Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

 

Eilif Odde

Julehilsen fra klubblederen (Eilif, 24. desember 2016)

2016 går mot slutten, og vi er i ferd med å legge et godt sjakkår bak oss. Da tenker jeg ikke bare på at Magnus Carlsen forsvarte VM-tittelen sin - vi har også hatt et aktivt år i vår egen klubb.

Årsmøtet ble ikke avviklet før i juni. Det er uvanlig sent. Det nye styret har altså ikke virket i mer enn et halvår. Mye er gjort, men enda mer burde vært gjort. Slik er det vel i de fleste frivillige organisasjoner.

Økonomisk har vi god kontroll.

Kristiansund sjakklubb har stor aktivitet. Svært stor aktivitet, hvis vi tar utgangspunkt i hvor mange voksne som bidrar aktivt (og da tenker jeg ikke på aktivitet på brettet...). Den store aktiviteten har vært umulig uten ildsjeler. Og da tenker jeg først og fremst på Tore og Roger, som legger ned en enorm innsats i den daglige driften og med opplæring av yngre. Vi har åpent mange dager i uka, vi er ute på skoler med undervisning, vi har sjakkafé på lørdager og vi satt i klubben til langt på natt da VM-matchen pågikk - bare for å nevne noe.
Vi har også klart å få betydelig mediedekning.

Jeg har tro på at Roger og Tore (pluss deres mange gode, yngre medhjelpere) har lyst til å fortsette på samme måte. Men vi kan ikke ta det som en selvfølge. Vi andre er nødt til å vise mer engasjement, være flinkere til å stille opp når oppgaver skal løses. Bare på den måten kan vi opprettholde det unike miljøet vi har.

For Kristiansund Sjakklubb er unik. Bare se på lokalet vi har! Midt i sentrum, lyst og trivelig, hvor forbipasserende til stadighet kan se hva vi holder på med. Det er ikke mange klubber i landet som har et slikt lokale, som vi attpåtil eier. Lørdag 7. januar skal vi ha en skikkelig dugnad, med vasking og rydding som selv den dyktigste husmor skal kunne misunne oss.
Vi starter klokka 10, og holder på til klokka 14. Jeg regner med at DU stiller. Med en gjeng på 8-10 går dette kjapt unna.

Klokka 16 samme dag starter det første av flere jubileumsarrangementer. Sjakklubben er 100 år i 2017, og det skal markeres. Petter Andreas Wadstensvik er først ute. Han setter seg ved brettet klokka 16, og har tenkt å sitte der kontinuerlig i ett døgn! I løpet av de 24 timene skal han spille 100 (!) lynsjakkpartier. Her trenger vi mange som kan stille opp - ikke minst utover natt til søndag ...

Det største jubileumsarrangementet finner sted 20. til 22. oktober. Da skal NM for klubblag avvikles på Scandic Hotel. Her vil flere av landets aller beste spillere delta. Vi skal også ha et større arrangement for barn, trolig mot slutten av skoleferien i juni. Her satser vi på bredden.

Tore er engasjert av styret til å lage en jubileumsberetning. Mye spennende har skjedd i klubben gjennom disse årene, og selv om protokollene forsvant under bybrannen i 1940, er det mye vi vet. Og ikke vet. Med sin interesse for historie, sjakk generelt og Kristiansund sjakklubb spesielt, er vi sikre på at Tore er rette person til jobben.
Dessuten skal vi selvfølgelig ha en fest! Dato, sted og form kommer vi tilbake til. Per Erik er forespurt om å være fest-general. Det han ikke vet om fester er ikke verdt å vite ...

Jeg ønsker dere alle en god jul og et godt nytt år og ser fram til trivelige samlinger i 2017. Helt slutt på sjakkåret er det jo ikke. Magnus spiller VM i lyn- og hurtigsjakk i romjula, og det blir åpent i klubben, i hvert fall fra 3. juledag. Torsdag 29. desember er det tradisjonell romjulssjakk.

Eilif

 

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig