Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Klubbmesterskapet 2014

Resultatliste og rundeoppsett

Ratingtallene

(Tore, 2. desember 2014) De nye, norske ratingtallene etter klubbmesterskapet har kommet. Se her de nye tallene...

Vegard vant det siste partiet

(Tore, 2. desember 2014) Mandag kveld, 1. desember, på den absolutt siste dagen for klubbmesterskapet, ble det siste partiet spilt i klubben. Partiet var mellom Vegard Simensen og Roger Hojem, og Roger kunne sikre seg andreplassen hvis han holdt Vegard til remis. Vegard måtte vinne for å ta andreplassen, og i det hele tatt komme seg på pallen.
Begge hadde preppet i ukesvis, og begge hadde gitt dulgte signaler om hva de preppet. Vegard fortalte tidligere slik at Roger skulle høre det at han preppet 1. d4, mens Roger også fortalte så alle hørte, inkludert Vegard, at han regnet med d-bonden fram. I realiteten preppet begge to med 1. e4, og det visste vi som snakket med dem på tomannshånd...
Det ble 1.e4, og Roger svarte med Caro-Kann. Det Roger ikke hadde forventet var at Vegard valgte avbyttevarianten, og Vegard hadde ikke forventet Caro-Kann, så allerede i det tredje trekket var begge to ute av forberedelsene sine. Begge to kom greit ut av åpninga, men Roger fikk ikke ut løperen sin på c8. Den sto innestengt, og hverken den eller a-tårnet hans, kom ut før i sluttspillet. Da skjønner de fleste allerede hvordan det gikk. Det er ikke lurt å spille med offiserer som ikke blir brukt.
Roger syndet mot regelen om ikke å flytte samme brikke to ganger i åpninga. Vegard fikk en isolert d-bonde, og Roger ville ikke at han skulle få rettet den ut, enten med å flytte den fram til d6, eller at Roger måtte bytte av springerne på c3, slik at Vegard kunne slå igjen med b-bonden. Dette var ikke ei riktig vurdering av Roger. Han burde heller ha spilt bonden til b5, slik at han fikk ut løperen sin på c8 til b7. Slik Roger spilte, fikk Vegard terrengfordel også på dronningfløya, og Roger plasserte også løperen sin på b6, slik at den sto og sperret b-bonden. Hele denne manøveren førte bare til at Vegard med hvit fikk litt bedre stilling.
I midtspillet fikk Vegard et press på Rogers springer på f6. Roger forsvarte seg hele tida i stedet for å finne aktive mottrekk, og selv om Vegard ikke spilte de beste trekkene hele tida ble stillinga til hvit bare bedre og bedre. Vegard vant springeren på f6 ved hjelp av en mattrussel på h7 og et tårn han hadde på f3, og da var det bare å spille til tidsnøden var over, før Roger ga opp. Dvs. Roger bukket et tårn til også, og først da ga han opp. Vegard falt tilbake til en av sine gamle synder, og brukte mye tid igjen i åpninga. Det var Rogers håp etter springertapet. Men med 30 sekunders tillegg per trekk, springer over, samt at motstanderen har et tårn og en løper som han ikke fikk ut før i det 33. trekket, så var det ikke noe problem for Vegard å finne de rette trekkene. Vegard fikk 5@frac12; poeng og gjorde ei fin turnering, og han klatret til slutt opp på andreplassen!

Roger fikk 5 poeng og gjorde ei kjempeturnering. Det er lenge siden Roger har spilt så bra! Han tok tredjeplassen på bedre kvalitet, og Roger vant også B-klassen.

Det siste partiet utsatt

(Tore, 27. november 2014) Vegard ble syk torsdag ettermiddag og måtte utsette partiet. Det spilles mandag kveld. FIDE krever at turneringer skal spilles på maksimum 90 dager, og mandag 1. desember er den 90. dagen i klubbmesterskapet. /font>

Kamp om andreplassen i kveld

(Tore, 27. november 2014)Torsdag kveld spilles det siste partiet i klubbmesterskapet. Det blir en kamp om andreplassen mellom Vegard og Roger. Vegard må vinne skal han ta andreplassen i klubbmesterskapet, siden han ligger ½ poeng bak Roger.
Roger har allerede vunnet B-klassen, men vil nok også gjøre sitt beste for å ta andreplassen også. Begge har forberedt seg godt til dette siste partiet, og har preppet åpninger i flere uker. Hvor mange sekundanter de har hatt hver, vet vi ikke, men de har rådspurt mange andre om hva de skal spille.
Litt over klokka 19 i kveld braker duellantene sammen i kjelleren i Sjakklubben.

Eilif vant det siste partiet

(Tore, 27. november 2014) Eilif Odde vant det siste partiet sitt mot Trond Harald Saltnes og har blitt klubbmester med 6½ poeng. Han avga bare en remis mot Petter. Det er godt gjort, selv om han var favoritt i alle partiene.
Partiet mot Trond Harald ble spesielt elektrisk. Eilif valgte å møte 1.e4 med Caro-Kann, og Trond Harald holdt seg til sin variant i den åpninga med 2.d3 og han fulgte opp med både e5 og f4, slik at han fikk en stor terrengfordel. Hvis Trond Harald hadde flyttet bonden sin fram til d4, hadde det gått over til en fransk variant, men Trond Harald beholdt d-bonden sin på d3. Eilif måtte derfor utvikle offiserene sine litt trangt, men som den svært erfarne franskspilleren han er, var ikke det noe problem. Trond Harald valgte å angripe på kongefløya, og Eilif åpnet f-linja med å angripe e5-bonden med trekket f6. Alt i tråd med temaene i fransk forsvar.
Det ble et kraftig angrep på den svarte kongestillinga, men Eilif holdt den sammen. I mange trekk hadde Trond Harald en springer på g6 og også en på g5, dronninga si på h3 og samtidig en hvitfeltløper i diagonalen ned til h7. Eilif hadde en bonde på h6 som truet springeren på g5, men den kunne ikke tas, for da hadde det blitt bom-bom-bom og svart hadde vært ferdig. Så svart tok ikke mot ofrene til hvit. Samtidig truet springerne et av tårnene til Eilif. Men Eilif fikk til et lite motspill i sentrum. Trond Harald brydde seg ikke noe særlig om det, og forsøkte et siste angrep på kongestillinga, men det lyktes ikke. Da røyken la seg, hadde Eilif to lette for tårn og flere bønder samt en sterk fribonde.
Men opp av asken fikk Trond Harald et press på den ene av Eilifs springere. Det var virkelig elegant hvordan Eilif fant løsninga for hvordan han reddet den. Da han reddet den var det ikke mer igjen i partiet, og Eilif vant.
Eilif fikk 6½ poeng. Trond Harald fikk 4 poeng.

Langt parti på søndag

(Tore, 25. november 2014) Søndag mens det siste partiet i VM-matchen ble spilt, var det også et parti i klubbmesterskapet som ble avgjort. Øyvind G Mikalsen hadde hvit mot Øyvind Hoem Vaseng. Hvit åpnet med sitt sedvanlige Londonsystem, og svart (alle har lært seg dette nå!) byttet av hvits svartfeltløper som sto på f4 allerede i åpninga. De kom jo greit ut i åpninga begge to. Svart stilte seg også opp slik han pleier mot slike stillinger, men burde nok denne gangen ha valgt ei litt anna oppstilling siden den fianchetterte løperen på b7 sto og stanget i egen bonde på d5. Men det var svart som fikk initiativet i den åpne e-linja, og fikk også plassert en bonde på c4 slik at han kunne ha plassert en springer på d3-feltet. Akkurat da han hadde sjansen til det, fikk hvit byttet tårn i e-linja og truet sekkematt. Øyvind HV valgte da å dekke matten med å trekke springeren, men han kunne i stedet ha valgt å lufte foran kongen, for Øyvind GMs dronningsjakk på e8 var ikke farlig. Den svarte dronninga dekket alle bøndene som den hvite dronninga kunne true.
Uansett kom de nå inn i et sluttspill med dronning, løper og springer hver. Øyvind HV hadde fremdeles litt av initiativet, og det økte litt da han fikk byttet av dronningene. Han fikk et par fribønder i f- og d-linjene, men den hvite kongen var foran dem, så det så ikke så farlig ut. Men Øyvind HV økte presset borte på dronningfløya, og Øyvind GM måtte svare der borte. Det førte til at svart fikk inn en av bøndene sine til dronning, og Øyvind HV vant partiet.
Det sluttspillet skulle vi nok ha studert mer i detalj, for hvit hadde også sine sjanser, men det var akkurat da at Anand ofret kvalitet i det 11. og siste partiet i VM-matchen mot Magnus Carlsen, og vi som var i lokalet, ble mer interessert i det.
Øyvind Hoem Vaseng fikk 3 poeng. Øyvind vant mot dem han skulle vinne mot. Øyvind G Mikalsen fikk 2 poeng og det er der han ligger, for ratingprestasjonen var omtrent slik som ratingtallet. Men Øyvind bør ikke være fornøyd for potensialet hans er større enn dette.

C-klassespillerne biter i fra seg

(Tore, 21. november 2014) Det var to, store overraskelser i de fem partiene som ble spilt i klubbmesterskapets sjuende runde i klubben i torsdag kveld. Man skal ikke ta noe for gitt, og det er ingen dårlige spillere i klubbmesterskapet. Det er vel lærdommen fra gårkvelden.

Morten og Petter startet først, allerede klokka 17 var de i gang. Morten ville ha en tidlig kveld, siden han skal på ei Grand Prix-turnering i Stjørdal i helga. Og for ei åpning på langhelga Morten fikk! Morten avvek fra sin sedvanlige engelske åpning. Han forventet at Petter hadde preppet mot det, og det hadde han selvsagt gjort. Derfor ble det, kanskje inspirert av VM-matchen, spansk åpning i stedet. Petter spilte Cordelforsvaret slik han pleier mot spansk. Begge spilte feil i åpninga, og det førte til at Morten fikk full kontroll over sentrum. I midtspillet gikk Petter hardt til angrep på Mortens kongestilling, og plutselig ble dronninga hans fanget! Den ble truet av Mortens løper og hadde ingen felter å redde seg unna på. Petter fikk til et tårn for dronninga, men da kom de rett ut i sluttspillet der Morten hadde to tårn og løper, mens Petter hadde tårn og løper. Petters løper sto imidlertid godt plassert på g2, rett foran den hvite kongen, så Petter spilte en del trekk til, for å se om han kunne greie å sette sjakk matt. Morten spilte godt, og greide å bytte av det ene tårnet, og vant da til slutt.
Morten fikk 3½ poeng, og det er veldig bra. Petter ble remiskongen i klubbmesterskapet med hele fire remiser! Det resultatet hadde vi ikke sett på forhånd. Ikke med Petters aggressive spillestil. Da pleier det å bli enten eller. Petter er nok ikke fornøyd med 3 poeng, men han tar med seg at han spilte remis mot Eilif.

Den andre, store overraskelsen kom i det andre partiet som startet før tida. Mads og Stig hadde et interessant parti. Her ble det engelsk åpning. Mads kom fint ut, men bukket bonde i midtspillet. Da fikk Stig et press, og Mads måtte ta fram sitt ypperste for å redde stillinga. Det greide Mads som fikk tilbake bonden, og de tok remis i sluttspillet.
Mads fikk 3 poeng, og er nok også et resultat han ikke er fornøyd med. Det var et par partier under som Mads bare skuslet bort.
Stig fikk 2 poeng. Han hadde et tre (fire) enkle tap som følge av bukker i åpningene, men det var også et parti der Stig hadde muligheter til å ta poeng. Men med spillet Stig viste i klubbmesterskapet er 2 poeng greit nok. Det var nok fint å avslutte med en remis.

Eli Marit og Arild hadde et flott, velspilt parti seg imellom. Begge kom fornuftig ut, og begge var også litt forsiktig i midtspillet. Det kom ingen bukker eller dårlige trekk i dette partiet. Arild fikk med svart et lite press i sentrum, og de byttet av enda flere offiserer. I sluttspillet var det Arild som presset, og han fikk kontroll over den lange diagonalen a8-h1. Det var mattrussel på g2, og en trussel om sjakk på h1. På dette tidspunktet da Eli Marit satte opp offiserene sine til forsvar av dette angrepet, bukket hun et tårn. Hun hadde ikke lært av Magnus Carlsen som satt helt stille, da han bukket. Eli Marit ga fra seg en lyd som gjorde alle oppmerksom på tabben, og selvsagt også Arild som tok tårnet. Det var veldig lett å se at tårnet kom til et feil felt, og Arild hadde nok sett det uten beskjeden fra Eli Marit. Med tårn under var det bare å gi opp, og det gjorde også Eli Marit da Arild tok det.
Arild har overrasket positivt, og han fikk 3½ poeng. Eli Marit fikk bare ett poeng, og det var litt i minste laget. Denne høsten var ikke Eli Marits sjakklige form på topp, men hun kom seg utover i klubbmesterskapet og spilte bedre og bedre i partiene.

Iver og Pat spilte avbyttevarianten i fransk. Det førte til at de begge kunne starte og spille sjakk nesten uten å tenke på åpningsteori, allerede tidlig i partiet. De spilte slik også andre spiller denne varianten, der begge forsøker å få kontroll over e-linja, og med press på springeren på f3/f6. Det var Pat som lyktes best med presset, og i midtspillet greide han å få til en svekkelse i kongestillinga til Iver. Han fikk en bonde, og når Ivers offiserer ikke kunne komme til redning og forsvare stillinga, greide Pat å bryte gjennom. Det endte til slutt i sjakk matt med Ivers konge på e3. Pat fikk 4 poeng, og er et flott resultat. Pat fikk to av tre poeng mot spillere på sitt nivå, og det er bra. Han avsluttet med seire mot ungguttene Mads og Iver, og det er vel det beste?
Iver havnet i sumpa med 3 poeng, og bør ikke være fornøyd med det.

Det siste partiet torsdag kveld var mellom Tore og Bjørn. Det ble ikke Stonewall-forsvaret, men Black Knights Tango. Og Bjørns springere danset tango. De flyttet og flyttet. I de 10 første trekkene hadde svarts springere flyttet på seg hele 6 ganger. Tore fikk da terrengfordelen, naturlig nok, men han spilte ikke det mest aktive oppsettet mot Tangoen. Bjørn ville ut med f-bonden til f5 etter hvert, og den kom ut den, men Tore rokerte langt, og fikk til et motspill på dronningfløya, der han vant b-bonden. Av og til kalles den for testamentbonden, men i dette tilfellet var det riktig å ta den, selv om det åpnet ei linje mot stillinga til den hvite kongen. Bjørn fikk spilt e5 og f5, men på kongefløya var det også Tore som hadde muligheten til å bryte seg gjennom. Tangospringerne var midlertidig låst inne i sin egen stilling på kongefløya. I stedet for å bryte gjennom med en gang, tok Tore med seg alt for mange ventetrekk slik at Bjørn til slutt greide å mobilisere i b-linja. Han fikk tilbake bonden han hadde tapt, men da hadde kongen hans ei utsatt stilling siden hvit fikk to tårn i g-linja. Bjørn bukket tilbake bonden, og Tore kunne ofre dronninga. Det var et skinnoffer. Hvis Bjørn tok dronninga, ble han matt. Med den hvite dronningas sentrale plasseringa truet han enda flere matter, og Bjørn ga opp to trekk før matten.
Bjørn fikk 3 poeng, og ut fra motstanderne er det et fint resultat. Remis mot Trond Harald er det resultatet han tar med seg som høydepunktet. Tore fikk 5 poeng. To av dem kom riktignok på walk over-seire, og spillet kunne ha vært bedre.

5 partier i sisterunden i kveld

(Tore, 20. november 2014) I kveld spilles de første partiene i sjuenderunden i Sjakklubben.
De to øverste bordene og det nederste, er utsatt. Øyvind-Øyvind spiller sitt parti på søndag, mens de fire andre på toppbordene ikke spiller sine partier før i neste uke, og mest sannsynlig på torsdag. Det er på de to toppbordene at klubbmesterskapet blir avgjort. Roger Hojem kan bli klubbmester hvis han vinner mot Vegard Simensen, og Eilif Odde taper for Trond Harald Saltnes. At Roger hadde vært i den posisjonen før sisterunden, hadde nok gitt gode odds på forhånd. Det er ikke bare klubbmesterskapet de kjemper om, men også om andre- og tredjeplasser. Det blir sikkert to interessante partier. Men det blir altså seinere.

I kveld starter partiet Morten-Petter klokka 17. De skal være tidlig ferdig, siden Morten skal til Hell GP på fredag. Klokka 19 starter partiene Tore-Bjørn, Iver-Pat, Mads-Stig og Eli Marit-Arild.
Det er bare å komme innom for å kikke på eller analysere partiene med andre tilskuere.

Sjuende og siste runde er satt opp

(Tore, 14. november 2014) Sisterunden er satt opp, og vi håper at partiene spilles neste torsdag.

Caro-Kann i siste partiet

(Tore, 14. november 2014) Det ble Caro-Kann-forsvaret i det siste partiet i sjette runde mellom Stig og Øyvind som ble spilt i Sjakklubben fredag kveld. Det er ei fin åpning og begge spillerne kom bra ut av åpninga. Stig med hvit litt bedre siden han hadde hvitfordelen. I midtspillet bukket imidlertid Stig dronninga da han forsøkte seg med et brudd i e-linja. D-bonden gikk fram for å åpne e-linja. Øyvind flyttet springeren og truet dronninga, og Stig slo med bonden på e6... Dermed ble det seier til Øyvind.

Siste partiet i 6. runden spilles fredag kl. 18

(Tore, 14. november 2014) Partiet mellom Stig og Øyvind GM spilles fredag kveld i klubben klokka 18. 7. og siste runde settes opp når de er ferdig, men de fleste bordparene er klare allerede nå.
Det er Trond Harald-Eilif, Vegard-Roger, Tore-Pat, Morten-Petter, Eli Marit-Arild og Øyvind GM-Øyvind HV. De to siste parene avgjøres av resultatet i kampen fredag kveld.

Roger vant - ligger på andreplass

(Tore, 14. november 2014) Det ble et interessant, og langt parti torsdag kveld mellom Pat Schanzenbecher og Roger Hojem. Roger valgte å spille Grünfeldindisk, og Pat gikk tidlig ut av hovedvariantene. I starten av midtspillet vant Pat Rogers sentrale bonde på e4, men det førte også til at det feltet ble ledig for Rogers springer. Der hoppet den videre til en gaffel på Pats tårn, og plutselig hadde Roger materiell over. Riktignok bare med tårn mot løper og bonde. Pat hadde løperparet igjen, og de sto sentralt. Bakspillerne mente at Pat kunne holde stillinga si pga. løperparet og den ekstra bonden. Det var også slik at hvis Roger valgte feil bondebrudd, kunne han tape, så det var mange varianter å se på, og bakspillerne hadde ei artig tid med mye analysering av partiet.
Pat gjorde det litt for enkelt for Roger da han tillot Roger å bytte av både tårn og dronning, og Pat byttet like så godt av den ene løperen mot Rogers også. Da var det i realiteten tapt for Pat, for tårnet kunne binde opp løperen i forsvar og ved hjelp av trekktvang ville Roger komme inn i stillinga. Og det var det som skjedde til slutt etter over 4 timers spill. Det var så mye som skjedde i partiet at analysene tok en time de også, og da var det tilskuerne som skyndte på spillerne. De to ville nok sittet ennå et par timer og studert de ulike finessene i de mange variantene.

Roger har da 5 poeng og ligger på andreplass i klubbmesterskapet! Pat har 3 poeng og har også gjort ei god turnering.

To partier igjen før sisterunden settes opp

(Tore, 12. november 2014) Det gjenstår to partier i klubbmesterskapet før sisterunden settes opp. Det ene er partiet Pat-Roger, og det spilles torsdag klokka 19. Det andre er Stig-Øyvind GM, og det spilles i klubben fredag klokka 18.
Når disse partiene er spilt, settes 7. og siste runde opp. Det eneste som er klart er at Trond Harald skal ha hvit mot Eilif. Ellers må vi avvente resultatene av de to partiene før vi vet noe mer.
Vi håper at flest mulig kan spille sjuende og siste runde torsdag 21. november klokka 19 i Sjakklubben.

- Kjedelig åpning

(Tore, 12. november 2014) Tirsdagskvelden ble nok et parti spilt i klubbmesterskapet. Petter hadde hvit og åpnet med Sokolskijs åpning, og Trond Harald svarte med den kjedeligste varianten i forsvaret sitt. Han angret muligens seinere, for etter at partiet var over klagde han på at åpninga var kjedelig. Det var jo ikke mulig å ofre noe.
Petter oppfattet ikke at åpninga ble kjedelig, for Trond Harald plasserte flere av offiserene sine rett foran kongestillinga hans. Det var ingen mattrussel, kanskje en trussel om evig sjakk, men det ville Petter ha vært fornøyd med. I hvert fall tok Petter for mye hensyn til spøkelsestruslene fra Trond Harald, og han fikk løperen sin som sto midt på brettet helt innestengt. Den hadde ingen felter å gå til da den ble truet av en bonde, og Petter måtte ofre den. Med offiser over vant Trond Harald enkelt etter noen trekk, da Petter heller ikke hadde noen motspillsjanser i det hele tatt. Trond Harald har 4 poeng og Petter har 3.

Nordisk gambit i klubbmesterskapet

(Tore, 10. november 2014) Øyvind Hoem Vaseng dro fram Nordisk gambit i partiet mot Eli Marit Ødegaard mandag kveld. Den var litt vanligere før, men har ikke blitt spilt av Øyvind før, så vidt vi vet. Eli Marit forsøkte seg med flankeforsvar på begge sider, men det ble for mange åpninger, og Øyvind kom gjennom forsvaret og vant offiser. Da ga Eli Marit fornuftig nok opp.

Remis mellom Trond Harald og Bjørn

(Tore, 10. november 2014) Søndag kveld ble et utsatt parti fra femterunden spilt mellom Trond Harald og Bjørn. De rokerte til hver sin side; Bjørn langt og Trond Harald kort. Trond Harald fikk åpnet dronningfløya og gikk til angrep, men Bjørn fikk ikke på samme måten spilt mot Trond Haralds konge. Men Bjørn hadde en bonde mer på kongefløya; fire mot tre, og hadde si dronning og sine tårn i sentrumslinjene.
Da Trond Harald gikk etter matten, var det Bjørn som sto best, og Bjørn kunne sjøl ha forsøkt å matte Trond Harald. I stedet tok Bjørn den forsiktige varianten, og brukte sin bondemajoritet på kongefløya til å åpne opp foran Trond Haralds konge. Bonde til e3 truet med å slå bonden på f2 med sjakk. Trond Harald valgte å slå, og Bjørn tok evig sjakk. Trond Harald hadde et par valg i den stillinga, men de fleste av variantene førte til tap, så det var nok sikrest å ta remisen da.

Bjørn har 3 poeng og han ligger på delt andreplass i B-klassen når det gjenstår en runde.
Trond Harald har også tre poeng, men det er på fem runder.

5 partier spilt i går kveld - Eilif har taket på det

(Tore, 7. november 2014) Det ble spilt hele fem partier samtidig i 6.runden i klubbmesterskapet i går kveld! Det var artig at så mange fikk anledning til å spille samtidig, men vi oppdaget da også litt utfordringer med lufta i kjellerrommet. Det må vi se på.

Det første partiet som startet denne torsdagskvelden var Vegard-Eilif. Det var også det som ble ferdig sist, nærmere midnatt, og de spilte over fem timer. Det ble slavisk forsvar, og Eilif med svart fikk åpnet c-linja ei stund, men så lukket Vegard den igjen. Selv om vegard hadde fine og flotte bønder i sentrum, var det Eilif som så ut til og ha kontrollen over det. Etterpå fikk Vegard en isolert dronningbonde. Den spilte de rundt ganske lenge. Taktikken der er jo ganske enkel. Det lærte vi av Axel for noen år siden. Den med isolanibonden vil spille med de lette offiserene og bytte av de tyngre, og det er motsatt for motstanderen som spiller mot isolanibonden. Det er lettere å ta den hvis man angriper den med to tårn og dronning. Så motstanderen vil helst bare bytte av de lette offiserene. Dette er teori, og ikke så lett bestandig å følge opp i praksis, for der har man også andre hensyn å ta.
I hvert fall byttet Eilif av det ene tårnet, men han gikk ikke etter bonden direkte, men valgte da i stedet å sikre kontrollen over feltene rundt isolanibonden til Vegard slik at han ikke kunne plassere offiserene sine der han helst ønsket dem for et angrep i typisk Vegardstil. Til slutt ble det sluttspill, selvsagt. Begge hadde fire bønder, dronning og to løpere. Nå ble det slik at Eilifs offiserer sto i sentrum, og han hadde fått dronninga si bakom Vegards bønder. Dermed måtte Vegard forsvare seg, og Eilif presset fram ei trekktvanglignende stilling før han byttet av den ene løperen og dronninga. Løpersluttspillet vant Eilif enkelt.
Eilif har da 5½ poeng og leder klart. Vegard har 4½ og ligger på 2. plass. Roger kan komme opp på 5 poeng hvis han vinner sitt utestående parti.

Bjørn-Iver ble et litt uvanlig parti. Alle vet jo nå hvordan Bjørn spiller. Iver visste det ikke før han kom i klubben, men fikk en 3-minutters orientering rett før partiet startet og noen tips. Dem tok han godt vare på, og lot være å rokere kort, slik at Bjørn med sin hollandske oppstilling ikke skulle få lov til å ofre på kongestillinga på kongefløya. Bjørn rokerte imidlertid kort, og i slike partier pleier det da å bli enten eller. Men de tok remis i midtspillet etter trekkgjentakelse. Ingen av dem torde å satse på et gjennombrudd, og det så ut til at det var greit nok. Iver har 3 poeng, og Bjørn har 2½. Bjørn har et utestående parti mot Trond Harald som skal spilles søndag kveld.
Arild og Morten hadde et interessant parti. Det ble kaos i åpninga, der Arild vant en bonde. Men Arilds konge kom helt opp på d3-feltet og sto litt åpent. Morten vant en offiser, men Arilds konge hadde kommet seg i skjul helt ned på g1-feltet, der den hadde kommet og stått hvis han hadde rokert kort. I midtspillet hadde begge dronning og to tårn, mens Morten hadde en springer i tillegg. Arild hadde en bonde ekstra. Morten ga tilbake offiseren i et mattangrep som ikke virket. Arild fikk inn ei binding på det ene tårnet til Morten, men Morten fant det eneste riktige forsvarstrekket, men da måtte han bytte bort dronninga si, og fikk også littegrann dårligere bondestruktur. Ikke at det har så mye å si der begge har to tårn hver. Partiet endte remis, men spillerne og flere av tilskuerne analyserte partiet i nesten en time etterpå. Det var mange situasjoner og stillinger som måtte ses på.
Arild og Morten har begge 2½ poeng og leder C-klassen.

Pat og Mads spilte kongeindisk forsvar. Pat var veldig forsiktig og spilte bonden til e3 i stedet for e4. Det trekket var til irritasjon for ham i flere varianter seinere i partiet. Bonden står mye bedre på e4. Mads prøvde å bryte med c5, men Pat gikk fram med bonden til d5 slik at Mads fikk en lang løperdiagonal fra g7 til a1 som han hadde et potensial i. Mads angrep på dronningfløya, men valgte en litt underlig plassering av springeren sin nede på b8 i stedet for c7, og det slet han også med i noen varianter i løpet av midtspillet. De kom ut i sluttspillet med to tårn og springer hver samt en mengde bønder. Det var Mads som hadde en liten fordel, fordi han kunne få seg en fribonde på dronningfløya. Mads gjorde det enkelt for Pat da han valgte å bytte av springeren og lot Pat lukke sentrum. Fordelen til Mads var kraftig redusert, men han hadde fremdeles en ørliten fordel. Mads gjorde imidlertid en feil, og Pat vant partiet. Mads har 2½ poeng, mens Pat har 3, og han har også et utestående parti mot Roger som skal spilles neste torsdag.

Tore hadde fullstendig glemt at Roger hadde preppet Morragambiten i siciliansk både mot Trond Harald og Vegard. Det kom han på da Roger gjorde sitt andretrekk. Det var en stor tabbe, men Tore husket noe fra gjennomgangene og skulle prøve å la være å komme i den stillinga som Roger hadde forberedt mot Trond Harald. Derfor spilte Tore d6 ganske tidlig i partiet.
Ikke at det hjalp noe, for Roger fikk et utrolig godt spill for bonden sin, og fikk et stort press. Roger truet å gå fram med bonden på e5, men det avverget Tore. Roger satt også hele tida og leita etter et springeroffer på d5, og til slutt kunne han gjøre det. Noe skikkelig offer var det ikke, siden han fikk igjen offiseren et par trekk etterpå, men skuta til Tore knirket i sammenføyningene. Han mistet oversikten og bukket offiser, og ga da opp. Roger har gjort et skikkelig, godt, sjakklig comeback denne høsten. I tillegg til å ha gode forberedelser spiller han godt også seinere i partiet.
Roger har nå 4 poeng, men han har et parti fra runde 5 mot Pat som skal spilles neste torsdag. Roger leder B-klassen (spillere fra 1000-1500 i rating). Men Pat kan ta igjen Roger hvis han vinner mot Roger neste torsdag. Petter kan også få 4 poeng i B-klassen hvis han vinner 6. runde-partiet mot Trond Harald.
Roger vil ta andreplassen i klubbmesterskapet hvis han slår Pat, og kan være med og spille om turneringsseieren i sisterunden.

Noen bilder fra torsdagskvelden er lagt ut her...

6. runden er satt opp - spilles torsdag 6. november

(Tore, 5. november 2014) 6.runden har blitt satt opp. Den skal spilles på torsdag, men det er allerede noen som har meldt at de ikke kan spille da. Husk å avtale med motspilleren din, hvis du ikke kan spille, og gi samtidig beskjed til turneringslederen når dere har avtalt at dere ikke spiller, og når dere spiller.
Vi har fått beskjed om at partiene Stig-Øyvind GM og Øyvind HV-Eli Marit blir utsatt til ei seinere tid.

Mads og Stig vant

(Tore, 4. november 2014) I de to partiene mandag kveld ble det hvit som vant i begge partiene. Stig fikk inn en fordel mot Eli Marit, og gikk inn i sluttspillet med bonde over. Det var en fribonde i tillegg også, og Stig vant partiet.
I det andre partiet åpnet Mads som forventet med engelsk åpning, og Øyvind svarte med symmetrisk stilling. Øyvind var ikke i form mandagskvelden og greide ikke konsentrere seg godt nok. Da han i tillegg møtte en Mads i storform, og som vet hvordan han skal spille åpninga, var det et greit parti for Mads som vant partiet

Tre partier mandag kveld?

(Tore, 2. november 2014) Sjetterunden skulle egentlig settes opp søndag kveld, men siden det skal spilles 2-3 partier i klubben mandag kveld, venter vi med oppsettet til partiene har blitt spilt ferdig.
Stig-Eli Marit har et utsatt parti fra fjerderunden, mens Mads-Øyvind HV blir et interessant oppgjør. Det siste partiet som vi håper blir spilt, er Trond Harald-Bjørn.
Spillerne må sitte nede i kjelleren siden lokalet oppe er utleid.

Arild slo Øyvind søndag

(Tore, 2. november 2014) Søndag spilte Øyvind G Mikalsen og Arild Myhre sitt parti fra femterunden. Partiet startet klokka 12 og da analysene var ferdig, hadde det gått 4 timer. Det var ei litt forsiktig åpning av begge to. Øyvind spiller Londonsystemet, og Arild visste hvordan han skulle spille mot det. Øyvind var ikke like bevisst, men løperen på f4 ble i alle fall byttet av. Rett etterpå bukket Arild en sentrumsbonde og fikk også en dobbeltbonde i c-linja. Øyvind med de hvite brikkene sto godt. Men så avviklet de til et tårnsluttspill der svart fikk en liten fordel. Øyvind spilte nok på feil plan i midtspillet.
I sluttspillet vant Arild bonden tilbake, og det så ganske remisaktig ut. Det ble et bonderush for å komme først fram til forvandlingsfeltet. Arild hadde to fribønder, mens Øyvind hadde to sammenhengende på kongefløya. Øyvinds konge måtte stå og passe på Arilds fjerne fribonde, så Arilds konge var litt mer aktiv i sentrum. Det gikk imidertid galt for Øyvind da han ikke aktiviserte tårnet sitt, og deplasserte det på h7. Med et litt mer aktivt tårn, hadde dette vært remis, men i stedet var det Arild som fikk inn sin siste bonde. Øyvind ga opp da han så at han ikke kunne forhindre det.
Arild har da 2 poeng i C-klassen.

Bare to partier torsdag kveld

(Tore, 31. oktober 2014) Litt overraskende for turneringsledelsen ble det bare spilt to partier i femterunden torsdag kveld.
Morten og Stig spilte fransk forsvar, der Morten spilte feil i åpninga, men Stig ikke straffet det. Feilen i åpninga slet han med nesten hele partiet, men Stig greide ikke utnytte feilen. Det var også gjennomgangstonen i partiet. Morten hadde en fordel. Så gjorde Morten en feil som Stig ikke utnyttet. Det gjentok seg mange ganger gjennom partiet. Til slutt vant Morten, fortjent. I slutspillet vant Morten den viktige d-bonden til Stig, slik at Morten fikk en fribonde. Stig valgte da å bytte av de resterende offiserene slik at han var sikker på at han skulle tape. Morten kunne tatt det med ro, og bare sikret seg med trekktvang siden han hadde en fribonde som var støttet helt oppe på sjetteraden. Stig fikk en ny sjansen da Morten ga bort fribonden sin da han trodde at han hadde enkel vinst. Plutselig var det Stig som hadde vinsten, men Stig gikk fram med feil bonde på dronningfløya. Stig hadde ei plan, og det var å få fram en av sine bønder på kongefløya. Det fikk han også til, og hadde han gått fram med den andre bonden, hadde han fått de ekstra trekkene slik at hans bonde hadde kommet først fram til forvandlingsfeltet. Det var ikke lett å regne ut, så begge er unnskyldt. Men begge to har nok lært litt bondesluttspill av de lange analysene vi gjorde etter partiet.

Det andre partiet som ble spilt var Iver-Petter. Det ble italiensk åpning, og Petter hadde forberedt seg på å spille en aggressiv variant mot Iver. Men Iver gikk ikke inn i den varianten, og det ble et annet spill. Petter forsøkte allikevel, og han fikk et lite press på kongefløya samtidig som Iver presset litt på dronningfløya. I midtspillet byttet de av en bonde. Iver tok Petters c-bonde, mens Petter tok Ivers f-bonde. Det igjen førte til at Iver fikk ei halvåpen linje inn mot Petters kongestilling, og Iver kunne sette i gang et kongeangrep. Petter flyttet si dronning og sine tårn over på dronningfløya og gikk til motangrep der. Iver hadde to tårn og dronning pekende mot Petters kongestilling, men Petter fikk tatt det ene tårnet til Iver, og da hadde ikke Iver noe igjen enn å ofre det andre tårnet på g6-bonden og ta evig sjakk med dronninga på g6 og h6. Etter at partiet var over satt vi lenge og forsøkte å finne en vinst for hvit, men vi fant den ikke. Så da var det greit nok med remis.

Øyvind GM-Arild spiller partiet sitt søndag klokka 12 i Sjakklubben.

Flere partier fra femterunden torsdag kveld

(Tore, 30. oktober 2014) I femterunden blir det i kveld spilt 3-4 partier. Pat-Roger er utsatt til neste uke, og Øyvind GM-Arild skal spilles søndag kl. 12. Audun-Vegard blir utsatt da Vegard har kveldsvakt i kveld.
Av de andre partiene blir det interessant å følge partiet mellom Trond Harald og Bjørn. To aktive og angrepsvillige spillere. Kan vi be om noe mer?

Eilif i tet

(Tore, 30. oktober 2014) På dagtid onsdag vant Eilif Odde sitt parti mot Tore Kristiansen i det første partiet i femterunden. Det var ei forsiktig åpning av begge to. Lukket siciliansk og der Tore nok var den mest forsiktige, dvs. ikke fikk ut alle brikkene sine så tidlig som han burde ha gjort. Eilif vant d-bonden i starten av midtspillet, og stillinga til Tore ble raskt dårlig pga. den dårlige utviklinga. Etter noen trekk gikk det fra dårlig til verre og til slutt til verst da Eilif også vant en kvalitet i tillegg til bonden. Uten sjanse til motspill var det bare å gi opp, og Eilif har tatt ledelsen i klubbmesterskapet med 4½ poeng!

To partier fra fjerderunden spilt mandag

(Tore, 29. oktober 2014) Mandag kveld ble to partier fra fjerderunden spilt i Sjakklubben. Partiet mellom øyvind HV-Trond Harald gikk raskt unna. Øyvind ga bort en bonde i åpninga, og da han skulle ta den tilbake brukte han så mange trekk med dronninga at han kom skikkelig bakpå. Dronninga ble til slutt jaget ned til b1-feltet. Og da gikk Trond Harald til angrep med h-bonden på Øyvinds kongestilling. Han fikk brutt den opp, slik at han fikk ofret springeren på en bonde også. Og da dronninga kom innpå h2 var det forsert matt i noen trekk. Øyvinds konge ble satt sjakk matt da den kom til d1-feltet. Trond Haralds springer mattet den fra e3-feltet, og springeren dekket også fluktruta c2. Det var en fin matt!

Partiet mellom Vegard og Pat tok mye lengre tid. De spilte i nesten 6 timer før de var ferdige litt før klokka 1 på natta. Det var ei rolig og forsiktig åpning, og ingen av dem hadde noen spesiell fordel før Vegard fikk en bonde i tårnsluttspillet. Men en bonde trenger ikke være nok til å vinne et parti, og Pat ga Vegard god motstand. På dette tidspunktet hadde begge bare 5 minutter igjen + tilleggstid på resten av partiet, og de spilte litt for raskt begge to. Pat burde nok ha investert et par minutter på å finne ei anna plan enn den han valgte, for han valgte å bytte bort den fjerneste bonden sin, og da var det enkel vinst for Vegard. Vegard har nå 3½ poeng.

Femterunden er satt opp

(Tore, 26. oktober 2014) Femterunden har blitt satt opp søndag kveld. Spillerne må få spilt partiene sine denne uka, og de som gjenstår fra runde 4, slik at vi blir ferdige. Og det er spillerne selv som må ta ansvaret for å få gjennomført partiene sine, ikke turneringslederen.

Spillerne har ikke to uker på å få spilt partiene sine nå, siden sjetterunden skal spilles allerede uka etterpå, torsdag 7. november. Dette må vi gjøre for at vi skal bli ferdige i løpet av november. Det er kravet fra FIDE at turneringa må gjennomføres på 90 dager hvis den skal FIDE-rates.

Fire partier fjerderunden

(Tore, 24. oktober 2014) Onsdag og torsdag kveld ble det spilt fire partier i fjerderunden. Femterunden blir satt opp søndag kveld, så resten av partiene må spilles så snart som mulig. Og turneringslederen minner spillerne på at det er deres ansvar å følge opp dette, ingen andres.

Eilif Odde møtte unge og fremadstormende Petter Andreas Wadstensvik. Det ble ei forsiktig åpning av Eilif. Systemet kalte Axel dette, men det gikk over i en katalanstruktur etter hvert. I midtspillet begynte de å bytte av brikker, og da de havnet i sluttspillet med tårn og løper mot tårn og springer, var det ganske jevnt. Petter fikk byttet av tårnene, siden springeren hans var bedre enn Eilifs løper. Springeren dekket sammen med bøndene de fleste inngangene for hvits konge, og det var ikke lett å vinne. Eilif forsøkte å skape problemer for Petter, men det gikk ikke. På et tidspunkt kunne Eilif ha byttet av løperen mot springeren og kanskje fått ei vinnende stilling. Da han ikke gjorde det, gikk han til feil felt med løperen, slik at Petter vant en bonde. Men det endte i remis. Etter utallige analyser ser det også ut til at Petter ikke hadde mer enn remis i stillinga etter bondevinsten. Uansett, er det en stor prestasjon av Petter å ta et halvpoeng i dette partiet. Vi har siden i fjor sommer klaget litt over at ungdommene våre ikke spiller så godt i sluttspill, og at de må trene mer på det. Nå når Petter har holdt både Vegard og Eilif i sluttspillet, så skal Petter slippe at vi nager på det på ei stund! Petter har 2½ poeng, mens Eilif leder turneringa med 3½ poeng.

Morten-Iver var et friskt parti der Iver fikk i gang et kongeangrep i midtspillet med tårn og springer. Det så ikke farlig ut, men Iver hadde også dronninga si i en farlig diagonal for hvit, slik at Morten måtte ta hensyn. Det så imidlertid greit ut, og Morten forsøkte seg med motspill i sentrum som var den rette medisinen. Men til slutt burde Morten ha tatt litt mer hensyn for Iver fikk opp en løper og h-bonden i angrepet sitt, og plutselig var det mattfare. Da bukket Morten dronninga for et tårn, da han overså at Iver hadde et tårn på sisteraden. I stedet burde Morten ha brukt dronninga si til å forsvare kongestillinga, og analysene viste at Iver hadde kommet ut i sluttspillet med bonde over, men Morten hadde løperparet og det så remisaktig ut, selv om det hadde vært en del spill igjen i stillinga. Men altså et poeng til Iver.

Mads og Roger møttes i et parti der det ble engelsk åpning. Det var begge forberedt på. I midtspillet var det stort sett jevnt, selv om springerne til Mads hoppet litt rundt, til og med helt ned til a1 en gang. Roger vant en bonde som riktignok Mads kunne ta igjen i løpet av et par trekk. For å ta denne bonden slo Mads springeren som dekket bonden. I stedet for å ta igjen offiseren med en gang, valgte Roger å gjøre et mellomtrekk med løperen som truet dronninga til Mads. Det hverken Roger eller Mads så, var at dronninga til Mads kunne gå bort fra Rogers trussel og flytte til et annet felt hvor den dekket løperen som hadde slått Rogers springer. Rogers mellomtrekk var egentlig en offisersbukk! Mads så det ikke, og gjorde heller en kombinasjon som førte til at han slo Rogers løper. Igjen kunne Mads ha dekket sin egen løper med dronninga og kommet ut med offiser over, men han tok heller en bonde. Og for å gjøre det enda verre, så bukket Mads sin egen springer trekket etterpå. Roger fikk inn en dobbelttrussel med matt og samtidig som han truet springeren som han da vant i det neste trekket. Med seier til Roger har han nå 3 poeng.

Det siste partiet var det mest spennende denne torsdagskvelden. Øyvind og Bjørn spilte et flott, og tilskuervennlig parti. Med Øyvind G Mikalsen som hvit blir det ei forsiktig åpning. Selv om Bjørn inviterte til Black Knights Tango med 1.d4 Sc6, ville ikke Øyvind spille noen ville danser i åpninga i går kveld, og han valgte å la være å bli presset av utspillene til Bjørn, og utviklet seg heller som normalt. Bjørn fortsatte med sprellene sine, men det endte bare med at Øyvind fikk ei åpen f-linje og en kjempestor terrengfordel. Riktignok hadde de byttet av to lette offiserer hver, så det er ikke sikkert at Øyvind kunne ha utnyttet den store fordelen sin. Men Bjørn tok ikke sjansen på det, og gikk heller til angrep på kongestillinga til Øyvind med de få offiserene han hadde igjen. Bjørn ofret springeren sin på to av bøndene foran kongen, og han fikk et stort press på stillinga med bare bonde, tårn og dronning. Øyvind hadde springer, tårn, dronning og en bonde i forsvaret. Stillinga var populær blant tilskuerne som diskuterte heftig de ulike variantene og om Øyvind hadde noe forsvar, og hvordan Bjørn skulle fortsette angrepet. Til slutt gikk Øyvind feil med kongen, og partiet var tapt da Bjørn valgte rett fortsettelse. Det var et interessant angrep av Bjørn, og analysene etterpå tok også si tid, for det var litt å se på, for det var ikke lett å se alle variantene i dette partiet.
(Det er mye enklere for tilskuerne bak som slipper å ta konsekvensene av å gjøre et trekk. Vi kan bare rette opp våre feil og gå tilbake til utgangspunktet. Spillerne kan ikke det.)

Vegard vant et utsatt parti fra 3. runden

(Tore, 15. oktober 2014) Onsdag kveld spilte Øyvind og Vegard et utsatt parti fra tredjerunden. Det ble til slutt engelsk åpning og nesten symmetrisk oppstilling på dem. Vegard fikk enkelt til utligning, og det er ikke uvanlig i denne åpninga, der også hvit tar det litt piano og setter opp brikkene sine før bruddene kommer. Men det var et par unøyaktigheter av Øyvind, som gjorde det litt enklere for Vegard. Men Øyvind fulgte plana si, og skulle gjennomføre den. Men Vegard hadde fått til et sånt motspill at akkurat i dette partiet fungerte ikke plana til Øyvind, og han kom bakpå tidlig i midtspillet. Fra trekk 14 til trekk 17 brukte begge to over 25 minutter hver på disse fire trekkene, og etterpå viste det seg at partiet i realiteten ble avgjort der.
Øyvind kom med et bondebrudd på d4 som førte til at Vegard fikk godt spill, og da er ikke Vegard god å stoppe. Øyvind forsvarte seg godt etterpå, men stillinga gikk litt opp i liminga, og da er det vanskelig å forsvare seg mot Vegard. Øyvind forsøkte seg med et springeroffer mot to av bøndene foran den svarte kongen, men det var ikke håp, og Vegard fikk inn en kombinasjon som gjorde at han sto tårn over. Da ga Øyvind opp. Vegard har 2½ poeng på 3 runder, mens Øyvind har 1.

Fjerderunden er satt opp

(Tore, 14. oktober 2014) Etter at partiet mellom Bjørn og Audun ble ferdig i går kveld, satte vi opp fjerderunden. Det er to partier fra tredje runde som ikke er spilt, og de ble inntil videre satt til remis ved oppsettet av fjerde runde.
Øyvind-Vegard spilles onsdag kveld, mens det er uklart når Trond Harald-Stig vil spille sitt parti. Trond Harald må vel komme tilbake fra ferie først.

Siden det er årsmøte på torsdag blir det ikke spilt noen partier da. Men spillerne må avtale seg imellom, når de vil spille partiet i fjerderunden. Det er allerede klart at Tore-Audun og Mads-Roger først spilles neste torsdag.

Audun vant et langt parti i går kveld

(Tore, 14. oktober 2014) Mandag kveld spilte Bjørn og Audun sitt parti fra tredje runde. Bjørn satte opp sitt Stonewall-forsvar selv med hvit, og Audun gikk for ei kongeindisk oppstilling. Bjørn fikk uti midtspillet kontroll over nesten hele sentrum, men Audun fikk en stor kompensasjon for det da han fikk satt en springer på d4. Da Bjørn valgte å bryte opp stillinga mistet han bonde, og raskt etter også et tårn. Da var det nesten midnatt, og Bjørn ga opp da Audun ble rakk å gjøre alle trekkene i tidsnøden sin. Det var et interessant parti, og i analysene etterpå var vi usikre på hvilket bondebrudd som var det rette, og om bondebruddet i det hele tatt skulle skje i sentrum. Audun hadde også muligheter for minoritetsangrep på dronningfløya, og han var i gang med det da Bjørn bukket tårnet.
Det kunne se ut som om Bjørn ble litt for ambisiøs og overspilte stillinga si. Det var nok ikke de mulighetene i stillinga som det kunne se ut til. Audun hadde også etter hvert noe som lignet på et pinnsvinforsvar, og det er jo som kjent vanskelig å angripe.
Dermed har Audun tre poeng og er med helt i teten etter tre runder.

Iver vant torsdag - nytt rundeoppsett mandag kveld

(Tore, 12. oktober 2014) Det ble bare spilt et parti i klubben torsdag kveld, da Vegard meldte avbud samme dag i sitt parti mot Øyvind. De skal spille det på onsdag.
Arild og Iver spilte derimot partiet sitt, og det endte med seier for Iver. Da Arild rokerte langt i det 12. trekket, fikk han kongen og dronninga i samme diagonal, og i den plasserte Iver en dekt løper. Arild kunne hverken ta løperen med andre brikker eller sette noe mellom og ga da opp.
Partiet Bjørn-Audun spilles mandag kveld med start klokka 19, og etter det partiet blir fjerderunden satt opp. De to partiene som ikke har blitt spilt, settes til foreløpig remis ved oppsettet av neste runde.

To partier torsdag kveld

(Tore, 9. oktober 2014) Torsdag spilles partiene Øyvind-Vegard med start klokka 18 i klubben, mens Iver-Arild starter først klokka 1915. Det blir to interessante partier i kveld.
Bjørn-Audun spilles mandag klokka 19, mens det siste partiet mellom Trond Harald og Stig vet jeg ikke når blir spilt.

Eilif i teten i klubbmesterskapet - tre strake

(Tore, 9. oktober 2014) Onsdag ble det spilt to partier fra tredje runde i klubbmesterskapet. Petter-Mads startet partiet sitt klokka 13, og de var ferdige i løpet av en time. Med Petter som hvit, ble det selvfølgelig Sokolskijs åpning uten at dette sjokkerte Mads på noe særlig vis. De 10 første trekkene ble spilt ganske raskt, og deretter kom det ei slagveksling som gjorde at de hadde gjort 17 trekk og bare hadde tenkt i ca. 10 minutter hver. Men etter disse trekkene der de hadde byttet av flere lette offiserer, hadde Mads med svart fått et initiativ. De byttet også av den siste lette offiseren hver hadde, og de kom inn i sluttspillet med dronning og to tårn hver. I sluttspillet byttet de av begge tårnene, og med dronning og like mange bønder på brettet hver, ble de enige om remis.

Roger og Eilif sitt parti startet klokka 19 på kvelden. Begge hadde forberedt seg godt på ulike åpninger, og til alles overraskelse spilte Eilif Moderne forsvar. Det kom også overraskende på Roger som brukte en del tid i åpninga på å finne ut hvor han skulle sette offiserene sine. Eilif fikk et lite press, og han fikk en god fordel da Roger spilte litt for passivt. Roger forsvarte seg imidlertid godt, og fant de rette forsvarstrekkene lenge. Eilif lirket og lirket i stillinga, og til slutt gikk Roger feil og Eilif fikk ei enkel vinststilling. Roger måtte vel ha forsvart seg litt mer aktivt og forsøkt å legge til rette for motspill på dronningfløya hvis han skulle hatt en sjanse i går kveld. Da han ikke gjorde det, var det vel egentlig bare et tidsspørsmål før Eilif fikk en så stor fordel at han vant.
Rger spiller god sjakk, og han overrasker positivt. Men det er ingen overraskelse at Eilif nå har 3 poeng og leder klubbmesterskapet.

Et interessant sluttspill torsdag kveld

(Tore, 3. oktober 2014) Det ble spilt tre partier torsdag kveld. Eilif hadde meldt fra for lenge siden at han ikke kunne spille, og det ble bra for motstanderen hans. For Roger hadde forberedt seg på å spille med de svarte brikkene, helt til torsdag ettermiddag da han plutselig sjekket rundeoppsettet og fant ut at han hadde hvit i stedet. Da får Roger i alle fall noen dager på å finne ut hva han skal spille.

Eli Marit og Morten begynte å spille allerede klokka 18, og Morten valgte å gå inn i Kan-varianten i siciliansk i det han håpet på at Eli Marit ville spille feil. Men det skjedde ikke, for Eli Marit fulgte trekkene i hovedvarianten ei god stund. Eli Marit gjorde et par valg som tilskuerne ikke var så begeistret for, men etter noen trekk viste det seg at det var Eli Marit som hadde rett, for offiserene hennes kom i aktivitet, og hun fikk et godt spill i midtspillet.
Morten som ikke fikk til noe i sentrum, forsøkte seg da sin vane tro med et skinnangrep. Til slutt lyktes det over all forventning da Eli Marit ofret en springer for å unngå angrepet som ikke var farlig i det hele tatt. Med springer over vant Morten partiet raskt og enkelt.

Iver gikk feil i en semislaver og ble fullstendig pakket sammen av Vegard, og partiet var over allerede etter 19 trekk.
Det lengste partiet i går kveld ble spilt mellom Pat og Øyvind GM. Her ble det også semislavisk slik som på nabobordet, men Øyvind trakk seg ikke tilbake slik som Iver, og fikk brutt i sentrum med c5 etter at han først hadde byttet av sin d-bonde med Pats c-bonde. Pat valgte da å spille d5, og det ble avbytter på d5-feltet. I trekkombinasjonen som fulgte, spilte begge feil, da Pat slo med feil offiser, slik at Øyvind hadde kunnet vunnet en offiser. Men ingen av dem så det før i analysene etterpå. Denne stillinga med d5-bruddet førte til mange, lange og komliserte varianter. Spillerne og tilskuerne satt lenge etterpå og analyserte dette bondebruddet og konsekvensene av det. Vi oppdaget stadig vekk enda flere måter å spille på.
Etter d5-bruddet kom de raskt ut i et sluttspill med seks bønder hver og dronning. Pat hadde bondemajoriteten på kongefløya med fire mot tre, mens Øyvind til gjengjeld hadde bondemajoriteten på dronningfløya med tre mot to bønder. Det ble et interessant sluttspill, der begge var redd for at motstanderens dronning skulle komme inn i egen sektor og ta for mange bønder. Pats dronning var allikevel mer aktiv, og det viste seg at et trekk var nok til å vinne partiet. Pat forsøkte seg med et bondebrudd. Det var ikke farlig for svart, og hadde Øyvind spilt korrekt, var det kun remis igjen i stillinga til Pat, mens Øyvind hadde en gevinstmulighet hvis motstanderen spilte litt feil. Men akkurat da valgte Øyvind å gå unna med dronninga, slik at Pat kunne bruke et mellomtrekk på å sjakke og i trekket etterpå flytte fram bonden sin slik at den ble en fribonde. Øyvind tapte også dronninga i trekket etterpå og ga opp.
I analysene etterpå brukte vi en del tid på sluttspillet der begge hadde bondemajoritet på hver sin fløy. Hvordan skal det spilles, og ikke spilles. Det var interessant og lærerikt for alle som var der og fulgte med på disse analysene en sein torsdag kveld.

Noen partier spilles torsdag kveld

(Tore, 1. oktober 2014) Torsdag kveld spilles det siste utsatte partiet fra andrerunden med oppgjøret mellom naboene i Kvalvikveien, Vegard og Iver.
I tredjerunden blir det walk over på Tore siden Robin har trekt seg fra turneringa. Det er meldt avbud fra flere slik at det blir følgende partier torsdag:
Roger-Eilif, Pat-Øyvind GM, Trond Harald-Stig Rune og Eli Marit-Morten.
Partiet mellom Pat og Øyvind starter først klokka 1930, mens Eli Marit og Morten begynner klokka 18. De to andre partiene starter nok rundt klokka 19.

Robin trekker seg fra turneringa

(Tore, 1. oktober 2014) Robin Hoem har gitt beskjed om at han trekker seg fra klubbmesterskapet pga. motivasjonsproblemer. Da blir det walk over-seier for Audun i runde 2 og Tore i runde 3. I de seinere rundene blir det også da en walk over siden vi blir 17 spillere.

Tredjerunden er satt opp

(Tore, 28. september 2014) Siden de to utsatte partiene fra 2. runden ikke blir spilt denne helga, har turneringsledelsen allerede satt opp 3. runde
Den spilles torsdag 2. oktober, men det er noen som har meldt avbud allerede. Både Mads og Arild er i Oslo og kan ikke spille, og Roger er opptatt.

Roger preppet og vant

(Tore, 26. september 2014) Roger Hojem hadde forberedt seg godt på partiet mot Trond Harald Saltnes som ble spilt i klubben i går kveld. Han har holdt på i to uker etter at han fikk vite at han skulle spille mot Trond Harald, og forberedt ulike svar på Trond Haralds av og til litt uvante åpningsvalg. De siste dagene gikk det imidlertid et rykte om at Trond Harald har begynt å spille Pircs forsvar, og det er ei solid åpning med svart, og noe som ikke likner Trond Haralds spillestil i det hele tatt. Men Roger kikket på den åpninga også, og fikk litt hjelp av Robin og Geir Ove til det. Robin foreslo 150 Attack mot Pircs forsvar, og det passet Roger, for Roger spiller på omtrent samme måten mot dragevarianten i siciliansk som han skulle gjøre i 150 Attack.
Og slik ble det. Trond Harald spilte Pircs forsvar, og Roger svarte med 150 Attack der han rokerte langt og satte springeren sin på c1 til slutt slik at den dekket a2-feltet. Trond Harald var kanskje ikke klar over hvor sterk angrepet til Roger ble på kongefløya, for Roger fikk åpnet h-linja ganske raskt og uten at Trond Harald gjorde noe for å forhindre det. Trond Harald forsøkte å presse på på dronningfløya mot den hvite kongen, men springeren på c1 dekket alt. Roger bare bygde opp angrepet sitt, og fikk brikkene sine på gode posisjoner. Da Roger brøt gjennom, ofret Trond Harald et tårn for å unngå matt. Han kunne ha nøyd seg med en kvalitet, men fant ikke den varianten. Tilskuerne sprang opp og ned fra kjelleren for å følge med på partiet, for de satt oppe og analyserte hvert trekk og hver stilling.
Etter at Roger hadde vunnet et tårn, ble han plutselig litt redd for Trond Haralds angrep på egen konge, og han forsvarte seg klønete. Roger ga tilbake først en kvalitet, og deretter en springer, men da hadde de kommet ut i tårnsluttspill der Roger til slutt fikk hele tre singelbønder. Det var enkel teknikk å føre minst en av dem inn til ny dronning, og Roger vant partiet!
Det er lenge siden Roger har vunnet mot en så god spiller som Trond Harald. Det var imidlertid artig, og det er også fortjent, for Roger legger ned mye arbeid i å studere åpninger. Trond Harald kommer nok knusende tilbake.

Det andre partiet som ble spilt i kjelleren i går kveld, var partiet mellom Tore og Øyvind. Det ble dronninggambit, og de to spilte de samme trekkene som i partiet von Bardeleben-Loman fra 1892 fram til det 11. trekket. Det viser nok at ingen av dem spilte det nyeste, og heller ikke de beste trekkene i åpninga. Øyvind har en litt uvant måte å spille dronninggambit på, men da Tore ikke straffet det, fikk Øyvind relativt enkelt utligning. Og noe mer skal man ikke kreve av ei åpning når man spiller svart. Ved overgangen til midtspillet fant Øyvind at han skulle prøve å utnytte en feil i oppstillinga til Tore, og det førte til et livlig spill. Kort sagt så overspilte Øyvind stillinga, og tapte til slutt et tårn etter flere trekk og mange varianter der alle offiserene på brettet var involvert. Det var kompliserte, taktiske varianter som måtte kalkuleres, og siden Tore hadde hvit og terrengfordelen var det lettere for ham.

Da leder Eilif, Tore og Roger med 2 poeng, og det gjenstår to partier. De ble utsatt torsdag ettermiddag pga. sykdom og møteaktiviteter som plutselig dukket opp. Det er ny runde neste torsdag, og hvis de to partiene ikke spilles i løpet av helga, setter vi opp tredjerunden allikevel søndag kveld.

Fire partier spilles torsdag kveld

(Tore, 25. september 2014) Det siste partiet i førsterunden mellom Bjørn og Eilif ble spilt mandag kveld, og Eilif vant partiet. Eilif leder foreløpig med 2 poeng, og før kveldens fire partier, er han den eneste med 2 poeng.

I kveld har vi i andrerunden hele fire interessante partier. Tore-Øyvind kan vi nok forvente blir et langt parti. De to siste gangene de har møttes i langsjakk, har de brukt opp all tida si, og bare spilt på tilleggstida etter totalt 4 timers spill. I denne turneringa får spillerne en ny halvtime etter 40 trekk, så dette partiet kan vare utover natta.
Audun-Robin skal bli et interessant parti. Robin er flink til å forberede seg på partiene, og Audun er flink til å huske alle varianter han har spilt tidligere eller har forberedt. Så dette kan bli en teoretisk øvelse i starten. Partiet starter klokka 18.
Vi gleder oss til å følge med på partiet Roger-Trond Harald. Sistnevnte spiller veldig mye rart med de hvite fargene, og har også et stort repertoar av uvanlige svar med svart. Hvis Trond Harald spiller noe rart igjen, hva kommer Roger til å svare på det?
Det siste partiet blir mellom Vegard-Iver. Vegard greide bare remis mot Petter i forrige runde, og Iver burde ha spilt seg til remis mot Tore da. Så dette partiet blir nok jevnere enn ratingtallene tilsier.

Fem partier ble spilt i går kveld

(Tore, 19. september 2014) I andre runde ble det spilt fem partier i går kveld. Et av dem ble ferdig tidlig, mens det siste ble ikke ferdig før etter klokka 23, og de to spillerne satt igjen alene, for da hadde alle tilskuerne gått hjem...

Stig hadde preppet mot Petter i går kveld, men gikk feil i åpninga og bukket en springer, og ga opp.
Morten og Mads spilte et interessant parti. Med to spillere som begge to har engelsk åpning som si favorittåpning, var det ikke uventet at c-bonden til Mads som hadde hvit kom fram til c4 allerede i det andre trekket. Men det ble ikke engelsk, for etter ei trekkomkastning kom de inn i katalansk åpning istedet. Morten spilte hovedvarianten, og gikk tidlig på med c5. Det ble et interessant spill midt på brettet, og Mads kunne ha åpnet alle sentrumslinjene og kanskje fått en bonde på kjøpet, men han valgte i stedet å lukke sentrum, men da fikk Morten en forsvart fribonde på d4. Den kunne bli en fordel for Morten i et eventuelt sluttspill, og likeså en stor svakhet for Mads. Men Mads tenkte ikke på sluttspill, for han fikk med denne manøveren også bondemajoritet på dronningfløya, og det var der han planla å avgjøre partiet.
Morten forsøkte seg med et angrep på kongestillinga til Mads, og lenge så det svært interessant ut, men Mads greide å forsvare seg. Da dronningfløybøndene til Mads begynte å komme litt for langt fram, var nesten alle Mortens offiserer opptatt på kongefløya, og rakk ikke tilbake igjen. Det var bra spilt av begge to. Mads spilte posisjonelt veldig godt, og da det så ut til at Mortens plan om kongeangrep også hadde noe for seg, var det riktig spilt av Morten å forsøke seg med et kongeangrep isteden for å sitte og passivt forsvare seg, og vente på at bøndene til Mads skulle rulle inn.

Øyvind og Eli Marit spilte et langt og godt parti. De kom ut i et løpersluttspill med likefarget løper, men der Øyvind hadde en bonde mer. Det vant Øyvind. Men før de kom så langt, hadde Eli Marit bydd Øyvind på store vanskeligheter. Eli Marit er fantasifull og kreativ på brettet, og kommer opp med mange vanskelige og lure trekk som Øyvind hadde store problemer med å forsvare seg mot. Men han greide det, og fikk avviklet til sluttspillet som han da vant.
I partiet til Arild og Bjørn ble det også et løpersluttspill. Men før det kom så langt hadde Arild ofret/bukket en bonde i åpninga. Bjørns springer gikk til feltet f6 hele tre ganger de første 10 trekkene. Men da hadde den rasket med seg en bonde på ferden. Arild fikk et godt spill for bonden, men siden det var en sentrumsbonde, hadde han ikke god nok kompensasjon. I midtspillet fikk Bjørn en bonde til, og det ble et sluttspill som Bjørn vant greit.
Det siste partiet var mellom Eilif og Pat. I åpninga hadde Pat plassert en bonde på f6, og da Eilif sjakket med dronninga på h5 i den åpne diagonalen mot den svarte kongen, hadde ikke Pat annet valg enn å flytte unna kongen til d7. For Eilif hadde også en løper og en springer som dekket g6-feltet. Pat hadde måttet flytte unna kongen uansett, hvis han hadde gått mellom med bonden. I stedet for å få brutt opp stillinga si totalt på kongefløya gikk han derfor unna med kongen. Det så ut som det var det riktige trekket.
Men i midtspillet ble dronningene byttet av, og Eilif kunne utnytte Pats svakhet på kongefløya, der Eilif hadde bondemajoritet, og begge løperne hans pekte også nedover mot Pats kongefløy. Det ble vanskelig for Pat da Eilifs fremadstormende bøndene kom oppover brettet, og Eilif vant partiet.

Andrerunden er satt opp - spilles neste torsdag den 18.

(Tore, 12. september 2014, oppdatert kl. 1230) Andrerunden ble satt opp i går kveld. To stykk Hoem skal møte hverandre, men de er ikke i slekt. Audun skal ha hvit mot Robin. Eilif får hvit mot Pat, Roger skal møte Trond Harald med hvit, og Tore møter Øyvind HV. Vegard får hvit mot naboen sin, Iver, og han får nok en gang brynt seg på en av de unge fremadstormende spillerne. Stig møter Petter, og med Petters form for tida, skal Stig kjempe hardt. Men han må i hvert fall unngå å bukke bonde etter tre trekk slik han gjorde i det første partiet.
Vi har litt forhåpninger til partiet Mads-Morten for begge to spiller på taktiske vendinger. Arild skal møte Bjørn, og Eli Marit møter Øyvind GM.
Partiene skal i utgangspunktet starte torsdag 18. september klokka 19, men spillerne kan seg imellom avtale et annet tidspunkt. Da må turneringslederen få beskjed om det, hvis han ikke allerede har fått det. Følgende avtaler er allerede gjort: Audun-Robin starter klokka 18, og Øyvind-Eli Marit starter klokka 1930 neste torsdag. Oppdatert kl. 1230

Tre favorittseire, men spennende partier torsdag

(Tore, 12. september 2014) Det ble som forventet seire til favorittene i de tre partiene i første runde som ble spilt torsdag kveld. Men det var spennende, og med litt mer erfaring kunne de tre motstanderne påført favorittene noen riper i lakken.

Morten åpnet med Morragambiten (den kalles av og til for Smith-Morra-gambit) og fikk da han ofret bonden et godt sentrumsspill. Tidlig i midtspillet ofret han hesten på f7, men angrepet etterpå førte ikke fram. Han fikk kun to bønder for offiseren, og da han i utgangspunktet lå én under, ble det bare en bonde for hesten. (Alle norske sjakkeksperter på tv (Atle Grønn, Jon Ludvig Hammer etc.) kaller nå springeren for hest, så kanskje vi er inne i en navneendring der også?) Selv om Morten fikk et bra spill, lå han springer under, og Audun kunne føre partiet enkelt i havn.

Det ble også siciliansk i partiet Eli Marit-Roger. Roger lagde seg sjøl ei ostehullstilling som Robin kalte det i analysene (etter Dzindzichashvilis cheesehole-position) der Roger hadde bønder på e6 og g6. Dette ble ikke Robin ikke imponert over, og forklarte etterpå at stillinga hadde vært veldig enkelt for Eli Marit å angripe. Men Eli Marit angrep på dronningfløya i stedet, og til slutt bukket hun en offiser slik at Roger vant.

Det siste partiet mellom Robin og Mads ble spennende. Ei kjedelig åpning. Ingen gambiter her i gården, men i midtspillet var det fyrverkeri fra begge parter. Robin ville ha ei posisjonell stilling, mens Mads heller gikk for taktikk. Mads fikk en dobbeltbonde i g-linja, og ei halvåpen h-linje, slik at Robin måtte rokere langt. G-bonden flyttet Mads fram, litt for langt for det posisjonelle spillet, for han kunne ha fått kontroll av f4-feltet, men Mads flyttet g-bonden enda lengre.
Mads som ennå ikke hadde fått rokert langt, og heller ikke hadde fått ut springeren og tårnet sitt på dronningfløya, fikk åpnet hele sentrum mot seg, og kongen ble stående svært så ubeskyttet. Robin hadde også ofret det ene tårnet sitt for to løpere. I ei kritisk stilling tenkte Robin i 20 minutter og valgte feil plass for tårnet sitt slik at Mads kanskje kunne få motspill. Mads fikk g-bonden sin helt fram til g2, og den var bare et felt unna forvandlingsfeltet. I tillegg truet den Robins tårn på f1. Tårnet hadde stått bedre på e1.
Nå gikk tilskuerne i skytteltrafikk opp og ned trappa for å følge med på partiet, og vi satte opp stillinga på et analysebrett oppe for å forsøke å finne ut av alle slagvekslingene.
Men i stedet for å flytte unna tårnet sitt, som var truet av bonden, valgte Robin i stedet å true Mads si dronning med hesten. Og den hadde slått dronninga med sjakk. Det var ei vanskelig stilling for Mads, og tilskuerne var ikke mye klokere. Mads flyttet korrekt dronninga, og Robin flyttet tårnet til f2 slik at den truet bonden. Men tårnet kunne ikke bare ta bonden i det neste trekket, for tårnet hans dekket også en av løperne til Robin som Mads truet med tårn og dronning. Hesten til Robin dekket indirekte løperen med en gaffel på konge og den offiseren som slo løperen. Stillinga var altså komplisert! Den var ikke enkel for noen av spillerne, ei heller for tilskuerne som hadde et analysebrett oppe som vi kunne flytte brikkene på, og se hvordan de enkelte variantene gikk.
Dessverre valgte Mads feil plan deretter. Han ga bort sin g-bonde for å ta en annen bonde i stedet. Da fikk han en avdekker på dronninga si, og Mads ga opp. Men partiet var ikke over da. Da var det til med analysene, og de tok tid. Stillinga på slutten ble analysert ganske inngående der alle i klubben sto rundt brettet og fulgte med. Det var mange varianter der Mads kom godt ut, men også flere han tapte i. Til slutt var det vel Mads sjøl som fant det beste trekket for hvit, og det var et trekk som åpnet resten av kongestillinga til svart (Mads), slik at hvit kunne redde sin materielle overvekt.
Dette var godt spilt av begge spillerne som ga tilskuerne god underholdning. Mads spiller godt taktisk, men det er vanskelig å bryne seg på Robin som kan veksle mellom det posisjonelle og det taktiske.

Det siste partiet mellom Eilif og Bjørn blir spilt seinere.

Torsdag kveld blir det tre nye partier

(Tore, 10. september 2014) Det gjenstår fire partier i første runde, og tre av dem spilles torsdag kveld. Morten-Audun starter klokka 18, mens Eli Marit-Roger og Robin-Mads starter klokka 19.
Det siste partiet, Bjørn-Eilif, blir utsatt på grunn av sykdom. Kanskje vi setter opp andre runde allerede når disse tre partiene er ferdig torsdag kveld.
Førsterunden er kraftig seedet, og vi forventer ikke noen store overraskelser i kveld. I utgangspunktet skal det være greie favorittseire i de tre partiene som blir spilt, men de skal selvsagt spilles først, og vi skal ikke lengre tilbake enn forrige torsdag at favoritten ikke greide å vinne (Vegard mot Petter).

Pat vant i første runde

(Tore, 7. september 2014) Fredag formiddag spilte Pat og Arild sitt parti i første runde i klubbmesterskapet. Arild spilte slavisk forsvar, men det røk to bønder i midtspillet for Arild da Pat spilte sikkert og godt. Det var ikke noe mer å spille på for Arild da han også bukket kvalitet i det 27. trekket, og det ble som forventet en seier til Pat.
Førsterunden er seedet, og resultatene pleier å gå til favorittene, selv om det vanligvis også er en og annen som tar poeng fra en favoritt.

4 partier i klubbmesterskapet i går kveld

(Tore, 5. september 2014) Øyvind Hoem Vaseng ble den første vinneren i første runde i klubbmesterskapet i går kveld. Men den store overraskelsen var at Petter holdt Vegard til remis.
Stig hadde preppet et uvanlig svar på Øyvinds Systemet, men han glemte å ta vare på bonden sin, og bukket den allerede i åpninga. I stedet for ei engelsklignende oppstilling som Stig hadde sett for seg, gikk Øyvind for ei ei fransklignende oppstilling i stedet. Da Stig også etterpå stilte seg opp med brikkene sine litt uforsiktig, og etterpå åpnet stillinga slik at Øyvind fikk brutt gjennom, ble det et enkelt parti for Øyvind i går kveld.

Trond Harald Saltnes vant også sitt parti mot Øyvind G. Mikalsen. Øyvind kom greit ut med svart, men var litt for forsiktig. Trond Harald presset ham bakover, og stillinga til Øyvind raknet, og Trond Harald vant.
Nede i kjelleren ble det italiensk åpning mellom Iver Halse og Tore Kristiansen. De kom tidlig ut av den generelle teorien i åpninga, og etter noen slagvekslinger i midtspillet, kom de ut i et sluttspill med tårn og ulikefargede løpere. Det så veldig remisaktig ut, og Iver tilbød også remis to ganger i løpet av partiet, men Tore ville forsøke å spille videre. Iver gjorde noen småfeil, og lot være å provosere fram ei enda mer remisstilling, og til slutt ga Iver opp da Tore kom til å vinne to bønder.

Den store overraskelsen var at Petter Andreas Wadstensvik holdt Vegard Simensen til remis i går kveld. Petter spilte sin sedvanlige åpning, og Vegard kom helt greit ut med svart. I midtspillet vant Vegard en bonde, og litt seinere en bonde til. Da så det lyst ut for Vegard som også forsøkte seg med et mattangrep, men det avverget Petter helt fint. Petter vant tilbake en bonde, og de kom ut i tårnsluttspill med bonde over for Vegard. Begge hadde randbonde i a-linja. Vegard hadde bønder på g- og h-linjene mens Petters bonde sto i f-linja. Alle trodde at Vegard kom til å vinne, men Petter spilte veldig bra, og holdt stillinga si. De byttet av tårn og fikk inn hver sin bonde til ny dronning. Det viste seg at Petters dronning kunne sjakke og Vegards konge ikke kunne gjemme seg. Selv ikke da Vegard vant Petters siste bonde, og spilte med to sammenhengende bønder og dronning mot dronning, kunne kongen gjemme seg unna Petters dronning, og de tok remis.
Petter er inne i en bra vinnerrekke for tida, og det skal bli spennende å følge ham i kretsmesterskapene i helga.

De andre partiene spilles i neste uke med unntak for partiet Pat-Arild som spilles i klubben fredag formiddag med start klokka 11.

Første runde i klubbmesterskapet er satt opp

(Tore, 3. september 2014)Tirsdag kveld trakk medlem av turneringskomiteen Petter Andreas Wadstensvik numrene på de 18 deltakerne i klubbmesterskapet, og vi fikk da følgende runde.
Partiene skal i utgangspunktet startes torsdag klokka 19, men hvis spillerne blir enige om noe annet, flyttes partiene. To av partiene blir allerede utsatt, og minst et parti starter klokka 18.
Det skal bli et spennende mesterskap som først er ferdig i slutten av november.

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig