Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Byfesten lørdag 27. august 2016

Sentrumsjakken   Magnusfilmen og sjakkafe

Noen bilder

(Tore, 25. august 2016) I forbindelse med Byfesten i Kristiansund lørdag 27. august blir det eksklusiv forhåndsvisning av kinofilmen om Magnus Carlsen i Caroline kinosenter.
Tidligere på ettermiddagen har vi Sjakk i sentrum i et av Byfestens telt på Kongens Plass.
Og dagen starter med Sjakkafé i klubblokalet klokka 12 med kaffe og vafler.

Og vi tjuvstarter med UNG KSU i Gågata fredag 26. august. Da skal lag og foreninger i Kristiansund vise seg fram for 1. klassingene på de videregående skolene.

 

 

Banksjef Gunnar Grimstad i Surnadal Sparebank med den store vandrepokalen
Foto: Roger Hojem

Kjempestor vandrepokal til beste bedrift i Sjakk i Sentrum

Surnadal Sparebank har gitt en kjempestor vandrepokal til beste bedrift i Sjakk i sentrum som spilles i Byfestteltet lørdag 27. august!

Det er 12 bedrifter med og første runde er allerede trekt i lynsjakkturneringa som starter klokka 1430.
I første runde er møtene:

DNB - Aage Dall Engros
Sparebank1 Nordvest - NEAS
KBBL - Teno Astro
Gjensidige Nordmøre og Romsdal - Digitale Medier 1881
Surnadal Sparebank - Tidnes Krav
Elektroservice - Coop Extra

Tabellen finnes her...

 

 

Filmen om Magnus Carlsen på kinoen Lørdag 27. august

Klokka 1830 i kveld starter kinofilmen Magnus i Caroline kinosenter.

Filmen har allerede gått sin seiersgang på amerikanske filmfestivaler, og nå har den også fått pris på Den norske filmfestivalen i Haugesund, og VG har mye mer om den samme saken.

Men allerede klokka 1730 blir det samling i foajeen i Caroline kinosenter, for da skal Brede Kvisvik fortelle litt om Magnus Carlsen. Brede var legen til Magnus i de to VM-matchene i 2013 og 2014.

 

 

Foto: Tidens Krav

Sentrumsjakken i Byfesttelt klokka 1430-1630

Fra klokka 1430 spiller vi Sentrumsjakken i et av teltene til Byfesten på Kongens Plass.

12 bedrifter har kjøpt seg inn og har fått tildelt en lokal sjakkspiller som spiller for bedriften. Noen av bedriftene stiller med en av sine egne ansatte.
Det blir en 11-runders lynsjakkturnering der alle spiller mot alle og det ser ut til at dette blir ei råsterk lynsjakkturnering, og den sterkeste lynsjakkturneringa i Kristiansund på mange år. Brede Kvisvik som ble norgesmester i lybnsjakk i 2013 stiller for Tenoastro siden de har betalt mest. Av andre gode spillere har Coop Extra fått med deres egen ansatte Vegard Simensen. Vegard ble klubbmester i lynsjakk i 2015.

Sentrumsjakken blir en artig happening med liv og røre. Vi forventer friske kommentarer underveis, spesielt fra kommentator Roger Hojem som har overtatt jobben for Rune Edøy som må dra til Trøndelag for å kommentere fotballkampen til Kristiansund Ballklubb. Det blir nok replikker fra spillerne sjøl samt tilskuerne, sjøl om ingen får lov til å kommenterer direkte det som foregår i partiene.

Det blir satt opp andre bord med brett og brikker også, slik at andre som ikke spiller i Sentrumsjakken kan sette seg ned og spille et parti sjakk. Noen varepremier til tilskuere for diverse bidrag blir det også.

Sentrumsjakken blir ei artig sjakkturnering med mye liv og røre!

 

 

Magnus Carlsen og Brede Kvisvik i Sochi 2014.
Foto: Ole Kr. Strøm

Brede Kvisvik forteller om Magnus i foajeen på kinoen

Brede Kvisvik skal fortelle litt om Magnus Carlsen før filmen begynner.
Dette blir nede i foajeen, og Brede starter ca. klokka 1730. Dette er verdt å få med seg, og Bredes fortelling er inkludert i billettprisen!

Brede Kvisvik fikk sin sjakkopplæring i Kristiansund, og han spilte på elitelaget til Kristiansund helt til vi la det ned for noen år siden. Brede ble blant annet Norgesmester i lynsjakk på Lillehammer i 2013.
Brede kjenner Magnus godt, og han var legen til Magnus Carlsen ved hans to tidligere VM-matcher i Chennai i India i 2013 og i Sotchi i Russland i 2014. Brede kommer med noen fortellinger og anekdoter om Magnus slik at vi lærer ham litt bedre å kjenne før filmen starter.

 

 

Sjakkafe i klubben fra klokka 12-14 lørdag

Vi starter også sjakkafesesongen denne lørdagen. Allerede klokka 12 på lørdag kan du komme i Sjakklubben og spise vafler, drikke kaffe/te og spille sjakk.

Det er åpent for alle.

 

 

UNG KSU i Gågata fredag kl. 11-15

Fredag fra klokka 11 til klokka 15 skal lag og foreninger vise seg fram for 1. klassingene ved de videregående skolene i Kristiansund.

Kristiansund Sjakklubb sin stand er i Nedre Enggate der Petter og Tore vil være.
Frivilligsentralen i Skolegata setter ut de store sjakkbrikkene, slik at det er mulig å spille sjakk der også.

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig