben lørdag 6 med start første runde klokka 14. Premieutdeling cirka klokka 1930. Det spilles med alle i ei gruppe og 7 runder med betenkningstida 15 minutter + 5 sekunder per trekk. Det er mange premier, og også pengepremier for beste spiller i de lavere ratinggruppene.

KM i lynsjakk søndag 7. september

Kretsmesterskapet i lynsjakk spilles i Sjakklubben søndag 7. september. Det blir 11 runder med alle i ei gruppe. Betenkningstida er 3 minutter + 2 sekunder tillegg per trekk. Det er mange premier, og også pengepremier for beste spiller i de lavere ratinggruppene.

VM for ungdom i Durban 18.-30. september

Henrik Øie Løbersli skal delta i VM for ungdom i Durban i Sør-Afrika 18.-30. september.

Oslo Chess International 28. september-5. oktober

Hans Olav Lahlum arrangerer Oslo Chess International hvert år i høstferien til Osloskolene. Den samsvarer ikke med høstferien i Møre og Romsdal, og vi har ikke hatt med noen deltakere der tidligere. Men i år er Mads Wollan Myhre påmeldt i B-gruppa.

Oktober

Hønefoss Grand Prix 10.-12. oktober

På General hotell spilles Hønefoss Grand Prix 10.-12. oktober. Åge Olsen skal delta.

NM for klubblag i Oslo 17.-19. oktober

17.-19. oktober spilles NM for klubblag i Oslo. Det er sjakklubben 1911 som arrangerer den på Torshov skole. Kristiansund har deltatt hvert år, og flere ganger med to lag.
Denne gangen skal vi delta med to lag. Det ene laget er med Henrik, Vegard, Mads og Petter. Det andre med Tore, Øyvind, Iver, Morten, Sverre og Arild.

Knut Brokstads minneturnering i Trondhjem 24.-26. oktober

Den tradisjonsrike Knut Brokstads minneturnering i Trondhjem er i høst lagt til helga etter NM for klubblag. Turneringa er foreløpig den eneste langsjakkturneringa i Midt-Norge i høst, og fra Kristiansund bør vi prioritere å være med på denne.

November

KM for barn og ungdom i Spjelkavika lørdag 1. november

Det blir ei stor barne- og ungdomsturnering på Spjelkavika barneskole lørdag 1. november.
Dette blir også KM for barn og ungdom i Møre og Romsdal 2014.
Fra Kristiansund reiser vi nedover og oppover med Timesekspressen, hvis ikke nok foreldre er med og kjører.
Alle kan melde seg på mesterskapet direkte på nettet her...

NM for ungdom i Stavanger 14.-16. november

14.-16. november spilles NM for ungdom i Stavanger. Dette er høstens store samling for barn og ungdom, og er den nasjonale turneringa vi satser på om høsten i Kristiansund. Vanligvis har vi pleid å være 12-15 med på NM for ungdom, men det er inkludert både spillere, lagledere og foreldre.

Barneturning i Sjakklubben

18. november spilles ei barne- og ungdomsturnering i klubben.

Hell Grand Prix 21.-23. november

På Stjørdal spilles Hell Grand Prix 2014 helga 21.-23. november. Arrangør er den flittige og svært aktive Torbjørn Dahl (ex-Aure).

Høstmesterskap i lynsjakk torsdag 11. desember

Høstmesterskapet i lynsjakk spilles torsdag 11. desember med start klokka 1930. Turneringa blir sendt inn til FIDE for lynsjakkrating

Barneturnering tirsdag 16. desember

Høsten avsluttes med ei barneturnering tirsdag 16. desember. Det blir premier til alle.

Ungdomstreff i romjula søndag 28.

Søndag 28. desember i romjula (4. juledag) har vi satt av slik at ungdommene i Sjakklubben kan møtes uten at voksne blander seg inn. Da kan de spille og hygge seg slik de vil, sikkert med høy musikk attpå også. Og de kan spille akkurat det de vil om det er sjokksjakk, royalsjakk, lynsjakk eller andre former for sjakk.
Noen voksne kommer innom i løpet av kvelden med pizza og is.

Romjulssjakk mandag 29.

Vår tradisjonsrike romjulsturnering arrangeres også denne gangen. Det blir først ei lynsjakkturnering, og den blir ratet hos FIDE. Deretter blir det mat og hyggelig samvær. Roger har truet med at vi skal feire Tores 50-årsdag tidligere på året. Da kan det bli litt mer opplegg enn det vi vanligvis pleier å ha på romjulsjakken.

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig